Nope, nog niet mee bezig geweestquote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:14 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoi Piet,
Heb je ondertussen al wat geprobeerd op het gebied van brownies? Ik wil nog steeds een keer lekkere brownies maken en heb al een aantal recepten geprobeerd die gigantisch faalden (werd chocolademousse enzo)
Balen :pquote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nope, nog niet mee bezig geweest
Daar doe ik het voor.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:20 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Balen :p
Begin zelf steeds meer geinteresseerd te raken in koken en lees dit topic dus ook vaak Ga binnenkort je appeltaartdeeg eens proberen.
Ik heb het nooit zelf gemaakt, maar mijn nieuwe vriendin wel, ze legt het heel goed uit op joetoepquote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:35 schreef Tanin het volgende:
Piet, weet je toevallig hoe je (Koreaanse) Kimchi maakt? Ik heb al verschillende Koreanen geprobeerd en die zeggen allemaal "dat weet alleen mijn oma" oid...
Ik weet wel dat het Chinese kool + knoflook + peper => fermenteren is, maar verder kom ik niet...
En ik ben helemaal verliefd op die kleine koreaanse dame. Schatje.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:54 schreef Tanin het volgende:
In my defence: google zelf gaf niet echt veel, nooit aan gedacht om het op youtube op te zoeken
Je bent een held
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?quote:Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Dit is belangrijk omdat het om een heel vochtige cake gaat.
Is het niet Japanse Radijs?quote:Op dinsdag 1 februari 2011 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh en Daikon, die koreaanse Radijs, is het zelfde als Rettich, het is dezelfde plantensoort alleen een andere variatie.
Ik zet zuurkool de 1e twee dagen in de kamer en daarna in de schuur. Bij zuurkool is een iets hogere starttemperatuur goed voor de "frisheid" van de smaak. Je zou de kimchi ook zo kunnen proberen?quote:Op woensdag 2 februari 2011 01:17 schreef Tanin het volgende:
Bedankt allemaal, ik ga dit eerdaags proberen. Nu nog een geschikte plaats vinden voor de fermentatie, de keuken is net zo koud als de koelkast, mijn kamer toch meer richting de 20 graden
Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken!quote:Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake
En daar staat:
[..]
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Het vloog in de fik doordat het de bovenkant van mijn oven(tje) raakte Ik maakte het in een tulband vorm :p maar dan krijg je het bakpapier er wel lastig inquote:Op woensdag 2 februari 2011 09:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken!
Zoals boven al gezegd wordt, dan plakt je bakpapier goed in de vorm, en hij komt er nog beter uitquote:Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake
En daar staat:
[..]
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Ik heb geen mening over de Zilveren Lepel, maar wat de klassieke Italiaanse keuken betreft ben ik fan van Artusiquote:Op dinsdag 1 februari 2011 23:29 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, wat is jouw mening over de zilveren lepel? Waar voor je geld of zijn er betere kookboeken te krijgen.
http://www.okokorecepten.(...)/spaghetti-carbonara
Wil morgen deze maken.
Bleekselderij heeft wel een hele eigen smaak, niet te vervangen door peterselie, het zal best lekker worden maar anders dan met bleekselderij. Bleekselderij is onmisbaar in bv Osso Bucoquote:Op dinsdag 1 februari 2011 23:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, ik ga morgen een lekkere stoofpot maken. Nu dacht ik alles al in huis te hebben maar blijk ik de bleekselderij te zijn vergeten. Moet ik daarvoor morgen op en neer naar de supermarkt of kan ik het misschien vervangen door wat takjes peterselie wat ik wel in huis heb?
Dankjewel!
Je kan hem rauw eten, aan julien gesneden met wat olie en azijn, wat komijn erdoor, ook lekker.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken!
Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek.
Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |