abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 januari 2010 @ 01:01:33 #276
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_76587861
Trouwens, voor mensen die Carnibest overwegen heb ik spam: [REVIEW] Win twee maanden Carnibest!
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_76596770
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 00:01 schreef prupke het volgende:

[..]

Jij weet er meer van dan ik , hoor ik wel
Vertel mij eens wat er bij het voer wat ik gebruik chemisch aan is?
En de essentiele dingen? welke zijn dat?
Omdat voor het maken van brokken alle ingrediënten gekookt moeten worden op hoge temperaturen. Door vitamines en mineralen te koken op hoge temperaturen kook je ze kapot en moet dat kunstmatig/chemisch toegevoegd worden. De natuurlijke vitamines/mineralen kan niet want dan moet je die weer kapot koken/verhitten anders zijn ze niet zolang houdbaar.

W.b.t. dat diepvries verhaal, bevroren doperwtjes zijn gezonder dan doperwtjes uit glas of blik. Zijn (bijna) net zo gezond als dat je ze zo vers van het land haalt dus dat diepvries = ongezond verhaal klopt al niet.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_76596819
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 00:07 schreef prupke het volgende:
discussies zijn altijd leuk natuurlijk

Ik had me bij het vorige topic nog niet ingelezen (sorry) maar toen ik er achter kwam dat carnibest vriesvoer was kreeg ik al het idee van : dan kan niet al te goed zijn (niet om een wetenschappelijke reden btw)
Ik ben wel eens benieuwd waarom je zomaar denkt dat invriezen niet goed zou zijn ? Vis, vlees en zelfs brood wat je in de winkel koopt is vaak ook eerst ingevroren geweest, met diepvriesgroenten is niks mis, waarom zou dat voor huisdieren anders zijn ?
Invriezen is gewoon een hele goede conserveringsmethode, andere vormen van conservering vereisen verhitting op hoge temperatuur en/of allerlei conserveringsmiddelen, dat is bij het dieet voor hond en kat een groot nadeel.
Op tv lieten ze eens zien hoe blikvoer gemaakt werd, het vlees daarvoor werd bevroren aangeleverd, lijkt mij eigenlijk ook wel zo hygienisch als dat van heinde en verre wordt ingekocht. Dat zal met brokvoer meestal niet anders zijn, met uitzondering van bepaalde superpremium merken die hun hele productieketen zelf geregeld hebben en niet inkopen op de wereldmarkt. Ben eigenlijk benieuwd of je daar ten aanzien van je brokvoer dan wel eens aan gedacht had en of het dan ook een issue is ?
Carnibest is midden in het kippenhoudersmekka (Ermelo, Barneveld) van Nederland gevestigd zodat ze dicht bij de bron zitten qua grondstoffen.
quote:
Ben even opzoek/navraag gedaan en carnibest is blijkbaar restvoeder..
(vergelijk het ff met de frikadel voor de mens)
Wij mensen laten enorme hoeveelheden dieren slachten maar eten niet alles op. Van de kip willen we vrijwel alleen de filet, de poten en de vleugeltjes. Bijna niemand eet levertjes en hartjes, of nekjes, of karkasjes (klinkt smerig maar is puur het bot van het ruggetje en borst + vlees wat er aan is blijven hangen nadat de filets er af gesneden zijn). Toch is dat hartstikke mooi vlees en is er met de voedingswaarde niks mis. En in brokvoer gaat natuurlijk hetzelfde spul, of dacht je dat dat kipfilet was ?
quote:
Ok ik ben schuldig aan het droge brokken voeren aan mijn katten ...
Maar het voer wat ik ze geef : is wel gekeurd door ... (? ben de naam kwijt )
AAFCO feeding trials; je voert de katten 6 maanden een bepaald voer en als 6 van de 8 er niet zichtbaar ziek van worden is de test geslaagd. Gefeliciteerd, u heeft een keurmerk En elk voer wat dezelfde fabrikant maakt wat er zo'n beetje op lijkt hoeft daarna niet meer getest te worden maar krijgt het keurmerk ook.
Die profielen met "minimaal benodigde voedingsstoffen" die ze bij deze test hanteren zijn zo slecht volgens de Universitieit van Californie dat 10 tot 20% van de voeders de feeding trials niet zouden moeten doorstaan, de gebruikte waarden zijn dan ook 15 jaar geleden voor het laatst aangepast.
FEDIAF is de Europese bond van diervoederfabrikanten en geven dus hun eigen voer keurmerken Hun protocol is afgeleid van het AAFCO protocol en ook niet veel soeps.
Je lijkt te suggereren dat een voer zonder zo'n keurmerk niet goed kan zijn. Naast dat zo'n keurmerk dus niks hoeft voor te stellen heb je in Nederland gewoon een voedsel- en warenautoriteit die toezicht moet houden, zij hebben hiervoor de taskforce petfood.
quote:
Mijn katten lusten geen natvoer ... (ja ze likken het nat eruit en laten de rest liggen )

Het enige wat echt belangrijk is voor je kat (of ie nu binnen of buiten loopt) is dat ie gezond is, een mooie vachte heeft en kwiek is

Ik zou mijn beesten nooit carnibest geven omdat ik denk dat het niet goed is voor ze >
En een ander zal ze nooit de brokken geven die ik ze geeft om ws de zelfde reden dat ik geen CB geef.

Zolang je poezebeest maar gelukkig is en vooral ook gezond....dan maakt het mij niet uit wat je het beest voert!!
Ik ben gek op mijn katten en ben al jaren voortdurend meer over ze aan het bijleren zodat ik zo goed mogelijk voor ze kan zorgen. Qua voeding lees ik elk etiket wat ik tegenkom, lees ik boeken, fora, mailinglists, ga naar lezingen, dierenartsbijscholingen (ben geen DA), bel nog wel eens ergens achteraan (zoals naar de VWA dus). Hierbij ben ik er zelf van overtuigd geraakt dat een rauw dieet het beste is voor katten. Wat een ander wil doen, moet 'ie zelf weten, ik ben al helemáál geen fan van mensen die maar in het wilde weg gaan aanfreubelen met een dieet.
Maar waar ik wél een beetje allergisch voor ben is mensen die ongefundeerde negatieve uitspraken doen over "mijn" manier van voeren, of zonder ook maar iets te onderbouwen met bewijzen doen of voerwijze A net zo goed of beter is dan voerwijze B. Ik vind jouw bovenstaande uitspraken daar wel onder vallen.
pi_76597054
mooi gezegd pumpkin_ruby
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_76598057
quote:
Op vrijdag 8 januari 2010 23:40 schreef prupke het volgende:

[..]

Ben blij dat je dat doet
Spoort mij weer aan om dingen uit te zoeken

Wat ik ook gedaan heb met als resultaat : (wat niet geheel compleet is omdat ik bepaalde dingen niet kon vinden )

Het keurmerk waar ik het over had waarvan ik de naam kwijt was : AAFCO en ook NRC en FEDIAF.

Het is zo dat je dat keurmerk krijgt : Als je maar het minimale (voor hun dan ) aan nutricerende stoffen in het voer hebt zitten.
hoe meer hoe beter denk ik dan ...? (zeg me als ik het verkeerd heb)[quote]

Zoals ik in m'n vorige post al aangeef is dat keurmerk nul komma niks waard.

[quote]in de volgende wiki pagina staat hun nutriant lijst :http://en.wikipedia.org/wiki/Cat_food
(deze wilde ik eigenlijk in het nederlands opsnorren maar ik kan hem niet vinden)

In het voer wat ik voor mijn katten heb zit het volgende :
-ruw eiwit : 30 %
-ruw vet :10%
-ruwe celstof : 2.5%
-ruwe as : 8.5 %
-vocht : 9.5 %


Je hebt dit vast nooit opgeteld en je afgevraagd wat die overige procenten dan zijn zeker ? Want ik kom maar aan 60.5 % De rest is vooral koolhydraten en die zetten ze er maar wijselijk niet op. Vast omdat dat zo goed en essentieel is, zeker.
Koolhydraten staan ook niet in die wiki in het lijstje van de AAFCO van wat een kat nodig heeft. Als zelfs die prutsers het al niet vinden...
quote:
En dit zit er in carnibest : http://www.carnibest.nl/kat.htm
Ik heb even de natuurvoer genomen, dat is niet eens de beste want er zit een beetje rijst in:

Eiwit 18%
Vet 12%
As 2%
Celstof 1%
Vocht 62%
Calcium 0,52%
Fosfor 0,45%

Tel dat op en je komt op 96%. Nogal een verschil qua restzooi wat er in zit, zelfs wanneer je het op een dry matter basis zou omrekenen, dan is 10.5% van die CB niet genoemd, maar 43.6 % van je droogvoer niet.
quote:
Waar ik dus wel achter ben gekomen naar het zoeken naar deze info is dat bijna elk merk van dieren voedsel (of het nu nat droog of vriesvoer is ) dat ze wel het verschil maken met hun voer voor binnen of buiten katten (en ook kittens en oudere beesten)[quote]
Het verschil tussen voer voor kittens en oudere katten zit hem er onder andere in dat oudere katten snel blaasgruis krijgen van een droogvoer waar ook nog eens teveel plantaardige meuk in zit. Katten krijgen normaal veel meer vocht binnen via hun prooien en planten geven een andere pH waarde aan de urine dan vlees. Om te proberen dit probleem recht te trekken wordt er in voer voor volwassen katten chemisch verzuurmiddel toegevoegd.
Voor kittens zijn die verzuurmiddelen weer niet zo gezond, die belemmeren onder andere de opbouw van het skelet.

Carnibest heeft wel een kittenvariant maar dat is omdat kattenfokkers gevraagd hadden om een voer zonder stukjes er in, de klant is koning. Qua voedingsstoffen doen kittens het prima op elke soort kattenCB en dat extra malen is ook bezorgde onzin, zo gauw een kitten vast voedsel kan eten kan het ook kauwen. Mijn opvangkittens jatten met 4 weken oud al halve kwartels van de grote katten en kraakten daar zo de botjes van door, dus die hoeven echt geen speciaal gepureerde carnibest.

Als je verder kijkt hoe belachelijk veel soorten verschillden de brokjes er zijn dan is het óf marketing (ik wil een brokje wat helemaal precies voor mijn speciale Poekie is, die is namelijk heel bijzonder Er zijn zelfs speciale Brits Korthaarbrokken WTF ) óf we moeten concluderen dat brokkenfabrikanten grote faalhazen zijn dat ze geen fatsoenlijke brok kunnen maken die gewoon overal goed voor is. Kijk maar eens naar het gamma van Royal Canin, die hebben overal wel een brokje voor, als je een kieskeurige (Exigent) gecastreerde (sterilized 37) Maine Coon (Maine Coon 31) hebt die ook nog last heeft van haarballen (Indoor long hair 35) wat moet je dan nemen ? En stel dat je dan ook nog een Sphynx (Sphynx 33) van 11 jaar (Indoor mature 27) hebt met een gevoelige spijsvertering (sensible 33) dan weet je helemaal niet meer. En uiteraard willen ze uit elkaars bak eten

In de natuur eten ze allemaal dezelfde muis en voer je vers dan hoef je bij je thuis meestal ook niet al te moeilijk te doen wie wat eet (sommige allergieën en ernstige ziektes daargelaten). Kittens mogen gewoon hetzelfde als volwassen katten, en buitenkatten eten vanzelf wel wat meer dan binnenkatten omdat ze wat meer verbruiken. Waarom kan dat met vers wel en met brok niet ?
pi_76598536
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:00 schreef pumpkin_Ruby het volgende:

In de natuur eten ze allemaal dezelfde muis en voer je vers dan hoef je bij je thuis meestal ook niet al te moeilijk te doen wie wat eet (sommige allergieën en ernstige ziektes daargelaten). Kittens mogen gewoon hetzelfde als volwassen katten, en buitenkatten eten vanzelf wel wat meer dan binnenkatten omdat ze wat meer verbruiken. Waarom kan dat met vers wel en met brok niet ?
In dat wikipedia stukje van Prupke staat zelfs dat het percentage koolhydraten in brokvoeding veeeeeel te hoog is voor katten juist omdat katten 100% carnivoor zijn. Die pagina is ook heel duidelijk in vertellen wat er allemaal in die brokjes zit (kunstmatig toegevoegde vitamines etc etc staat er gewoon in!!!!).

Over allergieën gesproken de meeste allergieën bij katten komen door koolhydraten (granen etc) dus door de brokvoeding zelf.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_76598790
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:15 schreef nieslief het volgende:

Over allergieën gesproken de meeste allergieën bij katten komen door koolhydraten (granen etc) dus door de brokvoeding zelf.
Heb je daar een link van oid ? Ik hoor mensen dat wel vaker zeggen maar heb er nog nooit verder bewijs van gezien dus ben daar wel benieuwd naar.

De enige ervaring die ik heb op dat punt is met de hond van de inmiddels ex van mijn broer, die hond kan echt niet tegen brokjes, dan gaat hij gelijk aan de race terwijl het met vlees totaal niet uitmaakt welke soort je voert. Dan weet je wel dat het niet aan de dierlijke eiwitten ligt.
pi_76599000
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:22 schreef pumpkin_Ruby het volgende:

[..]

Heb je daar een link van oid ? Ik hoor mensen dat wel vaker zeggen maar heb er nog nooit verder bewijs van gezien dus ben daar wel benieuwd naar.

De enige ervaring die ik heb op dat punt is met de hond van de inmiddels ex van mijn broer, die hond kan echt niet tegen brokjes, dan gaat hij gelijk aan de race terwijl het met vlees totaal niet uitmaakt welke soort je voert. Dan weet je wel dat het niet aan de dierlijke eiwitten ligt.
Dacht jij nou werkelijk dat wetenschappelijk onderzoek naar allergieën bij katten gedaan wordt?? Die onderzoeken worden nl uitgevoerd door de fabrikanten als Koninklijk Konijn en die gaan echt geen versvoeder in hun trials opnemen. En de versvoederindustrie is niet 'rijk' genoeg om daar onderzoek naar te doen.

Mijn 'feit' is gebaseerd op de hoeveelheid katten die ik persoonlijk ken met allergieën en die ongelooflijk verbeterd zijn na overstappen op versvoeding.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_76599906
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:28 schreef nieslief het volgende:

[..]

Dacht jij nou werkelijk dat wetenschappelijk onderzoek naar allergieën bij katten gedaan wordt?? Die onderzoeken worden nl uitgevoerd door de fabrikanten als Koninklijk Konijn en die gaan echt geen versvoeder in hun trials opnemen. En de versvoederindustrie is niet 'rijk' genoeg om daar onderzoek naar te doen.

Mijn 'feit' is gebaseerd op de hoeveelheid katten die ik persoonlijk ken met allergieën en die ongelooflijk verbeterd zijn na overstappen op versvoeding.
Tja, ik ken ook een boel van die dieren (ken er ook genoeg die allergisch zijn voor vlees trouwens), maar dat is helaas toch geen bewijs en ik vind wel dat ik zoiets in een discussie als ervaring kan vertellen maar niet dat ik het als een bewijs kan aandragen. Ik hoopte dat jij dat misschien wel had, scheelt weer zoekwerk.
Dat de ene industrie meer centjes heeft dan de ander weet ik ook wel, is jammer, maar doet verder voor mijn vraag niet ter zake.
pi_76600522
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:57 schreef pumpkin_Ruby het volgende:

[..]

Tja, ik ken ook een boel van die dieren (ken er ook genoeg die allergisch zijn voor vlees trouwens), maar dat is helaas toch geen bewijs en ik vind wel dat ik zoiets in een discussie als ervaring kan vertellen maar niet dat ik het als een bewijs kan aandragen. Ik hoopte dat jij dat misschien wel had, scheelt weer zoekwerk.
Dat de ene industrie meer centjes heeft dan de ander weet ik ook wel, is jammer, maar doet verder voor mijn vraag niet ter zake.
Ja vleesallergie dat kan ook nog maar dat wordt dan vergevorderde BARF eliminatie diëten gebabbel.

Doet wel ter zake vind ik want je vraagt naar de feiten en die zijn er jammer genoeg niet omdat die onderzoeken niet gedaan worden.

Net als dat nest (waar las ik dat toch ook al weer dan kon ik je een linkje geven) hondjes in Amerika geloof ik. Papa hond met HD mama hond met HD gevoerd met versvoeding 7 pups geen HD 1 pup wel HD (die natuurlijk ook versgevoederd werden de rest van hun leven). En van alle pups daarvan ook weer zelden HD.

Hoezo wordt HD alleen veroorzaakt door genen???? Tuurlijk spelen de genen een rol maar voeding ook.

Maar ja ook dat valt weer niet met wetenschappelijk onderzoek te onderbouwen want dat onderzoek is er gewoonweg niet omdat fabrikanten versvoeding niet meenemen in hun trials (ja duh dat gaat hun geld kosten want stel dat dat het beste is) en omdat versvoederfabrikanten in de minderheid zijn en de financiële middelen niet hebben.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_76617693
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:15 schreef nieslief het volgende:

[..]

In dat wikipedia stukje van Prupke staat zelfs dat het percentage koolhydraten in brokvoeding veeeeeel te hoog is voor katten juist omdat katten 100% carnivoor zijn. Die pagina is ook heel duidelijk in vertellen wat er allemaal in die brokjes zit (kunstmatig toegevoegde vitamines etc etc staat er gewoon in!!!!).

Over allergieën gesproken de meeste allergieën bij katten komen door koolhydraten (granen etc) dus door de brokvoeding zelf.
Ik kan daar ook geen link van vinden idd. Het enige wat ik tegenkom van allergieen bij katten gaat over pollen, vlooien en eiwitten..

@Pumpkin_ruby : duidelijk stuk schrijfwerk

Enige wat ik nog wil zeggen over katten die buiten leven , en dus muizen en zovoorts eten , ja dat is de eigenlijke natuur van die beesten , ik ben alleen altijd zo bang dat ze een keer een muis eten die gif gegeten heeft, en dat de kat daar last van krijgt.
(en dit heeft verder niets met de discussie te maken ,dat weet ik )
Thank Drunk I'm a Goddess!
  zondag 10 januari 2010 @ 12:09:55 #287
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_76626987
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 00:02 schreef Harajuku. het volgende:
Toevoegingen :
-vitamine a : 20.000IE/kg
-vitamine d3 : 2.000IE/kg
-vitamine E : 110 mg/kg
-koper (als koper(II)sulfaat, pentahydraat : 2.5 mg/kg
-lecithine: 2 gr/kg

Ik heb het over toevoegingen, zoals deze lijst uit jouw post. Dat vind je niet in versvlees. Carnibest, Duck of weet ik wat, omdat dat al natuurlijk in het product zit.
Vitamines zijn chemische toevoegingen?

Vanaf 1 september 2010 staat dat ook op jouw versvlees vermeld hoor, tenminste, volgens de nieuwe wet.
Is het dan ook een toevoeging?
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_76627162
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:09 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Vitamines zijn chemische toevoegingen?

Vanaf 1 september 2010 staat dat ook op jouw versvlees vermeld hoor, tenminste, volgens de nieuwe wet.
Is het dan ook een toevoeging?
Dus vanaf september staat op de kippelevertjes in de supermarkt precies welke vitamines daarin zitten?? En in welke hoeveelheid?
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  zondag 10 januari 2010 @ 12:14:48 #289
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_76627184
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:28 schreef nieslief het volgende:

[..]

Dacht jij nou werkelijk dat wetenschappelijk onderzoek naar allergieën bij katten gedaan wordt?? Die onderzoeken worden nl uitgevoerd door de fabrikanten als Koninklijk Konijn en die gaan echt geen versvoeder in hun trials opnemen. En de versvoederindustrie is niet 'rijk' genoeg om daar onderzoek naar te doen.
Ja, dat doen producenten van medicijnen, niet de voederindustrie, dat zijn twee aparte takken.

Mars foods doet ook geen onderzoek naar notenallergie bij mensen omdat ze snickers maken, daar zijn de farmaceutische bedrijven voor.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  zondag 10 januari 2010 @ 12:15:26 #290
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_76627210
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:14 schreef nieslief het volgende:

[..]

Dus vanaf september staat op de kippelevertjes in de supermarkt precies welke vitamines daarin zitten?? En in welke hoeveelheid?
We hebben het over dierenvoeding, niet over de humane sector.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  zondag 10 januari 2010 @ 12:50:21 #291
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_76628607
De naam Vitamine D3 gaat trouwens ook verdwijnen, dat gaat de term worden die gebruikt wordt voor de bron (bijvoorbeeld cholecalciferol) of Vitamine E wordt dan alfa-tocoferol, of het e-nummer E300.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_76629436
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:50 schreef Dagonet het volgende:
De naam Vitamine D3 gaat trouwens ook verdwijnen, dat gaat de term worden die gebruikt wordt voor de bron (bijvoorbeeld cholecalciferol) of Vitamine E wordt dan alfa-tocoferol, of het e-nummer E300.
Dus de kunstmatige/chemische vorm volgens mij.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_76629552
quote:
Op zondag 10 januari 2010 12:14 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Ja, dat doen producenten van medicijnen, niet de voederindustrie, dat zijn twee aparte takken.

Mars foods doet ook geen onderzoek naar notenallergie bij mensen omdat ze snickers maken, daar zijn de farmaceutische bedrijven voor.
Koninklijk Konijn maakt hypo allegene voeding dus die doet daar in eigen bedrijf wel degelijk onderzoek naar.

En net vraag ik of er vitamines komen te staan op rauw vlees wat verkocht wordt en mag ik geen verschil maken tussen humane voeding en diervoeding nu in ene wel?? Maar als jij weet waar ik onderzoeksresultaten kan vinden van farmaceutische bedrijven die dierengeneesmiddelen maken waarbij ze ook kijken naar het effect dat voeding heeft op de kwaal wil ik graag een linkje van je.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  zondag 10 januari 2010 @ 13:56:06 #294
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_76631294
quote:
Op zondag 10 januari 2010 13:13 schreef nieslief het volgende:

[..]

Dus de kunstmatige/chemische vorm volgens mij.
Nee hoor. Tenminste, ik vraag me af hoe jij dat aan de naam zou kunnen afleiden.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
  zondag 10 januari 2010 @ 14:17:00 #295
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_76632341
quote:
Op zaterdag 9 januari 2010 14:15 schreef nieslief het volgende:


Over allergieën gesproken de meeste allergieën bij katten komen door koolhydraten (granen etc) dus door de brokvoeding zelf.
Heb je hier trouwens een bron voor? De meeste voedselallergieen bij katten (en die staan op de derde plek en zijn dus niet de meeste) worden veroorzaakt door rund, lam, vis, graan, soya, melkproducten en gluten.

Testen of een dier allergisch is voor een bepaald soort voedsel gebeurt op individuele basis met een strict dieet dat minstens twaalf weken aanhoudt.
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_76636563
quote:
Op zondag 10 januari 2010 14:17 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Heb je hier trouwens een bron voor? De meeste voedselallergieen bij katten (en die staan op de derde plek en zijn dus niet de meeste) worden veroorzaakt door rund, lam, vis, graan, soya, melkproducten en gluten.

Testen of een dier allergisch is voor een bepaald soort voedsel gebeurt op individuele basis met een strict dieet dat minstens twaalf weken aanhoudt.
Je zegt het zelf al
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
  zondag 10 januari 2010 @ 17:04:28 #297
64670 Dagonet
Radicaal compromist
pi_76640083
quote:
Op zondag 10 januari 2010 15:42 schreef nieslief het volgende:

[..]

Je zegt het zelf al
Ik zeg nergens dat de meeste van de allergieën worden veroorzaakt door gluten cq graan, zij zijn veroozakers maar dat is rund ook, vis ook, lam ook. Nergens kan ik vinden welke voor meer allergische reacties zorgen.

Sterker nog, jij beweert zelfs dat de meeste allergieën veroorzaakt worden door graanproducten wat gewoon pertinent onjuist is aangezien slechts 10% door voedsel komt en daar dan weer een deel van door graanproducten dus hebben we het over wat, 2 of 3% van alle allergische reacties.

15% van de katten heeft een allergie, 10% daarvan is een voedselallergie. In Nederland hebben we het dus over ongeveer 50.000 katten (laten we het ruim nemen en 20.000 katten met een graanallergie) waarbij het heel simpel is door een verandering in dieet om de allergische reacties te voorkomen. De overige miljoenen katten hebben nergens last van bij het eten.

(daarbij zitten ook in carnibest granen, maar dat terzijde).

Wleke vitaminen voegt Carnibest trouwens zelf toe?
Op woensdag 24 sept. 2008 schreef Danny het volgende:
Dagonet doet onaardig tegen iedereen. Je bent dus helemaal niet zo bijzonder als je denkt...
Mijn grootste bijdrage aan de FP.
pi_76641428
Geen idee ik voer geen carnibest maar gemalen barf.... i.v.m. de gluten allergie van mijn kater stel ik dat zelf samen.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
pi_76647687
Mijn 2 Staffordshire Bull Terriers hebben nog nooit brokken gegeten
Altijd aan de KVV/Vers gezetenvanaf 8 weken oud.

Ze krijgen Smuldier/verse kip/vers runderhart/sardientjes omdat ik pas geleden ben verhuisd en alleen nog maar mijn kleine vriezer heb en dus rekening moet houden met de ruimte
Eerst had ik een hele grote vriezer en kon ik groot inslaan....
Carnibest, Haaksbarf, hertenvlees, verse pens, konijn etc.
Nu kan ik dat niet meer kwijt, maar wie weet in de toekomst als ik weer wat groter woon.
pi_76667563
bijna vol
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')