kmaestro | maandag 5 oktober 2009 @ 09:19 |
TS is vegetariër van huis uit. Omdat je dan toch een aantal belangrijke bouwstoffen mist, zijn er vrij veel vleesvervangers te krijgen (wordt ook steeds vaker door niet-vegetariërs gekocht). En omdat er niks mis is met wat verandering, vraag ik me af welke jullie zoal kopen en het lekkerst vinden. TS begint: Tival oosterse wokblokjes, Tival toscaanse carre, Valesh Toscaanse burger. | |
appelsjap | maandag 5 oktober 2009 @ 09:27 |
Waarom zou je als niet-vegetarier vleesvervangers kopen? | |
kmaestro | maandag 5 oktober 2009 @ 09:31 |
quote:- "Weer eens wat anders" - Gezonder dan vlees, omdat het bijvoorbeeld veel minder vetten bevat | |
spijkerbroek | maandag 5 oktober 2009 @ 09:35 |
Mijn vriendin is vegetariër, ik niet. Dus kopen we regelmatig vleesvervangers. Quorn krokante stukjes o.a. En Hamburgers (volgens mij van Tival, maar ik kan het mis hebben) voor m'n vriendin (en echte burgers voor mij) als we zelf Burgers maken | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 09:43 |
quote:Waarom willen vegetariërs eten hebben dat op vlees lijkt qua smaak, vorm en textuur? Waarom dan niet gewoon vlees? Sowieso snap ik het hele vegetariër zijn niet Ik ben een mens en mensen zijn omnivoren geen herbivoren. Het is natuurlijk duidelijk dat we vlees nodig hebben (zie TS), waarom dan zo'n onnatuurlijke gewoonte? | |
powerflux | maandag 5 oktober 2009 @ 09:47 |
quote:als vlees-eter zeg ik: die dingen lijken qua smaak, vorm en textuur totaal niet op vlees maar zijn wel erg lekker dan heb ik het niet over quorn of tofu, maar dus de 'luxere stuff' zoals de (toscaanse) burger. | |
TNA | maandag 5 oktober 2009 @ 09:47 |
Ik vind de groenteballetjes van de AH wel lekker. En Valess absoluut niet, vooral die neppe varianten met ananasvulling e.d. ik ben overigens geen vegetariër. | |
spijkerbroek | maandag 5 oktober 2009 @ 09:50 |
quote:Voor mijn vriendin hoeft het niet, maar ik wil het. En zoals al eerder gezegd: vegetariërs missen bouwstoffen die in vlees zitten, en die zitten dus ook in vleesvervangers. quote:Sja, waarom eten we hier in 'het Westen' geen ratten? Als je die goed bereidt, zijn ze prima te eten en kennelijk ook lekker. En ze zijn er en masse. Waarom heeft de mens geen sex met elke persoon die hij/zij tegenkomt. Voortplanting is ook een natuurlijke gewoonte, waarom doen we dat dan niet? Kortom, mensen zijn niet rationeel. Gelukkig niet. Niet rationeel zijn maakt de mens interessant. Wees blij dat we niet allemaal gelijk zijn. Live and let live enzo. | |
rhubarbje | maandag 5 oktober 2009 @ 09:53 |
Ik vind Quorn altijd het lekkerst!!! En van de Jumbo en Albert heijn eigen merk de burgers zijn ook erg lekker En maaslander heeft heerlijke kaasplakken (hoewel je die net zo makkelijk en lekker zelf kunt maken) En van mij hoeft het helemaal niet op vlees te lijken, liever niet zelfs Maar van de valess fabriek en zo wel blijkbaar | |
rhubarbje | maandag 5 oktober 2009 @ 09:55 |
owja en mensen zijn misschien wel vleeseters, maar dat is in mijn ogen nooit zo bedoeld als dat er nu mee omgegaan word elke dag vlees is echt niet nodig en ook ontzettend belastend voor het milleu | |
Ceased2Be | maandag 5 oktober 2009 @ 09:56 |
quote:Zelfde situatie hier al eet ik thuis helemaal geen vlees meer als zij erbij is (2 uitzonderingen daargelaten in de afgelopen 2,5 jaar). Als ik voor mezelf kook wil ik nog wel eens vlees erbij kopen, maar heb gemerkt dat ik het lang zo lekker niet meer vind als 'vroeger'. Ben zelf vooral verslaafd aan de Quorn Saté stukjes | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:00 |
quote:Ok niet elke dag vlees... maar dan toch ook geen vleesvervangers op de dagen dat je geen vlees eet? En waarom is vlees eten belastend voor het milieu? | |
Skull-splitter | maandag 5 oktober 2009 @ 10:00 |
Hier in huis eten we regelmatig een vleesvervanger in huis, gewoon omdat het kan. Niet dat we veel vlees eten, 2 of 3 x per week ipv elke dag. | |
spijkerbroek | maandag 5 oktober 2009 @ 10:01 |
quote:Ik heb hetzelfde Vroeger wilde ik elke dag vlees, maar nu kan ik het prima doen zonder vlees voor een paar weken. Geen enkel probleem. Als we uit eten gaan, kies ik wat mij lekker lijkt, of daar nu vlees in zit of niet, dat boeit me niet zoveel, en zij kiest dan iets zonder vlees. Ik vind het zo vreemd dat de meeste mensen vinden dat je OF altijd vlees eet, OF nooit. Er schijnt geen middenweg te zijn. Anyway: Quorn | |
spijkerbroek | maandag 5 oktober 2009 @ 10:02 |
quote:Omdat die dieren wel hebben moeten eten en schijten. Dat is wat meer belastend voor het milieu dan het laten groeien van paddestoelsoorten (waar veel vleesvervangers van gemaakt zijn). | |
Trusten | maandag 5 oktober 2009 @ 10:04 |
quote:De veehouderij is met 61% veruit de grootste bron van de zure neerslag die bossen en heide ernstig aantast, zelfs nog ver boven het verkeer (18%). Een recente publikatie wijst erop dat de methaan die wordt gevormd in de spijsvertering van de vele tientallen miljoenen koeien die over de hele wereld worden gehouden, een duidelijke bijdrage levert aan het broeikaseffekt | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:07 |
quote:Dus jij wil minder dieren? Daarbij zijn dieren die eten en schijten helemaal niet belastend voor het milieu. Hoe kom je erbij? Het enige wat belastend voor het milieu aan een koe is, is de tractor die de boer heeft. Maar ik denk dat de paddenstoelen kwekers ook wel benzine verbranden. Daarbij kan een koe zelfs biobrandstof leveren wat juist goed is voor het milieu (want minder fossiele brandstof nodig). | |
Trusten | maandag 5 oktober 2009 @ 10:11 |
quote:In 1997 produceerde de Nederlandse veestapel 77.093 miljoen kilo mest; genoeg om de hele gemeente Amsterdam met een 25 cm dikke laag te bedekken! Enkele algemene effecten van veehouderij op het Nederlandse milieu: - penetratie van de bodem door stikstof en fosfaat; - bijdrage aan de zure regen door de uitstoot van ammoniak: 30-35% van de totale zure regenbelasting door Nederlandse emissiebronnen; - verspreiding van zware metalen (koper, cadmium, zink e.a. via veevoer) en pesticiden in bodem en grondwater; - belasting van bodem en water door kalium. Hoeveelheid diergeneesmiddelen die jaarlijks in het milieu belandt: 500.000 kg In het algemeen kost de (melk)veehouderij aanzienlijk meer fossiele energie dan de produktie van plantaardige voeding. Dossier van september 2009: http://www.trouw.nl/groen(...)es__amp__Milieu.html | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:11 |
quote:Dat van die zure neerslag weet ik niet, zou best kunnen en ik zal er eens wat verder naar gaan kijken. Maar dat broeikas verhaaltje van je is totale onzin. Een koe kan niet op magische wijze meer broeikasgassen opwekken dan wat de planten (die het beestje opeet) zelf eerst uit de atmosfeer hebben gehaald. Dat is het verschil tussen fossiele en niet-fossiele brandstof. De fossiele brandstof brengt weer gassen in de lucht die er miljoenen jaren geleden al uit de lucht zijn gehaald. Maar dan blijf je natuurlijk met die zure regen zitten... heb je een bron voor me waar ik wat meer info kan vinden? | |
spijkerbroek | maandag 5 oktober 2009 @ 10:12 |
quote:Minder dieren voor de vleesconsumptie zou goed zijn ja. quote:http://www.voordewereldva(...)den/list_messages/59 Elke Nederlandse koe heeft jaarlijks net zoveel broeikasgas uitstoot als een auto die 70.000 kilometers rijdt. | |
Ceased2Be | maandag 5 oktober 2009 @ 10:14 |
quote:Welkom iin de wondere wereld van scheikunde | |
controlaltdelete | maandag 5 oktober 2009 @ 10:16 |
ik snap dat ook niet: veggie zijn en dan toch vleesvervangers willen eten. Ik eet ook niet altijd vlees en als ik vlees eet doe ik dit bewust door scharrel/biologisch vlees te kopen. Stel je nu voor dat iedereen een vegetarier zou zijn dan zouden een hoop beesten evengoed afgemaakt moeten worden ivm overschot. Bewust eten is verstandiger dan veggie zijn naar mijn idee. | |
spijkerbroek | maandag 5 oktober 2009 @ 10:19 |
quote:Een vegetariër kan ook bewust eten.... Net zoals een niet-vegetariër. M.a.w. onzinargument. | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:21 |
quote:Ja... dus? quote:Kijk dat zijn interessante gegevens. quote:Ja... dus? quote:In totaal? Of per hamburgertje gerekend? quote:Maar goed al met al is de boodschap duidelijk: De vleesindustrie is blijkbaar wel schadelijk voor ons milieu. Gelukkig geef ik geen zier om ons milieu (het milieu/de natuur zal het ook niets uitmaken), dus ik zal gewoon vlees blijven eten. Wel heeft deze discussie mijn ogen geopend en heb ik iets meer respect voor de vegetariërs die het doen uit een gevoel van 'ik wil mijn milieu verbeteren'. | |
Ceased2Be | maandag 5 oktober 2009 @ 10:23 |
quote:Dat is dan weer een discussie die volledig buiten de OP van dit topic valt, maar goed. Stel je nu voor dat IEDEREEN ineens zou stoppen met vlees eten dan zou er in eerste instantie hier een hoop beesten (uiteindelijk) afgemaakt worden ivm overschot, maar die zullen niet vervangen worden kwestie van vraag en aanbod. Als je mensen nu gaat aanleren om te minderen met vlees dan zal de vleesproductie op een natuurlijkere wijze afvloeien, je hoeft niet meteen 'cold turkey' te stoppen. En om op je eerste punt terug te komen; vleesvervangers is natuurlijk een beetje mislijdend. het meeste spul lijkt in de verste verte niet op vlees (niet qua smaak noch qua textuur) maar hoe wil je het anders verkopen? 'SCHIMMEL MET SATÉSAUS' klinkt toch net iets minder lekker | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:30 |
quote:Ja welkom. Mag jij mij uitleggen hoe een koe iets uit niets kan maken? Precies dat kan een koe niet. En voor die 'schadelijke' stoffen heeft hij dus bouwsteentjes nodig uit andere stoffen. (om het maar even heel simpel te stellen) Deze bouwsteentjes haalt de koe uit zijn eten (+ drinken). Wat eet de koe? Precies planten. Wat eten planten? Precies die 'schadelijke' stoffen. Dat is wat we dus een kringloop noemen. En die is voor zover het de koe betreft gewoon gesloten, aangezien een koe geen kolen/olie eet. Dus het resultaat is gewoon nul extra 'schadelijke' stoffen. | |
Ceased2Be | maandag 5 oktober 2009 @ 10:36 |
quote:Een koe is een groot producent van Methaan en lachgas, mag jij dat weer even terug gaan bouwen naar de niet-schadelijke stoffen die hij inneemt Methaan is CH4 (ofwel Koolstof en Waterstof) en dat neemt krijgt mevrouw koe toch aardig wat binnen. Lachgas N2O (stikstof en zuurstof) zijn ook niet echt vreemde chemische verbindingen. | |
Perruche | maandag 5 oktober 2009 @ 10:37 |
Krijgen we weer die discussie hier Ik eet niet volledig vegetarisch maar veel dingen vind ik lekkerder zonder vlees. Vleesvervangers (zoals tivall of valess) koop ik eigenlijk nooit, die ene keer in de maand dat ik vlees eet neem ik wel de echte variant. Heb wel 2 jaar een volledig vegetarisch menu gehad, maar ik vond het erg lastig als ik bij vrienden of familie kwam, dat zij dan zoveel rekening met mij moesten houden. Nu eet ik nog steeds niet veel vlees, deels vanwege de milieu reden (vee is niet alleen belastend vanwege de mest, ze moeten ook eten en koeien/ varkens eten een groot gedeelte van het graan wat voor menselijke consumptie geschikt zou kunnen zijn), en als ik vlees eet is het altijd biologisch, ook omdat ik nogal tegen de bioindustriele productie methode ben. De mens is in mijn optiek inderdaad gemaakt om (ook) vlees te eten, maar hoe we het nu doen met mooie rode lapjes uit de markt lijkt me ook niet het toppunt van 'natuurlijk'. Als vervanger voor de mineralen in vlees eet ik tahoe/ tofu, champignons, seitan. Eet trouwens wel vis, maar ook niet te vaak, en liefst ook van visjes uit de zee en altijd rekening houdend met de viswijzer | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 10:41 |
quote:Jij moet echt meer het nieuws gaan volgen dude . Al die gassen die ze uitstoten per dag (schijnt een autorit van 60 km te kunnen compenseren) Buiten dat veeteelt echt een 30 keer intensievere belasting op het milieu is dan gewoon plantaardige shit. | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 10:43 |
quote:Je-zus, wat ben jij dom | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:45 |
quote:Wat denk je dat planten uitstoten als ze gewoon sterven (op worden gegeten door andere dieren e.g. bacteriën)? Precies. Koe kan dan wel die gassen uitstoten, maar hij kan ze niet uit niets maken. Het eindresultaat is dus 0,0 extra 'schadelijke' gassen. | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:47 |
quote:Jij hebt lekker intelligente reacties | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 10:49 |
quote:Jij moet echt wat breder nieuws gaan volgen dude Wellicht leer je dan het verschil tussen fossiele en niet-fossiele brandstoffen. Verder zou ik graag willen weten hoe je op het mooie ronde getal 30 komt? Of vond je dat gewoon lekker klinken? | |
Ceased2Be | maandag 5 oktober 2009 @ 10:54 |
quote:Als een plant begint te rotten komt er CO2 vrij, wat nog steeds een broeikasgas is maar minder belastend dan methaan. Daarbij heb je natuurlijk ook de kwantiteit mee te nemen, er moeten toch fiks wat kevers aan te pas komen om de methaanuitstoot van 1 koe te evenaren. Daarbij; roep je de hele tijd 'uit niets maken' dat beweer ik ook nergens natuurlijk; bestaande verbindingen worden afgebroken en nieuwe verbindingen worden gevormd, maar dat is weer scheikunde 101. | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 10:55 |
quote:Het gaat om de milieubelasting, niet om wat de bron is van die belasting . Volgens mij heb jij dat nieuwsitem niet eens gelezen, gezien je zwakzinnige reactie. | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 11:15 |
quote:Waarom ben je daar zo zeker van? Omdat mensen het handig vonden om vlees te eten? Er zijn ook zat mensen die dat niet zo zien quote: | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 11:17 |
Maar goed, ontopic: die javaburgers van valess zijn ook erg goed te doen. Ik ben verre van vegetariër, maar di dingen eet ik met veel plezier Ook gewoon blokken naturel tofu in je pasta, bami of nasi is briljant. beter dan vlees zelfs | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 11:22 |
quote:Ja methaan is minder belastend dan CO2, maar heeft dan ook een veel lagere atmosferische levensverwachting: iets van 12 jaar tegen +/- 100 jaar voor CO2. Met andere woorden de natuur zet methaan binnen 12 jaar weer om in andere stoffen. Stoffen waar plantjes dan weer van groeien. Als je een heel oude boom omhakt zul je dan ook goed kunnen zien dat de boom de laatste tijd flink hard is gegroeid in vergelijking met de tijd voor de industriële revolutie. Punt is dus dat een scheet van een koe binnen 12 jaar weer terug in een plant zit. Dus van plant naar plant is een tijd van 12 jaar. In vergelijking met de gassen uit olie die van plant tot plant er miljoenen jaren over doen. Daarnaast produceren planten zelf ook gewoon methaan, vooral rijst produceert veel methaan gas (geen goed nieuws voor de vegetariërs lijkt me). En moet je niet vergeten dat het aantal wilde beesten in de wereld de laatste eeuwen ook drastisch is afgenomen. Ik vraag me af hoeveel methaan een dino scheet opleverde? (zijn ze daarom uitgestorven ) | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 11:33 |
quote:http://www.beyondveg.com/(...)tml#contrary%20facts Gelukkig zijn er ook mensen die dat wel zo zien. | |
Karstman | maandag 5 oktober 2009 @ 11:39 |
Ik ben totaal geen vegetarier en dat Quorn spul vind ik niet wat, maar ik vind deze wel lekker. Ze hebben bij de AH ook nog andere kaasschnitzels oid, die moet ik ook nog eens proberen. | |
Weird- | maandag 5 oktober 2009 @ 11:59 |
quote:Even heel wat anders, maar je weet wel dat er voor een kilo kaas meer CO2 uitgestoten wordt dan voor een kilo (bioindustrie)kip? M.a.w. het is beter voor het milieu om kip te eten dan kaas. En dan heb ik het nog niet eens over de "ongezonde" verzadigde vetten van kaas. Edit: even een bron toevoegen voor de volledigheid: http://www.foodlog.nl/van(...)liever_kip_dan_kaas/ | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 12:12 |
quote: Hebben die ook zo gedetailleerd naar de bouw van mensen gekeken? | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 12:40 |
quote:Ik zou zeggen lees het. Dan zie je al vrij snel de kop van deel 1!!! quote: | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 12:54 |
Als je echt wat voor het milieu wil doen pleeg je gewoon zelfmoord voordat je je voortplant, of next best thing, je niet voortplanten. Op de lange termijn is dat echt het beste. Als je iedere dag steak eet, auto rijdt en je huis lekker warm stookt maar geen kinderen krijgt, ben je milieuvriendelijker dan een fietsende veganist met kinderen. | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 12:56 |
quote: | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 13:06 |
quote:Vet is niet ongezond, sterker nog, je hebt vetten nodig | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 13:10 |
quote:Wist je dat fransen die veel meer verzadigde vetten eten minder hart en vaatziekten hebben? Dat in de gebieden van frankrijk waar traditioneel veel dierlijke vetten worden gegeten zoals boter, kaas, confit de canard etc het aantal hart en vaatziekten lager is dan in frankrijk gemiddeld? http://www.westonaprice.org/knowyourfats/frenchparadox.html | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 13:16 |
quote:Mensen en hun voorouders hebben miljoenen jaren als jager verzamelaar geleefd, de moderne mens is ongeveer 200.000 jaar oud en heeft de langste tijd daarvan als jager verzamelaar geleefd. Pas een 10.000 jaar geleden begon men met landbouw. Wat begrijp je niet aan JAGER verzamelaar? Al het archeologisch bewijs duid hierop, sterker nog wat moet je met pijl en boog als je vegetarier bent? | |
Mini_rulez | maandag 5 oktober 2009 @ 13:17 |
Zijn er niet al genoeg topics met discussies over het nut van vegetarisch eten? Ontopic: de Toscaanse Carré vind ik inderdaad best lekker, net als Valess, vooral die met satésaus, die met kaas erin of die met tomatensaus. Als ik stukjes moet hebben neem ik die gegrilde van AH Tivall of de stukjes van Quorn maar dat doe ik de laatste tijd steeds minder. Dan gebruik ik liever iets als kikkererwten. | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 13:20 |
Als je dus geen vlees wilt eten, prima, maar loop dus niet te zeuren over milieu, gezondheid of dat mensen geen vleeseters zijn. Vleesvervangers zijn een gotspe, als je tegen bontjassen bent ga je toch ook geen nepbont dragen? | |
LetoII | maandag 5 oktober 2009 @ 13:25 |
quote:Precies! Maar mijn excuses aan de TS. Het was niet mijn bedoeling om de boel over te nemen, mijn vraag had beter in een andere topic kunnen staan. | |
Weird- | maandag 5 oktober 2009 @ 14:23 |
quote:Vandaar de "" | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 16:09 |
quote:Niemand heeft t woord JAGER genoemd? | |
drWho | maandag 5 oktober 2009 @ 16:15 |
Waarom moet elk vega topic weer uitdraaien op dezelfde onzin? Er zijn mensen die er voor kiezen geen of minder vlees te eten en die willen kennelijk een topic over vleesvervangers. Misschien kunnen de vleeseters die kennelijk graag zien dat iedereen vlees eet zelf een leuk topic open over waarom dat nou zo goed en fijn is? Zelf eet ik weining vlees, maar gebruik ik weinig vleesvervangers. Eigenlijk alleen maar tofu en af en toe een vegaburger of vegaworst. | |
Mini_rulez | maandag 5 oktober 2009 @ 16:18 |
Het is inderdaad in elk topic hetzelfde liedje. Deze bijvoorbeeld: [Centraal] Vegetarisch eten deel 5 Of deze: Waarom kies jij ervoor om vegetariër te zijn Er wordt gevraagd om ervaringen uit te wisselen maar daar is nu totaal geen ruimte meer voor, terwijl dat voor veel mensen best leuk had kunnen worden. Ik ga toch ook niet elk topic over voedsel dat ik zelf nooit eet volspammen met discussie? | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 16:31 |
quote:Ik haalde even de door jou aangehaalde meneer coleman onderuit. Het is in strijd met het archeologische bewijs, wat ik zei, wat moet je anders met een pijl en boog? | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 16:39 |
quote: quote:Tja. 17000 jaar is niet oud. En ik weet niet wat jij niet begrijpt aan verzamelen? Landbouw is redelijk complex en zodoende moeilijk te bewerkstelligen voor primitieve mensen | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 16:42 |
quote:Wat is je punt? | |
Sunnythesun | maandag 5 oktober 2009 @ 16:46 |
quote:Wat een onzin. Mogen mensen misschien gewoon eten wat ze lekker vinden?? En met nepbont vind ik weinig mis eigenlijk, beter dan echt! Als iemand dan per se de look van bont wil dan vind ik het heel verstandig als het nep is.. Gewoon omdat het kan! Ik eet zelf vlees, niet eens heel erg weinig, maar ik vind soms een 'vleesvervanger' erg lekker ter afwisseling. En ik kan me voorstellen dat er vegetariërs zijn die het graag eten, laat ze lekker. Oh en ja, ik probeer zeker wel iets minder vlees te eten ivm milieu en dierenwelzijn. Het is niet nodig iedere dag vlees te eten namelijk.. Dus als er lekkere alternatieven zijn vind ik het absoluut geen probleem daar voor te kiezen. Want het is gewoon lekker om naast bijv. aardappelen en wat groente iets 'vlezigs' te eten (eiwitrijk dus). Dat is gewenning. Dus zo'n valess kaasding of een groenteburger vind ik dan een leuk alternatief! En tofu hoort gewoon bij de oosterse keuken dus dat zie ik niet eens als een vervanger of zo.. | |
FutureFairytale | maandag 5 oktober 2009 @ 16:49 |
interessante discussie | |
Sunnythesun | maandag 5 oktober 2009 @ 16:53 |
quote:Vind je?? Vind het eigenlijk helemaal nergens over gaan en totaal nutteloos.. | |
FutureFairytale | maandag 5 oktober 2009 @ 17:00 |
quote:was meer sarcastisch bedoeld. TS komt niet echt verder zo.. | |
Sunnythesun | maandag 5 oktober 2009 @ 17:01 |
quote:ik schrok al | |
N.icka | maandag 5 oktober 2009 @ 17:12 |
Ik vind die javaanse schijven erg lekker | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 17:28 |
quote:Dat, laten we zeggen, 50000 jaar op een mensenleven niets voorstelt als je beweert dat mensen van nature jagers zijn. Ze hebben geen klauwen, wat valt er dan te jagen. Verzamelen lukte ze daarentegen wel. En het is logisch dat ze niet al weet ik hoeveel honderdduizend jaar de landbouw bedrijven. Dat was toen gewoon niet mogelijk | |
Jurk | maandag 5 oktober 2009 @ 17:37 |
Annyway.... Ik gebruik zelf vaak de pittige roerbakstukjes van AH in de nasi en wokschotels. En mijn vleesetende gezinsleden vinden de vegetrarische ballen (ook AH) goed te knagen. Verder eet ik eigenlijk zelden een vleesvervanger ter vervanging van een lapje vlees, maar dat komt omdat ik vlees oprecht (ja, echt!) niet lekker vind, en hoef het dus ook niet te vervangen voor een soya alternatief. | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 17:40 |
quote:oudste gevonden vuurstenen pijlpunten zijn een 45.000 jaar oud, de oudste speerpunten 100.000 jaar. De moderne mens bestaat 200.000 jaar ongeveer. | |
OldJeller | maandag 5 oktober 2009 @ 17:47 |
Vleesvervangers, waarom zou je die smerige troep eten? Als je genoeg eieren en ander zuivel nuttigt, zal je geen groter risico lopen om een vitamine B12 deficiëntie te krijgen dan niet-vegetariërs. Vit. B12-deficiëntie is het enige "risico" dat je loopt op den duur als je geen vlees nuttigt. | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 17:52 |
quote:Valt mee hoor. Je moet gewoon s tofu frituren en meebakken. Die gehaktdingen zijn ook best te eten. Maar inderdaad er gaat niets boven een lekker stukje (biologisch) vlees. | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 17:55 |
De bij veganisten geliefde Nep B12 uit Algen is trouwens niet actief als vitamine, sterker nog, als je dit neemt blokkeerd het de opname van de echte vitamine B12 | |
OldJeller | maandag 5 oktober 2009 @ 17:56 |
quote:Best te eten klinkt niet erg denderend. Zo zie ik soms ook weleens "groenteburgers" in de schappen liggen. Van die dingen waar oude groente inzitten en dan een laagje paneermeel omheen. ! | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 18:01 |
quote:Tofu is briljant. Die gehaktdingen zijn 'best te eten'. Die groenteburgers zijn inderdaad te ranzig om aan te raken, maar de meeste kaasdingen schijnen erg lekker e zijn (ik lust geen kaas dus dat weet ik niet) | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 18:03 |
Ik heb in veel vegetarische restaurants en bij vegetariers thuis gegeten, maar nog nooit iets gehad waarvan ik zei, wow, dat is lekker. | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 18:04 |
quote:tofu is werkelijk het enige product wat ik ken waar absoluut geen smaak aan zit | |
wallofdolls | maandag 5 oktober 2009 @ 18:08 |
quote:. Dat is juist de clue van tofu. Je kunt het iedere smaak meegeven die je wilt. Een rundertartaartje zit ook amper smaak aan. Voeg wat kruiden toe en voila, je hebt n hamburger | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 18:17 |
quote:Dan smaakt het naar de smaakmaker, de tofu is niet te nassen, de structuur is vreselijk, dat mondgevoel, juk, als je een soja product wilt met smaak neem je tempeh quote:Rook jij? Rauwe tartaar heeft weg degelijk een prachtige vleessmaak. Tartaar als hamburger eten... Tartaar eet je rauw met wat zout, peper en een eidooier. | |
Vork | maandag 5 oktober 2009 @ 18:45 |
quote:Dat dus. Misschien wat laat, maar probeer allen toch wel om een beetje ontopic te blijven. Het gaat tenslotte om de vleesvervangers (ongeacht de wat ongelukkige benaming van deze categorie levensmiddelen) en welke al dan niet eetbaar zijn. Hele verhalen over bont, nep B12 capsules en jagende mensen is allemaal leuk, aardig en vast niet voor het eerst gevoerd, maar passen niet zo goed binnen dit topic. Als jullie daar een beetje om willen denken, dan maken jullie mij ook weer blij. | |
Sunnythesun | maandag 5 oktober 2009 @ 18:46 |
quote:Gatverdamme!! Dat vind ik zo ranzig goor.. Eet ik echt 100x liever een groenteburger.. (of je moet het tartaartje heel even om en om bakken natuurlijk..) Kortom: smaken verschillen! En nu weer OT! | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 18:47 |
quote: Sorry Vork, zal het niet meer doen Vork | |
kmaestro | maandag 5 oktober 2009 @ 19:02 |
Zo, ff een middagje werken en ik heb een hele discussie om na te lezen Maar het was idd niet de bedoeling om een discussie te krijgen over vegetariërs. Dus thanks voor de ontopic reacties! Weet er nog iemand lekker spul dat niet bij AH te koop is? Ik wil namelijk nog wel eens iets anders. De shoarmareepjes bij Jumbo schijnen lekker te zijn.. | |
minilot | maandag 5 oktober 2009 @ 19:10 |
Ik eet ongeveer één keer per week vlees (en één keer vis), maar vleesvervangers komen er bij mij niet in. Ik heb er ontzettend veel geprobeerd, maar ik vind ze qua smaak én vooral ook qua structuur allemaal enorm smerig. Ik blief gewoon groenten, peulvruchten, kaas en paddestoelen op mijn bord op mijn vijf vegetarische dagen per week! En nu heb ik me toch een trek in een rauw tartaartje! | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 19:14 |
quote:* Pietverdriet geeft minilot een kusje en maakt een ommelet met morieljes voor haar | |
Jurk | maandag 5 oktober 2009 @ 19:26 |
quote:Ik haal wel eens falafel bij de Deen. Weet alleen niet van welk merk. Goed te eten op een pita met sla en knof | |
Riann | maandag 5 oktober 2009 @ 19:29 |
Ik vind groenteburgers wel heerlijk verder ben ik gewoon een vleeseter hoor | |
RobinOok | maandag 5 oktober 2009 @ 19:53 |
Ik vind al die vleesvervangers smerig. Net zoals ik van die geperste hamburgers en weet ik veel wat voor schijven of ballen of voorgekruid gehakt smerig vind. Eet wel regelmatig tofu, maar dat zie ik niet als vleesvervanger, dat is gewoon tofu. En dan liever niet van die lang houdbare, sponzige uit de supermarkt, maar lekker verse, zachte tofu. | |
minilot | maandag 5 oktober 2009 @ 20:14 |
quote:O, als jij toch eens niet van de herenliefde was, dan trouwde ik jou! Eetheld! | |
Pietverdriet | maandag 5 oktober 2009 @ 20:18 |
quote:Had jij geen vriendje? | |
minilot | maandag 5 oktober 2009 @ 20:19 |
quote:Die eet doorgaans alleen op, die heeft geen Mening over eten. quote:Ja, falafel! Maar om de één of andere reden voelt dat toch meer als een serieus te nemen snack dan als een vleesvervanger. En, natuurlijk, zelfgemaakt nog veel lekkerder. | |
Curiosity | maandag 5 oktober 2009 @ 20:53 |
quote:Een pijl en boog diende voor het doden van dieren het bewijst niet direct dat ze het vlees ook daadwerkelijk aten. (al ben ik er van overtuigd dat ze dat wel deden) Mischien stookte ze de kachel er wel mee op. De huiden gebruikten ze in ieder geval wel. | |
Pisces29 | donderdag 8 oktober 2009 @ 01:34 |
TS vraagt welke dingen mensen eten van vleesvervangers... En uiteraard krijg je weer een half topic met een discussie waarom mensen vega zijn of af en toe geen vlees eten. Dit is CUL niet KLB. | |
WammesWaggel | donderdag 8 oktober 2009 @ 02:01 |
quote:Ja, jammer is dat. Had graag wat tips gehad maar nu heb ik geen behoefte meer om dit topic te gaan volgen. |