abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 10 maart 2011 @ 13:02:51 #151
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93901871
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daar had ik even niet aan gedacht
Annecdote, Jaren geleden kocht ik een tweedehands versie van la bonne cuisine francaise en zat deze door te bladeren in de trein. Zag daar een recept van een Baba au Rhum, kwartje viel toen ineens waar het romeinse legerkamp Babaorum bij asterix zijn dorp aan refereerde. Moest lachen. Mensen in mijn coupe moeten me voor knettergek hebben gehouden, zit in een franstalig kookboek te lezen en hardop te lachen.
hehe, dat van die Asterix wist ik niet maar ik kan me voorstellen dat men in de coupé raar opkeek :)
  donderdag 10 maart 2011 @ 16:10:44 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93909671
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:17 schreef RobinOok het volgende:
Nee, maar gelukkig is daar google. :-)

[..]

De chef heet in het Engels Vitalstatistix
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93959569
Piet,

Wat is een goede vervanger voor ganzenvet? Of is daar geen vervanger voor. Heb je enig idee wat het "anders" doet dan gewone/room boter?

Dank alvast!
  vrijdag 11 maart 2011 @ 15:31:04 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93959799
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 15:26 schreef WKFinal2010 het volgende:
Piet,

Wat is een goede vervanger voor ganzenvet? Of is daar geen vervanger voor. Heb je enig idee wat het "anders" doet dan gewone/room boter?

Dank alvast!
Eendenvet?
Het smaakt anders dan boter, is anders van samenstelling (andere vetsoorten)
Ganzen en eendenvet zijn erg lekker om aardappels in te bakken, net als kippenvet trouwens.
Wat wil je er mee doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93969749
Groenten zoals koolrabi/aardappel/zoete aardappel bakken. Zoals je al aangaf...
  vrijdag 11 maart 2011 @ 19:58:26 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93971394
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 maart 2011 19:27 schreef WKFinal2010 het volgende:
Groenten zoals koolrabi/aardappel/zoete aardappel bakken. Zoals je al aangaf...
Ah, okay, zoals ik al zei, eendenvet, maar boter is ook lekker (niet te heet laten worden)
Spekvet is ook lekker trouwens, maar heel anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 11 maart 2011 @ 20:03:30 #157
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_93971680
Ik heb frambozenbalsamico gekocht, omdat het zo lekker klonk en zogenaamd tegen de datum aanliep. Nou smaakt het lekker, zo'n druppeltje maar om dat flesje nou leeg te druppelen alleen om de smaak is ook zonde. :P
Waar kan ik het beste deze balsamico mee gebruiken? Het is lekker met salades denk ik, of chocolade :9~ maar ik ben een culinaire n00b dus ik kan wel een goeie tip gebruiken 8-).
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 11 maart 2011 @ 21:02:50 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93975234
Ik had tot je dit poste nog nooit van frambozenbalsamica gehoord. Maar een frambozenazijn, met walnotenolie een dressing maken voor over salade, of met een gesnipperd sjalotje lekker bij een stuk gebakken kabeljauw of rog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 01:28:08 #159
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93990019
Balsamico die tegen de datum aanloopt? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_93992162
heb je een goed recept voor Goulash met runderlappen?
  † In Memoriam † zaterdag 12 maart 2011 @ 03:49:57 #161
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_93993021
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 01:28 schreef Isegrim het volgende:
Balsamico die tegen de datum aanloopt? :P
Ja, de AH hier heeft een te groot assortiment voor de hoeveelheid bewoners (nieuwbouw) en dan lopen bepaalde artikelen al snel tegen hun uiterste houdbaarheid op omdat niemand ze koopt :P. Dan gooien ze er een 35% kortingssticker op zodat ik hem wil kopen :D. Ongeopend is hij houdbaar tot 13 maart. Ik vetrouw er een beetje op dat ik er nog langer mee door kan :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  zaterdag 12 maart 2011 @ 12:31:09 #162
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_93998723
Op echte balsamico staat geen tht-datum. Is namelijk 'eeuwig' houdbaar en wordt alleen maar lekkerder met de tijd. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 12 maart 2011 @ 14:44:39 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94002798
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 12:31 schreef Isegrim het volgende:
Op echte balsamico staat geen tht-datum. Is namelijk 'eeuwig' houdbaar en wordt alleen maar lekkerder met de tijd. :)
Onzin, zelfs zout heeft een THT datum, is op geologische tijdschalen nog stabiel en houdbaar, maar zout heeft een THT datum.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 16:45:00 #164
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_94006927
Ja, er staat wel een datum op, maar die is onzinnig, dat bedoel ik.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 12 maart 2011 @ 17:39:42 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94008838
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 16:45 schreef Isegrim het volgende:
Ja, er staat wel een datum op, maar die is onzinnig, dat bedoel ik.
* Pietverdriet geeft Isegrim een knuffel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:02:47 #166
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94009682
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:05:20 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94009768
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:06:25 #168
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94009806
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, lijkt me ook zonde, maak je de structuur kapot
Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:08:40 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94009868
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:06 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ok dan doe ik het niet, vond het ook al zo vreemd. Kwartiertje in de oven op 180 graden lijkt me voldoende?
Gewoon licht zouten, door de bloem halen en even bakken in geklaarde boter lijkt mij veeeeel lekkerder dan het in de oven stoppen.
Of pocheren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 19:50:21 #170
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94013524
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2011 18:02 schreef Erasmo het volgende:
Piet, heb een stukje heilbot. Het recept zegt dat ik de filet 20 minuten in zout water moet leggen, weet jij waarom?
Dan wordt het vlees ietsiepietsie steviger.
En (maar dat weet ik niet zeker meer) heb je minder kans dat er van die vieze witte eiwitsnotjes uit komen tijdens het bereiden. Daar is een truc/methode voor, zat ik laatst te bedenken, maar vergeten. Ik denk dus dat het zouten en/of marineren was.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 20:22:10 #171
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94014980
Heb hem gebakken in bloem, jammer genoeg liet de bloemlaag los toen ik de filet omdraaide, wat resulteerde in een heleboel stukjes heilbot met krokante bloemdingetjes :P
  zaterdag 12 maart 2011 @ 20:32:46 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_94015527
Volgens mij had je de bloem er weer af moeten kloppen. :X

(maar kan me vergissen, want ik hou niet van gebakken vis. En al helemaal niet van gebakken vis met een bloemlaag. Brrrrr.)
pi_94020347
Volgende keer je heilbot in de oven met wat parmaham, scheutje balsamico en en een takje rozemarijn. Heerlijk.
  maandag 14 maart 2011 @ 15:02:14 #174
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94094642
quote:
Op zaterdag 12 maart 2011 20:32 schreef RobinOok het volgende:
Volgens mij had je de bloem er weer af moeten kloppen. :X

(maar kan me vergissen, want ik hou niet van gebakken vis. En al helemaal niet van gebakken vis met een bloemlaag. Brrrrr.)
Zoveel zat er ook niet op hoor, ik heb wel ghee gebruikt ipv geklaarde boter maar dat zou toch niet moet uitmaken?

quote:
Op zaterdag 12 maart 2011 22:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Volgende keer je heilbot in de oven met wat parmaham, scheutje balsamico en en een takje rozemarijn. Heerlijk.
Vind de combinatie met ham/spek niet zo lekker :P

Is het trouwens normaal dat er nog vrij veel graten in de file zaten?
pi_94095383
De paar keer dat ik heilbot had was hij compleet graat-vrij.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')