abonnement Unibet Coolblue
pi_47270140
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 13:21 schreef Fayme het volgende:

[..]

Heaven7??
Je zit op een forum voor mensen met acne, dus mensen die een slechte huid hebben. We hebben het er allemaal over dat we ons zo schamen, mensen niet aan durven kijken, niet uit durven gaan, geen innig contact durven hebben.
En jij maakt een opmerking over iemands lippen!!! Juist op dit forum moeten we elkaar accepteren en steunen en niet dit soort domme opmerkingen maken!
Anders geloof ik toch dat je op t verkeerde forum zit.

Als Senne een partner zoals jou zal hebben, zou ie erg ongelukkig zijn.
Schaam je
Ik zou m'n vriend ook niet zoenen hoor met zulke lippen
En nu ik zelf ook zulke lippen heb, vind ik het erg vervelend met zoenen, en ik doe het dus ook niet als m'n lippen gebarsten zijn en bloeden.
Als ik ze regelmatig insmeer is het een ander verhaal, maar dan zien ze er ook niet zo afgrijselijk uit.
pi_47270766
quote:
Even om uit te leggen waarom alcohol en roaccutane niet samengaan.
Roa werkt op je lever, het kan de vetten in je lever en dus in je bloed verhogen. Teveel vet in je lever en in je bloed is niet goed voor je lichaam ( denk aan een te hoog cholesterol ).
Alcohol sloopt je lever. Je lever beschadigt van alchol en door deze beschadigingen kan je lever zijn vet niet meer kwijt ( leververvetting ).
Door herhaaldelijke beschadigingen van de lever door giftige stoffen zoals alcohol, kan het ertoe leiden dat deze vervetting overgaat in ernstige littekenvorming van de lever ( levercirrose ). Levercirrose is na hart en vaatziekte en kanker de belangrijkste doodsoorzaak.

Je kan je dus voorstellen dat 1 van deze zaken niet goed voor je lever is, maar als je ze alle twee gebruikt ( misbruikt ), geef je je lever keer op keer een opdonder.
En aangezien je lever een errug belangrijk orgaan is en ik op de afdeling heel vaak zie hoe ziek je van leverziektes kan zijn en worden, neem ik het risico gewoon niet. Maar dat moet iedereen voor zichzelf weten natuurlijk.
Eeh, ik heb het nog gevraagd aan de dokter en volgens hem kon ik gewoon alcohol blijven drinken (2 avonden per week redelijk wat). Is het echt zo schadelijk?

Ik slik 2x per dag 20mg. Gaat na 4 maanden stapje voor stapje beter, zie 't helemaal goedkomen
// Last.fm
pi_47271356
alcohol is altijd een leuke discussie

mijn mening: het is niet GOED, maar het is ook niet SLECHT... want ook in de bijsluiter staat dat 'wat' alcohol wel kan.... ik geloof ook dat de eerste paar biertjes niet zo zwaar op de lever aanslaat...

ik drink wél gewoon, alleen wat rustiger Liefst drink ik helemaal niet, maar soms kan ik er niet onderuit en wil ik ff meedrinken!
Haleloeja
pi_47280467
Nou bedankt Fayme!

Ik merk het verschil in 60 en 40 wel erg hard. Men lippen zijn al stukken beter
pi_47281729
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 21:47 schreef Senne het volgende:
Nou bedankt Fayme!

Ik merk het verschil in 60 en 40 wel erg hard. Men lippen zijn al stukken beter
merk je dan ook dat je "vooruitgang" minder word?
pi_47282089
Daar kan ik me nog niet over uitspreken... Is nog maar 3 dagen dat ik aan de 40mg zit nu. En het heeft dus enkel nog maar invloed op de bijwerkingen.
  woensdag 14 maart 2007 @ 23:06:22 #7
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47284461
Even over het onthouden of je je pil al hebt genomen of niet, ik schrijf standaard de datum van de dag die het vandaag is op het doosje direct nadat ik de pillen heb ingenomen. Zo kom ik er hooguit achter dat ik ze eens een keer vergeten ben in te nemen, terwijl ik voorkom ik dat ik het dubbel heb gedaan. Er ligt gewoon standaard een pen naast het doosje bij mij, dat sowieso bovenop het aanrecht ligt want anders vergeet ik ze geheid. En het beste is om ze tijdens je avondmaaltijd te nemen zei mijn arts. Al komt het dus weleens voor dat ik dat zelfs vergeet en er pas bij het naar bed gaan achter kom dat ik het vergeten ben. Dan neem ik ze alsnog maar dan eet ik er dus niet bij.

Bij mij gaat het redelijk met mijn huid. Wel weer wat vooruitgang maar ben er nog steeds niet hoor. Komen ook nog steeds nieuwe pukkels bij. Verder veel rode vlekjes in mijn gezicht.

Wat er gezegd is over gevoelens over die negatieve spiraal herken ik ook wel. Maar nu het zonnetje eindelijk weer wat vaker schijnt zie ik het leven ook weer wat zonniger lijkt het wel, dus het is een optelsom van zoveel dingen en wellicht was ik ook gewoon toe aan de zon (zoals velen) en heeft het niet direct met die Roa te maken. Sommige dingen zul je toch nooit weten.

Fayme, ik geef je groot gelijk in je reactie op Heaven7. Ik vind zulke uitspraken ook niet kunnen op zo'n forum, je hebt mensen zó gekwestst, zeker op zo'n forum als dit. Ik had het tenminste niet leuk gevonden als er iemand zo had gereageerd als het mijn lippen waren. Bovendien zoent mijn vriend ze wel gewoon lekker (tenzij het bloed eruit komt natuurlijk, maar dat is nog nooit gebeurd). Senne ik vind het knap dat je uberhaupt foto's plaatst. Daar ben ik echt te schijterig voor hoor!

Alcohol drink ik ook niet veel meer, maar ik drink nog wel. Alleen de hoeveelheid per avond is nu echt gereduceerd tot 1 tot hooguit 2 glazen wijn en dan zo'n 2 x per week. Dat moet kunnen denk ik hoor. Mijn huidarts heeft dat ook expliciet tegen me gezegd op mijn vraag (dat dat dus gewoon kan) in het kader van "anders heb je helemaal geen leven meer". Al denk ik dat klem zuipen idd niet goed is, maar da's toch logisch.

De groeten weer!

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 14-03-2007 23:14:29 ]
pi_47292783
Ik moet dit even van me afschrijven: BAH! BAH!! BAH!!!

Gisteravond mijn gezicht gewassen en gedroogd met een handdoek. Maar ik had zo'n jeuk in mijn gezicht. Dus ik met die handdoek wrijven en dat voelde lekker. Maar nu de volgende ochtend, na het douchen, vlak voordat ik naar school moet, schrik ik me dood als ik in de spiegel kijk. Ik heb op mijn rechterwang echt een mega rode vlek die erg gevoelig en pijnlijk aanvoelt. Het lijkt verdorie wel of ik verbrand ben, ik schaam me kapot. Ik heb er Sudocrem op gesmeerd, maar dat valt natuurlijk op van dichtbij. En ik moet uitgerekend vandaag achter de PC samenwerken met mensen.

Het liefst ga ik de straat niet op, maar ik MOET wel. Al ga ik nog liever zo over straat:



Zo, dat is eruit! Frustraties.
Venco Dropmakers
pi_47310160
Ik heb gister mijn laatste pilletje ingenomen!! Totaal 5,5 maand geslikt: 2,5 maand 20mg/dag en 3 maanden 10mg/dag. Totaal dus niet zo heel veel naar binnen gekregen in vergelijking met de rest (35mg/kg) maar het resultaat mag er toch wel zijn.. Heb al maanden (zo goed als) geen nieuwe puistjes gekregen. Daarnaast heb ik wel nog een beetje een schrale huid met rode vlekjes, maar ik hoop dat dit juist beter gaat worden nu ik ermee stop (en perfect gaaf zal mijn huid waarschijnljk nooit worden omdat ik gewoon een k*thuid heb.. (ook eczeem-achtig altijd gehad)

Nu maar hopen dat mijn huid zo blijft nu ik stop of dat hij nog verder verbetert, zoals ook menig gebruiker ervaart. Ben toch bang dat het terug gaat komen, heb inmiddels al vrij vaak een antibiotica kuur gehad waarbij de acne wegging maar toch weer terugkwam na het stoppen.

Ik ben in ieder geval (voorlopig maar hopelijk voor altijd) van de roa af!! En dat nu net met de eerste dagen mooi weer! Mensen, allemaal heel erg bedankt, heb het forum half jaar lang stipt gevolgd en heb er echt veel aan gehad! Succes allemaal nog en moge jullie allemaal een hele gave huid krijgen!!

Ciao!!
pi_47334835
ben vandaag naar de dermatoloog geweest en gevraagd of ik niet beter van 20 naar 30 kon gaan maar hij vond dat de bijwerkingen die ik kreeg niet tegen het resultaat op konden (aangezien ik nu al lichte depressie en droge lippen en veel moe ben bij 20mg) voor de rest hoef ik geen bloed meer te prikken (gelukkig ) omdat ik alle keren al 100% goed was.

voor de rest begin ik nu te merken hoe moeilijk het is om mensen de psychische kanten van roa uit te leggen want een leraar vond het nodig om mijn ouders te bellen dat ik niet altijd aanwezig was. ik denk dat ze het erger vinden als ik een bloedneus krijg als dat ik met een (lichte) depressi rond loop.
naja voor zulke dingen ben ik dan maar blij dat ik jullie heb
pi_47352889
Hmm, het heeft even geduurd maar bepanthen helpt na 5 dagen toch wel goed!! M'n lippen zijn niet meer gebarsten. Ik moet wel heel regelmatig smeren.

Alleen jammer dat er een vreemd smaakje aan zit :-( ik ben net aan het daten en hoe moet dat nu met zoenen???
pi_47353425
quote:
Op vrijdag 16 maart 2007 22:08 schreef emss het volgende:
Hmm, het heeft even geduurd maar bepanthen helpt na 5 dagen toch wel goed!! M'n lippen zijn niet meer gebarsten. Ik moet wel heel regelmatig smeren.

Alleen jammer dat er een vreemd smaakje aan zit :-( ik ben net aan het daten en hoe moet dat nu met zoenen???
waarom gebruik je geen aquaphor ?
Haleloeja
pi_47357006
ik smeer mn lippen vaak in de avond in met purol (ik weet het is niet het beste maar goed genoeg) en word in de ochtend wakker met mooie lippen. wat ook wel helpt is vlak na het douche met de handoek over je lippen dan zie je alle velletjes loskomen. dit zijn althans mijn everingen en mijn last van mn lippen is minimaal.
pi_47361301
Ik gebruik altijd gewoon vaseline. Werkt wel goed, ook als je lippen zeer doen van de droogte. Een nadeel is wel dat het het wat glimt.
pi_47361991
quote:
Op woensdag 14 maart 2007 13:21 schreef Fayme het volgende:

[..]

Heaven7??
Je zit op een forum voor mensen met acne, dus mensen die een slechte huid hebben. We hebben het er allemaal over dat we ons zo schamen, mensen niet aan durven kijken, niet uit durven gaan, geen innig contact durven hebben.
En jij maakt een opmerking over iemands lippen!!! Juist op dit forum moeten we elkaar accepteren en steunen en niet dit soort domme opmerkingen maken!
Anders geloof ik toch dat je op t verkeerde forum zit.

Als Senne een partner zoals jou zal hebben, zou ie erg ongelukkig zijn.
Schaam je
Wat een idiote reactie! Dat is gewoon mijn mening en ik respecteer iedereen hier (ik slik notabene zelf ook ), het is gewoon dat ik het niet echt prettig vindt zulke harde en kapotte lippen om te zoenen. Dat is puur mijn mening en absoluut géén domme opmerking.

Ik zeg daarom tegen de persoon in kwestie dat het heel fijn voor hem is dat zijn vriendin dat wel doet. Niks negatiefs over hem
pi_47361994
nou mijn lippen zijn nu al 'rauw', alle velletjes zijn er al af, dus ze zijn rood en glad (dat wel) en ik ga er zeker niet op poetsen... maar met bepanthen doen ze niet zo pijn.

Aquaphor vond ik niet zo fijn btw. Is gewoon een verijdelde vorm van vaseline.

En ik heb deze keer helemaal geen last van eczeem op m'n handen en voeten, HOERA
pi_47365081
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 10:33 schreef heaven7 het volgende:

...absoluut géén domme opmerking...
pi_47371377
Ben nu iets langer dan 4 weken bezig, 40 MG. Het ziet er nog steeds klote uit. Vooral in de nek echt grote rode puisten. De eerste 4 weken heb ik Isotretionine geslikt, nu aan de Roaccutane van Roche, hopelijk werkt dat beter. Welke slikken jullie trouwens?

M'n huid is wel echt aan het veranderen, niet meer die 'glimplekken' op je hoofd. Echt mooi mat, maar nog wel veel puisten helaasch...

Ben sinds ik aan de ROA ben niet meer uit geweest :S, wat ik normaal gesproken elke week doe.
Bij mn vrienden drink ik hooguit 2 flesjes op een avond, en die komen echt superhard aan. Dat ik het gevoel heb alsof ik er al 5/6 op heb, herkenbaar?
pi_47372069
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 16:45 schreef riX- het volgende:
Ben nu iets langer dan 4 weken bezig, 40 MG. Het ziet er nog steeds klote uit. Vooral in de nek echt grote rode puisten. De eerste 4 weken heb ik Isotretionine geslikt, nu aan de Roaccutane van Roche, hopelijk werkt dat beter. Welke slikken jullie trouwens?

M'n huid is wel echt aan het veranderen, niet meer die 'glimplekken' op je hoofd. Echt mooi mat, maar nog wel veel puisten helaasch...

Ben sinds ik aan de ROA ben niet meer uit geweest :S, wat ik normaal gesproken elke week doe.
Bij mn vrienden drink ik hooguit 2 flesjes op een avond, en die komen echt superhard aan. Dat ik het gevoel heb alsof ik er al 5/6 op heb, herkenbaar?
Zeker herkenbaar. De eerste paar weken moest ik echt opnieuw mijn grenzen vinden, toen zijn er ook wat dingen gebeurd waar ik nog regelmatig aan herinnerd wordt Ik had vaak dat ik gewoon delen van de avond niet meer wist, meestal vanaf 02.00. Niet echt relaxt.

Mijn uitgaansritme is verder niet op de schop gegaan. Ga nog steeds twee keer per week, en drink volgens mij ook nog steeds evenveel als 'vroeger'. Alleen at/bierspellen ga ik voorlopig even uit de weg
// Last.fm
pi_47380379
Zit hem hier nu echt te stressen, iedereen vraagt of ik mee uit ga. Maarja het ziet er echt niet uit nu, ga me eigen ruiten niet ingooien :S

bah
pi_47383597
Hey

Ik ben alweer 2 weekjes klaar met mijn kuurtje van 6 mnd (30g), allemaal prima verlopen; geen bijwerkingen, enkel wat droge lippen. Ik moet eerlijk toegeven dat het bij mij eigenlijk ook wel meeviel, in vergelijkingen met vele akelige beschrijvingen op dit forum, maar wilde er gewoon vanaf. Nou ben ik dus 2 weken klaar, maar nou komt het: ik heb nu allemaal miniskule kleine witte bultjes op mijn voorhoofd, waar ik nog nooit in mijn leven ook maar één puistje heb gezien/gehad. Opzich is het niet storend, maar na zo'n kuur wil je wel een compleet gladde gave huid. Als je er overheen wrijft voel je ook niets, maar je kan het wel gewoon zien. Ter herhaling: dit is nog nooit eerder voorgekomen! Misschien dat jullie, experts, weten wat het kan zijn?

gr. Nieck
pi_47384588
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 21:03 schreef riX- het volgende:
Zit hem hier nu echt te stressen, iedereen vraagt of ik mee uit ga. Maarja het ziet er echt niet uit nu, ga me eigen ruiten niet ingooien :S

bah
Hoezo, wat is er op tegen ? Met mij gaat het ook prima. En dan nog, je kan opzich toch ook wel uitgaan en maar twee biertjes drinken?

Ik zeg, uitgaan met die hap. Ik ga nu iig wel, later
// Last.fm
pi_47398046
quote:
Op zaterdag 17 maart 2007 23:23 schreef XxxPimxxX het volgende:

[..]

Hoezo, wat is er op tegen ? Met mij gaat het ook prima. En dan nog, je kan opzich toch ook wel uitgaan en maar twee biertjes drinken?

Ik zeg, uitgaan met die hap. Ik ga nu iig wel, later
Nah ik vind uitgaan geen flikker aan als ik er niet goed uit zie. Dus ik wacht nog wel eventjes.
pi_47406871
quote:
Op zondag 18 maart 2007 14:42 schreef riX- het volgende:

[..]

Nah ik vind uitgaan geen flikker aan als ik er niet goed uit zie. Dus ik wacht nog wel eventjes.
O, op die manier. Ik dacht dat je niet uit wilde omdat je geen alcohol wilde drinken.

Ach, ik ben ook jaren uitgegaan terwijl het er niet echt prettig uitzag. Je moet je er gewoon overheen zetten.
// Last.fm
pi_47420074
Hallo People,
Heb erg lang gezocht naar een forum met dit onderwerp. Slik zelf namelijk al bijna 4 maanden (eerste maand 20 mg/dag en nu laatse 3 maanden 30 mg/dag) Isotretinoine. Eerst werd me gezegd dat ik het waarschijnlijk maar 3 maanden zou moeten slikken maar na de laatste controle vond mijn dermatoloog toch dat we door moesten gaan totdat mijn voorhoofd helemaal 'clear' was van de onderhuidse krengen. Ik heb er maar mee ingestemd aangezien mijn verwachtingen toen hoog waren en nu nog HOGER.
Wat ik me nu afvraag is waarom je (riX) speciaal Iso en Roa apart noemt.. ? Ik heb het even opgezocht en het werkende bestandsdeel van Roa is Isotretinoine (even veel etc.), dus nu schrok ik omdat het mij dus verteld was dat Roa hetzelfde is als Isotretinoine en ik het met mijn dermatoloog heb gehad over Roa en zij Iso heeft voorgeschreven....so now im confused :s....

Anyway mijn bijwerkingen tot nu toe zijn:
Surprise surprise! Droge lippen, daarom ben ik met Labello (vloebaar) getrouwd en met Purol ga ik vreemd af en toe....
Rugpijn, nekpijn en pijn bij sporten===> hier heb ik een hele aardige fysiotherapeute voor maar anders een lekkere warme douche doet ook wonderen...
Vermoeidheid==> accepteren (helaas) soms slaap ik echt langer dan ik wakker ben en dan nog steeds lijkt het alsof ik 4 dagen kunstmatig wakker word gehouden :s
Rode plekjes op gezicht en waar dan ook (puistjes of door puistjes veroorzaakt, dus geen eczeem)==>ZINKZALF smeer het 's avonds op, 's ochtends heb je minder last van rode huid/plekjes... ik zweer bij zinkzalf..pas op niet van die zalfjes die je bij de apotheek kan halen maar echt babydingen dus van Zwitsal of van Nivea(in het duits Wündschutzcreme, (in het buitenland gekocht) ) deze zijn namelijk veel dikker dan dat prutje van de apotheek ....

Wat drank betreft ik probeer het te mijden maar jah kan ook niet altijd dus voel die martinitjes toxh iets harden aankomen dan normaal weet nou niet of het door de kuur komt of doordat ik toch niet regelmatig drink so.. i dunno!

Nou dat was het ongeveer tot nu toe!
Ben wel blij dat ik jullie gevonden heb!

Groetjes!
pi_47424742
quote:
Op maandag 19 maart 2007 00:00 schreef TEQXXX het volgende:
Wat ik me nu afvraag is waarom je (riX) speciaal Iso en Roa apart noemt.. ? Ik heb het even opgezocht en het werkende bestandsdeel van Roa is Isotretinoine (even veel etc.), dus nu schrok ik omdat het mij dus verteld was dat Roa hetzelfde is als Isotretinoine en ik het met mijn dermatoloog heb gehad over Roa en zij Iso heeft voorgeschreven....so now im confused :s....
Volgensmij (correct me if i'm wrong) is Isotretoine de goedkope variant op roaccutane. Dat heb je bij meerdere medicijnen, bijvoorbeeld bij ritalin. Dan wordt de werkzame stof uit ritalin gehaald en dit voorgeschreven, om op die manier kosten te besparen ofzo.

De eerste maand heb ik ook Isotretinoine geslikt, maar nu ben ik aan de roaccutane van Roche. Mijn dermatoloog vertelde me dat deze beter werkt, maar ook iets heftiger is. Dus ben benieuwd, want na 1 maand Isotretinoine te hebben geslikt ziet het er nog niet echt goed uit

---- edit

Ik gebruik trouwens Labello MED, werkt goed.
pi_47426399
quote:
Op maandag 19 maart 2007 08:46 schreef riX- het volgende:

[..]

Volgensmij (correct me if i'm wrong) is Isotretoine de goedkope variant op roaccutane. Dat heb je bij meerdere medicijnen, bijvoorbeeld bij ritalin. Dan wordt de werkzame stof uit ritalin gehaald en dit voorgeschreven, om op die manier kosten te besparen ofzo.

De eerste maand heb ik ook Isotretinoine geslikt, maar nu ben ik aan de roaccutane van Roche. Mijn dermatoloog vertelde me dat deze beter werkt, maar ook iets heftiger is. Dus ben benieuwd, want na 1 maand Isotretinoine te hebben geslikt ziet het er nog niet echt goed uit

---- edit

Ik gebruik trouwens Labello MED, werkt goed.
Hey tnx voor je reactie ik ga het even aan mijn dermatoloog voorleggen want ze keek erg verbaasd dat het nog niet weg was (de vorige keer) misschien ligt dus net aan dat verschil...maar jah ik ga door tot het echt helemaal weg is... anders heb ik het gevoel dat ik het voor niks heb gedaan....Heb wel gemerkt dat je hierbij echt GEDULD moet hebben.... dit is wat ik op huidarts.com heb gevonden:

- Isotretinoïne (merknaam Roaccutane®). Isotretinoïne is een stof die verwant is aan vitamine A-zuur. Het is in staat om de talgproductie van het lichaam stil te leggen. Het wordt uitsluitend inwendig gebruikt en wordt voorgeschreven bij ernstige acné , die littekens achterlaat in de huid. De behandeling met isotretinoïne duurt echter lang , 6 tot 8 maanden. Gedurende de behandeling wordt regelmatig bloedonderzoek bij u uitgevoerd omdat het middel o.a. de vetstofwisseling kan beinvloeden.

Maar goed ik zie het straks wel!
pi_47435834
vlekjes, vlekjes, vlekjes
nogsteeds rooie vlekjes!
ik ben nu precies 4 maanden bezig en geen puistjes meer af en toe nog een kleine maar dat moet kunnen. maar wel rooie vlekken dus. heel irritant! ik hoop echt dat het geen littekens worden.
m'n lip valt nogsteeds uit elkaar helaas.
wat ik eigenlijk wilde weten, zit/zat jullie acne op 1 plek? of is het meer verspreid over het gezicht? ik heb namelijk nu echt een grote rode plek (littekens?) op m'n wang, niet erg fijn.
pi_47437732
Roaccutane= Merknaam
De merknaam van een medicijn is de naam die de fabrikant aan het middel geeft.
Isotretinoine= Stofnaam
De stofnaam van een medicijn is het werkzame bestanddeel van het medicijn. Dit wordt ook wel de generieke naam genoemd. De World Health Organisation (WHO) stelt de stofnaam van medicijnen vast.

Er is dus helemaal geen verschil, Roaccutane is gewoon de naam van Isotretinoine.
Net zoals je van bijvoorbeeld Nivea verschillende producten hebt.
Of dat je verschillende spijkerbroeken hebt, maar het is maar net welke fabricant het opkoopt en welke naam de spijkerbroek dus krijgt.

Bij mij op de afdeling hebben we bijvoorbeeld altijd Zinacef gebruikt ( dat is een antibiotica en Zinacef is de merknaam ), maar sinds kort gebruiken we Cefuroxim ( dat is de stofnaam van dezelfde antibiotica, alleen is de naam Zinacef veel duurder dan gewoon Cefuroxim ).
Het is niet zo moeilijk mensen, en word nou maar niet bang.
Roaccutane, Isotretinoine, het is 1 pot nat.

Groetjes
pi_47440740
quote:
Op maandag 19 maart 2007 15:47 schreef Fayme het volgende:
Roaccutane= Merknaam
De merknaam van een medicijn is de naam die de fabrikant aan het middel geeft.
Isotretinoine= Stofnaam
De stofnaam van een medicijn is het werkzame bestanddeel van het medicijn. Dit wordt ook wel de generieke naam genoemd. De World Health Organisation (WHO) stelt de stofnaam van medicijnen vast.

Er is dus helemaal geen verschil, Roaccutane is gewoon de naam van Isotretinoine.
Net zoals je van bijvoorbeeld Nivea verschillende producten hebt.
Of dat je verschillende spijkerbroeken hebt, maar het is maar net welke fabricant het opkoopt en welke naam de spijkerbroek dus krijgt.

Bij mij op de afdeling hebben we bijvoorbeeld altijd Zinacef gebruikt ( dat is een antibiotica en Zinacef is de merknaam ), maar sinds kort gebruiken we Cefuroxim ( dat is de stofnaam van dezelfde antibiotica, alleen is de naam Zinacef veel duurder dan gewoon Cefuroxim ).
Het is niet zo moeilijk mensen, en word nou maar niet bang.
Roaccutane, Isotretinoine, het is 1 pot nat.

Groetjes
toch vind ik niet echt dat je spijkerbroeken met medicijnen kan vergelijken, en als mijn dermatoloog zegt dat ik persee die van roche moet nemen dan doe ik dat gewoon;)
pi_47441135
quote:
Op maandag 19 maart 2007 16:59 schreef Pattie het volgende:

[..]

toch vind ik niet echt dat je spijkerbroeken met medicijnen kan vergelijken, en als mijn dermatoloog zegt dat ik persee die van roche moet nemen dan doe ik dat gewoon;)
Mijn dermatoloog zei ook duidelijk dat er verschil in zit, en dat is met veel medicijnen zo. Dus zeker niet één pot nat.
pi_47453566
Ik weet het niet meer.... het helpt bij mij in ieder geval... het is alleen zo als je het een tijdje gebruikt dat het veel langzamer gaat waardoor ik het verschil niet meer goed zie totdat ik foto's van before erbij haal! Maar goed ik heb de 26ste weer eens een afspraak met mijn dermatoloog dan vraag ik wel hoe het nou echt zit..... Jongens voor rode plekjes zinkzalf...bij mij helpt het in ieder geval echt super...het is namelijk voor wondjes en sneller herstel van je huid....(ouderwets maar toch)....
pi_47453628
ooh jah zinkzalf kan je huid wel een beetje uitdrogen (bij mij niet echt maar het kan)..
pi_47453702
quote:
Op maandag 19 maart 2007 15:00 schreef sinasasappeltje het volgende:
vlekjes, vlekjes, vlekjes
nogsteeds rooie vlekjes!
ik ben nu precies 4 maanden bezig en geen puistjes meer af en toe nog een kleine maar dat moet kunnen. maar wel rooie vlekken dus. heel irritant! ik hoop echt dat het geen littekens worden.
m'n lip valt nogsteeds uit elkaar helaas.
wat ik eigenlijk wilde weten, zit/zat jullie acne op 1 plek? of is het meer verspreid over het gezicht? ik heb namelijk nu echt een grote rode plek (littekens?) op m'n wang, niet erg fijn.
T-zone voornamelijk.....
pi_47458657
quote:
Op maandag 19 maart 2007 15:00 schreef sinasasappeltje het volgende:
vlekjes, vlekjes, vlekjes
nogsteeds rooie vlekjes!
ik ben nu precies 4 maanden bezig en geen puistjes meer af en toe nog een kleine maar dat moet kunnen. maar wel rooie vlekken dus. heel irritant! ik hoop echt dat het geen littekens worden.
m'n lip valt nogsteeds uit elkaar helaas.
wat ik eigenlijk wilde weten, zit/zat jullie acne op 1 plek? of is het meer verspreid over het gezicht? ik heb namelijk nu echt een grote rode plek (littekens?) op m'n wang, niet erg fijn.
Weet niet of het littekens zijn, maar als dat wel het geval is: als je echt helemaal 'genezen' bent, kan je even langs de schoonheidsspecialist gaan. Daar hebben ze uitgebreide behandelingen die zowat alle littekens kunnen laten verdwijnen
// Last.fm
pi_47459168
quote:
Op maandag 19 maart 2007 22:05 schreef TEQXXX het volgende:
Ik weet het niet meer.... het helpt bij mij in ieder geval... het is alleen zo als je het een tijdje gebruikt dat het veel langzamer gaat waardoor ik het verschil niet meer goed zie totdat ik foto's van before erbij haal! Maar goed ik heb de 26ste weer eens een afspraak met mijn dermatoloog dan vraag ik wel hoe het nou echt zit..... Jongens voor rode plekjes zinkzalf...bij mij helpt het in ieder geval echt super...het is namelijk voor wondjes en sneller herstel van je huid....(ouderwets maar toch)....
Eigenlijk is sudocrem ook een soort zinkzalf: het is voor baby's, het is dikker dan normale crème, er zit zinkoxide in, het droogt de huid een beetje uit en het helpt tegen rode vlekken. Maar echt hardnekkige rode vlekken gaan er niet echt sneller mee weg helaas.

Ik moet donderdag naar de dermatoloog. Ik zit dan precies op 2 maanden. Mijn gezicht ging met ups en downs. Momenteel kom ik net weer uit een down. Ik had een paar dagen geleden mijn gezicht een beetje beschadigd doordat ik van de jeuk te hard wreef met een handdoek. Dit is inmiddels al weer wat hersteld gelukkig. Bij mijn kaak zat het weekend ineens een dikke bult, maar die is nu al weer aan het wegtrekken, terwijl dit normaal wel een week duurt.
Op mijn borst is de actieve acné en het aantal cystes minder geworden, maar het heeft zich wel eerst verspreid in de periode dat het erger werd en dus bestrijkt het nu wel een groter gebied dan eerst, met lelijke roze en paarse vlekken.
Op mijn rug is de actieve acné zeker afgenomen. Veel minder cystes en ze lijken sneller weer te verdwijnen. Mijn onderrug, waar dagelijks nieuwe puisten bijkwamen en waar wekenlang korstjes hebben gezeten, is een flink stuk gladder geworden. Bepaalde delen van mijn rug voelen gewoon normaal, glad aan, ook al zie je nog een hoop vlekken.

Ik denk dat ik gewoon op 40mg blijf.

__________________________________________________________________________________

Vraagje aan de heren:

Is scheren bij jullie soms ook zo'n hel en hebben jullie dan nog goede scheertips? Ik loop nu alweer bijna twee weken ongeschoren rond, omdat ik gewoon niet het risico wil lopen mijn gezicht te beschadigen. Vooral niet wanneer ik een grote bult/puist op mijn kaaklijn heb. Dat is echt de meest irritante plek. Gelukkig lopen er tegenwoordig zat ongeschoren mannen/jongens rond en heb ik het geluk dat het me wel staat, want anders liep ik dubbel voor lul.
Als ik me scheer doe ik dat met die witte gilette scheergel die aloe vera bevat, in combinatie met zo'n gilette power scheermesje met trilfunctie. En dan na het douchen, met veel lauw water.
Daarna smeer ik m'n gezicht in met cetaphil. Iets anders verdraag ik denk ik niet.
Venco Dropmakers
pi_47461426
Dat ik 3 weken geleden schreef dat ik al volledig clean was is wat achterhaald, want 't gaat nu (na 2 maanden) met ups en downs. De stijgende lijn is niet écht doorgezet helaas…. hopelijk duurt het niet lang voordat mijn huid nóg beter gaat worden!!

Verder ben ik dom geweest

Vandaag solliciatie.... dacht leuk, me gezicht zag er wel OK uit… zie ik vanochtend naast mijn mond een klein puistje opgekomen. Wat doe ik: probeer hem uit te knijpen met als resultaat: om dat puistje heen is nu hele stukken huid weggeschaafdd… daar kwam ik pas achter nadat ik gedouched had grrr.. ik loop nu met een ruwe/uitgedroogde/knalrode plek op me gezicht…vreselijk gelijk geen zin meer in dat gesprek strax…
Haleloeja
  dinsdag 20 maart 2007 @ 09:12:37 #38
149696 CoJackso
Shichinin no Samurai
pi_47462005
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 00:46 schreef Dropmix het volgende:

Vraagje aan de heren:

Is scheren bij jullie soms ook zo'n hel en hebben jullie dan nog goede scheertips? Ik loop nu alweer bijna twee weken ongeschoren rond, omdat ik gewoon niet het risico wil lopen mijn gezicht te beschadigen. Vooral niet wanneer ik een grote bult/puist op mijn kaaklijn heb. Dat is echt de meest irritante plek. Gelukkig lopen er tegenwoordig zat ongeschoren mannen/jongens rond en heb ik het geluk dat het me wel staat, want anders liep ik dubbel voor lul.
Als ik me scheer doe ik dat met die witte gilette scheergel die aloe vera bevat, in combinatie met zo'n gilette power scheermesje met trilfunctie. En dan na het douchen, met veel lauw water.
Daarna smeer ik m'n gezicht in met cetaphil. Iets anders verdraag ik denk ik niet.
Het scheerprobleem was bij mij de eerste maanden ook een gigantisch probleem. Veel tips heb ik eigenlijk niet, ik zie het vooral als nog een extra test van uithoudingsvermogen. De enige tip die ik kan geven is in ieder te gaan douchen na de scheerbeurt met water dat niet te warm is. Als ik alleen mijn gezicht ga wassen zonder te douchen heb ik altijd het gevoel alsof mijn gezicht rood blijft. Daarom lijkt het mij ook beter om het in de avond te doen, zodat je niet meer de deur uithoeft. Dit geeft je gezicht te tijd om zich te herstellen. In ieder geval succes.
Find hungry samurai...
pi_47472963
quote:
Op maandag 19 maart 2007 22:08 schreef TEQXXX het volgende:

[..]

T-zone voornamelijk.....
Ik had ook altijd puisten op de T-zone, maar sinds ik aan de roaccutane zit is het helemaal verplaatst. Ik had altijd kleine puistjes op de T-zone, nu echt grote bulten op me nek en wang.

Ziet er nog steeds kut uit, maar we doen het voor het resultaat he
pi_47494595
Volgens mij doe je al het meeste wat je kan doen voor het scheren.. Ook ik scheer me savonds, na het douchen (van warm water gaan de haartjes wat overeind staan geloof k), gebruik dezelfde scheergel (is beter dan -schuim) alleen ik smeer er na het scheren (met de richting mee en idd met veel water) een of andere aftershave op van drogisterij de Tuinen (zonder ook maar echt iets erin wat slecht voor je huid kan zijn)
Nu bijna een week gestopt met de antibiotica en ik zie mijn huid alweer acheruit gaan..
pi_47501965
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 23:33 schreef lowietje30 het volgende:
Volgens mij doe je al het meeste wat je kan doen voor het scheren.. Ook ik scheer me savonds, na het douchen (van warm water gaan de haartjes wat overeind staan geloof k), gebruik dezelfde scheergel (is beter dan -schuim) alleen ik smeer er na het scheren (met de richting mee en idd met veel water) een of andere aftershave op van drogisterij de Tuinen (zonder ook maar echt iets erin wat slecht voor je huid kan zijn)
Nu bijna een week gestopt met de antibiotica en ik zie mijn huid alweer acheruit gaan..
scheren is inderdaad echt klote werk ik probeer het zo min mogelijk te doen gelukkig heb ik niet zoveel baardgroei en zijn het blonde haartjes dus valt niet zoveel op maja ik wil gewoon nette huid en daar hoort scheren ook bij. nauw zit alweer 18 weken aan de roa en het ging eigelijk super alleen deze week egt even down had helemaal niks ineens weer grote puist op men Kin d8 echt gvd roa werk eens 100%

Naja mooie was wel aan begin van week kwam ik na 7 weken weer op sgool (stage) en kreeg wel veel complimentjes wat ziet je huid er goed uit maja het is nog steeds geen 100% maar we zijn er ook nog niet natuurlijk suc6 verder iedreen
pi_47504902
Nog maar eens een update van mij ook...

Na 3 weken clean te zijn, is er vanmorgen toch nog een puistje opgedoken op mijn wang. Maar dat overleef ik wel... haha. Voor de rest ziet het er allemaal goed uit! En het valt de mensen ook op blijkbaar
pi_47514096
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 00:19 schreef XxxPimxxX het volgende:

[..]

Weet niet of het littekens zijn, maar als dat wel het geval is: als je echt helemaal 'genezen' bent, kan je even langs de schoonheidsspecialist gaan. Daar hebben ze uitgebreide behandelingen die zowat alle littekens kunnen laten verdwijnen
dat lijkt me inderdaad wel een goed idee dankjewel!
pi_47518966
Update:

Ben gisteren bij de Dermatoloog geweest en alles zag er goed uit. Dus ik ben Zaterdag klaar!!! Heb wel een recept mee gekregen voor Differin gel, tegen een vette huid mocht die terug komen. Ook moest ik rekening houden met zonnebrand in de zomer, want na een half jaar zitten er zelfs nog sporen van Roa in je bloed! Maar goed mijn huid ziet er heel goed uit dus die negen maanden zijn het wel waard geweest. Ben nu wel blij dat ik er van af ben.

Over de originele Roa en de neppe:

Ik had dus zelf eerst ook de nep variant. Had wel de bijwerkingen maar niet het resultaat. Na 2 maanden de neppe geslikt te hebben heb ik om de originele gevraagd en die hielp binnen een week of 2. Dus óf het is toeval, óf het lag daadwerkelijk aan de neppe variant. Ze zijn namelijk niet 100% gelijk, want de ene heeft weer andere hulp en vulstoffen dan de originele Roa van Roche. Het is maar net waar je zelf aan wil.

Scheren:

Nergens last van gehad. Eerst even goed douchen (warm) en dan was ik meestal mijn gezicht met een reiniger en dan scheer ik me met de scheercreme van MD Formulations. Heb nooit irritatie of wat sinds ik ben overgestapt op deze creme dan scheerschuim oid. Scheerschuim maakt de haren niet heel zacht waardoor ze nog wat hard zijn en dat kan irritatie geven. Misschien het overwegen waard.
pi_47527528
over die rode vlekjes betreft: ik zeg altijd tegen mn derma van ja heb wel last van die littekentjes, en dan gaat hij er gelijk in van zijn geen littekentjes zijn vlekjes en die verwdijnen door de zon. dus voor iedereen die er last van heeft wacht de zomer af en we zullen zien
pi_47527848
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 21:43 schreef Pattie het volgende:
over die rode vlekjes betreft: ik zeg altijd tegen mn derma van ja heb wel last van die littekentjes, en dan gaat hij er gelijk in van zijn geen littekentjes zijn vlekjes en die verwdijnen door de zon. dus voor iedereen die er last van heeft wacht de zomer af en we zullen zien
precies, dat zei de mijne ook
ik ben benieuwd!
pi_47557246
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 14:58 schreef riX- het volgende:

[..]

Ik had ook altijd puisten op de T-zone, maar sinds ik aan de roaccutane zit is het helemaal verplaatst. Ik had altijd kleine puistjes op de T-zone, nu echt grote bulten op me nek en wang.

Ziet er nog steeds kut uit, maar we doen het voor het resultaat he
ik heb zelf ook gemerkt (toen ik aan Roa ging) dat opeens op mijn wang puistjes 'ontstonden' terwijl ik op mijn wangen 1 x per jaar een puistje kreeg ofzo drvoor.... ...en ook op mijn rug... maar volgens mijn derma is het allemaal tijdelijk en hoe ze het zegt "het moet er allemaal uit"... nou officieel loop mijn kuur maandag af (denk zelf dat ik nog een maand moet) en dan heb ik ook gelijk mijn (laatste afspaak)..ben benieuwd.... verder ziet mijn gezicht goed uit volgens mijn omgeving (een paar onderhuidse op mijn voorhoofd/gelukkig niet zichtbaar...worden ze uiteindelijk wel denk ik maar goed).... dus jah nog niet helemaal een babyhuidje zoals beloofd maar jah je moet hoop hebben denk ik .....

Dan nog iets.....blijft het nog ZES maanden in je bloed?????? ????? Mijn dermatologe zei dat het na 1 maand al uit je bloed is... ben nl een vrouw dus heeft wat meer gevolgen dan voor een man....qua al die test etc.. ...Ze zei ook dat ik gewoon kan zonnen en niet dat ik speciaal moest oppassen ofzo....
pi_47557897
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 19:15 schreef TEQXXX het volgende:

[..]

Dan nog iets.....blijft het nog ZES maanden in je bloed?????? ????? Mijn dermatologe zei dat het na 1 maand al uit je bloed is... ben nl een vrouw dus heeft wat meer gevolgen dan voor een man....qua al die test etc.. ...Ze zei ook dat ik gewoon kan zonnen en niet dat ik speciaal moest oppassen ofzo....
Hoi Teqxxx,

Mijn dermatoloog vertelde me dat idd.. Natuurlijk wel in hele lage hoeveelheden dat het niet echt meer kwaad kan. Het blijft namelijk in je vetweefsel opgeslagen en daardoor blijft het langer in je lichaam.

Ik had in het begin van de kuur ook dat ik ineens puistjes op mijn wang kreeg waar ik normaal nooit puisten kreeg..
pi_47560064
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 19:34 schreef Pupil het volgende:

[..]

Hoi Teqxxx,

Mijn dermatoloog vertelde me dat idd.. Natuurlijk wel in hele lage hoeveelheden dat het niet echt meer kwaad kan. Het blijft namelijk in je vetweefsel opgeslagen en daardoor blijft het langer in je lichaam.

Ik had in het begin van de kuur ook dat ik ineens puistjes op mijn wang kreeg waar ik normaal nooit puisten kreeg..
Aha... ik slik ook maar 30mg nu was eerst met 20 begonnen.....dus misschien dat ze het daarom zei.... by the way mijn rug is nu gelukkig helemaal clean (was ook nooit een probleemplaats totdat ik met de kuur begon)....
pi_47567978
Vandaag naar de derm geweest. Moest alweer bij een andere, wel vervelend, omdat je ze telkens moet bijpraten over de eerste weken. Maar na mijn verhaal en nadat ze even had gekeken was ze toch wel tevreden over het resultaat na 2 maanden. Ze zei dat er weinig actieve ontstekingen te zien waren, maar dat er op mijn borst toch nog wel wat comedonen te vinden waren die eventueel zouden kunnen leiden tot die vervelende onderhuidse bulten. Ze zei dat Roa die comedonen ging aanpakken. Ook zei ze dat mijn gezicht er goed uitzag. Volgende week krijg ik de uitslag van het bloed en over een maand mag ik weer langs (+ opnieuw bloedprikken vantevoren) en ik weet nu al dat ik weer bij een andere derm terecht moet. Maar als dan weer alles in orde is, hoef ik pas weer over 3 maanden terug te komen. Ze zei dat ik in totaal 8 tot 10 maanden moest slikken, maar op basis van mijn gewicht en de hoeveelheid die ik al binnen heb, zou ik over 6 maanden klaar moeten zijn. Dat is dus eind september. Maar ik ga ervanuit dat ik in de zomer wel de acceptabele clean status bereikt heb.
Venco Dropmakers
  vrijdag 23 maart 2007 @ 11:42:45 #51
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47575960
Ik heb de laatste week ontzettend last van geirriteerde ogen. Dat ik de hele dag achter een computerscherm zit helpt natuurlijk niet. Ik heb nu via de huisarts Visidic Carbogel gekregen. Kent iemand dat? Op zich is het wel fijn als ik het er net in heb gedaan, maar ik heb het idee dat je het wel vaak moet herhalen. Verder nog ontzettende droge lippen, heel irritant. Maarja met de Bepanthen binnen handbereik en regelmatig smeren lukt het wel. Al lijkt het alsof die lippen werkelijk niets 'opnemen'.

Ook heb ik significant sneller last van spierpijn en stijfheid in gewrichten. Ik was namelijk begonnen met buikspieroefeningen, maar een dag later kon ik zowat niet op of neer van de spierpijn en rugpijn. Een beetje spierpijn is natuurlijk normaal als je lang niets meer aan sport hebt gedaan, maar dit was zwaar overdreven. Maargoed, het lukt allemaal wel hoor, het is alleen dat ik me in dat opzicht soms wel 60 voel ipv 33.

Ik wist trouwens ook niet dat het nog zo lang in je lichaam bleef zitten hoor. Je mag immers 5 weken na het beëindigen van de kuur alweer zwanger worden. Wij gaan 2 weken na mijn beoogde stopdatum met vakantie naar Portugal. Ik hoop dat mijn huid in die 2 weken dan alweer wat dikker is geworden zodat ik iets minder voorzichtig hoef te zijn in de zon en de rode vlekjes weer wat minder zichtbaar zijn geworden.

Mijn huid ziet er tenslotte wel steeds beter uit, dus dat gaat eindelijk de goede kant op. A.s. dinsdag weer naar de dermatoloog.
pi_47578378
Ik heb net een artikel gelezen over een studie die is gedaan naar vitamine pillen (stond in de Journal of the American Medical Association (JaMa-2007). En daarin staat dat vooral vitamine A, C, E, en betacaroteen de overlijdingskans van mensen verhogen met 5% t.o.v. mensen die die vitaminen niet slikken. Vitamine A is vooral slecht, en de kans van overlijden is daarbij groter dan 5% (tov mensen die het niet slikken).

In de jaren 90 was er een studie met rokers die elke dag 20 mg betacaroteen (of Vit. A) moesten slikken en die studie is voortijdig gestaakt omdat het ethisch onverantwoord was.

Conclusie: overdaad schaadt, en vooral met vitamine A moet je oppassen. vooral als het in de vorm van pillen toegevoegd wordt, en niet natuurlijk in het eten voorkomt.

Nu vraag ik me dus af, of wij door deze hoge doses Vit. A te slikken, eerder dood zullen gaan.
pi_47579422
Nu vraag ik me dus af, of wij door deze hoge doses Vit. A te slikken, eerder dood zullen gaan.
[/quote]

Een hele goeie....over eerder doodgaan kan ik niets zeggen (ik hoop het niet)... Zelf denk ik dat het wel meevalt anders zou het niet voorgeschreven mogen worden en volgens mijn dermatoloog wordt er wel iets overdreven over gereageerd, ze werkt er namelijk al ruim 20 jaar mee en ze schrijft het nog steeds voor....
Heb even gevolgen van tekort en teveel aan vitamine A opgezocht:

Gevolgen van een tekort
Een langdurig tekort aan vitamine A kan nachtblindheid, een droge en schilferige huid, dof haar en zelfs blindheid veroorzaken.

Gevolgen van een te hoge inneming
Een verkeerd gebruik van supplementen met vitamine A kan vergiftiging veroorzaken met symptomen als hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid, vermoeidheid en afwijkingen aan ogen, huid en skelet.


Volgens de huidtherapeuten is het allemaal troep dat we slikken want volgens hen komt het allemaal door het niet goed werken van darmen ( huidtherapeuten werken nl voornamelijk met plantaardige producten maar ook met lasers en cosmetica ==> zie je de tegenstrijdigheid). Ik vind het niet kunnen als iemand eerst met allemaal plantjes aankomt en zegt dat deze miij een babyhuidje gaan bezorgen maar vervolgens ook een Lancastercréme aanraadt van ¤68....
Ik heb voordat ik met roa begon (4mnd geleden) echt meer dan 1000 euro per jaar aan cosmeticaproducten uitgegeven omdat er elke keer zogenaamd een 'doorbraak' was op gebied van hulp tegen puistjes.....en als je dan een acnevrije huid wenst geloof je het vrij snel (althans ik ) helaas.....
Dus I'll stick with ROA voor nu... dan zie ik het verder wel....
Maar ik vraag het wel maandag aan mijn dermatoloog! Just in case!
  vrijdag 23 maart 2007 @ 15:23:48 #54
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47583381
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 13:03 schreef emss het volgende:
Nu vraag ik me dus af, of wij door deze hoge doses Vit. A te slikken, eerder dood zullen gaan.
Ik hoop het natuurlijk niet, maar als het wel zo is dan nog zou me dat niet tegenhouden om Roa te gebruiken. Ik maak ik me daar nog maar geen zorgen over. Liever een gave huid in de bloei van mijn leven in ruil voor 5 jaar van mijn einde, dan nu zo verschrikkelijk ongelukkig lopen wezen over die rothuid die mijn leven voor een deel verpest Althans zo zag ik het in mijn 20-er jaren tijdens mijn eerste kuren, en zo zie ik het nu weer (ben nu dus 33) want mijn huid was er inmiddels weer zo erg aan toe dat ik weer een ontzettend laag zelfbeeld had gekregen en totaal geen enkel plezier meer in de leuke dingen. Het was weer een obsessie geworden. Pas nu, na 3 maanden ROA, er eindelijk resultaat te zien is, word ik weer wat blijer en zelfverzekerder. Het leven IS gewoon een stuk leuker met een gave huid. Althans zo werkt het bij mij wel hoor! Ik voel me lelijk en diep ongelukkig met die puisten.
pi_47617734
ROA zal idd niet zo goed voor je zijn, maar dat is geen enkel medicijn. Wel moet je weten dat 99 vd 100 medicijnen geeneens op de markt verschijnt (laatst ergens gelezen) omdat ze afgekeurd worden....
Een medicijn moet aan zoveeeel dingen voldoen voordat 't verkocht mag worden. Dat neemt niet weg dat ROA niet al te best voor je is, maar zo slecht als 'eerder doodgaan' hoeft ook weer niet..... Daarnaast zou ik het dan nóg steeds slikken... Ik wil LEVEN, GENIETEN, VRIJ ZIJN, met iedereen praten etc. etc. ... en niet onzeker, niet pratend, niet genietend leven....

Nu mijn huid steeds cleaner begint te worden (slik het nu zo'n 9 weken) is gewoon een fijn gevoel. Neemt niet weg dat ik soms best down/humeurig kan zijn. Daar heb ik wel last van; soms nergens zin in, moe etc. etc., jullie ook

Ook vanavond; met groep vrienden de stad in. Ik verlang er dan weer naar me ff lekker vol te laten lopen... Gewoon met iedereen meedrinken en dan een nacht doorhalen en lol maken. Sinds ik ROA slik drink ik gewoon minder (hooguit 3 biertjes/vaasjes per avond) en heb ik soms geeneens de puf om uit te gaan ... Lig ik om 22.00 al te pitten... Maar vanavond ga ik wél en wil ik eigenlijk lekker zuipen, maar doe 't niet. Ga geen onnodige risico's nemen want roa i.c.m veel alcohol is gewoon niet goed. Daar heb ik dan ff de pest in, maar ik weet waar ik het voor doe en mag gelukkig nog wél een paar biertjes drinken (neem sowieso geen sterke drank zoals tequila)
Haleloeja
pi_47620960
Ik heb vandaag mijn laatste pilletje genomen!! Eindelijk ben ik er na bijna 9 maanden vanaf. Nu maar hopen dat het ook echt weg blijft en dan vooral die vette huid want dat was helemaal een crime.

Heb vooral last gehad van mijn lippen, moe, concentratieproblemen, droge ogen en slecht zien, down en humeurig maar nu ben ik toch wel erg blij dat ik er mee kan stoppen en dan ook misschien weer een beetje fatsoenlijke cijfers op mijn tentamens halen. Zelfs nu als ik bij het hertentamen zit heb ik nog een idee van nou we zien het wel, terwijl ik dat voor de tijd helemaal niet had. Dus ja, hoop dat dat nog een beetje in mijn voordeel zit.

@Ladysusy,

Mijn dermatoloog vertelde me dat de huid na ongeveer een maand weer begon te verdikken. Goed insmeren op je vakantie dus!

@Gelderland,

Ik heb tijdens mijn kuur wel gewoon gedronken. Nam die dag geen Roa, want dan was ik nog sneller bezopen.. Ook gewoon de sterke drank als Tequila etc. Sloeg gewoon wel een rondje over zodat dat dan weer scheelde. Mijn bloedtesten waren tot dusver wel altijd goed. Moet de laatste nog afwachten, maarik denk wel dat het goed zit. Zou verder ook niet uitmaken omdat ik vandaag toch gestopt ben.. De laatste keer trouwens een behoorlijk blauw plek gekregen waar ze geprikt hadden..

Succes iedereen!
  zondag 25 maart 2007 @ 19:17:49 #57
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47648077
Jij ook succes Pupil, wat fijn dat je nu gestopt bent! Hoop voor je dat het weg blijft
pi_47657665
quote:
Op zaterdag 24 maart 2007 20:49 schreef Pupil het volgende:
Ik heb vandaag mijn laatste pilletje genomen!! Eindelijk ben ik er na bijna 9 maanden vanaf. Nu maar hopen dat het ook echt weg blijft en dan vooral die vette huid want dat was helemaal een crime.
gefeliciteeeeeerd
hoe is je huid nu? helemaal mooi en clean?
pi_47660332
@Pupil: Succes met je tentamens enzo, ik hoop dat je de concentratie die je ervoor nodig hebt weer terugkrijgt. En vooral: succes met je huid, dat het maar nooit meer terugkomt.

@emss: Over dat eerder doodgaan: dat is een KANS en geen zekerheid. Mensen in de stad gaan ook eerder dood dan mensen op het platteland, maar ook in een stinkende, smog-stad worden er mensen 100. Dus maak je geen zorgen. Bovendien ben ik het met ladysusy eens: op je 80e heb je dan wel geen acné meer, maar wat heb je eraan als je je eigen kont niet eens meer kunt afvegen. Beter op je 75e de pijp uit gaan en nu gewoon een fijn en zorgeloos leven leiden vol zelfvertrouwen.


Ik ben dit weekend ook wezen stappen en heb rustig aan gedaan met een paar biertjes en shotjes. Ik merkte er eigenlijk weinig van en dat verbaasde me, aangezien ik al weken geen bier meer heb aangeraakt. Ik maak me dus nergens druk over. Bovendien gaat het heel erg goed met mijn gezicht.

Alleen wel kut dat mijn borst nu echt een geweldige terugslag heeft gekregen. Het is nu eigenlijk erger dan ooit. Met mijn rug gaat het dan wel wat beter.
Venco Dropmakers
pi_47662952
quote:
Op maandag 26 maart 2007 00:53 schreef Dropmix het volgende:
Ik ben dit weekend ook wezen stappen en heb rustig aan gedaan met een paar biertjes en shotjes. Ik merkte er eigenlijk weinig van en dat verbaasde me, aangezien ik al weken geen bier meer heb aangeraakt. Ik maak me dus nergens druk over. Bovendien gaat het heel erg goed met mijn gezicht.
ik ook... heb om 18.00 ROA-pilletje genomen, toen 's avonds veel water, om 23.30 naar de stad.... 3-4 vaasjes (dus te vergelijken met flesjes) tot 2.30 en v.a 2.30 tot 4.00 (zonder zomertijd) geen alcohol meer genomen. In de bus naar huis een flesje water en thuis wéér een pilletje....

Zo moet het áf en toe kunnen. Volgende week neem ik geen druppel alcohol tot me (rust-week )
Haleloeja
pi_47665052
Hallo mensen!
Net bij mijn derma geweest... even wat vraagjes voorgeschoteld..... allereerst verschil tussen Iso en Roa... ze zegt dat er eigenlijk geen verschil in HOORt te zijn maar dat ze toch vaker mensen heeft gehad die sneller resultaat hadden van Roa dan van Iso.... (heb het ook zelf opgezocht bij ISO staat behandeltermijn van 6-9maanden en bij Roa vanaf 3 maanden.... ) Roa is na 1 maand ongeveer uit je bloed, er is namelijk nog een andere medicijn die ook voor een andere huidprobleem voorgeschreven wordt en daar duurt het 2 jaar (ze noemde de werkzame stof, maar het was moeilijk onthouden)....
Verder had ik ook net even een 'discussie' met de apotheker ze kwam namelijk gelijk met ISO (eigen merk) aanzetten en toe ik haar vertelde dat mijn derma specifiek op het receptje had genoteerd dat het echt ROA van Roche moest zijn werd ze geïrriteerd... "ja het is dezelfde werkzame stof" .. toen ik vertelde dat mijn dermatoloog dat zo wenste zei ze "ja ze moeten altijd naar iets anders zoeken als het niet werkt" (dacht bij mezelf van"logisch" ).. .. hele discussie... echt irritant als mensen perse winst willen maken ( op Roa verdienen ze niks omdat ze geen eigen marge op mogen zetten en op eigen merk wel). ... Maar goed... ik KRIJG ze vanmiddag!
  maandag 26 maart 2007 @ 12:26:28 #62
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47668026
quote:
Op maandag 26 maart 2007 10:54 schreef TEQXXX het volgende:

knip

Verder had ik ook net even een 'discussie' met de apotheker ze kwam namelijk gelijk met ISO (eigen merk) aanzetten en toe ik haar vertelde dat mijn derma specifiek op het receptje had genoteerd dat het echt ROA van Roche moest zijn []b]werd ze geïrriteerd... "ja het is dezelfde werkzame stof" .. [/b]toen ik vertelde dat mijn dermatoloog dat zo wenste zei ze "ja ze moeten altijd naar iets anders zoeken als het niet werkt" (dacht bij mezelf van"logisch" ).. .. hele discussie... echt irritant als mensen perse winst willen maken ( op Roa verdienen ze niks omdat ze geen eigen marge op mogen zetten en op eigen merk wel). ... Maar goed... ik KRIJG ze vanmiddag!
Bij mij ging dit precies hetzelfde! Dus ben ik in eerste instantie akkoord gegaan , maar toen ik ook niet tevreden was over de resultaten van Iso (met 8 weken nog nauwelijks resultaat) heb ik erop gestaan dat ik daarna wél de echte Roa kreeg en dat was toen ook geen probleem meer. Maar het leek wel of die eerste apothekersassistente ze uit eigen zak moest betalen, zo fel was ze tegen mij dat het hetzelfde zou moeten zijn!!! Belachelijk. De Roa sloeg wel sneller aan, maar of dat nu echt kwam doordat het nu Roa was, of omdat het toch een keertje moest gebeuren (ook met Iso) dat zullen we natuurlijk nooit weten.

Morgen weer naar de dermatoloog. Ik heb helemaal uitgerekend dat als ik op 6000 mg wil komen (50 kg lichaamsgewicht maal 120 mg), ik 50 mg per dag moet slikken tot aan 23 mei a.s. Dus dat ga ik voorstellen, hoe eerder ik eraf ben hoe beter, zeker met mijn vakantie in het vooruitzicht.

Gisteren heb ik trouwens een mijlpaal bereikt, ik ben voor het eerst sinds maanden zonder make up (foundation) de deur uit gegaan!!! Heb nog wel veel rode vlekjes op mijn wangen maar ik ben (ook sinds gisteren) begonnen om daar sudocrem op te gaan smeren. Ik hoop dat dat werkt. Maargoed dat ik zonder make up naar buiten durfde zegt wel iets over hoe ik in mijn vel zit en hoe ik vind dat mijn gezicht eraan toe is. Vandaag op mijn werk heb ik alleen wat camouflage op de ergste rode plekjes en enkele pukkeltjes (ben nl. nog niet helemaal clean) maar het gaat absoluut de goede kant op. Mag ook wel na 3 (!!!) maanden slikken inmiddels. Eerste maand 30 mg per dag, tweede en derde maand 40 mg per dag en nu dus de laatste twee maanden wil ik naar de 50 mg per dag. Ik hoop dat mijn derma dat goed vindt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 26-03-2007 14:05:52 ]
pi_47671438
quote:
Op maandag 26 maart 2007 12:26 schreef Ladysusy het volgende:

[..]


Gisteren heb ik trouwens een mijlpaal bereikt, ik ben voor het eerst sinds maanden zonder make up (foundation) de deur uit gegaan!!! Heb nog wel veel rode vlekjes op mijn wangen maar ik ben (ook sinds gisteren) begonnen om daar sudocrem op te gaan smeren. Ik hoop dat dat werkt. Maargoed dat ik zonder make up naar buiten durfde zegt wel iets over hoe ik in mijn vel zit en hoe ik vind dat mijn gezicht eraan toe is. Vandaag op mijn werk heb ik alleen wat camouflage op de ergste rode plekjes en enkele pukkeltjes (ben nl. nog niet helemaal clean) maar het gaat absoluut de goede kant op. Mag ook wel na 3 (!!!) maanden slikken inmiddels. Eerste maand 30 mg per dag, tweede en derde maand 40 mg per dag en nu dus de laatste twee maanden wil ik naar de 50 mg per dag. Ik hoop dat mijn derma dat goed vindt.
Goed zo! Feliciteerd! Ik weet precies wat je bedoelt! Ik ben zelf ook voor het eerst ook sinds tijden zonder foundation de straat op gegaan.... uiteraard met wat camouflage op de rode plekjes.....maar veel beter dan je hele gezicht onderkladden met foundation!!!! Voelt best prettig! Af en toe denk ik echt het heelt natuurlijk veel sneller als je er niks op doet en gewoon het met rust laat maar dan staart mijn foundation me zo zielig aan van "doe me op" ... Als ik bijv uitga (eten stappen etc.) doe ik nog wel wat foundation op van La Roche-Posey (Toleriane) is niet heeel schadelijk voor je huid maar dekt net die rode plekjes en geeft me wat kleur aangezien ik (wij allemaal) niet in al te veel in de zon mogen zitten of onder de zonnebank...(voelt ook prettig aan) maar als je zonder make-up kan dan MOET JE HET ABSOLUUT zo houden... Ga ik ook probren!!!!

Over die 50mg.... ben je niet bang dat de bijwerkingen veel erger worden? En is het echt een must om aan die 6000mg te komen want volgens mijn derma (misschien is het bij iedereen anders) hoef ik daar niet naar toe te leven.. ze zegt nog deze maand en dan zijn we klaar als het goed is.... (en anders hooguit nog 1 maand).....

Ben trouwens benieuwd wat de apotheker vanmiddag zegt als ik mijn 'echte' roa kom halen...haha
pi_47672668
Wordt je huid trouwens mooier als je bent gestopt? Het is nu zo dun en broos, schilferig met rode vlekjes.. maar wél puistjesvrij al zou je dat niet zeggen als je het ziet Tis echt geen mooi perzikenhuidje..

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-03-2007 14:46:53 ]
pi_47672890
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:46 schreef heaven7 het volgende:
Wordt je huid trouwens mooier als je bent gestopt? Het is nu zo dun en broos, schilferig met rode vlekjes.. maar wél puistjesvrij al zou je dat niet zeggen als je het ziet Tis echt geen mooi perzikenhuidje..
Volgens mijn arts gaan de rode vlekken pas weg op het moment dat je stopt met je kuur. Tijdens de kuur krijg je dus nog niet het resultaat wat je uiteindelijk wenst, pas een maand oid erna.
// Last.fm
pi_47673022
Gelukkig
pi_47674944
gelukkig van die vlekjes valt bij mij nog wel meej maar moet echt oppassen men huid is zo dun en zo snel rood echt niet relaxed maja zit in maand 5 en gaat goed nog geen 100% maar zekers 80% en complimentjes dus das altijd lekker
suc6 verder iedreen
  maandag 26 maart 2007 @ 16:05:09 #68
124789 superhero87
Playin my game
pi_47675778
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:46 schreef heaven7 het volgende:
Wordt je huid trouwens mooier als je bent gestopt? Het is nu zo dun en broos, schilferig met rode vlekjes.. maar wél puistjesvrij al zou je dat niet zeggen als je het ziet Tis echt geen mooi perzikenhuidje..
Even een minder leuk verhaal:

Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt met mn Roaccutane kuur van 250 dagen... Nu heb ik weer allemaal puisjes (wel minder erg als toen) en ik ga dus volgende week weer aan een kuur beginnen...
  maandag 26 maart 2007 @ 17:33:37 #69
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47679017
quote:
Op maandag 26 maart 2007 16:05 schreef superhero87 het volgende:

[..]

Even een minder leuk verhaal:

Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt met mn Roaccutane kuur van 250 dagen... Nu heb ik weer allemaal puisjes (wel minder erg als toen) en ik ga dus volgende week weer aan een kuur beginnen...
Story of my life
pi_47679879
Hallo allemaal,

ik ben vorige week naar de dermatoloog geweest en ook ik was benieuwd of mijn theorie klopte ( ik was ervan overtuigd ), maar helaas. Zij zei ook, het zou niet zo moeten zijn, maar de fabrikant en meerdere patienten van haar hebben gezegd dat roa toch beter werkt dan iso. Zij heeft me daarom ook de echte roa voorgeschreven en ben daar dus sinds vandaag mee begonnen. Ik HOOP dat het echt sneller en beter werkt, want ik vind het nu na bijna 8 weken toch wel tijd worden dat er iig verbetering in komt.
Mijn rug doet zo'n pijn en de pus loopt er gewoon uit als ik alleen maar over mijn rug wrijf ( vaak van de jeuk ) ( en sorry voor de vieze woorden ).

Verder heb ik eczeem ontwikkeld op mijn handen en onderbenen, dus daar heb ik hormoonzalfje voor gekregen, Elocon, iemand daar ervaring mee??

Rugpijn is nog aanwezig en verder die eeuwige droge lippen. Alhoewel het de ene dag erger is dan de andere.

Verder valt het allemaal wel mee.

Ook afgelopen zaterdag voor het eerst gedronken ( daar gaat mijn tweede theorie ). Ik voel me af en toe net een non, juist de dingen die ik zo leuk en lekker vind mag ik niet. Dus ik dacht, fuc... it, 2 malibutjes kunnen geen kwaad. En ik heb ervan genoten.

Succes weer iedereen!
  maandag 26 maart 2007 @ 18:16:32 #71
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680440
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:52 schreef XxxPimxxX het volgende:

[..]

Volgens mijn arts gaan de rode vlekken pas weg op het moment dat je stopt met je kuur. Tijdens de kuur krijg je dus nog niet het resultaat wat je uiteindelijk wenst, pas een maand oid erna.
Klopt helemaal, kan het beamen uit eigen ervaring. Vandaar dat ik klaar wil zijn ruim voordat ik op vakantie ga. Ten eerste omdat mijn huid dan wat beter tegen de zon kan. En ten tweede omdat ik dan hele dagen zonder make up rondloop en er dan toch graag een beetje goed uit wil zien (lees: met niet zoveel vlekjes dus) Je huid wordt pas op zijn mooist in de periode na het stoppen! Heerlijk gevoel vond ik dat altijd, wat was ik dan blij met mezelf
  maandag 26 maart 2007 @ 18:20:46 #72
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680594
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:59 schreef Fayme het volgende:
Hallo allemaal,

ik ben vorige week naar de dermatoloog geweest en ook ik was benieuwd of mijn theorie klopte ( ik was ervan overtuigd ), maar helaas. Zij zei ook, het zou niet zo moeten zijn, maar de fabrikant en meerdere patienten van haar hebben gezegd dat roa toch beter werkt dan iso. Zij heeft me daarom ook de echte roa voorgeschreven en ben daar dus sinds vandaag mee begonnen. Ik HOOP dat het echt sneller en beter werkt, want ik vind het nu na bijna 8 weken toch wel tijd worden dat er iig verbetering in komt.
Mijn rug doet zo'n pijn en de pus loopt er gewoon uit als ik alleen maar over mijn rug wrijf ( vaak van de jeuk ) ( en sorry voor de vieze woorden ).

Verder heb ik eczeem ontwikkeld op mijn handen en onderbenen, dus daar heb ik hormoonzalfje voor gekregen, Elocon, iemand daar ervaring mee??

Rugpijn is nog aanwezig en verder die eeuwige droge lippen. Alhoewel het de ene dag erger is dan de andere.

Verder valt het allemaal wel mee.

Ook afgelopen zaterdag voor het eerst gedronken ( daar gaat mijn tweede theorie ). Ik voel me af en toe net een non, juist de dingen die ik zo leuk en lekker vind mag ik niet. Dus ik dacht, fuc... it, 2 malibutjes kunnen geen kwaad. En ik heb ervan genoten.

Succes weer iedereen!
Wat herkenbaar. Ook ik was 8 weken bezig met die Iso en nu ik aan de echte Roa zit, zie ik pas resultaat. Al zul je nooit zeker weten waar het nu door komt (zoals ik hierboven al schreef). Maar zoals ik al eerder heb verteld is dit mijn zoveelste Roa-kuur en heb ik voorheen altijd Roa geslikt en nooit Iso. En dit is de allereerste keer dat het zo lang heeft geduurd voor er verbetering optrad. Wel verslechtering van de huid en last van dezeflde bijwerkingen, maar de beoogde verbetering liet veel langer op zich wachten deze keer. Dus alleen al daaruit denk ik af te kunnen leiden dat er wel degelijk verschil in moet zitten. Met de echte Roa werd het na een week of 5 a 6 echt wel beter, deze keer heeft dat dus ruim 8 weken geduurd. Baal wel een beetje nu ik dit allemaal zo lees, het voelt alsof ik nu een poosje voor niks die troep heb geslikt (dat het minder heeft gewerkt dus). Maargoed.

Ook ik drink geregeld een glaasje wijn hoor (of twee, maar dat is het dan). En geniet daar ook volop van. Het mocht ook gewoon van mijn derma want 'anders heb je helemaal geen leven meer' zei hij. Het spreekt voor zichzelf dat je gewoon een beetje oppast.
  maandag 26 maart 2007 @ 18:27:31 #73
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680842
quote:
Over die 50mg.... ben je niet bang dat de bijwerkingen veel erger worden? En is het echt een must om aan die 6000mg te komen want volgens mijn derma (misschien is het bij iedereen anders) hoef ik daar niet naar toe te leven.. ze zegt nog deze maand en dan zijn we klaar als het goed is.... (en anders hooguit nog 1 maand).....

Ben trouwens benieuwd wat de apotheker vanmiddag zegt als ik mijn 'echte' roa kom halen...haha
Thnx

Enne, of ik bang ben voor toename van die bijwerkingen. Beetje wel, maar wat ik nu heb dat trek ik nog behoorlijk goed. Het lijkt me dat er tussen 40 of 50 per dag toch niet zo'n groot verschil kan zitten? Ik heb ook geen verschil gemerkt toen ik van 30 naar 40 ging. En vroeger slikte ik maar 20 en had ik dezelfde bijwerkingen als nu. Dus ik denk dat het wel mee zal vallen. Althans, ik heb het gevoel dat ik het nog wel aan kan. En ik wil dit keer juist wel naar die 120 mg per kg lichaamsgewicht toe. Ze zeggen toch dat er dan het minste kans is dat het weer terugkomt? Nou, aangezien er bij mij zo'n beetje 100% kans is dat het weer terugkomt (gezien mijn verleden) wil ik dit eens proberen. Ik meen me namelijk te herinneren dat ik vroeger nooit die totale dosis heb geslikt. Maar misschien is het juist daarom wel steeds teruggekomen? Wie zal het zeggen. Ik hoor het morgen, daarna jullie ook
  maandag 26 maart 2007 @ 18:28:31 #74
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47680873
quote:
Mijn rug doet zo'n pijn en de pus loopt er gewoon uit als ik alleen maar over mijn rug wrijf ( vaak van de jeuk ) ( en sorry voor de vieze woorden ).

Verder heb ik eczeem ontwikkeld op mijn handen en onderbenen, dus daar heb ik hormoonzalfje voor gekregen, Elocon, iemand daar ervaring mee??
Wat balen trouwens van je rug joh, klinkt erg pijnlijk

Enne nee, eczeem en Elocon ken ik niet..
pi_47704756
mijn derma heeft me expres op 20mg gezet zodat ik toch nog een beetje in de zon kon. hij zei dat mijn rode vlekjes weg zouden gaan door de zon en toen zei ik van ik mag toch niet in de zon zitten en hij zei van ja omdat je op een lage dosis zit mag je wel eventjes in de zon zitten maar het liefst niet de te lang (dus ik zit met dit redelijk mooie weer toch nog in de zon )
pi_47706182
@Fayme

Ik herken me wel een beetje in je verhaal. Die jeuk is ontzettend vervelend. Soms gaat negeren gewoon niet en ga je een beetje zitten wrijven, met alle gevolgen van dien. Ik kan op het moment ook geen lichte t-shirts meer dragen. Alleen zwart, donkerblauw, groen en rood. Ik hou geen t-shirt schoon, zelf als ik mijn rug niet aanraak. Ik heb er zwaar de pest over in, terwijl het met mijn gezicht juist zo goed gaat op het moment. Ik had nog twee 10mg pilletjes liggen, die gooi ik erbij vandaag en aan het einde van de week. Dus 2x 50mg verspreid over de dag (ipv 40). Een kleine boost kan geen kwaad denk ik. Ik hoop dat het op mijn rug/borst nu ook snel weer verbetert.
Venco Dropmakers
pi_47706966
quote:
Op maandag 26 maart 2007 18:20 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Wat herkenbaar. Ook ik was 8 weken bezig met die Iso en nu ik aan de echte Roa zit, zie ik pas resultaat. Al zul je nooit zeker weten waar het nu door komt (zoals ik hierboven al schreef). Maar zoals ik al eerder heb verteld is dit mijn zoveelste Roa-kuur en heb ik voorheen altijd Roa geslikt en nooit Iso. En dit is de allereerste keer dat het zo lang heeft geduurd voor er verbetering optrad. Wel verslechtering van de huid en last van dezeflde bijwerkingen, maar de beoogde verbetering liet veel langer op zich wachten deze keer. Dus alleen al daaruit denk ik af te kunnen leiden dat er wel degelijk verschil in moet zitten. Met de echte Roa werd het na een week of 5 a 6 echt wel beter, deze keer heeft dat dus ruim 8 weken geduurd. Baal wel een beetje nu ik dit allemaal zo lees, het voelt alsof ik nu een poosje voor niks die troep heb geslikt (dat het minder heeft gewerkt dus). Maargoed.

Ook ik drink geregeld een glaasje wijn hoor (of twee, maar dat is het dan). En geniet daar ook volop van. Het mocht ook gewoon van mijn derma want 'anders heb je helemaal geen leven meer' zei hij. Het spreekt voor zichzelf dat je gewoon een beetje oppast.
@Ladysussy

Ik ben wel blij voor je dat je eindelijk resultaat ziet.
Jouw verhalen zijn altijd precies zoals ik het voel, maar ik kan het niet zo verwoorden als jij. Dus het is mooi dat je nu eindelijk ook zonder foundation de straat op bent gegaan. Een beetje zelfvertrouwen.
Zover ben ik nog niet hoor. Hoop dat het snel kan.
Succes verder!
pi_47707083
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 11:51 schreef Dropmix het volgende:
@Fayme

Ik herken me wel een beetje in je verhaal. Die jeuk is ontzettend vervelend. Soms gaat negeren gewoon niet en ga je een beetje zitten wrijven, met alle gevolgen van dien. Ik kan op het moment ook geen lichte t-shirts meer dragen. Alleen zwart, donkerblauw, groen en rood. Ik hou geen t-shirt schoon, zelf als ik mijn rug niet aanraak. Ik heb er zwaar de pest over in, terwijl het met mijn gezicht juist zo goed gaat op het moment. Ik had nog twee 10mg pilletjes liggen, die gooi ik erbij vandaag en aan het einde van de week. Dus 2x 50mg verspreid over de dag (ipv 40). Een kleine boost kan geen kwaad denk ik. Ik hoop dat het op mijn rug/borst nu ook snel weer verbetert.
En soms moet je gewoon ongeneerd zitten krabben, want anders hou je het niet vol. En dan zit er weer allemaal bloed aan je handen en je kleren zijn naar de klote.
Want je huid is ook zo vreselijk droog, dus op alle pukkels zitten korstjes en die haal je er zo vanaf.
T is vreselijk.
Gezicht gaat ook wel beter, maar die RUG!!!! Bah
Jij ook succes Dropmix!!
pi_47707912
quote:
Op maandag 26 maart 2007 17:59 schreef Fayme het volgende:


Verder heb ik eczeem ontwikkeld op mijn handen en onderbenen, dus daar heb ik hormoonzalfje voor gekregen, Elocon, iemand daar ervaring mee??
Eczeem erg herkenbaar! Op mijn armen, handen, heupen (op heupen iets minder maar toch aanwezig)..
Ik heb Locoid vetcreme gekregen van mijn derma dit moet ik dun op smeren en dan Calmurid creme daar nog eens overheen... het helpt....
pi_47711545
Soww, net 20 minuten in de zon, best rode kop nu

maar 't gaat verder goed met mijn huidje
Haleloeja
  dinsdag 27 maart 2007 @ 16:07:46 #81
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47715419
quote:
Op maandag 26 maart 2007 14:09 schreef TEQXXX het volgende:

[..]

knip

Af en toe denk ik echt het heelt natuurlijk veel sneller als je er niks op doet en gewoon het met rust laat maar dan staart mijn foundation me zo zielig aan van "doe me op" ... Als ik bijv uitga (eten stappen etc.) doe ik nog wel wat foundation op van La Roche-Posey (Toleriane) is niet heeel schadelijk voor je huid maar dekt net die rode plekjes en geeft me wat kleur aangezien ik (wij allemaal) niet in al te veel in de zon mogen zitten of onder de zonnebank...(voelt ook prettig aan) maar als je zonder make-up kan dan MOET JE HET ABSOLUUT zo houden... Ga ik ook probren!!!!
Ja precies haha Ach ik heb al eerder in dit topic gezegd dat ik ook wel weet dat make up op doen misschien niet gunstig is voor je huid, maar dat het naar buiten gaan met zo'n huid helemaal zonder iets erop gewoon geen optie was toen het zo erg was! Dat durfde ik gewoon niet, dan schaamde ik me te erg. En ik kon me toch onmogelijk ziekmelden al die tijd, zo ben ik ook weer niet. Dus het was kiezen tussen 2 kwaden, lichamelijk en geestelijk welteverstaan. Ik heb voor de make up-manier gekozen, ook al zou dat betekenen dat het uiteindelijk langer zou duren voor mijn huid helemaal mooi zou worden. Daarbij heeft de ervaring mij door de jaren heen geleerd dat het eigenlijk helemaal niks uitmaakt wat ik eet of wat ik op mijn huid smeer hoor. Die acne is zo hardnekkig en komt zo overduidelijk van binnen uit, dat ik nauwelijks kan geloven dat het minder wordt of zelfs zou weggaan als ik bepaalde dingen niet meer zou doen. Ik heb ook een tijd lang bij een schoonheidsspecialiste gelopen om het heel goed schoon te houden, maar mijn pukkels gingen er echt voor geen meter door weg. Wel chocola, geen chocola, wel aardbeien, geen aardbeien, wel varkensvlees, geen varkensvlees etc. het maakte allemaal geen drol uit. En dan zou ik nu geen make up moeten smeren? Hmm volgens mij maakt ook dat nauwelijks verschil. Tot nu toe heeft er maar 1 ding gewerkt en da's Roa
pi_47724402
Ben nu bijna 6 weken bezig en sinds ik aan de echt ROA ben (2 weken geleden) is het met sprongen vooruit gegaan! Eindelijk eens resultaat, nou hoeft het natuurlijk niet door de echte ROA te komen, maar ik hoor meer verhalen dat er pas verbetering is na het slikken van de echte ROA, dus misschien toch geen toeval?
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 14:19 schreef Gelderland het volgende:
Soww, net 20 minuten in de zon, best rode kop nu

maar 't gaat verder goed met mijn huidje
Ik heb over een aantal weken tentamens en tot die tijd ben ik vrij. Nu werk ik fulltime in een attractiepark, dus volop in de zon en dan nog 2 uurtjes fietsen. Dus bijna 10 uur per dag in de zon. Heb geen last van me huid, maar echt goed lijkt me het niet?
  dinsdag 27 maart 2007 @ 20:24:00 #83
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47724660
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 20:17 schreef riX- het volgende:
Ben nu bijna 6 weken bezig en sinds ik aan de echt ROA ben (2 weken geleden) is het met sprongen vooruit gegaan! Eindelijk eens resultaat, nou hoeft het natuurlijk niet door de echte ROA te komen, maar ik hoor meer verhalen dat er pas verbetering is na het slikken van de echte ROA, dus misschien toch geen toeval?
[..]

Ik heb over een aantal weken tentamens en tot die tijd ben ik vrij. Nu werk ik fulltime in een attractiepark, dus volop in de zon en dan nog 2 uurtjes fietsen. Dus bijna 10 uur per dag in de zon. Heb geen last van me huid, maar echt goed lijkt me het niet?
Gewoon goed insmeren met een (speciaal voor je gezicht geschikte) zonnebrandcreme met een hoge factor (bijvoorbeeld 30, dan zit je altijd goed, zeker als je de hele dag in de zon staat).
pi_47725049
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 20:24 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Gewoon goed insmeren met een (speciaal voor je gezicht geschikte) zonnebrandcreme met een hoge factor (bijvoorbeeld 30, dan zit je altijd goed, zeker als je de hele dag in de zon staat).
Hmm ja binnenkort maar eens naar de apotheek dan. Ik heb trouwens nog steeds een aantal rode (grote) puisten op mn hals, en de puisten waar geen activiteit meer in zit is echt keihard en meer een korstje. Is er een manier om dat snel weg te krijgen? Ga 2 keer per week in de sauna, dat helpt goed. Maar nog meer manieren?
  dinsdag 27 maart 2007 @ 22:51:01 #85
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47731373
Nou vanavond ben ik dus naar de dermatoloog geweest. Ik stond met 5 minuten weer buiten, is het bij jullie ook zo dat die bezoekjes zo kort zijn? Ik vertelde in vogelvlucht hoe het verloop tot nu toe is gegaan (nl. in week 5 t/m 8 een mega grote uitbraak, vanaf week 9 wat rustiger maar nog wel steeds nieuwe pukkels en nu vanaf week 11 eindelijk echte verbetering). Hij vond mijn huid er een stuk beter uit zien t.o.v. de foto's die aan het begin van de kuur zijn genomen door de medisch fotograaf. Maar ik ben er idd nog niet. Toen ik zag dat hij intussen al een nieuw recept zat te schrijven voor 30 mg per dag, heb ik snel gezegd wat ik eigenlijk wilde. Dus aan die volledige totaaldosis van 6000 mg komen en dan als het even kan daar zo snel mogelijk doorheen fietsen. Met andere woorden, ik wilde naar 50 mg per dag. Hij twijfelde wel, maar streepte de boel toen door en vond het goed. Verder vind ik hem eigenlijk helemaal niet zo belangstellend. Het is duidelijk dat je maar een nummertje bent. Het is dat ik zelf al veel van dit medicijn weet en het ook zelf opzoek, want echte info hoef je van deze derma ook niet te verwachten. Ik heb het gevoel dat ik het nog beter weet dan hij Bovendien zag ik, toen ik in de auto zat, dat hij het verkeerd heeft gedaan. Volgens mijn berekeningen moet ik nu nog 7 weken lang 50 mg slikken, maar hij heeft me voor 90 dagen voorgeschreven, 3 maanden dus!! Heb nu veel te veel. Maarja ik zie wel hoe het loopt. Iig heb ik het nu precies hoe ik het wilde.

Overigens heb ik ook verteld dat ik na 8 weken op de echte Roa ben overgegaan, maar volgens hem kon er onmogelijk verschil in zitten en moest het toeval zijn. Nou, ook in dit geval weet ik wel beter. Ik ga hem ook niet alles vertellen (ook niet van die makeup die ik altijd op doe, maar voor een bezoek aan hem er altijd heel keurig ook weer af haal ) want het enige wat hij me een paar keer tijdens zo'n bezoek op mijn hart drukt is dat ik er absoluut geen vette troep op mag smeren. Geen Cetaphil, geen sudocrem, hij is er allemaal tegen. Alleen Normaderm van Vichy (volgens mij heeft hij aandelen ofzo ) want van al het andere krijg je pukkels. Hmm nou het zal wel. Ik doe toch wat mij zelf het beste lijkt.

Mijn bloed was tenslotte prima. Heb nu een afspraak staan over 2,5 maand, dus net voor mijn vakantie. Ik denk dat dat de laatste afspraak is. We gaan voor een volledig gave huid!

Tenslotte heb ik gevraagd of we na de kuur ook nog wat aan mijn littekentjes en rode plekjes kunnen doen en daar antwoordde hij bevestigend op. Hij zei dat we na de zomer evt. aan laseren kunnen gaan denken. We zullen zien!

Bye!
pi_47732893
Ladysusy, hoe zit het met die derm van jou? Zit hij niet in een ziekenhuis of is het een privékliniek? Want anders kan je toch nooit zo laat terecht?

En dat van die Cetaphil vind ik wel een beetje vreemd. Ik gebruik het gewoon op mijn gezicht en mijn huid wordt er lekker glad en zacht van. Helemaal geen last van een droge huid en ook geen uitbraken. Maar dat van die Roa van Roche, daar heb ik ook zo mijn twijfels bji. Ik zit inmiddels bij merk nummer drie, dit keer van Merck (wat toepasselijk ) en ik merk geen verschil tussen de merken. Het heeft bij de één nu eenmaal een langere aanloop tijd nodig. Ik herinner me ineens weer iets wat mijn derm zei. Ze zei: bij iemand die een lichte vorm van acné heeft kan het misschien wel maanden duren voordat het langzaam verdwijnt, terwijl iemand met ernstige acné er veel sneller vanaf kan zijn. Het verschilt dus van persoon tot persoon. Maar goed, ook met die Roa van Roche kan het natuurlijk van persoon tot persoon verschillen.

Wel gaat het bij mij nu met mijn gezicht hartstikke goed. Ik heb nog een bultje op mijn wang met daaronder een beschadigd plekje en op mijn hals nog wat vlekken. Op mijn wangen zijn hier en daar ook nog wel wat vlekjes te zien, maar niet veel. Het enige echte probleem vind ik nog mijn slapen, daar komt elke twee dagen wel weer iets nieuws bij, maar die bedek ik met mijn haar.

Ik merk wel dat ik veel zelfverzekerder word. Afgelopen week maakte ik twee keer mee dat een meisje me extreem lang zat aan te staren. Op zich niets bijzonders, maar beiden hadden een veel slechtere huid dan ik. Eentje lachtte toen ik langs haar heen liep en een grote glimmende beugel werd zichtbaar. Toen dacht ik ook: wat stel ik me soms aan, ik heb tenminste nog een puntgaaf gebit. Dus ik glimlachtte terug. Ik krijg altijd een goed gevoel wanneer iemand naar me glimlacht. Het geeft je toch zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen wil ik ook graag teruggeven. Dus hopelijk is me dat gelukt.
Venco Dropmakers
pi_47737956
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 22:51 schreef Ladysusy het volgende:
want het enige wat hij me een paar keer tijdens zo'n bezoek op mijn hart drukt is dat ik er absoluut geen vette troep op mag smeren. Geen Cetaphil, geen sudocrem, hij is er allemaal tegen. Alleen Normaderm van Vichy (volgens mij heeft hij aandelen ofzo ) want van al het andere krijg je pukkels. Hmm nou het zal wel. Ik doe toch wat mij zelf het beste lijkt.
ken hij Cetaphil überhaupt wél dat is denk ik nog beter dan dat commerciële spul als Noraderm en Vichy. ceptaphil is JUIST voor een huid onder behandelinge n non-comodogeen o.i.d Het is dus heel erg naturel. Misschien wel wat 'vet', maar je hoeft 't ook niet dik op je huid te smeren hé...

dus beetje onzin naar mijn mening, ik gebruik Cetaphil al 2 jaar en vind 't ideaal

btw. ik heb ook 't gevoel dat ik meer weet over ROA dan de arts zelf. Maar dat is logisch omdat wij ons écht specialiseren. Arts weet gewoon de algemene dingen....
Haleloeja
  woensdag 28 maart 2007 @ 11:17:48 #88
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47742115
Mijn dermatoloog zit gewoon in een ziekenhuis hoor, maar hij werkt ook 's avonds. Kennelijk begint hij dan later ofzo. Ik vind het juist wel handig, want zo hoef ik er niet steeds voor te verzuimen van mijn werk, maar kan ik na mijn werk in 1 keer door! Ik ben júist naar deze dermatoloog gegaan omdat hij (zelfs landelijk) heel erg goed bekend blijkt te staan wegens studies naar allerlei huid- en haarproblemen. Het is ook een aardige man hoor, en vast ook heel goed in zijn vak. Maar ik had liever gehad dat zo iemand zich iets meer betrokken toont dan dat nu het geval is… dat gevoel heb ik gewoon.

Overigens is dit precies de reden dat ik bij mijn vorige dermatoloog ben weggegaan. Die had precies dezelfde houding tegenover mij, vond ik toen ook al niet leuk. Maar misschien ligt het wel aan mij. Het is dan alweer 2 maanden geleden dat je er zat en in die tussentijd is er zoveel gebeurd, ik wil dan alles zo graag vertellen, maar die tijd is er gewoon niet voor lijkt het wel… En serieuze vragen worden ook een beetje weggewuifd of afgeraffeld, maar dat deed die vorige ook al. Bovendien heeft die vorige dermatoloog (nadat hij mij al 10 jaar had behandeld voor acne met roaccutane) ineens de aandoening Rosacea bij mij vastgesteld toen ik weer om Roa kwam vragen en toen kreeg ik het niet. Kreeg ik een of ander zalfje tegen Rosacea (wat ik helemaal niet had en wat natuurlijk voor geen meter hielp) en toen was ik helemaal het vertrouwen in die vent verloren. Hij had na al die jaren toch moeten weten dat ik acne had en geen Rosacea.

Tja en die Cetaphil, ik had idd de indruk dat hij dat niet kende. Ik heb gezegd dat het volledig neutrale zalf is en speciaal gemaakt voor na medische behandelingen en zijn antwoord was daarop, 3 x raden… 'als het maar geen vette troep is'. Maar ik heb die creme en niet die lotion en die creme is idd best vet hoor. Die gebruik ik sowieso alleen 's avonds. Nu om en om met de sudocrem. Van Sudocrem wordt je huid wel heel erg zacht he??? Lekker gevoel hoor! Heb nu ook een lekker kleurtje want ik heb gisteren in de lunchpauze een half uurtje in het zonnetje gezeten. Hè ik voel me echt fijn zeg, ik liep gisteren gewoon te huppelen en te zingen door het huis. Da's nog eens wat anders dan hoe ik me de laatste paar maanden heb gevoeld…

Jij dus ook een beter gevoel Dropmix? Good for you! Is toch heerlijk als je weer glimlachend door het leven kan. En idd, iedereen heeft wel wat. Ik heb ook mooie tanden

Trouwens Dropmix, het zou natuurlijk best kunnen dat het toeval is van die merkloze variant versus Roa en ik weet ook dat het per persoon verschilt wanneer iets aan slaat en dat dat niet eens hoeft af te hangen van de mate van ernstigheid van de acne. Maar ik kijk puur terug naar mijn eigen verleden en trek dan de conclusie dat Iso wellicht minder snel werkt dan Roa, omdat het bij mij in het verleden altijd eerder is aangeslagen dan deze keer. Maargoed wellicht is ook dat toeval. Het was tenslotte echt heel erg deze keer. En aangezien ik tussen mijn 19e en mijn 29e ongeveer elke anderhalf jaar een kuur heb gehad, maar daarna dus tot mijn 33e niets meer, is het misschien in die tussentijd alweer zó opgebouwd dat het nu gewoon veel erger was dan het een aantal jaar geleden was. Want toen begon ik altijd vrij snel weer met de Roa als het weer terug dreigde te komen. En sloeg de Roa sneller aan en was ik er ook weer sneller vanaf.

Op mijn 30e dus zwanger geraakt en daarna een paar jaar niet heel erg onder de pukkels gezeten. Wel altijd een beetje, maar ik vond het nooit erg genoeg om weer met die troep te beginnen. Tot afgelopen oktober/november en het toch weer helemaal (en nog in tienvoud ook) terug was gekomen. Het feit dat ik aan het begin van de kuur een grote uitbraak heb gehad van 2 weken en daarna bij het verhogen van de dosis van 30 naar 40 nog een grote uitbraak van maar liefst 3 weken heb gehad, impliceert wel HOE erg het dit keer was bij mij (alsof het al die jaren van binnen weer is opgebouwd en in één keer weer naar buiten is gekomen ofzo), dat zei mijn derma tenminste tegen mij (maar ook dat had ik zelf al bedacht).

Laters!
pi_47742607
in ben nu écht in een fase beland waarin mijn huid helemaal schilfter en 'afbrokkelt'... Heel dun en rood is 't nu.... gloeit helemaal als 't beetje warm wordt..

Ik heb al 4x cethapil opgesmeerd vanochtend (gewoon dun, goed genoeg) omdat ik anders allemaal schilfers heb als ik dat spul vergeet van huis mee te nemen, heb ik problems
Haleloeja
  woensdag 28 maart 2007 @ 11:39:19 #90
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47742753
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 11:35 schreef Gelderland het volgende:
in ben nu écht in een fase beland waarin mijn huid helemaal schilfter en 'afbrokkelt'... Heel dun en rood is 't nu.... gloeit helemaal als 't beetje warm wordt..

Ik heb al 4x cethapil opgesmeerd vanochtend (gewoon dun, goed genoeg) omdat ik anders allemaal schilfers heb als ik dat spul vergeet van huis mee te nemen, heb ik problems
Apart dat ook dit proces kennelijk bij iedereen anders verloopt! Dat wat jij omschrijft had ik voornamelijk de eerste 2 weken van de kuur. Idd rood, schilferig en branderig, zeker als ik er iets opsmeerde (ik had toen nog geen Cetaphil). Maar daarna was dat ineens helemaal over. Mijn huid is er nu al helemaal aan gewend lijkt het wel. Helemaal geen schilfers en droogheid meer.
  woensdag 28 maart 2007 @ 12:21:31 #91
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47744142
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 08:49 schreef Gelderland het volgende:
btw. ik heb ook 't gevoel dat ik meer weet over ROA dan de arts zelf. Maar dat is logisch omdat wij ons écht specialiseren. Arts weet gewoon de algemene dingen....
wij zijn gewoon ervaringsdeskundigen
pi_47754053
iik heb nu dat mn huid echt 7.5/10 is en dat kan komen omdat ik ineens vitaminen ben gaan slikken of omdat ik cetaphil ben gaan gebruiken of ites anders XD kan het neit hebben dat ik niet weet hat het is
pi_47760345
@Ladysusy

Wel vervelend als je derma niet tijd voor je neemt/heeft..... ik heb vorige keer gewoon mijn lijst met vragen en opmerkingen meegenomen en heb daar 20 minuten gezeten (ze is heel aardig en neemt er gewoon tijd voor==> moet ook vaak 15 minuten wachten). Trouwens je betaalt per consult (je verzekering dan) en als het goed is duurt zo'n consult minstens een kwartier!!!!
Dan Normaderm van Vichy ... dat werkt bij mij dus echt NIET....het prikt en het voelt alsof ik brandwonden heb ofzo.... daarom blijf ik bij de babyproducten ..
Wat je zei over je make-up, dat je het afhaalt voordat je naar je derma gaat...klinkt erg bekend! De mijne kijkt me altijd vol trots aan dat ik niks op heb:D ....ze moest eens weten...(ook al heeft ze gezegd dat klein beetje make-up wel moet kunnen)!

Met mijn gezichtje gaat het nu stukken beter, geen nieuwe uitbraken verder. Alles is zo goed als clean alleen mijn voorhoofd wil nog niet echt (een paar van die vervelende onderhuidse).... hoop dat dit mijn laatste maand is

@Dropmix
erg leuk voor je! Wel fijn dat je je beseft dat er ook mensen zijn die er veel erger aan toe zijn! Het komt gewoon door je uitstraling...dat zien mensen namelijk en niet de details.
Ik heb het gemerkt, we gingen laatst stappen en er ging een meisje voor het eerst mee met ook redelijk wat puistjes (niet dat het wat uitmaakt maar als je zelf aan de ROA bent en zelf bezig bent om gavere huid te krijgen let je erg veel op mensen hun huid, zoals jullie het al weten wrsch.).... de hele groep heeft het niet eens gemerkt, ik vroeg het achteraf (heel discreet natuurlijk) ze zeiden dat ze daar helemaal niet op letten omdat dat meisje heel erg zelfverzekerd was en dat uitstraalde....
So... I say "keep on smiling "
  woensdag 28 maart 2007 @ 19:40:55 #94
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47761120
Mooie woorden TEQXX maar helaas lukte mij dat gewoon niet altijd... Ook al wilde ik dat niet, ik kon echt nergens anders meer aan denken dan aan die pukkels, zag zelf niets anders meer dan die pukkels en bijv. al mijn kleren stonden stom (vond ik) door die rotkop er altijd maar boven. Het was gewoon een obsessie geworden en dat heeft me best gedeprimeerd, de afgelopen maanden. Maar of het nu komt doordat het eindelijk lente wordt, of dat mijn huid eindelijk beter is, of een combinatie van beide, ik voel me nu stukken beter gelukkig.

Wel hoop ik van ganser harte, dat wou ik nog ff kwijt, dat ik niet weer een uitbraak ga krijgen als ik van 40 naar 50 mg ga. Volgens mijn derma zal dat vast uitblijven, maar je weet maar nooit. Ik hoop dat ik mijn portie wel heb gehad nu, maar helemaal zeker durf ik dat niet te zeggen. Te meer omdat ik toen ik van 30 naar 40 ging ook zo'n mega uitbraak heb gehad.

Ik ben jaloers op jouw derma TEQXX, leuk ook dat het een vrouw is Zo dus een consult hoort een kwartier te duren??? Nou zo lang heb ik in al die jaren nog nooit bij een derma gezeten hoor! Da's dus ching ching voor die gasten, want er gaan echt wel 3 mensen in een kwartier bij ons! Hij hopt van de ene kamer naar de andere en overal zijn alvast patienten neergezet.

Die Normaderm van Vichy kan ik prima aan, zoals eerder gezegd heb ik niet meer zo'n last van een brandige pijnlijke huid zoals in het begin. Maar of het er ook echt beter van wordt, dat geloof ik ook niet. Maar volgens mijn derma is dat de enige creme waar het niet slechter van wordt ...

Ehm, Pattie, wat bedoel je met 7,5/10?
pi_47768059
Sommige derma's hebben zelf nooit acné gehad, en dan vraag ik me serieus af waarom ze dermatoloog zijn geworden, want ik ben ook wel eens weggestuurd met de Diane pil. Toen had de derma maar 1 seconde nodig om m'n gezicht te bekijken. Ik was toen 18, barste in huilen uit, en was zoooo teleurgesteld. Ik durfde pas 3 jaar later weer naar de derma (een andere!) en toen was ik niet meer zo schijterig, en heb ik duidelijk gezegd dat ik ROA wilde!!!!

Maar volgens mij krijg ik meer snorharen... ugh.... en ik ben dus GEEN man. Wel blond, maar toch. Hebben andere meiden hier ook last van?
pi_47769646
[quote][b]Op woensdag 28 maart 2007 19:40
Ehm, Pattie, wat bedoel je met 7,5/10?
[/quote

ik bedoel daarmee 7,5 op een schaal van 10.

wat ik er eigenlijk mee bedoel is of jullie ook het herkennen dat je op een morgen opstaat en ineens denkt van wow... ziet er geod uit en je weet eigenlijk niet waardoor het komt.
  woensdag 28 maart 2007 @ 22:30:26 #97
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47769972
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 22:26 schreef Pattie het volgende:
[quote][b]Op woensdag 28 maart 2007 19:40
Ehm, Pattie, wat bedoel je met 7,5/10?
[/quote

ik bedoel daarmee 7,5 op een schaal van 10.

wat ik er eigenlijk mee bedoel is of jullie ook het herkennen dat je op een morgen opstaat en ineens denkt van wow... ziet er geod uit en je weet eigenlijk niet waardoor het komt.
Nouja wel dat er van de een op de andere dag een flinke verbetering is opgetreden?! Dat heb ik wel gehad ja. Dat het weken slecht is geweest en opeens is het een heel stuk beter. Maar ook andersom, dat het bijvoorbeeld aan het eind van die dag overal weer begint te jeuken en dat er overal weer pukkels bijkomen. Dat heb ik ook meegemaakt! Maar ik hoop voor jou dat deze tendens doorzet
  woensdag 28 maart 2007 @ 22:32:39 #98
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47770099
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 22:00 schreef emss het volgende:
Sommige derma's hebben zelf nooit acné gehad, en dan vraag ik me serieus af waarom ze dermatoloog zijn geworden, want ik ben ook wel eens weggestuurd met de Diane pil. Toen had de derma maar 1 seconde nodig om m'n gezicht te bekijken. Ik was toen 18, barste in huilen uit, en was zoooo teleurgesteld. Ik durfde pas 3 jaar later weer naar de derma (een andere!) en toen was ik niet meer zo schijterig, en heb ik duidelijk gezegd dat ik ROA wilde!!!!

Maar volgens mij krijg ik meer snorharen... ugh.... en ik ben dus GEEN man. Wel blond, maar toch. Hebben andere meiden hier ook last van?
Tja een dermatoloog doet natuurlijk nog veel meer dan alleen maar acne behandelen (de mijne is vooral gespecialiseerd in haarproblemen) en het is zeker geen voorwaarde om iets zelf te hebben gehad, om iets op de juiste manier te kunnen behandelen denk ik. Maar dan moeten ze daar wel bereid toe zijn en de een is kennelijk wat makklelijker (ook in het voorschrijven van Roa) dan de ander.

Snorharen had ik altijd al een beetje (ook lichtblond) hihi, maarja daar doe ik niets aan. Je ziet het haast niet en het is niet erger geworden heb ik het idee. Kun je ze niet epileren als het je stoort?

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 28-03-2007 22:40:19 ]
pi_47770300
ik gebruik het nu een maand ongeveer, ik heb ook last van de gebarstte lippen en ja, ik drink nogal veel alcohol (in het weekend al snel 10 "glazen"). maar ik snap dus dat het niet goed samengaat?

de gebarstte lippen heb ik normale labello voor, maar ik heb er al 2 bijna geheel opgemaakt in deze periode, weet iemand een beter middel? ik ben over 2 weken langs de huidarts dus dan kan ik het daar naar vragen.

en over mijn huid, het is wel gladder en aan de linkerkant naast mijn neus ( ) is het al een stuk beter, rechter kant nog wel wat meer... maar kwa uiterlijk gezien is het niet een denderende vooruitgang, maar toch heel wat.

mijn humeur is vaak wat minder, de dermatoloog vroeg ook van te voren of ik af en toe last had van depressies of zulke gevoelens, verder heb ik een slaapprobleem, ik kan niet voor 12 uur slapen en moet er elke ochtend rond 7 soms 8 uur uit. maar ik denk dat dit meer ligt aan stress (examens, werkstukken etc.)

ik rook ook trouwens, rond de 5 sigaretten per dag, maakt dat iets uit (behalve algemene gezondheid misschien)?

[ Bericht 20% gewijzigd door macaronihoofd op 28-03-2007 23:20:43 ]
pi_47772939
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 22:36 schreef macaronihoofd het volgende:
ik gebruik het nu een maand ongeveer, ik heb ook last van de gebarstte lippen en ja, ik drink nogal veel alcohol (in het weekend al snel 10 "glazen"). maar ik snap dus dat het niet goed samengaat?

de gebarstte lippen heb ik normale labello voor, maar ik heb er al 2 bijna geheel opgemaakt in deze periode, weet iemand een beter middel? ik ben over 2 weken langs de huidarts dus dan kan ik het daar naar vragen.

en over mijn huid, het is wel gladder en aan de linkerkant naast mijn neus ( ) is het al een stuk beter, rechter kant nog wel wat meer... maar kwa uiterlijk gezien is het niet een denderende vooruitgang, maar toch heel wat.

mijn humeur is vaak wat minder, de dermatoloog vroeg ook van te voren of ik af en toe last had van depressies of zulke gevoelens, verder heb ik een slaapprobleem, ik kan niet voor 12 uur slapen en moet er elke ochtend rond 7 soms 8 uur uit. maar ik denk dat dit meer ligt aan stress (examens, werkstukken etc.)

ik rook ook trouwens, rond de 5 sigaretten per dag, maakt dat iets uit (behalve algemene gezondheid misschien)?
Ik drink ook redelijk wat alcohol en ondervind er niet echt problemen van, moest alleen mijn grens iets naar beneden stellen.

Purol voor je lippen gebruiken, werkt bij mij nog prima en véél beter dan Labello.

Humeur wat minder, had ik ook last van. Op het moment dat je je iets minder voelt wordt dat een soort van versterkt. Nu ben ik 'gelukkig' en heb ik er geen last van.

Sigaretten weet ik niet, nog nooit wat over gehoord iig.


Succes, volhouden
// Last.fm
pi_47773311
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 23:26 schreef XxxPimxxX het volgende:

Purol voor je lippen gebruiken, werkt bij mij nog prima en véél beter dan Labello.
gewoon bij de drogist te halen? of bij de apotheker? is het misschien zo'n potje met spul, want dat had een vriend van me en dat voelde wel beter aan mijn lippen
  donderdag 29 maart 2007 @ 00:05:25 #102
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47774763
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 23:33 schreef macaronihoofd het volgende:

[..]

gewoon bij de drogist te halen? of bij de apotheker? is het misschien zo'n potje met spul, want dat had een vriend van me en dat voelde wel beter aan mijn lippen
Het is een klein blikje (al heb je er volgens mij ook sticks van, maar ik heb echt dat blikje). Gewoon bij de drogist te koop ja, Kruidvat ofzo. Ik gebruik het ook, het houdt de boel lekker vet. Maar als je echt last hebt van kapotte lippen, dan kun je Bepanthen overwegen (is al eerder in dit topic langsgekomen). Dat houdt het niet alleen vet maar die geneest ook nog. Ik gebruik ze door elkaar, al moet ik zeggen dat ik Bepanthen op dit moment nog prettiger vind dan Purol.

Roken heeft volgens mij geen verband met Roa. Ik heb er altijd bij gerookt, maar deze keer niet want ik ben op 1 januari jl. gestopt!

Succes en volhouden hoor!

Ik weet niet of je al terug hebt gelezen maar het is heel normaal als het na 4 weken nog niet volledig is aangeslagen. Duurde bij mij deze keer 9 weken!! Geduld is een schone zaak
pi_47782368
Gebruik je de creme of de zalf van Bepanthen? Het werkt namelijk fantastisch alleen is na 5 seconde ingetrokken in je lippen en ik zou het toch nog wel wat langer willen laten zitten

En het Purolblikje is niet speciaal voor de lippen he, dat is toch eigenlijk gewone vaseline?
pi_47787954
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 19:40 schreef Ladysusy het volgende:Wel hoop ik van ganser harte, dat wou ik nog ff kwijt, dat ik niet weer een uitbraak ga krijgen als ik van 40 naar 50 mg ga.
Niet om je te ontmoedigen, maar toen ik overging van 40 op 50 was er wel degelijk een uitbraak(je). Tis maar dat je weet dat je je er misschien wel aan kan verwachten...

Ik herken trouwens ook het verhaal dat je derma zo weinig tijd neemt... Ik ben er hoogstens 5min binnen. Ze kijkt wel goed naar men huid, maar voor de rest word er amper iets gezegd. Enkel vermeld ze elke keer dat ik niet onder de zonnebank mag gaan. Voor ik aan de roa ging heeft ze ook niets vermeld van de bijwerkingen, enkel dat je lippen wat droog kunnen worden. Het is dankzij het internet dat ik zelf alles te weten ben gekomen.

Ik post hier de laatste tijd wat minder, omdat er weinig te posten valt Het gaat fantastisch met mijn huid! Ik ben nu dus 3 maand en 2 weken bezig. Heb eigenlijk een gladde huid en geen enkel puistje. Enkel is men kin nog wat rood. Voor de rest heb ik nog wel steeds last van bloedneuzen... Vaak 2 maal per dag
  donderdag 29 maart 2007 @ 14:21:20 #105
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47790807
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 13:14 schreef Senne het volgende:

[..]

Niet om je te ontmoedigen, maar toen ik overging van 40 op 50 was er wel degelijk een uitbraak(je). Tis maar dat je weet dat je je er misschien wel aan kan verwachten...

knip

Ik post hier de laatste tijd wat minder, omdat er weinig te posten valt Het gaat fantastisch met mijn huid! Ik ben nu dus 3 maand en 2 weken bezig. Heb eigenlijk een gladde huid en geen enkel puistje. Enkel is men kin nog wat rood. Voor de rest heb ik nog wel steeds last van bloedneuzen... Vaak 2 maal per dag
Ojeeeee ik hoop het echt niet!! Ga vandaag met 50 beginnen en heb volgend weekend een groot feest Maar ik ben nu al 3 maanden bezig he, misschien scheelt dat. Zoals ik al schreef, ik mag toch wel hopen dat ik mijn portie nu wel heb gehad met die uitbraken. Het gaat op zich ook heel goed nu (elke dag beter) alleen ik heb nog 2880 mg te gaan en dat wil ik graag zo snel mogelijk innemen. Ik weeg 50 kilo (oke, sinds kort misschien 51 of 52 kg want ik ben wel iets aangekomen door het stoppen met roken denk ik ) dus dan mag ik niet meer dan 50 mg per dag. En op die manier ben ik op 23 mei klaar!!!! Exact 3 weken voor mijn vakantie, lijkt me perfect.


Wat fijn voor je dat het goed gaat met jouw huid! Bloedneuzen heb ik nog niet een keertje gehad. Wel droge ogen vorige week, maar na 2 dagen druppelen met ooggel is dat weer over gegaan. Nu geen last meer.
  donderdag 29 maart 2007 @ 14:22:56 #106
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47790882
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 10:40 schreef heaven7 het volgende:
Gebruik je de creme of de zalf van Bepanthen? Het werkt namelijk fantastisch alleen is na 5 seconde ingetrokken in je lippen en ik zou het toch nog wel wat langer willen laten zitten

En het Purolblikje is niet speciaal voor de lippen he, dat is toch eigenlijk gewone vaseline?
Ja da's eigenlijk gewoon vaseline, maar prima voor je lippen. Maar wil je idd iets extra's dan is die Bepanthen beter vind ik. Ik heb een tube, het is de zalf dus, en het voelt een beetje als een kruising tussen zalf en creme vind ik. Het is erg vet dus het blijft echt wel een poosje zitten, terwijl de cremeachtige bestanddelen in je lippen trekken. Er staat op de tube dat het voor tepelkloven is

[ Bericht 2% gewijzigd door Ladysusy op 29-03-2007 19:10:11 ]
pi_47796633
Heb het ideale cremepje gevonden . Nivea summerlook gezichtscreme,for men. Had eerst een erg droge en witte huid door die tabletten, ook erg schilferig. Gebruik het nu een week, geen droge huid meer,een gezond kleurtje en geen schilfers te bekennen.
Je kan zeggen dat zulke bruincremes voor vrouwen zijn, dat zou mij een worst zijn en ik ben er maar al te blij mee
pi_47802093
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:35 schreef BunnyRabbit het volgende:
Heb het ideale cremepje gevonden . Nivea summerlook gezichtscreme,for men. Had eerst een erg droge en witte huid door die tabletten, ook erg schilferig. Gebruik het nu een week, geen droge huid meer,een gezond kleurtje en geen schilfers te bekennen.
Je kan zeggen dat zulke bruincremes voor vrouwen zijn, dat zou mij een worst zijn en ik ben er maar al te blij mee
Deze?
http://www.drogisterij.net/producten/231x231/168772_1.jpg

Ik wil namelijk ook nog een creme bestellen die écht werkt en mn huid niet gigantisch laat glanzen (wat degene doet die ik nu heb). Als ik me smorgens gedouched en afgedroogd heb, en ik doe er niets aan dan is het een en al witte schilfers.

Ik heb geen zin om naar een drogist te gaan om het hele verhaal uit te moeten leggen dus ik bestel liever via internet. Tips zijn welkom. Als ik een goed keuze kan maken bestel ik namelijk wat meer zodat dat scheelt in de verzendkosten.
  donderdag 29 maart 2007 @ 19:25:01 #109
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47802524
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 16:35 schreef BunnyRabbit het volgende:
Heb het ideale cremepje gevonden . Nivea summerlook gezichtscreme,for men. Had eerst een erg droge en witte huid door die tabletten, ook erg schilferig. Gebruik het nu een week, geen droge huid meer,een gezond kleurtje en geen schilfers te bekennen.
Je kan zeggen dat zulke bruincremes voor vrouwen zijn, dat zou mij een worst zijn en ik ben er maar al te blij mee
Nee hoor, ik vind het helemaal niet gek dat een man zoiets gebruikt! Vind het juist leuk als mannen zichzelf goed verzorgen. Ik heb zelf ook van die creme, maar die is idd vrij vet en daar zitten natuurlijk allerlei stoffen in die je huid kunnen irriteren. Van mijn dermatoloog mag ik zoiets bovendien absoluut niet smeren op de gedeelte met nog actieve acne. Dus ik gebruik het (nog) niet. Maar ben dat wel van plan zodra het kan hoor Al heeft een half uurtje in de zon wandelen hetzelfde effect op dit moment
  donderdag 29 maart 2007 @ 19:29:27 #110
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47802672
@ Patrick, waarom neem je die Cetaphil niet, waar iedereen het hier over heeft? Die is echt heel zacht voor je huid en werkt goed. De creme is vrij vet maar de lotion is volgens mij prima te doen. Die schilfertjes kun je onder de douche trouwens ook HEEL VOORZICHTIG af en toe proberen af te scrubben. Maar wel heel voorzichtig dus, met een scrubcreme speciaal voor je gezicht (ik heb er gewoon ééntje van Dove of van de Hema, die zijn unisex), niet boenen maar zachtjes wrijven gewoon met je handen, met wat water erbij. Zo gaan die velletjes eraf en kun je je daarna insmeren en blijft het gegarandeerd de hele dag goed.Die Cetaphil kun je bij de apotheek kopen (als het niet op voorraad is bestellen ze het), kost ong. 10 euro. Je hoeft dat hele verhaal toch niet uit te leggen???? Je vraagt gewoon om die zalf, klaar.

Succes
pi_47804407
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 19:29 schreef Ladysusy het volgende:
@ Patrick, waarom neem je die Cetaphil niet, waar iedereen het hier over heeft? Die is echt heel zacht voor je huid en werkt goed. De creme is vrij vet maar de lotion is volgens mij prima te doen. Die schilfertjes kun je onder de douche trouwens ook HEEL VOORZICHTIG af en toe proberen af te scrubben. Maar wel heel voorzichtig dus, met een scrubcreme speciaal voor je gezicht (ik heb er gewoon ééntje van Dove of van de Hema, die zijn unisex), niet boenen maar zachtjes wrijven gewoon met je handen, met wat water erbij. Zo gaan die velletjes eraf en kun je je daarna insmeren en blijft het gegarandeerd de hele dag goed.Die Cetaphil kun je bij de apotheek kopen (als het niet op voorraad is bestellen ze het), kost ong. 10 euro. Je hoeft dat hele verhaal toch niet uit te leggen???? Je vraagt gewoon om die zalf, klaar.

Succes
Deze bedoel je neem ik aan?

http://www.drogisterij.net/producten/231x231/722037.jpg

Moet het trouwens s'avonds of s'morgens of allebei?
pi_47807913
hoe zit dat nu eigelijk met scrubben en roa is dat goed of slecht of alleen al je hele milde hebt met geen scherpe korreltjes wie weet hier meer vanaf??
pi_47808913
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 20:14 schreef Patrick87 het volgende:

[..]

Deze bedoel je neem ik aan?

http://www.drogisterij.net/producten/231x231/722037.jpg

Moet het trouwens s'avonds of s'morgens of allebei?
Yes, dat is 'em. Hij is echt fijn. Je kan aanbrengen wanneer je wilt, wanneer je schilfertjes ziet, etc. Ik smeer zelf gewoon 's morgens en 's avonds mijn gezicht ermee in. 's Avonds smeer ik dan nadat het is ingetrokken ook nog sudocrem over de rode vlekken. En de actieve puistjes stip ik aan met spot cream van dr. van de hoog. De volgende dag zijn er bijna geen schilfertjes, huid is lekker zacht, rode vlekken minder en puistjes uitgedroogd. Ideale combinatie.

------------

Over roken:

Roken is slecht voor je huid. Ik geloof zelfs dat ik ergens gelezen heb dat het puisten kan (KAN, niet per definitie dus) veroorzaken. Misschien vertraagt het het genezingsproces door roa ook wel, maar dat weet ik niet. Je kunt er wetenschappelijke artikelen over proberen te zoeken via www.pubmed.com
Venco Dropmakers
  vrijdag 30 maart 2007 @ 09:23:47 #114
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47820237
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 21:41 schreef Jeltos het volgende:
hoe zit dat nu eigelijk met scrubben en roa is dat goed of slecht of alleen al je hele milde hebt met geen scherpe korreltjes wie weet hier meer vanaf??
Je moet het zo zien, door Roa is je huid extreem dun geworden. Hij gaat soms al kapot als je er met een nagel per ongeluk tegenaan komt of als je te hard wrijft of krabbelt. Het spreekt dus voor zichzelf dat als je met scrubcreme (zie het als CIF maar dan voor je huid) aan het boenen gaat, je huid gewoon heel snel kapot gaat. Maar als je nou heel voorzichtig met een beetje milde scrubcreme (die voor je gezicht geschikt is, want die bevatten al fijnere korrels) met je vlakke handen (en veel water) onder de douche zachtjes over je gezicht wrijft (zodat je het eigenlijk bijna niet voelt) dan kan dat toch haast niet fout gaan maar is het wel net genoeg om de velletjes eraf te krijgen.
  vrijdag 30 maart 2007 @ 09:27:49 #115
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47820341
Patrick, hier kun je hem ook kopen zag ik (nog goedkoper ook)

http://www.efarma.nl/pages/ItemInfo.asp?ItemID=14219727


en ik heb dus deze:


http://www.efarma.nl/ItemPics/M/CETAPHILHYDRATERENDECREME.jpg

ook fijn, ietsje vetter. Maar komt nu weer van pas nu mijn dosis is verhoogd. Merk meteen dat mijn huid weer wat droger en gevoeliger is geworden.
pi_47820450
Beste mensen,
Ik ben 36 jaar en ben 2 jaar geleden dankzij dit ""Paardenmiddel" van mijn acne vulgaris afgekomen.
Ik heb het 3 kwart jaar moeten slikken. Had kapotte lippen en af en toe een neusbloeding maar dat was allemaal te doen. Ik ben er van af !!
Lang tegen dit middel aangehikt omdat het zo'n grof middel was.
Ik heb het wel eens een kleine chemo kuur genoemd.
Ik heb 14 jaar tetracycline geslikt.
Dit hielp ook.
Maar het is een anti biotica en het is niet de bedoeling dat je het zo lang gebruikt.

Ik ben blij dat ik het gedaan heb want ik heb nergens meer last van.
PS: ik heb geen aandelen in Roaccutane BV

Dus success en ik hoop dat het voor jullie ook werkt !!

was het niet Julias Ceasar die zei: "Mensen die andere mensen citeren hebben een gebrekkige fantasie voor eigen gedachten" aldus Aldo71. <br>
En ja ik maak ZpelVouten... So shoot me.
pi_47822798
quote:
Op donderdag 29 maart 2007 21:41 schreef Jeltos het volgende:
hoe zit dat nu eigelijk met scrubben en roa is dat goed of slecht of alleen al je hele milde hebt met geen scherpe korreltjes wie weet hier meer vanaf??
Ik heb eigenlijk goeie ervaringen met een scrub. Ik heb er nu tijdens mijn roa kuur 1 laat doen bij mijn schoonheidsspecialiste. En je zag het resultaat wel degelijk (minder rode plekjes).

Ik raad wel aan om ermee naar een schoonheidsspecialiste te gaan, en niet zelf te experimenteren. De meeste schoondheidsspecialiste's kennen roa wel, en weten wel welk product te gebruiken.
  vrijdag 30 maart 2007 @ 11:19:09 #118
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47823654
quote:
Op vrijdag 30 maart 2007 10:54 schreef Senne het volgende:

[..]

Ik heb eigenlijk goeie ervaringen met een scrub. Ik heb er nu tijdens mijn roa kuur 1 laat doen bij mijn schoonheidsspecialiste. En je zag het resultaat wel degelijk (minder rode plekjes).

Ik raad wel aan om ermee naar een schoonheidsspecialiste te gaan, en niet zelf te experimenteren. De meeste schoondheidsspecialiste's kennen roa wel, en weten wel welk product te gebruiken.
Ja dat zal best wel, alleen het grote verschil is ook dat je bij de schoonheidsspecialiste al gauw 40 euro per keer kwijt bent en dat vind ik wel erg veel geld...
pi_47829281
Ow, ja, ik heb dan een erg goede schoonheidsspecialiste

Ik betaal voor zo'n 3 kwartier gelaatsverzorging 15 euro Maar dat is wel zo'n speciaal jongerentarief.
  vrijdag 30 maart 2007 @ 15:02:38 #120
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47831618
Oh kijk, 15 euro is een beter tarief!! Daar kun je het haast zelf niet voor doen

Maargoed, ik heb zelf altijd een soort fobie hoor, voor schoonheidsspecialistes. Dat zijn altijd van die megaknappe meisjes met zelf een puntgaaf snoetje en die gaat dan van dichtbij boven jouw pukkelkop (zonder makeup op!!) hangen, nee dan schaam ik me te erg hoor. Ik zou bijvoorbeeld als ik heel dik zou zijn waarschijnlijk ook niet naar de sportschool durven, snap je wat ik bedoel? Heel krom natuurlijk, maarja zo werkt het bij mij helaas wel. Ik zou pas weer een keer gaan naar zo'n schoonheidsspecialiste als mijn huid weer helemaal gaaf is (al hoeft het dan eigenlijk niet meer haha).

Tja eigenlijk zou je daar schijt aan moeten hebben, maar ik denk dan altijd wat die schoonheidsspecialiste wel niet zou denken als ze mijn huid zo ziet (ook al is het haar beroep, maar toch). Ik denk dat zij het vele malen prettiger vind om een gaaf huidje te behandelen. Net als bijvoorbeeld een pedicure het waarschijnlijk leuker vind om mooie teennageltjes te voorzien van een French manicure dan om ranzige kalknagels weg te knippen Niet dat ze dat nou in je gezicht zouden zeggen, maar vast wel achter je rug om en die gedachte alleen al is voor mij een reden om niet te gaan. Nee, zolang ik zo tob met die huid is er niemand die eraan komt behalve ik hoor! Ik heb ook een hele goede vriendin die schoonheidsspecialiste is maar zelfs bij haar durf ik niet te gaan (juist niet...). Wat een aanstelster he, zullen jullie vast denken Nou... maar DAAR heb ik dan wel weer lekker schijt aan hihihi

[ Bericht 3% gewijzigd door Ladysusy op 30-03-2007 15:08:58 ]
pi_47835573
@ ladysusy: ach ik zou daar id geen moeite mee hebben.... Eerder dat je daar miss in een wachtkamer zit waar je bekenden enzo tegenkomt, maa rook dat... tja.... Maar ik heb dan ook geen moeite als bijvoorbeeld de dokter naar mijn geslachtsdeel moet kijken (ok, enige waar ik bang voor ben is datie jaloers wordt ) Maar het zijn professionals en die zijn wel wat gewend hoor!!

@ BunnyRabbit: dat sunlook gezichtscreme van niveau zou ik persoonlijk niet aanraden. Het werkt idd, maar dan kan je net zo goed 'normale' niveau vochtinbrengede creme gebruiken.. Ik weet zeker dat je niet veel producten getest hebt. Heb ik 't goed als ik denk dat je er gewoon 1 gepakt hebt (sunlook gezichtscreme) die werkte? Ik zou gewoon voor een natural hydraterende lotion gaan en dan Cetaphil aanbevelen. Gewoon omdat er geen gekkigheid (cq. stoffen/ingredieënten) in zit. Je moet 't zelf weten, maar zéker als de creme ook een sunlook geeft is 't niet natural en niet direct gemaakt voor droge huid!! er is beter!!

Met mijn huid gaat het 'mwah'.. Ik zie verbetering maar nog niet écht volledig clean. Heb nu ook weer een aantal puisten gewoon terug Daarnaast is mijn huidstructuur nog niet TOP. Wél erg verbeterd, maar niet TOP. Maar ben nu zo'n 9 weken bezig, dus heb nog ff te gaan!!

Geduld is een schone zaak huid..........
Haleloeja
pi_47847006
tvp.

Maar is een afspraak maken met de dermatoloog.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_47851444
ik begin nu echt verschil te merken op mn rug en borst. op mn rug is het zo goed als weg op een paar vlekjes (die ik verwacht met de zomer) weg te gaan. en mn gezicht zijn mn wangen mooi glad mn neus nog 1 vlekje en op mn voorhoofd nog wel 2 onderhuidse waarvan ik verwacht dat ze niet doorkomen. ik hoop echt dat ik na 1,5 maand met mn nieuwe afspraak bij de derma er vanaf mag en er voor altijd vanaf ben
  zaterdag 31 maart 2007 @ 14:50:42 #124
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_47860617
48 weken en 14.000 mg Roa verder, ben ik nu helemaal klaar!
Afgelopen donderdag de laatste afspraak gehad bij de derma en alles was helemaal goed!

Ik was stiekem al anderhalve week eerder gestopt, omdat ik er echt helemaal klaar mee was . Zo gaar en sjacho...
Sinds het stoppen voel ik echt de energie weer terugstromen in mn hele lijf, geweldig echt.

Dus hou vol allemaal! Het kan even duren, maar het is het echt allemaal waard!
  zaterdag 31 maart 2007 @ 16:57:12 #125
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47863472
quote:
Op zaterdag 31 maart 2007 14:50 schreef Oom_Govert het volgende:
48 weken en 14.000 mg Roa verder, ben ik nu helemaal klaar!
Afgelopen donderdag de laatste afspraak gehad bij de derma en alles was helemaal goed!

Ik was stiekem al anderhalve week eerder gestopt, omdat ik er echt helemaal klaar mee was . Zo gaar en sjacho...
Sinds het stoppen voel ik echt de energie weer terugstromen in mn hele lijf, geweldig echt.

Dus hou vol allemaal! Het kan even duren, maar het is het echt allemaal waard!
Joepie! Ben blij voor je Maar 14.000 mg???? Wat VEEEEEL ??? Ik kom in totaal maar aan de 6000 hoor (bij een gewicht van ong. 50 kilo). Waarom moest jij zo lang en zoveel slikken dan?
  zaterdag 31 maart 2007 @ 19:50:10 #126
146778 Oom_Govert
je weet tog?
pi_47868229
quote:
Op zaterdag 31 maart 2007 16:57 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Joepie! Ben blij voor je Maar 14.000 mg???? Wat VEEEEEL ??? Ik kom in totaal maar aan de 6000 hoor (bij een gewicht van ong. 50 kilo). Waarom moest jij zo lang en zoveel slikken dan?
Thanks!
Veeeeel hè! Vind ik ook, 175 mg/pk. Maar het was nodig om de roa een langere tijd z'n werk te laten doen, om zo ook op de probleemplekken effectief te zijn...
Daarnaast ben ik al iets ouder (26) dan schijnt het ook langer te duren voordat je huid zich compleet heeft 'gereinigd'.
pi_47868382
Hebben jullie ook van die schuurpapier armen???? Mijn bovenlijf en armen zitten onder de schrale/rode plekjes. En m'n onderarmen zijn helemaal erg... Als ik het insmeer met lotion begint het allemaal te prikken :-(
pi_47869274
quote:
Op vrijdag 30 maart 2007 16:50 schreef Gelderland het volgende:

@ BunnyRabbit: dat sunlook gezichtscreme van niveau zou ik persoonlijk niet aanraden. Het werkt idd, maar dan kan je net zo goed 'normale' niveau vochtinbrengede creme gebruiken.. Ik weet zeker dat je niet veel producten getest hebt. Heb ik 't goed als ik denk dat je er gewoon 1 gepakt hebt (sunlook gezichtscreme) die werkte? Ik zou gewoon voor een natural hydraterende lotion gaan en dan Cetaphil aanbevelen. Gewoon omdat er geen gekkigheid (cq. stoffen/ingredieënten) in zit. Je moet 't zelf weten, maar zéker als de creme ook een sunlook geeft is 't niet natural en niet direct gemaakt voor droge huid!! er is beter!!

Met mijn huid gaat het 'mwah'.. Ik zie verbetering maar nog niet écht volledig clean. Heb nu ook weer een aantal puisten gewoon terug Daarnaast is mijn huidstructuur nog niet TOP. Wél erg verbeterd, maar niet TOP. Maar ben nu zo'n 9 weken bezig, dus heb nog ff te gaan!!

Geduld is een schone zaak huid..........
Nou Gelderland,jouw theorie klinkt wel aannemelijk. Maar ik kan niks anders zeggen dan dat deze creme me goed bevalt. Mn huid voelt soepel aan, en het geeft me een mooi kleurtje, waar ik leuke complimentjes over krijg van mn vriendin,want ze was door die tabletten eerst een bleek gezicht gewend.
Het is een fijne creme en ondervind absoluut geen problemen. Maargoed,ieder kan het natuurlijk anders ervaren

Verder kan ik zeggen dat ik puistloos ben, waar ik deze tabletten onzettend dankbaar voor ben. Zit een stuk beter in mn vel! Het enigste wat ik merk, is dat ik zo snel moe ben..Naja ik ga nog ff door,voor een langer resultaat
pi_47870119
quote:
Op zaterdag 31 maart 2007 19:55 schreef emss het volgende:
Hebben jullie ook van die schuurpapier armen???? Mijn bovenlijf en armen zitten onder de schrale/rode plekjes. En m'n onderarmen zijn helemaal erg... Als ik het insmeer met lotion begint het allemaal te prikken :-(
Ja! Het begint met jeuk en als ik dan ga krabben lijken m'n handen wel psoriasseshanden
pi_47887168
quote:
Op zaterdag 31 maart 2007 20:47 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Ja! Het begint met jeuk en als ik dan ga krabben lijken m'n handen wel psoriasseshanden
ja joh ik dacht dat ik de enige was de enige was egt men armen zijn super droog en echt schuurpapier id hahaha is dit niet bekende bijwerking ofzo had er nooit last van maar nu danm echt super droge armen echt vaag maja meerdere mensen die er last van hebben dus
pi_47889630
en mijn handen lijken wel de handen van een 70-jarige...
pi_47890768
quote:
Op zondag 1 april 2007 13:24 schreef emss het volgende:
en mijn handen lijken wel de handen van een 70-jarige...
hahahah id ken het vooral bij men elleboog damn droog maja is echt pas iets van 2 weken ofzo (zit nu bijna 5 maanden aan de roa) Verder gaat eigelijk egt goed eigelijk gene puistjes meer alleen vlekjes id altijd zo fijn moeten nog weg trekken maar is gelukkig niet zo erg want heb altijd milde ance gehad.
  zondag 1 april 2007 @ 22:36:55 #133
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47908017
Nou het gekke is dat heb ik totaal niet aan mijn armen en handen! Wel dat ze wat sneller stuk zijn als ik ze stoot, maar geen velletjes of droge plekken. Maar misschien komt dat nog?

Overigens durf ik al een beetje opgelucht adem te halen, omdat er nog geen tekenen zijn van een (naderende) uitbraak, sinds vanaf afgelopen donderdag weer mijn dosis is verhoogd. Het is nu al zondag en dan had ik al iets moeten merken denk ik tocH? Als het nu niet erger wordt, dan blijft dat hopelijk helemaal uit. Al zit ik 'm wel helemaal te knijpen als er een plekje op mijn gezicht begint te jeuken ofzo (meestal eerste voorteken van het ontstaan van een puistje). Vandaag wel een beetje verbrand in mijn gezicht. Ik had notabene factor 20 opgesmeerd en ben maar een uurtje met mijn gezicht in de zon geweest ofzo, maar toch is het raak. Ik merk wel dat mijn huid nu weer iets gevoeliger is met die hogere dosis. Ach, heb ik een lekker gezond kleurtje

Mijn vriend zei trouwens, toen ik vroeg hoe hij vond dat mijn huid eruit zag, dat het van dichtbij wel beter was (want dan kon je zien dat de pukkels weg waren en dat mijn huid weer vlak is) maar dat het van een afstandje lijkt alsof er nog geen verandering in is gekomen sinds het begin, omdat die vlekjes net pukkels lijken grrrr tact is nooit zijn sterkste kant geweest, integendeel! Maarja hij heeft nog gelijk ook helaas. In plaats van allemaal pukkels op mijn wangen heb ik nu allemaal vlekjes, nog niet echt mooi dus. Ik hoop dat dat weg trekt (de ervaring leert van wel, maar dat heeft idd tijd nodig en het verdwijnt ook nooit helemaal bij mij, maar daar is makeup dan weer heel geschikt voor)...

GreetZ
pi_47911673
Zelfde probleem hier hoor Alleen merkt mijn vriend het niet op, dat doe ik zelf Hopelijk trekt dat wat weg als je/we klaar bent/zijn!
pi_47916864
@Ladysusy: De kans is inderdaad vrij klein dat je nu nog een uitbraak gaat krijgen. Bij mij begon je dat toch wel na 2 dagen al te merken.

En die vlekjes trekken wel weg! Bij mij beginnen ze nu tijdens de kuur zelf al te verdwijnen, dus dat belooft al voor wanneer ik stop

En ik ben gisteren ook enorm verbrand! Ik heb een namiddag wat in de zon rondgelopen (zonder wat op te smeren natuurlijk) en men huid zag echt rood gisterenavond!
pi_47918216
gelukkig heb ik niet zoveel mg dus ik kan wel wat zon hebben (2 uurtjes met mn broertje gesport gister buiten zonder iets op).

over cremes, mijn dermatoloog zei dat het het best was als je gewoon niks op smeert dus stel je hoeft een dag nergens naar toe ofzo dan kan je het best gewoon je huid droog laten en niks op smeren
  maandag 2 april 2007 @ 11:23:32 #137
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47919166
Ik heb nog een tip voor degenen die last hebben van een droge neus c.q. af en toe een bloedneus hebben. Ik smeer met een wattenstokje gewoon wat uierzalf (of vaseline is ook goed) in mijn neus. Dat houdt de boel wat zachter van binnen en ik heb nu veel minder last van een droge neus (al heb ik nog niet een keer een bloedneus gehad hoor).
  maandag 2 april 2007 @ 11:49:24 #138
16715 Mylene
*schatje*
pi_47920070
Je hebt ook speciale neuszalf. Het voorkomt uitdroging en gaat korstvorming tegen. Nisita is de naam van het product. Kost iets van 7 euro geloof ik.
pi_47935138
oh ow volgens mij ben ik net iets telang in de zon geweest vandaag :| we zullen de schade morgen zien
pi_47969899
verdomme!

bel ik gister de assisent van mijn huidarts op voor een herhalingsrecept (totaal 60 pillen, tot de 1e afspraak) en zegt ze met mijn huidarts zal overleggen en ik 't morgen (lees: vandaag) kan ophalen. Ik net naar de apotheek, liggen er 'maar' 40 pillen klaar en staat erop dat ik 2x per dag moet slikken, ipv 3x zoals ik nu doe

Hij wilt zeker nu alweer afbouwen, net nu ik 2.5 maand 60 mg per dag slik baal wel van want dat betekend dat ik weer moet bellen em hem over 3 weken weer moet overtuigen dat ik persé 60 mg wil blijven slikken... Dan zal lastig worden aangezien ik over 3 weken weer behoorlijk clean ben......(hem nu al aan de foon krijgen lukt niet, doetie niet)

maar iig wel lastig!! Hebben jullie je huidarts wel eens moeten overtuigen dat je niet lager wilde gaan slikken?
Haleloeja
pi_47972443
sow... gister tijd in de zon geweest en ik moet zeggen het resultaat mag er wezen!! op mn voorhoofd had ik 2 redelij kgrote (die al aan het terugtrekken waren) en een paar kleintjes en van die grote is bijna niks meer tezien en die kleintjes alleen nog een bubbeltje. ik kan niet wachten tot het weer mooi weer word
  dinsdag 3 april 2007 @ 21:59:33 #142
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_47982207
quote:
Op dinsdag 3 april 2007 17:08 schreef Gelderland het volgende:
verdomme!

bel ik gister de assisent van mijn huidarts op voor een herhalingsrecept (totaal 60 pillen, tot de 1e afspraak) en zegt ze met mijn huidarts zal overleggen en ik 't morgen (lees: vandaag) kan ophalen. Ik net naar de apotheek, liggen er 'maar' 40 pillen klaar en staat erop dat ik 2x per dag moet slikken, ipv 3x zoals ik nu doe

Hij wilt zeker nu alweer afbouwen, net nu ik 2.5 maand 60 mg per dag slik baal wel van want dat betekend dat ik weer moet bellen em hem over 3 weken weer moet overtuigen dat ik persé 60 mg wil blijven slikken... Dan zal lastig worden aangezien ik over 3 weken weer behoorlijk clean ben......(hem nu al aan de foon krijgen lukt niet, doetie niet)

maar iig wel lastig!! Hebben jullie je huidarts wel eens moeten overtuigen dat je niet lager wilde gaan slikken?
Ja da's altijd lastig, omdat je natuurlijk niet wilt overkomen alsof je het beter weet tegen zo'n arts. Maar toch heb je vaak je eigen plan al getrokken, net als ik de afgelopen keer. Hij was mij ook iets anders op het recept aan het schrijven dan wat ik in mijn hoofd had en toen heb ik voorgesteld om de dosis juist te verhogen i.p.v. te verlagen. Dat vond hij gewoon goed.

Misschien moet je toch nog even bellen en het uitleggen. Tot die tijd blijf je dan gewoon 60 slikken zoals je gewend was toch? Dan zeg je gewoon dat je er eerder vanaf wil zijn i.v.m. de zon etc. Succes!
pi_47994230
ik heb bij die van mij ook duidelijk aangegeven dat ik het liefst voor de zomer ermee klaar wil zijn.
pi_47998439
Ja idd, maar het is raar want hij wilt schijnbaar nu al dat ik minder ga slikken.... terwijl ik 85 kg weeg en 60 mg per dag slik. Dat is gewoon gemiddeld en voor mij nog aan de lage kant... (0.75 per kg)......

ik slik nu gewoon 3 per dag door en zou het eerder nog verhogen dan verlagen Ik wil er persé af na deze 2e kuur en daarom wil ik gewoon 5 maanden 60 mg per dag slikken. Niet minder 'omdat het een 2e kuur is'. Ik kan me wel herinneren datie dat toen zei: 'ja omdat het een 2e kuur is het hoeft het minder lang en minder mg p/d) Maar dat is denk ik niet zo..... Al ben ik nu clean, het gaat mij er om dat ik over een jaar, 2 jaar, 3 jaar nog steeds clean blijf...

en daar heb ik weinig vertrouwen in overigens Een kennis van me, waarvan ik weet dat hij ROA slikt, is vorig jaar gestopt en daar zie ik (in het daglicht) ook weer puisten terugkomen. Erg pijnlijk om te zien. Hij was er net van af en je zag zijn zelfvertrouwen groeien, nu komt het weer terug bij hem Dat zie ik gewoon, beetje bij beetje......Het is lang niet zo erg als hij had had, maar je ziet dat zijn huid niet meer zo glad is als in het einde vd kuur...

Ook dáárom denk ik soms 'waarom doe ik het'... het is slecht voor je, en volgens mij komt het in 80-90% van de gevallen gewoon terug na een jaar Laatst iemand die ik op MSN sprak (niet van dit forum) schreef ook dat zijn huidarts had gezegt dat zijn ervaring was dat het bji de meeste tóch weer terugkomt...

en deze kuur is mijn laatste redmiddel aaangezien ik echt niet aan een 3e kuur wil (ookal doet Ladysussy/emsc dat), maar dat is helemaaaaaaaaaaaaaaal slecht....
Haleloeja
  woensdag 4 april 2007 @ 17:24:59 #145
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48011012
quote:
Op woensdag 4 april 2007 11:42 schreef Gelderland het volgende:

en deze kuur is mijn laatste redmiddel aaangezien ik echt niet aan een 3e kuur wil (ookal doet Ladysussy/emsc dat), maar dat is helemaaaaaaaaaaaaaaal slecht....
Tja dat is makkelijk gezegd natuurlijk, ik wil je nog weleens horen als het ook na deze kuur tóch weer terug mocht komen.

Enne, dit is niet mijn derde kuur maar mijn zoveelste en ik leef nog steeds hoor (de vraag is, voor hoelang nog maar goed )

Nee zonder gekheid, ik voel me gewoon gezond hoor, ben nooit ziek en heb nog nooit leverproblemen gehad erdoor! Al is het nu voor het eerst dat ik er qua levensstijl wel meer rekening mee houd (deed ik in het verleden al helemaal niet en toen was mijn bloed ook goed). Ik ben alleen nu wat ouder (en dus rustiger en ook vanzelf wat bewuster/voorzichtiger geworden).
pi_48013292
Hebben jullie ook zo'n rode gloeikop tegen de avond als je moeier wordt?
pi_48014179
quote:
Op woensdag 4 april 2007 18:26 schreef heaven7 het volgende:
Hebben jullie ook zo'n rode gloeikop tegen de avond als je moeier wordt?
moeier zeker wel maar al slaap ik 10 uur ben nog niet 100% fit smorgens lees ook van veel mensen dat als ze klaar zijn ze de energie weer voelen terugstroomen

denk ik soms 'waarom doe ik het'... het is slecht voor je, en volgens mij komt het in 80-90% van de gevallen gewoon terug na een jaar Laatst iemand die ik op MSN sprak (niet van dit forum) schreef ook dat zijn huidarts had gezegt dat zijn ervaring was dat het bji de meeste tóch weer terugkomt

mmh dat zuigt id egt te hard ik hoop het niet naja heb gelukkig super milde ance maar ben zo blij dat nu voorbij is gewoon men kuur afmaken maja tiss gw klote maaru ik heb gehoord
Dat ze HET DNA HEBBEN GEKRAAKT VAN ANCE EN DAT ZE OVER 10 a 15 JAAR HET DNA ZO KUNNEN VERANDEREN DAT HET GEWOON NIET MEER VOORKOMT MAJA ZE MOETEN DUS NOG MIDDEL ONTWIKKELEN maja over 15 jaar hebbe nu niks aan maja las ik laast in de krant dus ooit wordt ance gewoon tot verleden

[ Bericht 43% gewijzigd door Jeltos op 04-04-2007 18:58:16 ]
pi_48014272
Ik kan niet wachten! En ik wil van die achterlijke rode kop af Zit gewoon te gloeien hier, en ben doodmoe!
pi_48014476
quote:
Op woensdag 4 april 2007 18:53 schreef heaven7 het volgende:
Ik kan niet wachten! En ik wil van die achterlijke rode kop af Zit gewoon te gloeien hier, en ben doodmoe!
jeps i know ik ook hoor maja gewoon doorzetten ow lees men vorige bericht nog xje ff aangepast
pi_48017788
Hallo peepz!
Zo ben een tijdje hier niet geweest door tentamens en morgen op vakantie dus zal er weer een tijdje niet zijn (tenzij er een internetcafé om de hoek is)....
Ben nu 1,5 week aan de 'echte' ROA.. en t****g de bijwerkingen zijn duidelijk aanwezig, wat ben ik moe.. dat had ik echt niet met ISO...mijn babyzachte handjes are gone... een beetje gerimpeld maar goed....armen zitten onder droge plekjes echt raar op een paar plaatsten en de plekjes zijn normaal niet te zien maar alleen te voelen totdat ik onder de douche ga dan zie je rode vlekken (volgens mijn derma is dat tijdelijk, een zalfje voor gehad zoals eerder gezegd)....... MIjn gezicht gaat goed nog een paar kleine onderhuidse op mijn voorhoofd en nog drie "mishandelde" die moeten wegtrekken... rode plekjes trekken ook weg (wel LANGZAAM)....

Mijn dermatoog zei trouwens dat er bij 85% á 95% (van haar) patiënten voorgoed genezen was van puistjes na een of meerdere kuur van Roa.....of ja tot nu toe....
Ik heb wel milde vorm (mijn ass zou ik zeggen... je kan van alles zeggen dat er mensen zijn met iets ergers)... Laat ik het zo zeggen in heb het alleen op mijn gezicht en dus niet op mijn rug (op één na door Roa.. die komt ook telkens terug op dezelfde plaats )... ach jah ik zie het en anders ik heb het geprobeerd....

Trouwens kreeg laatst in 1 dag echt zoveel complimentjes dat het goed gaat met mijn gezicht terwijl ik eigenlijk net een mindere dag had naar mijn idee... maar anderen zien dat blijkbaar anders (ik kijk er echt naar uit om foundationLOOS te gaan fitnessen/dansen)...
maar goed... tot snel iedereen...
pi_48048656
Hier gaat het nog steeds goed... Word een beetje saai om jullie up to date te houden

Ik ben zopas jarig geweest, en het was een cleane verjaardag! Da's een supergevoel dat ik jullie ook allemaal toewens! Gisteren heb ik ook nog complimenten gekregen dat men hele gezicht lijkt verandert te zijn!

En ik heb gisteren een of andere nieuwe labello gebruikt. Speciaal voor mannen... Zonder smaak en zonder glans. Perfect eigenlijk

En gisteren en vandaag geen bloedneus gehad!
pi_48049069
ik heb ineens soort van eczeem op mn rechter arm :S vaag
pi_48059557
quote:
Op donderdag 5 april 2007 17:07 schreef Senne het volgende:
Hier gaat het nog steeds goed... Word een beetje saai om jullie up to date te houden

Ik ben zopas jarig geweest, en het was een cleane verjaardag! Da's een supergevoel dat ik jullie ook allemaal toewens! Gisteren heb ik ook nog complimenten gekregen dat men hele gezicht lijkt verandert te zijn!

En ik heb gisteren een of andere nieuwe labello gebruikt. Speciaal voor mannen... Zonder smaak en zonder glans. Perfect eigenlijk

En gisteren en vandaag geen bloedneus gehad!
Super hahaha ik kan niet w8 totdat mijn verjaardag is maja welke labbelo was dat trouwens?
  donderdag 5 april 2007 @ 23:26:16 #154
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48062891
Hier gaat het ook goed! Eigenlijk merk ik geen enkel verschil tussen 40 of 50 mg per dag. Mijn huid lijkt iets gevoeliger maar dat is zo'n beetje alles. Mijn huid ziet er goed uit, geen nieuwe pukkels en hij voelt lekker zacht en gaaf aan. Jammer van die vlekjes, want daardoor lijkt het dus nog best wel aanwezig. Maar zo glad als hij nu is is hij al in tijden niet geweest, ben echt blij! EINDELIJK

Laatst had ik me trouwens een keertje vergist met innemen en en had ik per ongeluk teveel (60 mg) ingeslikt ipv 50. Ik neem altijd 's ochtends 20 en 's avonds 30, maar nu had ik 's ochtends 30 genomen en bedacht ik me dat eigenlijk pas weer nadat ik die avond ook weer 30 had genomen. Maargoed, ook daarvan heb ik niets gemerkt. Ik hoop niet dat dat heel slecht is geweest. Weten jullie of 1 mg per kilo echt het absolute maximum is dat je mag slikken of maar een richtlijn?

En dan nog iets, ik weet dat enkelen van jullie als je een avondje wat meer drinkt, wat minder Roa tot je neemt die dag. Zou dat nou echt uitmaken? Want a.s. zaterdag heb ik ook een feestje en heb ik eerlijk gezegd de bedoeling om eens flink los te gaan Zou ik die dag dan echt geen Roa moeten nemen of zou dat eigenlijk niets uitmaken (er zit immers al zoveel in je lichaam toch)... Ik dacht altijd dat laatste, maar als ik nou zeker weet dat die eerste theorie klopt, dan neem ik die dag idd maar wat minder.
pi_48063160
@Jeltos: Hij heeft de originele naam: Labello For Men

@Ladysusy: Dat vergissen kan geen kwaad hoor. Die ene keer merkt je lichaam niet zo fel.

Over dat drinken... In mijn ogen lijkt het overbodig om dan 1 keer wat minder in te nemen. Je lever kan 1 avondje losgaan wel aan hoor.
pi_48064491
Bij een Roa kuur heb ik het idee dat de huidaandoening toch weer terugkomt?
Ik heb er zelf geen ervaringen mee maar kan mij gewoon niet voorstellen dat dit acne voor altijd laat verdwijnen.
ervaringen?
pi_48068136
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 00:12 schreef enter het volgende:
Bij een Roa kuur heb ik het idee dat de huidaandoening toch weer terugkomt?
Ik heb er zelf geen ervaringen mee maar kan mij gewoon niet voorstellen dat dit acne voor altijd laat verdwijnen.
ervaringen?
De mensen die clean zijn door de Roa en niet meer slikken posten hier zelden tot nooit (al loop ik nog maar 2 topics mee). Het beste kun je dan kijken in de gallery's van www.acne.org. Daar vind je de succesverhalen met foto's en al. Of je er helemaal van af komt of niet hangt af van persoon tot persoon.

_____________________________________________________________________

Met mij gaat het overigens wel ok. Met mijn gezicht gaat het enorm goed. Best wel een droge kop 's morgens, maar met cetaphil kan ik er een hele dag tegenaan. Ook weinig last van de droge lippen door blistex. Alleen die droge ogen zijn echt str*ntvervelend. Dan doe ik mijn ogen maar dicht en dat voelt stukken beter, maar omdat ik nog niet moe ben, doe ik ze maar weer open, waardoor het prikken weer begint. En daarnaast de jeuk op mijn rug, heel irritant.
Met borst en rug gaat het wat minder. Ik zat vandaag op dag 70 geloof ik en in vergelijking met dag 1 is mijn borst toch wel achteruit gegaan. Ik heb er de afgelopen dagen weer een aantal onderhuidse bulten bijgekregen die best pijn doen. Mijn rug is lichtelijk vooruit gegaan, ook al genezen die korstjes verdraaid langzaam en gaan ze de hele tijd kapot. Ik hoop dat ik deze zomer nog met ontbloot bovenlijf kan lopen, maar ik ben heel bang dat deze zomer nog te vroeg komt. Dat wordt zwemmen met t-shirt aan ofzo.
Maar dat het met mijn gezicht zo goed gaat, vind ik nog het belangrijkste. Mijn zelfvertrouwen is flink toegenomen en dat weerkaatst zich op de mensen om je heen, dat merk je echt.

Alleen heb ik wel een probleem. Ik was bijna vergeten voor een herhalingsrecept te bellen. Dus had ik vanmiddag op de valreep ff gebeld, maar ik kreeg wel gezeur. Vanaf morgen tot maandag zijn ze dicht en ik heb maar pillen t/m zondag. Dus die vrouw ging voor mij op zoek naar een arts om het briefje uit te schrijven en ze zou het daarna faxen naar de apotheek. Alleen heeft ze nog niets gefaxed. Hopelijk doet ze dat nog. Kan het kwaad om 1 dag over te slaan? Merk je dat direct? Dat lijkt me toch niet.
Ik heb wel gevraagd om Roa van Roche, puur uit nieuwsgierigheid. Ik verwacht geen verschil, maar ik heb toch al 3 merken geslikt, dus een 4e kan er ook nog wel bij.
Morgen nog eens bellen dus.
Venco Dropmakers
pi_48068150
Oja, wat ben ik blij zeg, dat bijwerkingen als concentratieproblemen, depressies, etc allemaal achterwege blijven. Ik voel me eigenlijk kiplekker. De afgelopen 3 tentamens met Roa heb ik alle 3 gehaald. Ook heb ik nog geen last gehad van bloedneuzen en ook niet van pijnlijke gewrichten. Heb afgelopen maandag voor het eerst sinds máááánden weer wat hardgelopen. 5 minuten lopen, rekoefeningen, 10 minuten lopen, rekoefeningen, 15 minuten lopen, rekoefeningen. Dus in totaal 30 minuten. Volgende dag wat gezonde spierpijn, maar verder geen problemen. Ik ga denk ik aan mijn conditie blijven werken en wat gezonder leven. Het heeft vast een positieve invloed op de genezing.
Venco Dropmakers
  vrijdag 6 april 2007 @ 13:24:44 #159
124789 superhero87
Playin my game
pi_48077759
Slik al een week Roaccutane (ben 1,5 jaar geleden gestopt na een geslaagde Roaccutane kuur, maar nu is alles weer terug) maar tot nu toe heb ik nog geen last van bijwerkingen.. Wel een beetje last van mijn maag, maar dat is normaal. Mijn lippen zijn nog lekker sappig en ik hoop dat dat zo blijft
pi_48079422
Ik ben nu twee weken gestopt en het resultaat is nog steeds Vandaag alleen wel een paar witte puntjes ontdekt op mijn kin, maar dat komt waarschijnlijk door het scheren. Mijn huid is ook nog steeds totaal niet vet en dat is toch wel het voornaamste.

Heb geen vlekken, plekken of littekens dus dat is ook wel lekker! Nog wel steeds droge lippen en na het douchen een droge huid, maar daar hebben we creme's voor, dus daar zit ik ook verder niet over in. Ben nog steeds bang dat het terug komt of dat ik weer een hele vette huid krijg, maar goed dan heb ik hier nog een recept Differin Gel. Kan niet wachten tot mijn huid weer dikker is, elke creme glimt.
pi_48088821
Het is gelukt om vandaag weer voor 4 weken Roa te halen. En dit keer ook de originele van Roche. Ik ben benieuwd of het voor mij ook beter werkt. De generieke merken werkten al, dus als dit nog beter gaat, kan ik mijn lol niet op. Hopelijk zijn rug en borst dan binnenkort in ieder geval vrij van nieuwe rampgevallen. Die vlekken komen later wel.
Venco Dropmakers
pi_48089174
hallo mensen,

Ik vraag me eigenlijk het volgende af: Hoe erg moet het ervoor staan met je huid voordat je een roaccutane kuur moet gaan overwegen? Ikzelf heb namelijk wel flink last van puistjes, maar niet echt grote onderhuidse bulten etc. Wel heb ik veel last van puistjes op mijn kin, kaak en voorhoofd. Soms heb ik wat grotere bultjes rond mn slaap. Lekker verspreid over mn gezicht dus , erg veel rode plekken over mn gezicht zijn het gevolg. alleen mn wangen zien dr eigenlijk in tegenstelling tot de rest van mn gezicht opvallend goed uit.
Ik heb er nu al zo'n 3 a 4 jaar last van en vind het nu echt genoeg geweest. Ik merk ook dat ik de afgelopen tijd op sociaal gebied erg achteruit ben gegaan. Weinig uitgaan, moeilijk met mensen communiceren, schaamtegevoel etc(vroeger kon ik met iedereen goed overweg, nu heb ik veel minder contacten). het komt de meeste van jullie vast wel bekend voor Zijn er echter nog dingen die ik zou moeten proberen voordat ik aan roaccutane begin, of is roaccutane dé oplossing? IK moet er echt vanaf

alvast bedankt!

Timmie
pi_48089392
ik zou wel roaccutane vragen bij de dermatoloog. waarschijnlijk (die van mij althans) geeft ie je niet een hele hoge dosis en dan merk je weinig van de bijverschijnselen (ik heb alleen droge lippen) wat het opleverd is het zeker waard.
pi_48092468
Ik zou ook roaccutane aanvragen blacktimothy12 ik had ongeveer hetzelfde als jouw ook schaamtegevoel ectra, Je moet gewoon na de huidarts gaan en vertellen dat je echt aan de rao wil dat is gewoon het beste en zoals pattie het al zij het is het inderdaad egt allemaal waar.
pi_48092980
hmmm moeilijk. Ik heb net ff de bijsluiter gelezen van roaccutane en ik vind de bijwerkingen toch niet mis, ook al krijg je natuurlijk lang niet last van alle bijwerkingen. Maar stel je voor dat je last krijgt van haaruitval. Ik weet niet wat ik dan erger vind acne of haaruitval. Naja ik zal er nog is goed over nadenken. Het is ook wel een probleempje om nu met de kuur te beginnen terwijl de zomer voor de deur staat, ofniet?
  vrijdag 6 april 2007 @ 22:54:37 #166
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48095669
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 21:35 schreef blacktimothy12 het volgende:
hmmm moeilijk. Ik heb net ff de bijsluiter gelezen van roaccutane en ik vind de bijwerkingen toch niet mis, ook al krijg je natuurlijk lang niet last van alle bijwerkingen. Maar stel je voor dat je last krijgt van haaruitval. Ik weet niet wat ik dan erger vind acne of haaruitval. Naja ik zal er nog is goed over nadenken. Het is ook wel een probleempje om nu met de kuur te beginnen terwijl de zomer voor de deur staat, ofniet?
Ja ik denk dat dat laatste meer aan de orde is dan dat je misschien haaruitval zal krijgen. Ik heb nog nooit iemand gehoord die er ook echt haaruitval door heeft gekregen, die bijwerking komt echt heel zelden maar voor. Maar zon + Roa is niet zo'n goede combi (kan wel, maar goed smeren etc.) dus ik zou dan in het najaar beginnen als ik jou was.

Overigens vind ik het zelf ook wel meevallen met de bijwerkingen hoor. Ze zijn er wel (en ik kan ze ook stuk voor stuk benoemen) maar allemaal zijn ze eigenlijk wel aardig te 'handelen' (met hier en daar de nodige hulpmiddeltjes, zoals o.a. lippencreme, oogdruppels, goede gezichtscreme en een sunblock voor in de zon). Ik slik voor mijn doen een best hoge dosis (1 mg per kilo lichaamsgewicht) maar ik trek het prima. Ook in het verleden meerdere kuren gedaan en nooit noemenswaardig last erdoor gehad. Tuurlijk, de bijwerkingen waren irritant maar niet onoverkomelijk. Hoewel de bijsluiter mij ook heeft afgeschrikt. Je zult al die dingen maar krijgen. Maar de praktijk wijst uit dat dat bijna altijd wel meevalt. Beter op het ergste voorbereid zijn, dan kan het alleen maar meevallen
pi_48096087
Tja, die bijwerkingen... Ze zijn angstaanjagend! Ook ik was er toch wat bang voor.

Ik heb/had veel bijwerkingen zoals bloedneuzen (dagelijks), gewrichtspijn, droge lippen uiteraard, uitslag op armen/nek/handen,... MAAR ze wegen niet op tegen het resultaat!
En die vreemde bijwerkingen zoals haaruitval en depressie komen echt bijna nooit voor hoor.

Maar die zon zou inderdaad wel vervelend kunnen zijn... Misschien kan je best eerst een antibioticakuur ofzo proberen? En als die niet aanslagen kan je na de zomer gewoon met roa beginnen!
pi_48096117
dank je voor de geruststelling ladysusy . Wel balen dat ik dan nog tot het najaar moet wachten, wil dr eigenlijk zsm vanaf. Wie weet wordt het wel de slechtste zomer in jaren , maar ik heb het ook wel 100% gehad met die rotkou. Ik ga dan denk ik maar vichy normaderm producten gebruiken, miischien dat dat nog enigszins werkt en zogauw het najaar is dan maar aan de accutane.
  vrijdag 6 april 2007 @ 23:07:41 #169
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48096166
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 03:33 schreef Dropmix het volgende:
knip

Alleen die droge ogen zijn echt str*ntvervelend. Dan doe ik mijn ogen maar dicht en dat voelt stukken beter, maar omdat ik nog niet moe ben, doe ik ze maar weer open, waardoor het prikken weer begint. En daarnaast de jeuk op mijn rug, heel irritant.

Met borst en rug gaat het wat minder. Ik zat vandaag op dag 70 geloof ik en in vergelijking met dag 1 is mijn borst toch wel achteruit gegaan. Ik heb er de afgelopen dagen weer een aantal onderhuidse bulten bijgekregen die best pijn doen. Mijn rug is lichtelijk vooruit gegaan, ook al genezen die korstjes verdraaid langzaam en gaan ze de hele tijd kapot.

knip
Dropmix, heb jij geen druppels of gel voor je ogen dan? Dat helpt echt! Ik heb Vidisic Carbogel EDO, dat zijn kunsttranen (wel op recept) in van die kleine buisjes, goed voor 1 keer gebruik en dan meteen weggeooien. Zonder conserveringsmiddelen. Ik heb een week of 2 last gehad van mijn ogen en in die periode regelmatig die gel erin gedaan en het is weer over gegaan! Dus het werkt verlichtend maar ook genezend. Misschien is het ook wat voor jou?

Wat vervelend van je borst en rug. Wat hardnekkig kan het toch zijn he, dat het nu na 70 dagen nog steeds slechter is dan op dag 1 Ik hoop voor je dat er snel verbetering in komt nu je ook de echte Roa hebt gekregen. Theoretisch zou het niet uit moeten maken, maar je weet maar nooit. Ben benieuwd!

Groetjes
pi_48096284
quote:
Ik heb/had veel bijwerkingen zoals bloedneuzen (dagelijks), gewrichtspijn, droge lippen uiteraard, uitslag op armen/nek/handen,... MAAR ze wegen niet op tegen het resultaat!
Idd een compleet acne vrij gezicht is mij ook heel veel waard. De bijwerkingen die jiuj hebt gehad zou ik ook zeker wel voor overhebben
pi_48096748
zijn hier ook mensen die 80 mg pe dag slikken? UIk slik nu 60 terwijl ik 85 weeg.. dat is 0.72 mg per kg lichaamsgewicht... En ik twijfel of ik miss wel hoger wil sikken! ik wil er na deze kuur gewoon VANAF zijn... en hoe hogere dosis (ook in totaal) hoe meer kans...

maar hoe verdeel je 't dan? Ik dus 't nu om de 8 uur.. maar als je 4 pillen per dag slikt zit alles erg dicht op elkaar... lijkt me niet echt goed...
Haleloeja
pi_48101930
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 23:07 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Dropmix, heb jij geen druppels of gel voor je ogen dan? Dat helpt echt! Ik heb Vidisic Carbogel EDO, dat zijn kunsttranen (wel op recept) in van die kleine buisjes, goed voor 1 keer gebruik en dan meteen weggeooien. Zonder conserveringsmiddelen. Ik heb een week of 2 last gehad van mijn ogen en in die periode regelmatig die gel erin gedaan en het is weer over gegaan! Dus het werkt verlichtend maar ook genezend. Misschien is het ook wat voor jou?

Wat vervelend van je borst en rug. Wat hardnekkig kan het toch zijn he, dat het nu na 70 dagen nog steeds slechter is dan op dag 1 Ik hoop voor je dat er snel verbetering in komt nu je ook de echte Roa hebt gekregen. Theoretisch zou het niet uit moeten maken, maar je weet maar nooit. Ben benieuwd!

Groetjes
Ik had wel druppels. Dat waren van die losse ampullen. Ze werkten wel voor een uurtje of wat, maar daarna niet meer. Nu heb ik een flesje dat heet Ogentroost (hahaha ) van Weleda. Het prikt wat bij het gebruik, maar daarna helpt het toch en langer dan die ampullen. Voordeel is dat je maar 1 druppel per oog nodig hebt, terwijl in die ampullen wel 5 druppels per oog in zaten en je had maar 15 ampullen per pakje. De helft lekte er toch weer uit. Nu kan ik gewoon af en toe een druppel in doen en het flesje is een maand houdbaar.

Tja en met mijn borst en rug: mijn borst is dan erger geworden, mijn rug is wel verbeterd. Maar het was zo erg, dat ook een verbetering na een tijdje niet meer opvalt. Vervelend is het zeker, maar ik heb goede hoop. Mijn vriendinnetje ziet mijn rug bijvoorbeeld hooguit eens per week en het valt haar wel op dat het verbetert. Terwijl ik zelf het gevoel heb dat het erg langzaam gaat. In ieder geval bedankt. Dankzij deze topicreeks staat niemand er alleen voor.
Venco Dropmakers
pi_48102890
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 23:22 schreef Gelderland het volgende:
zijn hier ook mensen die 80 mg pe dag slikken? UIk slik nu 60 terwijl ik 85 weeg..

maar hoe verdeel je 't dan?
Ik slik geen 80mg, maar ik ben er zeker van dat jij dat wel aankan eigenlijk... Ik weeg zelf 60kg, en heb een maand 60mg geslokken (de maximum voor mij dus). Het is zeker mogelijk! Het lijkt enkel een hoge dosis omdat de meeste op 40mg ofzo zitten...

En als verdeling zou ik denken aan 's morgens 40 en 's avonds 40... Of misschien 30 - 20 - 30 ofzo.
pi_48103878
Geslokken
pi_48104324
Ow, mijn excuses... Hier in België zeggen ze dat zo, dus ik heb er niet bij nagedacht dat dat niet echt beschaafd nederlands is
pi_48104426
Geeft niets hoor Ik ben geen taalpurist maar vond het zo grappig!

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2007 11:08:45 ]
pi_48104614
Twijfel twijfel twijfel;

hoe goed helpt een sunblock voor je gezicht? (zonnenbrandcreme) Ik wil in juni graag naar Defqon, een festival waar 't vaak zonnig weer is. Je staat vaak de hele dag buiten in de knallende zon.... Ok je kan tenten binnen, maar i ksta toch vaak op de mainstage (buiten).... Hoe goed is een sunblock dan voor je gezicht/nek etc..? Blockt 't echt het meeste zonlicht, zodat ik de volgende dag geen knalrode/verbrande harses heb Iemand ervaring?
Haleloeja
pi_48105228
Gelderland; wat ik van mijn dermatoloog begrepen heb hoef je niet echt super bang te zijn voor de zon hier in Nederland. Des te dichter je bij de evenaar komt (Mocht je dus net als ik naar Ibiza gaan ) dan moet je wel wat meer uitkijken, maar hier werkt de zonnebrandcreme die je voor je roa-kuurtje gebruikte al voldoende. En waarom ik afgelopen week bij m'n dermatoloog was? Om goed nieuws aan te horen; ik ben klaar met m'n kuur, hell yeah!
  zaterdag 7 april 2007 @ 15:15:51 #179
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48110451
quote:
Op vrijdag 6 april 2007 23:22 schreef Gelderland het volgende:
zijn hier ook mensen die 80 mg pe dag slikken? UIk slik nu 60 terwijl ik 85 weeg.. dat is 0.72 mg per kg lichaamsgewicht... En ik twijfel of ik miss wel hoger wil sikken! ik wil er na deze kuur gewoon VANAF zijn... en hoe hogere dosis (ook in totaal) hoe meer kans...

maar hoe verdeel je 't dan? Ik dus 't nu om de 8 uur.. maar als je 4 pillen per dag slikt zit alles erg dicht op elkaar... lijkt me niet echt goed...
Hier idem, ik slik nu 50 mg per dag (en zo verder tot aan het einde van mijn kuur) terwijl ik 50 kilo weeg, dus ook 1 mg/kg. Dus als jij 80 weegt zou je ook 80 mogen slikken lijkt me!

Verder: neem gewoon een zonnecreme speciaal voor je gezicht met minimaal factor 20, dan zit je goed.

Ga je naar Defkont? Lekker hardstylen Wij gaan vanavond naar Awakenings
pi_48112035
quote:
Op zaterdag 7 april 2007 15:15 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Hier idem, ik slik nu 50 mg per dag (en zo verder tot aan het einde van mijn kuur) terwijl ik 50 kilo weeg, dus ook 1 mg/kg. Dus als jij 80 weegt zou je ook 80 mogen slikken lijkt me!

Verder: neem gewoon een zonnecreme speciaal voor je gezicht met minimaal factor 20, dan zit je goed.

Ga je naar Defkont? Lekker hardstylen Wij gaan vanavond naar Awakenings
ja ik ga naar Defqon idd... voordeel is dat ik daar dan lekker water kan drinken, is gewoon normaal... alleen de hele dag in de zon staan is niet zo'n pretje En Awakenings is meer techno hé, houdt ik niet zó van... geef mij maar Hardstyle

OT: 80 MG zou ik idd wel mogen, maar dat is toch wel veel meer dan 50 MG. We hebben in principe dezelfde lever hé (een dik of dun iemand).... Ik moet dan 4 pillen slikken terwijl jij er maar 2.5 slikt...

Dus ik twijfel, denk dat ik dat helemaal niet meekrijg van mijn huidarts omdat ik afgelopen week al (telefonisch) 40 mg voorgeschreven kreeg E Liefste slik ik dan 70 ofzo, miss mag dat wél... dus 8.00: 40 mg, 16.00: 50 MG en 22.30, 40 MG... Weet niet of 10mg extra helpt, maar 't is idd op termijn wel meer lijkt me..
Haleloeja
  zaterdag 7 april 2007 @ 17:44:14 #181
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48113947
Oeps Gelderland, volgens mij slik je dan 40 + 50 + 40 = ehmm 130 op een dag! Dat klopt niet volgens mij

En ja Awakenings is techno ja, daar houden wij juist weer heel erg van! Het is vanavond 10-jarig bestaan, groot feest dus! Heb er zin in

Enne, misschien schijnt dat zonnetje wel helemaal niet op Defqon, je weet maar nooit toch? Al heeft dat feest wel jaar in jaar uit mazzel met die zon tot nu toe lijkt het wel


fijne pasen!
pi_48114208
Net terug van de schoonheidsspecialiste! Deed erg goed

Het was 2 maanden geleden dat ze me had gezien, en ze gaf me meteen al complimenten als ik binnenkwam. Ze dacht dat ik zelfs al bijna op het einde van de kuur zat.

En ipv enorm veel zwarte puntjes uitdrukken heeft ze er nu slechts 2 moeten doen! Ze moest echt zoeken... Haha! Super!
pi_48114723
quote:
Op zaterdag 7 april 2007 17:56 schreef Senne het volgende:
Net terug van de schoonheidsspecialiste! Deed erg goed

Het was 2 maanden geleden dat ze me had gezien, en ze gaf me meteen al complimenten als ik binnenkwam. Ze dacht dat ik zelfs al bijna op het einde van de kuur zat.

En ipv enorm veel zwarte puntjes uitdrukken heeft ze er nu slechts 2 moeten doen! Ze moest echt zoeken... Haha! Super!
hahahah egt bruut om te horen joh ik heb nu ook helemaal geen zwarte puntjes meer vroeger zo veel last van alleen daarvan eigelijk nu allemaal weg zo heilig alleen nog paar rode vlekjes die moten wegtrekken maaru ik heb vnaaf gewoon ecth zin om uit te gaan gewoon helemaal clean gezicht en moet nog wel even doorgaan met roa dnk (zit nu aan 5 maande) maar het was het allemaal waard
pi_48116123
zwarte puntjes zijn mee eters jongens

@ ludysussie: ik bedoelde idd 20-30-20 Maar veel plezier vanavond dan! hoop dat je 't volhoudt want ik ben altijd vrij moe met ROA. Soms blij dat ik om 23.00 in me bed lig op zaterdagavond

@ Jeltos: idd zo'n fijn gevoel hé, helemaal clean uitgaan lekker in de lichten staan, niet wegkijken als je met een meisje praat etc. etc.. Als ik dat heb voel ik me echt helemaal happy/vrolijk en wil ik gewoon haast gezien worden Daarom verlang ik ook naar 't moment (zal wel over paar weken al zijn) dat ik ook helemaal clean weer ben... Ben ik haast al, maar dan bedoel ik ook écht clean (totaal geen puistje/bultje oid meer
Enige nadeel vind ik dat je niet helemaal naar de 'klote' kan zuipen... Gewoon avondje lekker beetje dronken worden, dat is zooo lekker , maar doe ik de komende maanden niet ....al heb ik 't er graag voor over Tijdens de hele ROA kuur merk ik ook dat ik minder uit ga dan daarvoor ben sneller moe ben, minder kan drinken etc. etc... dat vind ik wel jammer!

[ Bericht 16% gewijzigd door Gelderland op 07-04-2007 19:19:33 ]
Haleloeja
pi_48140977
volgens mij hoef je oook niet bang te zijn voor de zon hier in nerderland. mijn derma is er zelfs enthousiast over want dan zouden mn rode vlekjes weg gaan .

wat ik nu wel merk is dat ik veel vervel op mn lichaam dus ik trek mn shirt uit en die zat helemaal onder de kleine witte huidschilvertjes XD
pi_48153538
Zo net ff een rekensommetje gemaakt van mijn 2e kuur:

Ik ben in Januari begonnen en stop in Juli (ivm zon/zuip vakantie), ik heb dan in totaal 24 weken geslikt...

dat is 168 dagen, ik slik 60 mg per dag en heb in totaal 10080 MG binnengekregen. Deel ik dat door 85 (aantal wat ik weeg) kom ik uit op 118 per kg lichaamsgewicht

nét niet genoeg dus, want volgens de bijsluiter moet je boven de 120 MG komen om resultaat blijvend te halen. Dit had ik de vorige x ook, en tóch kwam het terug, maar toch wil ik het liefst zo veel mogelijk boven die 120 MG per kg lichaamsgewicht maken, logisch!

Ik twijfel dus nog of ik 70 of 80 MG ga vragen volgende week...... Zal nog 'lastig' worden omdat me arts al 40 MG voorschreef bij 't laatste herhalingsrecept... Gelukkig had ik nét genoeg pillen om tot de volgende afspraak 60 (3x per dag 20) te slikken....

Als ik vanaf volgende week de rest van mijn kuur 70 mg per dag zou slikken (ik weeg 85) dan zou ik op een totaal van 129 per kg lichaamsgewicht komen!

Dus ff aan het twijfelen wat te doen 70 MG is natuurlijk wel aan de hoge kant, ookal is het maar 10 MG erbij..... Maar ik slik liever nu wat meer, zodat ik meer kans het dat het wegblijft

what to do... hmmmzz..... ik heb nog een weekje om te denken (ook de arts moet natuurlijk willen voorschrijven, maar anders ga ik lkkr naar een ander ofzo of bestel 't online )
Haleloeja
  maandag 9 april 2007 @ 19:48:16 #187
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_48153660
quote:
Op maandag 9 april 2007 19:43 schreef Gelderland het volgende:
Zo net ff een rekensommetje gemaakt van mijn 2e kuur:

Ik ben in Januari begonnen en stop in Juli (ivm zon/zuip vakantie), ik heb dan in totaal 24 weken geslikt...

dat is 168 dagen, ik slik 60 mg per dag en heb in totaal 10080 MG binnengekregen. Deel ik dat door 85 (aantal wat ik weeg) kom ik uit op 118 per kg lichaamsgewicht

nét niet genoeg dus, want volgens de bijsluiter moet je boven de 120 MG komen om resultaat blijvend te halen. Dit had ik de vorige x ook, en tóch kwam het terug, maar toch wil ik het liefst zo veel mogelijk boven die 120 MG per kg lichaamsgewicht maken, logisch!

Ik twijfel dus nog of ik 70 of 80 MG ga vragen volgende week...... Zal nog 'lastig' worden omdat me arts al 40 MG voorschreef bij 't laatste herhalingsrecept... Gelukkig had ik nét genoeg pillen om tot de volgende afspraak 60 (3x per dag 20) te slikken....

Als ik vanaf volgende week de rest van mijn kuur 70 mg per dag zou slikken (ik weeg 85) dan zou ik op een totaal van 129 per kg lichaamsgewicht komen!

Dus ff aan het twijfelen wat te doen 70 MG is natuurlijk wel aan de hoge kant, ookal is het maar 10 MG erbij..... Maar ik slik liever nu wat meer, zodat ik meer kans het dat het wegblijft

what to do... hmmmzz..... ik heb nog een weekje om te denken (ook de arts moet natuurlijk willen voorschrijven, maar anders ga ik lkkr naar een ander ofzo of bestel 't online )
Ik heb 4,5 maand lang 80 mg per dag geslikt (eerste 6 weken 60 mg per dag) en ik weeg 71 kilo. Waarschijnlijk heb ik dus veel meer dan noodzakelijk binnengekregen. Met die 80 mg had ik wel erg veel last van bijwerkingen in vergelijking tot de situatie met 60 mg. Mijn lippen zagen er niet uit en zelfs met allerlei cremes had ik moeite om de schilfers onder controle te houden. Maar het eindresultaat is echt perfect, dus achteraf gezien ben ik blij dat ik het gedaan heb. Als ik jou was, zou ik dus 70 mg per dag gaan nemen.
  dinsdag 10 april 2007 @ 11:34:51 #188
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48170972
quote:
Op maandag 9 april 2007 19:43 schreef Gelderland het volgende:
Zo net ff een rekensommetje gemaakt van mijn 2e kuur:

Ik ben in Januari begonnen en stop in Juli (ivm zon/zuip vakantie), ik heb dan in totaal 24 weken geslikt...

dat is 168 dagen, ik slik 60 mg per dag en heb in totaal 10080 MG binnengekregen. Deel ik dat door 85 (aantal wat ik weeg) kom ik uit op 118 per kg lichaamsgewicht

nét niet genoeg dus, want volgens de bijsluiter moet je boven de 120 MG komen om resultaat blijvend te halen. Dit had ik de vorige x ook, en tóch kwam het terug, maar toch wil ik het liefst zo veel mogelijk boven die 120 MG per kg lichaamsgewicht maken, logisch!

Ik twijfel dus nog of ik 70 of 80 MG ga vragen volgende week...... Zal nog 'lastig' worden omdat me arts al 40 MG voorschreef bij 't laatste herhalingsrecept... Gelukkig had ik nét genoeg pillen om tot de volgende afspraak 60 (3x per dag 20) te slikken....

Als ik vanaf volgende week de rest van mijn kuur 70 mg per dag zou slikken (ik weeg 85) dan zou ik op een totaal van 129 per kg lichaamsgewicht komen!

Dus ff aan het twijfelen wat te doen 70 MG is natuurlijk wel aan de hoge kant, ookal is het maar 10 MG erbij..... Maar ik slik liever nu wat meer, zodat ik meer kans het dat het wegblijft

what to do... hmmmzz..... ik heb nog een weekje om te denken (ook de arts moet natuurlijk willen voorschrijven, maar anders ga ik lkkr naar een ander ofzo of bestel 't online )
Dit is niet waar. In de bijsluiter staat dat je ONGEVEER rond die 120 mg per kg lichaamsgewicht binnen moet krijgen voor de meeste kans op een duurzaam resultaat. Er staat:

"Het is gebleken dat - voor een duurzaam resultaat - de totale kuurdosering ongeveer 120 mg per kilogram lichaamsgewicht moet bedragen. De behandeling zal in het algemeen 16 tot 24 weken duren."

Bij mij zal het ook niet precies uitkomen. Ik bedoel, je bent toch weleens een pilletje vergeten of je komt eens een kilootje aan ofzo tijdens je kuur. Helemaal precies kun je het toch niet afpassen, ik denk ook niet dat het op een milligrammetje aankomt.
pi_48173557
tja maar het lijkt me beter voor het blijvende resultaat om in 24 weken 129 mg per kilo lichaamsgewicht te hebben dan 118 mg per kilo lichaamsgewicht, aangezien je ook eerder aan de hoeveelheid komt. Want dit is ook een citaat:

'Hoe sneller die hoeveelheid (120mg) is bereikt, hoeveel minder kans er is op een terugkeren van de acne.'

Misschien dat ik 1.5 maand ofzo 70 ga slikken dan!! Ik wil liever nu wat meer slikken waardoor ik een kleine kans heb dat 't terugkomt Dat is écht mijn grootste angst, ook al houdt ik er rekening mee, dat ik over 1-1.5 jaar wéér een 3e kuur moet doen omdat het wéér terugkomt
quote:
Op maandag 9 april 2007 19:48 schreef thewishmaster het volgende:

[..]

Ik heb 4,5 maand lang 80 mg per dag geslikt (eerste 6 weken 60 mg per dag) en ik weeg 71 kilo. Waarschijnlijk heb ik dus veel meer dan noodzakelijk binnengekregen. Met die 80 mg had ik wel erg veel last van bijwerkingen in vergelijking tot de situatie met 60 mg. Mijn lippen zagen er niet uit en zelfs met allerlei cremes had ik moeite om de schilfers onder controle te houden. Maar het eindresultaat is echt perfect, dus achteraf gezien ben ik blij dat ik het gedaan heb. Als ik jou was, zou ik dus 70 mg per dag gaan nemen.
waarom ben jij over gegaan op een hogere dosis? en hoelang nu al gestopt?
Haleloeja
  dinsdag 10 april 2007 @ 13:35:43 #190
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48174934
Mijn feest was overigens erg leuk, maar wel killing Mijn lever heeft een flinke opdonder gehad, kan niet anders. Maargoed, ik leef al zo'n lange tijd zo braaf, het kon wel weer een keer wat mij betreft. Ben nu al 2 dagen weer heel gezond aan het doen, vruchtensapjes en veel water, goed slapen en eten Al ben ik nog wel moe, want om 9.00 thuiskomen en dan om 16.00 alweer je kind moeten ophalen is dus echt naadje! De dag erop (gisteren) vervolgens de hele dag met hem rondgehobbeld in Duinrell en nu weer op mijn werk. Pffff heb het gevoel alsof ik wel een week kan slapen. Maarrrrr het was leuk en ik had het niet willen missen. Maar voorlopig weer ff niet hoor
pi_48175744
Zodadelijk moet ik weer naar de derma. Ben benieuwd wat ze gaat zeggen. De vorige keer zei ze dat we gingen afbouwen, dus ik denk dat we nu naar 30 mg of zelfs 20 gaan.

Ik zit nu dus al 4 maanden aan de roa Gaat snel!
  dinsdag 10 april 2007 @ 14:27:13 #192
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_48176676
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 12:56 schreef Gelderland het volgende:


waarom ben jij over gegaan op een hogere dosis? en hoelang nu al gestopt?
Ik ben overgegaan op een hogere dosis, omdat de dermatoloog aangaf dat hij dat wilde. Het klinkt een beetje stom, maar ik wilde gewoon zo veel mogelijk binnenkrijgen, dus ik ging ik er niet tegenin. Achteraf gezien heb ik er ook geen spijt van gehad. Ik ben in juli (2006) gestopt en mijn huid ziet er nog steeds goed uit. Ik heb wel geleerd om niet in paniek te raken als je een paar puistjes krijgt. Gewoon een beetje poeder erop en na een paar dagen zijn ze weer weg .
pi_48177250
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 14:27 schreef thewishmaster het volgende:

[..]

Ik ben overgegaan op een hogere dosis, omdat de dermatoloog aangaf dat hij dat wilde. Het klinkt een beetje stom, maar ik wilde gewoon zo veel mogelijk binnenkrijgen, dus ik ging ik er niet tegenin. Achteraf gezien heb ik er ook geen spijt van gehad. Ik ben in juli (2006) gestopt en mijn huid ziet er nog steeds goed uit. Ik heb wel geleerd om niet in paniek te raken als je een paar puistjes krijgt. Gewoon een beetje poeder erop en na een paar dagen zijn ze weer weg .
Tja, ik heb ook 't gevoel van 'zoveel mogelijk binnenkrijgen'… Maar waarom zou dat stom klinken Dan is er toch alleen maar minder kans dat 't terugkeert!

En vergeet niet; ik ben ook 1 á 1.5 jaar clean geweest hé ….. maar helaas dus niet voor altijd (nu dus 2e kuur)
Haleloeja
pi_48179063
Gelderland, wat jij moet doen is afvallen

Als je 84 kg zou wegen zit je mooi op 120mg/kg en bij 83 zit je er al boven. Dus 2 kg, moet te doen zijn. Gezond eten en hardlopen.


Ik moet volgende week donderdag weer en ik ga vragen of ik nog een boost nodig heb van 40 naar 50 ofzo. Ik hoop alleen niet dat het dan eerst weer verergerd. Met mijn gezicht gaat het zo goed, al dagen geen nieuwe puistjes erbij. Alleen die vlekken verdwijnen zo traag. Maar met de rest gaat het zo langzaam. En als ik dan zie dat sommigen bijna 2x zoveel slikken voor alleen hun gezicht...misschien kan ik dan ook wel wat meer gebruiken.
Venco Dropmakers
pi_48182216
Terug van de derma dus!

EN.... het was mijn laatste bezoek!

Ik weeg dus 60 kg en ben eind december begonnen. Heb 40, 50, 60 en 40 mg ingenomen. En nu moet ik nog tot begin juni 20mg innemen.

Alles goed dus Ik kom wel niet aan mijn 120mg/kg dacht ik, maar men derma vind dat niet zo belangrijk...

Nou ja, ik ben blij! En we zullen zien hoe het verloopt. Nog anderhalve maand te gaan dus, dus ik blijf hier nog wat hangen.
pi_48184235
Ik moet nog 2.5 dag slikken en donderdag telefonisch even met de arts overleggen hoe of wat maar in principe is mijn minikuur afgelopen. Ik zie het niet zitten
pi_48187017
ik kan mezelf eigenlijk niet zonder puisten voorstellen.... ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik krijg af en toe toch nog wat puistjes (kleintjes maar goed) en ik zie mezelf eigenljk niet (ookal komt het eind vna mn kuur in zicht) helemaal vrij van puistjes
pi_48187482
Nou, ik heb nu toch al een hele tijd geen puistje! Dus zie jezelf maar vrij van puistjes, want dat komt wel!

Roa zal zijn werk wel doen!
  dinsdag 10 april 2007 @ 22:28:44 #199
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48195880
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 17:54 schreef heaven7 het volgende:
Ik moet nog 2.5 dag slikken en donderdag telefonisch even met de arts overleggen hoe of wat maar in principe is mijn minikuur afgelopen. Ik zie het niet zitten
Wat zie je niet zitten meid?
  dinsdag 10 april 2007 @ 22:30:21 #200
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48196023
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 15:27 schreef Dropmix het volgende:
Gelderland, wat jij moet doen is afvallen

Als je 84 kg zou wegen zit je mooi op 120mg/kg en bij 83 zit je er al boven. Dus 2 kg, moet te doen zijn. Gezond eten en hardlopen.


Ik moet volgende week donderdag weer en ik ga vragen of ik nog een boost nodig heb van 40 naar 50 ofzo. Ik hoop alleen niet dat het dan eerst weer verergerd. Met mijn gezicht gaat het zo goed, al dagen geen nieuwe puistjes erbij. Alleen die vlekken verdwijnen zo traag. Maar met de rest gaat het zo langzaam. En als ik dan zie dat sommigen bijna 2x zoveel slikken voor alleen hun gezicht...misschien kan ik dan ook wel wat meer gebruiken.
Zou het nou toch echt zo aankomen op die paar kilo of paar milligrammen??? Want dan zou ik ook spontaan meer (of langer) moeten gaan slikken nu ik iets van 2 kilo ben aangekomen de afgelopen periode. Kan het me haast niet voorstellen dat dat zo'n grote invloed zou hebben. Nouja, het zou mooi zijn als het nu voorgoed weg zal blijven maar ik heb er gezien mijn verleden toch al grote moeite mee om daarin te geloven.
  dinsdag 10 april 2007 @ 22:31:38 #201
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48196096
quote:
Op dinsdag 10 april 2007 16:54 schreef Senne het volgende:
Terug van de derma dus!

EN.... het was mijn laatste bezoek!

Ik weeg dus 60 kg en ben eind december begonnen. Heb 40, 50, 60 en 40 mg ingenomen. En nu moet ik nog tot begin juni 20mg innemen.

Alles goed dus Ik kom wel niet aan mijn 120mg/kg dacht ik, maar men derma vind dat niet zo belangrijk...

Nou ja, ik ben blij! En we zullen zien hoe het verloopt. Nog anderhalve maand te gaan dus, dus ik blijf hier nog wat hangen.
Waarom ben jij eigenlijk aan het afbouwen? Wat is de theorie van jou derma daarover? Want ik ga dus vanaf 50 per dag meteen naar 0 straks?!
pi_48204613
Ze zegt dat het vooral is om je lichaam te laten wennen aan een kleine hoeveelheid roa, of juist geen. Als je van de ene op de andere dag ineens van 50mg naar 0 gaat is dat zogezegd een hele 'shock' voor je lichaam. Je hebt ongeveer een half jaar roa ingenomen en daar stop je opeens mee, dus daar moet je lichaam aan wennen. Net zoals de meeste derma's ook de dosis opvoeren naarmate de kuur vordert, om je lichaam er aan te laten wennen.

Maar die theorie verschilt nogal per derma heb ik opgevangen... Er zijn er ook die net op het einde van de kuur een 'boost' willen geven en de dosis juist nog wat verhogen in de laatste maand.
pi_48207511
@Ladysusy: wat had je genomen eigenlijk op Awake? gewoon veel drank of ook een pilletje (omdat je sprak van 'aanslag op je lever') En heb je nooit overwogen om verschillende 'manieren' te testen? dus een hogere dosis (miss rond de 1mg per kg lichaamsgewicht), langszaam afbouwen, een 'boost' op 't einde.. Of heb je elke kuur hetzelfde gedaan En na hoeveel tijd kwam het steeds terug bij jouw??
Haleloeja
  woensdag 11 april 2007 @ 10:45:50 #204
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48207983
quote:
Op woensdag 11 april 2007 10:29 schreef Gelderland het volgende:
@Ladysusy: wat had je genomen eigenlijk op Awake? gewoon veel drank of ook een pilletje (omdat je sprak van 'aanslag op je lever') En heb je nooit overwogen om verschillende 'manieren' te testen? dus een hogere dosis (miss rond de 1mg per kg lichaamsgewicht), langszaam afbouwen, een 'boost' op 't einde.. Of heb je elke kuur hetzelfde gedaan En na hoeveel tijd kwam het steeds terug bij jouw??
Allebei En voelde me perfect! Ook weinig last gehad van een dip daarna, niet meer dan normaal eigenlijk. Beetje moe, dat was alles. Ach, heel goed za het niet zijn geweest maar je lever kan wel iets hebben hoor. Vroeger deed ik niet anders, ook niet tijdens Roa-kuren. Ging er echt niet minder door drinken en stappen hoor en ook xtc bleef ik wel gebruiken op feesten. Dit is pas de eerste keer dat ik erop let als ik Roa gebruik. Maar afgelopen zaterdag dus ff wat minder en ik heb er geen spijt van Nu echter weer ff een poosje rustig en zelfs de alcohol laat ik voorlopig weer ff staan.

Of ik heb overwogen om op verschillende manieren die kuren te doorlopen? Nee, eigenlijk niet. Ik ben er nog nooit eerder zo mee bezig geweest als nu. Voorheen liet ik het 100% over aan de dermatoloog en deed ik zonder nadenken eigenlijk wat hij wilde. Als hij wilde verhogen dan deed ik dat, wilde hij verlagen dan deed ik dat en wilde hij dat ik stopte dan deed ik dat ook. Het werkte toen wel altijd, dat wel. Dus ik nam aan dat het wel goed was. Ik kan me niet herinneren dat ik vroeger ook al wist dat ik totaal 120 mg per kilo binnen moest krijgen. Ik slikte lang niet zo'n hoge dosis als nu dus ik ben volgens mij nog nooit aan die totaaldosis gekomen. Maar daar was ik toen helemaal niet mee bezig (de tijd was toen ook wel anders hoor, internet was nog niet zo toegankelijk als nu enzo). Mijn derma van toen wilde altijd afbouwen, dat weet ik nog wel. Ik heb een poosje 20 om 10 om 20 om 10 geslikt op het einde. Maar het kwam wel elke keer na een jaar tot anderhalf jaar weer terug.

Ik heb trouwens uitgerekend dat ik 250 mg meer nodig heb dan die 6000 omdat ik dus iets ben aangekomen in de tussentijd. Dus als het echt zo is dat het aankomt op die paar milligrammen zal ik nog een week langer moeten slikken dan ik van plan was. Tot eind mei dus. Ik zal het eens met mijn derma overleggen. Heb tot die tijd geen afspraak meer!!! Eigenlijk is mijn eerstvolgende afspraak pas als ik al 2 weken ben gestopt.

[ Bericht 1% gewijzigd door Ladysusy op 11-04-2007 10:57:12 ]
  woensdag 11 april 2007 @ 10:56:36 #205
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48208315
Het is dus eigenlijk zo dat het deze kuur voor het eerst anders verloopt dan mijn voorgaan de kuren! Ik heb A) een veel hogere dosis, zal dus B) voor het eerst aan de aanbevolen minimum totaaldosis komen en zal C) de kuur dit keer afsluiten met een boost i.p.v. een afbouw.

Dus wie weet is het resultaat dan ook langer blijvend als voorheen, laten we het hopen!
pi_48208509
@ Lady: bewust gekozen voor een boost ipv een afbouw? of is 't op advies van je derma? (zo ja, waarom?
Haleloeja
  woensdag 11 april 2007 @ 12:06:55 #207
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48210700
quote:
Op woensdag 11 april 2007 11:02 schreef Gelderland het volgende:
@ Lady: bewust gekozen voor een boost ipv een afbouw? of is 't op advies van je derma? (zo ja, waarom?
Niet bewust, maar omdat ik dan het snelst klaar ben en dat vind ik belangrijk. Mijn derma heeft zich er helemaal niet over uitgelaten. Ik had de laatste keer het idee dat hij de dosis iets naar beneden wilde zetten, maar toen ik voorstelde hem juist te verhogen (en de tijdsduur te verkorten) vond hij dat ook goed. Dus ik weet niet goed wat nu zijn voorkeur heeft, daar hebben we het niet echt over gehad (en ik ben er zelf niet op doorgegaan omdat ik allang blij was dat hij niet tegensputterde met die hoge dosis die ik zelf wilde slikken)…
pi_48214780
quote:
Op woensdag 11 april 2007 12:06 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Niet bewust, maar omdat ik dan het snelst klaar ben en dat vind ik belangrijk. Mijn derma heeft zich er helemaal niet over uitgelaten. Ik had de laatste keer het idee dat hij de dosis iets naar beneden wilde zetten, maar toen ik voorstelde hem juist te verhogen (en de tijdsduur te verkorten) vond hij dat ook goed. Dus ik weet niet goed wat nu zijn voorkeur heeft, daar hebben we het niet echt over gehad (en ik ben er zelf niet op doorgegaan omdat ik allang blij was dat hij niet tegensputterde met die hoge dosis die ik zelf wilde slikken)…
aha ok! Laatste vraag; wat slik je nu? Hoeveel mg per kg lichaamsgewicht?
Haleloeja
pi_48219226
He mensen,

Afgelopen weekend voor het eerst weer uit geweest sinds me kuur. Gala, wel vrij veel bier gehad. Ongeveer 9 á 10 glazen, maar moet kunnen voor een keer. Was erg leuk, op aantal kleine dingetjes na;

1. Door de rokerige omgeving erg last van mn droge ogen, anders heb ik daar nooit last van.
2. Schilfertjes onder me lippen, dus dat het een beetje vervelt. Overdag ook geen last van.
3. Erggg droge lippen, deed niet anders dan smeren met me Labello MED maar de vellen bleven.

Ik hoor jullie wel eens over bepanthen, aquaphor en purol. Ik denk dat ik maar eens bepanthen ga halen, uit de reacties hier te lezen werkt dat erg goed.

Afgelopen maand heb ik veel buiten gewerkt met een felle zon. Dus ik ben gigantisch bruin, weet iemand een zonnebrandcreme die goed is tijdens de roaccutane kuur? Ik kan het bij de apotheek wel vragen, maar zij hadden ook nog nooit van cetaphil gehoord dus vandaar.
  woensdag 11 april 2007 @ 16:18:00 #210
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48219924
quote:
Op woensdag 11 april 2007 16:00 schreef riX- het volgende:
He mensen,

Afgelopen weekend voor het eerst weer uit geweest sinds me kuur. Gala, wel vrij veel bier gehad. Ongeveer 9 á 10 glazen, maar moet kunnen voor een keer. Was erg leuk, op aantal kleine dingetjes na;

1. Door de rokerige omgeving erg last van mn droge ogen, anders heb ik daar nooit last van.
2. Schilfertjes onder me lippen, dus dat het een beetje vervelt. Overdag ook geen last van.
3. Erggg droge lippen, deed niet anders dan smeren met me Labello MED maar de vellen bleven.

Ik hoor jullie wel eens over bepanthen, aquaphor en purol. Ik denk dat ik maar eens bepanthen ga halen, uit de reacties hier te lezen werkt dat erg goed.

Afgelopen maand heb ik veel buiten gewerkt met een felle zon. Dus ik ben gigantisch bruin, weet iemand een zonnebrandcreme die goed is tijdens de roaccutane kuur? Ik kan het bij de apotheek wel vragen, maar zij hadden ook nog nooit van cetaphil gehoord dus vandaar.
Mijn apotheek moest die Cetaphil ook bestellen hoor, hadden ze niet op voorraad en moesten ze idd opzoeken in een boek. Maar een dag later was het er, geen probleem.

Hebben ze van Vichy geen zonnebrandproducten? Da's een goed merk wat ze bij de apotheek verkopen, dus ik zou het gerust vragen als ik jou was. Ga ik zelf denk ik ook doen binnenkort. Wel een creme nemen die speciaal geschikt is voor je gezicht. En anders heb je van de regulie-re merken ook wel gezichtscremes voor in de zon, zoals Nivea, Pis Buin, Delial etc. Gewoon even vragen bij een goede drogist (DA ofzo). Wel viel mij laatst op toen ik er zelf ook naar op zoek was bij de Etos, dat ze nog helemaal niet veel hebben op het gebied van zonnecremes (seizoen is nog niet echt begonnen blijkbaar). Maar als je bij de apotheek bent zou ik het ge-woon vragen hoor!

Qua lippencreme zou ik idd Bepanthen nemen (de zalf), die werkt kalmerend én verzor-gend/herstellend. Purol is a.h.w. gewoon vaseline en houdt de boel vet. Labello werkt bij mij ook voor geen meter.

pi_48221704
hallo mensen,

Ben nu 1,5 maand bezig met Isotretinoine (30 mg), en merk dat het al een flink stuk beter gaat met mijn huid. Vooral in het gezicht ziet het veel beter uit. Heb nog niet veel bijwerkingen gehad op droge huid/ lippen en moeheid na dan. Alleen heb ik 2 weken geleden erg last gekregen van meeeters op de wangen (Normaal alleen op de neus), en zijn er echt van die gaten onstaat nu de meeetrs weg zijn . En als het nou van die kleintjes waren oke, maar dit vind ik niet leuk meer . Heeft nog iemand dit gehad?
  woensdag 11 april 2007 @ 17:21:04 #212
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48222564
quote:
Op woensdag 11 april 2007 13:57 schreef Gelderland het volgende:

[..]

aha ok! Laatste vraag; wat slik je nu? Hoeveel mg per kg lichaamsgewicht?
Precies 1 mg per kilo nu (heb ik al heel veel keertjes verteld, wel blijven opletten he )

hm nouja, ik woog vanochtend 52,5 kilo en ik slik 50 mg ('s ochtends 20 en 's avonds 30). Toen ik startte woog ik 50 kilo, maar zoals gezegd ben ik iets aangekomen (gestopt met roken).

Overigens vergeet ik heel soms weleens in te nemen 's ochtends en dan neem ik die avond maar 40 tegelijk, om het toch weer een beetje recht te trekken.. moet het maar weer eens op het doosje gaan vermelden of ik het al heb ingenomen of niet, soms weet ik het gewoon niet meer
  woensdag 11 april 2007 @ 17:28:30 #213
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48222830
Overigens heb ik toch een beetje last gekregen van mijn geweten (over afgelopen weekend) want ik heb me voorgenomen om morgen een extra bloedcontrole in te lassen. Heb vandaag de poli dermatologie gebeld voor een nieuw formulier (onder het mom van: "mijn dosis is toch verhoogd sinds 1 april en ik wil kijken hoe het gaat") en mijn volgende bloedcontrole is pas aan het eind van mijn kuur, dus dat vind ik te laat. Dat was geen probleem, laat jullie de uitslag nog wel weten

Kunnen ze trouwens uit zo'n bloedtest alleen al uitwijzen of je je lever hebt beschadigd of kunnen ze dat gewoon niet zien?
pi_48224420
quote:
Op woensdag 11 april 2007 17:21 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Precies 1 mg per kilo nu (heb ik al heel veel keertjes verteld, wel blijven opletten he )

hm nouja, ik woog vanochtend 52,5 kilo en ik slik 50 mg ('s ochtends 20 en 's avonds 30). Toen ik startte woog ik 50 kilo, maar zoals gezegd ben ik iets aangekomen (gestopt met roken).

Overigens vergeet ik heel soms weleens in te nemen 's ochtends en dan neem ik die avond maar 40 tegelijk, om het toch weer een beetje recht te trekken.. moet het maar weer eens op het doosje gaan vermelden of ik het al heb ingenomen of niet, soms weet ik het gewoon niet meer
Wordt erg afgeraden, om twee pillen tegelijk te slikken als je 's ochtends de eerste bent vergeten. Die zou je dan eigenlijk gewoon niet moeten inhalen..
// Last.fm
pi_48224972
quote:
Op woensdag 11 april 2007 16:57 schreef Sn0wptrl het volgende:
hallo mensen,

Ben nu 1,5 maand bezig met Isotretinoine (30 mg), en merk dat het al een flink stuk beter gaat met mijn huid. Vooral in het gezicht ziet het veel beter uit. Heb nog niet veel bijwerkingen gehad op droge huid/ lippen en moeheid na dan. Alleen heb ik 2 weken geleden erg last gekregen van meeeters op de wangen (Normaal alleen op de neus), en zijn er echt van die gaten onstaat nu de meeetrs weg zijn . En als het nou van die kleintjes waren oke, maar dit vind ik niet leuk meer . Heeft nog iemand dit gehad?
Een paar meeëters, maar niet het type dat gaten achterlaat. Heb je ze uitgedrukt? Misschien ben je wat ruw geweest. Ik zou er een beetje sudocrem op smeren, dat kun je bij de drogist halen (grijze potten). Maar ik denk ook niet dat meeëters echt littekens kunnen veroorzaken. En roa zorgt toch dat je huid langzaam vervelt, waardoor het toch weer vervaagd, dus zorgen hoef je je niet te maken. Je zit op 1,5 maand, dus dan zit je zo'n beetje op een punt waarop je gaat denken: werkt het nou of wordt het nou toch weer erger.
Maar geloof me, ineens gaat het heel hard vooruit. Ik had na 1,5 maand ook dat er puistjes kwamen op mijn slapen en een paar op mijn wang. 2 weken geleden had ik nog een bult op mijn wang met de omtrek van een 10 eurocent muntstuk, dat was niet tof. Ik zit nu op ongeveer 2,5 maand en nu gaat het toch wel heel hard vooruit. Mijn gezicht wordt met de dag gladder, met hier en daar wat vlekjes. De kleine puistjes waarvan ik er elke dag wel ergens 1 ontdekte, zijn gewoon weg, al meer dan een week en dat zegt heel wat. Die bult is toch behoorlijk snel genezen, ook al is mijn huid daar nog een beetje verkleurd. Beetje roze-paars achtig.
Maar ik weiger nog steeds te geloven dat het komt omdat ik sinds een paar dagen ben overgestapt op de roa van roche.


Even over alcohol en bloedtesten. De lever raakt niet op zo'n korte termijn beschadigd door een avondje doorzakken. Dat kan je lever echt wel hebben. Je moet gewoon proberen om beperkt te drinken. Zelfs elke dag een biertje kan geen kwaad. Dan zit je namelijk op een gezond optimum. 1 glas bier of 1 glas rode wijn per dag is gezonder dan geen bier of wijn drinken. En dat je echt merkt dat je lever beschadigd is, dat krijg je pas na jáááren van alcoholisme...

Wat belangrijker is, is dat je niet vergeet dat de combinatie alcohol met Roa de bijwerkingen kan verergeren. Dus een nog drogere huid, lippen, ogen, vermoeidheid, etc. Dus zou het theoretisch betekenen dat in het begin van de kuur, wanneer de acné verergert, teveel avondjes doorzakken de acné nog meer verergert dan nodig is. Maar ook dit verschilt van persoon tot persoon.


Het enige waar ik van baal is dat ik niet 4 jaar geleden de kuur heb gevolgd. Dan was ik er nu zeker vanaf geweest en was mijn rug bespaard gebleven. Nu moet deze kuur letterlijk puinruimen en loop ik de rest van mijn leven met de littekens. Maar dan nog: zolang het maar weggaat. Die littekens overleef ik wel.
Venco Dropmakers
pi_48225077
quote:
Op woensdag 11 april 2007 18:19 schreef XxxPimxxX het volgende:

[..]

Wordt erg afgeraden, om twee pillen tegelijk te slikken als je 's ochtends de eerste bent vergeten. Die zou je dan eigenlijk gewoon niet moeten inhalen..
Dat snap ik niet zo goed. Mijn derma vertelde me dat het niet uitmaakte of ik het verdeelde over de dag of ze tegelijk innam. Zolang je maar wat in je maag hebt, na de maaltijd dus.
Ik neem het ook best onregelmatig in. Gisteren 2 's avonds, vandaag ook weer, eergisteren had ik het verdeeld. Het ligt er maar aan hoe laat ik uit mijn bed kom. Als dat pas om 13.00 uur is, dan wacht ik wel tot bij het avondeten.
Venco Dropmakers
pi_48226554
quote:
Op woensdag 11 april 2007 18:36 schreef Dropmix het volgende:
Even over alcohol en bloedtesten. De lever raakt niet op zo'n korte termijn beschadigd door een avondje doorzakken. Dat kan je lever echt wel hebben. Je moet gewoon proberen om beperkt te drinken. Zelfs elke dag een biertje kan geen kwaad. Dan zit je namelijk op een gezond optimum. 1 glas bier of 1 glas rode wijn per dag is gezonder dan geen bier of wijn drinken. En dat je echt merkt dat je lever beschadigd is, dat krijg je pas na jáááren van alcoholisme...

Wat belangrijker is, is dat je niet vergeet dat de combinatie alcohol met Roa de bijwerkingen kan verergeren. Dus een nog drogere huid, lippen, ogen, vermoeidheid, etc. Dus zou het theoretisch betekenen dat in het begin van de kuur, wanneer de acné verergert, teveel avondjes doorzakken de acné nog meer verergert dan nodig is. Maar ook dit verschilt van persoon tot persoon.
Tja dat over alcohol i.c.m roa is een (interessante) maar helaas eindeloze discussie. Het komt hier (logisch) elke x weer voorbij. Maar waar bassere je het bovenstaande op ('de lever raakt niet op zo'n korte termijn beschadigd door avondje flink zuipen'). Als je geen roa slikt idd niet. Als je Roa sikt, dan ook nog geeneens na een paar biertjes (staat in de bijsluiter) maar als je écht gaat zuipen etc... daar zijn totaal GEEN 'bewijzen' voor.... En je moet niet laleen naar de alcohol kijken hoor, maar ook de ROA pillen die je lever dagelijks te verwerken krijgt hé.... Zo'n roa pil kost de lever al veel moeite met verwerken (uiteraard)..... Iedereen heeft er een andere mening over en zélfs dermatologen zeggen er wat anders over Mijn mening: ik drink per avond max. 5 biertjes (vaasjes) en ga niet 'zuipen'... Ik wil geen onnodige risico's nemen...want je lever blijft wat belangrijks!!
quote:
Op woensdag 11 april 2007 18:39 schreef Dropmix het volgende:

[..]

Dat snap ik niet zo goed. Mijn derma vertelde me dat het niet uitmaakte of ik het verdeelde over de dag of ze tegelijk innam. Zolang je maar wat in je maag hebt, na de maaltijd dus.
Ik neem het ook best onregelmatig in. Gisteren 2 's avonds, vandaag ook weer, eergisteren had ik het verdeeld. Het ligt er maar aan hoe laat ik uit mijn bed kom. Als dat pas om 13.00 uur is, dan wacht ik wel tot bij het avondeten.
lijkt me beter om te verdelen.., om 2 dingen:

- je lever krijgt niet steeds 1 grote klap
- je verdeelt het en hebt over de hele dag steeds evenveel ROA in je donder (als je 't zo kan zien, i kben geen arts )

Ik neem het vrij constant.. altijd bij het ontbijt om 7.30, dan om 16.00 (neem er SPECIAAL een extra boterham voor mee ) en dan voor het slapen met wat yoghurt om 22.30.... dus ongeveer om de 8.00!
Haleloeja
  woensdag 11 april 2007 @ 21:47:28 #218
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48233767
quote:
Op woensdag 11 april 2007 18:19 schreef XxxPimxxX het volgende:

[..]

Wordt erg afgeraden, om twee pillen tegelijk te slikken als je 's ochtends de eerste bent vergeten. Die zou je dan eigenlijk gewoon niet moeten inhalen..
Hoezo? Want als ik mijn ochtenddosis van 20 ben vergeten en ik slik ik die avond dan 40 (zodat ik in totaal 40 op heb ipv 50 die dag) dan neem ik er op die manier maar 10 minder dan normaal. En da's toch juist een goede oplossing voor als ik 's ochtends die 20 ben vergeten?

Voorheen toen mijn dosis nog 40 per dag was, moest ik die 40 ook in 1 keer nemen bij de avondmaaltijd. Alleen sinds ik 50 neem moet ik het verdelen. Mijn derma zei bijv. 's ochtends 10 en 's avonds 40 of 's ochtends 20 en 's avonds 30, net wat ik zelf het fijnst vond. Dus ik zie het probleem niet.
  woensdag 11 april 2007 @ 21:54:36 #219
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48234081
quote:
Op woensdag 11 april 2007 19:15 schreef Gelderland het volgende:

[..]

knip

lijkt me beter om te verdelen.., om 2 dingen:

- je lever krijgt niet steeds 1 grote klap
- je verdeelt het en hebt over de hele dag steeds evenveel ROA in je donder (als je 't zo kan zien, i kben geen arts )

Ik neem het vrij constant.. altijd bij het ontbijt om 7.30, dan om 16.00 (neem er SPECIAAL een extra boterham voor mee ) en dan voor het slapen met wat yoghurt om 22.30.... dus ongeveer om de 8.00!
Dat verdelen daar zit wat in, maar het werkt dan weer sterker (lees: je hebt meer nut van zo'n grote dosis) als je er zoveel mogelijk van in 1 keer inneemt. Want als je het meer verdeelt is dat misschien minder belastend voor je lever, maar heeft je lever de vorige dosis ook al voor een gedeelte verwerkt voordat je de volgende dosis inneemt en heb je niet dat "boost-effect" van wanneer je een wat hogere dosis in 1 keer in zal nemen en waarvoor je juist die hogere dosis voorgeschreven hebt gekregen. Voor het gevecht met je huid welteverstaan. Snap je wat ik bedoel? Met andere woorden, zolang je de bijwerkingen prima aankunt dien je het liefst zoveel mogelijk ineens te slikken, voor het sterkste resultaat (zei mijn derma dus). Maar ach, zo zijn idd voor alles verschillende theorieen te bedenken, denk ik

[ Bericht 7% gewijzigd door Ladysusy op 11-04-2007 22:04:22 ]
pi_48236256
quote:
Op woensdag 11 april 2007 21:54 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Dat verdelen daar zit wat in, maar het werkt dan weer sterker (lees: je hebt meer nut van zo'n grote dosis) als je er zoveel mogelijk van in 1 keer inneemt. Want als je het meer verdeelt is dat misschien minder belastend voor je lever, maar heeft je lever de vorige dosis ook al voor een gedeelte verwerkt voordat je de volgende dosis inneemt en heb je niet dat "boost-effect" van wanneer je een wat hogere dosis in 1 keer in zal nemen en waarvoor je juist die hogere dosis voorgeschreven hebt gekregen. Voor het gevecht met je huid welteverstaan. Snap je wat ik bedoel? Met andere woorden, zolang je de bijwerkingen prima aankunt dien je het liefst zoveel mogelijk ineens te slikken, voor het sterkste resultaat (zei mijn derma dus). Maar ach, zo zijn idd voor alles verschillende theorieen te bedenken, denk ik
dat laatste is zéker waar! Maar je haalt ff 2 dingen door elkaar.... 'Ineens slikken' kan je zien in 'elke dag' of gewoon je 'totale kuur'. Dat je zoveel mogelijk ineens (dus tijdens je kuur) moet slikken dat staat ook in de Roché folder als ik me niet vergis.... Maar of je het over de dag moet verspreiden of alles in 1x, dáár zijn nog wel andere meningen over. Ik verdeel het vooralsnog gewoon, omdat me lever anders steeds een flinke klap krijgt! Denk dat de meeste 't zo doen hoor, maar miss dat ik die vraag nog eens naar Roché mail
Haleloeja
  woensdag 11 april 2007 @ 23:12:45 #221
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48238055
quote:
Op woensdag 11 april 2007 22:34 schreef Gelderland het volgende:

[..]

dat laatste is zéker waar! Maar je haalt ff 2 dingen door elkaar.... 'Ineens slikken' kan je zien in 'elke dag' of gewoon je 'totale kuur'. Dat je zoveel mogelijk ineens (dus tijdens je kuur) moet slikken dat staat ook in de Roché folder als ik me niet vergis.... Maar of je het over de dag moet verspreiden of alles in 1x, dáár zijn nog wel andere meningen over. Ik verdeel het vooralsnog gewoon, omdat me lever anders steeds een flinke klap krijgt! Denk dat de meeste 't zo doen hoor, maar miss dat ik die vraag nog eens naar Roché mail
Nee ik had het ook echt over 'per dag' hoor Maar idd, als je die vraagt eens aan Roche zou mailen dan ben ik ook erg benieuwd naar het antwoord
pi_48239721
quote:
Op woensdag 11 april 2007 19:15 schreef Gelderland het volgende:

[..]

Tja dat over alcohol i.c.m roa is een (interessante) maar helaas eindeloze discussie. Het komt hier (logisch) elke x weer voorbij. Maar waar bassere je het bovenstaande op ('de lever raakt niet op zo'n korte termijn beschadigd door avondje flink zuipen'). Als je geen roa slikt idd niet. Als je Roa sikt, dan ook nog geeneens na een paar biertjes (staat in de bijsluiter) maar als je écht gaat zuipen etc... daar zijn totaal GEEN 'bewijzen' voor.... En je moet niet laleen naar de alcohol kijken hoor, maar ook de ROA pillen die je lever dagelijks te verwerken krijgt hé.... Zo'n roa pil kost de lever al veel moeite met verwerken (uiteraard)..... Iedereen heeft er een andere mening over en zélfs dermatologen zeggen er wat anders over Mijn mening: ik drink per avond max. 5 biertjes (vaasjes) en ga niet 'zuipen'... Ik wil geen onnodige risico's nemen...want je lever blijft wat belangrijks!!
Op de site van Roche staat dit bij de FAQ's

Mag men alcohol gebruiken tijdens een therapie met Roaccutane ?


Beperkt alcoholgebruik tijdens de behandeling met Roaccutane kan geen kwaad. Alcohol wordt door de lever afgebroken en Roaccutane door lever en nieren tezamen. In principe is er geen bezwaar tegen matig alcoholgebruik, tenzij er bij de gebruikelijke periodieke bloedcontrole(s) sprake blijkt te zijn van een verhoogd cholesterolgehalte. In dat geval dient de alcoholconsumptie direct te worden gestaakt. Er zijn aanwijzingen dat het nuttigen van alcohol in grote hoeveelheden het effect van Roaccutane kan verminderen.


Beperkt alcohol gebruik: ik zie dat als 3x per week een biertje drinken of gewoon eens in de maand een klapper van 10. Je lever krijgt dan wel een behoorlijke opdonder bij die laatste, maar dat kan 'ie hebben hoor. Ik heb daar wel eens met een patholoog over gesproken en heb die levers van alcoholisten in m'n handen gehad. Als je ziet wat studenten wekelijks kunnen drinken, dat compenseert ruim voor het Roa gebruik en matig alcoholgebruik. En je leest het, de nieren helpen ook een handje mee met de afbraak.

Verder wordt er niet zo heel erg op gehamerd in de bijsluiter. Dat is anders met zwangerschap, die waarschuwingen staan overal met koeienletters op. En ook de waarschuwing dat je een arts moet raadplegen bij depressies. Nergens een waarschuwing dat je onherstelbare leverschade oploopt bij een avondje doorzakken, met dikke uitroeptekens erachter. En ook maar weinig dermatologen die je erover waarschuwen, dat deed die van mij niet tenminste. Maar goed, het blijft persoonlijk natuurlijk. Je moet doen wat je denkt dat voor jezelf het beste is.
Venco Dropmakers
pi_48244757
@Dropmix: 10 biertjes vind ik niet 'matig', maargoed Matig vind ik af en toe paar biertjes... maar dat is mijn opvatting onder 'matig'. Af en toe 10 biertjes (oftwel veel drinken) vind ik meer: 'met MATE, veel drinken'

Verder: morgen, zaterdag en zondag wordt het 3 dagen erg warm….. (veel zon)…

- Ga morgen met 3 gasten s'middags ná school (12.30) nog naar terras wat te gaan drinken (idd, paar biertjes, moet kunnen )
- Zaterdag moet ik overdag (13.30) voetballen… dus 1.5 uur op zo'n veld rennen (zwetend)
- Zondag moet ik misschien wéér voetballen (invallen, bij ander team) en daarna (of anders ipv) ga ik ook naar een terras met een vriendin!!

Nu is het voordeel dat ik nu niet tegen het licht opzie (huid is aardig clean ) MAAR, ik zie op tegen mijn huid i.c.m de zon… Ik heb een hele lichte huid, verbrand sowieso al snel, maar nu dus hélemaaaal vrees ik….. Mijn huid is nu helemaal dun en dat i.c.m het weinige pigment wat ik heb....

Heeft iemand een goede sunblock tip? Of zou ik gewoon naar apotheek gaan en vragen voor goede sunblock voor 't gezicht (en eventueel de nek)… Mijn armen etc, doe ik wel met normale zonnenbrand factor 20 ofzo..
Haleloeja
pi_48244908
Een apotheker kan je volgens mij de meeste informatie geven. Zeker als je vermeld dat je roa gebruikt, zullen ze wel weten wat geschikt voor je is en wat niet.
pi_48262177
Heb de sunblock: 60+ van Vichy gehaald... kleine tube met Ultra Protection creme. Het is een nieuw product, met een hele dunne creme. Ze bevolen deze aan voor mij omdat ik ROA gebruik..... Het is namelijk een lichte textuur, geen vette creme.....

Ze wisten alleen niet hóevaak ik moest smeren, maar dit zal zulke goede creme zijn dat het maar om de 2 uur hoeft denk ik!
Haleloeja
pi_48264626
Staat dat niet op de tube hoevaak je moet smeren? Staat er toch meestal wel op?

En Vichy is zowiezo wel goed
pi_48267876
quote:
Op donderdag 12 april 2007 19:24 schreef Senne het volgende:
Staat dat niet op de tube hoevaak je moet smeren? Staat er toch meestal wel op?

En Vichy is zowiezo wel goed
oja staat ergens: 'apply generously and frequently'... veel en vaak smeren dus!?

btw. me hele hals open gehaald met scheren . Allemaal (stuk of 8) stukjes vel weg, had net 'n mesje vervangen... wel balen..... zie je allemaal rode vlekjes op me hals, ziet er niet uit

[ Bericht 20% gewijzigd door Gelderland op 12-04-2007 23:26:33 ]
Haleloeja
  vrijdag 13 april 2007 @ 09:49:22 #228
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48282762
quote:
Op donderdag 12 april 2007 20:43 schreef Gelderland het volgende:

[..]

oja staat ergens: 'apply generously and frequently'... veel en vaak smeren dus!?

btw. me hele hals open gehaald met scheren . Allemaal (stuk of 8) stukjes vel weg, had net 'n mesje vervangen... wel balen..... zie je allemaal rode vlekjes op me hals, ziet er niet uit
Ja kan me voorstellen dat je baalt. Heb je geen pukkels heb je weer wondjes

Ik heb gisteren ook zonnebrand van Vichy gehaald, alleen ik heb factor 20 en dan speciaal voor mijn gezicht. Hij is heel dun van textuur en je kunt er nog een dagcreme oid overheen smeren, het is puur de bescherming voor de zon. Alleen ik dacht dat factor 20 wel genoeg zou zijn, maar eenmaal thuis zag ik op de verpakking dat het "voor de donkere of reeds gebruinde huid" bedoeld is. Waarschijnlijk had ik beter 30 kunnen nemen. Maarja, terugbrengen kan niet meer. Ach, komt wel op.

Gisteren lekker het zonnetje in geweest en niet verbrand ofzo. Ook weer bloed wezen prikken dus, maar heb nog geen uitslag.

Verder hebben wij gisteren officieel het BBQ-seizoen geopend, lekker hoor

Fijn weekend allemaal!
pi_48296180
hallo,

ik had een vraag, weten jullie hoe het nou zit met ontharen, mag je echt niet van die waxstrips gebruiken?
Weten jullie anders een andere oplossing?

alvast bedankt.
  vrijdag 13 april 2007 @ 16:12:17 #230
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48296274
quote:
Op vrijdag 13 april 2007 16:08 schreef whatever12 het volgende:
hallo,

ik had een vraag, weten jullie hoe het nou zit met ontharen, mag je echt niet van die waxstrips gebruiken?
Weten jullie anders een andere oplossing?

alvast bedankt.
Weet ik niet. Maarre, gewoon scheren geen optie?

Epileren doe ik overigens gewoon wel hoor (wenkbrauwen). Gaat prima.
pi_48299196
quote:
Op vrijdag 13 april 2007 09:49 schreef Ladysusy het volgende:
Ik heb gisteren ook zonnebrand van Vichy gehaald, alleen ik heb factor 20 en dan speciaal voor mijn gezicht. Hij is heel dun van textuur en je kunt er nog een dagcreme oid overheen smeren, het is puur de bescherming voor de zon. Alleen ik dacht dat factor 20 wel genoeg zou zijn, maar eenmaal thuis zag ik op de verpakking dat het "voor de donkere of reeds gebruinde huid" bedoeld is. Waarschijnlijk had ik beter 30 kunnen nemen. Maarja, terugbrengen kan niet meer. Ach, komt wel op.
ik heb zelfs 60+ (hoogste gewoon)
Haleloeja
pi_48314274
Mensen ik heb van de dermatoloog een recept gehad voor roaccutane (2e kuur, laatste kuur vorig jaar juni beeindigd), 2x 20 mg per dag, maar ik ga begin juni op vakantie naar een zonnig land waar ik ook van plan ben flink te feesten... alcohol... Nu heb ik met mijn dermatoloog afgesproken dat ik ongeveer een week van te voren stop met de roaccutane kuur, zodat ik op vakantie gewoon kan feesten..

Maarrr, nu vraag ik me af, is een week van te voren stoppen wel genoeg? Maak ik mijn lever niet helemaal kapot als ik na een maand roaccutane-gebruik, en vervolgens een weekje rust, flink aan de alcohol ga? Flink aan de alcohol is ong. 10 biertjes en wat shotjes per avond.. ik ga een week op vakantie..

Basically wil ik dus weten hoe erg de effecten op de lever zijn van roaccutane.. Ik ben overigens 18 jaar oud mocht dat uitmaken.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
pi_48317904
Ik zou niet stoppen. Als je een kuur onderbreekt kun je daarna net zo goed opnieuw beginnen...

Die Vicky, speciaal voor gezicht.. is die goed? Ik haat namelijk een glimmend gezicht die ik soms krijg van zonnebrandcremes/
pi_48318196
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 02:35 schreef MoneyTalks het volgende:
Mensen ik heb van de dermatoloog een recept gehad voor roaccutane (2e kuur, laatste kuur vorig jaar juni beeindigd), 2x 20 mg per dag, maar ik ga begin juni op vakantie naar een zonnig land waar ik ook van plan ben flink te feesten... alcohol... Nu heb ik met mijn dermatoloog afgesproken dat ik ongeveer een week van te voren stop met de roaccutane kuur, zodat ik op vakantie gewoon kan feesten..

Maarrr, nu vraag ik me af, is een week van te voren stoppen wel genoeg? Maak ik mijn lever niet helemaal kapot als ik na een maand roaccutane-gebruik, en vervolgens een weekje rust, flink aan de alcohol ga? Flink aan de alcohol is ong. 10 biertjes en wat shotjes per avond.. ik ga een week op vakantie..

Basically wil ik dus weten hoe erg de effecten op de lever zijn van roaccutane.. Ik ben overigens 18 jaar oud mocht dat uitmaken.
Ik stop 4 weken voordat ik op zuip-zon vakantie ga! een week lijkt me ab-so-luut niet genoeg voor je lever om te herstellen!! Je kan denk ik het beste ná de vakantie beginnen, of is het al zo erg

wel balen dat 't teruggekomen is....
Haleloeja
pi_48318216
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 11:00 schreef emss het volgende:
Die Vicky, speciaal voor gezicht.. is die goed? Ik haat namelijk een glimmend gezicht die ik soms krijg van zonnebrandcremes/
heb gister wel gemerkt dat ik wat ga glimmen ja maar opzich valt het wel mee!!!
Haleloeja
pi_48319588
hoi,
mijn probleem heeft wel niks met roaccutane te maken maar wel met ontstekingen. Ik heb in mijn linkerooghoek, waar ik vroeger een steenpuist heb gehad, een flinke ontsteking. Ik werd vanmorgen wakker en jahoor, daar was ie. En gisteren was het nog een gewoon puistje.
Nu issie net zo groot als mijn duimnagel, waarom moet zoiets nu net gebeuren in het weeked als het goed weer is en ik van alles wil gaan doen en de dokter is gesloten? #^@*#&$
Af en toe krijg ik van die fikse ontstekingen, om de paar maanden komt er eentje kijken, vroeger had ik continu steenpuisten en toen heb ik roaccutane geslikt (dat kende toen nog bijna niemand) D
e dermatoloog toen zei dat het een paardenmiddel was, op de bijsluiter stond ook dat het geen goed idee was om zwanger te raken en natuurlijk de bijwerkingen die julie ook hebben, droge huid/ogen/neus/lippen ed. Het hielp wel.
Het ergste was dat toen ik voor de tweede keer bij de derm. langsging, ik mijn trui moest uitdoen en op tafel liggen. Hij bekeek mijn rug en zei toen: daar moet ik effe wat collega's bij halen. Leuk!!
Ik had sowieso al zelfvertrouwen genoeg.
En later, toen ik stopte met de kuur (mocht niet langer dan een half jaar doorgaan met die kuur) zei ie: had ik maar een foto gemaakt van voor en na. Ja, leuk! (niet dus, toen wist ik dus hoe erg ik eruitzag voor anderen)
Maar tegenwoordig, ik ben nu 33, heb ik alleen rode vlekken en af en toe kleine puistjes en heel af en toe een ontsteking. Toendertijd was ik trouwens 17 (ik zag er echt niet uit, en na de roaccutanekuur (± 1 jaar) was ik bijna overal van af, blij dat ik toen was)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_48323770
Voor ROA-gebruikers zijn deze dagen toch 'lastig' Terrasjes pakken (alcohol) en zon (niet goed voor de huid)

Aan de andere kant is het een veradememing om een betere huid te hebben in de zon Bij mij is het nog niet écht clean, en daar baal ik van, al zo'n 3 maanden bezig Het is wel stukken beter, maar écht clean ben ik zelden geweest.... Ga volgende week écht 70 mg per dag proberen te krijgen bij de derma...

Maar zoals deze dagen:

- Gistermiddag teras.. best wat bier op, en veel zon
- Vanmiddag terras: best wat bier op , veel zon
- Vanavond nog teras: ook wel 3 biertjes
- Morgen voetballen (middag), veel zon, en daarna op terras (bij de club) ook nog wat biertjes

En naar 't terras gaan en wat biertjes drinken doe ik zelf...Maar 't is zooo gezellig met dit weer in de zon + koud biertje hoort er gewoon bij, genieten!! Dan wil ik zelf niet aan de water/fris
Haleloeja
pi_48324877
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 15:45 schreef Gelderland het volgende:
Voor ROA-gebruikers zijn deze dagen toch 'lastig' Terrasjes pakken (alcohol) en zon (niet goed voor de huid)

Aan de andere kant is het een veradememing om een betere huid te hebben in de zon Bij mij is het nog niet écht clean, en daar baal ik van, al zo'n 3 maanden bezig Het is wel stukken beter, maar écht clean ben ik zelden geweest.... Ga volgende week écht 70 mg per dag proberen te krijgen bij de derma...

Maar zoals deze dagen:

- Gistermiddag teras.. best wat bier op, en veel zon
- Vanmiddag terras: best wat bier op , veel zon
- Vanavond nog teras: ook wel 3 biertjes
- Morgen voetballen (middag), veel zon, en daarna op terras (bij de club) ook nog wat biertjes

En naar 't terras gaan en wat biertjes drinken doe ik zelf...Maar 't is zooo gezellig met dit weer in de zon + koud biertje hoort er gewoon bij, genieten!! Dan wil ik zelf niet aan de water/fris
Iedereen maakt zich zo druk over alcohol, ik snap 'm niet helemaal. Er staat geen woord over gerept in de bijsluiter en volgens mijn derma kon het echt niet kwaad. Ik ben sinds deze week na 6 maanden kuur gestopt, en het is echt een stuk beter. Deze tijd heb ik eigenlijk gewoon mijn normale alcoholconsumptie gehad (2x per week redelijk wat bier).

En na drie maanden al van dosis willen verhogen? Het duurde bij mij ook 4-5 maanden totdat er echt een goed resultaat kwam, en nu na 6 maanden is het redelijk perfect op wat kleine littekens na die het komende jaar 'langzaam gaan wegtrekken', aldus de arts.

Ik zeg, geduld. Het blijft volgens mij best wel troep deze medicijnen.
// Last.fm
pi_48324937
Ik had eerder hier al gezegt dat ik de laatste tijd erg last heb van groote porien, maar ik ben bang dat het nu alleen nog maar erger wordt. En ik heb nu echt de gedachten van: ben ik bijna van de puistjes af krijg ik dit weer, en laat ik net nou ook lezen dat als je ze eenmaal hebt de grove porien dat ze niet meer weg te krijgen zijn. Weet nou echt niet meer wat ik moet doen, want van de puistjes weet ik dat het wel effe erger zal worden maar dan denk ik gewoon van dadelijk heb je gewoon een mooie huid. Maar als dit niet weg trekt, denk ik dat ik me net zo voel als voor dat ik roa kreeg.
pi_48325947
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 15:45 schreef Gelderland het volgende:
- Gistermiddag teras.. best wat bier op, en veel zon
- Vanmiddag terras: best wat bier op , veel zon
- Vanavond nog teras: ook wel 3 biertjes
- Morgen voetballen (middag), veel zon, en daarna op terras (bij de club) ook nog wat biertjes
Helaas heb ik het fijne leven zoals jij dat beschrijft nog niet kunnen lijden, aangezien ik gewoon erg druk bezig ben met m'n werk. Binnenkort gelukkig niet meer, en ik ben ook sinds een week roa-vrij verklaard door m'n derma... Hoe reageert jouw huid hierop? Als ik m'n derma moet geloven is de 'Hollandse zon' anders dan de zon die dichter bij de evenaar zit, dus ik zou me hier in Nederland geen zorgen moeten maken, maar ik ben er toch een beetje huiverig over. Meer mensen die met hetzelfde of een soortgelijk probleem zitten?
pi_48325967
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 17:33 schreef Jerkmaine het volgende:

[..]

Helaas heb ik het fijne leven zoals jij dat beschrijft nog niet kunnen lijden, aangezien ik gewoon erg druk bezig ben met m'n werk. Binnenkort gelukkig niet meer, en ik ben ook sinds een week roa-vrij verklaard door m'n derma... Hoe reageert jouw huid hierop? Als ik m'n derma moet geloven is de 'Hollandse zon' anders dan de zon die dichter bij de evenaar zit, dus ik zou me hier in Nederland geen zorgen moeten maken, maar ik ben er toch een beetje huiverig over. Meer mensen die met hetzelfde of een soortgelijk probleem zitten?
ik smeer me in met factor 60+ dus heb daar niet zoveel last van
Haleloeja
pi_48333011
Hmm, dat is ook een optie... Morgen lekker in de tuin uitbrakken van In Qontrol met factor 40
  zondag 15 april 2007 @ 00:42:30 #243
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48338703
Nou met factor 20 op mijn gezicht (over de hele dag maar 2 x gesmeerd) ging het ook prima hoor. Aardig wat uurtjes in de felle zon gezeten en niet verbrand! Maar ik was dan ook al een beetje verkleurd, ik ben nooit spierwit en word al redelijk snel bruin. En ja, wij hadden een BBQ met vrienden vandaag in onze tuin en gedurende de middag / avond heb ik toch ook wel een glas of 4 rose weggewerkt. Afgewisseld met veel water en sap. Maar zo'n wijntje lekker in de zon is toch niet te weerstaan hoor. Boeiend dan maar!!! Het zal allemaal wel meevallen denk ik...

Morgen weer in het zonnetje, nog ff genieten!
pi_48341315
soww! gister 6 vaasjes op (bier) en met me half dronken kop om 3.00 ook nog een ROA-pil naar binnen gewerkt Nu voel ik me toch wel aardig brak.... bier slaat sneller aan dan je denkt!

En had beter gister ff rustig aan kunnen doen, want volgende week is feest voor me verjaardag, en daar wil ik he-le-maal ff wat drinken! Maarja...
Haleloeja
pi_48343520
Zoo, ik ben lam, niet normaal. Gisteravond ongeveer 10 bier op, volgende week maar eens minder drinken.

Het gaat overigens prima met me huid, nog een paar rode vlekjes op me wangen en een paar rode bulten in me nek. Ik heb trouwens ook Purol gehaald, werkt inderdaad veel beter dan labello MED. Maar waar haal je bepathen, bij de trekpleister kon ik het niet vinden..
  zondag 15 april 2007 @ 18:24:01 #246
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48354441
RiX, bij de apotheek hebben ze het. Iets van 5 euro voor een tube geloof ik (zalf).

Gelderland, relax joh, het zal allemaal best loslopen met die drank. Maar ik merk het ook hoor, ik voel de wijn ook eerder dan normaal. Maar dat vind ik alleen maar fijn, dan drink ik ook niet zoveel

Heb je trouwens al kaarten voor Defqon? Hoorde dat het binnen 1,5 uur was uitverkocht Echt bizar zo snel zeg!
pi_48355217
quote:
Op zondag 15 april 2007 18:24 schreef Ladysusy het volgende:
Heb je trouwens al kaarten voor Defqon? Hoorde dat het binnen 1,5 uur was uitverkocht Echt bizar zo snel zeg!
heb wel kaarten ja... eerst 4 besteld, toen daarna nog 2 ... allemaal voor vrienden... MAAR het maximale was maar 4, heb er nu dus 6 (ook al geld vd rekening afgeschreven) en er wordt sowieso iets geannuleerd. De vraag is ff of dat alle 6 de kaarten zijn, of die laatste 2....

jij gaat niet?
Haleloeja
pi_48355734
Hoorde gisteravond iemand vaag iets over defqon zeggen, dus ik; KUT het is 14 april. Dus ik thuis gelijk achter mn pctje kijken of er nog kaarten over waren, maar toen was alles al uitverkocht
pi_48362579
Ik heb na een maand clean te zijn, vanmorgen een puistje gekregen! Toch het teken dat het er nog niet allemaal uit is... Maar je zag het aankomen. Het was 2 dagen een kleine oneffenheid. En gisteren zware dag gehad (breuk met men vriendin... en dan een zware nacht met wat alcohol). Dus vanmorgen toen ik opstond een puistje.
  zondag 15 april 2007 @ 23:01:12 #250
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48364960
quote:
Op zondag 15 april 2007 18:51 schreef Gelderland het volgende:

[..]

heb wel kaarten ja... eerst 4 besteld, toen daarna nog 2 ... allemaal voor vrienden... MAAR het maximale was maar 4, heb er nu dus 6 (ook al geld vd rekening afgeschreven) en er wordt sowieso iets geannuleerd. De vraag is ff of dat alle 6 de kaarten zijn, of die laatste 2....

jij gaat niet?
Hoezo wordt er iets geannuleerd dan? Heb je daar bericht van? Je hebt toch al betaald? Dan heb je die kaarten toch al in je mail zitten neem ik aan? Komt vast goed

Nee ik ga zelf niet, ben dan op vakantie (en hou ook niet zo van hardstyle )

Maar goed dat het jou wel gelukt is om kaarten te scoren iig!
  zondag 15 april 2007 @ 23:05:13 #251
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48365166
quote:
Op zondag 15 april 2007 22:07 schreef Senne het volgende:
Ik heb na een maand clean te zijn, vanmorgen een puistje gekregen! Toch het teken dat het er nog niet allemaal uit is... Maar je zag het aankomen. Het was 2 dagen een kleine oneffenheid. En gisteren zware dag gehad (breuk met men vriendin... en dan een zware nacht met wat alcohol). Dus vanmorgen toen ik opstond een puistje.
Ah wat kut voor je (die breuk met je vriendin dan). Dat puistje is zo erg dan nog niet, dat gaat wel weer over. Ik heb ook toch nog wel regelmatig een puistje erbij hoor. Idd na vorig weekend kreeg ik er ook een bij, maar toen had ik idd veel gedronken.
  zondag 15 april 2007 @ 23:14:33 #252
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48365672
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 12:25 schreef sieske het volgende:
hoi,
mijn probleem heeft wel niks met roaccutane te maken maar wel met ontstekingen. Ik heb in mijn linkerooghoek, waar ik vroeger een steenpuist heb gehad, een flinke ontsteking. Ik werd vanmorgen wakker en jahoor, daar was ie. En gisteren was het nog een gewoon puistje.
Nu issie net zo groot als mijn duimnagel, waarom moet zoiets nu net gebeuren in het weeked als het goed weer is en ik van alles wil gaan doen en de dokter is gesloten? #^@*#&$
Af en toe krijg ik van die fikse ontstekingen, om de paar maanden komt er eentje kijken, vroeger had ik continu steenpuisten en toen heb ik roaccutane geslikt (dat kende toen nog bijna niemand) D
e dermatoloog toen zei dat het een paardenmiddel was, op de bijsluiter stond ook dat het geen goed idee was om zwanger te raken en natuurlijk de bijwerkingen die julie ook hebben, droge huid/ogen/neus/lippen ed. Het hielp wel.
Het ergste was dat toen ik voor de tweede keer bij de derm. langsging, ik mijn trui moest uitdoen en op tafel liggen. Hij bekeek mijn rug en zei toen: daar moet ik effe wat collega's bij halen. Leuk!!
Ik had sowieso al zelfvertrouwen genoeg.
En later, toen ik stopte met de kuur (mocht niet langer dan een half jaar doorgaan met die kuur) zei ie: had ik maar een foto gemaakt van voor en na. Ja, leuk! (niet dus, toen wist ik dus hoe erg ik eruitzag voor anderen)
Maar tegenwoordig, ik ben nu 33, heb ik alleen rode vlekken en af en toe kleine puistjes en heel af en toe een ontsteking. Toendertijd was ik trouwens 17 (ik zag er echt niet uit, en na de roaccutanekuur (± 1 jaar) was ik bijna overal van af, blij dat ik toen was)
Hoi Sieske,

Sorry ik heb helemaal niet op je verhaal gereageerd, maar leuk een leeftijdsgenootje hier te treffen. Ik heb ook rond mijn 19e mijn eerste kuur gekregen, dus ik weet waar je het over hebt. Toen werd het nog bijna niet voorgeschreven en was het middel best onbekend (maar wel berucht). De bijsluiter is sindsdien echt 5 x zo lang geworden he? Heb je toch nog een leuk weekend gehad, ondanks die ontsteking die precies de kop op heeft gestoken? En overweeg je om nu weer aan de Roa te gaan? Want dat heb ik niet helemaal goed begrepen.
pi_48371063
Ik heb nu ook weer ff een wat 'mindere' periode met weer nieuwe puisten erbij Aan de ene kant baal ik daarvan, omdat de stijgende lijn (in het begin) zich niet goed doorzet. Aan de andere kant; morgen moet ik naar de huidarts eb dan heb ik gelijk een 'goede' reden om 70 mg per dag te eisen, want dat is wel wat ik graag wil…. Hoe meer je slikt, hoe minder kans dat 't terugkomt. De bijwerkingen kan ik tot nu toe goed handelen, dus wat dat betreft kan ik een stapje hoger ook wel aan…
Haleloeja
  dinsdag 17 april 2007 @ 00:35:31 #254
173465 MoneyTalks
You listen.
pi_48403034
Weet iemand hoe lang het ongeveer duurt voor je lever weer een beetje is herstelt van de roaccutane?
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  dinsdag 17 april 2007 @ 08:15:40 #255
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48406245
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 00:35 schreef MoneyTalks het volgende:
Weet iemand hoe lang het ongeveer duurt voor je lever weer een beetje is herstelt van de roaccutane?
Volgens mij 'werkt' het niet zo precies. Ik denk dat je je lever al niet meer belast vanaf dag dat je ermee bent gestopt, of iig met elke dag minder. Verwerkt is verwerkt lijkt me!

Gelderland, laat je nog ff weten hoe het ging bij de derma?

Mijn bloed was overigens prima, heb gisteren gebeld. Geen afwijkende waarden. Cholesterol was zelfs KEURIG zei ze.
pi_48412264
Ben gistermiddag (kon eerder) naar de huidarts geweest. Was overigens de 1e keer dat ik hem weer zag tijdens mijn 2e kuur. Ik had het gewoon telefonisch aangevraagd namelijk.... Ga/mag nu 70 mg per dag gaan slikken. Het ging gewoon makkelijk… ik kan alles zelf bepalen bij die kerel

Huidarts: 'hoi, hoe gaat het?'
IK: 'ja goed, ik ben 2 maanden terug begonnen met mijn 2e kuur hé, en zou nu graag 70 ipv 60 mg per dag willen slikken. Ik kan de bijwerkingen namelijk goed handelen tot nu toe'
Huidarts: 'ow ok, ja is goed hoor'
IK: 'en ik wil 't graag slikken tot ergens in juli/augustus, dan heb ik namelijk 6 maanden geslikt'
Huidarts: 'aha ok, ik zal ff receptje uitschrijven'
IK: 'ok, thanks, en tot ziens maar weer, oja graag ook nog bloedformulier zodat ik over een paar weken weer bloed kan controleren'
Huidarts: 'hier, voila, en succes ermee'

Dus denk dat ik vanaf volgende week aan de 70 mg per dag ga (weeg zo' n 83kg), dus dan worden de bijwerkingen miss wel erger, maar wil er gewoon vanaf, het is voor mij een angst dat 't wééér terugkomt… Ik slik deze hoeveelheid dus ook om meer kans te hebben dat het resultaat blijvend is ná de kuur. Ik zit nu ongeveer op de helft van mijn kuur en voor dit resultaat zou ik al tekenen!! Maar ik slik gewoon zoveel om te zorgen dat het lang wegblijf ná de kuur, al is dat helaas geen garantie (gebleken)...

Enige wat ik vergeten ben te vragen; hoe ik het beste kan afbouwen.. ineens heel veel, of juist langzaam afbouwen... Maarja, volgens mij heb ik meer verstand van dit middel dan hijzelf Heb wél gevraagd over alcohol; volgens hem tja, kan het wel, gewoon met mate, omdat lever anders téveel belast wordt. Maar er wordt op gecontroleerd in de bloedtest, dus als je teveel drinkt o.i.d zou dat naar voren moeten komen!!
Haleloeja
  dinsdag 17 april 2007 @ 12:31:29 #257
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48413565
Tja klinkt bekend Gelderland, bij mij ging het zo ongeveer precies hetzelfde

Ik heb die vraag over dat afbouwen trouwens daarna nog een keer telefonisch aan zo'n assistente bij de dermatologiebalie gesteld. Zij wist het niet precies, maar ze verzekerde me dat als de dokter akkoord was gegaan met mijn voorstel (d.w.z. de laatste twee maanden van mijn kuur 1 mg per kilo lichaamsgewicht per dag slikken, vrij hoog dus, wat ik nu doe) en dan meteen stoppen, dat ik er dan vanuit kon gaan dat dat goed is. Anders had hij dat nooit goed gevonden en voorgesteld om af te bouwen. Een andere mogelijkheid is dat het gewoon niet uitmaakt of je nu afbouwt of meteen stopt. Dus in dat opzicht was ik gerustgesteld dat het iig niet fout was hoe ik het nu doe.

Afijn, mijn eigen theorie is, in het verleden altijd afgebouwd MAARRRR het is altijd teruggekomen. Dit keer eindig ik in 1 keer met een relatief hoge dosis, misschien dat dit ook wel voor een blijvender resultaat zal zorgen, wie zal het zeggen?

Hey meiden: Heaven, Fayme en Emss, hoe is het met jullie?
pi_48416766
ik ben gestopt
na 4 maandjes. alleen nu wel gaatjes op sommige plekken en nog rooie vlekken..weet iemand misschien een behandeling waar die littekentjes van weggaan?
  dinsdag 17 april 2007 @ 15:22:41 #259
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_48420749
Ik lees hier allemaal verhalen over afbouwen, maar ik heb nooit afgebouwd. Ik heb 6 maanden ROA geslikt, de eerste 6 weken 60 mg per dag, de volgende 4 1/2 maand 80 mg per dag.
pi_48421264
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 15:22 schreef thewishmaster het volgende:
Ik lees hier allemaal verhalen over afbouwen, maar ik heb nooit afgebouwd. Ik heb 6 maanden ROA geslikt, de eerste 6 weken 60 mg per dag, de volgende 4 1/2 maand 80 mg per dag.
wat was het resultaat? hoelang gestopt, teruggekomen? En wat is je gewicht?
Haleloeja
  dinsdag 17 april 2007 @ 15:39:21 #261
144262 thewishmaster
Born and Raised in Amsterdam
pi_48421579
Ik ben nu 9 maanden gestopt, het gaat nog steeds erg goed. Mijn gewicht is 71 kilo. Ik vind het trouwens nog steeds ongelooflijk dat ik jarenlang door de huisarts aan het lijntje ben gehouden met benzylperoxide, minocycline enz enz. Die troep hielp allemaal voor geen meter en ik heb jarenlang voor schut gelopen.
pi_48422363
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 15:39 schreef thewishmaster het volgende:
Ik ben nu 9 maanden gestopt, het gaat nog steeds erg goed. Mijn gewicht is 71 kilo. Ik vind het trouwens nog steeds ongelooflijk dat ik jarenlang door de huisarts aan het lijntje ben gehouden met benzylperoxide, minocycline enz enz. Die troep hielp allemaal voor geen meter en ik heb jarenlang voor schut gelopen.
Dan ben je net zo zwaar als mij, maar slikte je ruim 2x zoveel. Ik vraag me echt af of die 40 voor mij wel genoeg is om m'n rug en borst te repareren. Ook al gaat het daar nu ook wat beter.

Mijn gezicht gaat echt heel goed. Nog een gebiedje op mijn kaak waar nog wat kleine bultjes zitten en op mijn voorhoofd vond ik vanmorgen nog een nieuw puistje. Ach, haar eroverheen en je ziet er niks van.
Wel een gortdroog hoofd vanmorgen. Ik had gewoon een witte ringbaard van velletjes. Wel gek dat het alleen zo droog wordt rond je mond en bijvoorbeeld niet in mijn hals of op mijn voorhoofd. Mijn lippen zijn daarentegen wel weer bijna perfect, dankzij een simpele Labello Classic.

Het weekend ben ik ook goed doorgekomen. Lekker in de zon, zonder bescherming, maar gewoon niet te lang. Aan het eind van de dag had ik een beetje een rooie kop en de volgende dag was het een beetje gekleurd. Ben blij dat ik niet zo snel verbrand. Ik heb ook een beetje een hekel aan zonnecrème. Die vette troep hoef ik niet op m'n gezicht. Het enige wat het doet is mijn rode vlekken nog roder maken en laten glimmen. Cetaphil is wel genoeg om te voorkomen dat het uitdroogt, dat trekt wel snel in.

Donderdag naar de derm voor bloedtest en controle en als alles goed is hoef ik pas weer over 3 maanden.
Venco Dropmakers
pi_48427027
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 13:54 schreef sinasasappeltje het volgende:
ik ben gestopt
na 4 maandjes. alleen nu wel gaatjes op sommige plekken en nog rooie vlekken..weet iemand misschien een behandeling waar die littekentjes van weggaan?
Loop even langs bij de schoonheidsspecialist. Die weten er meer van.
// Last.fm
pi_48427676
Hallo, ik ben precies op de helft!!!!!!! Al 3 maanden geslikt, nog 3 maanden to go!!! Ik slik nog steeds de ene dag 40 en de andere dag 50 mg. Heel weinig bijwerkingen gelukkig. Dat was met m'n vorige kuren wel anders. Toen had ik onwijze eczeem op m'n handen en voeten en nu NIETS - misschien dat het iets te maken heeft met de hogere dosis die ik nu slik??? (toen was het max 40 mg/dag).

En verder droge lippen, maar Bepanten in combinatie met Carmex doen hun werk. Bepanten is goed spul, maar als ik even m'n date wil zoenen wordt het tijdelijk Carmex. Smaakt wat lekkerder... Ik krijg nu ook wat bijwerkingen in m'n neus... droog, en korstjes enzo. Maar verder gaat alles heel goed.

Alleen nog op zoek naar een goede zonnebrandcreme voor gezicht die NIET GLIMT!! Ik was tijdens m'n eerste kuur toevallig in de USA en toen had ik een zonnebrandcreme op waterbasis gevonden speciaal voor de onzuivere huid, maar in Nederland kan ik zoiets niet vinden... Iemand tips?
pi_48429438
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 17:58 schreef emss het volgende:
Alleen nog op zoek naar een goede zonnebrandcreme voor gezicht die NIET GLIMT!! Ik was tijdens m'n eerste kuur toevallig in de USA en toen had ik een zonnebrandcreme op waterbasis gevonden speciaal voor de onzuivere huid, maar in Nederland kan ik zoiets niet vinden... Iemand tips?
van Vichy hebben ze dat wél een beetje, is nieuw, die heb ik... 60+ cremé ook op soort waterbasis geloof ik... Het is iig best dun Al glimt 't wel wat (uiteraard)
Haleloeja
pi_48431655
hallo mensen,

ik ga (waarschijnlijk) ook beginnen met roaccutane.. bloedtest is afgenomen en wacht op de toestemming of ik mag gaan beginnen.. heb het recept al opgeschreven gekregen.. maar ik had nog een paar vragen voor mensen die er al ervaringen mee hebben..
Ik ben 15 jr en fitness 4/5x per week.. heeft de tabletten invloed erop?
en de bijwerkingen?.. is het echt extreem of verschilt dat per mens..
Mijn acne bestaat vooral uit rode kleine vlekjes meeste op mijn wangen.. echte witte pukkels heb ik niet vaak (gelukkig) meer.. maar de recept kreeg ik gemakkelijk opgeschreven terwijl het echt voor bijzondere gevallen is.. en de 'belangrijkste' vraag .. is het zeer effectief ?..
En is de middel met geld te afhalen of word het vergoed.. want ga het namelijk over paar dagen ophalen van de apotheek maar heb wel het recept van de specialist geschreven gekregen..

groetjes,
pi_48439107
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 19:42 schreef armeenio het volgende:
hallo mensen,

ik ga (waarschijnlijk) ook beginnen met roaccutane.. bloedtest is afgenomen en wacht op de toestemming of ik mag gaan beginnen.. heb het recept al opgeschreven gekregen.. maar ik had nog een paar vragen voor mensen die er al ervaringen mee hebben..
Ik ben 15 jr en fitness 4/5x per week.. heeft de tabletten invloed erop?
en de bijwerkingen?.. is het echt extreem of verschilt dat per mens..
Mijn acne bestaat vooral uit rode kleine vlekjes meeste op mijn wangen.. echte witte pukkels heb ik niet vaak (gelukkig) meer.. maar de recept kreeg ik gemakkelijk opgeschreven terwijl het echt voor bijzondere gevallen is.. en de 'belangrijkste' vraag .. is het zeer effectief ?..
En is de middel met geld te afhalen of word het vergoed.. want ga het namelijk over paar dagen ophalen van de apotheek maar heb wel het recept van de specialist geschreven gekregen..

groetjes,
Hoi. Ik vraag me af of het goed is om op die leeftijd te beginnen met zulke zware medicijnen. Ik zal uitleggen waarom:

Ten eerste:zit je in de puberteit. Wanneer je de medicijnen geslikt hebt en je bent er vanaf, zit je nog steeds in je puberteit. Je testosteronspiegel zal nog steeds omhoog blijven gaan tot je 18e en dus bestaat de kans dat het terugkomt.

Ten tweede lijkt de vorm die je hebt niet heel ernstig, als in dat de kans groot is dat je littekens krijgt.

En ten derde vraag ik me af of je al andere middelen hebt geprobeerd: anti-biotica bijvoorbeeld. De meeste mensen hier hebben al van alles voorgeschreven gekregen. Dat het voor hen niet werkt wil niet zeggen dat het bij niemand werkt. De meesten hier zijn de 18 ook al wel gepasseerd.

Dan over de bijwerkingen:

Die verschillen per persoon. Ga er maar vanuit dat je droge lippen en een droge huid krijgt, maar bloedneuzen en geïrriteerde ogen komen daar niet bij iedereen bij. En ook hoe erg het is verschilt per persoon, maar dat overleef je wel.

Je kunt wel rug- en gewrichtsklachten krijgen, dus kan veel fitnessen een probleem worden en moet je misschien minderen, maar dat merk je snel genoeg. Gelderland hier voetbalt en ikzelf wil ook wat aan mijn conditie werken door te hardlopen, maar dat gaat tot nu toe nog prima. Ik heb geen last van mijn spieren of iets dergelijks.

Veel succes met je kuur en hou ons op de hoogte.
Venco Dropmakers
pi_48441352
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 22:24 schreef Dropmix het volgende:

[..]

Hoi. Ik vraag me af of het goed is om op die leeftijd te beginnen met zulke zware medicijnen. Ik zal uitleggen waarom:

Ten eerste:zit je in de puberteit. Wanneer je de medicijnen geslikt hebt en je bent er vanaf, zit je nog steeds in je puberteit. Je testosteronspiegel zal nog steeds omhoog blijven gaan tot je 18e en dus bestaat de kans dat het terugkomt.

Ten tweede lijkt de vorm die je hebt niet heel ernstig, als in dat de kans groot is dat je littekens krijgt.

En ten derde vraag ik me af of je al andere middelen hebt geprobeerd: anti-biotica bijvoorbeeld. De meeste mensen hier hebben al van alles voorgeschreven gekregen. Dat het voor hen niet werkt wil niet zeggen dat het bij niemand werkt. De meesten hier zijn de 18 ook al wel gepasseerd.

Dan over de bijwerkingen:

Die verschillen per persoon. Ga er maar vanuit dat je droge lippen en een droge huid krijgt, maar bloedneuzen en geïrriteerde ogen komen daar niet bij iedereen bij. En ook hoe erg het is verschilt per persoon, maar dat overleef je wel.

Je kunt wel rug- en gewrichtsklachten krijgen, dus kan veel fitnessen een probleem worden en moet je misschien minderen, maar dat merk je snel genoeg. Gelderland hier voetbalt en ikzelf wil ook wat aan mijn conditie werken door te hardlopen, maar dat gaat tot nu toe nog prima. Ik heb geen last van mijn spieren of iets dergelijks.

Veel succes met je kuur en hou ons op de hoogte.
hey, mooi dat je reageerd

- om eerlijk te zijn.. ik zie gineen plek waar een mogelijkheid is om een litteken te komen.. maarja ik wil niks te vroeg zeggen.. maar tot nu toe totaal geen last van gehad.. alleen die vieze rode vlekjes..
- 1. inderm lotion
2. Benzolproxide ofso 10% ( was gruwelijke ervaring maar 2x opgehad.. ging echt maar dan ook echt pijn lijden en ongelooflijk droge huid + tretinoïne crème ofso bijgekregen moest het afwisselen.. ochtend/savonds
3. Differin gel (werkte voor geen meter in het begin,later zeer wisselvalig.. maar had wel mijn slechte periodes)
4. Tabletten(weet niet hoe ze heten,werkte goed vlekken verdwenen beetje..maar nog niet die schone huid wat ik eerst had)
5. ( Ik hoop) die ROA tabletten als het doorgaat.. hoop dat die mijn jeugdprobleem oplost.. ik verheug me er wel veel op omdat er positieve dingen over gezegt zijn.. het word beschouwd als 1 van de beste middelen tegen acne door de artsen.. alleen de bijwerkingen klinken soms eng.. maarja heb al zoveel dingen gehad.. dit kan er wel bij hoop ik.
Ik heb voor de uitdroging en die ook zeer fijn is om te gebruiken.. cetomacrogol creme ofso.. is dat een goeie creme voor de drooghuid van me lippen,gezicht enz. als ik ROA begin te gebruiken.. of moet ik echt een goeie creme hebben?

kan zijn dat ik nog wat acne-hulpmiddelen vergeten ben..

groetjes,
pi_48447360
De bijwerkingen KLINKEN soms eng, heb gister toevallig de bijsluiter nog een x gelezen. Maar nu staat er ook bij of een bijwerking zeer vaak, vaak, weinig, zeer zelden (oid) voorkomt.. Dat was volgens mij nooit eerder!? En bij de meeste (enge) bijwerkingen staat gewoon 'zeer zelden''. Zeer zelden is minder dan 1 op 10.000 geloof ik..... (staat ook genoemd)

@ Armeenio: spul voor droogheid van lippen kan je het beste ff in deze topics rondneuzen. Iedereen heeft andere mening over wat nou goede lippenspul is! Verder kan iedereen je denk ik wel Cetaphil LOTION van de apotheek aanraden....Dat is voor de droge huid!

succes ermee!

Ik ga vandaag voor het eerst mijn dosis met 10 mg verhogen (70 ipv 60)....
Haleloeja
pi_48447448
Toen ik begon met roaccutane kreeg ik juist last van extra puistjes (steeds kwamen er witte puntjes bij), dat bleef zo'n 6 weken komen, naast een rode huid, droge lippen, droge jeukende ogen, en ben ik op advies van de huisarts 2 weken 10 of 20 mg per dag gaan slikken, nu wil de dermatoloog (na die 2 weken dus) weer naar 10 én 20 (dus 30) mg per dag, dat doe ik nu 2 dagen, en heb het idee dat ik weer meer last van puistjes krijg (witte kopjes), m'n huid roder is, en m'n ogen jeuken weer. Kan dit al nadat ik voor 2 dagen een hogere dosis heb? Of zou het anders misschien ook zo kunnen? En zou ik dus misschien weer het beste 10 of 20 per dag kunnen nemen? (Toen had ik het idee dat het allemaal véél sneller geneesde)
pi_48447601
quote:
Op woensdag 18 april 2007 08:27 schreef lennart12 het volgende:
Toen ik begon met roaccutane kreeg ik juist last van extra puistjes (steeds kwamen er witte puntjes bij), dat bleef zo'n 6 weken komen, naast een rode huid, droge lippen, droge jeukende ogen, en ben ik op advies van de huisarts 2 weken 10 of 20 mg per dag gaan slikken, nu wil de dermatoloog (na die 2 weken dus) weer naar 10 én 20 (dus 30) mg per dag, dat doe ik nu 2 dagen, en heb het idee dat ik weer meer last van puistjes krijg (witte kopjes), m'n huid roder is, en m'n ogen jeuken weer. Kan dit al nadat ik voor 2 dagen een hogere dosis heb? Of zou het anders misschien ook zo kunnen? En zou ik dus misschien weer het beste 10 of 20 per dag kunnen nemen? (Toen had ik het idee dat het allemaal véél sneller geneesde)
allemaal bekende problems. Als je gewoon ff de bijsluiter leest staat er ook in dat het in het begin kan verergeren, en ook nadat je een hogere dosis neemt... Dus ja,ja,ja en ja

en ik weet niet hoeveel je weegt, maar het beste is om minimaal 0.75 mg per kg lichaamsgewicht te slikken. Dit is om de kans op een blijvend resultaat na de kuur te vergroten. Dit kan je dus zelf berekenen..... Het effect tijdens de kuur (lees: cleane huid) kan je ook wel krijgen met 10 of 20 mg per dag, maar in principe is dat voor een (grote kans op) langblijvend resultaat gewoon te weinig!
Haleloeja
pi_48447947
De huidarts zei dat ik maximaal 30 mg per dag mocht, en volgens jouw berekening zou dat 45 mg/dag zijn (weeg ong. 63 kg)... en van 30 mg/dag word ik gewoon echt niet vrolijk (en al helemaal als nu 't lekkere weer eraan zit te komen)
pi_48451725
Hallo Mensen!
I'm back! Heerlijke vakantie gehad (helaas niet in de zon geweest==> mijn huid voelde te branderig aan dus leek het me niet verstandig)..... Met mijn gezicht gaat het oké.... niet helemaal clean maar wel oké... met 'niet clean' bedoel ik: die zes onderhuidse op mijn voorhoofd zijn nog steeds niet weg en volgens mij zijn ze ook niet van plan te vertrekken (they just like it there )..... Zit nog steeds op 30mg per dag en mijn derma is het niet van plan te verhogen... heb het tot nu toe 3 keer gevraagd... denk zelf dat ik nóg 1 maand moet slikken (is heel vermoeiend... ze kunnen beter tegen me zeggen dat het 6 maanden gaat duren ipv 3 en het elke keer met 1 maand verlengen... zo lijkt het een uitzichtloze zaak).... 'S ochtends heb ik echt een babyhuid maar in de loop van de dag lijken die onderhuidse op te zwellen en dan zie je ze pas ...'s avonds trekken ze weer weg... hmmhmm!!!
Buitenkant van mijn neus is droog (het ziet er niet zo sexy uit maar jah.. )

Trouwens even een vraagje Ik heb een hele cosmeticalijn thuis van o.a. La Roche Posey(van mijn derma op recept gekregen ze gelooft nl in "alle beetjes helpen" ==> de helft wordt vergoed en de helft weer niet.... ==> Reinigende gezichtgel, lotion ruikt naar rozen (volgens mijn pa is het gewoon alcohol met rozenextract... en hij heeft gelijk ook) en een acnecreme (ben even de naam kwijt... ook iets met alcohol en uitdrogende functie)<==dit alles voor 's avonds en voor 's ochtends heb ik alleen een gezichtscrème effeclair K van La Roche .. nou mijn vraag is wanneer moet ik dan Cetaphil opsmeren?

Well peeps its nice 2 be back!
  woensdag 18 april 2007 @ 11:21:39 #274
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48453250
quote:
Op dinsdag 17 april 2007 17:58 schreef emss het volgende:
Hallo, ik ben precies op de helft!!!!!!! Al 3 maanden geslikt, nog 3 maanden to go!!! Ik slik nog steeds de ene dag 40 en de andere dag 50 mg. Heel weinig bijwerkingen gelukkig. Dat was met m'n vorige kuren wel anders. Toen had ik onwijze eczeem op m'n handen en voeten en nu NIETS - misschien dat het iets te maken heeft met de hogere dosis die ik nu slik??? (toen was het max 40 mg/dag).

En verder droge lippen, maar Bepanten in combinatie met Carmex doen hun werk. Bepanten is goed spul, maar als ik even m'n date wil zoenen wordt het tijdelijk Carmex. Smaakt wat lekkerder... Ik krijg nu ook wat bijwerkingen in m'n neus... droog, en korstjes enzo. Maar verder gaat alles heel goed.

Alleen nog op zoek naar een goede zonnebrandcreme voor gezicht die NIET GLIMT!! Ik was tijdens m'n eerste kuur toevallig in de USA en toen had ik een zonnebrandcreme op waterbasis gevonden speciaal voor de onzuivere huid, maar in Nederland kan ik zoiets niet vinden... Iemand tips?
Ik heb

ULTRA-VLOEIBAAR BF 20 SNELDROGENDE BESCHERMING

van Vichy.

Da's een flesje met een lotion erink dat moet je schudden voor gebruik, en is speciaal voor gezicht, hals en handen. Bedoeld voor een normale, gemengde of vette huid en is dus heel vloeibaar, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Geen vette laag! Ideaal voor als je daarna nog een dagcreme oid wilt opbrengen. Ik heb het nu dagelijks op, zit prima! Kost iets van 15 euro.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 18-04-2007 12:02:23 ]
pi_48458738
Drinken jullie ook zóveel water? Ik heb nu al zo’n 2 liter gedronken (4 flesjes van 0.5l) + koffie/thee/melk etc.. Ik zit pas op de helft van mijn dag :’) Denk dat ik maar iets moet minderen met drinken, dit is wel érg extreem…
Haleloeja
pi_48458870
Heb wel 's dagen dat ik ook aan de 2 Liter zit, maar da's echt niet vaak... 't is hier vooral cola dat naar binnen gaat
  woensdag 18 april 2007 @ 13:33:34 #277
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48459212
Ik zit zelf een beetje met een dilemma momenteel. Heb uitgerekend dat als ik precies aan die 120 mg per kilo lichaamsgewicht in totaal wil komen, ik bij mijn gewicht (wat iets hoger ligt dan in het begin, zoals ik al eerder zei) tot 4 juni die 50 mg per dag moet slikken. Terwijl ik eigenlijk voor ogen had om op 26 mei te stoppen. Maar sinds ik ben aangekomen kan dat dus niet meer, dan zou ik nog 9 dagen extra moeten slikken. Dat wil ik eigenlijk niet, aangezien ik gewoon ZO SNEL MOGELIJK van die kuur af wil zijn!!! Ik wil dat mijn huid weer normaal wordt (dikker) en dat het liefst zo ver mogelijk voordat we op vakantie gaan, ik wil er geen rekening meer mee hoeven houden t.a.v. mijn drankconsumptie, ik wil van de bijwerkingen af, kortom ik ben er eigenlijk wel klaar mee en wil er graag z.s.m. mee stoppen.

En aangezien ik qua extra bijwerkingen helemaal niets heb gemerkt toen ik van 40 naar 50 mg per dag ben gegaan (ik kan de bijwerkingen prima aan op deze manier) en mijn bloed ook helemaal goed bleek te zijn van de week, zou ik dan niet gewoon nog 10 mg per dag extra kunnen gaan slikken, dus in totaal 60 per dag (bij een gewicht van 53 kilo)? Want als ik nou bijvoorbeeld vanaf morgen 60 mg per dag ga slikken dan ben ik 25 mei klaar en heb ik rond de 120 mg binnen gekregen. Ga ik nou door met die 50 per dag dan ben ik 2 weken voor mijn vakantie pas klaar en dat vind ik eigenlijk te laat.

Het enige is dat ik dan met de dagdosis boven de 1 mg per kilo lichaamsgewicht zit, maar hoe erg zou dit zijn? Ik heb hier ook wel gelezen dat het wel vaker voorkomt dat men meer dan die 1 mg heeft geslikt. En zou ik dit met mijn derma moeten opnemen (met de kans dat hij nee zegt) of zal ik het gewoon kunnen doen? Heb genoeg pillen voorgeschreven gekregen, dus ik zou het makkelijk kunnen doen. Ik voel dat ik het wel aan kan maar als hij eenmaal nee heeft gezegd dan durf ik het misschien niet meer.

Met mijn acne gaat het al een poosje prima, maar ik ben er nu vooral op gericht dat ik de kuur volledig volbreng en het liefst op zo'n kort mogelijk termijn kan beëindigen. Zijn er hier nog meer mensen die zo'n hoge dosis hebben geslikt?

[ Bericht 0% gewijzigd door Ladysusy op 18-04-2007 13:52:43 ]
  woensdag 18 april 2007 @ 15:05:53 #278
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48463351
Op de site van Roche staat dit:

---------------------------------

Dosering

Als in de eerste behandelingsperiode een totale kuurdosering van 120 mg per kg lichaamsgewicht wordt bereikt bestaat een grote kans (± 65%) dat de acne jarenlang of zelfs voor altijd wegblijft . De behandelingsduur zal dus afhangen van de dagelijkse dosis, bijvoorbeeld bij een dagdosering van 1 mg per kg lichaamsgewicht duurt de behandeling 4 maanden; bij een dagdosering van 0,5 mg per kg lichaamsgewicht 8 maanden. Zelfs als de acneverschijnselen volledig verdwenen zijn moet u de kuur voortzetten tot de totale kuurdosering van 120 mg per kg lichaamsgewicht bereikt is. In het algemeen geldt: hoe hoger de dagdosering, hoe kleiner de kans dat acne terugkomt

Uit onze gegevens blijkt, dat van de met Roaccutane behandelde patiënten ondanks een correct toegediende dosis 17% een tweede kuur nodig heeft, 5% een derde kuur en 1% meer kuren.

-------------------

Als je dit leest dan moet ik echt die 120 mg halen. Ook al is dit niet mijn eerste kuur. Maar er staat nergens dat dit niet geldt voor een tweede en volgende kuur. En het is nu alweer zo lang geleden dat ik het heb geslikt, dat ik dit maar weer beschouw als mijn eerste kuur.

Overigens ziet het er naar uit dat ik volgens het bovenstaande stukje behoor tot die 1% die meerdere kuren nodig had dan 3. Al vraag ik mij ernstig af in hoeverre ik in het verleden heb voldaan aan het stukje 'ondanks een correct toegediende dosis'.

Ik heb zojuist het ziekenhuis waar ik voorheen onder behandeling was gebeld of mijn dossier nog voorhanden is, zodat dit wellicht kan worden nagekeken. Omdat ik nu toch wel nieuwsgierig ben geworden. Ze gaan mijn status nu opvragen uit het archief, maar konden me niet 100% verzekeren dat de einddoseringen zoals ik die heb gehad daar ook in zouden staan. Volgende week terugbellen, we zullen zien of ik er wat wijzer van kan worden. Hoop het eigenlijk wel! Al is het alleen maar uit nieuwsgierigheid en omdat ik er nu zo mee bezig ben.

[ Bericht 14% gewijzigd door Ladysusy op 18-04-2007 15:16:05 ]
pi_48466916
hey forumleden, ik heb vandaag me tabletten opgehaald alvast.. maar ik lees hier allemaal hoge doseringen.. ik heb maar een zielige 20 mg... wel mijn aller 1e x als ik begin.. maar helpt het wel?
pi_48468779
Wat weeg je? Ze rekenen om te beginnen 0.5 mg per kg, dus bij 40 kg zou je 20 mg moeten krijgen, normaal gesproken

Iemand een tip voor wat ik vanavond moet slikken? Gewoon de 30 die de dermatoloog voorschrijft, of minder...?
  woensdag 18 april 2007 @ 17:31:31 #281
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48469408
quote:
Op woensdag 18 april 2007 16:31 schreef armeenio het volgende:
hey forumleden, ik heb vandaag me tabletten opgehaald alvast.. maar ik lees hier allemaal hoge doseringen.. ik heb maar een zielige 20 mg... wel mijn aller 1e x als ik begin.. maar helpt het wel?
Ze beginnen meestal bij 0,5 mg per kg lichaamsgewicht (de helft dus van wat je weegt). Ik weeg 53 kg en ben gestart met 30 mg per dag, 1 maand lang. Daarna ging de dosis omhoog. Het is meestal dat het wordt opgebouwd, het is nl. echt een medicijn waar je lichaam aan moet wennen.
pi_48469990
ben 15 jr.. ong 1.83 cm lang en weeg ong 70 kg.. maar ik moet trouwens op een dag 2 tabletten tegelijk innemen tijdens een maaltijd.. en dat is bijelkaar 40 mg op een dag.. misschien dat ze het zo rekenen?..
  woensdag 18 april 2007 @ 22:39:49 #283
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48483597
quote:
Op woensdag 18 april 2007 17:46 schreef armeenio het volgende:
ben 15 jr.. ong 1.83 cm lang en weeg ong 70 kg.. maar ik moet trouwens op een dag 2 tabletten tegelijk innemen tijdens een maaltijd.. en dat is bijelkaar 40 mg op een dag.. misschien dat ze het zo rekenen?..
Dat klinkt heel aannemelijk, 40 per dag. In een keer innemen, moest ik ook, tijdens de avondmaaltijd. Succes.
  woensdag 18 april 2007 @ 22:41:08 #284
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48483675
quote:
Op woensdag 18 april 2007 17:13 schreef lennart12 het volgende:
Wat weeg je? Ze rekenen om te beginnen 0.5 mg per kg, dus bij 40 kg zou je 20 mg moeten krijgen, normaal gesproken

Iemand een tip voor wat ik vanavond moet slikken? Gewoon de 30 die de dermatoloog voorschrijft, of minder...?
Gewoon die 30 nemen, waarom zou je minder doen. Hoe hoger de dosering, hoe eerder en hoe beter resultaat en daar doe je het toch voor?


Enne... ik wil ook advies
pi_48494009
Cetaphil heb je trouwens ook met SPF, denk dat ik dat maar ga proberen tegen de zon.
pi_48501198
zo

Ik slik nu 2 dagen 70 mg per dag, maar heb ontzettende last van mijn ogen. Volgens mij niet direct dat me ogen zélf droog zijn, maar de randen aan de onderkant van me oog zeg maar (waar je onder-wimpers aan vastzitten). Die zijn helemaal rood…. Lijkt wel of ik stoned of dronken ben oid...

Ook me huid gloeit helemaal....

Kijk het ff aan, anders ga ik weer naar 60 MG per dag… want met zulke ogen

Ken iemand dit>
Haleloeja
pi_48504143
quote:
Op woensdag 18 april 2007 22:39 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Dat klinkt heel aannemelijk, 40 per dag. In een keer innemen, moest ik ook, tijdens de avondmaaltijd. Succes.
ooh mooi,maar ik had nog een vraag: moet ik die tabletten tijdens de maaltijd in 1x innemen tegelijk of 1 glas water-1 tablet en daarna 1 glas water-1 tablet ??.. of 1 glas water-2 tabletten tegelijk ??
myn ma zei dat je moest wisselen van ochtend en savonds..
maar ik had het anders meegekregen.. of myn ma heeft het fout..

groetjes,
pi_48504712
quote:
Op donderdag 19 april 2007 14:58 schreef Gelderland het volgende:
zo

Ik slik nu 2 dagen 70 mg per dag, maar heb ontzettende last van mijn ogen. Volgens mij niet direct dat me ogen zélf droog zijn, maar de randen aan de onderkant van me oog zeg maar (waar je onder-wimpers aan vastzitten). Die zijn helemaal rood…. Lijkt wel of ik stoned of dronken ben oid...

Ook me huid gloeit helemaal....

Kijk het ff aan, anders ga ik weer naar 60 MG per dag… want met zulke ogen

Ken iemand dit>
Ik herken het niet als bijwerking van Roaccutane, maar wel had ik dit probleem bij harde lenzen. Zorg dat je je ogen erg goed bevochtigd door je ogen goed te sluiten als je knippert. Daar moet je in het begin zelf op letten omdat je waarschijnlijk niet automatisch doet.

Als het probleem zich blijft aanhouden zou je oogdruppels kunnen proberen?
pi_48506612
quote:
Op woensdag 18 april 2007 22:41 schreef Ladysusy het volgende:

[..]

Gewoon die 30 nemen, waarom zou je minder doen. Hoe hoger de dosering, hoe eerder en hoe beter resultaat en daar doe je het toch voor?
Ja, maar als ik 10 of 20 mg pak, zie ik er beter uit dan als ik 30 mg pak...
  donderdag 19 april 2007 @ 17:36:47 #290
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48507553
quote:
Op donderdag 19 april 2007 17:07 schreef lennart12 het volgende:

[..]

Ja, maar als ik 10 of 20 mg pak, zie ik er beter uit dan als ik 30 mg pak...
Ik weet niet hoe lang je al bezig bent, maar het zou kunnen dat je gewoon een uitbraak onder de leden hebt, die er bij 30 per dag eerder en duidelijker uit komt dan bij 10 of 20 per dag (dan zal het geleidelijker gaan, maar ook langer duren voor je er echt vanaf komt). Ik heb 2 keer een uitbraak gehad. De ene keer meteen na het starten met Roa (duur: 2 weken). De volgende keer bij het verhogen van de dosis van 30 naar 40 per dag (dit gebeurde na 1 maand gebruik en heeft maar liefst 3 weken aangehouden). Op dat moment dacht ik ook van, pffff had ik nou maar niet verhoogd, dan had ik die mega uitbraak niet gehad die tweede keer. Maar volgens mijn derma moest toch alles eruit en was dit een teken dat het bij mij gewoon heel erg was. Het komt er toch wel uit. Of in 1 keer alles tegelijk of telkens een beetje maar dan duurt het langer. Ik denk dat je er gewoon ff doorheen moet.

Armeenio, ik zou luisteren naar je derma en niet naar je moeder. 40 per dag, in 1 keer nemen dus. Gewoon 2 pillen tegelijk, glas water erachteraan en klaar.

Gelderland, ik heb oogdruppels (ooggel) die helpt heel goed. Ik ken je probleem, heb er zelf ook een beetje last van zo nu en dan. Ze heten VISIDIC Carbo Gel (EDO) dat zijn losse ampullen voor eenmalig gebruik. Ik vind het wel helpen! Meestal zijn mijn ogen na een paar dagen druppelen weer oke en dan hoeft het weer een week niet ofzo. Ze zijn trouwens alleen op recept te verkrijgen, dus ff je huisarts bellen.


En dan... heeft iemand MIJN stukje nog gelezen en daar ook iets over te zeggen misschien? Dat zou ook wel fijn zijn. Dat iemand ff met me meedenkt, thanx!
pi_48508619
quote:
Op woensdag 18 april 2007 13:33 schreef Ladysusy het volgende:Het enige is dat ik dan met de dagdosis boven de 1 mg per kilo lichaamsgewicht zit, maar hoe erg zou dit zijn?
Ik heb er zelf geen ervaring mee, want ik ben net op de 1mg gebleven.

Maar als ik op internet zo rondkijk, zie ik veel mensen die de 1mg overschrijden. Vooral in Amerika dan... Daar zitten sommige aan 120mg per dag ofzo!

Dus, als je bijwerkingen meevallen enzo: gewoon doen!
pi_48508863
120 MG pffff, dan is het volgensmij echt vergif wat je inneemt
pi_48509125
maar amerikanen wegen ook sneller 120 kg dan wij hè

stopt Roaccutane nou de talgproductie, of zorgt het spul er gewoon voor dat alles wat eruit moet, eruit gaat?
pi_48517517
wie vn jullie is de afgelopen dagen wezen zonnen en wie heeft er verschil van gemerkt?
pi_48519594
Zo ben ik ook weer eens.. Maandag voor de laatste controle naar de derma geweest, na een maand te zijn gestopt. Mn huid is weer een stuk vetter en steeds vaker komen er weer puistjes tevoorschijn op rug gezicht borst en hoofdhuid... Heb nu Inderm meegekregen en hoef in principe niet meer terug te komen, nu maar hopen dat het niet nog meer zal verergeren.

Bij mij is na een maand trouwens de roa nog zeker niet helemaal uit mijn lichaam verdwenen (althans is mijn huid nog niet helemaal hersteld). Voorheen verbrandde ik nooit in de zon, als ik er nu een uur inzit heb ik bijna 2egraads brandwonden..

@Ladypussy: ik zou gewoon lekker op je geplande datum stoppen, of je nu aan de 120mg of aan de 115 komt maakt echt niet zoveel uit.

Succes allemaal maar weer!

PS vond de reply van de vorige pagina wel grappig: stel je eens voor, student én roa! (en mijn lever doet het nog prima na een half jaar)
quote:
Op woensdag 11 april 2007 23:54 schreef Dropmix het volgende:
Als je ziet wat studenten wekelijks kunnen drinken, dat compenseert ruim voor het Roa gebruik en matig alcoholgebruik.
pi_48522548
als je roa-tabletten inneemt, mag er dan gineen zonnestraling komen op je huid ?
pi_48530092
De huisarts zei dat ik echt wel 2 uur in de zon mocht gaan sporten enzo, als ik maar niet in m'n zwembroek in de tuin ging liggen, en de dermatoloog zei dat als ik normaal na anderhalf uur verbrand, het nu al na drie kwartier kan... het mag dus wel, maar ben voorzichtig
pi_48533487
En je merkt het vanzelf wel wanneer je te lang in de zon komt... Je begint echt te gloeien dan
pi_48535221
Maar op terasje kan opzich wel, alleen moet je je kop gewoon insmeren met factor sunblock (60+) dan verbrand je écht niet zo snel hoor

@Ladysussy: Snap je dillema wel maar ik zelf zou denk ik niet boven de 1 mg per dag gaan zitten..... Zeker niet als je nog zo'n 5 weken moet. Dat is denk ik echt killing... In de VS doen ze het wél ,maar het is gewoon niet goed denk ik... Ook bijwerkingen kunnen heftiger worden... Of je moet het 1-2 weken proberen en aankijken wat het effect is. Stel dat je er NIETS van merkt (en je bloed goed is) gewoon doorgaan!
Haleloeja
  vrijdag 20 april 2007 @ 12:22:48 #300
168006 Ladysusy
2B continued...
pi_48535677
quote:
Op donderdag 19 april 2007 23:13 schreef armeenio het volgende:
als je roa-tabletten inneemt, mag er dan gineen zonnestraling komen op je huid ?
Heb je dit al eens gelezen op de site van Roche (de fabrikant) toevallig? Staat het allemaal bij

http://www.roche.nl/faq.php?id=36&naam=Roaccutane

Je huid wordt gewoon dunner en kwetsbaarder door die Roa dus het is logisch dat je sneller verbrandt. Als je nou weet dat je veel in de zon zult zijn die dag (ook bij fietsen, sporten etc.), dan moet je je gewoon vantevoren goed insmeren met minimaal factor 20 en regelmatig herhalen. Het is niet dat je opeens allergisch bent voor zon, je huid verbrandt alleen sneller.
pi_48535859
quote:
Op donderdag 19 april 2007 22:14 schreef lowietje30 het volgende:
PS vond de reply van de vorige pagina wel grappig: stel je eens voor, student én roa! (en mijn lever doet het nog prima na een half jaar)
Hahha, ja dat heb ik ook, maar ik ben dan ook gewoon minder bier gaan drinken. Maar soms uitschieten mag best.


Ik ben gisteren bij de derm geweest. De 4e alweer, dit keer was het een vent met een lieftallige co-assistente met blonde krullen die me tijdens het gesprek met de derm de hele tijd zat aan te gapen en uiteindelijk zei dat mijn gezicht er erg goed uit zag.

Derm heeft me gecontroleerd en zei dat de activiteit aan het afnemen was, maar dat er toch nog wel actieve ontstekingen aanwezig waren. Dat kon ik hem ook nog wel vertellen. Maar ik heb wel voor elkaar gekregen dat ik nu 60 mg/dag mag proberen en over 2 maanden heb ik de volgende afspraak. Hij zei dat een verhoging van de dosis geen problemen geeft wat betreft verergering van de acné, maar de bijwerkingen worden waarschijnlijk wel erger en daar was hij nog niet zo enthousiast over. Ik had hem verteld dat ik wel last heb van droge lippen, huid en ogen en jeuk, maar ook al bestrijd ik die succesvol met mijn smeerseltjes, hij zat toch een beetje te twijfelen aan de verhoging. Maar goed, ik mag het toch proberen. Nu kan ik zelf een apotheek beginnen met 10 doosjes medicijnen, oogdruppels en labello's en daarnaast nog mijn standaard doosjes paracetamol en potjes vitamine. C

Fijn weekend allen.

En Ladysusy, misschien kun je om de dag extra slikken om een verhoging op te bouwen. Scheelt wellicht toch een paar dagen.
Venco Dropmakers
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')