hehe, dat van die Asterix wist ik niet maar ik kan me voorstellen dat men in de coupé raar opkeekquote:Op donderdag 10 maart 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar had ik even niet aan gedacht
Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen.
De chef heet in het Engels Vitalstatistixquote:Op donderdag 10 maart 2011 12:17 schreef RobinOok het volgende:
Nee, maar gelukkig is daar google. :-)
[..]
Eendenvet?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 15:26 schreef WKFinal2010 het volgende:
Piet,
Wat is een goede vervanger voor ganzenvet? Of is daar geen vervanger voor. Heb je enig idee wat het "anders" doet dan gewone/room boter?
Dank alvast!
Ah, okay, zoals ik al zei, eendenvet, maar boter is ook lekker (niet te heet laten worden)quote:Op vrijdag 11 maart 2011 19:27 schreef WKFinal2010 het volgende:
Groenten zoals koolrabi/aardappel/zoete aardappel bakken. Zoals je al aangaf...
Ja, de AH hier heeft een te groot assortiment voor de hoeveelheid bewoners (nieuwbouw) en dan lopen bepaalde artikelen al snel tegen hun uiterste houdbaarheid op omdat niemand ze koopt . Dan gooien ze er een 35% kortingssticker op zodat ik hem wil kopen . Ongeopend is hij houdbaar tot 13 maart. Ik vetrouw er een beetje op dat ik er nog langer mee door kanquote:
Onzin, zelfs zout heeft een THT datum, is op geologische tijdschalen nog stabiel en houdbaar, maar zout heeft een THT datum.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:31 schreef Isegrim het volgende:
Op echte balsamico staat geen tht-datum. Is namelijk 'eeuwig' houdbaar en wordt alleen maar lekkerder met de tijd.
* Pietverdriet geeft Isegrim een knuffelquote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:45 schreef Isegrim het volgende:
Ja, er staat wel een datum op, maar die is onzinnig, dat bedoel ik.
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapotquote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
Gewoon licht zouten, door de bloem halen en even bakken in geklaarde boter lijkt mij veeeeel lekkerder dan het in de oven stoppen.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:06 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?
Dan wordt het vlees ietsiepietsie steviger.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 20:32 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij had je de bloem er weer af moeten kloppen.
(maar kan me vergissen, want ik hou niet van gebakken vis. En al helemaal niet van gebakken vis met een bloemlaag. Brrrrr.)
Vind de combinatie met ham/spek niet zo lekkerquote:Op zaterdag 12 maart 2011 22:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Volgende keer je heilbot in de oven met wat parmaham, scheutje balsamico en en een takje rozemarijn. Heerlijk.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |