abonnement Unibet Coolblue
pi_59408272
Heyl, pietverdriet, hoeveel kostte dat ding van jou eigenlijk?
pi_101285006
Gisteren in de kringloop winkel ijsmachine gekocht zonder handleiding. Sindsdien o.a. hier aan het inlezen in div. topics.

In een handleiding die hier gepost was stond niet in dat je melk en ei moest verwarmen. Kan dat de oorzaak zijn dat het ijs zachte klontjes/schilvertjes had.

Overigens heb ik eerst ei, met (in koffiemaler gemalen) suiker geklopt, daarna melk toegevoegd en daarna de bijna stijf geslagen slagroom.

En gecondenseerde melk nog in blik een paar uur in kokend water verwarmen geeft heerlijke caramelsaus,daar zou ik best een recept mee willen. anders dan hierboven die mensen niet lekker vinden dus.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:29:35 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101285100
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:25 schreef Anne100 het volgende:
Gisteren in de kringloop winkel ijsmachine gekocht zonder handleiding. Sindsdien o.a. hier aan het inlezen in div. topics.

In een handleiding die hier gepost was stond niet in dat je melk en ei moest verwarmen. Kan dat de oorzaak zijn dat het ijs zachte klontjes/schilvertjes had.

Overigens heb ik eerst ei, met (in koffiemaler gemalen) suiker geklopt, daarna melk toegevoegd en daarna de bijna stijf geslagen slagroom.

En gecondenseerde melk nog in blik een paar uur in kokend water verwarmen geeft heerlijke caramelsaus,daar zou ik best een recept mee willen. anders dan hierboven die mensen niet lekker vinden dus.
Welke ijsmachine is het? Merk? Kristallen in je ijs betekenen te weinig droge stof. Zachte klontjes betekenen waarschijnlijk dat je roerei hebt gemaakt ipv een custard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 12:58:07 #54
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_101406479
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:

Volle melk - 322 gram
Expreso - 200 gram
Slagroom 35% - 195 gram
Magere melk poeder - 61 gram
dextrose - 138 gram
invertsuiker - 20 gram
kristalsuiker - 58 gram

Mixen en in je machine gooien.
Door het hoge gehalte dextrose is het ook goed in te vriezen en langer te bewaren.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 31 augustus 2011 @ 13:39:16 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101408183
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 12:58 schreef Bramito het volgende:
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:

Magere melk poeder
dextrose
invertsuiker
Ingredienten die iedereen in huis heeft en je gewoon om de hoek kan halen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 31 augustus 2011 @ 14:21:34 #56
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_101409793
magere melkpoeder en dextrose krijg je gewoon bij Dirk vd Broek......
Inversuiker maak je even zelf of vervang je door wat meer dextrose...
Siesta & Fiesta!
pi_105268118
Piet nog bedankt voor je antwoord, ik zie het nu pas. Heb inmiddels al heel vaak ijs gemaakt.
  dinsdag 6 december 2011 @ 20:25:48 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105268236
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 december 2011 20:23 schreef Anne100 het volgende:
Piet nog bedankt voor je antwoord, ik zie het nu pas. Heb inmiddels al heel vaak ijs gemaakt.
Goedzo, en wat maak je voor een ijs?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105284847
quote:
0s.gif Op woensdag 31 augustus 2011 12:58 schreef Bramito het volgende:
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:

Volle melk - 322 gram
Expreso - 200 gram
Slagroom 35% - 195 gram
Magere melk poeder - 61 gram
dextrose - 138 gram
invertsuiker - 20 gram
kristalsuiker - 58 gram

Mixen en in je machine gooien.
Door het hoge gehalte dextrose is het ook goed in te vriezen en langer te bewaren.
Volgens mij heb ik deze ook weleens gemaakt. Hij komt uit Made in Italy toch? Heerlijk ijs idd!
pi_105288054
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 7 december 2011 @ 14:50:48 #61
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_105295513
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 09:37 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Volgens mij heb ik deze ook weleens gemaakt. Hij komt uit Made in Italy toch? Heerlijk ijs idd!
Ik heb 'm uit Angelo Corvitto, maar die vent wordt nogal eens geciteerd. Ik ben zelf aan het experimenteren met ijs van gedroogde vijgen met honing. Als ik tevreden ben over het recept zal ik het plaatsen.
Siesta & Fiesta!
  donderdag 8 december 2011 @ 21:13:53 #62
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_105354027
En het winnende recept, gekozen door een (on)afhankelijke jury van 6 mensen, is:

Volle Melk - 382gr
Water - 110gr
Room 35% - 80gr
Magere melk Poeder - 70gr
Dextrose - 100gr
Honing - 50gr
Gedroogde Vijgen - 200gr
Lecitine van Soja - 8gr (of je laat dit lekker weg)

Alles bij elkaar in de blender, of met de staafmixer glad pureren. Goed koelen, en in je ijsmachne.
Dit is ijs dat je na het maken het best een nachtje kan invriezen. De smaakt ontwikkeld zich dan beter en dit ijs blijf gewoon zacht bij -18. Dit wordt in ieder geval een deel van het nagerecht op een van die speciale dagen in december.

Volgende experiment: hazelnootijs
Siesta & Fiesta!
  donderdag 22 december 2011 @ 22:26:04 #63
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105939098
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 11:30 schreef The_stranger het volgende:
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
Zijn website is het sowieso de moeite waard om vaak te checken.

Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:53:50 #64
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105940888
En klaar.
-100 ml room
-150 ml melk
-50 gr chocolade
-60 gr suiker

Eindoordeel:

pi_105974197
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:26 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn website is het sowieso de moeite waard om vaak te checken.

Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
Heb op het programma simpel vanilleijs met daarin stukken karamel. Na een dag of twee in de vriezer "smelt" de karamel in het ijs zodat je lekkere "blobben" zachte karamel in je ijs hebt :9~

Daarnaast nog kaneelijs, eventueel met iets van appel erbij (al denk ik dat het bij het ijs blijft..)

Alle twee uit het boek wat ik genoemd heb.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 23 december 2011 @ 19:53:26 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105974610
Persoonlijk vind ik zelfgemaakt niet geschikt om in de vriezer te bewaren. Je moet het vers eten, dan is het echt lekker. Hoe goed je zelfgemaakte ijs vers ook is, ingevroren smaakt het veel minder, zelfs fabrieksijs smaakt dan beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105974776
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Persoonlijk vind ik zelfgemaakt niet geschikt om in de vriezer te bewaren. Je moet het vers eten, dan is het echt lekker. Hoe goed je zelfgemaakte ijs vers ook is, ingevroren smaakt het veel minder, zelfs fabrieksijs smaakt dan beter
Helemaal gelijk in, echter in dit geval zorgt de karamel voor net iets meer "plezier" door het een dag in de vriezer te laten en weer zacht te worden.
Daarnaast moet ik op de dag zelf nog aan de BBQ waardoor ik gewoonweg geen tijd heb om twee batches te maken, ik weet dan zeker dat er in ieder geval ijs in de vriezer ligt mocht om wat voor reder de rest uitlopen of iets dergelijks. Het kaneel ijs wordt twee uur van te voren gemaakt en gaat de vriezer in om wat "uit te harden". Dat is wat ik normaal ook doe, maar normaal zorg ik ook niet voor een diner voor 12 man.
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:03:14 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105975096
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105976110
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
Nogmaals, ik geef je groot gelijk, net uit de machine is het het lekkerst, even de vriezer in om wat harder te worden misstaat het ook niet. Maar nu kies ik vanwege de rest van het diner simpel voor "the easy way out"... Vandaar ook lekker veilig vanille ijs, ten eerst al talloze keren gemaakt, ten tweede kan geen moeilijke eter daar iets tegen hebben..
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_105976234
quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2011 11:30 schreef The_stranger het volgende:
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
Yup, David Lebovitz is ook mijn ijskoning. O+

Laatst nog zijn roomijs met gekaramelliseerde witte chocolade gemaakt, maar die was zó over the top (wel ontzettend lekker) dat ik nu voor kerst overmorgen maar kies voor zijn friszoete gemberijs. O+


quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:26 schreef Erasmo het volgende:

Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
Jazeker, mijn ijsmachine gaat aan zodra we aan tafel schuiven voor de voorgerechten. *)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:28:42 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976273
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:24 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Nogmaals, ik geef je groot gelijk, net uit de machine is het het lekkerst, even de vriezer in om wat harder te worden misstaat het ook niet. Maar nu kies ik vanwege de rest van het diner simpel voor "the easy way out"... Vandaar ook lekker veilig vanille ijs, ten eerst al talloze keren gemaakt, ten tweede kan geen moeilijke eter daar iets tegen hebben..
Zie het niet als commentaar op jou, maar als observatie vn zelf ijs maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 23 december 2011 @ 20:29:57 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105976341
Echt sorbetijs, gemaakt van gepureerd fruit en suiker is trouwens niet alleen goddelijk lekker, het is ook nergens te koop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 januari 2012 @ 12:03:20 #73
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_106596492
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
Als je dextrose en/of invertsuiker in de juiste verhouding toevoegt, dan heb je daat geen last van. Zelf vind ik het ijs op dag 2 intenser smaken. Je kan natuurlijk ook je compositie een dagje in de koelkast bewaren. Sorbetijs eet ik wel het liefst vers. Daar voeg ik ook nooit dextrose aan toe, want dat proef je.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 18 december 2012 @ 20:18:02 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120474644
Kick
Ananassorbet gemaak, een superrijpe aromatische ananas met wat suiker, mengsel was heerlijk, maar eenmaal sorbet een vrij smakeloze massa.
Had dit alleen eerder met blauwe bessen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 08:56:21 #75
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_120496734
Vreemd, ik vind die van mij altijd wel flink naar ananas smaken. Dat kan natuurlijk slechts beleving zijn. Ik maak hem zo:

Water: 390gr
Suiker: 40gr
Invert Suiker: 95gr
Ananas: 450gr
Citroensap: 25gr

Van blauwe bessen heb ik nog nooit ijs gemaakt.
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')