quote:
Dit vond ik :
quote:
Je kunt er wentelteefjes van maken. In plakjes snijden, ze even weken in een mengsel van melk/ei/wat citroenschil, kaneel, suiker, en dan om en om bakken. Lekker bij warme chocolademelk.
En :
quote:
Oliebollenkoekjes
Pierre Wind.
De altijd inventieve kok heeft wel een paar ideetjes die hij op hoge snelheid door de telefoon weet te spuien. Oliebollensoep met zalm, heerlijk! En als ze zo hard zijn dat je iemands hoofd ermee kunt ingooien, maak er dan toastjes van. Snijd de oliebol in dunne plakken en zet deze in de oven. Heerlijk met een goede stevige paté naar keuze. Het houdt niet op bij de kok die ooit recyclerecepten voor oliebollen verzon, omdat schrijver Ronald Giphart zich hardop afvroeg wat te doen met die steeds harder wordende vetballen. Soepcroutons of chips, dendert hij verder. De laatste is heel makkelijk. Snijd een niet-verse oliebol met een snijmachine in dunne plakken, even tussen twee vetvrije papiertjes in de magnetron en je hebt chips.
Maar wie nog moet bijkomen van het feestgedruis wil misschien gewoon een lekker kopje thee met een koekje. Kan ook! Met producten die we allemaal wel in huis hebben. Voor oliebolkoekjes is nodig: 375 gr eiwit, 375 gr poedersuiker (gezeefd), 225 gr bloem (gezeefd), 125 gr gesmolten boter. De ingrediënten mengen. Beslag apart houden. Oliebol in hele kleine stukjes snijden. (Alsof je een lange vinger verkruimelt.). Volle eetlepel beslag op bakplaat leggen en met de bolle kant mooi rondjes van maken. Rondjes bestrooien met oliebolkruimels en afbakken op 180 graden. Wie de koekjes à la Pierre wil afmaken, laat ze niet zo afkoelen. Als je ze meteen met een spatelmes afsteekt, kun je ze nog modelleren in allerlei vormen. Zo krijg je de leukste theekoekjes die er zijn.
bron de telegraaf (sorry
)