De Webers zijn inderdaad redelijk duur, maar daarentegen merk je wel verschil. Niet alleen verschil in 'build-quality', maar ook in de smaak van het vlees. Het vlees blijft veel malser. Bovendien zijn er veel leuke accessoires voor te krijgenquote:Op dinsdag 3 mei 2011 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Toch vind ik die Webers erg duur.. Vergeleken met de prijs voor een simpel kogelbbqtje van een willekeurige bouwmarkt.. En daar kan je ook prima op bbqen.
Wel laatst twee keer achter elkaar gebbqt op een 'garbage bin' bbq. Die ziet er uit als een Amerikaanse garbage bin, met zo'n ronde platte deksel. Ding is ongeveer een meter hoog, met helemaal onderin een paar gaatjes. Bovenin hangt er een een holle cilinder in, van ongeveer 20 cm diep, met gaatjes in de bodemplaat. Daar komen de kolen op. Daarboven, op de rand van de bbq komt dan een rooster. Maar het zijn geen fijne bbqs vind ik, de kolen krijgen niet genoeg lucht of zo..
Inderdaad, de ketel van een 67cm van een maat van mij begon hittesporen te krijgen, binnen een half jaar.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 23:50 schreef Schranseman het volgende:
Daarnaast ook kudo's voor de service van Weber. Errug goed en snel.
Volgens mij kan dat gewoon ongefrituurd aan een spiesje, bij de supermarkt hier verkopen ze kinderspiezen met ananas, knakworst en frikandelquote:Op woensdag 4 mei 2011 10:58 schreef utrecht1970 het volgende:
Iemand leuke suggesties voor bbq met kleine kinderen.
Met de pasen hadden we voor de kids:
* stokbrood met kruidenboter
* spiesjes met kaas, knakworst en ananas (niet op de bbq natuurlijk)
* schaaltje pasta (frietjes lusten ze niet)
Heeft iemand nog meer leuke suggesties? Het zijn geen makkelijke eters helaas
Ik dacht nog aan kleine frikandelletjes, maar kun je die op de bbq leggen aan een spiesje of moet je ze voor frituren en dan opwarmen op de bbq (lijkt mij erg goor).
Gas ?quote:Op woensdag 4 mei 2011 16:44 schreef RijstNatie het volgende:
Deze heb ik op het dakterras staan
[ afbeelding ]
Fuuuuuuuuu-!quote:Op zondag 1 mei 2011 08:42 schreef macferret het volgende:
hier weer wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
maisbrood, bonen en beenham
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Kibbeling, recept Reitse Spanninga, vis in bierbeslag in de wok op de weber
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lam mechouie, dat is zoooo lekker!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Procureur (varkensschouder) lapjes
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
worst gesmoord in appelcider, daarna gegrilt, met zelf gemengde mosterd en gekarameliseerde uien op brood
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
simpele slavink, met HP guinness saus (had ik gekregen, echt geweldig spul!)
[ afbeelding ]
mijn nieuwe to go grill, een smokey joe on steroids, deze heeft een rooster van 47cm
[ afbeelding ]
Je betaald natuurlijk voor de naam, maar daar krijg je ook een stukje kwaliteit voor terug. Mijn weber staat het hele jaar buiten (meestal onder een hoes) en daar is na 4 jaar nog helemaal niets aan te zien het is alsof hij nieuw is. De bouwmarkt bbq die ik hiervoor had was na 2 jaar echt helemaal weg geroest. De lak brand er zo vanaf het staal gaat roesten en dat gecombineerd met buiten staan (ook onder een hoes) en condens verkort het leven ernstig.quote:Op dinsdag 3 mei 2011 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Toch vind ik die Webers erg duur.. Vergeleken met de prijs voor een simpel kogelbbqtje van een willekeurige bouwmarkt..
Wij (ik en een vriend) gaan morgen ook weer een Beef Briskit maken , deze is zo'n 3.5 kilo zwaar.quote:Op donderdag 5 mei 2011 15:57 schreef huhggh het volgende:
Al met al redelijk gelukt.
Alhoewel ik dit nog een beetje als experimenteren beschouw aangezien ik niet thuis ben in het maken van beef brisket.
Wil dit nu wel eens keer goed onder de knie krijgen en wil dat daarom dit jaar vaker gaan doen.
Maar in het stuk vlees kon ik duidelijk een onderscheid maken tussen een elastisch gedeelte en een iets droger (maar makkelijker te kauwen) gedeelte.
Uiteraard ben ik geinteresseerd in dat laatste gedeelte.
Weet iemand waar ik de volgende keer op moet letten als ik weer eens zoiets bij mijn slager koop, of wat ik specifieker moet vragen?
Sorry Speknek, een bbq op gas heb ik geen verstand vanquote:Op vrijdag 6 mei 2011 17:33 schreef speknek het volgende:
Net voor het eerst dit jaar m'n buitenkeuken weer aangezet, maar bij het opendraaien van de propaanfles voelde ik heel kort lucht langs m'n hand schieten. Ik meende me te herinneren dat ik dit vorig jaar ook al had, en ik leef nog, maar toch de vraag, kan dat kwaad? .
Kan ik dit ook 1-op-1 ook zo aan een slager vragen?quote:Op vrijdag 6 mei 2011 19:23 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Wij (ik en een vriend) gaan morgen ook weer een Beef Briskit maken , deze is zo'n 3.5 kilo zwaar.
We injecteren hem ook met marinade , zodat hij wat minder droog wordt.
Ik weet niet precies wat de benaming in het Nederlands is, het komt van de borst van een koe (heet het een puntstuk ?)
Als ik jou was zou ik dan voor het drogere gedeelte kiezen, maar hem wel injecteren met marinade
BBQ op gas hoort dan ook niet in dit topic thuisquote:Op vrijdag 6 mei 2011 19:35 schreef speknek het volgende:
Ik ben niet ontploft, dus het zal wel goed zijn .
BriskEt heet in het Nederlands puntborst/stuk, dat moet een slager zeker kennen...quote:Op vrijdag 6 mei 2011 20:24 schreef huhggh het volgende:
[..]
Kan ik dit ook 1-op-1 ook zo aan een slager vragen?
Of heeft dat droge gedeelte wellicht een specifieke naam?
Want aan de buitenkant kon ik geen verschil zien tussen het elastische en het droge gedeelte.
Ik had al aangegeven dat ik dat inmiddels al gekocht. Dus daar was ik al achtergekomen.quote:Op dinsdag 10 mei 2011 11:20 schreef The_stranger het volgende:
[..]
BriskEt heet in het Nederlands puntborst/stuk, dat moet een slager zeker kennen...
3 uur?quote:Op dinsdag 10 mei 2011 11:39 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, volgens mij is brisket vooral een Engelse term? Volgens mij is de Nederlandse term 'klapstuk'. De reden dat zulk vlees wat meer elastische gedeeltes bevat is dat dat vlees voor een groot deel uit bindweefsel bestaat. Het moet dus heel lang op een relatief lage temperatuur gegaard worden. Misschien was de 3 uur die huhggh het vlees op de bbq had liggen niet lang genoeg...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |