quote:bak aardbeien 500 gr
125 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker (15 gr)
250 ml slagroom
500 gr kwark
- Aardbeien pureren
- Slagroom beetje opkloppen met suiker en vanillesuiker
- Kwark slagroom en aardbeien door elkaar mengen en in de ijsbak gieten...
quote:500 gram bramen
250 gram basterdsuiker
2 eetl. citroensap
400 gram room
de boel gemixt met de staafmixer en in een diepvriesbak gedaan.
onder regelmatig omroeren laten invriezen en ziedaar:
quote:150 ml volle melk
200 ml room
200 ml romige kokosmelk (pakje, conimex)
25 gr kokos
90 gr suiker
40 gr malibu
room licht opkloppen, suiker erdoor, melk erbij
kokos en malibu bij elkaar doen en even laten staan
door elkaar mixen
in de ijsmachine schenken en draaien maar
linkje naar het vorige topicquote:Heb een eenvoudig recept bedacht voor een lekker zacht en romig vanilleijs, waarmee iedereen kan werken, zonder koken of eieren.
Vanillestokje
125 cc slagroom
4 a 5 eetlepels suiker
halve liter vanillevla
Haal het merg uit een vanillestokje en doe deze bij de slagroom, doe de suiker in de slagroom en sla deze lobbig, stijf maar niet helemaal stijf,
Voeg de vla toe en roer het goed door elkaar.
Doe dit in de ijsmachine.
Ligt eraan hoeveel ijs ze eten, maar standaard is een recept voor 4 personen. Is het lekker geworden?quote:Op maandag 23 juli 2007 22:16 schreef justmattie het volgende:
ff mn eigen stormloop-topic kicken
Ik wil morgen dus dat recept gaan maken met vanillevla. van pietverdriet. Alleen voor hoeveel pers. is dat recept ongeveer Piet?
De structuur van het ijs was perfect, maar de smaak veel te zuur, volgende keer minder citroen erin.quote:Op zaterdag 11 augustus 2007 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond het volgende experiment
250 cc water
200 gram suiker
sap van 3 citroenen
Dit in de koeling tot ijskoud en dan in de lopende ijsmachine zodat het snel bevriest.
zal dit niet lekkerder zijn met sinaasappels erbij?quote:Op zaterdag 11 augustus 2007 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond het volgende experiment
250 cc water
200 gram suiker
sap van 3 citroenen
Dit in de koeling tot ijskoud en dan in de lopende ijsmachine zodat het snel bevriest.
Het ijs was iets te zoet, volgende keer wat minder suiker, maar voor de rest, goddelijk, werkelijk goddelijk,,quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Nieuw vanilleijs recept
200 ml volle melk,
200 ml minstens 35% vette slagroom,
4 eidooiers,
150 gram suiker
en 1 vanille stokje.
Vanillestokje opensnijden en de zaadjes met een mes eruit schrapen en in de melk doen.
Deel (helft) van de suiker in een vijzel en de rest van het vanillestokje in heel kleine stukjes snijden er erbij doen, met de stamper vanille in de suiker vermalen.
De vanille en suiker bij de melk doen (dit is trouwens ook de manier om zelf vanillesuiker te maken, veeeeeeel lekkerder dan de chemische vaniline suiker in de zakjes)
De melk verwarmen tot ca 85 graden, niet laten koken, deksel erop en laten staan.
De eidooiers met de suiker tot een creme roeren.
De melk die een half uurtje de vanillesmaak heeft aan kunnen nemen door een zeef halen en vermengen met de eidooiers.
In een rvs schaal doen en au bain marie verwarmen tot de melk een binding krijgt van de eidooiers, de hele tijd goed om blijven roeren met een garde.
Als het gebonden is het mengsel in de bak in een andere bak met ijswater snel af laten koelen en er de koude slagroom bij doen en luchtig slaan met een garde.
Dit mengsel in de ijsmachine doen.
Heb het geproeft voor het erin ging, het smaakte als het platonische idee van vanille vla, goddelijke vla.
Ijsmachine loopt nu, ben benieuwd hoe het ijs wordt.
Dan is het geen citroensorbet.quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 21:00 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
zal dit niet lekkerder zijn met sinaasappels erbij?
ga jij ook nog wel hebben.quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 21:13 schreef Erosjuhhh het volgende:
nee dat klopt.. zou t meer citrussorbet zijn.. mandarijntjessorbet, goed plan! alleen wel in december?
vind ze nu niet echt lekker ofzo...
wou dat ik een ijsmachine had, jij geluksvogel piet
Heb eigenlijk alleen in het weekende tijd ervoor.quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 21:29 schreef Erosjuhhh het volgende:
zeker! als ik de ruimte en t geld voor fatsoenlijke keuken heb! wat is je meest extreme ijs tot nu toe? (ben je ook van de rare ijsssoorten? bierijs, uienijs etc ?)
Dacht eerder aan de volle smaak van overrijpe tomaten, zonder zout, kruiden etc-quote:Op zaterdag 18 augustus 2007 22:03 schreef Erosjuhhh het volgende:
naja het is ook niet mijn smaak, maar t schijnt gekocht te worden.
zou iets met koriander lekker zijn? tis zo'n lekkere aparte smaak.. een tomatensorbet zou ook lekker kunnen zijn, moet je zorgen dat t wel meer richting de pastasaus gaat ipv ketchup (het zure) lijkt mij....
succes ermee!
Ook die tomaten zijn lekker te krijgen als je ze een week in de zon op de vensterbank legt.quote:Op zondag 19 augustus 2007 14:44 schreef Erosjuhhh het volgende:
dat van die tomaten is ook wel een idee ja piet, jou kennende zul jij lekkere tomaten gebruiken en niet zure,waterige hollandse tomaten
succes ermee
Ik vond het niet te vreten..quote:Op zaterdag 1 september 2007 16:42 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Ik weet niet of het hier al ergens staat maar ik ben nu bezig met dit recept:
Indiaas ijs met kardemom
Die gecondenseerde melk overheerst enorm.quote:Op zondag 2 september 2007 11:45 schreef _Henry_ het volgende:
Inderdaad niet het lekkerste ijs dat ik gegeten heb. Te veel room/melk-smaak, blegh
Ja hèhè, natuurlijk is het een kwestie van smaak..quote:
In diezelfde Allerhande stonden nog meer ijsrecepten. Iemand die al geprobeerd?quote:Op zaterdag 1 september 2007 16:42 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Het recept komt uit de allerhande en is een klein beetje aangepast.
Pietverdriet loopt hier niet meer rond, dus ik neem de vrijheid om mijn gedachten erover maar te vertellenquote:
Slagroom stijfslaan doe ik niet, ik vind dat t zonder dat te doen wel luchtig genoeg wordt (heb nog nooit echt een vergelijking gemaakt van hoe t wordt als je t wel/niet doet). Je moet erop letten dat je de custard voorzichtig verwarmd, anders krijg je een klontenboel. En ik weet niet precies bij wat voor temperatuur eieren beginnen te binden, maar volgens mij is het iig niet zo dat je zeker alle bacteriën hebt gedood. In zelfgemaakte mayo/tiramisu/etc. zitten ook rauwe eieren, ik moet zeggen dat ik er niet echt een probleem mee heb.quote:Op maandag 21 april 2008 14:49 schreef djkoelkast het volgende:
Mijn Piet wat doe je![]()
Ok duidelijk, weet jij nog knelpunten waar je tegenaan kunt lopen?
En is het wellicht beter om alleen de melk te koken en de slagroom stijf te kloppen (om zo een luchtiger mengsel te krijgen)?
Het lijkt mij dat het pasteuriseren van de eieren ook wel belangrijk is, gezien gepasteuriseerde eigelen bij weinig supermarkten te krijgen zijn en bovendien erg duur. Rauwe eieren ben ik niet zo dol op persoonlijk
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |