abonnement Unibet Coolblue
  maandag 6 september 2010 @ 19:27:18 #251
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_86137090
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_86141249
quote:
Op maandag 6 september 2010 19:25 schreef drexciya het volgende:

[..]

De boeken zijn mijns inziens hetzelfde als bij Amazon, alleen is de prijs veel doorzichtiger. Amazon rekent per item een extra en nog een keer verzendkosten. Bij een recente order heb ik het even vergeleken en dan lijkt Amazon initieel goedkoper, maar na de extra's is het precies andersom.

Mijn ervaringen met deze site zijn trouwens ook erg positief; snelle bezorging, scherpe prijs.
Sinds die tip heb ik ook alleen nog maar bij bookdepository bestelt, naar volle tevredenheid
  maandag 6 september 2010 @ 21:52:07 #253
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_86144060
Even een toevoeging bij project homerus: eerste 100 bestellers krijgen een gesigneerde versie (bron: dirkscheringa.nl) *O* Alleen geen idee of ze daarmee de auteur van het boek bedoelen of dat ome Dirk ze gaat signeren :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_86375896
Ben misschien van plan om het volgende boek aan te schaffen: Economie op ramkoers

Zag er een artikel over in het Dagblad van het Noorden.

http://www.marketingfacts(...)onomie_op_rampkoers/
I'm bangin from Belize to Tel Aviv on the Red Sea
Racin' Saddam Hussein on Kawasaki jet skis-Rass Kass
pi_86376473
quote:
Op maandag 13 september 2010 11:14 schreef Airforce1 het volgende:
Ben misschien van plan om het volgende boek aan te schaffen: Economie op ramkoers

Zag er een artikel over in het Dagblad van het Noorden.

http://www.marketingfacts(...)onomie_op_rampkoers/
Op basis van dat artikel lijkt het me persoonlijk geen interessant boek. Professionals en ervaringsdeskundigen die hun oplossing voor de crisis delen lijjkt mij weinig vernieuwend/onderscheidend.
pi_86498427
De column die marketingfacts naar aanleiding van economie op ramkoers schreef, is een warrig verhaal. Een beter beeld van het boek krijg je hier: http://www.frankenfreek.nl

In Economie op Ramkoers wordt de economische crisis uitgelegd aan de hand van de film Speed (je weet wel, met die bus die niet mag remmen omdat er een bom onderhangt). Waarom kunnen we niet overstappen op een andere economische en financiele koers en blijven we maar geld pompen en schulden creeeren?

In het tweede deel van het boek wordt gezocht naar alternatieven. Hoe ziet een economie er uit die wel af kan remmen? Die weerbaarder is? Die mogelijke alternatieven naast elkaar laat bestaan, in plaats van altijd het meest efficiente te kiezen en daardoor steeds kwetsbaarder te worden voor die ene grote systeemfout?

Een hoofdstuk uit het boek kun je lezen op de website van Filosofie Magazine: http://www.filosofiemagaz(...)_er_nog_waarde_.html
pi_87012272
De kloof
Piet Depuydt / ISBN: 9789044616118
Verschijningsdatum: 30/09/2010
Adviesprijs: ¤ 22,50

Hoe de breuk tussen Belgen en Nederlanders Fortis fataal werd
Het begon als een veelbelovend huwelijk. Maar het eindigde in een dramatische scheiding. In 1990 richtten Belgen en Nederlanders de financiële groep Fortis op: de eerste grensoverschrijdende fusie in het Europese financiële landschap. Het concern kende een stevige groei en werd door de overname van het Nederlandse gedeelte van ABN Amro de grootste bank en verzekeraar in de Lage Landen. Maar toen sloeg het noodlot toe. In het najaar van 2008 kwam Fortis in de problemen. De Nederlandse staat besloot – in volle kredietcrisis en tot verbijstering van de Belgen – om de Nederlandse onderdelen uit de groep te halen. In enkele dagen tijd werd een van de grootste banken van de Benelux ontmanteld.

In De kloof reconstureert Piet Depuyt op verbijsterende wijze wat aan de val van Fortis voorafging. Hij schetst het verhaal van een onmogelijke fusie.

De moeizame samenwerking tussen Belgen en Nederlanders hield de besluitvorming aan de top jarenlang in een verlammende houdgreep. Topbestuurders, toezichthouders en regeringsleiders slaagden er nooit in deze cultuurkloof te overbruggen. Dit onvermogen leidde tot een interne machtsstrijd, waarbij één persoon, Maurice graaf Lippens, alle touwtjes in handen kreeg. Vanaf dat moment werd Fortis zijn persoonlijke prestigeproject.

De overname van ABN Amro, die een historische kans was om de balans tussen Belgen en Nederlanders te herstellen, werd de ondergang van de bank-verzekeraar.

Piet Depuydt (1965) studeerde politieke wetenschappen en bedrijfseconomie in Gent en Leuven. Hij werkte als redacteur bij het financieel-economische weekblad Trends in België, richtte het maandblad Bizz op en werd daarna hoofdredacteur van Trends. Sinds 1 april 2008 is hij financieel redacteur bij NRC Handelsblad.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_87013826
Vandaag over op gehoord op BNR. Veel gedeeltelijk ook wel te lezen in de ondergang van Fortis.
pi_87016609
Dit is weliswaar niet het taalforum, maar wat heeft dit boek een tenenkrommende flaptekst.

quote:
Op donderdag 30 september 2010 10:12 schreef Aether het volgende:
De Nederlandse staat besloot – in volle kredietcrisis en tot verbijstering van de Belgen – om de Nederlandse onderdelen uit de groep te halen.
in volle kredietcrisis :?

quote:
In De kloof reconstureert Piet Depuyt op verbijsterende wijze wat aan de val van Fortis voorafging. Hij schetst het verhaal van een onmogelijke fusie.
Waarschijnlijk wordt bedoeld dat het verhaal verbijsterend is; niet de wijze waarop Piet Depuyt dit reconstureerde. Het is trouwens: reconstrueren.

quote:
De moeizame samenwerking tussen Belgen en Nederlanders hield de besluitvorming aan de top jarenlang in een verlammende houdgreep.
Een samenwerking die een besluitvorming in de houdgreep houdt !?

quote:
Topbestuurders, toezichthouders en regeringsleiders slaagden er nooit in deze cultuurkloof te overbruggen.
Waarom zouden toezichthouders en regeringsleiders zich moeten inspannen om de cultuurkloof bij Fortis te overbruggen ?
pi_87182781
quote:
Op donderdag 30 september 2010 11:08 schreef Den_Haag het volgende:
Vandaag over op gehoord op BNR. Veel gedeeltelijk ook wel te lezen in de ondergang van Fortis.
Ik hoorde zondagavond de herhaling. Wil het boek wel gaan kopen. Het is alleen door een Vlaming geschreven. Dat leest voor mij toch een stuk minder prettig. Hebben toch net wat ander taalgebruik dan Nederlanders.
pi_87279133
IJsland ontploft
Jan Gerritsen / ¤ 18,50

Eeuwenlang was IJsland straatarm. Om het ‘rijkste land ter wereld’ te worden gingen de bewoners rond 2000 een financieel avontuur aan dat in 2008 uitliep op een ongekend fiasco: drie grote banken gingen ten onder.

Het casino-kapitalisme van frauduleuze bankiers en ondernemers stortte ‘het land van vuur en ijs’ in een financiële en politieke afgrond. Icesave, het omstreden spaarsysteem van Landsbanki, is het bekendste onderdeel van de bankencrisis die een van de omvangrijkste is in de moderne geschiedenis.Ook het andere IJsland komt uitgebreid aan bod in IJsland ontploft: de eeuwenoude saga’s, popster Björk, en de unieke ongerepte natuur. Met vulkanen zoals de Eyjafjallajökull, die in het voorjaar 2010 miljoenen tonnen as over Europa spuwde en het luchtvaartverkeer lamlegde.

Jan Gerritsen was ruim 20 jaar redacteur bij NRC Handelsblad. Voor de krant was hij correspondent in Frankrijk en voor de Gemeenschappelijke Persdienst (GPD) werkte hij in Brussel. Sinds 2002 woont hij in IJsland.

When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_89115834
All The Devils Are Here
The Hidden History Of The Financial Crisis

According to Bethany McLean and Joe Nocera, two of America's most acclaimed business journalists, no-one has put all the pieces of the financial crisis together. The finger was pointed at greedy traders, cowardly legislators and clueless home buyers, but many devils helped bring hell to the economy. All The Devils Are Here goes back several decades to explore the motivations of everyone from CEOs and politicians to anonymous lenders, borrowers and Wall Street traders. It exposes the hidden role of companies including AIG and Goldman Sachs. It delves into the powerful mythology of homeownership. And it proves that the crisis ultimately wasn't about finance at all; it was about human nature. Bethany McLean's The Smartest Guys in the Room was the best Enron book on a crowded shelf. All the Devils Are Here will be remembered for finally making sense of the meltdown.

Bethany McLean & Joe Nocera @ Daily Show.

When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  woensdag 24 november 2010 @ 22:29:01 #263
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_89117657
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
pi_89956464
quote:
1s.gif Op zondag 8 november 2009 13:07 schreef bouillabaisse het volgende:
Dat nieuwe boek "De Vastgoedfraude" lijkt me wel wat. Waar een klein landje beangstigend groot ik kan zijn.

[ afbeelding ]

http://www.nieuwamsterdam.nl/boekUitgave.aspx?ID=1586
De vastgoedfraude ( Bouwfonds , Philips Pensioen Fonds) is zo'n zaak waar je wel veel van hoort, maar waarvan weinig mensen je kunnen vertellen wat er aan de hand is. Dit komt omdat de zaak te ingewikkeld en abstract is om in een artikel of tv programma uit te leggen. Ik heb daarom het boek gelezen en dat brengt je redelijk goed op de hoogte.

Het boek is een flinke kluif. Het telt 432 pagina's en er komt enorm veel data voorbij, voornamelijk geldbedragen en de personen, bv'tjes die deze (illegaal) ontvingen. De schrijvers stoppen net genoeg 'human interest' in het boek om het leesbaar te houden. Dit gaat vooral over de boten, huizen, vrouwen, feesten en snoepreisjes met privejets van de hoofdpersonen. De belangrijkste hoofdpersonen worden ook als persoonlijkheid beschreven, zodat we een beetje inzage krijgen in hun psychologie, hoe ze tot hun gedrag kwamen en hoe de fraude zo lang verborgen bleef.

Ondanks deze Quote-achtige benadering, vond ik het boek niet makkelijk leesbaar. Tegen het einde wordt het wat vermoeiend en alleen doordat er bekende personen zoals Joop van der Ende op het toneel komen, werd mijn aandacht vastgehouden. Het leest dus niet echt als een misdaadroman, maar je wordt gewoon goed geinformeerd over de vastgoedfraude. Als je accountancy studeert of je werk heeft iets met auditing of compliance te maken, dan raad ik absoluut aan om dit boek te lezen als praktijkcasus.
pi_89956737
Econoshock van Geert Noels vind ik persoonlijk erg goed.
pi_90114724
Tof topic!

Heb een aantal boeken besteld naar aanleiding van de recensies.
pi_91113354
Goud en het geheim van geld



Hoe bankiers ons financiële systeem opblazen
W. Middelkoop
¤ 17,50
Verschijnt op 15-03-2011

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis.
In zijn nieuwe boek beschrijft Middelkoop de geschiedenis en kenmerken van ons huidige financiële systeem en toont hij ons de werkelijke waarde en achtergrond van geld. Goud blijkt als enige valuta in duizenden jaren nooit aan koopkracht verloren te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat goud in economisch barre tijden als vluchthaven wordt gezien, nu een groot aantal landen in een valutaoorlog is verwikkeld. In de vorm van korte vragen en antwoorden worden opnieuw geheimen ontrafeld als ‘Hoeveel goud ligt er werkelijk nog in Fort Knox?’ en ‘Haalt mijn pensioen 2030?’.
Goud en het geheim van geld bevat essentiële informatie voor iedereen met een volle spaarpot, grote erfenis of slecht pensioen.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_91115327
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 13:55 schreef jaco het volgende:

De vastgoedfraude ( Bouwfonds , Philips Pensioen Fonds) is zo'n zaak waar je wel veel van hoort, maar waarvan weinig mensen je kunnen vertellen wat er aan de hand is. Dit komt omdat de zaak te ingewikkeld en abstract is om in een artikel of tv programma uit te leggen. Ik heb daarom het boek gelezen en dat brengt je redelijk goed op de hoogte.

Het boek is een flinke kluif. Het telt 432 pagina's en er komt enorm veel data voorbij, voornamelijk geldbedragen en de personen, bv'tjes die deze (illegaal) ontvingen. De schrijvers stoppen net genoeg 'human interest' in het boek om het leesbaar te houden. Dit gaat vooral over de boten, huizen, vrouwen, feesten en snoepreisjes met privejets van de hoofdpersonen. De belangrijkste hoofdpersonen worden ook als persoonlijkheid beschreven, zodat we een beetje inzage krijgen in hun psychologie, hoe ze tot hun gedrag kwamen en hoe de fraude zo lang verborgen bleef.

Ondanks deze Quote-achtige benadering, vond ik het boek niet makkelijk leesbaar. Tegen het einde wordt het wat vermoeiend en alleen doordat er bekende personen zoals Joop van der Ende op het toneel komen, werd mijn aandacht vastgehouden. Het leest dus niet echt als een misdaadroman, maar je wordt gewoon goed geinformeerd over de vastgoedfraude. Als je accountancy studeert of je werk heeft iets met auditing of compliance te maken, dan raad ik absoluut aan om dit boek te lezen als praktijkcasus.
Volledig mee eens. Niet makkelijk leesbaar. Kort door de bocht zou je zelfs kunnen zeggen dat het een grote opsomming van cijfers is; bedragen die van de een naar de ander worden overgemaakt.
Het is geen lekker lopend verhaal, en leest niet als een spannend boek, jammergenoeg.

Geen aanrader wat mij betreft.
pi_91286836


Wat betekent TARP ook alweer? Was Bear Stearns nou eerst failliet of Lehman Brothers? En wat was de relatie met AIG? Hoe zat het ook alweer met die eerste en tweede redding van Fortis? Ik moet eerlijk zeggen dat dergelijke details over de bankencrisis me inmiddels al zijn ontschoten.

Ik heb zojuist het boek Bankroet van Egbert Kalse en Daan van Lent uitgelezen. Ik kan het warm aanbevelen voor iedereen die de kredietcrisis weer even op een rijtje wil hebben. Kalse en Van Lent zijn in het dagelijkse leven journalisten op de financiele redactie van NRC Handelsblad. We kunnen dus kwaliteit verwachten en krijgen het ook. Het boek is goed en objectief geschreven.

Het eerste hoofdstuk is echter een valse start. De schrijvers nemen ons mee naar California waar de eerste problemen met subprime hypotheken aan het licht komen. Ze zoomen hier zo gedetailleerd op in dat het lijkt alsof het hele boek hierover zal gaan. Het werd mij iets teveel Ver van mijn Bed Show, zodat ik naar Hoofdstuk 2 ben doorgebladerd waar ik wel meteen geboeid werd.

De schrijvers combineren hun uitleg en algemeen bekende informatie met quotes uit de interviews die ze zelf in de loop der jaren hielden. Dit waren vooral interviews met Nederlandse bankiers en academici. Die Nederlanders zijn veelal in het buitenland werkzaam zodat dit absoluut niet als een beperking aanvoelt. De invalshoeken zijn interessant en divers. De auteurs zijn er niet zozeer op uit om hun eigen visie te pushen, maar meer om een overzicht te geven van de belangrijkste visies die er in het speelveld zijn. Zo heb ik geen stellingname kunnen bespeuren in de discussie of de overheid juist moet bezuinigen dan wel investeren in reactie op de economische crisis.

Het boek is uitgebracht in februari 2009. Alles daarna, zoals de ondergang van DSB en het snelle herstel van de beurskoersen, komt dus niet aan bod.

[ Bericht 0% gewijzigd door jaco op 13-01-2011 21:55:00 (spelling) ]
pi_91706498


George Soros De Internationale Kredietcrisis (Uitgeverij Contact, 2008)

Dit boek is de nederlandse vertaling van The New Paradigm for Financial Markets. George Soros is bekend als een succesvol belegger, hoewel sommigen hem een speculant noemen die vaak geluk heeft gehad. Verwacht van dit boek geen verslag van de kredietcrisis vanuit het perspectief van een hedgefund manager. Het boek is eerder een uiteenzetting van de filosofische ideeen van George Soros.

Het belangrijkste principe waar deze om draaien is reflexiviteit. Dit is een theorie die er vanuit gaat dat mensen zichzelf niet objectief kunnen bestuderen, omdat zij dan zelf deel uitmaken van het studieobject. Soros gebruikt dit principe met wat aanpassingen op de economische theorie van marktwerking. Hij stelt dat financiele markten geen evenwicht kunnen bereiken, omdat de deelnemers hun vraag en aanbod aanpassen aan de hand van het verloop van de markten zelf. Als de marktprijzen omhoog gaan dan neemt de vraag bijvoorbeeld toe. Hij bestrijdt hiermee onder andere de efficient market hypothesis en het market equilibrium principe van de classical economists.

Hoewel dit idee mij aanspreekt, heb ik weinig aan het boek gehad om iets te leren van Soros z'n inzichten. Al lezende, moest ik een beetje denken aan Johan Cruijff, die zonder twijfel een bijzonder inzicht in de voetbalsport heeft. Hij kon dit inzicht ook toepassen als speler en trainer, maar als hij dan zijn uitleg geeft als analist op tv dan begrijpen ik en velen anderen er weinig van. Ik geloof ook dat Soros een uniek inzicht in financiele markten bezit, maar ik denk dat dit vooral een intuitief inzicht is dat zich moeilijk laat verwoorden. De uitleg aan de hand van reflexiviteit zei mij in ieder geval weinig. Ik heb begrepen dat dit principe door de jaren heen steeds in zijn boeken en lezingen terug komt en hij er weinig bijval voor krijgt.

Ik denk dat Soros zelf zijn boeken schrijft of een ghostwriter heeft die hem ook moeilijk begrijpt. De Internationale Kredietcrisis is een verwarrend boek. Ook qua structuur trouwens. Het lijkt even een biografie te worden, maar gaat dan weer over op allerlei filosofische verhandelingen en vervolgens een feitelijke beschrijving van de kredietcrisis. Vervolgens begint hij een soort dagboek over de markten in begin 2008, maar dit houdt abrupt weer op omdat het boek naar de uitgever moet.

Sommige stukken zijn enigszins interessant, maar ik raad het boek vanwege alle verwarring af. Dit was het eerste boek dat ik van Soros las. Ik geloof dat ik er beter aan doe om eerst iets over Soros te lezen van de hand van een professionele schrijver. Een biograaf of journalist die ook zijn filosofische bespiegelingen op juiste waarde kan schatten. Met dit boek alleen ben ik niet veel verder gekomen.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 22 januari 2011 @ 15:17:26 #271
78918 SeLang
Black swans matter
pi_91707188
Mooie review jaco :)

Zelf ken ik alleen die Engelstalige versie (The New Paradigm for Financial Markets The Alchemy of Finance, pre-credit crunch) en ik was behoorlijk teleurgesteld. De reden voor die teleurstelling is dat dat reflexivity idee een open deur is (voor mij tenminste). Dat hele boek bleek te gaan om een concept dat gewoon vanzelfsprekend is imo.

Maar dat zou nog nieteens zo erg zijn als Soros dan tenminste aan zou geven op wat voor manier dit hem concreet heeft geholpen bij zijn niet geringe succes op de financiële markten. Maar liever hangt hij de filosoof uit die hij helemaal niet is.

|:( Edit: ik haal 2 boeken door elkaar. Ik heb The Alchemy of Finance van Soros gelezen, niet The New Paradigm for Financial Markets

[ Bericht 8% gewijzigd door SeLang op 22-01-2011 15:57:47 (k haalde 2 boeken door elkaar) ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_91842788
• The Free Market Capitalist's Survival Guide By Jerry Bowyer (Broadside; 217 pages)
• 23 Things They Don't Tell You About Capitalism By Ha-Joon Chang (Bloomsbury; 286 pages)

Imagine two explorers who set out to survey a new continent. One comes back from his journey and describes the idyllic lifestyle enjoyed by the native population: the foliage is lush, the cuisine delectable and the rulers just. The other examines the same terrain and reports that the inhabitants are miserable, the food stinks and the rulers are despots. What gives?

Reading these two books about free-market capitalism simultaneously is a Rashomon-like experience. How can two authors start at the same place and arrive at diametrically opposite views? Jerry Bowyer, a fervent believer in supply-side economics, insists that the Obama Administration is careering toward a "hate the wealthy" socialist state. But Ha-Joon Chang is concerned with another President, Ronald Reagan, whose brand of unfettered free-market capitalism, he believes, has left the global economy in tatters.

[...]

Bowyer's goal is advising readers how to "prosper under the current anti-wealth climate." Financial tips include not investing in anything "big enough that the state sees it as a rival to its own power," getting behind "solutions to leftism" like "politically disfavored media outlets" and pouring money into foreign markets "outside the reach of our leaders."

[...]

Chang's goal is intellectual: he would trash the lessons of a generation of neoliberal economists. There is no such thing as a free market, he declares; "a market looks free only because we so unconditionally accept its underlying restrictions that we fail to see them." He points out that slavery and child labor, once considered free-market prerogatives, are now universally rejected by free marketeers. Immigration policies, he says, determine which workers are available and how much they are paid according to political pressures.

As is so often the case in economic debate, each author is preaching to the choir. Their readers exist in parallel universes. It is unlikely that George Soros will be picking up Bowyer's antileft screed anytime soon or that Rupert Murdoch will give Chang's liberal musings the time of day. So if you're having a literary soirée, don't seat these two authors next to each other unless you want the banquet table upended.

Read more: Time.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_91843266
Had toevallig die recensie in de papieren versie gelezen, vond het leuk dat ze beide boeken tegen elkaar opzetten. Lijkt me ook wel leuk om te lezen omdat ik er niet zoveel van weet nog.
pi_91876322
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 15:17 schreef SeLang het volgende:
Mooie review jaco :)

Zelf ken ik alleen die Engelstalige versie (The New Paradigm for Financial Markets The Alchemy of Finance, pre-credit crunch) en ik was behoorlijk teleurgesteld. De reden voor die teleurstelling is dat dat reflexivity idee een open deur is (voor mij tenminste). Dat hele boek bleek te gaan om een concept dat gewoon vanzelfsprekend is imo.

Maar dat zou nog nieteens zo erg zijn als Soros dan tenminste aan zou geven op wat voor manier dit hem concreet heeft geholpen bij zijn niet geringe succes op de financiële markten. Maar liever hangt hij de filosoof uit die hij helemaal niet is.

|:( Edit: ik haal 2 boeken door elkaar. Ik heb The Alchemy of Finance van Soros gelezen, niet The New Paradigm for Financial Markets
Dat boek heb ik ook, vond het ook niet zo interessant.
pi_91881093


Vandaag doorgewerkt. heb het gekocht omdat het me wel een leuke inleiding leek in dat hele high speed trading e.d. Boek is wat dat betreft wel een deceptie. Het is eerder een "Systematisch handelen voor Dummie's". Het is enorm oppervlakkig en vertelt eigenlijk alleen over de structuren van een geautomatiseerd trade systeem. Zelfs voor mij als beginner was het redelijke "ja duh..." materie.
De auteur heeft echter wel wat pretenties want als je op z'n website klikt "voor wie is dit boek" zie je dit
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
.
Of ik overschat de hele sector qua intellect, maar het lijkt me toch niet geschikt voor mensen die er al enigszins in zitten. Hell! zelfs voor mij is het te simpel terwijl ik zelden handel en ook niet in deze richting studeer :P

Voor mij was het ook een stomme aankoop eigenlijk aangezien ik al een véél beter boek over precies dit heb. Namelijk Beyond Technical Analysis van Tushar Chande.


Mocht je dus geïnteresseerd zijn in dit onderwerp dan zou ik die van Chande aanraden (wel duurder dan Black Box, maar zoveel nuttiger). Mocht je er echt compleet nieuw in zijn en er nog geen hout van begrijpen (journalisten ofzo :P ) dan is Black Box wel aan te raden, maar kijk of je em dan ergens kan lenen want kopen is imho zonde.

Tot zover dit boekverslag :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')