Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos, verse witte truffels ook daar op bestellingquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
nee? o
weet alleen dat ik het met mate moet gebruiken waar kan ik eigenlijk truffels halen? heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropas dus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgenquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos.
Wat ga je doen in je nieuwe baan?quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropas dus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgen
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
waar kan ik eigenlijk truffels halen? heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad
koken! Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat ga je doen in je nieuwe baan?
oeh, thanks, ga zo 's even neuzelen!quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/
Heb daar goeie dingen over gelezen maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
Oehquote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:30 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
koken! Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.
Verder heb ik nu een klus waarbij ik eens in de zoveel tijd een kookdemonstratie geef, en mag daar mijn eigen gerechten kiezen en maken érg gaaf en leuk om ervaring op te doen.
Kan ook voorkomen dat ik eens achter een buffet moet staan ofzo, maar ben voornamelijk bij dat bureau aangenomen om te koken
moleculair koken, schuimen, gel´squote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:41 schreef motorbloempje het volgende:
gaaf, nog speciale voorkeuren voor richtingen?
Later als ik groot ben en geld heb wil ik dat ook wel eens gaan doen, maar voorlopig hoop ik zo via deze bijbaan bij te leren kan wel een potje koken, maar zou graag véééél meer weten
of open solicitaties versturen naar bonbonmakers bij jou in de buurt.quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
schuimen vind ik ook echt heel spannend! moleculair koken doet mij persoonlijk niet zoveel..
en patisserie.. als ik dáár aan begin.. evenals chocolade, maar als ik zo bij een beetje restaurant de bonbons voor bij de koffie zie, denk ik ook wel eens 'oeh, dat zou ik ook graag leren maken', dus ook daar kan ik helemaal in komen..
wellicht kan ik ooit nog 's vanuit de werkgever op cursus ofzo, dát zou wel betaalbaar zijn dan
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 20:32 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Ik heb nog wat italiaanse kruiden(rozemarijn, tijm, basicilum, salie, oregano) liggen en wilde eigenlijk daar morgen een ovenschoteltje mee maken met aardappels in de schil, wat groenten en een groot stuk vlees. Welke groenten en welk vlees zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken en hoe zorg ik ervoor dat ik een lekker geheel krijg? Aardappeltjes met de rozemarijn/tijm, zeezout en olijfolie moet lekker zijn, wat is een aanradar qua vlees, aangezien het in de oven moet. En hoe zit het dan met de bereidingstijd?
Heb het fokkookboek erop nageslagen maar ik kon niks vinden.
Hoop dat je nog een goede suggestie voor me hebt
Aaai, vergeten te vermelden dat ik gebonden ben aan een matige AH-buurtsuper. Het is te triest voor woorden maar we hebben hier in dit gat geen slager. Lamsbout klinkt heerlijk maar denk niet dat ik die bij onze super kan krijgen. Hoe zit het met een beenhammetje/rollade/varkensfillet/ander supermarktvlees?quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.
Qua groenten denk ik dan aan meiraapjes en peen bijvoorbeeld.
Sorrie.. helemaal niet meer hier gekeken.. maaar het ging erg goed! Had wel te veel, veel overgehouden.. maar dat heb ik meestal.. De hapjes vielen goed in de smaak.quote:
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:05 schreef Erasmo het volgende:
Piet de appelboom hier in de tuin begint behoorlijk wat op te brengen? Weet jij hoe je rakija moet maken? Alles wat ik aan recepten kan vinden is in het cyrillisch en laat ik daar net nou niet zo goed in zijn.
Ook dan kom ik er slecht uit.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:14 schreef RobinOok het volgende:
http://www.google.com/language_tools
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.quote:Op vrijdag 10 september 2010 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?
Sap van maken en dan wijngisten toevoegen lijkt me dan het eenvoudigste.quote:Op vrijdag 10 september 2010 16:14 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ook dan kom ik er slecht uit.
[..]
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.quote:Op zondag 26 september 2010 19:26 schreef 2cv het volgende:
Hoe kan ik het beste maiskolven op een barbeque roosteren ? Gister heb ik ze voor het roosteren ingesmeerd met boter (broodboter, ik had niets anders voor handen) en er vervolgens suiker op gestrooid. Tijdens het roosteren heb ik de kolven vaak gedraaid en er telkens weer suiker op gestrooid. Echter, de suiker bleef er totaal niet op plakken (de boter smolt en liep er met de suiker af). Het smaakte goed, maar ik denk dat het met suiker beter smaakt.
Als iemand tips heeft: graag !
Koken was/is niet echt een optie. Is gister ook niet gebeurd.quote:Op zondag 26 september 2010 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
inderdaad, een beetje boter met zout...yummyquote:Op zondag 26 september 2010 19:36 schreef motorbloempje het volgende:
ik zou zout er op doen, grof zout
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |