abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 23 februari 2008 @ 18:28:19 #201
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_56929770
quote:
Op zaterdag 23 februari 2008 18:25 schreef Lief-visje het volgende:
Vandaag de bolognese saus gemaakt die door Delicieux is geplaatst ! in 1 woord HEERLIJK !
kijk, dat vind ik leuk om te horen
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_56991083
En het gezin hier heeft vandaag de kip met kokos en ananas op
  woensdag 27 februari 2008 @ 09:49:56 #203
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57005112
quote:
Op dinsdag 26 februari 2008 17:25 schreef Miss_S het volgende:
En het gezin hier heeft vandaag de kip met kokos en ananas op
is het heel raar dat ik een heel klein beetje een trots gevoel krijg omdat het kookboek ook echt gebruikt wordt?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57005229
Nee tuurlijk niet 't is toch ook een hartstikke mooi initiatief? Ik blader er altijd even doorheen als ik zin heb om te koken, het staat in m'n vaste rijtje sites die ik dan eventjes langsga. Dus hulde voor het Fok!Kookboek !

Heb ik er meteen nog een receptje aan toe te voegen. Het kan in de categorie ovengerechten:
quote:
Frittata met broccoli, ui en kerstomaatjes

Je hebt nodig:

5 eieren
een plens melk
zakje geraspte oude kaas
tijm/rozemarijn/oregano uit een potje
peper en zout

drie kleine aardappels, geschild en in hele dunne plakjes gesneden
stronk broccoli, in hele kleine roosjes
drie sjalotjes, in ringen
paar tenen knoflook, in stukjes
vijf cherrytomaatjes

een quichevorm

En zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een lage quichevorm in.

Kluts vijf eieren met een ongeveer 50 gram geraspte oude kaas, en een flinke schep rozemarijn, tijm en oregano. Peper en zout erdoor mengen en een scheutje melk.

Schil drie kleine aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Doe in een magnetronbakje met deksel, doe er een eetlepel water bij in, deksel erop en drie minuten op vol vermogen in de magnetron om ze voor te garen.

Snijd een stronk broccoli in hele kleine roosjes en gooi die ongeveer drie minuten in wat kokend water.

Dan bak je in de pan 3 sjalotjes lekker zacht met een paar in stukjes gehakte teentjes knoflook. Aardappelschijfjes laten uitlekken en die erbij. Broccoliroosjes erdoorheen scheppen. Nog even een paar minuten op zacht vuur door elkaar verwarmen, en dan overscheppen in de quichevorm.

Dan het eiermengsel eroverheen. De boel een beetje aandrukken, en ongeveer vijf door de helft gesneden cherrytomaatjes over de quichevorm verdelen.
Strooi er nog wat peper overheen, en nog wat geraspte kaas.

Ongeveer een half uurtje in de oven, de laatste tien minuten kan je het wat heter zetten voor een mooi korstje. Als je er met een vork inprikt moet die er droog, zonder prut, uitkomen, dan is het gaar.

En dan krijg je dus dit:

Wij zijn grote eters en dit was voor twee personen genoeg (het is absoluut niet machtig of zwaar op de maag namelijk). Je kan dit recept ook prima voor vier personen gebruiken, dan serveer je er nog stokbrood, of focaccia , en een salade bij.

Je kan ook heel goed varieren met de vulling, ham erbij, of andere groenten, of spekjes, of blauwe kaas, of noten.. alles is mogelijk!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2008 09:59:55 ]
  woensdag 27 februari 2008 @ 10:08:15 #205
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57005446
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 09:56 schreef Razztwizzle het volgende:
Nee tuurlijk niet 't is toch ook een hartstikke mooi initiatief? Ik blader er altijd even doorheen als ik zin heb om te koken, het staat in m'n vaste rijtje sites die ik dan eventjes langsga. Dus hulde voor het Fok!Kookboek !
thanks!
quote:
Heb ik er meteen nog een receptje aan toe te voegen. Het kan in de categorie ovengerechten:
[..]

Wij zijn grote eters en dit was voor twee personen genoeg (het is absoluut niet machtig of zwaar op de maag namelijk). Je kan dit recept ook prima voor vier personen gebruiken, dan serveer je er nog stokbrood, of focaccia , en een salade bij.

Je kan ook heel goed varieren met de vulling, ham erbij, of andere groenten, of spekjes, of blauwe kaas, of noten.. alles is mogelijk!
ik ga hem er gelijk bij zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57006875
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 09:49 schreef Muck het volgende:

[..]

is het heel raar dat ik een heel klein beetje een trots gevoel krijg omdat het kookboek ook echt gebruikt wordt?
Dat is niet raar, dit is echt een van de beste stukjes op Fok!
  woensdag 27 februari 2008 @ 17:11:45 #207
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_57014432
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 09:49 schreef Muck het volgende:

[..]

is het heel raar dat ik een heel klein beetje een trots gevoel krijg omdat het kookboek ook echt gebruikt wordt?
Nee helemaal niet !! Als ik niet weet wat ik moet eten (dat is zo'n 3 x in de week) kijk ik even in het Kookboek misschien dat er iets bij zit waar ik wel zin in heb !
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_57014562
als ik zien heb om uitgebreid te kokerellen, maar geen idee heb wat, sla ik tegenwoordig eerst even het kookboek er op na
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_57028206
Voorgerecht / hoofdgerecht, vega, 4 personen. 1 grote pot uienmarmelade.


Uienmarmelade;

100 g boter
6 witte of rode uien, gepeld, fijn gesneden
75 g suiker
50 ml azijn
200 ml rode wijn

Smelt de boter en bak hierin de ui 20 min zacht en glazig. Schenk 100 ml water erbij en laat samen op matig vuur met een deksel op de pan +- 20 min stoven. (indien nodig extra water)
Voeg al roerende de suiker toe en bak de ui nog enkele minuten. Blijf roeren.
Schenk de azijn en rode wijn in de pan en breng aan de kook. Laat het vocht inkoken tot het bijna verdampt is.
(kan goed afgesloten enkele dagen in de koelkast bewaard worden)


Geitenkaasgalette
:

4 plakjes diepvries bladerdeeg
bloem
1 ei, lichtgeklopt
7 el. uienmarmelade
4 plakken gietenkaas van +- 1 cm dik (+-225g.)
3-4 takjes tijm
rucolasalade voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 17x44 cm, snijd rondom een rand van 3 cm af en snijd er met een scherp mes repen van 1 cm van.
Bestrijk de randen van de rechthoekige bodem met water en druk de afgesneden reepjes deeg erop om de zijkanten van de taart te vormen.
Leg het deeg op de bakplaat en prik gaatjes in de bodem, bestrijk rondom met ei.
Bak 10 min in de oven tot het deeg licht gerezen is. Neem het uit de oven en bestrijk de bodem met uienmarmelade. Leg de plakjes geitenkaas erop en bestrooi met tijm.
Bak nog 15 min tot het deeg mooi goudbruin is. Serveer met eenvoudige rucolasalade.

Eet smakelijk!!



ps. ik doe niet zo moeilijk met dat bladerdeeg maar dit is het originele recept.


[ Bericht 0% gewijzigd door Zo-is-dat op 28-02-2008 09:23:12 ]
  donderdag 28 februari 2008 @ 22:23:17 #210
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57047277
jongens wat ontzettend leuk om te horen
enne, zo-is-dat, ik ga ze erbij zetten
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 1 maart 2008 @ 08:31:00 #211
69880 Lief-visje
Krankzinnig Gewoon !!!
pi_57076184
Ik heb nog een lekker toetje in de aanbieding ! Makkelijk en snel klaar te maken !

Yoghurt met mango en honing!

Ingrediënten

1 mango
250 ml Turkse of Griekse yoghurt
honing naar smaak

Bereidingswijze

Pureer het vruchtvlees van de mango. Roer honing naar smaak door de yoghurt. (Als je geen dikke yoghurt kunt krijgen, schenk deze dan in een schone theedoek in een vergiet en laat een paar uurtjes uitlekken).
Doe de mangopuree en de honingyoghurt in laagjes in elk glas.

Serveertips

Kies fruit van het seizoen en varieer met aardbeien, perzik, frambozen of andere fruitsoorten om te pureren. Bestrooi eventueel met wat (pistache)nootjes of geschaafde chocolade.
Sometimes people write the things that they can't say !
Everyone has secrets !
pi_57117900
Shirley's coco smoothie!

Ingredienten:

- 1 blik kokosmelk
- 2 rijpe bananen
- Half blikje ananasstukjes in sap (of verse ananas + sap als je het echt goed wil doen)
- Gemalen kokos

Nodig: Blender

Bereidingswijze

Eerst pureer je de banaan, daarna gooi je de ananasstukjes en wat sap naar smaak erbij. Vervolgens de kokosmelk en naar smaak de gemalen kokos erbij, nog even mixen en dan is het klaar.

Serveertip
In de zomer kan het gecrusht worden met ijsblokjes, maar zo ook errug lekker én gezond! Ook nog in te vriezen als ijsjes, mits goed gepureerd.
Back in business.
  maandag 3 maart 2008 @ 18:02:45 #213
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57131201
ze staan er allbei in
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  vrijdag 21 maart 2008 @ 19:04:07 #214
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_57525482
Nieuw recept, mag hij in het kookboek?

Rijst met kip, meloen en kerriesaus

[Ingredienten (4 personen):[/b]
- 1 galia meloen
- 2 zakjes veldsla
- 400 gram rijst
- beetje amandelen
- 1 of 2 paprika's
- 2 zakjes kerriesaus (Duyvis)
- mayonaise
- 400 gram kipfilet
- eventueel kipkruiden

Bereiding:
Rijst koken. Kip kruiden, in blokjes snijden en bakken. Daarna de paprika's snijden en even meebakken met de kip. Hol de meloen uit en maak blokjes van het vruchtvlees. Mix dit alles met de sla en doe dit in een grote kom. Rooster de amandelen even en giet de rijst af. Maak als laatste de zakjes kerriesaus aan zoals dat op de verpakking staat (met mayonaise dus). Salade en rijst los van elkaar serveren.

Serveertip: uitgeholde meloen bewaren en de salade daarin serveren Eet smakelijk!

[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
  zaterdag 22 maart 2008 @ 12:45:24 #215
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57537703
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57685770
Even een sausje, niet spectaculair op zich maar wellicht toch aardig om er in op te nemen:

Roomsaus met bieslook

Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 250 ml fond, afhankelijk van waar je het bij serveert, kies je de fond
- verse bieslook
- zout en versgemalen peper
- glas rode wijn (of witte wijn, afhankelijk waarbij het geserveerd wordt)
- voldoende bindmiddel

Bereiding
Doodeenvoudig: doe de fond en de room bij elkaar, laat dit op een heel laag vuurtje een aantal uur inkoken. Hoe langer je het laat inkoken, hoe beter (meer geconcentreerd) de smaak is.
Als de saus voldoende is ingekookt, breng je hem op smaak met peper en zout.
Met het glas wijn deglaceer je de pan waar in je het vlees hebt gebakken. Dit voeg je vervolgens bij de saus (heb je geen vlees gebakken, dan kun je de wijn direct bij de saus doen). Daarna bind je deze totdat de gewenste dikte is bereikt.
Vervolgens doe je vlak voor het serveren de gesnipperde bieslook er door.

Lekker bij bijvoorbeeld varkensvlees.
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
  zaterdag 29 maart 2008 @ 21:52:30 #217
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57705069
ik zal het er straks wel even bijzetten
hij staat erbij

[ Bericht 31% gewijzigd door Muck op 29-03-2008 22:20:15 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57716139
quote:
Op woensdag 27 februari 2008 17:18 schreef MissyMirjaM het volgende:
als ik zien heb om uitgebreid te kokerellen, maar geen idee heb wat, sla ik tegenwoordig eerst even het kookboek er op na
Ja, doe ik ook, té weinig, dat wel
Nog eentje die erg lekker en simpel was :

Spitskool met rijst :

* 250 g witte rijst (zak a 1 kg)
* 1 grote spitskool (of 2 zakken gesneden)
* 2 grote uien
* 1 teen knoflook
* 2 bakjes gerookte spekblokjes (a 250 g)
* 2 eetlepels kerriepoeder
* 5 eetlepels mix voor groentesaus kaas (doosje 140 g)

Rijst koken.
Spitskool (eventueel) fijnsnijden.
Ui en knoflook pellen, ui in ringen en knoflook in plakjes snijden.
In de wok de spekblokjes 3 min. uitbakken.
Spitskool, ui en knoflook 5 min. meebakken.
Kerriepoeder, groentesausmix en 2 dl water toevoegen.
Goed mengen en 2 min. laten pruttelen.
Beetje peper uit de molen erover,

Erg lekker
  zondag 30 maart 2008 @ 15:52:31 #219
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57716391
quote:
Op zondag 30 maart 2008 15:41 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ja, doe ik ook, té weinig, dat wel
Nog eentje die erg lekker en simpel was :

Spitskool met rijst :

* 250 g witte rijst (zak a 1 kg)
* 1 grote spitskool (of 2 zakken gesneden)
* 2 grote uien
* 1 teen knoflook
* 2 bakjes gerookte spekblokjes (a 250 g)
* 2 eetlepels kerriepoeder
* 5 eetlepels mix voor groentesaus kaas (doosje 140 g)

Rijst koken.
Spitskool (eventueel) fijnsnijden.
Ui en knoflook pellen, ui in ringen en knoflook in plakjes snijden.
In de wok de spekblokjes 3 min. uitbakken.
Spitskool, ui en knoflook 5 min. meebakken.
Kerriepoeder, groentesausmix en 2 dl water toevoegen.
Goed mengen en 2 min. laten pruttelen.
Beetje peper uit de molen erover,

Erg lekker
voor hoeveel personen is dat bloes?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 30 maart 2008 @ 18:35:30 #220
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57719360
Aan de ingrediënten te zien is het voor 4 personen Muck
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57719929
Yups, 4 pers. sollie
  zondag 30 maart 2008 @ 20:03:15 #222
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57721346
quote:
Op zondag 30 maart 2008 18:35 schreef BBQ-kip het volgende:
Aan de ingrediënten te zien is het voor 4 personen Muck
dat dacht ik ook, maar ik dacht, ik vraag het even voor de zekerheid
ga het even aanpassen in het kookboek
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57850301
leuk idee dat kookboek! Mijn (eerste) toevoeging:

Pasta met pesto en spinazie
Eenvoudig te maken, gerecht voor twee/drie personen.

benodigdheden
Grote wok
pan voor pasta

ingredienten
250 gram penne
350 gram kipfilet
400 gram spinazie (ik doe diepvries, maar vers vast lekkerder)
Stuk of 4 tomaten (voor luxere variant: bakje cherry tomaatjes)
potje groene pesto (100 gram ofzo?)
handje cashewnoten
olijfolie

eventueel (voor meer eters) champignons en/of courgette

bereiden
  • Snij de kipfilet in niet te kleine blokjes.
  • Snij tomaten in partjes (wederom niet te klein!)
  • Kook pasta volgens de verpakking al dente, voeg scheut olie toe.
  • Terwijl pasta kookt, kipfilet op hoog vuur wokken/roerbakken in olie totdat ie gaar is. Dan spinazie toevoegen en ontdooien (vuur kan nu lager).
  • Als spinazie ontdooid is eventueel de champignons en/of courgette toevoegen.
  • Als pasta bijna goed is, pesto en cashewnoten in de wok gooien en goed roeren (laag vuur)
  • Zo langzamerhand zal de pasta wel klaar zijn. Afgieten en omspoelen met koud water.
  • Tomaat toevoegen aan wok en even omscheppen zodat tomaat goed verdeeld is. Vervolgens pasta bij de wok ingooien en omscheppen zodat alles mooi door elkaar heen zit.
  •   zaterdag 5 april 2008 @ 17:18:28 #224
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_57851822
    quote:
    Op zaterdag 5 april 2008 15:37 schreef JedaiNait het volgende:
    leuk idee dat kookboek! Mijn (eerste) toevoeging:
    thanks!
    Hier staat ie. In de standaard-lay-out gegoten en al
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      maandag 7 april 2008 @ 12:16:39 #225
    92409 Twinky
    Little star.
    pi_57886676
    Makkelijk ovengerecht
    Hoofdgerecht voor 4 personen (3 als je veel eet)

    Spinazietaart a la Twinky

    Boodschappen
    1 doosje diepvriesspinazie
    1 doosje bladerdeeg (ong. 6 blaadjes)
    1 doosje champignonnetjes (250 gram)
    1 rookworst (runder)
    3 eieren
    1 zakje belegen kaas in friemeltjes

    eventueel:
    1 monchoukaasje
    1 ui
    2 knoflooktenen

    verder:
    oven
    koekenpan
    pannetje
    springvorm/ovenschaal/iets wat daarop lijkt
    honger

    Verwarm de oven voor op 180 graden
    Doe de spinazie in het pannetje en ontdooi het volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de champignonnetjes (en eventueel de ui/knoflook) in stukjes.
    Verwarm een beetje boter of olie in de koekenpan en bak de champignonnetjes (en ui)+knoflook bruin en sappig.
    Ondertussen kun je de bakvorm invetten en de bladerdeegflapjes erinleggen. Probeer goed alles te bedekken en een mooie rand boven over te houden want bladerdeeg is lekker.
    Gooi de champignonnetjes bij de ontdooide spinazie en roer het goed door elkaar. Een beetje zout en peper is een goed idee, al is de rookworst best zout.
    Snijd dan de koude rookworst (je hebt maar ongeveer twee derde nodig, tenzij je heel veel van rookworst houdt) in blokjes. In de lengte in vieren (kruisje) en dan stukjes van ongeveer een centimeter. Niet te klein!
    Doe de rookworst bij de spinazie, evenals de eieren erbij. Doe dan ongeveer de helft van het kaaszakje erdoor (een derde zakje + half monchoukaasje als je dat hebt).
    Goed roeren is heel belangrijk! Zorg dat alles goed door elkaar zit!!
    Doe dan het mengsel in je met bladerdeeg bedekte bakvorm. Als het goed is is het blubberig genoeg om zich netjes te verspreiden. Strooi dan nog wat kaas erop naar smaak, ziet er leuk uit.

    Stop alles in de oven (180 graden) en laat het daar 40 minuten pruttelen.

    en dan.... smikkelen!!

      maandag 7 april 2008 @ 18:45:27 #226
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_57893942
    twinky

    Hier staat je recept
    De foto heb ik even verkleind en op de FOK!-server gezet en nu staat ie weer netjes onder het recept
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      maandag 7 april 2008 @ 19:09:47 #227
    69880 Lief-visje
    Krankzinnig Gewoon !!!
    pi_57894485
    Ik heb nog een heerlijk recept

    Paëlla met eieren (4 personen)

    ingredienten:
    100 gram kipfilet
    1 grote Spaanse ui
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    350 gram rijst
    5 dl. bouillon
    1 eetlepel kurkuma
    2 tomaten
    200 gram doperwten (diepvries)
    200 gram chorizoworst
    4 eieren
    olie
    peper en zout

    Werkwijze

    * Snijd de kipfilet in reepje
    * Pel en snipper de uit fijn
    * Maak de paprika's schoon en snijd deze in kleine blokjes.
    * Verhit een grote bakpan (hapjespan) met 2 eetlepels olie, bak de ui en de paprika en voeg de kipreepjes toe.
    * Spoel de rijst af, schep die bij de groenten en bak tot de rijst glazig is.
    * Voeg de kurkuma toe en roer.
    * Snijd de tomaat in stukjes, voeg deze toe aan de rijst en voeg ook de bouillon toe.
    * Breng dit aaan de kook en laat het 30 minuten zacht koken tot de rijst het vocht heeft opgenomen.
    * Doe het gerecht in een ovenschaal en strooi er de in stukken gesneden chorizo over.
    * Druk 4 holtes in de paëlla en breek hierin de eieren.
    * Bestrooi de eieren met zout en peper en druppel er olie over.
    * Zet de ovenschaal 10 minuten in de oven van 180 graden tot de eieren zijn gestold.
    * Serveer vanuit de ovenschaal.
    Sometimes people write the things that they can't say !
    Everyone has secrets !
      maandag 7 april 2008 @ 19:26:28 #228
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_57894866
    En ook die staat erbij
    klikkerdeklik
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      dinsdag 8 april 2008 @ 00:05:08 #229
    92409 Twinky
    Little star.
    pi_57901401
    Muck? Misschien kan ie beter toch voor 4 personen. Normale mensen hebben namelijk geen halve springvorm en hij is eigenlijk niet te maken voor twee. Tenzij ije gewoon de helft invriest!

      dinsdag 8 april 2008 @ 00:11:11 #230
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_57901478
    quote:
    Op dinsdag 8 april 2008 00:05 schreef Twinky het volgende:
    Muck? Misschien kan ie beter toch voor 4 personen. Normale mensen hebben namelijk geen halve springvorm en hij is eigenlijk niet te maken voor twee. Tenzij ije gewoon de helft invriest!

    das een hele goeie....
    had ik helemaal niet aan gedacht
    ik ga het even aanpassen
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_58160980
    Nasi
    benodigdheden:
    wok koekenpan of hapjespan
    pannetje voor de rijst
    olie
    fijngesneden ui
    geperste knoflook
    tomatenpuree (250 ml)
    gedroogde garnaaltjes klein(half toko bakje)
    pakje nasi/bami kruidenmix
    en voor 2 man rijst

    to do
    -Doe de gedroogde garnalen in een bakje met heet water, zodat ze vocht opnemen.
    -Kook de rijst klaar. en giet deze af af als er nog vocht in de pan zit
    -Pak vervolgensde wok, koekenpan of hapjespan. voeg olie toe, gevolgd door de uienen gepesrte knoflook, en fruit deze.
    als ze gefruit zijn
    -Vervolgens schut je de garnalen, kruidenmix en tomatenpuree bij de uien.
    -Als het wat ingedikt raakt, roer je de gekookte rijst uit de andere pan erdoorheen.
    resultaat is een heerlijke bak nasi, die je in 15 minuten kan klaarhebben.
    Liefde en infectie
    pi_58166705
    Griekse mousaka (ovenschotel), voor 4 personen.

    Benodigdheden
    750 gram aubergine
    Zout peper
    4 sjalotjes
    3 teentjes knoflook
    4 eetlepels olijfolie
    400 gram rundergehakt
    Een flinke scheut (droge) rode wijn
    3 dl. Gepureerde tomaten
    Snufje suiker
    1 theelepel oregano
    ½ theelepel kaneel
    ½ heelepel cayennepeper
    1 theelepel paprikapoeder
    Sap van 1 citroen
    500 gram aardappelen
    5 takjes peterselie
    Bechamelsaus (bloem, roomboter, melk, peper, zout, nootmuskaat)
    200 gram feta kaas
    2 eieren

    Bereiding
    De aubergines in plakken snijden en met zout bestrooid ongeveer 1½ uur in een vergiet laten uitlekken. De gesnipperde sjalotjes en teentjes knoflook in 2 eetlepels olie fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken. De wijn, gepureerde tomaten, suiker en kruiden toevoegen en de massa een uurtje zacht laten pruttelen.

    De aardappelen in plakjes snijden en kort voorkoken. De droog gedepte aubergineplakken naast elkaar op 2 bakplaten leggen. Met de rest van de olie bestrijken en 8 minuten goudbruin roosteren onder de grill. Na 4 minuten keren.

    In een rechthoekige ovenschaal een bodem maken van gegrilde aubergine plakken en voorgekookte aardappelen. Dit met een beetje citroensap besprenkelen, wat gehakte peterselie erover en wat zout. Daarbovenop de gehaktvulling.
    Als laatste weer een laag maken met aubergine/aardappel en ook daar weer citroensap, gehakte peterselie en zout overheen.

    Maak een standaard bechamelsaus door een roux te maken van twee eetlepels gesmolten boter en twee eetlepels tarwebloem. Daar melk opgieten en zachtjes aan de kook brengen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Verkruimel de feta door de saus en laat deze enigszins smelten. Neem de pan van het vuur en klop er nog twee eieren en een wat citroensap doorheen. Giet deze saus over de mousaka.

    Zet de mousaka ongeveer 45 minuten in een oven van 180 graden. Klaar! Serveren met tzaziki en griekse salade.

    Alleen met zelfspot kun je overleven...
      zondag 20 april 2008 @ 14:48:11 #233
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58178381
    ik zal ze er deze middag allebei inzetten
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      woensdag 23 april 2008 @ 11:34:07 #234
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58249468
    Het heeft even wat langer geduurd dan gepland, maar ze staan er allebei in
    Snelle nasi en Moussaka
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      woensdag 23 april 2008 @ 11:41:02 #235
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58249658
    Dan nog even een mededeling van huishoudelijke aard:

    Ik ben al een tijdje bezig om moeilijkheidsgraden toe te kennen aan de recepten, maar soms is dat érg moeilijk in te schatten. Omdat ik écht geen tijd heb om alle recepten te maken, wil ik jullie dus vragen om, als dat mogelijk is, bij je recept te vermelden hoe moeilijk het is.
    Er zijn 3 moeilijkheidsgraden die gebruikt kunnen worden:
    = geschikt voor kookn00bs
    = geschikt voor wat gevorderde koks
    = alleen geschikt voor de kook-die-hards

    Dus, als je kunt, zouden jullie er dan bij willen vermelden hoe moeilijk het is? Het zou mij veel tijd en werk besparen
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      woensdag 23 april 2008 @ 16:22:20 #236
    69880 Lief-visje
    Krankzinnig Gewoon !!!
    pi_58256667
    Ik zal het er voortaan bijzetten
    Sometimes people write the things that they can't say !
    Everyone has secrets !
      donderdag 24 april 2008 @ 16:20:55 #237
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58281153
    quote:
    Op woensdag 23 april 2008 16:22 schreef Lief-visje het volgende:
    Ik zal het er voortaan bijzetten
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_58361563
    Crosspost uit From scratch...II

    Courgettesoep met knoflook

    Ingrediënten
    1 courgette (ongeveer 250 gr)
    1 sjalotje
    2 tenen knoflook (of meer natuurlijk )
    4 dl. bouillon
    kruiden, zout en peper naar smaak
    beetje boter

    Sjalotje en knoflook fijnsnijden en even fruiten in boter, courgette snijden en ook even meefruiten, bouillon toevoegen en even laten koken, pureren en op smaak brengen.

    Edit: Ik vergeet helemaal dat hij een stuk lekkerder wordt met een dot crème fraîche.

    [ Bericht 11% gewijzigd door MinderMutsig op 28-04-2008 17:01:14 ]
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_58364022
    Coleslaw

    Ingrediënten
    * 1 kwart tot halve Witte kool, fijn gesneden
    * 1-2 stuk Wortelen
    * 1-2 stengel Bleekselderij
    * 1/2-1 Groene appel
    * 1 handje Rozijnen
    * 1 Mandarijn

    Voor de dressing
    * 1 eetl. Yogonaise
    * 1-2 eetl. Zure room
    * 1 theel. Mosterd
    * 1 scheutje Azijn (Frambozenazijn)
    * Dille


    Snijd of rasp de kool fijn. Snijd de wortel, bleekselderij en appel fijn. Pel de mandarijn. Meng alles met de rozijnen in een schaal. Maak in een kopje de dressing en giet deze over de salade.

    Kan een aantal uren van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.
    There is no love sincerer than the love of food.
      maandag 28 april 2008 @ 22:49:29 #240
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58369417
    het nieuwe hoofdstuk zal heel binnenkort in de index van het kookboek staan, maar het eerste recept staat er alvast in

    MM, is dat 2e recept ook een dieet-recept?
    en voor hoeveel personen is het?

    [ Bericht 43% gewijzigd door Muck op 28-04-2008 23:41:22 ]
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_58379710
    quote:
    Op maandag 28 april 2008 22:49 schreef Muck het volgende:

    MM, is dat 2e recept ook een dieet-recept?
    en voor hoeveel personen is het?
    Ik denk niet dat die in het from scratch principe past vanwege de mosterd maar dat moet Obli zelf maar even bekijken. De yogonaise zou wel eventueel te vervangen zijn door mayonaise met een beetje yoghurt.
    Ik maak hem zo voor twee personen maar wij vreten ons er dan ook het ongans in omdat het zo lekker is.
    There is no love sincerer than the love of food.
    pi_58383959
    Ik heb ook al veel dingen uit het Kookboek gemaakt, en heb hier nog een paar recepten die ik zelf ook erg lekker vind, en wil ze graag delen

    Varkensstoof met paprika en champignons ( voor 4 personen)

    Ingrediënten:

    600 g varkenspoulet
    2 zoete uien
    2 teentjes knoflook
    1 rode en 1 groene paprika
    250 g champignons
    500 g pomodoritomaten
    1 1/2 el bloem
    3 el olijfolie
    4 kruidnagels
    2 laurierbladen
    zout en peper

    Bereidingswijze:

    Pel de uien en snijd ze in ringen.
    Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes.
    Maak de paprika's schoon en snijd ze in grove stukken.
    Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
    Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
    Bestrooi het vlees met de bloem en peper.
    Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
    Bak de uien en de knoflook 3 minuten mee.
    Schep de paprika en de champignons erdoor en bak alles 5 minuten op hoog vuur.
    Voeg de tomaten toe en breng alles aan de kook.
    Voeg de kruidnagels, de laurierbladeren en zout en peper toe.
    Stoof het vlees op laag vuur in ca. 1 uur en 15 minuten helemaal gaar.
    pi_58384034
    Zoete sojarijst met kip, paddenstoelen, knapperige groenten en pinda's (Voor 2 personen)

    Benodigdheden:

    200 gram witte rijst
    400 gram kip
    1 wokgroentenpakket ( 400 gram)
    300 gram gemengde paddenstoelen
    40 gram gezouten pinda's
    6 el Conimex woksaus Indonesische zoete soja

    Snij de kip in stukjes en marineer het eventueel
    Kook de rijst
    Doe een beetje wokolie in de pan en wok de kip gaar
    Voeg de groenten en de paddenstoelen toe en wok het ongeveer 5 minuten ( wij hadden voorgesneden paddenstoelen, anders moet je die eerst in kleine stukken snijden)
    Voeg de woksaus toe
    Doe de pinda's erdoor ( wij hadden er ook nog wat cashewnoten bij gedaan)
    pi_58384090
    Zoetzuur varkensvlees ( voor 2 personen)

    Ingrediënten:

    400 g varkensvlees, in blokjes
    2 eieren
    6 el maïzena
    1 el olie
    1 ui, in blokjes
    1 rode paprika, in blokjes
    2 lente-uitjes, in stukjes
    2,5 dl heldere rijstazijn of witte azijn
    80 ml tomatenketchup
    220 g suiker
    2 el olie, extra

    Bereidingswijze:


    Doe de stukjes vlees en de eieren in een kom met 4 el maïzena.
    Schep het vlees goed om, zodat al het vlees met een laagje ei en maïzena bedekt is.
    Doe het vlees over in een zeef en schud de overtollige maïzena eraf.
    Verhit een wok op hoog vuur, voeg 1 el olie toe en verhit die tot hij begint te roken.
    Fruit de ui 1 min.
    Voeg de paprika en lente-uitjes toe en bak ze 1 min.
    Doe de azijn, tomatenketchup en suiker erbij, temper het vuur en roer tot de suiker is opgelost.
    Breng het mengsel aan de kook en laat het 3 min. pruttelen.
    Meng 2 el maïzena met 2 el water, schenk dit papje bij de zoetzure saus en laat de saus 1 min. pruttelen en iets indikken.
    Schenk de saus in een kom.
    Verhit de helft van de resterende olie op middelhoog vuur in een koekenpan.
    Doe de helft van het vlees in de pan zodra de olie heet is en bak het vlees bruin en krokant.
    Neem het uit de pan.
    Doe hetzelfde met de rest van de olie en het vlees.
    Schep al het vlees in de pan en schenk de saus erover.
    Warm de saus en het vlees door tot de saus begint te borrelen.
      woensdag 30 april 2008 @ 22:40:09 #245
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58406178
    quote:
    Op dinsdag 29 april 2008 13:46 schreef MinderMutsig het volgende:

    [..]

    Ik denk niet dat die in het from scratch principe past vanwege de mosterd maar dat moet Obli zelf maar even bekijken. De yogonaise zou wel eventueel te vervangen zijn door mayonaise met een beetje yoghurt.
    Ik maak hem zo voor twee personen maar wij vreten ons er dan ook het ongans in omdat het zo lekker is.
    Dan zet ik hem voor nu gewoon even in het hoofdstuk "bijgerechten"
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
      woensdag 30 april 2008 @ 23:12:13 #246
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58407014
    ennn, de recepten van sylvana staan er inmiddels ook in
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_58458393
    Al mijn recepten zijn trouwens geschikt voor kook-n00bs Zijn ook allemaal voor 2 personen (behalve de bouillabaisse), al zijn wij nogal grote eters.

    Maar ik zat net weer wat in m'n AH-kookschrift te plaatsen, dat misschien ook wel in het Fok!-kookboek kan. Muck, kies er maar een paar uit

    Aspergesalade met zalm

    Witte asperges (kort) gekookt en in stukken
    Gerookte zalm in repen
    Kropsla in repen
    1 el Kappertjes
    Sap van halve sinasappel
    2 el extra vierge olijfolie
    1 el thousand island dressing
    1 el zuur van kappertjes
    Zout en peper

    Meng ingrediënten voor de dressing. Doe alles in grote schaal en schep om met dressing.

    Aubergineovenschotel (budgetgerecht)

    Aubergine in blokjes
    400 gr mager rundergehakt
    1 uitje gesnipperd
    2 tenen knoflook
    enkele el olijfolie
    2 el vleeskruiden
    1 el oregano
    1 el ketjap (of Maggi)
    1 pakje (2 zakjes) aardappelpuree voor ovenschotel
    enkele el Griekse yoghurt

    Fruit aubergine, uitje en knoflook in wat olijfolie. Gehakt erbij, totdat deze gaar is. Voeg kruiden toe en laat even doorpruttelen.
    Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking en meng er 2 el olijfolie en wat zout door. Kan natuurlijk ook met verse aardappelpuree.
    Verdeel puree op het gehaktmengsel in de schaal en strijk er tenslotte wat yoghurt overheen voor een knapperig korstje.
    45 minuten op 200 graden in de oven.

    Gebaseerd op: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=aubergine+gehakt+aardappelpuree&id=401272

    Pasta gorgonzola met winterpostelein (budget gerecht)

    Spekjes
    Spaghetti
    Gorgonzola
    Finesse voor koken
    Winterpostelein

    Bak de spekjes kort op hoog vuur en voeg de room toe. Smelt in de saus de gorgonzola. Bereidt ondertussen de spaghetti volgens de verpakking en schep deze door de saus.
    Schep op het bord net voor het serveren de winterpostelein erdoor voor een frisse bite.

    Basis pastasaus (budget gerecht)

    1 pakje gezeefde tomaten
    500 gr rundergehakt
    2 tenen knoflook
    3 stengels bleekselderij in kleine blokjes
    2 el olijfolie
    1 el oregano
    zout en peper

    Fruit de knoflook en bleekselderij 2 minuten in de olie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat op laag vuur 30-45 minuten pruttelen.
    Voeg zout (veel!), peper (veel!) en oregano naar smaak toe.
    Lekker met meergranenpasta of in lasagne. Na bewaren nog lekkerder.

    Salade met kippenlevertjes300 gr kippenlevertjes
    100 gr runderrookvlees
    2 el balsamicoazijn
    2 el olijfolie
    1 zak eikenbladsla
    cocktailprikkertjes

    Snijdt de witte stukjes van de kippenlevertjes, maal er verse peper over en wikkel ze in een plakje rookvlees. Steek deze vast met een prikkertje. Verwarm de olie in de pan en bak de rolletjes op hoog vuur totdat de buitenkant knapperig is. Haal de prikkertjes eruit en verdeel over de sla op de borden, Sprenkel balsamico erover.
    Serveren met stokbrood.

    Gebaseerd op: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?collection=algemeen&rq=kippenlevertjes&id=363234

    Pastasalade met geitenkaas en spekjes

    100 gr gemengde sla
    60 gr zachte geitenkaas (chevre naturel) verbrokkeld
    spekjes
    farfalle of tagliatelle
    Dressing:
    2 el balsamicoazijn
    1 el vloeibare honing
    1 el extra vierge olijfolie

    Bak de spekjes uit en bereidt de pasta volgens de verpakking. Meng de ingrediënten voor de dressing en meng alles.

    Oosterse tilapia met paksoi

    2 flinke filets tilapia in blokjes
    3 cm gember, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, fijngesneden
    1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
    sap en geraspte schil van limoen
    1 paksoi, in repen
    3 el japanse sojasaus
    2 el wokolie

    Verhit de olie en bak de gember, knoflook, rode peper en citroenschil heel even tot het gaat geuren. Schep dan de blokjes tilapia erdoor en roerbak ze op een hoge stand in circa 3 minuten lichtbruin. Haal voorzichtig de tilapia uit de pan, zonder dat de vis uiteenvalt.
    Wok de paksoi 2 à 3 minuten. Voeg de sojasaus en het citroensap toe, schep voorzichtig de tilapia erdoorheen en warm het gerecht nog circa 2 minuten zachtjes door.
    Serveren met plakkerige rijst.

    Bouillabaisse

    1 kleine knolvenkel in blokjes
    400 gr vis: koolvis en zalm (diepvries)
    250 gr gemengde zeevruchten
    1 pakje gezeefde tomaten
    1 teentje knoflook, fijngesneden
    1 pot visfond
    3 el olijfolie
    2 el kurkuma

    Bewaar het groen van de knolvenkel. Fruit de venkel zelf in de olijfolie samen met de knoflook. Voeg de gezeefde tomaten, kurkuma en de vis toe, laat 3 uur op laag vuur pruttelen. Voeg de zeevruchten en het venkelgroen toe en laat nog 5 minuten doorwarmen.
    Eet als soep met stokbrood of zeef de bouillabaisse om ‘m als stoofschotel met krieltjes te eten.

    Linzen met worteltjes en sjalotjes

    1 blik linzen
    2 sjalotjes, gesnipperd
    2 winterpenen, in kleine blokjes
    4 el vloeibare margarine

    Fruit ui en peen in wat vloeibare margarine en voeg de linzen met het vocht uit het blik toe. Laat op laag vuur ruim een kwartier stoven en roer de rest van de margarine erdoor.
    Breng op smaak met (veel) zout en peper.
    Ontzettend lekker met een lamskoteletje.

    Koolviscurry (budgetgerecht)

    400 gr koolvis, ontdooid en in blokjes
    4 el gele currypasta (Pataks)
    1 pakje kokosmelk
    1 stronk bloemkool of brocolli in roosjes
    2 el wokolie

    Fruit de currypasta in de wokolie. Bak eerst de groente en dan de de koolvis op hoog vuur aan en voeg de kokosmelk toe. Laat op laag vuur zo’n 15 minuten pruttelen of totdat de saus een beetje ingekookt is.
    Serveren met plakkerige witte rijst.

    Gebaseerd op: http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?view=simple&rq=koolviscurry&id=443496
    Sweet and innocent...
      zaterdag 3 mei 2008 @ 22:18:20 #248
    112545 Muck
    Meine Sprache: International
    pi_58461676
    Oeh wat een boel recepten
    quote:
    Muck, kies er maar een paar uit
    will do, will do

    Aspergesalade met zalm - staat erin
    Aubergineovenschotel (budgetgerecht) - staat erin en een budget-smiley voor in de index volgt snel
    Pasta gorgonzola met winterpostelein (budget gerecht) - zou je hier misschien de hoeveelheden bij willen vermelden? Lijkt me érg lekker namelijk
    Basis pastasaus (budget gerecht) - Deze heb ik er niet ingezet, omdat er al een aantal basis pastasauzen in staan
    Salade met kippenlevertjes - Staat erin
    Pastasalade met geitenkaas en spekjes - staat erin
    Oosterse tilapia met paksoi - staat erin
    Bouillabaisse - staat erin
    Linzen met worteltjes en sjalotjes - heb ik in het vegetarische hoofdstuk gezet, dus het lamskoteletje is even naar een ander gerecht gehold
    Koolviscurry (budgetgerecht) - staat erin

    heel erg bedankt!
    It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
    pi_58464542
    Super! Ik ga op een ander tijdstip eens rustig nadenken hoeveel er in hemelsnaam in een pakje spekjes, gorgonzola etc zit
    Sweet and innocent...
    pi_58488956
    quote:
    Op woensdag 30 april 2008 23:12 schreef Muck het volgende:
    ennn, de recepten van sylvana staan er inmiddels ook in
    Thnx, heb er nog wel meer, zal die later vandaag wel posten
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')