abonnement Unibet Coolblue
pi_78501161
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:

Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame! Dank je.
Ik heb alles in huis, behalve de avocado's. De supermarkten liggen er momenteel vol mee, maar ze smaken naar de stofpluizen onder mijn bed.
Dus maar even nostalgisch in een glas!
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 26 februari 2010 @ 22:50:53 #52
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78501322
Ja, avocado moet je tegenwoordig minstens een week van tevoren aanschaffen ja.
Maar een garnalencocktail zonder avocado is nog steeds niet te versmaden!
pi_78501340
Overigens..
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78501386
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 22:50 schreef RobinOok het volgende:
Ja, avocado moet je tegenwoordig minstens een week van tevoren aanschaffen ja.
Nou ja, dan wordt -ie uiteindelijk wel zachter, wat de structuur natuurlijk wel helpt, maar er zit nog steeds net zoveel smaak aan als aan een natte krant. Snif.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 26 februari 2010 @ 23:05:05 #55
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78502208
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]

Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
In de vriezer gooien als je klaar bent

Iemand enig idee waar je maisgriesmeel haalt? Tienduizend mixdingen in de supermarkt maar een basisding als maisgriesmeel hebben ze niet
pi_78502652
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

In de vriezer gooien als je klaar bent

Iemand enig idee waar je maisgriesmeel haalt? Tienduizend mixdingen in de supermarkt maar een basisding als maisgriesmeel hebben ze niet
Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel. Soms staat er ook 'polenta' op.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 26 februari 2010 @ 23:15:06 #57
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78503111
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel. Soms staat er ook 'polenta' op.
Ik wil inderdaad eens polenta gaan maken ja

Turkse buurtsuper of toko zit hier niet in de buurt, dichtstbijzijnde is ongeveer 30 km. verderop Dus dat moet wachten tot ik weer richting stad ga...
  vrijdag 26 februari 2010 @ 23:27:57 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78503955
Polenta is VIES! Gisteren weer eens bewezen, kregen bij het eten ergens een gefrituurd blokkie polenta met pijnboompitten. Bah, bah, bah. Afschaffen moesten ze het.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 02:54:26 #59
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_78510858
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.
Piet, namens het NZ'se buro voor tourisme hartelijk dank voor deze prachtige recensie!
Maar inderdaad, NZ begint culinnair gezien langzamerhand volwassen te worden.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zaterdag 27 februari 2010 @ 08:21:08 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78512418
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:

2 T mayo
2 T geklopte slagroom of creme fraiche.
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
1 T heeeel fijngesneden sjalotje
1 T cognac of whiskey
5 druppels worcestershire sauce
op smaak brengen met citroensap, zout en peper

En dan lekker retro in een halve avocado serveren, of iets hipper, de avocado in blokjes of schijfjes erdoor.

[ afbeelding ]
Ik maak mijn garnalencoctail altijd als volgt:
100 gram noordzeegarnalen (petit gris)
eetlepel mayonaise
soms een mespuntje cayennepeper

Zonde om de fijne smaak van noordzeegarnalen weg te drukken door andere smaakmakers, dat moet je alleen maar doen als je van die bleke ijszee garnalen gebruikt, en waarom zou je dat doen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 09:44:57 #61
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_78512923
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]

Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Ik heb gister eens die van zeven cent geprobeerd omdat ik dacht ''hee lekker goedkoop'' maar ik vind de duurdere versies echt beter hoor! Dit was een behoorlijk dunne puree, en ik gebruik de tomatenpuree nu juist om een wat dikkere consistentie aan mijn gerecht te geven. Uiteindelijk werkt in laten koken natuurlijk ook, maar ik vind de wat duurdere varianten toch prettiger, en die spetteren ook niet zo
  zaterdag 27 februari 2010 @ 10:23:17 #62
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78513396
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Polenta is VIES! Gisteren weer eens bewezen, kregen bij het eten ergens een gefrituurd blokkie polenta met pijnboompitten. Bah, bah, bah. Afschaffen moesten ze het.
Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakken
pi_78514794
polenta lekker met gorgonazola, of paddestoelenragout, of bolognese, of om er koekjes mee te bakken!

(tvp)
pi_78515171
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 11:40 schreef Perruche het volgende:
polenta lekker met gorgonazola, of paddestoelenragout, of bolognese, of om er koekjes mee te bakken!

(tvp)
Piet

Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?

Piet \o/
  zaterdag 27 februari 2010 @ 12:20:02 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78515710
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Piet

Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?

Piet \o/
Een handmolen? Bestaan die nog?
Ik zou zeggen eentje waar je de maalgraad goed mee kan instellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 13:02:34 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78517015
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 08:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zonde om de fijne smaak van noordzeegarnalen weg te drukken door andere smaakmakers, dat moet je alleen maar doen als je van die bleke ijszee garnalen gebruikt, en waarom zou je dat doen?
Omdat ik niet hou van de smaak van mayonaise? En omdat ik er blij van wordt. Wat de engelsen comfortfood noemen.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 13:09:14 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78517212
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 10:23 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakken
Ik denk dat frituren op hetzelfde neer komt. Misschien was het ook wel gebakken, ik weet het niet. De serveerster was nogal karig met haar informatie, het gerecht werd op tafel gezet met de woorden, "Dorade, eet smakelijk". Toen ik bij het afruimen vroeg wat dat blokje nou was zei ze doodleuk "aardappel gnocchi", maar daar trapte ik niet in, dus ging ze het navragen en bleek het dus polenta met pijnboompitten. Over wat er nog meer op ons bordje had gelegen heb ik maar niks meer gevraagd.

Hoe dan ook, polenta is en blijft smerig.
Hoewel ik me wel voor kan stellen dat het verwerkt in koekjes of zo wel te eten is hoor, maar die (opgebakken) pap, nee.
  zaterdag 27 februari 2010 @ 14:22:45 #68
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78519428
Ik moet het nog zien, ik ben bv. ook gek op gebakken balkenbrij
pi_78524819
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Piet

Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?

Piet \o/
Deze zou geschikt moeten zijn:

Bij de (Duitse) Manufactum.

Je kan 'm op de webshop bestellen en laten opsturen, maar gezien het gewicht kan je hem misschien beter gaan halen (5,3 kg). Vroeger hadden ze ook een eenvoudiger modelletje dat expliciet geschikt was voor espressomaling, maar die is blijkbaar uit het assortiment. Je zou kunnen vragen of het andere molentje ook geschikt is, de klantenservice correspondeert ook in het Engels.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 27 februari 2010 @ 18:24:11 #70
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_78525992
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 22:48 schreef minilot het volgende:

[..]

Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame! Dank je.
Ik heb alles in huis, behalve de avocado's. De supermarkten liggen er momenteel vol mee, maar ze smaken naar de stofpluizen onder mijn bed.
Dus maar even nostalgisch in een glas!
Ja, AH met zijn klote avocado's. Ik had er laatst een en die was echt super waterig. Helemaal niet vol en romig zoals een avocado betaamt Het vocht liep er gewoon uit.

Ik vind het trouwens altijd een beetje zonde om cocktailsaus over garnalen te gooien, tenzij echt maar een heel klein lepeltje erdoor roeren, dat kan nog lekker en smeuïg zijn.
Hoewel, een goede cocktailsaus als dipje bij mosselen vind ik wel weer erg lekker...
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_78526557
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 17:41 schreef sigme het volgende:

[..]

Deze zou geschikt moeten zijn:
[ afbeelding ]
Bij de (Duitse) Manufactum.

Je kan 'm op de webshop bestellen en laten opsturen, maar gezien het gewicht kan je hem misschien beter gaan halen (5,3 kg). Vroeger hadden ze ook een eenvoudiger modelletje dat expliciet geschikt was voor espressomaling, maar die is blijkbaar uit het assortiment. Je zou kunnen vragen of het andere molentje ook geschikt is, de klantenservice correspondeert ook in het Engels.
[ afbeelding ]
die onderste was ik al tegengekomen... die bovenste

wat een geniale site ook (http://www.manufactum.com/home.html)... allemaal leuks!

dank dank dank_O_
pi_78531461
quote:
Op zaterdag 27 februari 2010 18:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

die onderste was ik al tegengekomen... die bovenste

wat een geniale site ook (http://www.manufactum.com/home.html)... allemaal leuks!

dank dank dank_O_
Ga naar de winkel. Die is nog veel mooier (in elk geval die in Waltrop is een bezoekje waard voor het pand). En ze hebben er onovertroffen (vers) brood en echte boter (bij de winkels met Brot & Butter). Piet is het met me eens .
Oh, en de catalogus (gratis te bestellen) is ook een leuk hebbeding. Mooi. Veel mooie spullen. Duurrrrrrrrr
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_78576830
Gelukkig is Piet er weer!
Ik weet het ook niet
  woensdag 3 maart 2010 @ 15:59:03 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78686337
Dit keer heeft piet een vraagje
papadums, wie heeft ze wel eens gemaakt? En van linzenbloem of van kikkererwtenmeel? Waar koop je dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 maart 2010 @ 16:16:56 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78687254
Van wikipiki: "As papadums are an important part of South Asian cuisine, recipes vary from region to region and family to family, but typically it is made from lentil, chickpea, black gram, rice, flour or Potato"

Ik vind kikkererwtenmeel (gram flour / besan) wel lekker. Te koop bij de meeste toko's. Linzenbloem gebruik ik niet, wat ken ik eigenlijk niet, dus geen idee of je die makkelijk kunt kopen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')