Totdat je hele afvoer systeem een infarct krijgt... moet ie toch echt ff gedottert worden als je niet al veel meer schade hebt..voorkomen is echt beterquote:Op donderdag 24 februari 2011 10:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Met vloeibaar vet is dat niet zo'n probleem
Tenzij je er ijswater achteraan giet zal het niet stollen. Ben dus wel benieuwd hoe mijn gootsteen een infarct gaat krijgen van vloeibare, plantaardige, oliequote:Op donderdag 24 februari 2011 14:22 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Totdat je hele afvoer systeem een infarct krijgt... moet ie toch echt ff gedottert worden als je niet al veel meer schade hebt..voorkomen is echt beter
Plantaardige olie verlijmt, verkleeft, het oxideert en wordt een plastic achtige substantie.quote:Op donderdag 24 februari 2011 14:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Tenzij je er ijswater achteraan giet zal het niet stollen. Ben dus wel benieuwd hoe mijn gootsteen een infarct gaat krijgen van vloeibare, plantaardige, olie
En er blijft natuurlijk ook vanalles aan hangen, aan die plakzooi. Kleine stukjes van voedselresten die per ongeluk in de gootsteen belanden.quote:Op donderdag 24 februari 2011 14:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Plantaardige olie verlijmt, verkleeft, het oxideert en wordt een plastic achtige substantie.
Vet er uit gieten, af laten koelen, met een stukje keukenpapier er uit vegen.quote:Op donderdag 24 februari 2011 15:06 schreef Deimos000 het volgende:
Ik kan me niet voorstellen dat die bende dusdanig afkoelt dat je zwanenhals een klodder behangerslijm wordt als je dit met warm water de gootsteen doorspoelt, maar dat terzijde.
Als ik het dan dus goed begrijp moet je je koekenpan schoonmaken met een stukje keukenrol.. Hete pan of laat je dat ding afkoelen (en dus aankoeken)?
Uiteindelijk toch kort even de blender erin gezet maar nog genoeg preiringen erin gelaten, samen met de parmaham was het echt heerlijk! Moet zeggen dat dit de lekkerste soep is die ik sinds maanden heb gemaakt.quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:50 schreef McGilles het volgende:
[..]
Klopt
Weet je wat, ik ga hem vanavond dan eens niet pureren, je hoort morgen het verslag wel, vorige keren heb ik hem telkens gepureerd.
Ik weet nog wel wat leuke verhalen van m'n vaste loodgieter.quote:Op donderdag 24 februari 2011 14:59 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
En er blijft natuurlijk ook vanalles aan hangen, aan die plakzooi. Kleine stukjes van voedselresten die per ongeluk in de gootsteen belanden.
Getver
Ja op die manier gaat je Tefalpan natuurlijk niet heel lang mee... Ik spoel hem onder heet water af, en doe er een jaar of 4 mee. Koud water als het recht van het vuur afkomt is natuurlijk niet echt bevorderlijk.quote:Op donderdag 24 februari 2011 10:43 schreef Deimos000 het volgende:
Is het ook not-done om met een afwasborstel door zo'n gietijzeren pan te gaan terwijl deze direct van het hete gasfornuis onder een lopende (koude)kraan afkoelt? Ik doe dat nu meestal wel met Tefal pannen..
Gaat al 2,5 jaar goed hoorquote:Op donderdag 24 februari 2011 20:01 schreef Pandora73 het volgende:
[..]
Ja op die manier gaat je Tefalpan natuurlijk niet heel lang mee... Ik spoel hem onder heet water af, en doe er een jaar of 4 mee. Koud water als het recht van het vuur afkomt is natuurlijk niet echt bevorderlijk.
Het gaat met heet water net zo goed/slecht als met koud water. Dat is ook nog pakweg 100 graden verschil, waardoor de aanbaklaag beschadigd raakt. Het beste is om de pan koud te laten worden voor je er water op gooitquote:Op vrijdag 25 februari 2011 07:29 schreef Deimos000 het volgende:
[..]
Gaat al 2,5 jaar goed hoor
Zal me binnenkort eens vergrijpen aan zo'n gietijzeren gevaarte.
Valt mee hoor, vlees haal ik tegenwoordig in NL bij een horeca slager en bij de Hanos en groente koop ik op de markt of soms bij de hanos als ik daar ben.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 14:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet volgens mij doe jij ook regelmatig boodschappen bij de oosterburen, heb je nog aanraders die eruit springen?
Was mij onbekend.. Thanks!quote:Op vrijdag 25 februari 2011 14:36 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het gaat met heet water net zo goed/slecht als met koud water. Dat is ook nog pakweg 100 graden verschil, waardoor de aanbaklaag beschadigd raakt. Het beste is om de pan koud te laten worden voor je er water op gooit
De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.quote:Op vrijdag 25 februari 2011 15:41 schreef MevrouwPuff het volgende:
Hoe zorg ik dat mijn kippensoep niet troebel wordt?
Bedankt De volgende keer doe ik het zoquote:Op vrijdag 25 februari 2011 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
Ice Filtrated Consomméquote:Op vrijdag 25 februari 2011 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De bouillon niet laten koken, goed afschuimen en geen selderijknol gebruiken.
Als je de bouillon kraakhelder wilt hebben kan je hem als hij klaar is klaren met eiwit of RobinOok haar diepviesmethode gebruiken.
Dan wordt ie echt transparant als water.
Ik drink rum alleen in een Long Island Iced Tea, ben er geen grote fan van. Mijn schoonfamilie is helemaal gek met Herrencreme, persoonlijk vind ik het niet lekker,quote:Op vrijdag 25 februari 2011 18:54 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet..
ik vroeg me af of je misschien ook een lekker recept met (bruine) rum weet.
Ik ben een redelijk liefhebber en heb altijd wel een paar flesjes goede rum staan (geen bahcardi dus) maar vroeg me af of er ook lekkere recepten mee zijn te maken.
Ik heb al een keer rum ipv. kirsch gebruikt in een kaasfondue, dat was dan een minder goed idee (m'n kirsch was op, vandaar de aanpassing)
Vlaanderen ligt nogal uit de buurt voor mij, maar wil van de zomer nog een weekje vlaanderen doen, brugge, gent, etcquote:Op vrijdag 25 februari 2011 21:49 schreef Spanky78 het volgende:
Even een zijstapje, maar je kan ook erg lekker vruchtenconcentraat maken met diepvriesfiltratie. Omdat je geen hitte gebruikt is de smaak supergoed.
Verder is dit toch altijd weer een leuk topic om door te lezen.
Piet, ik denk dat the flemish primitives wel iets leuks is voor jou..... www.theflemishprimitives.com
bij mij betaalt de baas.... dat scheelt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |