Ik heb intussen de worteltjes in de volle grond opgetrokken. Ben erg vroeg (maart) begonnen, maar het staat er florissant bij en beginnen oranje te kleuren en 'wortel te vormen'.
Daarnaast intussen de tomaten, broccoli en de courgette in de volle grond staan na opgekweekt te hebben achter het raam en in de kas. Na de rest weggegeven te hebben staan nu in de kas nog enkele tomaten en pompoenen die aardig van formaat beginnen te worden. Verder nog enkele slaplantjes (die wilden totaal niet aanslaan, wellicht oud zaad), een bak rucola en prei in opkweek. De zonnebloemen zijn intussen ook de tuin in en de aardbeien staan in bakken. Daarnaast nog wat aardperen die een mooie groene haag gaan vormen en dan in de winter een lekkere kost moeten gaan zijn.
Zo opsommend een flinke lijst... daarnaast intussen nog het volgende succesvol in de tuin staan:
- Lavendel, Citroenthijm, Thijm, Rozemarijn, Lavas, Laurier, Citroenmelisse, Bieslook, Knoflookbieslook, Munt, Bonenkruid, Basilicum, Dragon, Dille, Peterselie, Oregano (wilde marjolein) en kervel.
- Braam, rode en gele framboos, aardbeien, 3 druiven (waarvan 1 intussen een jaar of 20 oud en zeer goed dragend)
Al met al een giga-lijst intussen. Ben zo blij met m'n tuin en het grote genot van even de tuin in lopen terwijl je aan het koken bent om even wat verse kruiden te halen voor het eten.
Met de regen van vandaag is de grond weer goed vochtig en kan het weer flink gaan groeien de komende dagen dat er iets minder zon op staat als ik de voorspellingen moet geloven.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...