abonnement Unibet Coolblue
pi_87377696
ravi heeft een stuk aardappel op *O*

en verslikte zich prompt omdattie zo gulzig is dattie alles in een keer naar binnen probeert te krijgen. zomaar opeens slaat het idee bijvoeding aan ;)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 11 oktober 2010 @ 11:09:08 #152
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_87411715
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 15:43 schreef WupWup het volgende:

[..]

Is dat zo, dat het niet bestaat? Hoe moet je het dan noemen? Maar inderdaad wat jij zegt: label? Boeiuh :{w
Wat kun je dan blij zijn met nekpoep he :')
ik heb afgelopen zaterdag een flinke portie yoghurt gegeven, en daar heeft ze helemaal niet op gereageerd in de vorm van keutelen oid. eerder het tegenovergestelde :')

dus de melk zal het niet zijn! *O*
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_87418623
Wat fijn Davinia!
pi_87439093
hallo allemaal

mijn minidraak is deze week alweer 5 maanden dus we zijn ons aan het inlezen op vooral rapley
maar ik vraag me af of jullie allemaal tot 6 maanden hebben gewacht
rapley is toch ook kijken of het kind al intresse in het eten toont?
Minidraak probeert nu al regelmatig ons eten van het bord te pakken namelijk, zou ik dan toch nog een maand moeten wachten of zo langzamerhand kunnen beginnen?
pi_87452301
Wij hebben tot 6 maanden gewacht, omdat de darmen van een baby pas na 6 maanden enigszins in staat zijn om met het voedsel om te gaan. De darmrijping start pas na de geboorte, dus vroeg- of laatgeboorte heeft hier ook geen invloed op. Het eten pakken van je bord en zelfs in de mond stoppen, hoort bij motorische ontwikkeling en natuurlijke nieuwsgierigheid. Eerder starten dan 6 maanden met bijvoeding heeft geen voordelen en doe je je kind niks te kort mee. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat vroeg bijvoeden darmproblemen op latere leeftijd in de hand kan werken.
pi_87452539
wupwup dank voor je antwoord, nog niet starten dus maar gewoon een maandje wachten!
pi_87457775
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 15:19 schreef becky27 het volgende:
Oh dit topic heb ik nog niet eerder gezien. We zijn bij Noortje was smaken aan het introduceren maar hoe kan ik nou het best beginnen met rapley, haar gewoon een stuk peer geven??
Hier op borstvoeding.com staat een handig schemaatje met richtlijnen qua wat je vanaf welke maand kan geven: voedselintroductieschema. Is misschien ook wel een leuke voor in de OP?
Hardloper.
IG @webkim
pi_87939022
Nou, we zijn langzaam begonnen met herintroduceren. Tot nu toe heeft ze vorige week een halve plak kaas op - geen reactie. Een paar dagen later een hele plak kaas - geen reactie. En net heb ik een paar blokjes kaas laten snijden bij de kaasboer die we samen -lopend naar huis- hebben opgegeten, dus we wachten het weer af. Het líjkt helemaal goed te gaan! Binnenkort wil ik Biogarde gaan proberen, wie weet is ze er nu al helemaal overheen *O*
  maandag 25 oktober 2010 @ 18:30:36 #159
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_88370042
Mmm, pap!





  Moderator vrijdag 5 november 2010 @ 17:23:06 #161
5428 crew  miss_sly
pi_88371176
Ach wat een lief ding, Wup O+
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_88371232
:D kijk dat blije toetje nou O+ O+
Zomerkind &lt;3 & Winterkind &lt;3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_88430013
Hoi allemaal,

Sinds een paar dagen ben ik ook begonnen met de Rapley-methode (ik heb daar een paar vraagjes over, zie onderaan). Ik had er zelf al eea over gelezen op intenet maar me er nog niet echt in verdiept omdat mijn zoontje toch nog te jong was (toen 4,5 maand).

Hij is nu 5 maanden en 10 dagen en afgelopen donderdag ben ik met hem naar het consulatiebureau geweest en daar vertelden ze dat ze tegenwoordig aanraden om met vaste bijvoeding te beginnen tussen de 5 en de 6 maanden.

Mijn zoontje krijgt borstvoeding maar keek de laatste weken zeer aandachtig als paps en mams zaten te eten vandaar dat we er nu me zijn begonnen, hij leek er wel klaar voor zeg maar. Borstvoeding geef ik op verzoek en dan beppaalt hij zelf wanneer en hoeveel hij drinkt dus de Rapleymethode lijkt me een logische opvolging.

We zijn begonnen met banaan, 1/4 stuk ongeveer en daar dan voor de helft de schil afgehaald zodat hij een handvat had. Ging best goed al was het een beetje anti-climax ;-) ... wij natuurlijk klaarstaan met videocamera maar meneertje was heel cool, net of ie al maanden banaan at, hij blikte of bloosde er niet van hahaha. Hij heeft daarna wel heel vaak gepoept en windjes gelaten, dacht dat banaan juist verstoptte maar bij mijn kleine ventje juist niet hihihi.

Gisteren een broodkorstje gegeven maar dat vond hij niet bijster interessant. Vandaag een stukje mango ... hmmmm dat is jammie! Alleeen zo glibberig he ;-)? Heb aan de onderkant maar een stukje keukenpapier gedaan en dat ging best. Wat een heerlijke kliederboel, mango zat overal en maar weinig kwam in zijn mondje terecht.

Ik heb even een vraag over appel: hoe geven jullie dat? Gewoon zo of een beetje gekookt of gestoofd?
Lijkt me zo hard gewoon 'rauw'. En is ook weer glibberig lijkt me.

Weten jullie toevallig een site met 'opdien'-suggesties (wel koken/niet koken, welke grote stukken, hoe gesneden enzo)? Ik heb wel gekeken op borstvoeding.com maar daar staat meer wanneer je wat mag geven maar niet hoe.

Alvast bedankt!

P.S. geweldig al die foto's en filmpjes!!!
  zondag 7 november 2010 @ 16:30:13 #164
245866 Ca.ra
Nu met loslopend wild
pi_88437084
Appel hebben we gewoon altijd zo gegeven, het gaat er in het begin toch alleen maar om dat ze er wat van proeven, veel binnenkrijgen deed Thomas niet in het begin. Als hij al eens een stukje afbeet dan liet hij het meestal weer uit zijn mond vallen.
De grootte van de stukken: makkelijk te hanteren en vooral niet te klein.
En we gaven wat normaliter gekookt gegeten wordt gekookt, maar dingen die rauw gegeten worden gewoon rauw. Je wilt ze tenslotte voorbereiden op wat er later allemaal op hun bordje gaat komen.
Time is the quality of nature that keeps events from happening all at once. Lately, it doesn't seem to be working.
  zondag 7 november 2010 @ 18:21:44 #165
14811 Asyniur
Nu met 2 jommetjes <3
pi_88440547
Emma, was de papa lekker? :Y)

proud_mami, ik sluit me aan bij Ca.ra :Y
  zondag 7 november 2010 @ 19:41:50 #166
245866 Ca.ra
Nu met loslopend wild
pi_88443216
Oh en Thomas is nu een goede eter, ware het niet dat hij nu in een dwarse fase zit en ook met het eten onze grenzen aan het testen. Dan zet hij het op een brullen als ik zijn bord voor hem zet, en gaat alles van tafel gooien. Daar zijn papa en mama niet zo blij mee natuurlijk :)
Herkent iemand dat en hoe gaan jullie daar mee om?

En als ik zijn eten/drinken even buiten zijn bereik zet gaat hij wijzen en die! die! zeggen, maar als ik het dan weer geef heb ik grote kans dat het weer met een zwieper van tafel wordt geveegd. Dat snap ik niet zo :?
Time is the quality of nature that keeps events from happening all at once. Lately, it doesn't seem to be working.
pi_88444460
Als er met eten wordt gegooid dan zet ik het bord aan de kant en kan ze het even later nog een keer proberen. Ze mag best voelen e.d. maar met eten gooien vind ik niet goed.
Het gepiep als het buiten bereik staat proberen we te negeren...
Hier houdt het meestal wel op dan.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_88444689
Hier hetzelfde als bij Nijna!
Als het gekloot gaat worden gaat het bord weg en wordt er niet meer gegeten.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  zondag 7 november 2010 @ 20:16:37 #169
245866 Ca.ra
Nu met loslopend wild
pi_88444857
Dat had ik me ook altijd voorgenomen, maar ik merk dat ik toch wel graag wil dat hij wat eet. En Thomas merkt het schijnbaar ook, want anders had hij waarschijnlijk wel iets anders uitgekozen om dwars in te doen...

De commentaren van mijn man 'nou, gezellig samen eten he' helpen ook niet echt mee. Ik voel toch een beetje alsof het mijn schuld is. Tot een maand geleden was mijn man altijd pas om 7 uur thuis dus at Thomas altijd eerder, rond 6 uur. En nou voelt het alsof zijn eetgedrag mijn verantwoordelijkheid is ofzo.
Time is the quality of nature that keeps events from happening all at once. Lately, it doesn't seem to be working.
pi_88445182
Volgens mij doen alle kinderen dat hoor Ca.ra :D Niels doet het in ieder geval ook :P Volgens mij wil hij het eten gewoon zo graag terug hebben omdat het hartstikke leuk is om het van de tafel te vegen.
Ik zet zijn bord weg en probeer nog een stukje gewoon voor hem te leggen, soms eet hij het dan nog stukje voor stukje in plaats van uit het bord.

Emma O+ Lekker he!

Ik heb iets ontdekt wat Niels niet eet: mihoen.
Hij zat de hele tijd te wapperen om de sliertjes van zijn handjes af te krijgen _O-
Tip: geef je Rapley-er geen mihoen, het is erg lastig opruimen! :') :@
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_88445328
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 20:22 schreef Twinkly het volgende:
Volgens mij doen alle kinderen dat hoor Ca.ra :D Niels doet het in ieder geval ook :P Volgens mij wil hij het eten gewoon zo graag terug hebben omdat het hartstikke leuk is om het van de tafel te vegen.
Ik zet zijn bord weg en probeer nog een stukje gewoon voor hem te leggen, soms eet hij het dan nog stukje voor stukje in plaats van uit het bord.

Emma O+ Lekker he!

Ik heb iets ontdekt wat Niels niet eet: mihoen.
Hij zat de hele tijd te wapperen om de sliertjes van zijn handjes af te krijgen _O-
Tip: geef je Rapley-er geen mihoen, het is erg lastig opruimen! :') :@
of met een vochtige doek of op laten drogen... rijst idem dito
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_88445346
Oeh, met dat soort opmerkingen zou je mij ook boveno pde kast kunnen krijgen, Cara. Wat flauw zeg, jullie moeten het samen doen, toch? Jullie zullen nog wel meer moeilijke opvoedmomentjes tegenkomen, dan moet je elkaar juist steunen, lijkt me.

Hier gaat het bordje ook weg, hoor, als er gesmeten wordt. Hoewel ik merk dat negeren vaak effectiever is en voor minder drama zorgt. Daarnaast hou ik het eten erg graag ontspannen, ik wil voorkomen dat ze het als machtsmiddel gaat inzetten.
pi_88445349
De spruitjesstamppot uit Opperdepop is daarentegen een aanrader. Dat spul plakt zo vast aan de lepel dat het niet uitmaakt hoe die in de mond belandt.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_88445705
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 20:25 schreef Vicky het volgende:

[..]

of met een vochtige doek of op laten drogen... rijst idem dito
Ik ga dat nu maar toepassen op de vloer :D
&lt;a href="http://lb4m.lilypie.com/IMTfp1.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Niels&lt;/a&gt; en &lt;a href="http://lb1m.lilypie.com/Aonnp2.png" rel="nofollow" target="_blank"&gt;Sam&lt;/a&gt;
pi_88445783


dit krijg je als je Tess zelf chocoladevla laat eten _O-
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')