ik neem nu al elke keer de helft van de ingredienten, ik heb gewoon niet zo'n grote pan voor drie kilo tomatenquote:Op donderdag 24 mei 2007 16:42 schreef David het volgende:
Er is helemaal niks mis met saus uit de vriezer, in principe verliest dat z'n smaak niet (ja als je hem er vijf jaar in laat zitten misschien).
Dat is ook het mooie: je kunt heel grote hoeveelheden ineens maken, en het teveel gewoon houden voor later. Op die manier heb je supersnelle pasta met een onovertroffen saus. Veel beter dan die kant-en-klare bliktroep.
Dat heb ik gisteren eigenlijk ook gedaan. Een derde genomen van het recept. Ik heb hem net nog even een paar uurtjes opgehad en het is echt precies zoals ik hoopte dat het zou zijnquote:Op donderdag 24 mei 2007 16:49 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
ik neem nu al elke keer de helft van de ingredienten, ik heb gewoon niet zo'n grote pan voor drie kilo tomaten
Bij de AH en de C1000 verkopen ze op dit moment zogeheten "Romatomaten"quote:Op vrijdag 25 mei 2007 14:04 schreef Acathla het volgende:
Welke tomaten gebruik je Nem? 'Gewone' Nederlandse of een ander soort?
Vanmorgen om 8 uur begonnen, het pruttelt nu lekker weg, de tomaten staan al bijna onder. Ik schat nog een uurtje of 6...... Net op tijd voor het avondeten!quote:Op zaterdag 19 mei 2007 14:44 schreef Tourniquet het volgende:
Kijk eens wat er momenteel hier op een laag vuurtje staat te pruttelen:![]()
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:19 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Vanmorgen om 8 uur begonnen, het pruttelt nu lekker weg, de tomaten staan al bijna onder. Ik schat nog een uurtje of 6...... Net op tijd voor het avondeten!![]()
Uhhh, als die 2 planten goed in de groei komen (veel zon en zo) dan kun je rustig rekenen op 15 kilo (ja, zonder de komma ertussen!) per plant!quote:Op maandag 21 mei 2007 11:25 schreef Puckzzz het volgende:
Ik heb trouwens mijn kruidentuin uitgebreid met twee pomodoro tomaten planten, dat wordt dus hopelijk dit jaar een (paar) keer saus van echte italiaanse tomaten
eerst maar wel ff afwachten wat de oogst eigenlijk is, maar 1,5 kilo moet toch te doen zijn van twee planten?
Dat valt dus wel meequote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:49 schreef ki_ki het volgende:
[..]
hele tomaten? dat duurt toch een eeuwigheid dat die een beetje stukgekookt zijn?
het duurt maar een uurtje of twee (max) voor het al echt een redelijk gladde saus is. De rest van het koken komt de smaak ten goede.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 11:49 schreef ki_ki het volgende:
[..]
hele tomaten? dat duurt toch een eeuwigheid dat die een beetje stukgekookt zijn?
Dan vraag ik me af welke tomaten ik heb gekocht, ze pruttelen nu een uur of drie maar een gladde saus (ook niet 'redelijk') is het echt nog niet. Een aantal heeft wel al zacht vruchtvlees, maar sommige zijn nog best hard en duidelijk als tomaat herkenbaar. Zal wel te maken hebben met het feit dat niet alle tomaten meteen onder stonden. Maakt niet uit, ik heb de hele dag.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 13:04 schreef David het volgende:
[..]
het duurt maar een uurtje of twee (max) voor het al echt een redelijk gladde saus is. De rest van het koken komt de smaak ten goede.
Waarschijnlijk heb je gewone trostomaten die ook nog "nieuw" zijn. Die zijn dan vrij hard.quote:Op zaterdag 26 mei 2007 13:10 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Dan vraag ik me af welke tomaten ik heb gekocht, ze pruttelen nu een uur of drie maar een gladde saus (ook niet 'redelijk') is het echt nog niet. Een aantal heeft wel al zacht vruchtvlees, maar sommige zijn nog best hard en duidelijk als tomaat herkenbaar. Zal wel te maken hebben met het feit dat niet alle tomaten meteen onder stonden. Maakt niet uit, ik heb de hele dag.![]()
En mijn nieuwe vrieskast is net gearriveerd! Kan ik morgen een aantal porties van mijn saus invriezen. Eindelijk plek zat!![]()
Een beetje offtopic, maar gaat dat niet walmen, zo'n petroleumstel? En krijg je daarna de onderkant van de pan nog wel schoon?quote:Op woensdag 23 mei 2007 12:19 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Als je het écht op die manier wilt doen(iets wat me nogal overbodig lijkt) moet je eens naar een rommelmarkt lopen en een petroleumstelletje halen.
Nee, jaquote:Op zaterdag 26 mei 2007 23:27 schreef Tel_R het volgende:
[..]
Een beetje offtopic, maar gaat dat niet walmen, zo'n petroleumstel? En krijg je daarna de onderkant van de pan nog wel schoon?
[Johan Cruyff-modus aan]quote:Op zaterdag 26 mei 2007 23:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, ja
* Nembrionic denkt terug aan oma's keuken![]()
Ik zal de volgende keer wat foto's maken... maar niet elke minuut hoor! Om het uur zal ook wel goed zijnquote:Op zondag 27 mei 2007 13:38 schreef HostiMeister het volgende:
weet je wat mij dan weer leuk lijkt, als een Fok!ker een time-lapse filmpje maakt terwijl ze hun pastasaus voor 10 uur laten pruttelen...pastasaus ftw!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |