abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 mei 2007 @ 10:48:50 #26
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
  donderdag 24 mei 2007 @ 11:39:26 #27
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_49718352
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 23:48 schreef koningdavid het volgende:
Hoeveel toeschouwers kunnen in h et nieuwe stadion van AGOVV?
In eerste instantie 6.000, met uitbreidingsmogelijkheden tot 10.000/12.000

Benieuwd hoe ze dat willen vullen, zelfs bij een capaciteit van 6.000 zal het niet vol zitten denk ik. Het leeft nog steeds niet genoeg in Apeldoorn.
  donderdag 24 mei 2007 @ 11:58:30 #28
67174 Dos37
Come on Twente
pi_49719047
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 08:59 schreef venomsnake het volgende:
Ik moet eerlijk zeggen dat het stadion van Twente er wel erg geil uit ziet op die schetsen..
Alleen moeten ze die gracht nog weghalen en de tribune doortrekken naar het veld..
Vind ik eigenlijk ook maar dat gaat moeilijk worden. Want daar zitten de tenten voor eten en drinken ook
Premier League toto winnaar 2007-2008 en [b]2008-2009[/b]
Held Blaise NKUFO [b]All time topscoorder in Enschede[/b]
[b]WE WON IT ELEVEN TIMES![/b]
  donderdag 24 mei 2007 @ 12:01:04 #29
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_49719138
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 11:58 schreef Dos37 het volgende:

[..]

Vind ik eigenlijk ook maar dat gaat moeilijk worden. Want daar zitten de tenten voor eten en drinken ook
En alle sossnuivende vakP-ers die geen seconde van de wedstrijd zien.
pi_49747565
Beter wordt het nieuwe Feyenoord stadion niet van die moderne, multifunctionele, kille, koude troep. Nee, puur voetbal.
pi_49751484
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 11:58 schreef Dos37 het volgende:

[..]

Vind ik eigenlijk ook maar dat gaat moeilijk worden. Want daar zitten de tenten voor eten en drinken ook
Laat anders alleen bij Vak-P die tentjes ervoor zitten en verplaats ze in de rest van het stadion naar de achterkant van de tribune. Die zuipen toch minder

Ik neem ook aan dat tijdens het seizoen het dak er letterlijk af gaat aangezien er nog wat extra rijen aan de onderste ring worden toegevoegd?
De Graafschap - KV Mechelen - Tranmere Rovers
pi_49756499
tvp
pi_49756685
quote:
Op donderdag 24 mei 2007 09:31 schreef pfaf het volgende:
[afbeelding]
Gaat Dordrecht nu nog een stadion bouwen met verhoogde tibunes?
hahaha

Dar gebouw zal een hotel / casino / kantoorpand worden. Met dat stadion eraan vast moet dat een soort van mini uitgaansplekje worden.
  vrijdag 25 mei 2007 @ 17:26:25 #34
106943 blueangel_
*FS 1982-2008*
pi_49769811


Eerste beeld van het nieuwe stadion
quote:
Persconferentie "Project Nieuw Stadion"

Club Brugge heeft meer uitleg verschaft bij haar plannen om aan het klaverblad op de kruising van de E40 en E403 een nieuw stadion te bouwen gecombineerd met een overdekt winkelcentrum. Clubs plannen zijn gevalideerd en verder verfijnd in samenwerking met verschillende gereputeerde en gespecialiseerde adviseurs. Club is sinds enige weken volop bezig met intense gespreksrondes met de verschillende belanghebbenden in het dossier. Club Brugge en Uplace zullen ook in de komende weken nog een aantal belanghebbenden zien en plannen om de formele vergunningsprocedure op te starten ten laatste begin juli.


1. Waarom een nieuw stadion?

Het Belgisch voetbal boert achteruit. Vijftien jaar geleden stond de beste Belgische club nog op de vijfde plek van de UEFA rangschikking. Vandaag staat Club Brugge, als eerste Belgische club, pas 48ste.
Zoals bekend, zijn de grote clubs uit de zogenaamde “big five” voetballanden de clubs uit kleinere landen budgettair en dus ook sportief voorbijgesneld. Dat is gebeurd onder impuls van sterk gestegen tv-rechten. Maar ook vergelijkbare landen hebben ons sportief voorbijgestoken. Goede voorbeelden zijn teams uit Portugal (Porto, Benfica en Sporting Lissabon), Nederland (PSV en Ajax) en zelfs Zwitserland (FC Basel).
In de analyse van de succesfactoren van deze clubs uit vergelijkbare landen is er één constante: een gevoelig hoger budget afkomstig uit wedstrijddaginkomsten in vergelijking met dat van Club. Niet verwonderlijk hebben zij stuk voor stuk stadions met ruime capaciteit die het comfort bieden dat beantwoordt aan de eisen van de moderne supporter. Het profiel van de moderne supporter evolueert snel naar dat van de hele familie die samen met de kinderen een gezellig avondje uit wil. De moderne bezoeker verwacht dan ook veel hogere comfortvereisten: verzorgde overdekte zitplaatsen, voldoende en nette sanitaire voorzieningen, vlotte bereikbaarheid en parkeergelegenheid dichtbij het stadion, extra voorzieningen naast het voetbal zoals drank- en eetgelegenheden, shops met voetbalattributen, voldoende veiligheidsvoorzieningen, enz.
Het goede nieuws is dat Club het potentieel heeft om de buitenlandse succesverhalen achterna te gaan. Het huidige stadion zit voortdurend meer dan 90% vol en dat enkel en alleen met abonnees. Club Brugge heeft de ruimste achterban van de Belgische clubs en heeft meer dan 60.000 geregistreerde supporters. Dit aantal is vergelijkbaar met dat van buitenlandse topclubs. Een studie van professor Dejonghe, gespecialiseerd in de materie, toont aan dat Club een gemiddeld aantal abonnees van 38.100 kan bereiken. Dat kan echter enkel indien Club beschikt over een voldoende groot stadion dat voldoet aan de verwachtingen van de moderne supporter.
Het slechte nieuws is dat Club in het huidige Jan Breydelstadion deze ambitie niet kan waarmaken. Het stadion heeft de voorbije 30 jaar goede diensten bewezen aan Club Brugge. Thans is het echter op alle vlakken voorbijgestreefd. Het stadion is 15.000 zitjes te klein, biedt geen parkeerfaciliteiten (zoektochten van 20 min naar een plekje en een daaropvolgende wandeling van 15 min naar het stadion zijn geen uitzondering), is moeilijk te bereiken en is verouderd zowel wat de voorzieningen voor de gewone als de “business” voetballiefhebber betreft.
Vanuit deze vaststelling is Club Brugge op zoek gegaan naar een concrete oplossing. De uitgangspunten waren daarbij:
(1) geen beroep doen op gelden van Club zodat de extra budgetten geïnvesteerd kunnen worden in de sportieve werking (zoniet zou het nieuw stadion voor Club Brugge een nuloperatie blijven),
(2) tevens geen beroep doet op gelden van de gemeenschap, en,
(3) een zo breed mogelijk draagvlak hebben binnen de samenleving.
Club heeft twee pistes grondig bestudeerd, een aanpassing van het huidige Jan Breydelstadion en het bouwen van een nieuw stadion.

2. Jan Breydel aanpassen is geen oplossing
Club Brugge heeft een grondige studie uitgevoerd om de mogelijkheden en kostprijs van een verbouwing van het Jan Breydelstadion correct in te schatten. Uitgangspunt was de uitbreiding van het stadion tot 40.000 overdekte zitjes, het comfortniveau substantieel optrekken en de vereiste businessfaciliteiten voorzien. Deze aanpassing zou onder meer gebeuren door het dichtbouwen van de stadionhoeken en de plaatsing van een extra ring op 3 van de 4 tribunes. De noodzakelijke capaciteitsuitbreiding maakt bovendien belangrijke mobiliteitswerken en investeringen in parkeergelegenheid noodzakelijk teneinde het bestaande parkeer- en bereikbaarheidsprobleem niet nog verder te vergroten.
Uit alle rapporten blijkt dat het Jan Breydelstadion aanpassen absoluut géén oplossing is. Niet alleen is het prijskaartje bijzonder duur met investeringen van 102,4 miljoen euro, er is wellicht ook niemand bereid dit te betalen. Bovendien zijn er in dit scenario nog een aantal andere obstakels:

§ de exploitatie zal nooit zo optimaal zijn als bij een nieuw stadion,
§ de reeds bestaande overlast voor de omgeving zal verder uitbreiden,
§ Club zal drie seizoenen op een bouwwerf met 40% minder capaciteit moeten spelen (en dreigt daardoor sportief weg te zakken),
§ de veiligheid in de woonwijk zal nog moeilijker te handhaven zijn, en
§ een verbouwing is geen oplossing op lange termijn.


3. Nieuw stadion met overdekt winkelcentrum is de enige duurzame oplossing en creëert meerwaarde voor de hele regio

3.1. Topstadion zonder gemeenschapsgeld
Een stadion met overdekt winkelcentrum is de enige oplossing. De formule heeft in het buitenland al meerdere malen aangetoond succesvol, levensvatbaar en duurzaam te zijn. Niet alleen ligt de kostprijs een stuk lager dan bij het verbouwen van het huidige stadion, dergelijk project kan ook gefinancierd worden zonder tussenkomst van Club Brugge of de overheid. De vereiste investering voor het nieuwe stadion bedraagt 79,6 miljoen euro. Deze kost wordt integraal gedragen door de opbrengsten van het overdekt winkelcentrum.

Een stadion met overdekt winkelcentrum is de enige oplossing. De formule heeft in het buitenland al meerdere malen aangetoond succesvol, levensvatbaar en duurzaam te zijn. Niet alleen ligt de kostprijs een stuk lager dan bij het verbouwen van het huidige stadion, dergelijk project kan ook gefinancierd worden zonder tussenkomst van Club Brugge of de overheid. De vereiste investering voor het nieuwe stadion bedraagt 79,6 miljoen euro. Deze kost wordt integraal gedragen door de opbrengsten van het overdekt winkelcentrum.

3.2. Ideale ligging voor bezoekers én inwoners van omliggende gemeenten
Daarbij komt dat het nieuw stadion superieur is aan de Olympia site op alle belangrijke criteria zoals onder meer bereikbaarheid, verminderen van overlast en verhogen van veiligheid.
Door de unieke ligging van de site aan het klaverblad E40/E403, aan het Chartreuse station waar de light rail gepland is en langs twee buslijnen, zijn er ontegensprekelijk mobiliteitsvoordelen. Meer gebruik van openbaar vervoer, minder lange reistijden en geen files op het hoofdwegennet zijn daar enkele pertinente voorbeelden van.
De ligging aan het klaverblad en de mogelijkheid van een afgesloten ontsluitingscircuit zorgen ervoor dat de omgeving geen overlast ondervindt van het project.
Ook de voorziene 9.000 parkeerplaatsen naast het stadion, wat ongeveer 50% meer is dan wat de UEFA normen ter zake vereisen, garanderen een vlotte bereikbaarheid voor bezoekers en minimale overlast voor de omgeving.
De ordehandhaving wordt een stuk makkelijker en de daarbijhorende factuur neemt af. Veiligheidsmaatregelen kunnen immers veel makkelijker genomen worden in een afgesloten domein, weg van de woonkernen.
Er is geen transitieperiode ingevolge bouwwerken. Club Brugge kan zich dus ongestoord concentreren op haar sportieve groei.

3.3. Overdekt winkelcentrum, een gat in de markt aangewend voor het algemeen belang en meerwaarde voor de hele regio
Het overdekt winkelcentrum dat dient om het stadion te financieren vult een leemte in de markt op. Uitgebreide studies wijzen uit dat er in de regio Brugge nog ruimte is voor 100.508 m² extra niet-voeding winkelruimte. Het voorziene winkelcentrum zal met haar 45.000 m², dus geenszins marktverstorend zijn. Het project zal bovendien een erg zichtbare “landmark” toevoegen aan de regio en door haar overdekte formule, leisure thematiek en complementariteit met de stad Brugge een bijkomende aantrekkingspool voor Brugge worden. Na slechts twee weken rondvraag bij winkelketens was de beschikbare winkelruimte al met 30 % overingeschreven. Geen enkele van de inschrijvers overweegt een sluiting van een bestaande vestiging. Telkens betreft het ofwel nieuwe winkelketens in de regio of winkelketens die een extra winkel openen.
Clubs project biedt een unieke kans om deze overduidelijke marktopportuniteit aan te wenden om een project met algemeen belang te realiseren. Studies duiden ook aan dat er tot 1.222 extra arbeidsplaatsen gecreëerd zullen worden door het winkelcentrum alleen.
Het overdekt winkelcentrum dat dient om het stadion te financieren vult een leemte in de markt op. Uitgebreide studies wijzen uit dat er in de regio Brugge nog ruimte is voor 100.508 m² extra niet-voeding winkelruimte. Het voorziene winkelcentrum zal met haar 45.000 m², dus geenszins marktverstorend zijn. Het project zal bovendien een erg zichtbare “landmark” toevoegen aan de regio en door haar overdekte formule, leisure thematiek en complementariteit met de stad Brugge een bijkomende aantrekkingspool voor Brugge worden. Na slechts twee weken rondvraag bij winkelketens was de beschikbare winkelruimte al met 30 % overingeschreven. Geen enkele van de inschrijvers overweegt een sluiting van een bestaande vestiging. Telkens betreft het ofwel nieuwe winkelketens in de regio of winkelketens die een extra winkel openen. Clubs project biedt een unieke kans om deze overduidelijke marktopportuniteit aan te wenden om een project met algemeen belang te realiseren. Studies duiden ook aan dat er tot 1.222 extra arbeidsplaatsen gecreëerd zullen worden door het winkelcentrum alleen.

3.4. Herwaardering leefbaarheid Olympia site
De bestaande Olympia site kan herbestemd worden waardoor ze opnieuw ‘zone-eigen’ wordt. De site kan bijvoorbeeld herontwikkeld worden met 667 wooneenheden in het groen, goed voor 2.000 inwoners en bijhorend potentieel voor de middenstand. Volgens onze raming kan dergelijke herontwikkeling de stadskas bovendien 29,8 miljoen euro opleveren.

3.5. Oplossingen voor Cercle en de jeugd
Ook voor Cercle Brugge zijn oplossingen overdacht al dienen deze uiteraard door Cercle en de bevoegde overheden te worden beoordeeld. Een mogelijke oplossing is het bouwen van een aangepaste accommodatie op maat van Cercle. Opties zijn alvast de Daverlosite en de Julien Saelenssite te Assebroek. De vereiste investering wordt geschat op 5 miljoen euro, die eventueel kan worden gefinancierd uit de opbrengst van de herbestemming van het Jan Breydelstadion (uiteraard naar het oordeel van de bevoegde overheid). Uiteraard is Cercle welkom om, wanneer dit nodig blijkt, bepaalde wedstrijden af te werken in het nieuw stadion.
Er werd ook gedacht aan het jeugdcentrum van Club Brugge. Enkele mogelijke locaties werden geïdentificeerd en de kostprijs werd geraamd op 2 miljoen euro. Verwacht mag worden dat de overheid, net zoals bij Brussels, Anderlecht en Standard, aan Club de nodige financiële ondersteuning zal geven voor dit project.

4. Een win-win project voor alle belanghebbenden
Het project is uniek en biedt een unieke win-win opportuniteit voor iedereen. Op basis van de sterkte van het dossier en het geleverde studiewerk in combinatie met uitvoerig overleg met diverse belanghebbenden, zijn Club Brugge en Uplace klaar om de volgende stappen in dit dossier te zetten.
De komende weken zetten de partijen hun constructief overleg en consultatie met alle belanghebbenden verder. Hierna zal de vergunningsprocedure formeel worden opgestart, dit uiterlijk tegen begin juli. Streefdoel is een opstart van de werkzaamheden in 2008 en hopelijk ingebruikname van het nieuwe stadion voor het seizoen 2011 – 2012.
En de powerpointpresentatie:

http://www.clubbrugge.be/tmp/persconferentie.pps
+ François Sterchele, 14/03/1982 - 08/05/2008 +
  vrijdag 25 mei 2007 @ 17:59:43 #35
106943 blueangel_
*FS 1982-2008*
pi_49770820
+ François Sterchele, 14/03/1982 - 08/05/2008 +
pi_49771381
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 17:26 schreef blueangel_ het volgende:
[afbeelding]

Eerste beeld van het nieuwe stadion
[..]

En de powerpointpresentatie:

http://www.clubbrugge.be/tmp/persconferentie.pps
van buiten niet echt mooi
pi_49775934
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 18:20 schreef hello_moto1992 het volgende:

[..]

van buiten niet echt mooi
Lelijk zelfs

edit: whahaha die Raoul Lambert
  vrijdag 25 mei 2007 @ 21:25:34 #38
106943 blueangel_
*FS 1982-2008*
pi_49776334
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 21:14 schreef Erasmusch het volgende:

[..]

Lelijk zelfs

edit: whahaha die Raoul Lambert
Beetje respect graag voor een van de grootste clubmonumenten ooit

Lotte

[ Bericht 10% gewijzigd door blueangel_ op 25-05-2007 21:34:13 ]
+ François Sterchele, 14/03/1982 - 08/05/2008 +
pi_49781091
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 11:27 schreef renz0r het volgende:

[..]

hahaha

Dar gebouw zal een hotel / casino / kantoorpand worden. Met dat stadion eraan vast moet dat een soort van mini uitgaansplekje worden.
Dit gebouw is een hotel van Van der Valk. Die willen een hotel ergens langs de A16 hebben en het stadion zou eerst bij Amstelwijck (kruising A16-N3) komen. Dat gaat niet door en de geruchten gaan dat vd Valk dus niet meer mee wil werken, wat de financiering van het geheel in gevaar brengt.

En even pure span, maar adofans.nl heeft regelmatig updates van de voortgang van de bouw. Veel vaker dan de officele site van ADO.
  zaterdag 26 mei 2007 @ 09:25:12 #40
162483 Haaglander
Zoo ik iets ben ....
pi_49785388
Ziet er allemaal prachtig uit..
Lekkeâh bèdehand. Nâh je zin?
  zaterdag 26 mei 2007 @ 09:26:19 #41
162483 Haaglander
Zoo ik iets ben ....
pi_49785395
quote:
Op vrijdag 25 mei 2007 17:26 schreef blueangel_ het volgende:
[afbeelding]

Eerste beeld van het nieuwe stadion
[..]

En de powerpointpresentatie:

http://www.clubbrugge.be/tmp/persconferentie.pps
Heel fraai ....
Lekkeâh bèdehand. Nâh je zin?
pi_49787193
quote:
Op woensdag 23 mei 2007 22:22 schreef rubbereend het volgende:

[..]

zeker, kijk eens in België wat daar staat Anderlecht wil daat ook een nieuw stadion...... er zijn in Nderland inmiddels veel clubs die een groter/beter stadion hebben dan Anderlecht
Maar dat stadion ademt wel voetbal uit, i.t.t. al die blokkendozen op industrieterreinen bij ons
pi_49787919
tvp
'I don't make predictions. I never have done and I never will do.' - Ian Wright
  zaterdag 26 mei 2007 @ 13:31:57 #44
49255 Devano
melagomane blaaskaak
pi_49790291
Is dat niet een beetje uitgaan van te veel publiek?
None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zondag 27 mei 2007 @ 13:49:24 #45
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_49817073
quote:
Op zaterdag 26 mei 2007 11:27 schreef Barnet_Bee het volgende:

[..]

Maar dat stadion ademt wel voetbal uit, i.t.t. al die blokkendozen op industrieterreinen bij ons
stadions horen sowieso in de stad en niet op een industrieterrein
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_49817238
Dat ding van AGOVV is heel wat voor zo'n klein clubje.
  zondag 27 mei 2007 @ 13:59:22 #47
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_49817409
Het Cambuurstadion wordt verbouwd op de huidige plek.
Als dat niet doorgaat dan komt er een nieuw stadion in Leeuwarden.
Neerkomen wel!
pi_49817796
Het gaat nog ergens op lijken die eerste divisie.
As long as I gaze on Waterloo sunset I am in paradise.
pi_49818071
quote:
Op zondag 27 mei 2007 13:59 schreef Freeflyer het volgende:
Het Cambuurstadion wordt verbouwd op de huidige plek.
Als dat niet doorgaat dan komt er een nieuw stadion in Leeuwarden.
Wie betaald dat?
pi_49830211
quote:
Op zondag 27 mei 2007 13:49 schreef rubbereend het volgende:

[..]

stadions horen sowieso in de stad en niet op een industrieterrein
Liefst wel, geen vereiste. Zie het mooiste stadion van NL
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')