abonnement Unibet Coolblue
pi_77890452
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 17:30 schreef Nieners het volgende:
Wat kan ik gebruiken om mijn pangasiusfilet te kruiden? Vind hem zonder best smakeloos.
Kruiden .

Inwrijven, of even laten marineren met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder currypoeder, of tijm, rozemarijn etc. etc.
Life is too short not to have fun
  donderdag 11 februari 2010 @ 17:49:55 #27
269956 Nieners
Sofa King Addicted.
pi_77890511
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 17:47 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Kruiden .

Inwrijven, of even laten marineren met peper, zout, kerriepoeder, paprikapoeder currypoeder, of tijm, rozemarijn etc. etc.
mijn vraagstellingen FTL.
Ik bedoelde welke kruiden idd. Heb kerriepoeder, zout peper en tijm.
Gewoon dat ding insmeren met kerriepoeder dan? Ik heb net zoveel verstand van marineren als van vraagstellingen .
Living and loving in the moment.
pi_77890571
Met peper en zout kom je een heel eind natuurlijk, maar inwrijven met kerriepoeder en even laten liggen zodat het erin kan trekken. Eerst even je filets droogdeppen met keukenpapier, anders gaat het klonteren en dat gaat dan weer aanbakken. En niet teveel kerriepoeder, gewoon een theelepel denk ik.
Life is too short not to have fun
  donderdag 11 februari 2010 @ 19:54:39 #29
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_77894861
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
  donderdag 11 februari 2010 @ 20:38:42 #30
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_77896543
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveer
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_77908749
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 19:54 schreef Gtaboy107 het volgende:
Hoe heet dat wittige spul dat sommigen in de Tomatensoep doen, en het veel lekkerder maken? En hoeveel moet erin?
het wordt wat romiger (tegen het zuurtje denk ik?)
  vrijdag 12 februari 2010 @ 08:23:48 #32
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_77909210
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 20:38 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

creme fraiche of zure room... een eetlepel ongeveer
en slagroom kan natuurlijk ook. heel licht opgeklopt.

[ Bericht 13% gewijzigd door SeaOfLove op 12-02-2010 08:33:01 ]
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_77909293
of koffiemelk
  vrijdag 12 februari 2010 @ 08:36:55 #34
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_77909359
quote:
Op vrijdag 12 februari 2010 08:31 schreef kabouter.muts het volgende:
of koffiemelk
ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzig maar dat is heel persoonlijk hoor, ik ga al kokken van die lucht van koffiemelk sowieso ben ik geen melk-fan, alleen af en toe karnemelk of chocomel.
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  vrijdag 12 februari 2010 @ 12:15:51 #35
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_77915037
Heeft Piet of een van de anderen nog een aardig idee wat ik kan maken met sardinefilets uit blik (in olie)? Ik heb ze uit een erfenis.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 12 februari 2010 @ 16:31:01 #36
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77924248
Simpel doch smakelijk; op een boterham doen
pi_77924484
quote:
Op vrijdag 12 februari 2010 12:15 schreef Lienekien het volgende:
Heeft Piet of een van de anderen nog een aardig idee wat ik kan maken met sardinefilets uit blik (in olie)? Ik heb ze uit een erfenis.
Pff, nog nooit gebruikt. Door een salade? Of pureren met uitje, mayo, creme fraiche, augurkje etc. etc. en op een toastje ?
Life is too short not to have fun
  vrijdag 26 februari 2010 @ 15:02:55 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78481796
* Pietverdriet is terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:20:50 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:32:24 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78485414
* Pietverdriet is ook blij Robin weer te zien.
Was in Nieuw Zeeland, en daar verrukkelijke wijnen, heerlijk eten en zalige koffie gehad, eigenlijk was alleen het brood daar bagger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:40:17 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78485743
Oh, leuk. Is het eten daar net zo modern en multiculti als in Australie of is NZ wat conservatiever gebleven?
  vrijdag 26 februari 2010 @ 16:45:28 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78485958
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 16:40 schreef RobinOok het volgende:
Oh, leuk. Is het eten daar net zo modern en multiculti als in Australie of is NZ wat conservatiever gebleven?
Geen idee, was nog niet in Australie. Maar mijn gevoel zegt ja, is flink fusion, met vooral goede ingredienten. Prachtig lams en rundvlees, veel scharrelvarkens en kip in restaurants, en het rundvlees goed bestorven. Veel spartelverse vis en schaaldieren, zelfs als je wat van de kust af bent.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:03:31 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78486617
Klinkt goed.
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:04:14 #44
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78486644
Dat lijkt me inderdaad een lekkere keuken daar, de 5D zeker ook goed aan het werk gezet?
  vrijdag 26 februari 2010 @ 17:06:41 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78486737
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 17:04 schreef Erasmo het volgende:
Dat lijkt me inderdaad een lekkere keuken daar, de 5D zeker ook goed aan het werk gezet?
jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_78489839
quote:
Op vrijdag 12 februari 2010 08:36 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ja dat lees ik ook weleens en dat lijkt me dus zo ranzig maar dat is heel persoonlijk hoor, ik ga al kokken van die lucht van koffiemelk sowieso ben ik geen melk-fan, alleen af en toe karnemelk of chocomel.
Ik gruw ook echt van koffiemelk. Maar ons moeder gooit altijd een scheut door de knoflooksaus en daar lust ik wel pap van.
pi_78491957
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jep, alle geheugenkaarten vol, slordige 100 Gig aan fotos
Ook foto's van eten?
Welkom terug, trouwens! -x-
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 26 februari 2010 @ 20:18:56 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78493219
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 19:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Ook foto's van eten?
euh
nee
quote:
Welkom terug, trouwens! -x-
knuf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_78496372
Nu je toch terug bent.. Ik heb nogal een overschotje heel lekkere, hollandse garnalen. Mijn lief vroeg me of -ie morgen zo;n retro garnalencocktail van me kreeg. Doe ik natuurlijk graag!

Maar nu kan ik zo gauw nergens een goed recept voor cocktailsaus vinden. Ik héb whisky en ik héb mayonaise-maak-skillz. En hoe nu verder?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 26 februari 2010 @ 22:45:31 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78500971


Ik eet heeeeeeeeeeeeeeeeel vaak ouderwetse garnalencocktail, dus ik moet effe moeien hoor!
Mijn recept, een beetje op gevoel:

2 T mayo
2 T geklopte slagroom of creme fraiche.
1 T tomatenketchup voor de kleur. (theelepelje tomatenpuree is beter, maar om daar nu een blikkie voor open te maken)
1 T heeeel fijngesneden sjalotje
1 T cognac of whiskey
5 druppels worcestershire sauce
op smaak brengen met citroensap, zout en peper

En dan lekker retro in een halve avocado serveren, of iets hipper, de avocado in blokjes of schijfjes erdoor.

abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')