Waar?
De Zwethheul in De Zweth (schipluiden)
Wanneer?
Dinsdag 8 juni voor de lunch
Wat at je?
Het 'Dining with the Stars menu, eigenlijk 4 gangen maar uitgebreid met een 5de gang. Hierbij het bijpassende wijnarrangement maar dan met halve glaasje ivm rijden.
Begonnen met een karafje water, wederom omdat nog een glaasje bubbels met het rijden niet echt te combineren is.
Amuses:
tonijnhapje
ganzelever met bietjes
4 bereidingen van wortel:
staafjes met truffelmayonaise
wortel met biet
compote met iets zoets erbij
chips van wortel
De tonijn was heerlijk, ganzelever goed, worteldingen vond ik niet geweldig
Natuurlijk werden er tijdens de lunch regelmatig verse broodjes bijgevuld.
Tonijntartaar met st jacobsvlees in tempura gebakken. Erg lekker, vooral de combi koude tonijn en warme st jacobs. Hierbij een witte wijn die goed paste maar ik niet heel bijzonder vond (volgens mij obv voornamelijk chardonnay)
Gepocheerde noordzeetong met gelakeerde paling in een saus van milde knolook (en een creme die ik vergeten ben waar die van was). Beste gerecht naar mijn mening, heerlijke vis met mooie smaakcombinaties. Dit was overigens de extra 5de gang. Hierbij ook de lekkerste wijn, maar helaas ben ik nooit zou goed in onthouden wat het precies voor wijn was.
Hiertussen een gerechtje met verschillende bereidingen van tomaat, waaronder een bijzondere marshmallow.
Ravioli gevuld met kreeft in kreeftenschuim. Lekker maar niet heel erg bijzonder vond ik. Wijn was er weer wel goed bij.
Blauwhoender uit de oven gevuld met truffel en doperwten, asperge met hollandaisesaus, doperwtencreme en dragonsaus. Rode wijn erbij uit de bourgogne, mix van pinot noir en gamay waardoor die wat fruitiger werd (beetje richting een beaujolais). Mooi gerecht, goed passende wijn.
Nog een tussengerechtje, ben alleen vergeten wat het precies was behalve dat er ijs bij zat
Gemarineerde aardbeien met vanilieijs, basilicumschuimjes en 25 jaar oude basilicoazijn met aarbeiensmaak. Hierbij een fris-zoete witte dessertwijn, die op dezelfde manier gemaakt zou zijn als sauternes maar dus niet zo zoet is. Heerlijk gerecht, perfecte aardbeien, superlekker ijs (lekkerste vanilieijs wat ik me kan herinneren) en de schuimpjes maakten het toch heel bijzonder. Ook de wijn combineerde heel goed hier, vooral door de azijn en de schuimpjes.
Daarna nog een espresso met natuurlijk de nodige lekkernijen. krokantje, nootje in chocolade, koekje en schelpje met pure choclademousse. Ook nog een chocoladeijslollie die in een glas op ijs werd geserveerd.
Kosten?
Gereserveerd in het kader van de SeatMe/Dining with the Stars actie (toch maar een middagje vrij genomen) omdat iik zulke restaurants met de normale prijzen net wat te kostbaar vind. Rekening was ondanks dat toch nog 188 euro, dus 200 euro met tip, voor 2 personen.
Impressie?
Mooi restaurant op een prachtige rustige locatie aan het water. Helaas door het weer niet op het terras kunnen zitten. Zoals alle sterrenrestaurants weinig tafels, vlekkeloze bediening en klasseinterieur, en natuurlijk heerlijk eten. Voor herhaling vatbaar.
Cijfer?
8,5 maar alleen omdat ik sommige restaurants nog net wat beter vind (parkheuvel, oud sluis in NL, Gracco in milaan, Perse in new york), op zichzelf staand is dit restaurant gewoon perfect.
May you never steal, lie or cheat. But if you have to steal, then steal away my sorrows. If you have to lie, then lie with me all the nights of our life. If you have to cheat, then cheat death because I don't want to live a day without you