Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame! Dank je.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
Nou ja, dan wordt -ie uiteindelijk wel zachter, wat de structuur natuurlijk wel helpt, maar er zit nog steeds net zoveel smaak aan als aan een natte krant. Snif.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:50 schreef RobinOok het volgende:
Ja, avocado moet je tegenwoordig minstens een week van tevoren aanschaffen ja.
In de vriezer gooien als je klaar bentquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel. Soms staat er ook 'polenta' op.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
In de vriezer gooien als je klaar bent
Iemand enig idee waar je maisgriesmeel haalt? Tienduizend mixdingen in de supermarkt maar een basisding als maisgriesmeel hebben ze niet
Ik wil inderdaad eens polenta gaan maken jaquote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Turks buurtsupertje proberen? Die van mij, in een klein dorp, heeft zes soorten, van ieniemieniegruis tot grotere korrel. Vaak staat er 'masa' op de zak en het is geel. Soms staat er ook 'polenta' op.
Piet, namens het NZ'se buro voor tourisme hartelijk dank voor deze prachtige recensie!quote:Op vrijdag 26 februari 2010 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.
Ik maak mijn garnalencoctail altijd als volgt:quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:45 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:
2 T mayo
2 T geklopte slagroom of creme fraiche.
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
1 T heeeel fijngesneden sjalotje
1 T cognac of whiskey
5 druppels worcestershire sauce
op smaak brengen met citroensap, zout en peper
En dan lekker retro in een halve avocado serveren, of iets hipper, de avocado in blokjes of schijfjes erdoor.
[ afbeelding ]
Ik heb gister eens die van zeven cent geprobeerd omdat ik dacht ''hee lekker goedkoop'' maar ik vind de duurdere versies echt beter hoor! Dit was een behoorlijk dunne puree, en ik gebruik de tomatenpuree nu juist om een wat dikkere consistentie aan mijn gerecht te geven. Uiteindelijk werkt in laten koken natuurlijk ook, maar ik vind de wat duurdere varianten toch prettiger, en die spetteren ook niet zoquote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:51 schreef minilot het volgende:
Overigens..
[..]
Wat lollig dat je dat zegt. Een blikje kost welgeteld zeven eurocent, maar ook ik denk steeds 'verdorie!' als ik er maar een lepeltje van nodig heb.
Al bedenk ik me nu dat dat misschien ook ligt aan het ongemak van zo'n klein blikje moeten openwrikken. Die van zeven cent hebben geen treklipje.
Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakkenquote:Op vrijdag 26 februari 2010 23:27 schreef RobinOok het volgende:
Polenta is VIES! Gisteren weer eens bewezen, kregen bij het eten ergens een gefrituurd blokkie polenta met pijnboompitten. Bah, bah, bah. Afschaffen moesten ze het.
Pietquote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:40 schreef Perruche het volgende:
polenta lekker met gorgonazola, of paddestoelenragout, of bolognese, of om er koekjes mee te bakken!
(tvp)
Een handmolen? Bestaan die nog?quote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Piet
Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?
Piet \o/
Omdat ik niet hou van de smaak van mayonaise? En omdat ik er blij van wordt. Wat de engelsen comfortfood noemen.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 08:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Zonde om de fijne smaak van noordzeegarnalen weg te drukken door andere smaakmakers, dat moet je alleen maar doen als je van die bleke ijszee garnalen gebruikt, en waarom zou je dat doen?
Ik denk dat frituren op hetzelfde neer komt. Misschien was het ook wel gebakken, ik weet het niet. De serveerster was nogal karig met haar informatie, het gerecht werd op tafel gezet met de woorden, "Dorade, eet smakelijk". Toen ik bij het afruimen vroeg wat dat blokje nou was zei ze doodleuk "aardappel gnocchi", maar daar trapte ik niet in, dus ging ze het navragen en bleek het dus polenta met pijnboompitten. Over wat er nog meer op ons bordje had gelegen heb ik maar niks meer gevraagd.quote:Op zaterdag 27 februari 2010 10:23 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gefrituurd? Ik zat er eerder aan te denken om het goed dik te maken, af te koelen en in plakken snijden om te bakken
Deze zou geschikt moeten zijn:quote:Op zaterdag 27 februari 2010 11:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Piet
Wat is een goede handkoffiemolen voor zowel espressomaling als koffiemaling?
Piet \o/
Ja, AH met zijn klote avocado's. Ik had er laatst een en die was echt super waterig. Helemaal niet vol en romig zoals een avocado betaamt Het vocht liep er gewoon uit.quote:Op vrijdag 26 februari 2010 22:48 schreef minilot het volgende:
[..]
Hopla, dat recept van jou kan ik natuurlijk wel vertrouwen, dame! Dank je.
Ik heb alles in huis, behalve de avocado's. De supermarkten liggen er momenteel vol mee, maar ze smaken naar de stofpluizen onder mijn bed.
Dus maar even nostalgisch in een glas!
die onderste was ik al tegengekomen... die bovenstequote:Op zaterdag 27 februari 2010 17:41 schreef sigme het volgende:
[..]
Deze zou geschikt moeten zijn:
[ afbeelding ]
Bij de (Duitse) Manufactum.
Je kan 'm op de webshop bestellen en laten opsturen, maar gezien het gewicht kan je hem misschien beter gaan halen (5,3 kg). Vroeger hadden ze ook een eenvoudiger modelletje dat expliciet geschikt was voor espressomaling, maar die is blijkbaar uit het assortiment. Je zou kunnen vragen of het andere molentje ook geschikt is, de klantenservice correspondeert ook in het Engels.
[ afbeelding ]
Ga naar de winkel. Die is nog veel mooier (in elk geval die in Waltrop is een bezoekje waard voor het pand). En ze hebben er onovertroffen (vers) brood en echte boter (bij de winkels met Brot & Butter). Piet is het met me eens .quote:Op zaterdag 27 februari 2010 18:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
die onderste was ik al tegengekomen... die bovenste
wat een geniale site ook (http://www.manufactum.com/home.html)... allemaal leuks!
dank dank dank_O_
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |