abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:03:25 #1
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_63518912
Waar deel 1 mee begon:
quote:
Paddoverbod vanaf 1 december
Door HANS VAN SOEST

DEN HAAG - Verse paddestoelen met een hallucinerende werking gaan in de ban. Vanaf 1 december aanstaande wordt zowel het bezit als de verkoop van paddo's verboden.

Stropharia Cubensis, een paddo soort die veel verkocht wordt in smart shops. FOTO ANP
Het kabinet stemt vandaag waarschijnlijk in met die maatregel van minister Klink (Volksgezondheid).

Gedroogde paddo's zijn al verboden. Het kabinet vindt dat het effect hiervan nauwelijks verschilt van dat van verse paddo's. Het ziet dan ook geen enkele reden om de gedroogde varianten wel te verbieden en de verse niet. Daarnaast geldt in de meeste Europese landen al zo'n verbod, waardoor veel drugstoeristen naar ons land komen.

Klink wil het verbod omdat ze volgens hem een gevaar vormen voor de volksgezondheid. Het gebruik van paddo's kan leiden tot zeer onvoorspelbaar en risicovol gedrag. De laatste jaren zijn meermaals toeristen omgekomen, nadat ze onder invloed waren van de paddestoelen.

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het verbod, al is regeringspartij PvdA kritisch.
http://www.ad.nl/binnenla(...)anaf_1_december.html

In nieuwsartikelen en zélfs in de Tweede Kamer word nog maar al te vaak gerept over de zogenaamde 'paddo-incidenten'. Deze zijn echter gebaseerd op aannamen, er is nooit bloedonderzoek gedaan. Dit terwijl bloedonderzoek zeer goed mogelijk is.

"Een overheid die zich baseert op iets wat niet feitelijk onderbouwd kan worden!?"
Kortweg is het antwoord daarop: Ja.

De bewering dat het nooit onderzocht is, kunt u vinden in de volgende documenten (met dank aan Iblis):
De VLOS-site: http://vlos.nl/?page=publicaties&cat=1

Dagvaarding (pdf)
Rapportage De Wolff (doc)
Rapportage Gartz (In vertaling, doc)
Ontwerp AMvB Paddoverbod (pdf)

Een voorbeeld:
quote:
Vraag 3:
Ter onderbouwing van het voorgestelde verbod beroept de Minister zich op incidenten die gerelateerd zouden zijn aan het gebruik van paddo’s, al dan niet in combinatie met alcohol en/of drugs. Deze incidenten, die door de GGD Amsterdam zijn geregistreerd, zijn onderzocht door het CAM in de aanvullende rapportage van 2007. De incidenten worden beschreven op pagina 7 en 8 van deze rapportage.
Kan op basis van deze rapportage adequaat worden vastgesteld, dat de geregistreerde incidenten ook daadwerkelijk zijn toe te rekenen aan (onder meer) het gebruik van paddo’s?

Gartz
: De gerapporteerde gevallen kunnen mij op grond van hun beschrijving er niet van overtuigen dat ze daadwerkelijk door de consumptie van psychoactieve paddenstoelen zijn veroorzaakt. Ik mis zorgvuldige (laboratorium)onderzoeken met het bewijs van de substanties of het eenduidige bewijs van paddenstoelsporen, zoals gebruikelijk is bij vergiftigingen met de dodelijk werkende groene knolamanieten (amanita phalloides). ... De nu waar te nemen tendens om incidenten en – met name - door feitelijke omstandigheden bepaalde ongelukken onvoorwaardelijk aan paddenstoelen toe te schrijven, doet denken aan de jaren ’60, waar naar verluidt een groot aantal analoge LSD-incidenten plaatsvonden. Bij een nuchtere, hedendaagse beschouwing waren ook deze LSD ongevallen niet reëel


De Wolff: In de eerste plaats valt op dat er in geen van de gerapporteerde gevallen is vastgesteld dat er daadwerkelijk paddo’s zijn gebruikt. Door laboratoriumonderzoek van bloed en urine zou dat zeer wel mogelijk zijn geweest. Dit is des te opmerkelijker omdat de GGD in Amsterdam toegang heeft tot het Laboratorium van de Jellinek, het meest gespecialiseerde laboratorium op dit gebied in Nederland met een uitstekende internationale reputatie.
De zaak is deze ochtend geweest, naar verluidt doet de rechter 28 november 2008 uitspraak.

[ Bericht 49% gewijzigd door Yildiz op 25-11-2008 21:24:32 ]
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:06:21 #2
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_63518987
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:02 schreef Yildiz het volgende:

[..]

Die heb ik maar gedelete . Ik zei daar eerder inderdaad dat iemand daar dus voor de gein wijn bij had kunnen zetten, op die wiki. En dat nu wijn verboden zou zijn omdat, het nu eenmaal de regels zijn die zo bepaald zijn. .

Hier verder: Paddoverbod vanaf 1 december #2
I know. k Vond het alleen grappig dat het plotseling verwijderd was.

Enfin.
Paddo's
Klink
pi_63519089
Cohen wijkt niet voor Den Haag.
In Amsterdam blijven ze verkrijgbaar.

bron: Cohen bij Pauw en Witteman.
pi_63519146
Deze moet ik nog even quoten uit deel 1:
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 20:41 schreef Machiavelli. het volgende:
Leuk ook wel om bij EenVandaag te horen dat de lijst met hallucineerde paddenstoelen rechtstreeks van Wikipedia is geplukt. Dan zeggen ze mij op m'n opleiding dat Wikipedia geen geldige bron is.
...
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:13:14 #5
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_63519189
Dat stukje over die wikipost was op zich opvallend, het betreft deze pagina: List of Psilocybin mushrooms, die op zich van bronnen is voorzien. Voor Wikipedia is dat niet eens zo’n slecht artikel. Echter, is sommige informatie naderhand verouderd en is het artikel van Wikipedia daarop gebaseerd (mede omdat de aangehaalde artikelen wat scheutig waren).

Eén van de auteurs naar wie verwezen wordt is J. Gartz, hij schrijft in zijn commentaar over die lijst:
quote:
De informatie is niet juist, ik heb nooit een lijst voor het Ministerie van VWS opgesteld. Guzman en Allen hebben een uitvoerig artikel geschreven waaraan ik als derde auteur relatief weinig heb bijgedragen. Een deel van de in de AMvB genoemde soorten komt daar vandaan, de rest blijkt een mengsel van halve waarheden van het internet en een willekeurige waardering te zijn van sommige verkleuringen van paddenstoelen als druginhoud. Helaas hebben Guzman en Allen ook te snel veel soorten als psychoactief bestempeld, terwijl de werkzame stoffen nooit eenduidig wetenschappelijk zijn aangetoond.

Guzman, G., Allen,W.A.,Gartz, J.: A worldwide geographical distribution of the neurotropic fungi, an analysis and discussion. Ann.Musei Civic.Rovereto 14,189- 280 ( 2000 )

Bij de volgende paddenstoelsoorten, genoemd op de lijst van de Minister, werd met moderne wetenschappelijke methodes nooit Psilocybine of Psilocine aangetoond (!). Daaronder vallen paddenstoelsoorten waarvan reeds sinds lange tijd bekend is, dat zij niet in staat zijn alkaloïden te vormen en ook volledig nieuwe verzamelingen waarvan het soortbegrip vaak erg dubieus is en die in het algemeen nooit zijn onderzocht. Ook zijn sommige, in de lijst genoemde soorten niet aangeduid overeenkomstig de huidige stand van de wetenschap:
Ik heb zojuist de lijst in het AMvB met Wikipedia vergeleken, en ze zijn inderdaad nagenoeg identiek (alhoewel een Nieuw-Zeelandse paddestoel, de Weraroa novae-zelandiae lijkt te missen). Het lijkt dus heel erg op copy paste werk.

Wat me verder opviel, is dat de deskundige van de Universiteit van Wageningen in de reportage van één Vandaag Gartz een ‘obscure Oost-Duitse Wetenschapper’ noemt, terwijl De Wolff juist zegt:
quote:
Bij de voorbereiding van het in 1998 verschenen achtergronddocument dat ik heb geschreven in opdracht van de Minister van VWS, en dat mede de basis vormde voor het CAM-rapport van 2000, heb ik behalve de Leidse farmacognost Prof. Dr J. Scheffer ook Dr Gartz geconsulteerd, met name over de chemische stabiliteit van psilocybine in paddestoelen. Hij wordt algemeen gezien als toonaangevende deskundige op dit gebied.
Dat spreekt elkaar toch wel tegen. Hoe dan ook, de samenstelling van de lijst lijkt nogal amateuristisch te zijn.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
pi_63519272
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:10 schreef Specularium het volgende:
Cohen wijkt niet voor Den Haag.
In Amsterdam blijven ze verkrijgbaar.

bron: Cohen bij Pauw en Witteman.
Als hij zich daar echt aan gaat houden en er ook voor kan zorgen dat smartshophouders niet beboet worden vind ik hem een held
Fluitbekzeenaalden zijn tropische & subtropische zoutwatervissen die hun naam te danken hebben aan hun buisvormige snuit, die aan een fluit doet denken.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:16:00 #7
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_63519276
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:16:31 #8
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_63519298
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 20:41 schreef Machiavelli. het volgende:
Leuk ook wel om bij EenVandaag te horen dat de lijst met hallucineerde paddenstoelen rechtstreeks van Wikipedia is geplukt. Dan zeggen ze mij op m'n opleiding dat Wikipedia geen geldige bron is.
....auw....buikpijn....lachen.....
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_63519501
quote:
Doet ie het nu wel? net nog neit namelijk
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:22:47 #10
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_63519537
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:10 schreef Specularium het volgende:
Cohen wijkt niet voor Den Haag.
In Amsterdam blijven ze verkrijgbaar.

bron: Cohen bij Pauw en Witteman.
Serieus? Ik zou er bijna PvdA van gaan stemmen.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:23:15 #11
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_63519551
OP geplaatst en bijgewerkt.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:25:59 #12
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_63519645
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Doet ie het nu wel? net nog neit namelijk
Ja.

En mensen, bedenk dus:

Oranjegeel trechtertje

De Rickenella fibula of Gerronema fibula.

Status: Algemeen.

Zéér illegaal!
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:37:02 #13
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_63520075
quote:
Interessant wat de heer Knoops zegt (ongeveer halverwege)

".. is het ook in strijd met de strekking van de opiumwet zelf. Want de opiumwet gaat er alleen van uit dat alleen die stoffen onder de opiumwet kunnen worden gebracht waarbij het objectief is vastgesteld dat ze voor de volksgezondheid schadelijk zijn. "Is dat niet gebeurd?" Dat is dus niet gebeurd..."

Ik lach me rot. Te triest voor woorden dit. . Wat een FAIL van het ministerie van VWS zeg, en óók van zo ongeveer de gehele Tweede-Kamer, besluiten baseren op iets wat niet vastgesteld is... En ook die mogelijke kopieeractie van Wikipedia, of in ieder geval het besluit zonder raadpleging van experts, ik bedoel, come on!
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:38:01 #14
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_63520107
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:25 schreef Iblis het volgende:

[..]

Ja.

En mensen, bedenk dus:

Oranjegeel trechtertje

De Rickenella fibula of Gerronema fibula.

Status: Algemeen.

Zéér illegaal!
Tot ¤740.000,- boete of 6 jaar cel.

Ik.. ik.. wat, hoe, hoe kán dit!? .
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:38:35 #15
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_63520131
Dat kopiëren van Wikipedia geeft wel mogelijkheden voor een heel directe democratie.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:39:15 #16
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_63520158
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:38 schreef Yildiz het volgende:

[..]

Tot ¤740.000,- boete of 6 jaar cel.

Ik.. ik.. wat, hoe, hoe kán dit!? .
Ga maar vast het mos uit je gazon trekken, anders loop je veel kans schuldig te zijn.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:39:53 #17
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_63520180
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:38 schreef Iblis het volgende:
Dat kopiëren van Wikipedia geeft wel mogelijkheden voor een heel directe democratie.
Zo heeft Rita het toch bedoeld?
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:40:35 #18
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_63520212
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:25 schreef Iblis het volgende:

[..]

Ja.

En mensen, bedenk dus:

Oranjegeel trechtertje

De Rickenella fibula of Gerronema fibula.

Status: Algemeen.

Zéér illegaal!
OMG ik heb er 1 gezien, ik woon in een van illegale drugs vergeven plaats

POLITIE!
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:41:18 #19
147503 Iblis
aequat omnis cinis
pi_63520232
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:37 schreef Yildiz het volgende:

[..]

Interessant wat de heer Knoops zegt (ongeveer halverwege)

".. is het ook in strijd met de strekking van de opiumwet zelf. Want de opiumwet gaat er alleen van uit dat alleen die stoffen onder de opiumwet kunnen worden gebracht waarbij het objectief is vastgesteld dat ze voor de volksgezondheid schadelijk zijn. "Is dat niet gebeurd?" Dat is dus niet gebeurd..."

Ik lach me rot. Te triest voor woorden dit. . Wat een FAIL van het ministerie van VWS zeg, en óók van zo ongeveer de gehele Tweede-Kamer, besluiten baseren op iets wat niet vastgesteld is... En ook die kopieeractie van Wikipedia, ik bedoel, come on!
En daarbij dat het tegen een besluit van de Hoge Raad ging. En die brief vanuit het college van procureurs-generaal aan de officiers van justitie om geen prioriteit aan de vervolging te geven van paddo's omdat het niet gevaarlijk is.

Dat alles maakt denk ik ook dat enkele zaken, zelfs al zou het verboden worden, een proef proces zullen uitlokken.
Daher iſt die Aufgabe nicht ſowohl, zu ſehn was noch Keiner geſehn hat, als, bei Dem, was Jeder ſieht, zu denken was noch Keiner gedacht hat.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:41:26 #20
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_63520240
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:39 schreef Iblis het volgende:

[..]

Ga maar vast het mos uit je gazon trekken, anders loop je veel kans schuldig te zijn.
Wie is er aansprakelijk voor datgene wat er in de berm en het park groeit? De Gemeente? Staatsbosbeheer? Gaat een non-vigilante burger de gemeente nog aangeven bij de politie wegens hoogst illegaal drugsbezit?
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:44:17 #21
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_63520350
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:41 schreef Yildiz het volgende:

[..]

Wie is er aansprakelijk voor datgene wat er in de berm en het park groeit? De Gemeente? Staatsbosbeheer? Gaat een non-vigilante burger de gemeente nog aangeven bij de politie wegens hoogst illegaal drugsbezit?
En moet de narcoticabrigade binnenkort bij ons de perkjes schoffelen? Of is schoffelen wel toegestaan en plukken niet? Of krijgt een SoWeCowerknemer paddo-vernietig-vrijstelling?
  dinsdag 25 november 2008 @ 21:46:02 #22
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_63520417
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:41 schreef Yildiz het volgende:

[..]

Wie is er aansprakelijk voor datgene wat er in de berm en het park groeit? De Gemeente? Staatsbosbeheer? Gaat een non-vigilante burger de gemeente nog aangeven bij de politie wegens hoogst illegaal drugsbezit?
Er zit niets anders op. Regels zijn regels, ordung muss sein. Overheid opsluiten
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_63520621
quote:
Eenvandaag
Fluitbekzeenaalden zijn tropische & subtropische zoutwatervissen die hun naam te danken hebben aan hun buisvormige snuit, die aan een fluit doet denken.
pi_63520714
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:38 schreef Yildiz het volgende:

[..]

Tot ¤740.000,- boete of 6 jaar cel.

Ik.. ik.. wat, hoe, hoe kán dit!? .
Ik denk dat áls het verbod er komt, ik minstens een keer per week met mn camera de NSB'er uit ga hangen en illegale kwekers aan ga geven.
pi_63520728
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 21:10 schreef Specularium het volgende:
Cohen wijkt niet voor Den Haag.
In Amsterdam blijven ze verkrijgbaar.

bron: Cohen bij Pauw en Witteman.
Cohen is een clown die als puntje bij paaltje komt gewoon naar de pijpen van Europa danst.
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')