abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 3 juli 2014 @ 18:42:09 #126
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_141860160
Josie and the Pussycats is een Amerikaanse komische film uit 2001.

De drie meisjes ontdekken dat MegaRecords in werkelijkheid de faade is van een marketingbedrijf. In opdracht van de Amerikaanse overheid stoppen ze subliminale boodschappen in muziek om zo nieuwe trends te creren bij de jeugd waardoor die hun geld blijven uitgeven en aldus de economie te stimuleren

Wyatt Frame en zijn bazin Fiona worden ontmaskerd en gearresteerd. Nu is gebleken dat subliminale boodschappen beter werken in films wilde de overheid toch al van ze af. Dat alles gebeurd achter het podium van een groot concert. Vervolgens spreekt Josie het publiek toe en zegt dat ze voor zichzelf moeten leren denken.
MI0002763018.jpg?partner=allrovi.com

KOOP DIT ALBUM!!!!!!!!


shower scene van Teira Reed :P
Pope John Paul II shot first!!!
pi_142528614
fightclub (wie kent em niet)
maar echt een geweldige film,
laat je wel nadenken :P
realiteit is een illusie,ontstaan door alcoholtekort.
<a href="https://soundcloud.com/mrblub" rel="nofollow" target="_blank">https://soundcloud.com/mrblub</a>
>hier had ook uw reclame kunnen staan!<
  vrijdag 25 juli 2014 @ 17:06:33 #128
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_142723723
waarom staan in dit topic niet de films Tommy (eerste rockopera, the Who)

van wiki:( http://nl.wikipedia.org/wiki/Tommy_(rockopera) )

De rockopera Tommy wordt verteld aan de hand van muzieknummers:

Overture / It's a Boy - Captain Walker van het Britse Leger wordt als vermist opgegeven. Hij zit in dienst tijdens de Eerste Wereldoorlog en wordt als gesneuveld beschouwd. Kort daarna hoort zijn vrouw, Mrs. Walker, van zijn vermissing/dood en brengt hun zoon, Tommy ter wereld.
1921 - Vier jaar later, in 1921, komt Captain Walker weer thuis en komt erachter dat zijn vrouw een nieuwe liefde heeft gevonden. Captain Walker vermoordt deze minnaar (of andersom, zie verderop) voor de neus van Tommy. Om de misdaad geheim te houden, dragen Tommy's ouders hem op om te vertellen dat hij het niet gezien heeft, niet gehoord heeft en hij er "nooit van zijn leven iets over zal zeggen". Een getraumatiseerde Tommy neemt het letterlijk en wordt doofstom en blind.
Amazing Journey / Sparks - Tommy's onderbewustzijn onthult zichzelf tegenover hem als een lange onbekende, gekleed in een zilverachtig gewaad met een gouden, vloerlange baard. Het visioen van hem lanceert hem in een spirituele reis door zijn binnenste waarin hij leert alle fysieke gevoelens als muziek te interpreteren.
Eyesight to the Blind (The Hawker) - Tommy's ouders nemen hem mee naar een kerk en proberen hem te genezen. Eyesight... is het lied van de cultus-leider
Christmas - Tommy's ouders maken zich zorgen dat zijn ziel blootgesteld wordt aan verdoemenis, omdat hij niet in contact kan komen met Jezus of kan bidden.
Cousin Kevin - Tommy's ouders laten hem achter bij een babysitter, hun neefje Kevin. Hij grijpt de kans aan om Tommy flink te pesten en martelen zonder de vrees te hebben dat er ook maar iemand achter zal komen. Hij raakt op een gegeven moment verveeld doordat Tommy slechts beperkt reageert.
Acid Queen / Underture - Tommy's ouders proberen hem nog eens te genezen. Dit keer wordt hij achtergelaten bij een vrouw die Tommy weer bij bewustzijn probeert te brengen door hem te bedwelmen met hallucinogene stoffen. Underture is een uitgebreide muzikale weergave van Tommy's drugs-ervaring.
Do You Think it's Alright? / Fiddle About - Tommy wordt achtergelaten bij zijn licht gestoorde oom Ernie, een alcoholistische parafiel. Ernie grijpt de kans om Tommy te misbruiken, zonder dat hij hoeft te vrezen dat iemand erachter zal komen. (...you won't shout as I fiddle about...)
Pinball Wizard - Men komt erachter dat Tommy een uitzonderlijk talent heeft om te flipperen en al snel verslaat hij de kampioen van het vorige toernooi. Dit leidt ertoe dat Tommy internationale faam krijgt. Pinball Wizard wordt gezongen door de voormalige kampioen. (...Even on my favourite table, he can beat my best...)
There's a Doctor / Go to the Mirror! - Tommy's ouders vinden een nieuwe medisch specialist om achter zijn ziektebeeld te komen en de symptomen hiervan te bestrijden. Na een flink aantal tests wordt hen gezegd dat er medisch gezien niets mis met hem is en dat zijn problemen van psychologische aard zijn. Desalniettemin proberen zij weer in contact te komen met hem, terwijl Tommy's onderbewustzijn ook probeert hen te bereiken. (See me.. Feel me.. Touch me.. Heal Me..)
Tommy Can You Hear Me? / Smash the Mirror - Tommy's moeder blijft maar proberen om hem te bereiken en raakt gefrustreerd dat hij haar geheel negeert, terwijl hij naar een spiegel blijft staren. Uit frustratie gooit zij de spiegel kapot. (...can you hear my temper rise...rise...rise...)
Sensation / Miracle Cure - Na het stukgaan van de spiegel komt Tommy weer 'bij bewustzijn'. Tommy's wonderlijke genezing baart publiekelijk opzien en hij krijgt een goeroe-status. Daarna krijgt hij een quasi-Messiastische 'sluier' om en probeert zijn fans te leiden tot eenzelfde verlichting als hij doormaakte.
Sally Simpson - Sally Simpson is n van Tommy's discipelen. Zij is de jonge dochter van een dominee, die uit haar huis ontsnapt om te komen kijken naar n van Tommy's predicaties. Ze probeert hem uiteindelijk aan te raken, door Tommy om zijn nek te vliegen. Tommy gooit hierna Sally uit een reflex van het podium, waardoor Sally een snee in haar gezicht krijgt.
I'm Free - Tommy probeert de mensen die naar zijn predicaties luisteren spiritueel te verlichten.
Welcome / Tommy's Holiday Camp - Tommy stelt zijn eigen huis open voor diegenen die ervoor openstaan om zich bij hem te voegen en prikkelt hen om zo veel mogelijk mensen mee te nemen als ze kunnen. Tommy opent zijn huis en dat is dan ook gauw vol met mensen, waarop hij een vakantiekamp bouwt om iedereen te kunnen herbergen.
We're Not Gonna Take It - Tommy vraagt zijn volgelingen om zichzelf (tijdelijk) te verblinden, en zichzelf doofstom te maken om werkelijk de spirituele hoogten te bereiken, maar de hardhandigheid van zijn cultus en de uitbuiting van haar volgelingen door zijn familie en aangetrouwden, zorgen ervoor dat zjn volgelingen tegen hem in opstand komen. (...We're not gonna take it...). In de steek gelaten door zijn volgelingen en aanbidders, krijgt Tommy een nieuwe verlichting. (...See Me, Feel Me, Touch Me, Heal Me...)
Het verhaal over het autistische kind Tommy is een metafoor: de veronderstelling is dat we vijf zintuigen hebben, maar blind zijn voor de realiteit. Tommy staat symbool voor onze eigen onvolkomenheden.


De tweede film die ik mis hier is the Wall van pink floyd,

There is only one religion
pi_143760344
quote:
11s.gif Op vrijdag 25 juli 2014 17:06 schreef Dance99Vv het volgende:
waarom staan in dit topic niet de films Tommy (eerste rockopera, the Who)

Het verhaal over het autistische kind Tommy is een metafoor: de veronderstelling is dat we vijf zintuigen hebben, maar blind zijn voor de realiteit. Tommy staat symbool voor onze eigen onvolkomenheden.
^O^ klinkt goed!

Ik weet niet of Waking Life al in dit topic genoemd staat? Heb het volgens mij wel eens in een topic in TRU geplaatst, maar de film past hier zeker ook wel thuis. Ons aller bekende Alex Jones heeft ook een rol, maar het verhaal sluit deels aan bij wat Dance hierboven schrijft over Tommy
Waking Life uit 2001

Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
  donderdag 13 november 2014 @ 17:21:24 #130
162870 motorbloempje
Dr. SJW voor jou...
pi_146617552
Bovenstaande is mijn mening, ook wanneer er niet expliciet 'ik vind' of soortgelijk in de post vermeld staat. En gelukkig zijn alle meningen hier welkom, dus dat is fijn. Toch? Liefs.
  donderdag 13 november 2014 @ 21:05:12 #131
433749 Konijntjuh
Wie wilt er een slokje van mij
pi_146626406
Animal Farm:

Animal Farm (1954) - IMDb

MV5BMTI3NzI2OTA2OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjM0MDcyMQ@@._V1_SY317_CR5,0,214,317_AL_.jpg

Dit is wel mijn interpretatie van Animal Farm. Animal Farm staat voor mij niet alleen voor het communisme, maar ook voor het kapitalisme waar in de varkens (bedrijven en politici) regeren en manipuleren en systemen uitdenken om de gewone boerderij dieren te laten werken alleen voor hun eigen vieze genoeg doening om er alleen zelf beter er van te worden. De boer zou je in het kapitalisme kunnen zien als de Monarchen die weggespeeld werden door de bedrijven en de politici, en dus hun invloed als de Monarchie langzamerhand over de bevolking zagen verdwijnen.

Toch vind ik dit een van de mooiste uitspraken die geldt voor de hele mensheid en al zijn bestuursapparaten/samenlevingen/:: 'All animals(men) are equal, but some animals(men) are more equal than others

Misschien dat deze ook al gemeld is

Life of Brian

Life of Brian (1979) - IMDb

Waar heel het Jezus sprookje op de hak werd genomen, wel op een absurde humoristische manier maar o zo goed verpakt.

Soylent Green

Soylent Green (1973) - IMDb


Waar overbevolking en voedsel schaarste een grote rol in spelen, en waar ook nog eens soort van verfilming van HG Wells "The Time Machine" over de Morlocks en Elo in voorkomt. Dus een tweedeling in klasse van mensen.

[ Bericht 9% gewijzigd door Konijntjuh op 13-11-2014 21:23:10 ]
Hoe stout is Konijntjuh!
  vrijdag 14 november 2014 @ 14:13:59 #132
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_146645365
Pope John Paul II shot first!!!
  woensdag 31 december 2014 @ 20:38:57 #134
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_148200056

Gewoon leuk en grappig en er is zelfs een topic over.. must see voor BNW-ers!
Pope John Paul II shot first!!!
pi_148406462

Alternative 3: mockumentary uit 1977.
Purporting to be an investigation into the UK's contemporary "brain drain", Alternative 3 uncovered a plan to make the Moon and Mars habitable in the event of climate change and a terminal environmental catastrophe on Earth.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alternative_3
pi_149162703
quote:
12s.gif Op maandag 28 maart 2011 15:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Is ook :Y

Deze boodschap is wel duidelijk in The Three Little Pigs van Disney.

En hij is nog leuk ook :D :@ oO< :')


Je zou het niet denken maar in heel veel tekenfilms zit een boodschap verborgen...

Nog een voorbeeldje:
Tom and Jerry, the Yankee doodle mouse'' was een ode aan de vechtende Amerikanen
in de 2e wereldoorlog.

http://www.flimpie.nl/ind(...)kee%20doodle%20mouse
Dan ga je deze ook leuk vinden..

http://www.cracked.com/ar(...)-your-childhood.html

Die over Donald Duck is erg interessant..
  dinsdag 24 maart 2015 @ 13:31:58 #137
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_151569907
quote:
_O_
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  maandag 13 april 2015 @ 14:22:38 #139
175455 Summers
Know Thyself
pi_151644965
quote:
Love it _O_
Boston Marathon Bombing Hoax Deconstructed https://www.youtube.com/watch?v=EN9xf0gmCHI unraveling sandy hook https://www.youtube.com/watch?v=m1yfJDCMU64
pi_151961659
The Tree of Life (2011) - IMDb

Tree of life . Geregisseerd door Terrence Malick.

Naast dat het een visueel meesterwerk is . Zet je het ook aan het denken

Hij laat twee uitersten zien en laat het kijker zelf kiezen op het einde van de film

Of je vind de film saai en langdradig

Of je bestempelt het als een meesterwerk

Er lijkt helaas geen tussenweg . Of je behoort tot de ene groep of het andere :P
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_153796954
Iemand liet me gister dit filmpje zien.. veel symboliek erin. Het heeft mij iig weer een stukje inzicht gegeven hoe de wereld er tegenwoordig uitziet.. en vooral hoe we ons laten leiden door religie en dergelijke...

korte versie
lange versie

hier een linkje van de makers met de characters uitleg
http://www.heliofant.com/gallery.html

Uitleg van de maker

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 15% gewijzigd door LLgetikt op 24-06-2015 12:49:59 ]
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  vrijdag 17 juli 2015 @ 22:51:39 #142
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_154428080
A Futuristic Short Film HD: "True Skin" by - N10N
Check out this great futuristic short set in Bangkok where human cyber modification is the norm, Kaye finds himself on the run for stealing a particular augmentation in this visually stunning science fiction thriller!

There is only one religion
pi_154740019
Watchmen (uit 2009)

Watchmen van de week gekeken, vielen me veel dingen op.Op deze site is iemand die het heeft opgesomd. http://www.disclose.tv/fo(...)watchmen-t31789.html (Als je die site gaat bekijken, spoiler alert als je hem nog niet hebt gezien.)


Directed by Zack Snyder. With Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Carla Gugino, Malin Akerman. In an alternate 1985 where former superheroes exist, the murder of a colleague sends active vigilante Rorschach into his own sprawling investigation, uncovering something that could completely change the course of history as we know it.

En hier gaat de film over (spoileralert):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 7% gewijzigd door LLgetikt op 30-07-2015 00:00:45 ]
'' I am under no obligation to make sense to you.''
  maandag 19 oktober 2015 @ 23:19:30 #144
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_156958674
Pixels (2015) - IMDb

Josh Gad is Ludlow, a creepy but somehow lovable gamer and conspiracy theorist who lives in his mom’s basement, naturally. (My favorite of Ludlow’s conspiracy theories: The Zapruder film was edited to delete the segment showing JFK shot first. _O-

Ik ging stuk op sommige complotten die die gast uitkraamde :D

http://entertainment.sunt(...)kes-seldom-hit-mark/
Pope John Paul II shot first!!!
pi_156964780
quote:
10s.gif Op maandag 19 oktober 2015 23:19 schreef theguyver het volgende:
Pixels (2015) - IMDb

Josh Gad is Ludlow, a creepy but somehow lovable gamer and conspiracy theorist who lives in his mom’s basement, naturally. (My favorite of Ludlow’s conspiracy theories: The Zapruder film was edited to delete the segment showing JFK shot first. _O-

Ik ging stuk op sommige complotten die die gast uitkraamde :D

http://entertainment.sunt(...)kes-seldom-hit-mark/
De Zapruder film is in iedere geval nep. Dat is wel bekend sinds 't is gebeuren.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 12:11:49 #146
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_156964847
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 12:06 schreef Tingo het volgende:

[..]

De Zapruder film is in iedere geval nep. Dat is wel bekend sinds 't is gebeuren.
Tuurlijk joh, nu dat weer... als we door onze reguliere discussie punten heen zijn kunnen we het alsnog nep/hoax gaan noemen.
Maar goed meer er over in het daarvoor bestemde topic.
BNW / JFK; the (com)plot thickens dl.2
Pope John Paul II shot first!!!
pi_156964954
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 12:11 schreef theguyver het volgende:

[..]

Tuurlijk joh, nu dat weer... als we door onze reguliere discussie punten heen zijn kunnen we het alsnog nep/hoax gaan noemen.
Maar goed meer er over in het daarvoor bestemde topic.
BNW / JFK; the (com)plot thickens dl.2
Heb je dat nooit gehoord?
Twas al overgesproken sinds tis gebeuren. Ik ga niet in - beetje zonder van de tijd.
Moet je 't zelf uitzoeken.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 12:23:09 #148
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_156965017
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 12:19 schreef Tingo het volgende:

[..]

Heb je dat nooit gehoord?
Twas al overgesproken sinds tis gebeuren. Ik ga niet in - beetje zonder van de tijd.
Moet je 't zelf uitzoeken.
Nope, nooit te sprake gekomen..
En nee, Ik hoef niks uit te zoeken...

ik kan ook wel bij elk filmpje zeggen nep zo moeilijk is dat niet...

Let op...


Nep

nou...dat was lastig...
Pope John Paul II shot first!!!
pi_156965182
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 12:23 schreef theguyver het volgende:

[..]

Nope, nooit te sprake gekomen..
En nee, Ik hoef niks uit te zoeken...

Misschien heb je niet veel over de JFK gedoe gelezen dan.
Never mind.
In the new 'reality' we will be living in,nothing will be real and everything will be true-David A.McGowan
  dinsdag 20 oktober 2015 @ 12:42:46 #150
279682 theguyver
Sidekick van A tuin-hek!
pi_156965284
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2015 12:36 schreef Tingo het volgende:

[..]

Misschien heb je niet veel over de JFK gedoe gelezen dan.
Never mind.
nee joh, kijk eens wie dat topic geopend heeft, en verder discussie kan je daar voeren, dit is niet de plek hiervoor.
Pope John Paul II shot first!!!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')