Alles staat semi startklaar voor morgen.quote:Op vrijdag 21 mei 2010 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bak hem dan bijna af, schuif je hem morgen nog even 10 minuten in de oven.
ik zou geen biefstuk als soepvlees gebruiken als ik jou wasquote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:32 schreef Snarf het volgende:
[..]
Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren.
Ik vrees dat ik je even kwijt ben, waar ben je nu naar op zoek?quote:Op vrijdag 21 mei 2010 15:32 schreef Snarf het volgende:
[..]
Ik bedoel wat voor soepvlees (biefstuk?) wat voor kruiden brengen de smaak extra naar boven, verse tomaten gebruiken of uit blik? Dat soort dingen. Die gelatinetoestand was een keer om te experimenteren.
Hoi, ik wil graag een keer de lekkerste zelfgemaakte heldere (dus niet gebonden met room o.i.d.) tomatensoep maken die ik ooit heb geproefd. Dus niet spul uit een potje met water mengen.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vrees dat ik je even kwijt ben, waar ben je nu naar op zoek?
Santen is de indische naam voor kokosmelk. Er bestaan blokken , waar je iets vanaf snijdt en oplost in water. En laatst heb ik het in een plastic flesje gekocht. Allebei uit de supermarkt.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:38 schreef 08gnoT. het volgende:
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept
Ja met santen bedoelde ik die blokkenquote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:41 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Santen is de indische naam voor kokosmelk. Er bestaan blokken , waar je iets vanaf snijdt en oplost in water. En laatst heb ik het in een plastic flesje gekocht. Allebei uit de supermarkt.
Ik heb geen idee, nog nooit mousse van kokos gemaakt, maar wat dacht je ervan om gewoon kokos te gebruiken? Verse kokosnoot, vlees er uit halen ontvellen, samen met het sap blenderen, afkoken om allerlei enzymen te vernietigen, gelatine en suiker er in oplossen of gebruik ipv suiker kokossiroop van Monin, velletje of 2, 3 laten afkoelenquote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:38 schreef 08gnoT. het volgende:
Ik wil kokosmousse maken. Welk kokosproduct kan ik het beste gebruiken, melk of santen? En is er ook een kokosmelk die niet naar blik smaakt? Moet ik naast slagroom nog ei of gelatine gebruiken? Maw wat is een lekker recept
Kom ik later op terug.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 11:27 schreef Snarf het volgende:
[..]
Hoi, ik wil graag een keer de lekkerste zelfgemaakte heldere (dus niet gebonden met room o.i.d.) tomatensoep maken die ik ooit heb geproefd. Dus niet spul uit een potje met water mengen.
Geld is van ondergeschikt belang, ik wil graag een keer iets heel lekkers op tafel zetten. Beginnende bij de boillon, wat voor vleesch kan ik het beste gebruiken. Welk soort tomaten smaakt het beste? Welke kruiden smaken het lekkerst. Zijn er groenten die je normaal niet zou gebruiken, maar zó bijzonder zijn dat ik ze erdoor zou kunnen gooien.
Dat soort keukengeheimpjes zeg maar.
Voor korrels was ik ook bang ja, wellicht wat 'echte' kokos ter afwerking. De rest ga ik proberen Welke verhoudingen kokos/slagroom/eiwitten kan ik het beste aanhouden als ik santen gebruik?quote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, nog nooit mousse van kokos gemaakt, maar wat dacht je ervan om gewoon kokos te gebruiken? Verse kokosnoot, vlees er uit halen ontvellen, samen met het sap blenderen, afkoken om allerlei enzymen te vernietigen, gelatine en suiker er in oplossen of gebruik ipv suiker kokossiroop van Monin, velletje of 2, 3 laten afkoelen
Intussen de slagroom lobbig slaan en de eiwitten heel stijf.
de afgekoelde (maar nog niet stijf geworden) kokos met de slagroom enveloperen (niet roeren, omslaan) en vervolgens met het eiwit nog eens enveloperen.
Op laten stijven in de koelkast.
Lijkt me nogal korrelig worden trouwens, wellicht toch maar santen gebruiken, of puur de monin siroop gebruiken.
Zomaar een paar ideeen.
1 groot ei per 100 cc slagroom per velletje gelatine schat ik, op 50 gram santen.quote:Op zaterdag 22 mei 2010 18:49 schreef 08gnoT. het volgende:
[..]
Voor korrels was ik ook bang ja, wellicht wat 'echte' kokos ter afwerking. De rest ga ik proberen Welke verhoudingen kokos/slagroom/eiwitten kan ik het beste aanhouden als ik santen gebruik?
Ja natuurlijk, je maakt gewoon verschillende gelei's na elkaar en die giet je de een na de andere op elkaar, als die eronder gestold zijn.quote:Op maandag 24 mei 2010 17:21 schreef DonJames het volgende:
Piet,
Hoe maakt men dit soort groente- of kruidengelei? Is dit iets wat je zelf kan?
[ afbeelding ]
plaatje uit ander topic gejat
Maar hoe maak je die gelei? Ik heb het wel eens van vruchtensap gemaakt (met gelatine), maar hoe maak je dat dan van bv. de afgebeelde provencaalse kruiden? Boerenkoolgelei heb ik ook al eens gehad. Hoe pers je een boerenkool uit?quote:Op maandag 24 mei 2010 17:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja natuurlijk, je maakt gewoon verschillende gelei's na elkaar en die giet je de een na de andere op elkaar, als die eronder gestold zijn.
Boerenkool koken, blenderen, in een doek, uitwringen?quote:Op maandag 24 mei 2010 17:40 schreef DonJames het volgende:
[..]
Maar hoe maak je die gelei? Ik heb het wel eens van vruchtensap gemaakt (met gelatine), maar hoe maak je dat dan van bv. de afgebeelde provencaalse kruiden? Boerenkoolgelei heb ik ook al eens gehad. Hoe pers je een boerenkool uit?
Een plek waar ie iig goed ventileertquote:Op dinsdag 25 mei 2010 22:32 schreef rechtsedirecte het volgende:
Piet, ik heb gister twee ambachtelijk gemaakte venison salami's gekregen. nu wil ik ze enige tijd bewaren om ze wat sterker van smaak te laten worden.
Enig idee waar ik dit het beste kan doen? een donkere koele plaats of juist iets warmer?
Eh, wat wil je nu precies weten? Wat je met die groenten kan? De salades lijken me eenvoudig, met de radijs en de knoflook, olie en azijn? Spinazie koken en uitwringen, serveren bij een steak, of met blauwschimmelkaas over de pasta, of een lasagna mee vullen? De asperges schillen en koken serveren met een hardgekookt eitje?quote:Op woensdag 26 mei 2010 17:54 schreef misterddude het volgende:
piet
ik heb uit eigen tuin diverse verse producten alleen mis ik de inspiratie om hier iets anders dan anders mee te maken. op het moment heb ik
- asperges
- eieren
- radijs
- spinazie
- ijsbergsla, krulsla en eikenbladsla
- prei
- knoflook ( eigenlijk nog niet helemaal klaar)
kan jij/ kunt u hier iets mee verzinnen...
mvg een grote fan
Zouten en peperen,quote:Op woensdag 26 mei 2010 18:28 schreef stavromulabeta het volgende:
Hoi Piet,
Wat zou ik van 700 gram ossestaart kunnen maken als ik geen zin heb in de soep?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |