abonnement Unibet Coolblue
pi_89601658
Ik gooide hem al weer dicht.

Vorig topic: Depressie & Angst #3

Originele OP:

quote:
Op zondag 3 januari 2010 01:17 schreef Quickie_Butt het volgende:
Het viel me op dat er nog geen centraal topic is voor depressies en/of angstklachten. Wel een topic over medicatie bij psychische problemen en een hoe voel je je nu topic, maar die dekken naar mijn mening niet helemaal de lading.

Ik denk dat dit topic wel kan bijdragen in dit subforum. Veel mensen kampen namelijk met depressieve of angstklachten en zo kunnen we een beetje steun bij elkaar zoeken en elkaar van adviezen en tips voorzien :)

Laatste posts:

quote:
6s.gif Op maandag 6 december 2010 18:51 schreef caroline88 het volgende:
Hij staat *G*

Normale mensen moeten dat met zijn tweetjes doen maar Caroline knapt het in haar eentje op.
Ok ik was op het laatst niet helemaal mijn beleefde positieve zelf meer. (Juist die laatste paar onderdelen waren loeizwaar en lastig te monteren!) Maar ben nu best een beetje trots.
Morgen nog wel alle boutjes aandraaien. Ik kan nu best mijn lijf wel voelen en het is ook al weer donker. (Het was 3,5 uur werk) En hoewel aandraaien niet heel erg zwaar is, wil ik wel goed geconcentreerd kunnen werken omdat ik geen boutjes wil vergeten.
Enige "tegenvallertje" is dat ik voortaan zonder open haard zit. Ik had e.e.a. wel uitgemeten maar in de praktijk blijkt dat ik het toch even iets anders moet neerzetten en dat de loopband dus voor de open haard moet komen staan. Het goede nieuws is weer dat daar in een stiekem hoekje een paar nuttige stopcontacten tevoorschijn kwamen.
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 19:40 schreef Sylvana het volgende:
Fijn dat hij staat en echt goed van je dat je hem helemaal zelf in elkaar hebt gezet ^O^

Wel jammer van die open haard, helemaal met dit weer. Maar als het niet anders kan, kan het niet anders.

Ik heb op 19 januari al mijn tussenevaluatie van therapie, tijd gaat echt snel, donderdag is al de 6e keer :o

Vandaag een goeie dag gehad. Vanochtend ff de stad in geweest, een was gedraaid en opgehangen. Vanmiddag naar school geweest, de afwas gedaan en eten gekookt en gegeten. Nu lekker een avondje relaxen :) Morgen en woensdag ben ik vrij, moet nog wel wat dingen voor school en het huishouden doen, maar kan lekker mn eigen tijd indelen, dus komt wel goed :)
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 20:08 schreef vamperotica het volgende:
Ooooh...Ik heb gewoon helemaal geen tijd om depressieverig te zijn!
Alles lijkt opeens in een stroomversnelling te gaan en ik sta er zo ---> O+ *O* O+ :* :o :'( O+ middenin
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 20:20 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Waar sta je middenin dan? :D Maar klinkt goed *O*
pi_89603484
Vampje op huizenjacht
Onder andere
No farewell could be the last one.
If you long to meet again...
pi_89604651
Nieuw topic dus weer.

Met mij gaat het wel okee de laatste tijd. Ik durf vaker het woordje goed te gebruiken zelfs. maar ik ben nog lang niet van mijn klachten af, en heb nog steeds erg veel moeite om dingen te ondernemen en lig de hele dag op bed. Maar het lukt me wel iets vaker dan pakweg 6 maanden tot een jaar terug.

En misschien moet ik ook wel sneller tevreden zijn met de dingen die ik allemaal doe, daar heb ik ook nog steeds moeite mee en erger me af en toe aan die kleine dingen die niet goed gaan.

Maar al met al gaat het dus wel okee met me, gelukkig, Hopelijk met de rest hier ook :)
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
  maandag 6 december 2010 @ 22:02:00 #4
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_89609442
Vampje, gefeliciteerd - ik ben zooo blij voor je *O* *O* *O*
  maandag 6 december 2010 @ 22:08:24 #5
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_89609886
Dankjewel Sylvana, ik ben heel blij dat ik me er toe gezet hem om vandaag gewoon te gaan aanpakken (ondanks de waarschuwing dat het met twee mensen moest).
Ik kan morgen de verpakkingstroep afvoeren en woensdag de loopband welkom heten.
Die haard is jammer. Hij is niet weg maar het fitness spul staat er nu heel dicht naast en vanaf woensdag ook nog pal voor. Maar ik heb hem een paar keer kunnen branden en heb nu gelukkig een goede hulpkachel erbij (wacht nog steeds op de echte kachel) dus ik heb het al niet meer koud ook al is de open haard niet aan. Als ik hem perse wil branden moet ik gewoon even met heel veel zware zooi gaan zeulen dus daar moet ik eerst een tijdje voor trainen dan doe ik het met mijn linkerpink nog :P

En ik ben echt heel erg blij dat ik op heel korte termijn serieus wat aan beweging kan doen zonder dat ik daar OOIT nog de kou voor in hoef.
pi_89620004
Kom er net achter dat het vorige topic dicht is en er al ene nieuwe is. Vamdaag druk dagje gehad. Naar de stad wat boeken uit de bieb gehaald
Maar goed ook nog wat andere spulletjes gehaald voor mijn ma, die kapot waren.
Daarna wat achter de pc gezeten en begonnen met de kerstboom, echt een stomme klus.
En ik heb nu totaal geen slaap heb gisteren bijna 14 uur achter elkaar geslapen :{ waardoor mijn ritme weer is ontregeld :(
  dinsdag 7 december 2010 @ 01:45:55 #7
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_89620153
:* hoop dat je zo meteen toch nog wat slaap kunt pakken.

Ik lag er al in en toen bedacht ik me dat ik alweer vergeten was om de DVD van mijn nieuwe fitness toestel te bekijken. En daar blijken dus wat voorbeeld oefeningen op te staan. Uitleg zeer summier om niet te zeggen beslist onvoldoende maar het is wel handig om die naampjes te oefenen zodat ik makkelijker op joeptjoep kan zoeken en discussies op forums kan volgen.
Trusten.
pi_89626314
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 december 2010 01:45 schreef caroline88 het volgende:
:* hoop dat je zo meteen toch nog wat slaap kunt pakken.

Ik lag er al in en toen bedacht ik me dat ik alweer vergeten was om de DVD van mijn nieuwe fitness toestel te bekijken. En daar blijken dus wat voorbeeld oefeningen op te staan. Uitleg zeer summier om niet te zeggen beslist onvoldoende maar het is wel handig om die naampjes te oefenen zodat ik makkelijker op joeptjoep kan zoeken en discussies op forums kan volgen.
Trusten.
wel handig om die dvd te kijken, dan heb je in ieder geval al wat ideeen.
Hier heb ik toch wel redelijk geslapen, zo'n 7 uurtjes. Wilde wel wat meer slapen maar er zijn gewoon wat dingen die er momenteel een beetje op inhakken.En mij van mijn stokje halen.
maar verder gaat het wel redelijk, straks mag ik weer ff naar het centrum wat kerstversiering halen die mijn ma heeft gezien in een reclame folder. En daarna gaan we het boompje optuigen, tenminste mijn moeder doet de lichten en ik de rest zo'n beetje.
Dus nu ga ik ervandoor.
pi_89626510
Bos81, fijn dat het redelijk oké gaat de laatste tijd :) En kleine stapjes vooruit zijn ook een positieve ontwikkeling en daar kun je echt wel tevreden over zijn :Y

Caroline, jammer dat er op die dvd niet echt een goede uitleg staat. Maar op Youtube staan idd vast wel veel oefeningen :)

Cafpow, fijn dat je redelijk hebt geslapen en succes met de kerstboom optuigen :)

Mijn lieve schat is vandaag jarig, hij is 30 geworden *O*

Vandaag vieren we het gewoon een beetje met zn tweetjes, vanmiddag taart eten en geef ik hem zijn cadeautjes. Zaterdag vieren we het voor de familie :)

Ik heb vannacht niet echt redelijk geslapen, veel wakker gelegen. Daarom nu pas net uit bed. Vanmiddag paar dingen in het huishouden en voor school doen ( zie wel hoever ik kom, morgen ook nog vrij) en dan als vriendlief thuis boodschappen doen, verjaardag vieren en vanavond naar Bodybalance :)
pi_89635572
Nou ik heb een tijdje niks van me laten horen maar hier komt het:

Ik heb hier nog wel verteld dat ik een aanmeldingsgesprek bij de GGZ had gehad, nou vledeweek moest ik dus die vragenlijsten invullen, nou alles prima gedaan klaar.

Word ik vandaag gebeld over de uitslag of ik langs wil komen. Nou prima ik ga der heen. Komt mevrouw de hulpverlener met het volgende verhaal:

Ja je bent matig depressief, meestal geven we mensen die matig depressief zijn geen medicijnen maarja jij slikt ze al. Verder heb je ook agorafobie. (pleinvrees). Ik herken mijzelf dus absoluut niet in agorafobie, ik ga gewoon naar de stad winkelen bios enzovoort en voel me op me gemak. Dus daar zet ik al me vraagtekens bij. Maar nu kon ze me 2 therapien aanbieden nou ik eentje gekozen die het best bij me past (ookal heb een gruwelhekel aan therapien) dus met veel moeite één gekozen komt ze met de volgende mededeling; Ja dan kan je in februari maart terecht.

Ik zo: WAT? ik zeg een wachtlijst? Zij zegt zo van ja dat hebben we hier.

Oftoewel ik mag nog 3 maanden me lekker depressief gaan zitten voelen? Dit slaat echt alles.
pi_89635689
Piertjj, jammer dat je je niet in je diagnose kunt herkennen en ja, wachtlijsten heb je helaas overal -O-

Ik heb in augustus mijn verwijzing enzo doorgegeven, heb 10 (!!!) weken moeten wachten op mijn intakegesprek en kon uiteindelijk dus begin november beginnen met mijn therapie.

Het is helaas niet anders, je zult het toch moeten accepteren, hoe moeilijk dat ook is en hoe graag je nu gelijk geholpen wilt worden, overal heb je wachtlijsten.
pi_89636047
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 16:02 schreef Sylvana het volgende:
Piertjj, jammer dat je je niet in je diagnose kunt herkennen en ja, wachtlijsten heb je helaas overal -O-

Ik heb in augustus mijn verwijzing enzo doorgegeven, heb 10 (!!!) weken moeten wachten op mijn intakegesprek en kon uiteindelijk dus begin november beginnen met mijn therapie.

Het is helaas niet anders, je zult het toch moeten accepteren, hoe moeilijk dat ook is en hoe graag je nu gelijk geholpen wilt worden, overal heb je wachtlijsten.
Ja ik heb ook al 2 maanden moeten wachten voor de intake, maar als ik uit jou verhaal opmaak dan kon jij dus na je intake wel meteen in therapie?
Ik vind het gewoon belachelijk dat ze je zo ermee laten zitten.
pi_89636485
Een vriendin van me, heeft ook last van depressies. Ze is vroeger vaak gepest, en dat is een van de redenen dat ze nu erg onzeker is. Al zal je dat aan de buitenkant niet merken, omdat het een heel knap meisje is. Ze vertelde me dat ze medicijnen kreeg en dat het nu al stukken beter gaat... Ze heeft het gevoel dat ze ''geesten'' of iets ziet... En kan slecht slapen omdat ze altijd overal veel te veel over nadenkt en erg veel piekert... Ik vraag hoe het met haar is, en ze verteld me dan dat ze weer een slechte dag... heeft... Ik merk dat ze met me wil praten, maar ik heb nog nooit met zo iets te maken gehad, en weet dan niet hoe ik moet reageren... Hoe kan ik haar ut beste helpen?
pi_89636696
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 16:21 schreef utrecht91 het volgende:
Een vriendin van me, heeft ook last van depressies. Ze is vroeger vaak gepest, en dat is een van de redenen dat ze nu erg onzeker is. Al zal je dat aan de buitenkant niet merken, omdat het een heel knap meisje is. Ze vertelde me dat ze medicijnen kreeg en dat het nu al stukken beter gaat... Ze heeft het gevoel dat ze ''geesten'' of iets ziet... En kan slecht slapen omdat ze altijd overal veel te veel over nadenkt en erg veel piekert... Ik vraag hoe het met haar is, en ze verteld me dan dat ze weer een slechte dag... heeft... Ik merk dat ze met me wil praten, maar ik heb nog nooit met zo iets te maken gehad, en weet dan niet hoe ik moet reageren... Hoe kan ik haar ut beste helpen?
hmm, als je niet precies weet wat je ermee moet doen. Zou ik gewoon beginnen met naar haar te luisteren. Echt veel kan je niet doen behalve luisteren, maar bijvoorbeeld een grapje maken tussendoor ofzo, gewoon op natuurlijke manier kijken of je haar een beetje kan opvrolijken enzo. En tja, verder gewoon jezelf blijven, want uit ervaring weet ik dat het alleen nog vervelender is als mensen je opeens heel speciaal gaan behandelen omdat je depressief bent.

Updatje, dag was goed begonnen en halverwege ook nog wel. Maar nu was ik het boompje aan het versieren en ik wordt zo triest van die kerstboom...ik kan het niet uitleggen. Iedereen vindt dat de lichtjes altijd sfeer maken enzo, en ik vindt alles juist nog triester worden door die lichtjes, en ik zelf wordt er ook neerslachtig/depressief van.. ;(

Maar goed boompje is af, en ga maar even op bed liggen, kijken of die depressieve/sombere bui een beetje wegzakt.
pi_89636892
Hmm klopt, doe het denk ik ook een heel klein beetje. Ik doe wel een stuk ''zachtaardiger'' dan tegen iemand anders... Maar ik vind het ook zo raar, als zei aangeeft dat het niet goed gaat... Om er dan maar overheen te lullen? Of vind ze dat miss juist fijn als ut niet over die sjit gaat?
pi_89636962
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 16:32 schreef utrecht91 het volgende:
Hmm klopt, doe het denk ik ook een heel klein beetje. Ik doe wel een stuk ''zachtaardiger'' dan tegen iemand anders... Maar ik vind het ook zo raar, als zei aangeeft dat het niet goed gaat... Om er dan maar overheen te lullen? Of vind ze dat miss juist fijn als ut niet over die sjit gaat?
dat hangt van de persoon af. Maar ik bedoel ook niet totaal eroverheen te lullen ofzo. Maar gewoon haar verhaal horen, en niet opeens allerlei knuffels sturen en lieve praatjes enzo, als je dat normaal niet doet.
En je moet niet altijd over de shit waar zij mee zit praten dus ook soms afleiding erin houden. Gewoon proberen jullie normale vriendschaps vorm te blijven alleen soms even haar verhaal aan te horen.
pi_89638498
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 16:10 schreef Piertjj het volgende:

[..]

Ja ik heb ook al 2 maanden moeten wachten voor de intake, maar als ik uit jou verhaal opmaak dan kon jij dus na je intake wel meteen in therapie?
Ik vind het gewoon belachelijk dat ze je zo ermee laten zitten.
Na mijn tweede intakegesprek duurde het 2 weken voordat ik in therapie kon. Maar dat komt omdat ik in een open groep zit en je dus gewoon ieder moment kunt instromen als de groep niet vol zit. Maar zat dus ook zo'n 3 maanden tussen aanmelding en begin van therapie. Maar kwam ook vanwege miscommunicaties en slechte organisatie dat ik pas na 10 weken mn eerste intakegesprek had. Normaal duurt dat zo'n 3 weken.
  dinsdag 7 december 2010 @ 18:22:06 #18
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_89641078
:* voor alle wacht-lijsters

Utrecht91 - luisteren en accepteren. Het ergste wat mijn vriend mij destijds aandeed was een houding van het is allemaal aanstellerij. Depressie is waardeloos en dat is niet iets van even een paar rottige dagen hebben. Al hoop ik natuurlijk dat het bij jouw vriendin gewoon een tijdelijk dipje is. Daar hebben meer mensen last van - zeker tijdens de feestdagen.

*G*
Ik kreeg net een leuk bericht. Gaat helemaal nergens meer over want ik heb een fitness center gekocht maar een oude wilde droom is misschien een keertje leren vliegen. Misschien zelfs voor mijn beroep. Enfin, via via en door naar de klantgerichte opticien te stappen voor een meting... weet ik nu dat mijn bril in elk geval niet perse een struikelblok hoeft te zijn.
Dus een oude droom komt zachtjes tot leven ook al blijft het een droom zolang ik geen loterij win of een sponsor (werkgever?) heb.

Beter te veel goede leuke gekke ideetjes dan te weinig. Vind ik tenminste.
pi_89648670
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 december 2010 17:09 schreef Sylvana het volgende:

Na mijn tweede intakegesprek duurde het 2 weken voordat ik in therapie kon. Maar dat komt omdat ik in een open groep zit en je dus gewoon ieder moment kunt instromen als de groep niet vol zit. Maar zat dus ook zo'n 3 maanden tussen aanmelding en begin van therapie. Maar kwam ook vanwege miscommunicaties en slechte organisatie dat ik pas na 10 weken mn eerste intakegesprek had. Normaal duurt dat zo'n 3 weken.
--
Beatles schreef het volgende: Hey gaaf! Lief! :$
Beach schreef het volgende:
RC, Eigenlijk vond ik je altijd al een kwalletje, maargoed..
Ik begin je te waarderen en ik vind nu de beste user ooit! =)
pi_89649589
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 december 2010 20:50 schreef RichCalibier het volgende:

[..]

--
?
pi_89649885
Ik heb trouwens vanavond toch nog huiswerk gemaakt ^O^

De hele dag weinig nuttigs uitgevoerd ( op vuilnis wegbrengen en boodschappen doen na dan) Had eigenlijk zoiets van, laat maar, morgen weer een dag. Maar vanavond toch nog er voor gaan zitten en een brief en een memo die ik had geschreven, herschreven nadat ik er feedback op had gehad. En bij allebei nog een toelichting geschreven welke feedback ik dan verwerkt heb en waarom en wat mijn sterke en zwakke kanten zijn op het gebied van schrijfvaardigheid. Nu ben ik weer helemaal bij met dat vak. Goed bezig geweest dus ^O^ En nou hoef ik dat morgen niet meer te doen, dus kan ik dan andere dingen doen :)

En dan kan ik nu rustig voetbal gaan kijken :)
pi_89684120
Goed gedaan Sylvana! Huiswerk maken kan soms zo'n voldaan gevoel geven.

Ik heb een redelijk goede week tot nu toe.. O+ maar ik voel dat ik breekbaar en moe ben.. Heb ook veel pijntjes lichamelijk gezien. :r Maar goed, positief blijven! ^O^
"Wat is liefde? De behoefte aan zichzelf te ontsnappen."
pi_89689439
Er is een nieuwe jongen ingestroomt bij mij in de groep.
Aan het einde van dag 1 begint ie een lang evalueer verhaal te houden of hij al wel voordelen ziet.
Dag 2 vandaag begint ie zomaar te lachen bij andere mensen die dingen bespreken die emotioneel, zwaar zijn."Om het luchtig te houden" ofzo. Hij is er wel op aangesproken maar het dringt niet tot hem door volgens mij is het zn karakter :{
pi_89689655
Die mensen zijn er altijd scarface.. het kan natuurlijk ook onzekerheid zijn..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')