Welke ijsmachine is het? Merk? Kristallen in je ijs betekenen te weinig droge stof. Zachte klontjes betekenen waarschijnlijk dat je roerei hebt gemaakt ipv een custard.quote:Op zondag 28 augustus 2011 13:25 schreef Anne100 het volgende:
Gisteren in de kringloop winkel ijsmachine gekocht zonder handleiding. Sindsdien o.a. hier aan het inlezen in div. topics.
In een handleiding die hier gepost was stond niet in dat je melk en ei moest verwarmen. Kan dat de oorzaak zijn dat het ijs zachte klontjes/schilvertjes had.
Overigens heb ik eerst ei, met (in koffiemaler gemalen) suiker geklopt, daarna melk toegevoegd en daarna de bijna stijf geslagen slagroom.
En gecondenseerde melk nog in blik een paar uur in kokend water verwarmen geeft heerlijke caramelsaus,daar zou ik best een recept mee willen. anders dan hierboven die mensen niet lekker vinden dus.
Ingredienten die iedereen in huis heeft en je gewoon om de hoek kan halenquote:Op woensdag 31 augustus 2011 12:58 schreef Bramito het volgende:
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:
Magere melk poeder
dextrose
invertsuiker
Goedzo, en wat maak je voor een ijs?quote:Op dinsdag 6 december 2011 20:23 schreef Anne100 het volgende:
Piet nog bedankt voor je antwoord, ik zie het nu pas. Heb inmiddels al heel vaak ijs gemaakt.
Volgens mij heb ik deze ook weleens gemaakt. Hij komt uit Made in Italy toch? Heerlijk ijs idd!quote:Op woensdag 31 augustus 2011 12:58 schreef Bramito het volgende:
Direct uit een boek maar dit ijs is zooooo lekkerrrrrrrrrr:
Volle melk - 322 gram
Expreso - 200 gram
Slagroom 35% - 195 gram
Magere melk poeder - 61 gram
dextrose - 138 gram
invertsuiker - 20 gram
kristalsuiker - 58 gram
Mixen en in je machine gooien.
Door het hoge gehalte dextrose is het ook goed in te vriezen en langer te bewaren.
Ik heb 'm uit Angelo Corvitto, maar die vent wordt nogal eens geciteerd. Ik ben zelf aan het experimenteren met ijs van gedroogde vijgen met honing. Als ik tevreden ben over het recept zal ik het plaatsen.quote:Op woensdag 7 december 2011 09:37 schreef FigureBirdStars het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik deze ook weleens gemaakt. Hij komt uit Made in Italy toch? Heerlijk ijs idd!
Zijn website is het sowieso de moeite waard om vaak te checken.quote:Op woensdag 7 december 2011 11:30 schreef The_stranger het volgende:
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
Heb op het programma simpel vanilleijs met daarin stukken karamel. Na een dag of twee in de vriezer "smelt" de karamel in het ijs zodat je lekkere "blobben" zachte karamel in je ijs hebtquote:Op donderdag 22 december 2011 22:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zijn website is het sowieso de moeite waard om vaak te checken.
Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
Helemaal gelijk in, echter in dit geval zorgt de karamel voor net iets meer "plezier" door het een dag in de vriezer te laten en weer zacht te worden.quote:Op vrijdag 23 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Persoonlijk vind ik zelfgemaakt niet geschikt om in de vriezer te bewaren. Je moet het vers eten, dan is het echt lekker. Hoe goed je zelfgemaakte ijs vers ook is, ingevroren smaakt het veel minder, zelfs fabrieksijs smaakt dan beter
Nogmaals, ik geef je groot gelijk, net uit de machine is het het lekkerst, even de vriezer in om wat harder te worden misstaat het ook niet. Maar nu kies ik vanwege de rest van het diner simpel voor "the easy way out"... Vandaar ook lekker veilig vanille ijs, ten eerst al talloze keren gemaakt, ten tweede kan geen moeilijke eter daar iets tegen hebben..quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
Yup, David Lebovitz is ook mijn ijskoning.quote:Op woensdag 7 december 2011 11:30 schreef The_stranger het volgende:
Nu 'ie toch gekicked is, tipje voor ene goed receptenboek:
The perfect scoop
En zijn website (met meer dan alleen ijsrecepten)
Jazeker, mijn ijsmachine gaat aan zodra we aan tafel schuiven voor de voorgerechten.quote:Op donderdag 22 december 2011 22:26 schreef Erasmo het volgende:
Nog meer mensen die met de feestdagen zelf ijs draaien? Ben nu bezig met een test witte chocolade ijs.
Zie het niet als commentaar op jou, maar als observatie vn zelf ijs maken.quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:24 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Nogmaals, ik geef je groot gelijk, net uit de machine is het het lekkerst, even de vriezer in om wat harder te worden misstaat het ook niet. Maar nu kies ik vanwege de rest van het diner simpel voor "the easy way out"... Vandaar ook lekker veilig vanille ijs, ten eerst al talloze keren gemaakt, ten tweede kan geen moeilijke eter daar iets tegen hebben..
Als je dextrose en/of invertsuiker in de juiste verhouding toevoegt, dan heb je daat geen last van. Zelf vind ik het ijs op dag 2 intenser smaken. Je kan natuurlijk ook je compositie een dagje in de koelkast bewaren. Sorbetijs eet ik wel het liefst vers. Daar voeg ik ook nooit dextrose aan toe, want dat proef je.quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vermoed dat het komt omdat zelfgemaakt ijs veel minder lucht bevat dan fabrieksijs, en dat daardoor de kristalvorming bij het invriezen anders is.
Anyway.
Ik twijfel nog of ik zondag frambozenijs of frambozenpudding met mangosaus maak.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |