Heb eigenlijk alleen in het weekende tijd ervoor.quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 21:29 schreef Erosjuhhh het volgende:
zeker! als ik de ruimte en t geld voor fatsoenlijke keuken heb! wat is je meest extreme ijs tot nu toe? (ben je ook van de rare ijsssoorten? bierijs, uienijs etc ? )
Dacht eerder aan de volle smaak van overrijpe tomaten, zonder zout, kruiden etc-quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 22:03 schreef Erosjuhhh het volgende:
naja het is ook niet mijn smaak, maar t schijnt gekocht te worden.
zou iets met koriander lekker zijn? tis zo'n lekkere aparte smaak.. een tomatensorbet zou ook lekker kunnen zijn, moet je zorgen dat t wel meer richting de pastasaus gaat ipv ketchup (het zure) lijkt mij....
succes ermee!
Ook die tomaten zijn lekker te krijgen als je ze een week in de zon op de vensterbank legt.quote:Op zondag 19 augustus 2007 14:44 schreef Erosjuhhh het volgende:
dat van die tomaten is ook wel een idee ja piet, jou kennende zul jij lekkere tomaten gebruiken en niet zure,waterige hollandse tomaten
succes ermee
Ik vond het niet te vreten..quote:Op zaterdag 1 september 2007 16:42 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Ik weet niet of het hier al ergens staat maar ik ben nu bezig met dit recept:
Indiaas ijs met kardemom
Die gecondenseerde melk overheerst enorm.quote:Op zondag 2 september 2007 11:45 schreef _Henry_ het volgende:
Inderdaad niet het lekkerste ijs dat ik gegeten heb. Te veel room/melk-smaak, blegh
Ja hèhè, natuurlijk is het een kwestie van smaak..quote:Op zondag 2 september 2007 12:01 schreef justmattie het volgende:
kwestie van smaak misschien he
In diezelfde Allerhande stonden nog meer ijsrecepten. Iemand die al geprobeerd?quote:Op zaterdag 1 september 2007 16:42 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Het recept komt uit de allerhande en is een klein beetje aangepast.
Pietverdriet loopt hier niet meer rond, dus ik neem de vrijheid om mijn gedachten erover maar te vertellen Die eerste keer opwarmen doe je altijd (ik in ieder geval) met een vanille (of kaneel) stokje erin, als je het verwarmd dan wordt de smaak van het vanillestokje sneller & beter geëxtraheerd waardoor je ijs een betere smaak krijgt.quote:
Slagroom stijfslaan doe ik niet, ik vind dat t zonder dat te doen wel luchtig genoeg wordt (heb nog nooit echt een vergelijking gemaakt van hoe t wordt als je t wel/niet doet). Je moet erop letten dat je de custard voorzichtig verwarmd, anders krijg je een klontenboel. En ik weet niet precies bij wat voor temperatuur eieren beginnen te binden, maar volgens mij is het iig niet zo dat je zeker alle bacteriën hebt gedood. In zelfgemaakte mayo/tiramisu/etc. zitten ook rauwe eieren, ik moet zeggen dat ik er niet echt een probleem mee heb.quote:Op maandag 21 april 2008 14:49 schreef djkoelkast het volgende:
Mijn Piet wat doe je
Ok duidelijk, weet jij nog knelpunten waar je tegenaan kunt lopen?
En is het wellicht beter om alleen de melk te koken en de slagroom stijf te kloppen (om zo een luchtiger mengsel te krijgen)?
Het lijkt mij dat het pasteuriseren van de eieren ook wel belangrijk is, gezien gepasteuriseerde eigelen bij weinig supermarkten te krijgen zijn en bovendien erg duur. Rauwe eieren ben ik niet zo dol op persoonlijk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |