abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 augustus 2009 @ 19:14:07 #226
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71545429


Roerbak van biefstuk, haricot verts, paprikaatje, tauge en oestersaus

De tip bij roerbakschotels is natuurlijk dat je de dingen om de beurt wokt en op het laatst weer bij elkaar brengt. Maar tegenwoordig gebruik ik ook de grillpan om bijvoorbeeld de groente te grillen. Ik vind dat echt mijn uitvinding van de eeuw. Aangezien ik de wok op mijn gasstel toch nooit heet genoeg krijg om dat rokerige resultaat van de Chinees te kunnen krijgen en als je je groenten grillt komt het een stuk dichter in de buurt. En ach, het is maar 1 pan extra in de vaatwasser. Ik ben in ieder geval heel blij met deze ontdekking!
pi_71554230
Aaah heb veeel lekkere dingen gezien. Zie de website nu pas en ben er al verslaafd aan pff.

Ik ga morgen de Humus van Dutch Girl maken
  maandag 3 augustus 2009 @ 23:11:15 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71583158
quote:
damn ik denk dat ik verliefd ben

Maar de enige vertaling van andijvie in het engels die ik kende is scarole, jij gebruikt andive en google geeft endive. Kan dit allemaal, zat jij fout, zat google fout of zat ik fout of een combinatie van?

Gewoon een vraag die bij me op kwam omdat dus scarole de enige vertaling was die ik kende

Het ziet er weer erg lekker uit (en stamppot rauwe andijvie is mijn favoriet, samen met raapstelen)
pi_71585413
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 01:33 schreef sexymofo het volgende:
Maar de enige vertaling van andijvie in het engels die ik kende is scarole, jij gebruikt andive en google geeft endive. Kan dit allemaal, zat jij fout, zat google fout of zat ik fout of een combinatie van?
Het hoort met een e en (chicorée) scarole is toch frans?

@ Robin

Echt super mooie foto's
pi_71587634
quote:
Ha, ik heb mijn lief zojuist op boodschappenpad uitgestuurd - dit eten we vanavond!
Wat voor aardappels heb je gebruikt voor de puree? En zou het ook lekker zijn met gorgonzola? Vast wel.

En moet die T in je recept geen t zijn? Het lijkt zo veel!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 15:05:35 #232
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_71594899
quote:
Ah andijvie!

Verder zijn je foto's erg smakelijk!
Geef rijst en train je Engels!
pi_71595138
Courgettebrood, wegens courgette-overschot.
pi_71595254
quote:
Op zaterdag 1 augustus 2009 01:46 schreef progje het volgende:
Dudok appeltaart, mijn eerste appeltaart die ik ooit gebakken heb en hij was gelukkig erg lekker!

voor hij de oven in ging: (beetje wazig)
[ afbeelding ]


uit de oven:
[ afbeelding ]


een klein puntje:
[ afbeelding ]
wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 15:27:20 #235
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_71595539
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:13 schreef prinseszondererwt het volgende:
Courgettebrood, wegens courgette-overschot.
[ afbeelding ]
Wat ziet dát er goed uit!
Geef rijst en train je Engels!
pi_71595567
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:17 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wat zit er op die appeltaart, lijken wel allemaal groene puntjes?
zijn kruimels... met (bruine) basterdsuiker
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_71595617
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:28 schreef progje het volgende:

[..]

zijn kruimels... met (bruine) basterdsuiker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_71596171
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:27 schreef Onbepaald het volgende:

[..]

Wat ziet dát er goed uit!
Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.

Edit: Daar is 'ie al:



[ Bericht 8% gewijzigd door prinseszondererwt op 04-08-2009 16:51:51 ]
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 17:00:06 #239
261797 Onbepaald
Met citroentje graag!
pi_71598391
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 15:47 schreef prinseszondererwt het volgende:

[..]

Thanks. Nummer 2 zit in de oven. Die is niet zoet, maar hartig. Met geroosterde paprika, courgette en groene pepertjes. Ben benieuwd.

Edit: Daar is 'ie al:

[ afbeelding ]
Ah, honger!

Ik kom er zo aan, wil je ervoor zorgen die nog warm blijft?
Geef rijst en train je Engels!
pi_71600676
Lasagne gemaakt door vriend en moi







Erg jummie
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 18:33:18 #241
37447 kwakveense
small, fluffy and green
pi_71600779
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 09:01 schreef Trusten het volgende:

[..]

Het hoort met een e en (chicorée) scarole is toch frans?

@ Robin

Echt super mooie foto's
endive is de algemne naam, maar daar valt soms zelfs witlof onder... (wikipedia)
quote:
Escarole, or broad-leaved endive (var latifolia) has broad, pale green leaves and is less bitter than the other varieties. Varieties or names include broad-leaved endive, Bavarian endive, Batavian endive, grumolo, scarola and scarole.
als je deze naam aanhoudt krijg je iets wat op andijvie lijkt in je mandje...
Ich erschlag meinen Goldfisch, vergrab ihn im Hof.
Ich jag meine Bude hoch, alles was ich hab lass ich los.
Mein altes Leben, schmeckt wie ‘n labriger Toast.
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 19:38:53 #242
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71602630
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 10:47 schreef minilot het volgende:
Wat voor aardappels heb je gebruikt voor de puree? En zou het ook lekker zijn met gorgonzola? Vast wel.

En moet die T in je recept geen t zijn? Het lijkt zo veel!
Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.

Gorgonzola kan ook best, alleen hou ik toevalligl meer van roquefort.
De tip/truc is: niet roeren. Blokjes er een beetje over verdelen en erin duwen, je wilt niet dat het vermengt, want dan proef je er niet veel van terug.

En nee, die T is echt voor Tablespoon (15 ml). Hoewel, ik gebruikte gisteren een dessertspoon (die is 10 ml), maar dat mengsel was echt net genoeg voor 2 entrecootjes. Als je 't vervangt met teaspoon (5ml) wordt het wel heel krap aan. Maar goed, je moet gewoon zelf maar zien wat voor lepel je gebruikt. Fijne van 't recept is dat 't allemaal T's zijn, of allemaal t's dus of allemaal dessertspoons of allemaal jouw spoons. Je hoeft er niet bij na te denken.
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 19:42:34 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71602735
En oja de a in andive was suf foutje van mij. Bedoelde inderdaad endive.
En dat je daarmee ook witlof aan zou kunnen duiden neem ik dan maar op de koop toe.
Ik hou het dus bij endive. Niet Escarole of zo. Veel te bang dat iemand denkt dat ik slakkenstamppot maak.
pi_71607943
quote:
Op dinsdag 4 augustus 2009 19:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gewoon een kruimige aardappel. Bij mij komt dat meestal neer op die blauwe zak van Appie, Pommes Culinair heet dat geloof ik of zo, heeft een zusje in gelige zak.

Gorgonzola kan ook best, alleen hou ik toevalligl meer van roquefort.
De tip/truc is: niet roeren. Blokjes er een beetje over verdelen en erin duwen, je wilt niet dat het vermengt, want dan proef je er niet veel van terug.

En nee, die T is echt voor Tablespoon (15 ml). Hoewel, ik gebruikte gisteren een dessertspoon (die is 10 ml), maar dat mengsel was echt net genoeg voor 2 entrecootjes. Als je 't vervangt met teaspoon (5ml) wordt het wel heel krap aan. Maar goed, je moet gewoon zelf maar zien wat voor lepel je gebruikt. Fijne van 't recept is dat 't allemaal T's zijn, of allemaal t's dus of allemaal dessertspoons of allemaal jouw spoons. Je hoeft er niet bij na te denken.
Het was heerlijk! Gorgonzola deed het er prima in, en inderdaad niet stevig geroerd. De kleine t-tjes bleken ruim voldoende voor onze ministukjes koe. We eten niet zo vaak vlees, en áls we vlees eten, dan ook maar kleine porties. Marinade genoeg voor in een ziploc-zakje, samen met het vlees.

Enfin, dank je wel! Op het moment dat ik de foto zag, dacht ik: dát ga ik maken. Ook bedankt van mijn lief, die het eveneens erg lekker vond.
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 22:19:36 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71608021
Echt leuk te horen! Dankjewel.
pi_71608108
Meteen maar even door je recepten aan het bladeren om te zien wat ik morgen eens kan eten..
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 4 augustus 2009 @ 23:04:30 #247
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71610026
Haha, ben benieuwd!
pi_71611449
Robinook, tis mss al een keer gevraagd, maar waarom is je site in het engels?
pi_71613554
Een gokje, maar misschien omdat praktisch iedereen in Nederland engels wel begrijpt, maar buiten Nederlanders bijna niemand Nederlands snapt. En daar RobinOok veel internationaal georienteerde gerechten maakt, dit wel zo makkelijk is. (hoeft ze niet steeds te vertalen)

PS. Ik ben wel benieuwd naar de echte reden, maar dit ligt voor mij het meest voor de hand
  woensdag 5 augustus 2009 @ 08:22:18 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_71614893
In het begin schreef ik er wel in het Nederlands bij, maar kreeg toch regelmatig reacties van anderstaligen en ja, wat sexymofo dus schrijft.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')