abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 februari 2011 @ 14:22:15 #51
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93254472
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleem :P
Totdat je hele afvoer systeem een infarct krijgt... moet ie toch echt ff gedottert worden als je niet al veel meer schade hebt..voorkomen is echt beter ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93255137
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:22 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Totdat je hele afvoer systeem een infarct krijgt... moet ie toch echt ff gedottert worden als je niet al veel meer schade hebt..voorkomen is echt beter ;)
Tenzij je er ijswater achteraan giet zal het niet stollen. Ben dus wel benieuwd hoe mijn gootsteen een infarct gaat krijgen van vloeibare, plantaardige, olie :P
  donderdag 24 februari 2011 @ 14:53:59 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93256045
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Tenzij je er ijswater achteraan giet zal het niet stollen. Ben dus wel benieuwd hoe mijn gootsteen een infarct gaat krijgen van vloeibare, plantaardige, olie :P
Plantaardige olie verlijmt, verkleeft, het oxideert en wordt een plastic achtige substantie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93256300
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Plantaardige olie verlijmt, verkleeft, het oxideert en wordt een plastic achtige substantie.
En er blijft natuurlijk ook vanalles aan hangen, aan die plakzooi. Kleine stukjes van voedselresten die per ongeluk in de gootsteen belanden.

Getver :D
pi_93256650
Ik kan me niet voorstellen dat die bende dusdanig afkoelt dat je zwanenhals een klodder behangerslijm wordt als je dit met warm water de gootsteen doorspoelt, maar dat terzijde.

Als ik het dan dus goed begrijp moet je je koekenpan schoonmaken met een stukje keukenrol.. Hete pan of laat je dat ding afkoelen (en dus aankoeken)?
  donderdag 24 februari 2011 @ 15:11:58 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93256927
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 15:06 schreef Deimos000 het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat die bende dusdanig afkoelt dat je zwanenhals een klodder behangerslijm wordt als je dit met warm water de gootsteen doorspoelt, maar dat terzijde.

Als ik het dan dus goed begrijp moet je je koekenpan schoonmaken met een stukje keukenrol.. Hete pan of laat je dat ding afkoelen (en dus aankoeken)?
Vet er uit gieten, af laten koelen, met een stukje keukenpapier er uit vegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93265006
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:50 schreef McGilles het volgende:

[..]

Klopt :)
Weet je wat, ik ga hem vanavond dan eens niet pureren, je hoort morgen het verslag wel, vorige keren heb ik hem telkens gepureerd.
Uiteindelijk toch kort even de blender erin gezet maar nog genoeg preiringen erin gelaten, samen met de parmaham was het echt heerlijk! Moet zeggen dat dit de lekkerste soep is die ik sinds maanden heb gemaakt.
pi_93266922
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 14:59 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

En er blijft natuurlijk ook vanalles aan hangen, aan die plakzooi. Kleine stukjes van voedselresten die per ongeluk in de gootsteen belanden.

Getver :D
Ik weet nog wel wat leuke verhalen van m'n vaste loodgieter. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_93270470
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 10:43 schreef Deimos000 het volgende:
Is het ook not-done om met een afwasborstel door zo'n gietijzeren pan te gaan terwijl deze direct van het hete gasfornuis onder een lopende (koude)kraan afkoelt? Ik doe dat nu meestal wel met Tefal pannen..
Ja op die manier gaat je Tefalpan natuurlijk niet heel lang mee... Ik spoel hem onder heet water af, en doe er een jaar of 4 mee. Koud water als het recht van het vuur afkomt is natuurlijk niet echt bevorderlijk.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_93295260
quote:
1s.gif Op donderdag 24 februari 2011 20:01 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Ja op die manier gaat je Tefalpan natuurlijk niet heel lang mee... Ik spoel hem onder heet water af, en doe er een jaar of 4 mee. Koud water als het recht van het vuur afkomt is natuurlijk niet echt bevorderlijk.
Gaat al 2,5 jaar goed hoor :Y)

Zal me binnenkort eens vergrijpen aan zo'n gietijzeren gevaarte.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:30:56 #61
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93306955
Piet volgens mij doe jij ook regelmatig boodschappen bij de oosterburen, heb je nog aanraders die eruit springen?
pi_93307240
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 07:29 schreef Deimos000 het volgende:

[..]

Gaat al 2,5 jaar goed hoor :Y)

Zal me binnenkort eens vergrijpen aan zo'n gietijzeren gevaarte.
Het gaat met heet water net zo goed/slecht als met koud water. Dat is ook nog pakweg 100 graden verschil, waardoor de aanbaklaag beschadigd raakt. Het beste is om de pan koud te laten worden voor je er water op gooit :)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:37:34 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93307265
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 14:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet volgens mij doe jij ook regelmatig boodschappen bij de oosterburen, heb je nog aanraders die eruit springen?
Valt mee hoor, vlees haal ik tegenwoordig in NL bij een horeca slager en bij de Hanos en groente koop ik op de markt of soms bij de hanos als ik daar ben.
Sterke drank is een aanrader, scheelt nogal in prijs en blijft lang goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93307330
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 14:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Het gaat met heet water net zo goed/slecht als met koud water. Dat is ook nog pakweg 100 graden verschil, waardoor de aanbaklaag beschadigd raakt. Het beste is om de pan koud te laten worden voor je er water op gooit :)
Was mij onbekend.. Thanks! :Y)
pi_93310136
Hoe zorg ik dat mijn kippensoep niet troebel wordt?
  vrijdag 25 februari 2011 @ 15:44:11 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93310283
quote:
5s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 15:41 schreef MevrouwPuff het volgende:
Hoe zorg ik dat mijn kippensoep niet troebel wordt?
De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93310449
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
Bedankt :) De volgende keer doe ik het zo ^O^
pi_93311473
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
Ice Filtrated Consommé
  vrijdag 25 februari 2011 @ 16:17:20 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93311761
Bedankt voor het linkje. ;-)
En ook nog even een foto, om te bewijzen hoe helder het wordt:



En dat dus zonder enkele moeite. Gewoon invriezen en later langzaam laten ontdooien in een vergiet met zakdoek/kaasdoek.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 16:30:33 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93312370
Superheldere bouillons vind ik aardig als tour de force, maar het stukje van Harold McGee maakt het nog interessanter, kraakheldere tomatensoep, aardbeiensap, alles wat vloeibaar is helemaal helder maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 18:11:10 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93316049
Zelfde principe, alleen moet je dan zelf even wat gelatine of agar agar toevoegen.
  vrijdag 25 februari 2011 @ 18:54:40 #72
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_93317680
Hoi Piet..
ik vroeg me af of je misschien ook een lekker recept met (bruine) rum weet.
Ik ben een redelijk liefhebber en heb altijd wel een paar flesjes goede rum staan (geen bahcardi dus) maar vroeg me af of er ook lekkere recepten mee zijn te maken.

Ik heb al een keer rum ipv. kirsch gebruikt in een kaasfondue, dat was dan een minder goed idee (m'n kirsch was op, vandaar de aanpassing)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 20:55:17 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93322985
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 18:54 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet..
ik vroeg me af of je misschien ook een lekker recept met (bruine) rum weet.
Ik ben een redelijk liefhebber en heb altijd wel een paar flesjes goede rum staan (geen bahcardi dus) maar vroeg me af of er ook lekkere recepten mee zijn te maken.

Ik heb al een keer rum ipv. kirsch gebruikt in een kaasfondue, dat was dan een minder goed idee (m'n kirsch was op, vandaar de aanpassing)
Ik drink rum alleen in een Long Island Iced Tea, ben er geen grote fan van. Mijn schoonfamilie is helemaal gek met Herrencreme, persoonlijk vind ik het niet lekker,
Je maakt een vanille pudding 400ML volgens het recept van het pakje, of neem vla, je slaat 250 NL slagroom stijf en mengt deze met de vanillepudding/vla. Je doet er 1 flinke scheut rum door en 100 gram geraspte bittere chocolade.
Ik vind het persoonlijk niet lekker, maar dat zei ik al.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93326169
Even een zijstapje, maar je kan ook erg lekker vruchtenconcentraat maken met diepvriesfiltratie. Omdat je geen hitte gebruikt is de smaak supergoed.

Verder is dit toch altijd weer een leuk topic om door te lezen.

Piet, ik denk dat the flemish primitives wel iets leuks is voor jou..... www.theflemishprimitives.com
bij mij betaalt de baas.... dat scheelt ;)
Whatever...
  vrijdag 25 februari 2011 @ 21:52:39 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93326328
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 21:49 schreef Spanky78 het volgende:
Even een zijstapje, maar je kan ook erg lekker vruchtenconcentraat maken met diepvriesfiltratie. Omdat je geen hitte gebruikt is de smaak supergoed.

Verder is dit toch altijd weer een leuk topic om door te lezen.

Piet, ik denk dat the flemish primitives wel iets leuks is voor jou..... www.theflemishprimitives.com
bij mij betaalt de baas.... dat scheelt ;)
Vlaanderen ligt nogal uit de buurt voor mij, maar wil van de zomer nog een weekje vlaanderen doen, brugge, gent, etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')