abonnement Unibet Coolblue
pi_81634252
Ik ook niet, snapte de huiliesmiley alleen niet zo goed.
Nee, als je niet alles mijdt dat gelatine bevat ben je geen neppe vegetariėr, maar rijsttafel en p.f. lijken wel heel ruim met dat begrip om te springen. Prima, maar roep dan ook niet dat je vegetariėr bent.
Volgens mij zijn we het stiekem best met elkaar eens.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 19 mei 2010 @ 17:32:45 #52
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81634495
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 17:28 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik ook niet, snapte de huiliesmiley alleen niet zo goed.
Nee, als je niet alles mijdt dat gelatine bevat ben je geen neppe vegetariėr, maar rijsttafel en p.f. lijken wel heel ruim met dat begrip om te springen. Prima, maar roep dan ook niet dat je vegetariėr bent.
Volgens mij zijn we het stiekem best met elkaar eens.
Ah, op die manier.
Tja, rijsttafel geeft het ook wel toe een beetje natuurlijk. Maar ik ben het er mee eens dat je dan geen vegetarier bent, dat noemt men een parttime-vegetariėr/vleesverminderaars, .
Geen vlees en wel vis, schelp&schaaldieren eten (pescotarier) vind ik dus idd ook een beetje apart.

Maar hoe streng je daarnaast bent, vind ik dus een ander verhaal.

Volgens mij wel, .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81634891
Alhoewel ik kan begrijpen dat mensen liever geen vlees eten, gebruik toch liever mijn hoektanden. Anders worden mijn hoektanden depressief en ik geef om mijn tanden.
Kirby is gemaakt voor knuff. Ze noemen hem wel eens, huggy the bär!
<( ^__^ )>: wub woo
pi_81635160
Die hoektanden kun je ook prima verwennen met een stukje tofu . Moeten ze nog harder voor werken!

Ik ga zo een auberginecurry maken, ben benieuwd.
pi_81635493
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 17:28 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ik ook niet, snapte de huiliesmiley alleen niet zo goed.
Nee, als je niet alles mijdt dat gelatine bevat ben je geen neppe vegetariėr, maar rijsttafel en p.f. lijken wel heel ruim met dat begrip om te springen. Prima, maar roep dan ook niet dat je vegetariėr bent.
Volgens mij zijn we het stiekem best met elkaar eens.
Zoals gezegd geef ik het ook letterlijk toe. Ik ben geen vegetariėr:
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 02:27 schreef rijsttafel het volgende:
Ik ben sinds een maand een hypocriete vegetariėr. Wat betekent dat ik zelf geen vlees koop of bak, maar als ik niet thuis ben en iemand anders dat wel doet, en er is niets anders te eten, dan eet ik het wel.

Overigens kook ik (voorlopig?) nog wel gewoon met vis, aangezien dat erg gezond schijnt te zijn i.t.t. vlees. Beetje nep vegetarisch dus, ik weet het. Maar ik post hier toch in de hoop wat goede recepten enzo te vinden.
Er is geen topic genaamd 'mensen die af en toe wel vis eten, maar toch minder of geen vlees', dus post ik maar hier Misschien kom ik nog wat nuttige tips tegen.

Maar goed. Ieder z'n ding, toch? Ik hoef mezelf geen vegetariėr te noemen om stoer of hip te zijn of wat dan ook. Ik eet gewoon waar ik me goed bij voel op dat moment. Als iedereen dat gewoon doet zonder zich druk te maken om een ander, dan komt alles goed. Je doet het immers voor jezelf en niet voor een ander.


PS, de -smiley is geen persoonlijke aanval
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_81637549
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 16:52 schreef ChipsZak. het volgende:
Omdat je ergens de lijn moet trekken. Hoe ver wil je het anders doortrekken? Ook geen leer, geen bont, geen weipoeder, geen vetzuren, geen producten getest op dieren, oh en dan het liefst ook nog even lid worden van Peta, Greenpeace & de Vegetariersbond. Anders ben je maar een neppe he, en sta je nergens achter!
Weet je wat, word gelijk maar veganist, maar zelfs dan zit je waarschijnlijk nog niet goed, .

Snap je? Ik neem aan dat jij ook tegen kinderarbeid bent, maar ik zeg toch ook niet dat jij alleen maar spullen moet kopen die niet door kinderen gemaakt zijn?
Of als jij wel eens geld geeft aan de kankerstichting dat jij dan niet mag roken, niet te lang in de zon mag liggen en veel broccoli moet eten omdat je anders er niet achter staat?
Ja zo iets En ik ben nog een beetje zoekende.

En sorry dat ik insecten dan minder erg vind, maar een mug sla ik nooit dood hoor !
pi_81637579
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 17:02 schreef prinseszondererwt het volgende:
Lieve chipszak, er is toch wel een verschil tussen garnalen blijven eten en jezelf vegetariėr noemen en veganisme. En ja, ik worstel ook bijna dagelijks met de grenzen van wat ik wil eten. Maar er bijv. zomaar van uit gaan dat alle koek 'kan' is imho een beetje gemakkelijk. Maar ik geloof heus dat jij er goed over nadenkt, daarvoor hoef je geen huiliesmiley op me af te vuren.
Sorry maar ik eet geen garnalen hoor!
En voor zo ver ik weet zit er in koek van de bakker geen gelatine! (ei, meel, bloem, suiker...)
pi_81637690
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 13:51 schreef ChipsZak. het volgende:
Oh, tip voor iedereen die het lekker vind, .

deze
http://www.vander-wal.nl/(...)ginal%2016x140gr.jpg

zijn nu in vegaversie (van Katjamerk gewoon).
Ik heb ze gehaald
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_81637911
Oh en ik vind vissen ook niet bijzonder boeiend maar die eet ik dus ook niet.

Wat schattig dat er zelfs in een topic vol vega's nog betuttelende mensen vol vooroordelen zitten
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 19 mei 2010 @ 18:58:46 #60
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81637980
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 18:51 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Ik heb ze gehaald
Jeej! Ik gaf een tip en die is opgevolgd, .

Lekker spul hm, .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81637983
negerzoenen van de euroshopper bevatten agar agar ipv gelatine, ik had ze bijna geweigerd !
  woensdag 19 mei 2010 @ 19:02:56 #62
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_81638167
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 12:38 schreef Cassima het volgende:

[..]

Ik zou jezelf aanvankelijk niet te veel opleggen, dan gaat de lol er ook zo vanaf. Als je als geminderd bent met vlees kun je het als volgende stap helemaal schrappen, en daarna weer verder zien, toch?

Ik ben trouwens ex-vega, maar eet heel weinig vlees. Als ik al vlees eet moet het echt wat toevoegen aan de maaltijd, en dan nog probeer ik altijd wel verantwoord vlees te kopen. Vis eet ik ook af en toe. Andere dingen let ik niet op. Ik vind vegetarisch eten over het algemeen gewoon het lekkerst, dat is voor mij de hoofdreden.
Goed idee. Rustig aan doen dus en kijken wat goed en lekker aanvoelt.

Ik zie ook nog te denken aan af en toe (zeg 1 keer per kwartaal een stukje vis of vlees).. maar dat zie ik dus allemaal wel..
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
pi_81638266
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 18:58 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Jeej! Ik gaf een tip en die is opgevolgd, .

Lekker spul hm, .


Heeeel lang niet meer op.

Zo even eten en dan gebruik ik ze als toetje . En dan weet ik het weer.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_81638363
Ach het is ook geen wedstrijdje wie de meest diervriendelijke eter is, ik ben zelf al blij dat er meer mensen zijn die bewust gaan nadenken over hun eten en kunnen inzien dat een maaltijd zonder vlees ook een prima maaltijd kan zijn.

Mijn auberginecurry was . Die ga ik vast nog wel een keer maken.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 19 mei 2010 @ 19:10:43 #65
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81638523
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 19:07 schreef douche-eendje het volgende:
Ach het is ook geen wedstrijdje wie de meest diervriendelijke eter is, ik ben zelf al blij dat er meer mensen zijn die bewust gaan nadenken over hun eten en kunnen inzien dat een maaltijd zonder vlees ook een prima maaltijd kan zijn.

Mijn auberginecurry was . Die ga ik vast nog wel een keer maken.
Eens! Behalve met het aubergine gedeelte, dat lust ik niet graag, .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81638598
Ik vind aubergine ook niet zo heel erg lekker, maar het zat deze week in mijn Odinpakket. Stond een recept voor een auberingecurry in de dikke vegetariėr, die is het proberen waard .
pi_81638755
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 19:07 schreef douche-eendje het volgende:
Ach het is ook geen wedstrijdje wie de meest diervriendelijke eter is, ik ben zelf al blij dat er meer mensen zijn die bewust gaan nadenken over hun eten en kunnen inzien dat een maaltijd zonder vlees ook een prima maaltijd kan zijn.

Mijn auberginecurry was . Die ga ik vast nog wel een keer maken.
Recept ?

En ik ben het helemaal met je eens, uiteindelijk is het geen wedstrijd en het zou fijn zijn als meer mensen hun vleesetende gewoontes onder de loep zouden leggen, het kan allemaal best wel wat minder (op www.duurzameveeteelt.nl kun je een manifest lezen en eventueel ondertekenen wat een kritische blik werpt op de bio-industrie).

Heeft er nog iemand lekkere recepten voor een vega-bbq? En dan bedoel ik geen vega-burgers ofzo, die kan ik zelf wel verzinnen
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
pi_81639073
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 18:47 schreef P.F het volgende:

[..]

Ja zo iets En ik ben nog een beetje zoekende.

En sorry dat ik insecten dan minder erg vind, maar een mug sla ik nooit dood hoor !
Ja, dat laat je doen. ahahaahaa
Kirby is gemaakt voor knuff. Ze noemen hem wel eens, huggy the bär!
<( ^__^ )>: wub woo
pi_81639344
Recept:
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk

Ik had vorig jaar september een BBQ van mijn werk, ook veel lekkere vega-hapjes. Zoete puntpaprika met feta+olijfolie met wat kruiden, wat aluminumfolie erom en dat op de BBQ
pi_81641536
Okiedokie, ik heb de hint begrepen. Ben al stil.
(En dat van die betutteling en vooroordelen trek ik me maar even niet aan, dan ken je me namelijk eg nie.)
pi_81641629
Thank you! Is niet echt fijn om zo als nieuwkomer verwelkomt te worden
pi_81664166
Dag allen,

Leuk dat er een topic is hiervoor! Ik ben zelf een tijd zeer gematigd vlees- en viseter geweest (at het alleen als ik uit eten was/bij iemand at), verder ook vrij bewust andere producten gekocht (andere dierlijke producten dan vis en vlees altijd biologisc-dynamisch, groente vaak ook biologisch, alleen fairtrade chocolade, e.d.). Eerlijk gezegd is daar wat de klad in gekomen sinds ik een relatie kreeg ('bij iemand eten' was voor mij dus de uitzondering, maar we aten al gauw bijna altijd samen ).

Wil er nu weer wat beter mee omgaan. Eigenlijk wil ik gewoon max. 1 keer per week vlees en dan alleen biologisch, maar ik heb nu wel te maken met iemand anders waar ik rekening mee moet houden (wil dan ook beginnen met 3x per week vleesloos). We hebben op dit moment ook niet heel veel te besteden, dus alleen biologische producten is iets waar mijn vriend bijvoorbeeld niet heel blij van wordt (ik wil dan wel allerlei dingen laten om dat biologische lapje vlees te kopen, maar voor hem hoeft het niet, terwijl het toch wel invloed zal hebben op ons budget). Bovendien ben ik even helemaal kwijt wat nu ook alweer lekkere vegetarische gerechten waren om mijn vriend te overtuigen dat vleesloos best lekker kan zijn. Nadeel: hij houdt niet van peulvruchten, en niet van buitelandse kazen (alleen hollandse, feta, mozarella en parmezaan e.d.). Hebben jullie misschien inspiratievolle gerechten?

Verder was ik benieuwd: hebben jullie een partner om rekening mee te houden? Hoe moeilijk/makkelijk is hij/zij daarin, en hoe gaat dat?

Overgens eten we wel al een hele tijd samen wat in de supermarkt een 1-persoonsportie vlees is (dus we delen 1 karbonade, of 1 biefstuk, e.d.). Dat scheelt natuurlijk ook al aardig wat.

Excuus voor het lange verhaal, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen omtrent samen vega eten en naar leuke recepten!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_81664413
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 19:27 schreef douche-eendje het volgende:
Recept:
http://www.devegetarier.n(...)ecurry-met-kokosmelk

Ik had vorig jaar september een BBQ van mijn werk, ook veel lekkere vega-hapjes. Zoete puntpaprika met feta+olijfolie met wat kruiden, wat aluminumfolie erom en dat op de BBQ
Wat een raar recept? "1 tl currypasta, kerriepoeder of garam masala". Is nogal een verschil, niet?
Ben wel gek op aubergine, nooit in me opgekomen om er een curry mee te maken... Ga het binnenkort eens proberen, ik gebruik wel gele currypasta dan, daar lijkt het op het plaatje het meest op.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 20 mei 2010 @ 10:35:48 #74
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81664428
Hallo!

Lijkt me lastig inderdaad. Ik heb wel een vriend, die gewoon vleeseter is, maar we wonen niet samen o.i.d. dus op dit moment is het nog redelijk makkelijk. In de vakantie zullen we wel veel weken alleen en bij elkaar zijn dus dan zal het getest worden, haha . Hij koopt af en toe biologisch maar soms ook niet, alleen wil hij ook graag grasgevoerd gaan kopen nu.

Zelf houd ik ook niet zo van peulvruchten en rare kazen, dus ik vond het in het begin ook wel lastig! Nog steeds wel soms. Ik merk alleen dat veel vegetariėrs echt enorm spannende gerechten willen of juist geen vleesvervangers willen eten en zo ben ik dan weer niet. Het gaat mij erom dat het lekker is en als dat toevallig simpel is, zonder veel ditjes en datjes dan maakt me dat niet uit.
Zo vind ik de rijst (anders bereid dan normaal, i guess) met paprika (en evt. nepvlees erbij) van mijn vriends moeder ( ) heel erg lekker. Ik zal zo wel even neerzetten hoe ze dat maakt als je dat wilt?

Maar ik denk dat veel vegetariėrs dat te simpel vinden o.i.d.

Oh, overigens merk ik wel dat ze bij mijn vriend thuis (hij woont nu nog thuis) wel (onbewust) minder vlees zijn gaan eten, haha. Dat zeiden ze ook tegen me: we eten ineens veel minder vlees! Zulke dingen heb ik wel vaker gemerkt, gek eigenlijk, . (En nee het is niet omdat ze met mij 'mee' ' eten, want als ik dan bijv. 'nepvlees' eet aten zij gewoon kip o.i.d., behalve bij gerechten als Pita)
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81665518
Chipszak; kan me voorstellen dat het lastig was aanvankelijk, vega eten als je kazen en peulvruchten niet echt waardeert (althans, toen ik vrijwel geen vlees at, at ik me er het ongans aan ). Wel leuk dat je onbewust toch invloed hebt gehad op het eetpatroon van de ouders van je vriend Heb het zelf ook wel eens gemerkt, voor veel mensen is het niet eens dat ze vlees per sé zo geweldig vinden, maar meer gewoonte, denk ik ook...

Maar receptjes zijn altijd welkom! Al ben ik denk ik wel idd zo'n moeilijk-doe vega (of gematigd vleeseter, ben natuurlijk helemaal geen vega) we houden gewoon allebei erg van lekker uitgebreid koken! Al vind ik het zelf niet erg om eens een concessie te doen om geen vlees te eten, ik wil mijn vriend natuurlijk overtuigen van het feit dat vega net zo culinair verantwoord kan zijn

Vanavond gaan we iig kaasfonduen, dus dat scheelt alvast Verder wil ik eens denken over leuke vega pastagerechten (das zo makkelijk vega te maken!), spaanse tortilla en quiche lenen zich er ook wel voor... Maar hebben jullie nou ook, dat je zo snel uitkomt op kaas en/of deeg-gerechten?

Vriendlief heeft zelf wel een lekker -bij toeval vega- gerecht in zijn repetoire, misschien binnenkort eens eten: andijviestamppot met cashewnoten, parmezaan en rode saus (rode wijn + rode vruchten)

Heeft iemand hier trouwens de dikke vegetariėr? Ben wel benieuwd of daar leuke recepten in staan!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_81665970
Probeer eens deze vega kookboeken:
World Food Cafe (I & II), Chris Caldicott
World Vegetarian Cookbook, Madhur Jaffrey
How to Cook Everything: Vegetarian: Simple Meatless Recipes for Great Food, Mark Bittman

Veel engelse boeken omdat ik NL vega vaak saai en smakeloos vind.

En zelfgemaakte falafel, heerlijk! Risotto, pasta met champignons en walnoten, groentekroketten, vega pizza's (let op de kaas), salades etc. Allemaal top! Vegetarisch hoeft niet saai te zijn, absoluut niet! Ik vind vega koken uitdagender dan "normaal" (dus met vlees/vis) koken, het is veel moeilijker en vraagt meer creativiteit. Het enige lastige is de BBQ, maar zelfs daarvoor kan je nog lekkere dingen maken.
pi_81666054
Mijn man en mijn kinderen eten wel gewoon vlees. Zelf ben ik geen vegetarier, ik eet heel af en toe vis, maar nooit vlees of kip.
Ik koop voor mn gezin 1 keer in de week een stukje vlees, en dat vinden ze genoeg. Vleeswaren voor op brood koop ik bijna nooit, dat kan ik altijd weggooien omdat niemand het eet.

Nou eet ik al jaren op deze manier, dus we zijn er wel aan gewend.
We eten vaak pasta of rijst gerechten en als daar vlees in zou moeten vervang ik dat door tofu of een ander soja product, dat gaat prima (nasi, lasagna, verse pasta ect), of ik laat het weg. Wel zorg ik altijd voor veel groenten. Risotto is ook altijd wel een hit. Ook met stamppotjes kun je goed varieren.
In het weekend maak ik altijd een pan goed gevulde soep. Man en kinderen klagen nooit over deze manier van eten, als ze meer vlees zouden willen zou ik dat gewoon kopen. Ze zijn ook makkelijke eters. Mijn kids vinden het geen probleem om iets vega te eten, of vis, dat scheelt ook wel.

Nu zijn er trouwens volop asperges, daar kun je ook heel lekker mee varieren
Het zien duurt een seconde, de gedachte blijft voor altijd.
  donderdag 20 mei 2010 @ 11:52:26 #78
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_81667214
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 11:05 schreef cinnamon_M het volgende:


Heeft iemand hier trouwens de dikke vegetariėr? Ben wel benieuwd of daar leuke recepten in staan!
Ik heb De Dikke Vegetariėr. Goed en zeer uitgebreid kookboek, maar niet echt een kookboek waar kant en klaar 'leuke' recepten in staan. De Dunne Vegetariėr is meer van de leuke recepten (die gerechten zijn gebaseerd op de Dikke Vegetariėr, maar dan al gecombineerd en met glossy foto's.) Wel leunt de Dunne Vegetariėr iets te veel op Antoinette Hertsenberg en haar gezin. Dat bevordert mijn eetlust bepaald niet.
I am a black hole shitting into the void
  donderdag 20 mei 2010 @ 11:57:51 #79
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_81667436
Overigens heeft Mark Bittman (auteur van De Dikke Vegetariėr en journalist) ook erg leuke kookfilmpjes op You Tube. Hij is zelf geen vegetariėr, dus in sommige filmpjes wordt ook vlees bereid.
I am a black hole shitting into the void
pi_81667940
Ik vond de recepten in de dunne vegetariėr trouwens echt enorm tegenvallen, dat is echt een boek wat ik nooit zelf zou kopen. Niks vernieuwends of creatiefs.

De dikke vegetariėr lijkt me nog wel leuk voor in de collectie, maar dan moet je wel tegen een kookboek zonder foto's kunnen.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 20 mei 2010 @ 12:25:21 #81
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81668476
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 11:05 schreef cinnamon_M het volgende:
Chipszak; kan me voorstellen dat het lastig was aanvankelijk, vega eten als je kazen en peulvruchten niet echt waardeert (althans, toen ik vrijwel geen vlees at, at ik me er het ongans aan ). Wel leuk dat je onbewust toch invloed hebt gehad op het eetpatroon van de ouders van je vriend Heb het zelf ook wel eens gemerkt, voor veel mensen is het niet eens dat ze vlees per sé zo geweldig vinden, maar meer gewoonte, denk ik ook...

Maar receptjes zijn altijd welkom! Al ben ik denk ik wel idd zo'n moeilijk-doe vega (of gematigd vleeseter, ben natuurlijk helemaal geen vega) we houden gewoon allebei erg van lekker uitgebreid koken! Al vind ik het zelf niet erg om eens een concessie te doen om geen vlees te eten, ik wil mijn vriend natuurlijk overtuigen van het feit dat vega net zo culinair verantwoord kan zijn

Vanavond gaan we iig kaasfonduen, dus dat scheelt alvast Verder wil ik eens denken over leuke vega pastagerechten (das zo makkelijk vega te maken!), spaanse tortilla en quiche lenen zich er ook wel voor... Maar hebben jullie nou ook, dat je zo snel uitkomt op kaas en/of deeg-gerechten?

Vriendlief heeft zelf wel een lekker -bij toeval vega- gerecht in zijn repetoire, misschien binnenkort eens eten: andijviestamppot met cashewnoten, parmezaan en rode saus (rode wijn + rode vruchten)

Heeft iemand hier trouwens de dikke vegetariėr? Ben wel benieuwd of daar leuke recepten in staan!
Nouja, ik geef hem toch maar idd, .
quote:
Rijst a la CZ. d'r schoonmoe, .
Voor twee personen.

Nodig:
1 glas zilvervliesrijst
2 glazen heet/gekookt water
2 uien
Vegeta & peper

Twee grote uien snijden (snippertjes maken, niet van die ronde).
Die doe je dan in de pan (met olijfolie o.i.d. natuurlijk) en die laat je even bakken tot ze lichtbruin worden.
Dan neem je 1 kop rijst (echt een goed drinkglas helemaal vullen) en dat gooi je erbij en dan laat je dat samen even 2/3 min bakken, waarbij je het constant blijft roeren.
Vervolgens pak je twee glazen (dezelfde als je hierboven gebruikt hebt) en daar doe je heet/gekookt water in (handig als dat dus alvast klaar is) en dat gooi je erbij.
Dan voeg je wat peper en vegeta (kruid: Turkse winkel) toe, en dan ga je aan het water proeven of het al op smaak is.
Zo ja, dan doe je de deksel op de pan en dan laat je het 20/25 minuten zo stomen.

Daarna is het als het goed is klaar.
Let er wel op dat er dus niet zo'n gaatje in het deksel zit, want alle stoom moet gewoon in de pan blijven.

Wat ze er vaak bij doet zijn paprika's .
Voor twee personen gebruiken wij er vaak 3,5/4 stuks van. Je snijdt ze elk in 4 stukken, dan smeer je ze in met olie (gemengd met peper en zout) en die doe je in de oven. 15 minuten voorverwarmen, 20 mins in de oven, zoiets.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81669510
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 11:18 schreef zassss het volgende:
Probeer eens deze vega kookboeken:
World Food Cafe (I & II), Chris Caldicott
World Vegetarian Cookbook, Madhur Jaffrey
How to Cook Everything: Vegetarian: Simple Meatless Recipes for Great Food, Mark Bittman

Veel engelse boeken omdat ik NL vega vaak saai en smakeloos vind.
Hoewel zelf geen vegetarier ben ik wel de trotse bezitter van een aantal vega-kookboeken. Ik vind de boeken van Kurma Dasa ook een echte aanrader. Heel veel variatie! En niet bepaald slank. Afgelopen weekend heb ik o.a. een cheesy vegetable tart gemaakt en linzendonuts met rabarberchutney. Lekker!
quote:
En zelfgemaakte falafel, heerlijk! Risotto, pasta met champignons en walnoten, groentekroketten, vega pizza's (let op de kaas), salades etc. Allemaal top! Vegetarisch hoeft niet saai te zijn, absoluut niet! Ik vind vega koken uitdagender dan "normaal" (dus met vlees/vis) koken, het is veel moeilijker en vraagt meer creativiteit. Het enige lastige is de BBQ, maar zelfs daarvoor kan je nog lekkere dingen maken.
Grappig dat je dat zegt - ik ervaar het precies andersom. Ik schaar mijzelf in de categorie 'bewuste vleeseters'; ik eet weinig vlees en vis, maar het spul dat ik eet moet dan wel echt goed zijn. En dat betekent ook dat ik moeite in mijn vlees/vis wil steken. Doordeweeks eten we dus vrijwel altijd vegetarisch, omdat dat makkelijker en sneller is!
pi_81674462
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 11:52 schreef Gimmick het volgende:

[..]

Ik heb De Dikke Vegetariėr. Goed en zeer uitgebreid kookboek, maar niet echt een kookboek waar kant en klaar 'leuke' recepten in staan.
Dat klinkt juist wel goed, het hoeft voor mij echt niet makkelijk te zijn; ik zoek juist meer naar manieren om wat 'uitgebreider' vegetarisch te koken. Eens even in een boekwinkel snuffelen binnenkort. En even op youtube kijken dus
quote:
World Food Cafe (I & II), Chris Caldicott
World Vegetarian Cookbook, Madhur Jaffrey
How to Cook Everything: Vegetarian: Simple Meatless Recipes for Great Food, Mark Bittman
Leuk! Daar ga ik eens naar googelen, ben benieuwd.
quote:
Ik schaar mijzelf in de categorie 'bewuste vleeseters'; ik eet weinig vlees en vis, maar het spul dat ik eet moet dan wel echt goed zijn.
Mja, zo sta ik er ook wel in. Als ik dan vlees eet, wil ik wel iets wat het waard is (en wat verantwoord is). Zoals dit weekend bijvoorbeeld, een biologische lamsrack. Maar volgens mij hangt of vegetarisch 'moeilijk' of juist 'simpel' is er maar vanaf wat je zelf wil; je kunt hele simpele vega gerechten koken, maar als je iets 'bijzonders' op tafel wil zetten, vraagt vegetarisch m.i. zeker wel wat creativiteit (al was het maar omdat er meer niet-vegetarische klassieke gerechten bekend zijn, klassieker als ossehaas met portsaus e.d.).

Kwam hier op fok trouwens ook op het idee (uit het kookboeken topic) om eens een joods kookboek aan te schaffen, vond ik ook wel een goede!
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_81674724
O, en chipszak, bedankt voor het recept!
Vegeta, dat ben ik vaker tegen gekomen in recepten, maar wat is het eigenlijk precies?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_81674950
Zout/smaakversterker/gedroogde groenten. Kun je gebruiken in plaats van zout om eten op smaak te maken, het is best lekker spul!
  donderdag 20 mei 2010 @ 15:10:01 #86
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_81675390
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 14:48 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Dat klinkt juist wel goed, het hoeft voor mij echt niet makkelijk te zijn; ik zoek juist meer naar manieren om wat 'uitgebreider' vegetarisch te koken. Eens even in een boekwinkel snuffelen binnenkort. En even op youtube kijken dus
[..]

Leuk! Daar ga ik eens naar googelen, ben benieuwd.
[..]

Mja, zo sta ik er ook wel in. Als ik dan vlees eet, wil ik wel iets wat het waard is (en wat verantwoord is). Zoals dit weekend bijvoorbeeld, een biologische lamsrack. Maar volgens mij hangt of vegetarisch 'moeilijk' of juist 'simpel' is er maar vanaf wat je zelf wil; je kunt hele simpele vega gerechten koken, maar als je iets 'bijzonders' op tafel wil zetten, vraagt vegetarisch m.i. zeker wel wat creativiteit (al was het maar omdat er meer niet-vegetarische klassieke gerechten bekend zijn, klassieker als ossehaas met portsaus e.d.).

Kwam hier op fok trouwens ook op het idee (uit het kookboeken topic) om eens een joods kookboek aan te schaffen, vond ik ook wel een goede!
How to Cook Everything: Vegetarian: Simple Meatless Recipes for Great Food, Mark Bittman --> Dit is dus de Dikke vegetariėr.

Het boek is overigens niet echt ingewikkeld, de recepten zijn vaak eenvoudig en altijd duidelijk omschreven. Het is alleen de basis, dus je moet zelf andere dingen er bij combineren etcetera. Om een voorbeeld te geven: er staat bijvoorbeeld hoe je een goede vegaburger maakt, maar dan heb je nog geen maaltijd. Om er een maaltijd van te maken moet je zelf bedenken wat er bijpast en dan naar het hoofdstuk groente gaan en wat groente koken. Vervolgens ga je naar heet hoofdstuk granen en kook je er rijst bij. Hij geeft overigens wel tips wat er bij past en zo, maar het staat allemaal niet kant en klaar op een pagina. Wat niet een nadeel hoeft te zijn, maar daarin is een beetje creativiteit wel handig.
I am a black hole shitting into the void
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 20 mei 2010 @ 15:23:08 #87
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81676056
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 14:54 schreef cinnamon_M het volgende:
O, en chipszak, bedankt voor het recept!
Vegeta, dat ben ik vaker tegen gekomen in recepten, maar wat is het eigenlijk precies?
Ik moet eerlijk zeggen, ik weet het niet precies helemaal, .
quote:
e ingrediėnten van Vegeta zijn: zout, kunstmatig gedroogde groenten (wortel, pastinaak, uien, selderij, peterselie), mononatriumglutamaat, suiker, maļszetmeel, specerijen, dinatrium inosinaat, riboflavine (voor het kleurtje)
Mijn vriend komt uit Voormalig Joegoslaviė (en dan wat nu Bosniė is), dus vandaar dat zij dat veel gebruiken. Zijn moeder gebruikt het iig als een soort 'hoofd'kruid en in veel gerechten. Volgens mij gooit ze het werkelijk waar overal doorheen, .
Ze zegt zelf altijd dat je het moet zien als een soort (groente)bouillon. Om spul op smaak te maken, zegmaar.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  donderdag 20 mei 2010 @ 15:33:44 #88
236125 33
the exploding psychology
pi_81676572
quote:
Wat is Vegeta?

Zij die reeds naar Kroatiė geweest zijn kennen het bekende blauwe pakje van Vegeta. Dit is waarschijnlijk het meest bekende exportproduct van Kroatiė en nu ook in Belgiė te vinden in de meeste Turkse winkels.

Het is wel bekend maar wat kan je ermee klaarmaken? Is het lekker? Je kan het een beetje vergelijken met het Maggie blokje in de Nederlandse keuken. Alleen is Vegeta voor veel meer gerechten dan alleen soep te gebruiken. Men kan het gebruiken tijdens het koken, braden of in marinades. Vegeta is te gebruiken met vlees, groenten en allerlei soorten gerechten. Kortom, experimenteer ermee. Maak eens een Kroatisch gerecht met gebruik van Vegeta of vrolijk de Belgische stamppot op met een vleugje Vegeta . Iedereen die eens Kroatisch gegeten heeft zal weten dat de gerechten een mild gekruide smaak kennen. Vegeta is een unieke mix van gedroogde groenten, kruiden en specerijen en wordt aan gerechten toegediend om de smaak te geven, echter zonder te overheersen, maar het accentueert juist de belangrijkste ingrediėnten van een bepaald gerecht. De precieze ingrediėnten van Vegeta zelf zijn strikt geheim gebleven. Het verhaal is dat het is ontwikkeld door een oud vrouwtje in Kroatiė. De smaak van de mix was zo een succes dat het recept later door Podravka gekocht is en in massaproductie is gebracht. Vegeta is 4 decennia lang al een onmisbaar product in de Kroatische keuken.

Vegeta kruiden zijn er nu ook speciaal voor - kip - aardappelen - pasta - mediteran (heerlijk op de barbecue)en pikant. Met deze kruiden experimenteren is echt plezierig. Wel opletten met nog extra zout te gebruiken want er zit al zout in de kruiden!
Blijkbaar komt het uit Kroatiė.
pi_81678290
hier moet ik ook even tvpen
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_81678572
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 11:52 schreef Gimmick het volgende:

[..]

Ik heb De Dikke Vegetariėr. Goed en zeer uitgebreid kookboek, maar niet echt een kookboek waar kant en klaar 'leuke' recepten in staan. De Dunne Vegetariėr is meer van de leuke recepten (die gerechten zijn gebaseerd op de Dikke Vegetariėr, maar dan al gecombineerd en met glossy foto's.) Wel leunt de Dunne Vegetariėr iets te veel op Antoinette Hertsenberg en haar gezin. Dat bevordert mijn eetlust bepaald niet.
Ik wil hem!

Check deze ook trouwens:


Deze heb ik zelf, GE-NI-AAL Wel veganistisch, maar /care!

  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie donderdag 20 mei 2010 @ 16:25:22 #91
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81678899
Ja, die Veggie in pumps! Ik vroeg mij af hoe leuk dat boek is? Staan er veel gerechten in?
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81678965
oh kansloos eerst een tvp en dan een serieuze post
maar ja ik was gewoon te snel met mn tvp

anyway even ontopic:
Ik woon samen met iemand die wel vlees en vis eet maar ook vooral op een ander zeg maar
Ik maak het namelijk zelden en hij vind vegetarisch eten eigenlijk ook beter... maar in een restaurant valt hij nog wel eens voor een lekker lapje vlees en bij andere eet hij gewoon wat de pot schaft

Maar toen we net samen waren deed ik vaak dit soort dingen:
Een broodje hamburger maken maar dan voor hem een echte hamburger en voor mij een vegaburgertje (nog heel betaalbaar ook) wat gegrilde groenten op het boodje er bij en een salade er naast (en als je heeel veel honger hebt ook wat aardappeltjes of zo er bij)

ook maakte ik vaak dingen die je lekker zonder vlees kunt maken (een lasagne of zo, dat zet ik gasten ook vaak voor die aangeven vegetarisch eten stom te vinden haha meestal missen ze het vlees niet eens)
en daar valt het volgende receptje ook wel onder geloof ik:

Couscous met euhm andere dingen
nodig: 300gr couscous
olijfolie
1 rode ui
1 paprika (ik heb het liefst rood maar ieder voor zich)
een halve komkommer
300 gr augurk (stukjes is het handigst anders moet je ze zelf ff snijden)
200/300 gr feta (het ligt er aan hoe fan je er van bent)
mespunt cayenne peper
1 boullionblokje
1 theelepel italiaanse kruiden (gewoon uit een potje)
mespunt paprikapoeder
mespunt komijnpoeder
1 dl water
een blikje tomatenpuree

Snipper de ui en bak deze even in een royale laag olijfolie
voer daar het blikje tomatenpuree, de italiaanse kruiden, de komijn, het paprikapoeder en de cayene peper aan toe en even roeren.
Voeg dan het boullionblokje en het water toe. een beetje laten pruttelen tot je een lekker sausje over hebt (misschien moet je wat experimenteren met de hoeveelheid water. het moet iets dunner zijn dan tomatenpuree uit blik uit eindelijk)
couscous koken zoals aangegeven op het pak
Daarbij de komkomer, paprika, feta en augurk voegen (allemaal in stukjes) en de saus er over heen gieten

Wij eten hem altijd koud of lauwwarm

En ik zorg altijd dat ik een klein beetje van de saus over houdt want het is heerlijk op een boterham met kaas

Ik zal nog eens nadenken over recepten, maar ik was eigenlijk aan het opruimen dus daar moet ik weer even mee verder
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
pi_81679144
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 16:25 schreef ChipsZak. het volgende:
Ja, die Veggie in pumps! Ik vroeg mij af hoe leuk dat boek is? Staan er veel gerechten in?
Weet niet, maar hij klinkt zo cute
pi_81679414
owja risottotaart:

500gr risotto
1 kleine broccoli
1 gele paprika
100 gr parmezaanse kaas
1 ui
2 teentjes knoflook (of meer, wij zijn zelf nogal fan van knoflook dus het zijn er vaak meer haha)
1 dl witte wijn
groentenboullion
olijfolie
3 eieren

oven voorverwarmen op 200 graden
eerst even de ui snipperen en aanbakken in een beetje olijfolie. Paprika in repen snijden en ook even bakken (paar minuutjes zodat het wat zacht kan worden). risotto er bij en 1 minuutje laten bakken terwijl je om blijft scheppen. De wijn toevoegen en dan groentenboullion toevoegen. Ik durf daar geen hoeveelheid bij te geven want ik vind het bij risotto altijd een beetje zoeken eigenlijk... Maar iig je moet dus een lekkere risotto hier van maken. Ik denk dat er ongeveer een liter bij moet? Nou ja even experimenteren dus
Ondertussen de broccoli in kleine roosjes snijden en blancheren.
Als de risotto klaar is de geblancheerde broccoli er doorheen scheppen.
scheidt de eieren. Schep het geel samen met de parmezaanse kaas door de risotto.
Klop het eiwit stijf en schep dit op het laatst ook door de risotto

giet het geheel in een springvorm en stop het ongeveer een half uur in de oven
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  donderdag 20 mei 2010 @ 16:43:00 #95
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_81679663
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 16:18 schreef P.F het volgende:

[..]

Ik wil hem!

Check deze ook trouwens:
[ afbeelding ]

Deze heb ik zelf, GE-NI-AAL Wel veganistisch, maar /care!

[ afbeelding ]
Hoewel vegetariėr, geloof ik toch niet dat ik tot de doelgroep behoor van beide boeken ...
I am a black hole shitting into the void
pi_81685983
O vet irritant soep met de ballen apart maar wel van rundvlees bouillon.... dan ben ik toch.geen zeikerd dat ik niet wil?
pi_81688320
Tsja, het is duidelijk waar de bouillon van gemaakt is he . Ik zou het ook weigeren.
pi_81689212
ik kan daar niet eens meer tegen, soep gemaakt van vleesbouilon
als ik dat niet weiger ben ik de hele nacht en dag er na ziek

nog andere mensen die dat hebben?
want er word me wel eens gezegd dat ik het me verbeeld en dat het komt omdat ik weet dat het van vlees is
maar ik heb het ook als ik het niet weet en dan terug ga denken van jeetje waarom ben ik zo ziek nu?
He said how many sugars do you like in your tea?
I said forget about the sugar have a spoon full of me,
[Rhu SC]Deel 1 dus? O+
Your job is to feed me, do me and die
  donderdag 20 mei 2010 @ 20:44:37 #99
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_81690444
Vandaag voor het eerst Vales gegeten maar door de notenmix met krenten en andere lekkere shit, sla, roomculinaire, citroensap, tomaten en notenrijst heb ik de smaak niet echt kunnen beoordelen.

Het was wel jammiiiiiiie
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  donderdag 20 mei 2010 @ 21:38:44 #100
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_81693341
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 20:19 schreef rhubarbje het volgende:
ik kan daar niet eens meer tegen, soep gemaakt van vleesbouilon
als ik dat niet weiger ben ik de hele nacht en dag er na ziek

nog andere mensen die dat hebben?
want er word me wel eens gezegd dat ik het me verbeeld en dat het komt omdat ik weet dat het van vlees is
maar ik heb het ook als ik het niet weet en dan terug ga denken van jeetje waarom ben ik zo ziek nu?
1x iets gegeten waar achteraf vlees in bleek te zitten (lang leve de telefoon, even nabellen... hehe) en ik ben er ook goed ziek van geweest. Veel buikpijn, misselijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')