abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:44:00 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983626
quote:
Op maandag 2 augustus 2010 14:52 schreef Gripper het volgende:

[..]

Misschien hadden ze 5 kilo ingekocht die vandaag over datum zou gaan, daarom maar bij elk gerecht een handje erbovenop.
Ze hadden er ook een lekkere pesto van kunnen maken
Rucola in de pesto???
}:| }:| }:|
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84983714
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rucola in de pesto???
}:| }:| }:|
Ik lees dat dat trendy is....... ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 19:49:57 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84983819
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:47 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik lees dat dat trendy is....... ;)
Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84984076
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doet me denken aan mijn moeder die in haar jaren 50 kookboek de wijsheid opdook dat je kappertjes in de aardappel salade eventueel door doperwten kon vervangen, en dus meende dat kapperjes een soort doperwten zijn.
Laat het duidelijk zijn dat ik ben gaan koken uit de pure wil te overleven en uit zelfverdediging.
Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.
En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt? Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 20:01:07 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84984191
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 19:57 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik ben ook blij dat ik ontsnapt ben aan de maizena sausjes en de geraspte nootmuskaat.
Huiver
quote:
Maar ik vind het ook jammer dat zelfs mensen van mijn generatie geen schorseneren en geen andere vage groenten kennen.

Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
quote:
En waarom zou je geen pesto van rucola maken, als het goed smaakt?

Maak er saus van, maar het is geen pesto
quote:
Ik maak in de zomer stamppot van ijsbergsla en kaas. Omdat ik dat lekker vind.
Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84984332
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Huiver
[..]

Ik heb eerlijk de indruk dat je tegenwoordig beter aan schorseneren, meiraapjes, rammenas, zeekraal, broeivet, postelein etc etc kan komen dan laten we zeggen 20 jaar geleden
[..]

Maak er saus van, maar het is geen pesto
[..]

Dat noem je toch ook geen stampot boerenkool of hutspot
Ik heb de mazzel dat er al 30 jaar een groentezaak in het dorp zit die al 30 jaar oude groenten verkoopt. Maar anders ben je voor oude groenten aangewezen op groentejuweliers, met bijbehorende prijzen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 augustus 2010 @ 20:19:37 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_84984830
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:05 schreef krakkemieke het volgende:
....die al 30 jaar oude groenten verkoopt. ......
Ik heb ze liever toch iets verser. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_84998631
quote:
Op zaterdag 7 augustus 2010 20:01 schreef Pietverdriet het volgende:

Maak er saus van, maar het is geen pesto

het is wel pesto, alleen niet alla genovese :P
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 21:01:43 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85111364
Zo maar even weer tussendoor trek in een Italiaanse hap en naar aanleiding van wat positieve berichten beland bij het restaurant Pasta Pasta van het Ambassador City Hotel in Haarlem.

Leuke pijpenlade-achtige omgeving, plek voor ca. 40 couverts, met muurschilderingen die je in Toscane doen wanen.


Alle voor-, hoofd -en nagerechten hebben een vaste gelijke prijs en je kunt een driegangen-menu uitkiezen voor 27,50 per persoon.
Voor ons is 3 -gangen net even teveel dus wij namen apart alleen een voor- en een hoofdgerecht.

Als voorgerecht kozen wij allebei voor de Vitello Tonato. Prima mals kalfsvlees en een lekkere tonijnmayonaise.


Als hoofdgerecht voor Bluezz de gegrilde zwaardvis met balsamicosaus.


En voor mij werd het de zeeduivel in parmaham en salie gerold.


We dronken elk 2 glaasjes van de witte huiswijn erbij, een frisse Principato chardonnay.

Al met al een leuke, eenvoudige en smakelijke maaltijd voor een betaalbare prijs.
Alles bij elkaar waren we met z'n 2-en 67,50 euro kwijt.

Entourage: 8
Eten: 8
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_85111530
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is.. 8)7
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85112069
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:05 schreef FutureFairytale het volgende:
ziet er heerlij uit zeg! ben nog niet verder gekomen bij een Italiaan dan pasta, vlees of pizza. Vis durf ik niet zo gauw te bestellen omdat ik bang ben dat mensen niet snel vis bij een Italiaan bestellen en het dus bedorven is.. 8)7
De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel ;)
pi_85112207
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]

De italiaanse twist zoals balsamico en de kappertjes die in de bals. waren geweekt of zo in mijn gerecht maken juist die gerechten zo leuk, zo anders en smakelijk.
De pasta's en pizza's ken ik nu wel ;)
me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_85130252
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... :{ vind het er maar onsmakelijk uitzien...
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_85130476
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:13 schreef numero_uno het volgende:
Die zwaardvis ligt echt in een zwembad van saus... :{ vind het er maar onsmakelijk uitzien...
Ik hou er van :9
pi_85130528
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 21:18 schreef FutureFairytale het volgende:


me 2. verkocht de Italiaan dat bij jullie ook wel? ik denk dat ik anders maar eens daar naartoe moet :)
Ja pasta's volop, pizza's heb ik niet op de kaart gezien, kijk anders even online naar de menukaart.
pi_85130870
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:22 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik hou er van :9
Het zal ontgetwijfeld lekker gesmaakt hebben en ik hou ook wel van een lekkere saus maar dit lijkt alsof de chef met zn souplouche is uitgeschoten
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  woensdag 11 augustus 2010 @ 10:43:49 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85131136
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
pi_85131185
geloof zo dat het heerlijk was maar idd ligt er veel saus op de vis en vooral ook de tonijnmayo vind ik erg aanwezig eigenlijk.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85131211
Rucola is geloof ik hot op het moment, elk bord wat ik de laatste tijd onder ogen krijg zit er helemaal mee onder :')
pi_85131232
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:43 schreef RobinOok het volgende:
Het zal door de belichting komen, maar die rucola ziet er droog, slordig en obligaat uit. Als (de Italiaanse) variant op de berg krulpeterselie & wortelroos op een chinees gerecht. Gelukkig dat het daar natuurlijk niet om draait, maar suf vind ik het wel.
Het neigt naar een wat gemakkelijke oplossing inderdaad, daar kan je ook wel wat anders van maken..
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_85131241
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap :P
pi_85131308
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:47 schreef Bluezz het volgende:
Lekker veel tonijnmayo, kan je lekker uitsmeren over je kalfsplakjes.
Echt ik vond het niet te veel, niet teveel saus en niet teveel mayo, ik hou niet van een droge hap :P
nou mooi toch?

en zo italiaans eten is idd lekker, die pasta' s enzo kennen we nou wel :P (of ze moeten gewoon echt goed zijn, dan is het natuurlijk prima)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_85131804
Vorige week bij " de Dikke Dragonder" in Maastricht geluncht, te vinden aan de Platielstraat 21, ten oosten van het Vrijthof. De American Hamburger uit eigen keuken was lekker, op een mooie verse italiaanse bol, en van niet al te grof gemaleen rundvlees. De zoete en toch iets pittige eigengemaakte saus was een eye-opener, en maakte er toch een verdomt lekker broodje hamburger van. De uitsmijter van mijn lief was ook nét even beter dan standaard, oa door het zelfgesneden brood, in plaats van de standaard sneetjes. Totaal waren we ~20 euro kwijt, voor die omgeving gemiddeld te noemen, maar met toch bovengemiddelde gerechten.

De entourage is oud bruin te noemen, en dat heeft icm de niet al te luide muziek een prettige sfeer. De beide heren/eigenaren dragen daar ook in positieve zin aan bij, zo werdt het bord van mijn vriendin keurig als eerste geserveerd, toch zo'n detail wat mij een goede horeca achtergrond doet vermoeden. Nog zoiets, bij de verse jus d'orange van mijn vriendin werd het ijs apart gesevereerd in een glas, te doseren naar eigen smaak dus.

Al met al lekker geluncht, en een adresje wat we onthouden, de menukaart en deze ervaring doet ons vermoeden dat het diner hier ook prima voor elkaar zal zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_85138757
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 10:22 schreef Bluezz het volgende:
Ik hou er van :9
Zwaardvis is geweldig _O_ Ik bestel het ook graag als ik uit eten ga :Y

Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden :') Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 11 augustus 2010 @ 14:30:30 #75
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85140047
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 13:59 schreef Isabeau het volgende:

Maar die rucola...idd zo neergekwakt op alle borden :') Moeten restaurants maar gewoon weer mee stoppen.
Inderdaad. Ik laat het toch al altijd liggen omdat ik het niet eens lekker vind en zeker als het gewoon zonder enige dressing maar op een bord gegooid wordt. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')