abonnement Unibet Coolblue
pi_54930328
Betere crema zeker, maar niet in de zin van meer maar blijft er nu tot de laatste slok een laagje crema liggen tijdens het drinken. Vroeger had ik nog weleens dat er tijdens het drinken een gaatje in kwam. De smaak is zachter, minder scherp. En de extractie gaat beter, de blonding komt duidelijker later.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 30 november 2007 @ 10:18:25 #152
195667 Mark_D
Wannabee Barista
pi_54940251
Wat dat betreft proef ik ook verschil of ik met mijn Silvia Double of met de triple basket van mijn naked porta werk. Ik proef meer smaken in de koffie met de triple, maar of dat nu aan de dosering of het bakje ligt durf ik niet te zeggen, maar gezien de ervaringen van W1ZZ zou dat best wel eens het geval kunnen zijn. Ondertussen heb ik afscheidgenomen van mijn oude Rancilio piston (schroefdraad was kapot, gebruik hem nu om te blindfilteren) en heb ik naast de naked nog twee double en een single sprouted piston. Ze hebben meer massa dan mijn Silvia MK1 piston maar passen alleen niet altijd even lekker onder de Silvia.
pi_54944464
Als je met die triple het volume van een double maakt kan het natuurlijk daaraan liggen. Ik wijt het aan meer headspace waardoor de extractie beter verloopt (misschien wel een soort poor man's pre-infusion).
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  vrijdag 30 november 2007 @ 13:40:45 #154
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_54944878
Ik heb net een pakje cafe riche gekocht bij de jumbo. En wat er nu uit mn delonghi komt begint weer een beetje op espresso te lijken Ik hoop echt is een keer dat iemand reageerd op een bod, ik snap er niks van. Oja als jullie niks te doen hebben mogen jullie wel op zoek naar leuke 2e hands espresso-apparaten Ik zou het liefst zelf zoeken maar ik heb er te weinig verstand van.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_54948097
Gewoon een mail sturen met de vraag waarom ze niet reageren op je bod lijkt me handig. Zeg dat je serieus belangstelling hebt.
  vrijdag 30 november 2007 @ 16:03:17 #156
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_54948352
quote:
Op vrijdag 30 november 2007 15:52 schreef marmhz het volgende:
Gewoon een mail sturen met de vraag waarom ze niet reageren op je bod lijkt me handig. Zeg dat je serieus belangstelling hebt.
Heb ik toevallig net gedaan Ik heb gemailt of alles goed was gegaan en dat ik zeker geinterreseerd was en heb mn 06 nummer onderaan de mail gezet Dan weet diegene dat het geen onzin is wat ik mail oid. Maar toch bedankt voor de tip Ik hoop zo dat ik hem kan kopen
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  zaterdag 1 december 2007 @ 00:51:45 #157
195667 Mark_D
Wannabee Barista
pi_54960864
Soms heb je verkopers op MP die niet elke dag achter hun PC zitten. Best vervelend soms
  zaterdag 1 december 2007 @ 10:28:07 #158
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_54963500
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 00:51 schreef Mark_D het volgende:
Soms heb je verkopers op MP die niet elke dag achter hun PC zitten. Best vervelend soms
Idd, maar ik heb al best lang geleden gemailt maargoed ik zie het wel. Ik kon het toch niet laten om te kijken naar wat apparaten, ik zag dit apparte ding klik of deze http://link.marktplaats.nl/126397862 ik vroeg me af of dit misschien wat zou kunnen zijn. Ik kan het me bijna niet voorstellen maar ik wil het toch ff checken


Die man heeft terug gemaild namelijk dit : Hoi

Ik had uw reactie wel gehad maar ik doe hem voor 20 euro niet weg en opsturen lijkt mij zeker niet handig het ding is erg zwaar.

Gr. Jan Echt een tegenvaller.

Ik heb teruggemaild wat hij er dan voor wou hebben, en dat de verzendkosten uiteraard voor mij zijn. Misschien gaat het nog lukken maar ik heb er eerlijkgezegd niet zo heel erg veel vertrouwen in maargoed we zullen zien.

[ Bericht 14% gewijzigd door honda1990 op 01-12-2007 15:55:30 ]
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_54969278
De eerste link is veel te duur want die verkoper wil mininaal 400 euro hebben, simpel genoeg.
De tweede machine is niet veel beter als je Delonghi.
De verzendkosten voor die Brasilia zullen rond de 10 euro liggen omdat ie wel net iets zwaarder zal zijn dan 10 kilo. Ik zou die Brasilia wel blijven overwegen want ik blijf erbij dat het echt een fijne machine is. Heel degelijk.
Verder zou ik zeggen lees je eens in op de verschillende websites. Home-barista.com, kaffeenetz.de en coffeegeek.com Op coffeegeek staan heel veel tests van machines. Kennis kan je alleen krijgen door veel te lezen en vragen maar goed dat doe je al.
pi_54984265
Honda1990, als jij hem niet meer hoeft doe ik een bod. Laat jij het even weten als je hem nog wil?
pi_54984313
overigens, voor de mensen met een iets hoger budget is http://www.speurders.nl/d(...)title_descr=espresso wel iets.
  maandag 3 december 2007 @ 16:57:58 #162
195667 Mark_D
Wannabee Barista
pi_55015881
Mooie molen die daar bij zit, ECM Casa Speciale of te wel de Anfim Best. Lekker compact met prima prestaties.
pi_55016425
Heb van de Sint een manometer gekregen. Gevraagd omdat ik vermoedde dat m'n druk aan de hoge kant was. Net getest en verhip, de druk is zo verwaarloosbaar te hoog dat het nauwelijks de moeite loont om m'n apparaat open te schroeven en de druk aan te passen...
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  maandag 3 december 2007 @ 18:36:44 #164
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_55017777
quote:
Op zondag 2 december 2007 05:45 schreef Underdoggy het volgende:
Honda1990, als jij hem niet meer hoeft doe ik een bod. Laat jij het even weten als je hem nog wil?
Hey ik wil hem zeker wel maar heb nog geen reactie

Honda
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_55019118
Ik weet niet of dit hier mag maar...

Voor de liefhebber een goed werkende HPR roaster, 80 gram in 1 keer branden, verser kan niet. De roaster gaat weg omdat ik zelf de grotere Gene (300 gram) heb aangeschaft.

Voor 55 euro mag deze weg.


[ Bericht 13% gewijzigd door Espresso.Lover op 04-12-2007 18:02:12 ]
pi_55022555
Ik weet niet of het mag, maar ik weet wel dat je hier wel eens aantal mensen blij mee kan maken in dit forum.
Ik heb zelf al een Iroast dus ik sla 'm over.
  maandag 3 december 2007 @ 22:36:27 #167
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_55022744
quote:
Op maandag 3 december 2007 22:30 schreef marmhz het volgende:
Ik weet niet of het mag, maar ik weet wel dat je hier wel eens aantal mensen blij mee kan maken in dit forum.
Ik heb zelf al een Iroast dus ik sla 'm over.
Als het niet mag zet espresso lover hem in te koop en zet hier een linkje K heb trouwens een mailtje teruggehad van Brasilia Hij heeft het erg druk en hij gaat de prijs bepalen en ik heb hem gevraagd hoe het eer met de machine aan toe is.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_55038891
quote:
Op maandag 3 december 2007 22:30 schreef marmhz het volgende:
Ik weet niet of het mag, maar ik weet wel dat je hier wel eens aantal mensen blij mee kan maken in dit forum.
Ik heb zelf al een Iroast dus ik sla 'm over.
IRoast is een prima brander, maakt alleen iets meer lawaai

Mijn favorite roast op dit moment is:
- 50% Cerrado
- 25% Mandheling
- 25% Harrar
300 gram in 14 minuten op 230oC, wel 24 uur laten rusten voor de optimale smaak (voor de pure chocolade liefhebber is deze melange super)

Natuurlijk komt de koffie bij Ivo weg (ongebrand.nl) Ik ken Ivo (en natuurlijk Viana) ook al behoorlijk lang. We liepen ook hard bij de zelfde AV (was een kleine twee jaar z'n (groeps) trainer).

In het eerste deel van dit topic al laten zien wat mijn opstelling is (zie hier). Mijn Cimbali Junior /D moet helaas de revisi in en zal met de tijd waarschijnlijk wel te koop staan (hij wordt niet meer warm). Van ellende (lees afkick verschijnselen) heb ik de VBM super domobar in RVS met vaste water aansluiting en VBM water ontharder gekocht (ongeveer twee maanden geleden).

Ben er weer helemaal blij mee.

[ Bericht 4% gewijzigd door Espresso.Lover op 04-12-2007 18:08:52 ]
pi_55039961
Wow, ellende! Welkom terug dan maar!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_55043183
quote:
Op dinsdag 4 december 2007 17:32 schreef Espresso.Lover het volgende:

[..]

IRoast is een prima brander, maakt alleen iets meer lawaai

Mijn favorite roast op dit moment is:
- 50% Cerrado
- 25% Mandheling
- 25% Harrar
300 gram in 14 minuten op 230oC, wel 24 uur laten rusten voor de optimale smaak (voor de pure chocolade liefhebber is deze melange super)

Natuurlijk komt de koffie bij Ivo weg (ongebrand.nl) Ik ken Ivo (en natuurlijk Viana) ook al behoorlijk lang. We liepen ook hard bij de zelfde AV (was een kleine twee jaar z'n (groeps) trainer).

In het eerste deel van dit topic al laten zien wat mijn opstelling is (zie hier). Mijn Cimbali Junior /D moet helaas de revisi in en zal met de tijd waarschijnlijk wel te koop staan (hij wordt niet meer warm). Van ellende (lees afkick verschijnselen) heb ik de VBM super domobar in RVS met vaste water aansluiting en VBM water ontharder gekocht (ongeveer twee maanden geleden).
[ afbeelding ]
Ben er weer helemaal blij mee.
Leuk dat je even een smakelijk melange post. Altijd handig. De Iroast maakt inderdaad een klere herrie in vergelijk met de Gene maar ik ben er verder wel tevreden mee.
Ivo en Viana zijn altijd erg vriendelijk, ik ben er zelf een keer of 4 geweest. Ze leveren ook eigenlijk altijd snel en goed. Meestal als ik er was ging Ivo hardlopen of hij was hardlopen, fanatieke sporter.
Hoe bevalt de Vibiemme Super domobar in vergelijk tot de Cimbali? Ik heb mijn Junior ook weggedaan voor een Fiorenzato Bricoletta. Toch iets compacter in de keuken en ik vind de koffie die eruit komt niet slechter. Wat ik wel eens mis is dat echte horecagevoel. De Cimbali stoomde echt als een gek en dat gaat bij de Fiorenato allemaal een stukje rustiger.
pi_55049634
quote:
Op maandag 3 december 2007 18:36 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Hey ik wil hem zeker wel maar heb nog geen reactie

Honda
All right! Dan wacht ik nog ff met mailen
Aan de onverzorgde advertentie te zien kan het nog wel eens een goede deal zijn
  woensdag 5 december 2007 @ 11:22:42 #172
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_55053364
mooie machine zeg! Die melange ga ik zeker proberen! Eerst nog wel mijn proefpakket opmaken.
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
  woensdag 5 december 2007 @ 13:41:50 #173
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_55056526
quote:
Op woensdag 5 december 2007 04:06 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

All right! Dan wacht ik nog ff met mailen
Aan de onverzorgde advertentie te zien kan het nog wel eens een goede deal zijn
Erg symphatiek van je om niet over me heen te gaan bieden terwijl het je ook wat lijkt Als de deal mislukt dan laat ik het meteen weten, kan ik dan PM'en of is via dit topic ook goed. Ik heb trouwens nog geen reactie terug maar hij heeft het ook erg druk dusja.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_55059078
lui en jong,

Een tijdje terug had ik al een paar keer gepost over de enorme ZURE espresso die mijn Rancilio uitspuwt. Ik heb een paar goeie tips gekregen van hier (nog bedankt trouwens). Het probleem is echter nog steeds niet opgelost .

Ik neem alle gebruikelijke regels in acht; voorverwarmen, goeie grind (Rancilio Rocky grinder), juiste distrubutie, 20kg tamp. Bovendien wacht ik tot het lampje op mijn Silvia uit gaat, en laat dan wat stoom ontsnappen, zodat de temperatuur iets omlaag kan. Dit duurt ongeveer 2-3 seconden. Voor 60ml "espresso" (lees; zuur slootwater) heb ik ongeveer 25 seconden nodig. Wat kan er dan nog fout gaan graag je je af!? De "espresso" in het kopje is erg zuur en intens van smaak, dus niet waterig. Crema is altijd goed.

Mijn koffie komt van Blanche Dael in Maastricht . Ik heb ook wel eens koffie bij Simon Levelt gehaald, maar die bonen moet ik haast tot pulp draaien om een goede crema laag te krijgen. Hun bonen zijn ook minimaal twee weken oud vertelde de verkoper met trots een tijd terug.

Het probleem ligt kan dus aan twee dingen liggen; Ik moet de juiste temperatuur vinden op mn Silvia (de Sweet Spot zoals ze op amerikaanse forums graag zeggen). Ik heb dus de temp surfing technieken geprobeerd toe te passen, maar deze zijn ontwikkeld voor 110volt apparaten, en mijn 240 volt silvia verhit met een ander vermogen, waardoor dat hele surf gebeuren nogal moeilijk wordt. Een PID set aanschaffen en installeren ga ik al helemaal niet aan beginnen. Heeft er iemand nog een tip hoe je de temperatuur kunt controleren? Een portafilter met ingebouwde thermometer soms?

Het tweede punt waar mijn probleem aan kan liggen is wat eenvoudiger; mijn Rancilio filterbakje heeft een afwijking van ongeveer 1mm. Ik heb vandaag een 58mm convex tamper binnen gekregen en die past niet diep genoeg. Mijn oude tamper (recht vlak) komt dieper, maar loopt ook vast als ik wat minder koffie maal. Met deze tamper heb ik altijd espresso gemaakt, maar misschien duw ik de koffie niet goed aan ondanks dat ik 20kg druk lever...

Twee vragen dus:
1: Hoe kan ik de temperatuur van mijn Silvia beter registreren/controleren

2: Zijn er betere filterbakjes beschikbaar (Marzocco bestellen uit VS?), en zo ja, zou het zin hebben deze te gebruiken? I

Sorry voor de lap tekst, maar ik raak inmiddels nogal gefrustreerd van het feit dat 95% van mijn espresso door de gootsteen gaat. De overige 5% is ook om te huilen, maar ik moet toch blijven proeven!
  woensdag 5 december 2007 @ 15:58:22 #175
138781 faberic
Ik snap er niks van
pi_55059548
60mL? Dat is voor espresso 30mL teveel.

Bij een dubbele espresso uit mijn bottomless portafilter krijg ik ook zure drek (hoewel ik het nog niet met verse koffie heb geprobeerd).
- Als een wijs man een goede reden heeft het woord te voeren houdt hij moeiteloos een goed betoog.
- You can say that again
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')