Of zo een:quote:Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou er sowieso een elektro oven bij kopen, is voor veel meer zaken handig. En wat een goede is, poeh, Siemens maakt goed spul.
ik wil er ook op 50 c iets mee kunnen. deze lijken me te specifiek voor broodbakken?quote:Op zondag 15 augustus 2010 21:12 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Of zo een:
[ link | afbeelding ]
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegenquote:Op maandag 16 augustus 2010 17:44 schreef Jessiiie het volgende:
Piet, van het weekend ga ik koken met mn vriend voor onze ouders.. We doen voor een klein bordje carpaccio, als hoofd allemaal hapjes, en na tiramisu (jouw recept uit een eerdere reeks).. wat vraagjes:
We maken mini pizzatjes, wat kan ik gebruiken als tomatensaus? Gewoon zo'n pakje tomaten puree achtig? Wat doe jij op je pizza?
Klinkt goed,quote:We doen kleine broodjes warm vlees, wat voor een vlees gebruik ik daar voor? Fricandeau?
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.quote:bedankt vast en andere tips zijn altijd welkom.. jouw olie met kruiden ed uit een eerdere reeks komt ook op tafel!
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...quote:Op maandag 16 augustus 2010 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik maak nooit pizza, dat vind ik afhaaleten. Maar ik zou gewoon een blik tomaten nemen, afgieten in een bakje en even een staafmixer erin zetten en dit bij het bakje voegen
[..]
Klinkt goed,
[..]
Wat dacht je van een eitje losslaan, wat chilipeper en zout erdoor.
Een kleine gourgette aan plakjes snijden, door het ei halen, door bloem halen en dan in neutrale olie in de koekenpan bakken?
Erg lekker als hapje.
Ontpitte dadel laten paar uur wellen in port of zoete sherry, omwikkelen met wat coppa, bacon of iberico ham en even kort aanbakken.
Rolletje geitenkaas aan plakjes snijden, door een losgeslagen eitje halen en gekraakte cornflakes, en even kort bakken.
Blikje octopus laten uitlekken, sap van een citroen erbij, zout, peper, wat gedroogde tomaten in olie kleinsnijden erdoor mengen, klein potje kappertjes uitlekken en erdoor doen, gehakte groene kruiden, olijfolie, heerlijke salade.
Duur maar erg lekker: Jacobsschelpen grillen
Vooral als je ze marineert in zoete (cream) sherry..quote:Op maandag 16 augustus 2010 20:09 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Bedankt Piet! Vooral die gebakken geitenkaas klinkt heerlijk! Die dadels met bacon kende ik al, zat er ook over te denken om die te maken. Besloten niet te doen.. maar nu begin ik toch weer te twijfelen.. is toch wel erg lekker...
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 14:53 schreef Jessiiie het volgende:
nog een vraag....
Heb je een goede tip voor marinade of kruiden voor kipvleugeltjes?
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!quote:Op woensdag 18 augustus 2010 19:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paprikapoeder, chilipeper, Foelie, kummel, kurkuma, peper en zeezout.
Alles tot poeder stampen in de vijzel, kipvleugels in een plastic zak, wat van de kruiden er over, schudden, kruiden, schudden, etc
Bloemige aardappels aan stukken op een bakblik, kipvleugels erop, 75 minuten bij 180 graden in de convectieoven (200 in normale oven)
Maak ik met een salade als ik geen zin heb echt te koken.
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smakenquote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:55 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Klinkt heerlijk! heb nu alleen kruiden nodig voor de kip (en dus niet de aardappelen) maar dit ga ik zeker een keer maken!
Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijkquote:Ik ben in een eerdere reeks een recept tegen gekomen voor olie, met kruiden en erin en dat moest je dan zo lang mogelijk laten "trekken", kan het recept nu niet meer vinden.. Welke kruiden gingen daar in?
Dat snap ik.. bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat was ook het kruiden van de kippenvleugels, de aardappels leg je gewoon ongekruid op het bakblik. Die trekken zich trouwens vol met het braadvocht van de kip, dus gaan heerlijk smaken
[..]
Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....quote:Olijfolie, knoflook, zout, peper, rozemarijn, peterselie, basilicum, eventueel wat chili. Hoef je niet lang te later trekken hoor, gewoon vers maken kan ook, maar dan gooi je de kruiden, zout en knof in een vijzel en maakt er een prut van en daar doe je steeds een beetje meer olie bij. Dat vermeng je dan met nog meer olie en doe je van bv op een bord om brood in te dippen. Goddelijk
Zondequote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:55 schreef Jessiiie het volgende:
[..]
Dat snap ik.. bedoelde alleen dat ik het nu zonder aardappeltjes maak...
Neuh, kan wel, maar hoeft niet.quote:Ja dat was het inderdaad! Het is dus niet nodig het nu vast door elkaar te doen? het is voor zondag....
Net laten koken.quote:Op maandag 23 augustus 2010 16:51 schreef woopehh het volgende:
Piet, wat is de beste temperatuur om vlees (sucadelapjes) te stoven?
Ik doe er, als het vlees aangebraden is, water bij? Zodat het wat suddert?quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. .
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? .
Vuur lager zetten bij het aanbraden, dat hoeft helemaal niet zo hoog bij dat soort vlees. Verder moet het natuurlijk niet bevroren zijn als het de pan in gaat.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 19:19 schreef MissLuna het volgende:
Ik kan best koken, maar heb echt een serieus probleem met vlees bakken. .
Simpele "lappen" vlees gaat prima, maar als het iets is met vulling of bijvoorbeeld slavinken gaat het regelmatig fout. Zo ook vanavond, ik had gehakt cordon bleu's. Aan beide kanten bruin gebraden, vuur lager gezet.
Resultaat: kei- en keiharde buitenkant en de binnenkant rauw. Die konden dus de vuilnisbak in. .
Wat doe ik verkeerd? Is er niet een simpel regeltje waar ik me aan kan houden ofzo? .
Heb nog nooit van wit truffelpoeder gehoord, ken het helemaal niet-quote:Op zaterdag 28 augustus 2010 16:00 schreef motorbloempje het volgende:
Piet!
Ik heb 'n potje wit truffelpoeder gehad zomaar
het meurt als de tering, uiteraard, en ben dan ook benieuwd waar jij het het meeste voor gebruikt.
Ik zat te denken aan lamsgehaktballetjes met iets van een truffeljus ofzo, heb je daar een idee voor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |