abonnement Unibet Coolblue
  zondag 12 december 2010 @ 20:08:59 #51
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_89845150
Tsja sorry, ben student en ben allang blij dat ik voedsel kan koken wat eetbaar is :D
  zondag 12 december 2010 @ 20:26:17 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89845956
Geeft niets morgane, daarom heb ik destijds deze topic reeks gemaakt. Het gaat me aan het hart dat er zo slecht gegeten wordt omdat mensen het eenvoudigweg niet meer leren of aangepraat wordt pakjes/potjes op te warmen.
Gewoon lekker zelf je eten klaarmaken met echte groenten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 20:27:43 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89846021
Is het wel Japanse soja? (zout van smaak en vrij dun qua vloeibaarheid)
  zondag 12 december 2010 @ 20:30:09 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89846136
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:27 schreef SiGNe het volgende:
Is het wel Japanse soja? (zout van smaak en vrij dun qua vloeibaarheid)
Denk dat het AH Huismerk gewoon in NL wordt gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 20:30:28 #55
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_89846149
Ja het is Japanse soja, staat erop. En inderdaad zout en erg vloeibaar.

Piet, je hebt helemaal gelijk. Maar volgens mij eet ik voor een student nog best verantwoord. Mijn moeder maakte bijna alleen maar van die Knorr wereldgerechten en vaak groenten uit potjes. Nu ik op mezelf woon ben ik vooral veel aan het roerbakken. En inderdaad zoveel mogelijk vers :)

nu weer ontopic!
  zondag 12 december 2010 @ 20:31:04 #56
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_89846182
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk dat het AH Huismerk gewoon in NL wordt gemaakt.
'Op Japans recept gebaseerde' soja dan ;)
  zondag 12 december 2010 @ 20:46:29 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89847045
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:31 schreef morgane het volgende:

[..]

'Op Japans recept gebaseerde' soja dan ;)
pst
Echte Kikkoman wordt in Sappermeer (sinds 1997) gemaakt, wel volgens hun klassieke methode.
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 21:48:47 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89850824
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet geeft RobinOok een papieren zakje voor het hyperventileren.
Bedankt! Pffffjieuw, het gaat alweeer....
  zondag 12 december 2010 @ 22:37:11 #59
279274 Trekfiets
ik trek fietsen
pi_89853854
Serieus dit is de lekkerste chocomousse die ik tot nu toe in me leven gegeten heb, het vergt wat moeite maar het is het meer dan waard!

quote:
Chocolademousse van melkchocolade
250 gr room
250 gr melk
100 gr eidooier
50 gram suiker

1100 gr melkchocolade
650 gr anglaise

1 liter room

• Melk en room in een pannetje
• Dooier en suiker met elkaar in een bekken
• Deel van de melk +room hierbij doen en goed losroeren
• Melk + room verwarmen
• Rustig toevoegen aan het dooier mengsel
• Au-bain marie het mengsel garen
• Zeven op de chocolade
• Met een garde goed doorroeren zonder klonten, aflaten koelen tot 32 graden
• De helft mengen met de opgeslagen room daarna de andere helft met een spatel
Die vond ik echt top!
  zondag 12 december 2010 @ 23:35:10 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89857347
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 22:37 schreef Trekfiets het volgende:
Serieus dit is de lekkerste chocomousse die ik tot nu toe in me leven gegeten heb, het vergt wat moeite maar het is het meer dan waard!

[..]

Die vond ik echt top!
Het zal best gesmaakt hebben als je dat zegt, maar....
Het heeft weinig met mousse te maken, meer een pudding. Een mousse is luchtig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 23:36:34 #61
279274 Trekfiets
ik trek fietsen
pi_89857414
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het zal best gesmaakt hebben als je dat zegt, maar....
Het heeft weinig met mousse te maken, meer een pudding. Een mousse is luchtig.
Hij was idd heel dik en machtig, maar pudding was het niet hoor, echt wel mousse. Erg lekker.
  zondag 12 december 2010 @ 23:40:39 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89857632
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 23:36 schreef Trekfiets het volgende:

[..]

Hij was idd heel dik en machtig, maar pudding was het niet hoor, echt wel mousse. Erg lekker.
Een mousse is luchtig, niet dik en machtig.
Mousse is Frans voor schuim.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 12 december 2010 @ 23:52:09 #63
279274 Trekfiets
ik trek fietsen
pi_89858231
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 23:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een mousse is luchtig, niet dik en machtig.
Mousse is Frans voor schuim.
Ok jij zal het wel weten, het was iig het lekkerste wat ik ooit gegeten heb en het leek nergens op pudding (smaak, mondgevoel etc.) Maak het zelf een keer zou ik zeggen, top spul :P Mijn moeder kon er iig geen genoeg van krijgen haha
  woensdag 15 december 2010 @ 20:52:37 #64
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89974197
Hoi Piet,
Weet jij misschien een lekkere saus voor bij een kogelbiefstuk?
De standaard pepersaus en de champignonsaus ben ik een beetje zat.
Rode wijnsaus of portsaus vind ik helaas niet meer lekker sinds een schedelbasisfractuur (wijn smaakt heel erg zuur voor mij)
  woensdag 15 december 2010 @ 23:43:21 #65
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_89983983
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet,
Weet jij misschien een lekkere saus voor bij een kogelbiefstuk?
De standaard pepersaus en de champignonsaus ben ik een beetje zat.
Rode wijnsaus of portsaus vind ik helaas niet meer lekker sinds een schedelbasisfractuur (wijn smaakt heel erg zuur voor mij)
Weet je wat er precies de zure smaak veroorzaakt? Met wat geluk wordt dat stofje afgebroken of verdampt tijdens het maken van de saus.

Qua alternatieven,biefstuk en gorgonzola zijn een beproefde combinatie.
  donderdag 16 december 2010 @ 00:05:04 #66
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89984802
In mijn geval zijn er zenuwbanen beschadigd geraakt waardoor sommige dingen tegenwoordig anders ruiken en smaken.
In het begin rook ik alleen een vieze geur en alles proefde daar ook naar, gelukkig is er een hoop weer terug gekomen hoewel er sommige dingen toch anders smaken en ruiken, koffie en chocola bijvoorbeeld, gelukkig smaakt dat ook steeds beter en ik lust tegenwoordig ook zwarte ovlijven en kappertjes (vroeger vond ik dat niet lekker)
Wijn blijft alleen nog steeds zuur smaken en ruiken, de smaak komt ook wel heel langzaam weer terug gelukkig, maar 't is er nog lang niet.
En koken van wijn heeft helaas ook geen zin.
Best jammer want ik heb nog een fles port uit 1974 liggen dus ik dus nu niet meer lust.

Gorgonzola heb ik eigenlijk nog niet geprobeerd sinds die breuk, ik hield ervoor ook niet zo heel erg van.
pi_89991025
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet,
Weet jij misschien een lekkere saus voor bij een kogelbiefstuk?
De standaard pepersaus en de champignonsaus ben ik een beetje zat.
Rode wijnsaus of portsaus vind ik helaas niet meer lekker sinds een schedelbasisfractuur (wijn smaakt heel erg zuur voor mij)
Zelf kruidenboter/ kruidenkaas maken? Desnoods maak je er een sausje van?
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 16 december 2010 @ 15:36:53 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90002159
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet,
Weet jij misschien een lekkere saus voor bij een kogelbiefstuk?
De standaard pepersaus en de champignonsaus ben ik een beetje zat.
Rode wijnsaus of portsaus vind ik helaas niet meer lekker sinds een schedelbasisfractuur (wijn smaakt heel erg zuur voor mij)
Wat dacht je van Walnoten/blauwschimmel saus?
Je neemt wat fond, die verhit je tot aan de kook, flink stuk blauwschimmelkaas er in smelten, grof gehakte walnoten er door, eventueel bind je het als je dat nodig vindt, wat fijngehakte groene kruiden, afsmaken met zout en peper en een kluit boter.
Persoonlijk is dat voor mij eigenlijk de enige saus die ik echt lekker vind bij de biefstuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 december 2010 @ 20:13:50 #69
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_90014116
Ik moet denk ik eerst maar proberen of (blauw)schimmelkazen me smaken, ik kom normaal niet verder dan brie en camembert :o

Ik ben nu bezig met een Espagnolesaus en ga die, als ie klaar is proberen te reduceren tot een demi-glace.
M'n roux was alleen denk ik niet echt bruin genoeg om bruine roux te heten en ik had ook niet alle ingrediënten in huis, kruidnagel was bijvoorbeeld op.
Maar goed, koken is ook experimenteren en je moet beginnen met de basis
  donderdag 16 december 2010 @ 23:06:32 #70
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_90023934
nah, uiteindelijk is het bij de "Espagnole"saus gebleven, erg lekker voor een eerste keer en zonder alle ingrediënten te hebben.
't was alleen een tikje te zout doordat ik teveel boullionblokjes had gebruikt maar dat heb ik nog redelijk weten op te lossen door er wat kookroom bij te doen.
pi_90043361
Weer een vraag, wat kan ik ermee?

Confit d'oignons (uienconfituur), wat kan ik ermee? Potje gescoord op een markt in Frankrijk, weet dat het wel bij pâte gegeten wordt, maar waar kan ik het nog meer bij gebruiken?
Iets zegt me dat het vast bij eend(lever) gegeten wordt, maar het potje is nu open en vast neit al te lang houdbaar dus graag wat tips. Heb het zelf al als een soort van "sausje" gebruikt bij een schaal vleeswaren.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 17 december 2010 @ 14:49:08 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90044337
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 14:24 schreef The_stranger het volgende:
Weer een vraag, wat kan ik ermee?

Confit d'oignons (uienconfituur), wat kan ik ermee? Potje gescoord op een markt in Frankrijk, weet dat het wel bij pâte gegeten wordt, maar waar kan ik het nog meer bij gebruiken?
Iets zegt me dat het vast bij eend(lever) gegeten wordt, maar het potje is nu open en vast neit al te lang houdbaar dus graag wat tips. Heb het zelf al als een soort van "sausje" gebruikt bij een schaal vleeswaren.
Gewoon lekker opeten, bij het vlees, in de soep, op een broodje met gekookte ham.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90049095
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon lekker opeten, bij het vlees, in de soep, op een broodje met gekookte ham.
Zoiets dacht ik al, maar dacht, voordat ik het barbaars overal opsmeer, misschien zijn er "betere" toepassingen...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_90254757
Hoi Piet (en eventuele andere meelezende kook-guru's). Vorig jaar met kerst heb ik een heerlijke chocolademousse gemaakt die zeer goed gelukt was. Ik zou dat graag dit jaar weer doen, maar ben het recept kwijtgeraakt ;(

De ingrediënten waren pure chocolade, eiwit, suiker, scheutje grand marnier voor de smaak en misschien (weet dit dus niet meer zeker) roomboter en eidooiers (als het er in zat zeker minder dan de eiwitten). Er zat zeker weten geen (slag)room in het recept dat ik gebruikte. Mijn vraag is nu, weet jij misschien een recept dat hier op lijkt en dat heerlijke chocomousse oplevert? Mijn dank is groot :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  dinsdag 21 december 2010 @ 21:20:29 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_90255108
Ik denk dat ik ook chocolademousse ga maken.
Voor het eerst in mijn leven! Serieus. :D

Omdat ik iets zoek bij mijn ingemaakte kumquatjes:



Chocola lijkt me daar wel lekker bij dus.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')