quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 17:40 schreef travelman het volgende:Vanavond: dé ui
De ui krijgt van de scheet de schuld. En veel eerbied is er niet voor de ui als eten. We staan er onverschillig tegenover en willen alleen van de ui het gemak en er niet om huilen. Maar de Keuringsdienst van Waarde doet een ontdekking. Hoe je met spotgoedkope uien miljonair kunt worden. Wat kost een ui? Keuringsdienst van Waarde in tranen!
Toch vind ik het naive van die knullen soms wel storend. Zich tot in den treure afvragen waarom gesnipperde uitjes zoveel duurder zijn dan een net uien. Kritisch zijn is prima, maar dit is toch hetzelfde als je afvragen waarom 2 losse aardappelen ¤ 0,20 kosten en een patatje ¤ 1,75? Of een bakje mayo bij de Mc ¤ 0,40 en een fles met 40x zoveel slechts ¤ 1,40? Natuurlijk zal het bedrijf een gezonde winst maken, maar dat is ook niet verboden lijkt me.
Ze hebben vaak erg interessante afleveringen, zoals waar de vruchten uit de bosvruchtenyoghurt vandaan komen, waar überhaupt de spullen vandaan komen die bij ons lekker makkelijk altijd in de winkel liggen, erg interessant om te zien. Maar zodra het om inkoop - verkoopprijs gaat lijken ze factoren als personeel, apparatuur, huur, licht, vervoer etc te vergeten.