abonnement Unibet Coolblue
pi_89272902
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:16 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

omdat deeg toen wel gaar was (heb geen pizza oven maar een oven die warmte al moeilijk kan vasthouden als deur even open is geweest)
Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.
Hoe warm kan de oven? En had je een dikke of een dunne bodem?
pi_89272912
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:12 schreef flying-dutchman het volgende:
Vandaag dus gemaakt. Eerste kwartier gebakken. NIet helemaal gaar. 2e ronde 20 minuten gedaan was best goed te eten. waar ik nog wel mee faalde is de pizza van aanrecht naar oven te transporteren.Hoe doen jullie dat want bij mij wassie bij de eerste keer zeg maar doorgezakt met het liften van het aanrecht..
Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.
pi_89273253
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Was het een bohemoth van een pizza? Want in principe moet je hem op je vingertoppen kunnen dragen.
echt groot wassie niet, maar de vulling zakte er de eerste keer doorheen. 2e keer met bak papier gedaan. Ga dat in 2 etappes volgende keer uitproberen.

quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:17 schreef LieLie het volgende:

[..]

Hm, oké.. maar 20 minuten is nog wel erg lang. Een diepvriespizza hoeft vaak al niet zo lang.
Hoe warm kan de oven? En had je een dikke of een dunne bodem?
tussenin, volgens de specs zou die 250 moeten kunnen, maar als ik deurtje opentrek heeftie al moeite om weer boven de 200 uit te komen :(
pi_89273294
Heb je een fotoverslag van dit gebeuren, FD? And not all hope is lost hoor. Dit is vrij normaal.
pi_89273332
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:22 schreef Yvesss het volgende:
Heb je een fotoverslag van dit gebeuren, FD? And not all hope is lost hoor. Dit is vrij normaal.
nope, komt volgende keer wel :)
pi_89273448
Beter. Dit fotoverslag was toch shit geweest. Beschouw het als een first try. Er is geen moer aan.
pi_89273485
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 21:24 schreef Yvesss het volgende:
Beter. Dit fotoverslag was toch shit geweest. Beschouw het als een first try. Er is geen moer aan.
daarom had ik geen foto's gemaakt... wou niet mijn eerste epic fails vast leggen
pi_89273562
Epic Fails zijn in zekere zin weer leuk. Dat dan weer wel.
pi_89273660
No worries. Ik help je wel. Je hebt tenslotte stadsrechten.
pi_89274805
oefening baart kunst zeggen ze. Wat gebruiken jullie trouwens voor tomatensaus. Ik heb nu een blik gepelde tomaten even laten uitlekken en daarna ff door de blender gehaald, beetje oregano erdoorheen en zo op de pizza
  † In Memoriam † zondag 28 november 2010 @ 22:39:26 #136
91830 MaximusTG
pi_89278115
Zo doe ik de saus ook iig. Ik spoel de tomaten wel goed af van te voren. En dan idd goed op smaak brengen met oregano en wat zeezout.
Puur en simpel.
  maandag 29 november 2010 @ 01:03:16 #137
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89284130
Oeh weer mooie pizza's hier!
Ik heb nog geen avondeten gehad en nog een bolletje deeg van een paar dagen oud in de koelkast liggen... Dus vraag me af: zou het nog te gebruiken zijn of teveel hebben overgerezen? :D Zo even uitproberen.


Meh. Niet echt geweldig, komt door de prei en dat 'ie te dik is.

[ Bericht 20% gewijzigd door Zoheetik op 29-11-2010 02:12:29 ]
  maandag 29 november 2010 @ 09:58:41 #138
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89288136
was zaterdag zo goed bevallen om zelf pizza te maken dat ik zo weer deeg ga kneden voor vanavond. Had de helft van het recept genomen toen, precies genoeg voor één pizza, nu doe ik hoeveelheid zoals in de OP en doe een bolletje in de vriezer. Lekker makkelijk voor de volgende keer :Y
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89288202
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 01:03 schreef Zoheetik het volgende:
Oeh weer mooie pizza's hier!
Ik heb nog geen avondeten gehad en nog een bolletje deeg van een paar dagen oud in de koelkast liggen... Dus vraag me af: zou het nog te gebruiken zijn of teveel hebben overgerezen? :D Zo even uitproberen.

[ afbeelding ]
Meh. Niet echt geweldig, komt door de prei en dat 'ie te dik is.
te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uit :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_89288575
Gisteren weer pizza gebakken. Dit keer geen foto gemaakt.

Was erg lekker moet ik zeggen.
Deeg gemaakt van Typo 00 bloem van de AH en verse gist bij de turk vandaan.
Deeg gekneed. 1,5 uur rijzen met een vochtige doek erboven.
Daarnaa lucht eruit slaan. Deeg in 2en verdeeld en daarna uitgerold (naja dit keer alles met mijn handen gedaan). Daarna weer 1 uur laten liggen met een doek erover.

Vulling was:
Heinz tomato frito (tomaten saus zonder water)
Peper
Basilicum (uit de vriezen, erg makkelijk!)
Reepjes salami
Reepjes ham
Geraspte kaas
Gebakken gehaktballetjes (erg kleine)

Hier 2 van gemaakt en in de oven op 275 graden voor een 8 minuten. De tweede is altijd sneller klaar en was in 6min klaar.
  maandag 29 november 2010 @ 10:26:31 #141
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_89288869
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 10:01 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

te dikke bodem maar die kaas ziet er goed uit :9
Jup, volgende keer 3 bolletjes maken van het deeg uit de OP.

quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 10:15 schreef DrukVout het volgende:
(...)
Hier 2 van gemaakt en in de oven op 275 graden voor een 8 minuten. De tweede is altijd sneller klaar en was in 6min klaar.
Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...
pi_89289247
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 10:26 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Dat de tweede sneller klaar is wil zeggen dat de oven nog niet warm genoeg is...
Klopt!
Maar toch zegt mijn oven ook bij de eerste dat hij al klaar is met voorverwarmen.
pi_89289569
@ Zwappel, qua kaas kun je beter geen oude kaas gebruiken
Ik vind deze wel lekkerder van smaak, maar oude kaas smelt minder goed en wordt snel hard.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_89290517
even voor de zekerheid.. neem aan dat jullie de pizza bodems niet met een deegroller uitrollen ivm alle lucht eruit te drukken?
  † In Memoriam † maandag 29 november 2010 @ 15:33:50 #145
91830 MaximusTG
pi_89300038
Een aantal mensen hier wel, die zeggen weinig verschil te zien. Maar als ik de foto's bekijk snap ik wel waarom, veel pizza's met platte randen. Als de pizza al niet luchtig is als ze met de hand gevormd worden merk je het natuurlijk niet als je ze dan met de deegroller maakt. Zou me niks verbazen als dat biergist toch niet zo goed is voor luchtige pizza's.
pi_89300117
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 11:18 schreef flying-dutchman het volgende:
even voor de zekerheid.. neem aan dat jullie de pizza bodems niet met een deegroller uitrollen ivm alle lucht eruit te drukken?
ik doe 't eigenlijk altijd met de hand: bol maken, plat drukken en op een bakpapiertje rustigaan steeds groter maken :) en dan dus even voorbakken en daarna op 270 10 minuutjes de oven in :9
Ja doei.
pi_89306024
In plaats van 2 grote maak ik 3 kleine:

1 pittige, met rode peper, jalapenos, salami en paprika
1 met gorgonzola en spinazie
1 met rauwe ham en champignons

:9
Ja doei.
  maandag 29 november 2010 @ 21:57:25 #148
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89319783
hier is het zelf pizza maken een blijvertje *O* Vanavond eentje met tomaat, kaas, salami, champignons, ui en paprika, echt zo lekker :9 in de toekomst wil ik natuurlijk ook wat varieren maar de komende weken is t even budgetkoken hier en dit had ik allemaal nog in huis :P
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89321370
Je noemt al best veel ingrediënten hoor. Pizza's en budgetkoken gaan zeer goed samen. Een knappe zelfgemaakte pizza zit royaal onder de 1 euro, hoor. Zelfs met wat geraspte parmesan erop..
pi_89321481
Zondag ga ik hem definitief bakken dus :)

Dat Typo 00 deeg zou gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij een AH XL?
En welk type kaas kan dan wel aangeraden worden? (Oude kaas vind ik niet lekker op pizza)
En dan zelf raspen of al voorgeraspte kaas?
En hoe maak je de lekkerste tomatensaus? Ik houd zelf wel van pittig.. Mijn ma gebruikt altijd ketchup maar volgens mij is een goede tomatensaus veel lekkerder.
En verder gooi ik er waarschijnlijk een beetje rode peper op, salami, eventueel wat ham en misschien ook nog gehakt maar dat weet ik niet zeker. En meestal ook italiaanse kruiden en knoflook. Wat kunnen jullie nog meer aanraden?
404 - Not Found
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')