abonnement Unibet Coolblue
pi_85323198
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.
Of zo een:

:9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85334279
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 21:12 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Of zo een:
[ link | afbeelding ]
:9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~ :9~
ik wil er ook op 50 c iets mee kunnen. deze lijken me te specifiek voor broodbakken?
pi_85356956
Piet, van het weekend ga ik koken met mn vriend voor onze ouders.. We doen voor een klein bordje carpaccio, als hoofd allemaal hapjes, en na tiramisu (jouw recept uit een eerdere reeks).. wat vraagjes:
We maken mini pizzatjes, wat kan ik gebruiken als tomatensaus? Gewoon zo'n pakje tomaten puree achtig? Wat doe jij op je pizza?
We doen kleine broodjes warm vlees, wat voor een vlees gebruik ik daar voor? Fricandeau?

bedankt vast en andere tips zijn altijd welkom.. jouw olie met kruiden ed uit een eerdere reeks komt ook op tafel! :)
  maandag 16 augustus 2010 @ 19:37:45 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85361147
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 17:44 schreef Jessiiie het volgende:
Piet, van het weekend ga ik koken met mn vriend voor onze ouders.. We doen voor een klein bordje carpaccio, als hoofd allemaal hapjes, en na tiramisu (jouw recept uit een eerdere reeks).. wat vraagjes:
We maken mini pizzatjes, wat kan ik gebruiken als tomatensaus? Gewoon zo'n pakje tomaten puree achtig? Wat doe jij op je pizza?
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegen
quote:
We doen kleine broodjes warm vlees, wat voor een vlees gebruik ik daar voor? Fricandeau?
Klinkt goed,
quote:
bedankt vast en andere tips zijn altijd welkom.. jouw olie met kruiden ed uit een eerdere reeks komt ook op tafel! :)
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.
Een kleine gourgette aan plakjes snijden, door het ei halen, door bloem halen en dan in neutrale olie in de koekenpan bakken?
Erg lekker als hapje.
Ontpitte dadel laten paar uur wellen in port of zoete sherry, omwikkelen met wat coppa, bacon of iberico ham en even kort aanbakken.
Rolletje geitenkaas aan plakjes snijden, door een losgeslagen eitje halen en gekraakte cornflakes, en even kort bakken.
Blikje octopus laten uitlekken, sap van een citroen erbij, zout, peper, wat gedroogde tomaten in olie kleinsnijden erdoor mengen, klein potje kappertjes uitlekken en erdoor doen, gehakte groene kruiden, olijfolie, heerlijke salade.
Duur maar erg lekker: Jacobsschelpen grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85362532
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegen
[..]

Klinkt goed,
[..]

Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.
Een kleine gourgette aan plakjes snijden, door het ei halen, door bloem halen en dan in neutrale olie in de koekenpan bakken?
Erg lekker als hapje.
Ontpitte dadel laten paar uur wellen in port of zoete sherry, omwikkelen met wat coppa, bacon of iberico ham en even kort aanbakken.
Rolletje geitenkaas aan plakjes snijden, door een losgeslagen eitje halen en gekraakte cornflakes, en even kort bakken.
Blikje octopus laten uitlekken, sap van een citroen erbij, zout, peper, wat gedroogde tomaten in olie kleinsnijden erdoor mengen, klein potje kappertjes uitlekken en erdoor doen, gehakte groene kruiden, olijfolie, heerlijke salade.
Duur maar erg lekker: Jacobsschelpen grillen
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...
  maandag 16 augustus 2010 @ 20:10:39 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85362577
quote:
Op maandag 16 augustus 2010 20:09 schreef Jessiiie het volgende:

[..]

Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...
Vooral als je ze marineert in zoete (cream) sherry..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85436867
nog een vraag....
Heb je een goede tip voor marinade of kruiden voor kipvleugeltjes?
  woensdag 18 augustus 2010 @ 19:40:52 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85447443
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 14:53 schreef Jessiiie het volgende:
nog een vraag....
Heb je een goede tip voor marinade of kruiden voor kipvleugeltjes?
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.
Alles tot poeder stampen in de vijzel, kipvleugels in een plastic zak, wat van de kruiden er over, schudden, kruiden, schudden, etc
Bloemige aardappels aan stukken op een bakblik, kipvleugels erop, 75 minuten bij 180 graden in de convectieoven (200 in normale oven)
Maak ik met een salade als ik geen zin heb echt te koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85506555
quote:
Op woensdag 18 augustus 2010 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.
Alles tot poeder stampen in de vijzel, kipvleugels in een plastic zak, wat van de kruiden er over, schudden, kruiden, schudden, etc
Bloemige aardappels aan stukken op een bakblik, kipvleugels erop, 75 minuten bij 180 graden in de convectieoven (200 in normale oven)
Maak ik met een salade als ik geen zin heb echt te koken.
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!
Ik ben in een eerdere reeks een recept tegen gekomen voor olie, met kruiden en erin en dat moest je dan zo lang mogelijk laten "trekken", kan het recept nu niet meer vinden.. Welke kruiden gingen daar in?
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 12:02:25 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85506784
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 11:55 schreef Jessiiie het volgende:

[..]

Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smaken
quote:
Ik ben in een eerdere reeks een recept tegen gekomen voor olie, met kruiden en erin en dat moest je dan zo lang mogelijk laten "trekken", kan het recept nu niet meer vinden.. Welke kruiden gingen daar in?
Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85508514
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smaken
[..]
Dat snap ik.. :Y bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...

quote:
Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijk
Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 13:00:19 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85508695
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 12:55 schreef Jessiiie het volgende:

[..]

Dat snap ik.. :Y bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...
Zonde
Maar met een stuk vers brood zijn ze ook lekker
quote:
Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....
Neuh, kan wel, maar hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85613528
Piet, wat is de beste temperatuur om vlees (sucadelapjes) te stoven? :)
  maandag 23 augustus 2010 @ 18:54:28 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85618053
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 16:51 schreef woopehh het volgende:
Piet, wat is de beste temperatuur om vlees (sucadelapjes) te stoven? :)
Net laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 augustus 2010 @ 18:55:10 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85618076
@Jessie, hoe is het gegaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85627189
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Net laten koken.
net niet toch?
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_85699986
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. }:| .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. :{.
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? :@.
Karma is a fucking bitch.
pi_85700114
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. }:| .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. :{.
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? :@.
Ik doe er, als het vlees aangebraden is, water bij? Zodat het wat suddert?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 19:25:13 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85700155
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. }:| .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. :{.
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? :@.
Vuur lager zetten bij het aanbraden, dat hoeft helemaal niet zo hoog bij dat soort vlees. Verder moet het natuurlijk niet bevroren zijn als het de pan in gaat.
:P
Neem gewoon de tijd ervoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85704223
Nou ja, heb er nog twee in de vriezer liggen, dus volgende week ga ik voor de herkansing. Uiteraard niet bevroren in de pan. ;).
Kan ik gelijk proberen of het werkt om er wat water bij te doen. To be continued. :Y) .
Karma is a fucking bitch.
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 13:46:32 #71
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85769824
Straks ga ik Nasi Goreng maken voor 12 personen, maar ik heb geen pan die groot genoeg is om het geheel te kunnen verwerken. Is het acceptabel om de rijst in 4 keer te mengen en wat klaar is in de oven warm te houden tot het op tafel gaat?
pi_85771499
Het kan, maar dan moet je de 4 porties wel onderling mengen om verschillen in smaak enz. te voorkomen
pi_85808236
Piet!

Ik heb 'n potje wit truffelpoeder gehad :o zomaar :')
het meurt als de tering, uiteraard, en ben dan ook benieuwd waar jij het het meeste voor gebruikt.

Ik zat te denken aan lamsgehaktballetjes met iets van een truffeljus ofzo, heb je daar een idee voor? :) :W
Ja doei.
  zaterdag 28 augustus 2010 @ 16:20:26 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85808661
quote:
Op zaterdag 28 augustus 2010 16:00 schreef motorbloempje het volgende:
Piet!

Ik heb 'n potje wit truffelpoeder gehad :o zomaar :')
het meurt als de tering, uiteraard, en ben dan ook benieuwd waar jij het het meeste voor gebruikt.

Ik zat te denken aan lamsgehaktballetjes met iets van een truffeljus ofzo, heb je daar een idee voor? :) :W
Heb nog nooit van wit truffelpoeder gehoord, ken het helemaal niet-
Maar wat dacht je van een ommelet of pasta met wat boter en truffels?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85808706
nee? o ;(

weet alleen dat ik het met mate moet gebruiken :P waar kan ik eigenlijk truffels halen? :o heb ze nog nooit zelf gehaald/gemaakt.. en de groentenboeren zijn dun gezaaid hier in de stad -O-
Ja doei.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')