ik hoorde van mijn cb dat het koude leidingwater ook gewoon gebruikt kan worden. dat lauwwarm zou ik idd niet doen, om wat jij zegt.quote:Op woensdag 27 mei 2009 18:36 schreef owlet het volgende:
Ik heb me laten vertellen dat je geen lauw water uit de kraan moet nemen als je een boiler hebt omdat dat dan langer staat te "sudderen" maar dat het koude leidingwater in NL hartstikke schoon is en dat je dat dus prima kan gebruiken om op te warmen, zeker als je het meteen gebruikt
maar ik gok zo maar dat je daar net zo veel verschillende meningen als dat er mensen zijn over zal horen
ik gebruikte soms wel bronwater als ik zonder gekookt water zat (vergeten de waterkoker aan te zetten ) maar ik hoorde dus afgelopen maandag (pas) dat ik helemaal geen gekookt water meer hoef te gebruiken ..quote:Op woensdag 27 mei 2009 19:32 schreef Estrys het volgende:
hmmm ons kind drinkt alleen melkpoeder met bar le duc
Dat was prima volgens de arts
schoonmaakzijn, water erbij, laten koken, weggooien, nakoken met schoonwater, dat minimaal 2 keer herhalen.quote:Op woensdag 27 mei 2009 21:15 schreef _Ingrid_ het volgende:
Ja, hoe ontkalk je eik de waterkoker?
Wij doen in de waterkoker, dan afkoelen en poeder erbij voor de hele dag.
Dan per fles weer opwarmen in de magnetron.
Zoals DJMO al zegt wat azijn bij (ik doe gewone) het water en dan laten koken, dan zie je ook dat de kalk weg gaat. En dan nog een paar keer herhalen met gewoon water.quote:Op woensdag 27 mei 2009 21:15 schreef _Ingrid_ het volgende:
Ja, hoe ontkalk je eik de waterkoker?
Wij doen in de waterkoker, dan afkoelen en poeder erbij voor de hele dag.
Dan per fles weer opwarmen in de magnetron.
met azijnquote:Op woensdag 27 mei 2009 21:15 schreef _Ingrid_ het volgende:
Ja, hoe ontkalk je eik de waterkoker?
Wij doen in de waterkoker, dan afkoelen en poeder erbij voor de hele dag.
Dan per fles weer opwarmen in de magnetron.
Mij hebben ze gezegd dat je voor maximaal 24 uur voeding mag klaar maken en dan bewaren in de koelkast. Want daar is het bacterierisico het laagst. Ik maak altijd 3 flesjes vooruit, nog geen problemen mee gehad.quote:Op woensdag 27 mei 2009 21:57 schreef Nijna het volgende:
Je kan ook gewoon azijn gebruiken om te ontkalken.
Wij deden koud water uit de kraan en dan opwarmen in de magnetron.
Ingrid ze raden toch af om alvast voor de hele dag voeding aan te maken? Omdat het dan te lang zou staan en je weer meer kans hebt om bacterie groei... dacht ik hoor...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |