abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:14:30 #251
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92180851
Hoi Piet,
Heb je ondertussen al wat geprobeerd op het gebied van brownies? Ik wil nog steeds een keer lekkere brownies maken en heb al een aantal recepten geprobeerd die gigantisch faalden (werd chocolademousse enzo)
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:18:07 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92181051
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:14 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoi Piet,
Heb je ondertussen al wat geprobeerd op het gebied van brownies? Ik wil nog steeds een keer lekkere brownies maken en heb al een aantal recepten geprobeerd die gigantisch faalden (werd chocolademousse enzo)
Nope, nog niet mee bezig geweest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:20:47 #253
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92181188
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nope, nog niet mee bezig geweest
Balen :p
Begin zelf steeds meer geinteresseerd te raken in koken en lees dit topic dus ook vaak :) Ga binnenkort je appeltaartdeeg eens proberen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:28:17 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92181645
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:20 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Balen :p
Begin zelf steeds meer geinteresseerd te raken in koken en lees dit topic dus ook vaak :) Ga binnenkort je appeltaartdeeg eens proberen.
Daar doe ik het voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:35:57 #255
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92181994
Piet, weet je toevallig hoe je (Koreaanse) Kimchi maakt? Ik heb al verschillende Koreanen geprobeerd en die zeggen allemaal "dat weet alleen mijn oma" oid...

Ik weet wel dat het Chinese kool + knoflook + peper => fermenteren is, maar verder kom ik niet...
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_92182171
Vissaus erbij, ook. Toch?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:51:58 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92182779
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:35 schreef Tanin het volgende:
Piet, weet je toevallig hoe je (Koreaanse) Kimchi maakt? Ik heb al verschillende Koreanen geprobeerd en die zeggen allemaal "dat weet alleen mijn oma" oid...

Ik weet wel dat het Chinese kool + knoflook + peper => fermenteren is, maar verder kom ik niet...
Ik heb het nooit zelf gemaakt, maar mijn nieuwe vriendin wel, ze legt het heel goed uit op joetoep

O+ O+ O+
Je zou wat karnemelk of joghurt kunnen toevoegen om het proces te versnellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:54:08 #258
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92182877
In my defence: google zelf gaf niet echt veel, nooit aan gedacht om het op youtube op te zoeken |:(

Je bent een held *O*
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:56:31 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92182985
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:54 schreef Tanin het volgende:
In my defence: google zelf gaf niet echt veel, nooit aan gedacht om het op youtube op te zoeken |:(

Je bent een held *O*
En ik ben helemaal verliefd op die kleine koreaanse dame. Schatje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 18:03:02 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92183246
Oh en Daikon, die koreaanse Radijs, is het zelfde als Rettich, het is dezelfde plantensoort alleen een andere variatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:06:20 #261
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92186357
:@ misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake

En daar staat:
quote:
Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Dit is belangrijk omdat het om een heel vochtige cake gaat.
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:12:15 #262
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92197920
Dankjewel Piet, ik zal het laten horen als ik het uitgeprobeerd heb :D
  dinsdag 1 februari 2011 @ 23:29:52 #263
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92203047
Piet, wat is jouw mening over de zilveren lepel? Waar voor je geld of zijn er betere kookboeken te krijgen.
http://www.okokorecepten.(...)/spaghetti-carbonara
Wil morgen deze maken.
pi_92203809
Piet, ik ga morgen een lekkere stoofpot maken. Nu dacht ik alles al in huis te hebben maar blijk ik de bleekselderij te zijn vergeten. Moet ik daarvoor morgen op en neer naar de supermarkt of kan ik het misschien vervangen door wat takjes peterselie wat ik wel in huis heb?
Dankjewel!
  woensdag 2 februari 2011 @ 00:15:11 #265
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92205518
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh en Daikon, die koreaanse Radijs, is het zelfde als Rettich, het is dezelfde plantensoort alleen een andere variatie.
Is het niet Japanse Radijs?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 2 februari 2011 @ 01:10:44 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92207485
Daikon, rettich, rammenas, Japanse/Chinese radijs, allemaal een pot nat.
En als je zelf kimchi wilt maken zou ik aanraden om eerst met een simpel recept te beginnen, gewoon chinese kool, zout en koreaans peperpoeder:


Zelf kimchi maken

Ik zou niet meteen beginnen met rauw oesters erdoor doen. :N
  woensdag 2 februari 2011 @ 01:17:55 #267
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92207645
Bedankt allemaal, ik ga dit eerdaags proberen. Nu nog een geschikte plaats vinden voor de fermentatie, de keuken is net zo koud als de koelkast, mijn kamer toch meer richting de 20 graden :{
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_92209246
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 01:17 schreef Tanin het volgende:
Bedankt allemaal, ik ga dit eerdaags proberen. Nu nog een geschikte plaats vinden voor de fermentatie, de keuken is net zo koud als de koelkast, mijn kamer toch meer richting de 20 graden :{
Ik zet zuurkool de 1e twee dagen in de kamer en daarna in de schuur. Bij zuurkool is een iets hogere starttemperatuur goed voor de "frisheid" van de smaak. Je zou de kimchi ook zo kunnen proberen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_92211392
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
:@ misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake

En daar staat:

[..]

Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 februari 2011 @ 13:43:25 #270
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92219833
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 09:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken! :Y
Het vloog in de fik doordat het de bovenkant van mijn oven(tje) raakte :P Ik maakte het in een tulband vorm :p maar dan krijg je het bakpapier er wel lastig in
  woensdag 2 februari 2011 @ 20:18:55 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92241404
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
:@ misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake

En daar staat:

[..]

Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Zoals boven al gezegd wordt, dan plakt je bakpapier goed in de vorm, en hij komt er nog beter uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 februari 2011 @ 20:22:57 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92241686
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:29 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, wat is jouw mening over de zilveren lepel? Waar voor je geld of zijn er betere kookboeken te krijgen.
http://www.okokorecepten.(...)/spaghetti-carbonara
Wil morgen deze maken.
Ik heb geen mening over de Zilveren Lepel, maar wat de klassieke Italiaanse keuken betreft ben ik fan van Artusi
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002072727/index.html
De klassieker van de Italiaanse keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 februari 2011 @ 20:24:52 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92241825
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, ik ga morgen een lekkere stoofpot maken. Nu dacht ik alles al in huis te hebben maar blijk ik de bleekselderij te zijn vergeten. Moet ik daarvoor morgen op en neer naar de supermarkt of kan ik het misschien vervangen door wat takjes peterselie wat ik wel in huis heb?
Dankjewel!
Bleekselderij heeft wel een hele eigen smaak, niet te vervangen door peterselie, het zal best lekker worden maar anders dan met bleekselderij. Bleekselderij is onmisbaar in bv Osso Buco
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92330111
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken! :)

Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek. :@ :')

Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 17:55:59 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92333564
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken! :)

Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek. :@ :')

Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Je kan hem rauw eten, aan julien gesneden met wat olie en azijn, wat komijn erdoor, ook lekker.
Inleggen op zijn Koreaans zoals in het filmpje een paar posts terug
Roerbakken met oestersaus en gember

Of wat dacht je hiervan
1 Rettich
10 Laadjes Blauwrier
3 EL Kerriepoeder
1 EL Kurkuma
1 TL Chilipoeder
1 EL Whiskey
6 EL Rijstazijn
4 EL Mirin
8 EL Soyasaus, kikkoman of pear river bridge
Reepjes snijden
Marinade mengen
Reepjes met de marinade mengen en minstens 1, liever 4-5 dagen laten marineren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')