abonnement Unibet Coolblue
pi_81732103
Ook lekker door de appeltaart; een paar klodders amandelspijs of de bovenkant bestrijken met warme abrikozenjam.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_81739346
Bitterkoekjesweken in apfelkorn en dan verkruimelen en op de bodem, ook jummie.
(waarschuwing: bitterkoekjes en dan geweekt en dan verkruimelen is kleffe rotklus)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  vrijdag 21 mei 2010 @ 23:22:42 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_81744971
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bak hem dan bijna af, schuif je hem morgen nog even 10 minuten in de oven.
Alles staat semi startklaar voor morgen.

En ik kwam er net achter dat ik geen weegschaal heb, wordt nog leuk morgen met het deeg maken
  zaterdag 22 mei 2010 @ 00:07:34 #254
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_81747362
Moet je even omrekenen van gram naar cups naar ml dan kun je het met je litermaat doen.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 22 mei 2010 @ 00:36:46 #255
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_81748484
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 15:32 schreef Snarf het volgende:

[..]

Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren.
ik zou geen biefstuk als soepvlees gebruiken als ik jou was
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zaterdag 22 mei 2010 @ 08:36:22 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81752707
quote:
Op vrijdag 21 mei 2010 15:32 schreef Snarf het volgende:

[..]

Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren.
Ik vrees dat ik je even kwijt ben, waar ben je nu naar op zoek?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 11:27:19 #257
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_81755451
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vrees dat ik je even kwijt ben, waar ben je nu naar op zoek?
Hoi, ik wil graag een keer de lekkerste zelfgemaakte heldere (dus niet gebonden met room o.i.d.) tomatensoep maken die ik ooit heb geproefd. Dus niet spul uit een potje met water mengen.

Geld is van ondergeschikt belang, ik wil graag een keer iets heel lekkers op tafel zetten. Beginnende bij de boillon, wat voor vleesch kan ik het beste gebruiken. Welk soort tomaten smaakt het beste? Welke kruiden smaken het lekkerst. Zijn er groenten die je normaal niet zou gebruiken, maar zó bijzonder zijn dat ik ze erdoor zou kunnen gooien.

Dat soort keukengeheimpjes zeg maar.
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:38:06 #258
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_81766927
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_81767055
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 18:38 schreef 08gnoT. het volgende:
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept
Santen is de indische naam voor kokosmelk. Er bestaan blokken , waar je iets vanaf snijdt en oplost in water. En laatst heb ik het in een plastic flesje gekocht. Allebei uit de supermarkt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:44:46 #260
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_81767131
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 18:41 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Santen is de indische naam voor kokosmelk. Er bestaan blokken , waar je iets vanaf snijdt en oplost in water. En laatst heb ik het in een plastic flesje gekocht. Allebei uit de supermarkt.
Ja met santen bedoelde ik die blokken
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:45:34 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81767148
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 18:38 schreef 08gnoT. het volgende:
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept
Ik heb geen idee, nog nooit mousse van kokos gemaakt, maar wat dacht je ervan om gewoon kokos te gebruiken? Verse kokosnoot, vlees er uit halen ontvellen, samen met het sap blenderen, afkoken om allerlei enzymen te vernietigen, gelatine en suiker er in oplossen of gebruik ipv suiker kokossiroop van Monin, velletje of 2, 3 laten afkoelen
Intussen de slagroom lobbig slaan en de eiwitten heel stijf.
de afgekoelde (maar nog niet stijf geworden) kokos met de slagroom enveloperen (niet roeren, omslaan) en vervolgens met het eiwit nog eens enveloperen.
Op laten stijven in de koelkast.
Lijkt me nogal korrelig worden trouwens, wellicht toch maar santen gebruiken, of puur de monin siroop gebruiken.
Zomaar een paar ideeen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:45:55 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81767156
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 11:27 schreef Snarf het volgende:

[..]

Hoi, ik wil graag een keer de lekkerste zelfgemaakte heldere (dus niet gebonden met room o.i.d.) tomatensoep maken die ik ooit heb geproefd. Dus niet spul uit een potje met water mengen.

Geld is van ondergeschikt belang, ik wil graag een keer iets heel lekkers op tafel zetten. Beginnende bij de boillon, wat voor vleesch kan ik het beste gebruiken. Welk soort tomaten smaakt het beste? Welke kruiden smaken het lekkerst. Zijn er groenten die je normaal niet zou gebruiken, maar zó bijzonder zijn dat ik ze erdoor zou kunnen gooien.

Dat soort keukengeheimpjes zeg maar.
Kom ik later op terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:49:12 #263
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_81767232
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb geen idee, nog nooit mousse van kokos gemaakt, maar wat dacht je ervan om gewoon kokos te gebruiken? Verse kokosnoot, vlees er uit halen ontvellen, samen met het sap blenderen, afkoken om allerlei enzymen te vernietigen, gelatine en suiker er in oplossen of gebruik ipv suiker kokossiroop van Monin, velletje of 2, 3 laten afkoelen
Intussen de slagroom lobbig slaan en de eiwitten heel stijf.
de afgekoelde (maar nog niet stijf geworden) kokos met de slagroom enveloperen (niet roeren, omslaan) en vervolgens met het eiwit nog eens enveloperen.
Op laten stijven in de koelkast.
Lijkt me nogal korrelig worden trouwens, wellicht toch maar santen gebruiken, of puur de monin siroop gebruiken.
Zomaar een paar ideeen.
Voor korrels was ik ook bang ja, wellicht wat 'echte' kokos ter afwerking. De rest ga ik proberen Welke verhoudingen kokos/slagroom/eiwitten kan ik het beste aanhouden als ik santen gebruik?
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
  zaterdag 22 mei 2010 @ 18:51:16 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81767287
quote:
Op zaterdag 22 mei 2010 18:49 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

Voor korrels was ik ook bang ja, wellicht wat 'echte' kokos ter afwerking. De rest ga ik proberen Welke verhoudingen kokos/slagroom/eiwitten kan ik het beste aanhouden als ik santen gebruik?
1 groot ei per 100 cc slagroom per velletje gelatine schat ik, op 50 gram santen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_81835985
Piet,

Hoe maakt men dit soort groente- of kruidengelei? Is dit iets wat je zelf kan?

plaatje uit ander topic gejat
  maandag 24 mei 2010 @ 17:34:37 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81836393
quote:
Op maandag 24 mei 2010 17:21 schreef DonJames het volgende:
Piet,

Hoe maakt men dit soort groente- of kruidengelei? Is dit iets wat je zelf kan?
[ afbeelding ]
plaatje uit ander topic gejat
Ja natuurlijk, je maakt gewoon verschillende gelei's na elkaar en die giet je de een na de andere op elkaar, als die eronder gestold zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_81836577
quote:
Op maandag 24 mei 2010 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja natuurlijk, je maakt gewoon verschillende gelei's na elkaar en die giet je de een na de andere op elkaar, als die eronder gestold zijn.
Maar hoe maak je die gelei? Ik heb het wel eens van vruchtensap gemaakt (met gelatine), maar hoe maak je dat dan van bv. de afgebeelde provencaalse kruiden? Boerenkoolgelei heb ik ook al eens gehad. Hoe pers je een boerenkool uit?
  maandag 24 mei 2010 @ 17:44:26 #268
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_81836703
O taartje was trouwens lekker
  maandag 24 mei 2010 @ 17:55:01 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81837045
quote:
Op maandag 24 mei 2010 17:40 schreef DonJames het volgende:

[..]

Maar hoe maak je die gelei? Ik heb het wel eens van vruchtensap gemaakt (met gelatine), maar hoe maak je dat dan van bv. de afgebeelde provencaalse kruiden? Boerenkoolgelei heb ik ook al eens gehad. Hoe pers je een boerenkool uit?
Boerenkool koken, blenderen, in een doek, uitwringen?
Verse provenciaalse kruiden, boullion van maken, filteren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 mei 2010 @ 22:32:05 #270
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_81897087
Piet, ik heb gister twee ambachtelijk gemaakte venison salami's gekregen. nu wil ik ze enige tijd bewaren om ze wat sterker van smaak te laten worden.
Enig idee waar ik dit het beste kan doen? een donkere koele plaats of juist iets warmer?

[ Bericht 4% gewijzigd door rechtsedirecte op 26-05-2010 03:43:23 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  woensdag 26 mei 2010 @ 17:54:29 #271
252563 misterddude
wait whut ?? :S
pi_81930264
piet

ik heb uit eigen tuin diverse verse producten alleen mis ik de inspiratie om hier iets anders dan anders mee te maken. op het moment heb ik

- asperges
- eieren
- radijs
- spinazie
- ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla
- prei
- knoflook ( eigenlijk nog niet helemaal klaar)

kan jij/ kunt u hier iets mee verzinnen...

mvg een grote fan
“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”
  woensdag 26 mei 2010 @ 18:20:39 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81931187
quote:
Op dinsdag 25 mei 2010 22:32 schreef rechtsedirecte het volgende:
Piet, ik heb gister twee ambachtelijk gemaakte venison salami's gekregen. nu wil ik ze enige tijd bewaren om ze wat sterker van smaak te laten worden.
Enig idee waar ik dit het beste kan doen? een donkere koele plaats of juist iets warmer?
Een plek waar ie iig goed ventileert
Je wilt geen vochtige plek gebruiken omdat ie dan zal gaan schimmelen, met de verkeerde schimmels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 mei 2010 @ 18:23:46 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81931295
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 17:54 schreef misterddude het volgende:
piet

ik heb uit eigen tuin diverse verse producten alleen mis ik de inspiratie om hier iets anders dan anders mee te maken. op het moment heb ik

- asperges
- eieren
- radijs
- spinazie
- ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla
- prei
- knoflook ( eigenlijk nog niet helemaal klaar)

kan jij/ kunt u hier iets mee verzinnen...

mvg een grote fan
Eh, wat wil je nu precies weten? Wat je met die groenten kan? De salades lijken me eenvoudig, met de radijs en de knoflook, olie en azijn? Spinazie koken en uitwringen, serveren bij een steak, of met blauwschimmelkaas over de pasta, of een lasagna mee vullen? De asperges schillen en koken serveren met een hardgekookt eitje?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_81931494
Hoi Piet,

Wat zou ik van 700 gram ossestaart kunnen maken als ik geen zin heb in de soep?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 26 mei 2010 @ 18:48:25 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_81932221
quote:
Op woensdag 26 mei 2010 18:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Hoi Piet,

Wat zou ik van 700 gram ossestaart kunnen maken als ik geen zin heb in de soep?
Zouten en peperen,
Aanbraden in boter
Blussen met wat rode wijn of kriekenbier,
Blaadje laurier, wat knoflook, foelie
paar uur stoven en lekker kluiven
Lekker maar je vingers gaan wel plakken van de gelatine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')