Denk dat het AH Huismerk gewoon in NL wordt gemaakt.quote:Op zondag 12 december 2010 20:27 schreef SiGNe het volgende:
Is het wel Japanse soja? (zout van smaak en vrij dun qua vloeibaarheid)
'Op Japans recept gebaseerde' soja danquote:Op zondag 12 december 2010 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk dat het AH Huismerk gewoon in NL wordt gemaakt.
pstquote:Op zondag 12 december 2010 20:31 schreef morgane het volgende:
[..]
'Op Japans recept gebaseerde' soja dan
Bedankt! Pffffjieuw, het gaat alweeer....quote:Op zondag 12 december 2010 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet geeft RobinOok een papieren zakje voor het hyperventileren.
Die vond ik echt top!quote:Chocolademousse van melkchocolade
250 gr room
250 gr melk
100 gr eidooier
50 gram suiker
1100 gr melkchocolade
650 gr anglaise
1 liter room
• Melk en room in een pannetje
• Dooier en suiker met elkaar in een bekken
• Deel van de melk +room hierbij doen en goed losroeren
• Melk + room verwarmen
• Rustig toevoegen aan het dooier mengsel
• Au-bain marie het mengsel garen
• Zeven op de chocolade
• Met een garde goed doorroeren zonder klonten, aflaten koelen tot 32 graden
• De helft mengen met de opgeslagen room daarna de andere helft met een spatel
Het zal best gesmaakt hebben als je dat zegt, maar....quote:Op zondag 12 december 2010 22:37 schreef Trekfiets het volgende:
Serieus dit is de lekkerste chocomousse die ik tot nu toe in me leven gegeten heb, het vergt wat moeite maar het is het meer dan waard!
[..]
Die vond ik echt top!
Hij was idd heel dik en machtig, maar pudding was het niet hoor, echt wel mousse. Erg lekker.quote:Op zondag 12 december 2010 23:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het zal best gesmaakt hebben als je dat zegt, maar....
Het heeft weinig met mousse te maken, meer een pudding. Een mousse is luchtig.
Een mousse is luchtig, niet dik en machtig.quote:Op zondag 12 december 2010 23:36 schreef Trekfiets het volgende:
[..]
Hij was idd heel dik en machtig, maar pudding was het niet hoor, echt wel mousse. Erg lekker.
Ok jij zal het wel weten, het was iig het lekkerste wat ik ooit gegeten heb en het leek nergens op pudding (smaak, mondgevoel etc.) Maak het zelf een keer zou ik zeggen, top spul Mijn moeder kon er iig geen genoeg van krijgen hahaquote:Op zondag 12 december 2010 23:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een mousse is luchtig, niet dik en machtig.
Mousse is Frans voor schuim.
Weet je wat er precies de zure smaak veroorzaakt? Met wat geluk wordt dat stofje afgebroken of verdampt tijdens het maken van de saus.quote:Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet,
Weet jij misschien een lekkere saus voor bij een kogelbiefstuk?
De standaard pepersaus en de champignonsaus ben ik een beetje zat.
Rode wijnsaus of portsaus vind ik helaas niet meer lekker sinds een schedelbasisfractuur (wijn smaakt heel erg zuur voor mij)
Zelf kruidenboter/ kruidenkaas maken? Desnoods maak je er een sausje van?quote:Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet,
Weet jij misschien een lekkere saus voor bij een kogelbiefstuk?
De standaard pepersaus en de champignonsaus ben ik een beetje zat.
Rode wijnsaus of portsaus vind ik helaas niet meer lekker sinds een schedelbasisfractuur (wijn smaakt heel erg zuur voor mij)
Wat dacht je van Walnoten/blauwschimmel saus?quote:Op woensdag 15 december 2010 20:52 schreef SiGNe het volgende:
Hoi Piet,
Weet jij misschien een lekkere saus voor bij een kogelbiefstuk?
De standaard pepersaus en de champignonsaus ben ik een beetje zat.
Rode wijnsaus of portsaus vind ik helaas niet meer lekker sinds een schedelbasisfractuur (wijn smaakt heel erg zuur voor mij)
Gewoon lekker opeten, bij het vlees, in de soep, op een broodje met gekookte ham.quote:Op vrijdag 17 december 2010 14:24 schreef The_stranger het volgende:
Weer een vraag, wat kan ik ermee?
Confit d'oignons (uienconfituur), wat kan ik ermee? Potje gescoord op een markt in Frankrijk, weet dat het wel bij pâte gegeten wordt, maar waar kan ik het nog meer bij gebruiken?
Iets zegt me dat het vast bij eend(lever) gegeten wordt, maar het potje is nu open en vast neit al te lang houdbaar dus graag wat tips. Heb het zelf al als een soort van "sausje" gebruikt bij een schaal vleeswaren.
Zoiets dacht ik al, maar dacht, voordat ik het barbaars overal opsmeer, misschien zijn er "betere" toepassingen...quote:Op vrijdag 17 december 2010 14:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon lekker opeten, bij het vlees, in de soep, op een broodje met gekookte ham.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |