abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:24:13 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85808731
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
nee? o ;(

weet alleen dat ik het met mate moet gebruiken :P waar kan ik eigenlijk truffels halen? :o heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad -O-
Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos, verse witte truffels ook daar op bestelling
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85808746
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Horecagroothandelaren bijvoorbeeld, zoals de Hanos.
check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropas :) dus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgen :9
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:26:25 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85808772
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:24 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


check. krijg voor m'n nieuwe baan binnenkort een sligropas :) dus zal daar 's kijken. Ze gingen ook kijken of ik een hanos pas kon krijgen :9
Wat ga je doen in je nieuwe baan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:26:47 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_85808778
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:22 schreef motorbloempje het volgende:
waar kan ik eigenlijk truffels halen? :o heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad -O-
Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/
Heb daar goeie dingen over gelezen maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
pi_85808841
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ga je doen in je nieuwe baan?
koken! :) Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven :) heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.
Verder heb ik nu een klus waarbij ik eens in de zoveel tijd een kookdemonstratie geef, en mag daar mijn eigen gerechten kiezen en maken :) érg gaaf en leuk om ervaring op te doen.

Kan ook voorkomen dat ik eens achter een buffet moet staan ofzo, maar ben voornamelijk bij dat bureau aangenomen om te koken ^O^
Ja doei.
pi_85808846
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:26 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Online bestellen. Bijvoorbeeld hier: http://finefoodsonline.nl/
Heb daar goeie dingen over gelezen maar nog niet zelf uitgeprobeerd.
oeh, thanks, ga zo 's even neuzelen!
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:39:33 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85809015
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:30 schreef motorbloempje het volgende:

[..]


koken! :) Kookdemonstraties, kookworkshops (helpen) geven :) heb maandag een solliciatiegeprek bij een mogelijke werkgever die een kookstudio heeft en personeel zoekt voor cursussen en zulks, dus hoop een hoop ervaring en kennis op te kunnen doen daar.
Verder heb ik nu een klus waarbij ik eens in de zoveel tijd een kookdemonstratie geef, en mag daar mijn eigen gerechten kiezen en maken :) érg gaaf en leuk om ervaring op te doen.

Kan ook voorkomen dat ik eens achter een buffet moet staan ofzo, maar ben voornamelijk bij dat bureau aangenomen om te koken ^O^
Oeh
Leuk
Ik zit er aan te denken binnenkort eens een paar masterclasses te gaan volgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85809046
gaaf, nog speciale voorkeuren voor richtingen?
Later als ik groot ben en geld heb wil ik dat ook wel eens gaan doen, maar voorlopig hoop ik zo via deze bijbaan bij te leren :o kan wel een potje koken, maar zou graag véééél meer weten :o
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:46:31 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85809142
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:41 schreef motorbloempje het volgende:
gaaf, nog speciale voorkeuren voor richtingen?
Later als ik groot ben en geld heb wil ik dat ook wel eens gaan doen, maar voorlopig hoop ik zo via deze bijbaan bij te leren :o kan wel een potje koken, maar zou graag véééél meer weten :o
moleculair koken, schuimen, gel´s
Verder wil ik meer weten van Patiserie, maar dat is echt heel intensief en moeilijk, chocolaterie moet ik ook nog eens meer van weten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85809212
schuimen vind ik ook echt heel spannend! moleculair koken doet mij persoonlijk niet zoveel..

en patisserie.. als ik dáár aan begin.. :o evenals chocolade, maar als ik zo bij een beetje restaurant de bonbons voor bij de koffie zie, denk ik ook wel eens 'oeh, dat zou ik ook graag leren maken', dus ook daar kan ik helemaal in komen..

wellicht kan ik ooit nog 's vanuit de werkgever op cursus ofzo, dát zou wel betaalbaar zijn dan :X
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:52:57 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85809283
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
schuimen vind ik ook echt heel spannend! moleculair koken doet mij persoonlijk niet zoveel..

en patisserie.. als ik dáár aan begin.. :o evenals chocolade, maar als ik zo bij een beetje restaurant de bonbons voor bij de koffie zie, denk ik ook wel eens 'oeh, dat zou ik ook graag leren maken', dus ook daar kan ik helemaal in komen..

wellicht kan ik ooit nog 's vanuit de werkgever op cursus ofzo, dát zou wel betaalbaar zijn dan :X
of open solicitaties versturen naar bonbonmakers bij jou in de buurt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:32:04 #87
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_85814766
Ik heb nog wat italiaanse kruiden(rozemarijn, tijm, basicilum, salie, oregano) liggen en wilde eigenlijk daar morgen een ovenschoteltje mee maken met aardappels in de schil, wat groenten en een groot stuk vlees. Welke groenten en welk vlees zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken en hoe zorg ik ervoor dat ik een lekker geheel krijg? Aardappeltjes met de rozemarijn/tijm, zeezout en olijfolie moet lekker zijn, wat is een aanradar qua vlees, aangezien het in de oven moet. En hoe zit het dan met de bereidingstijd?
Heb het fokkookboek erop nageslagen maar ik kon niks vinden.

Hoop dat je nog een goede suggestie voor me hebt :)
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:42:58 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85815118
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 20:32 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Ik heb nog wat italiaanse kruiden(rozemarijn, tijm, basicilum, salie, oregano) liggen en wilde eigenlijk daar morgen een ovenschoteltje mee maken met aardappels in de schil, wat groenten en een groot stuk vlees. Welke groenten en welk vlees zou ik hiervoor het beste kunnen gebruiken en hoe zorg ik ervoor dat ik een lekker geheel krijg? Aardappeltjes met de rozemarijn/tijm, zeezout en olijfolie moet lekker zijn, wat is een aanradar qua vlees, aangezien het in de oven moet. En hoe zit het dan met de bereidingstijd?
Heb het fokkookboek erop nageslagen maar ik kon niks vinden.

Hoop dat je nog een goede suggestie voor me hebt :)
Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.
Qua groenten denk ik dan aan meiraapjes en peen bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 20:52:22 #89
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_85815476
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou voor een Lamsbout gaan. Lamsbout op kamertemperatuur laten komen, oven op 175 en er een uurtje in.
Qua groenten denk ik dan aan meiraapjes en peen bijvoorbeeld.
Aaai, vergeten te vermelden dat ik gebonden ben aan een matige AH-buurtsuper. Het is te triest voor woorden maar we hebben hier in dit gat geen slager. Lamsbout klinkt heerlijk maar denk niet dat ik die bij onze super kan krijgen. Hoe zit het met een beenhammetje/rollade/varkensfillet/ander supermarktvlees?

Meiraapjes kent meneer Albert niet, peen ga ik zeker proberen. Vriendlief is gek op paprika.. lijkt me niet iets voor in de oven gezien de lange bereidingstijd, hoe zit dat als je dat er de laatste 5-10 minuten bij doet? En champignons?

Bedankt voor de snelle reactie! :)
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_85825700
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:
@Jessie, hoe is het gegaan?
Sorrie.. helemaal niet meer hier gekeken.. maaar het ging erg goed! Had wel te veel, veel overgehouden.. maar dat heb ik meestal.. De hapjes vielen goed in de smaak.
Had eerst brood met de olie, kruidenboter en boter op tafel gezet.. meestal hebben we geen olie erbij dus het was even afwachten wat ze er van vonden maar omdat het brood en olie er als eerst stonden (we moesten even terug naar binnen lopen voor de boter&kruidenboter, zegmaar) begonnen ze daarmee en ze vonden het erg lekker! en eigenlijk is het heel simpel dus het komt hier vaker op tafel denk ik! toen elke keer een stuk of 3/4 verschillende hapjes zodat alles wat warm was warm kon blijven zegmaar en dat niet alles staat te verpieteren op tafel..
als afsluiter hadden we ook nog is jouw tiramisu en zelfs de mensen die niet van tiramisu houden vonden het heel erg lekker!
Erg gezellige en vooral lekkere avond gehad!

Ik heb trouwens al eerder een keer aardappeltjes gemaakt (uit een eerdere reeks) van jou, ook toen we een keer kookte voor mijn ouders, en nu moet ik ze elke keer maken omdat ze ze zo lekker vind. dus bedankt ;)
  vrijdag 10 september 2010 @ 15:05:42 #91
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86279442
Piet de appelboom hier in de tuin begint behoorlijk wat op te brengen? Weet jij hoe je rakija moet maken? Alles wat ik aan recepten kan vinden is in het cyrillisch en laat ik daar net nou niet zo goed in zijn.
  vrijdag 10 september 2010 @ 15:14:30 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  vrijdag 10 september 2010 @ 15:23:08 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86280011
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 15:05 schreef Erasmo het volgende:
Piet de appelboom hier in de tuin begint behoorlijk wat op te brengen? Weet jij hoe je rakija moet maken? Alles wat ik aan recepten kan vinden is in het cyrillisch en laat ik daar net nou niet zo goed in zijn.
Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 september 2010 @ 16:14:21 #94
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86281965
quote:
Ook dan kom ik er slecht uit.

quote:
Op vrijdag 10 september 2010 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb geen idee. Vriendje van me brand zelf Calvados, is dat wat?
Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.
  vrijdag 10 september 2010 @ 16:17:58 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86282118
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 16:14 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ook dan kom ik er slecht uit.
[..]

Wellicht, voor zover ik weet is het gewoon de balkanversie van ppelbrandewijn.
Sap van maken en dan wijngisten toevoegen lijkt me dan het eenvoudigste.
Wijngisten kan je kopen bij webwinkels voor amateurwijnmakers.
Dat distilleren is een kunst, je moet weten wat je doet, je wilt geen Methanol drinken.
Ik heb nooit drank gebrand, dat is bijzonder illigaal en gezien mijn screeningstatus wil ik niets doen wat me mogelijk een strafblad op kan leveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 26 september 2010 @ 19:26:49 #96
25682 2cv
Niet subtiel
pi_86870574
Hoe kan ik het beste maiskolven op een barbeque roosteren ? Gister heb ik ze voor het roosteren ingesmeerd met boter (broodboter, ik had niets anders voor handen) en er vervolgens suiker op gestrooid. Tijdens het roosteren heb ik de kolven vaak gedraaid en er telkens weer suiker op gestrooid. Echter, de suiker bleef er totaal niet op plakken (de boter smolt en liep er met de suiker af). Het smaakte goed, maar ik denk dat het met suiker beter smaakt.

Als iemand tips heeft: graag !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zondag 26 september 2010 @ 19:35:26 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86870903
quote:
Op zondag 26 september 2010 19:26 schreef 2cv het volgende:
Hoe kan ik het beste maiskolven op een barbeque roosteren ? Gister heb ik ze voor het roosteren ingesmeerd met boter (broodboter, ik had niets anders voor handen) en er vervolgens suiker op gestrooid. Tijdens het roosteren heb ik de kolven vaak gedraaid en er telkens weer suiker op gestrooid. Echter, de suiker bleef er totaal niet op plakken (de boter smolt en liep er met de suiker af). Het smaakte goed, maar ik denk dat het met suiker beter smaakt.

Als iemand tips heeft: graag !
Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86870933
ik zou zout er op doen, grof zout O+
Ja doei.
  † In Memoriam † zondag 26 september 2010 @ 20:47:20 #99
25682 2cv
Niet subtiel
pi_86874037
quote:
Op zondag 26 september 2010 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
Koken was/is niet echt een optie. Is gister ook niet gebeurd.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  zondag 3 oktober 2010 @ 09:15:41 #100
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_87124854
quote:
Op zondag 26 september 2010 19:36 schreef motorbloempje het volgende:
ik zou zout er op doen, grof zout O+
inderdaad, een beetje boter met zout...yummy
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')