abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47521295
Ik maak het tegenwoordig ook zelf, maar de spaghettisaus van Bertolli met knoflook en peccorinokaas vond ik wel heel erg lekker. En Bertolli met sjalotjes en rode wijn.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_49431839
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 23:20 schreef Tourniquet het volgende:
Leuke site: http://koken.met.aschwin.net/

Hier een recept voor tomatensaus, met heel veel voorbeeldfoto's:
http://koken.met.aschwin.net/synergy/docs/BDDocument.asp?Action=View&ID={AA55B13C-9440-4316-B7DA-95B5EB8F637C}

Ook de "chemie" achter de kookprocessen wordt uitgelegd. Erg leuk!
*enorme rotschop*

Deze saus heb ik dus maandag gemaakt, en wat een enorm lekker recept is dit! . Nou ben ik ook niet zo'n enorme kenner, maar dit is zeker wel 1 van de lekkerste pastasauzen die ik ooit op heb. Je staat er een dagje voor in de keuken, maar we hebben nu voor 4 x pasta in de vriezer. Er grappig ook om ruim 3 kilo tomaten te zien slinken tot 1 pan saus.

Absolute aanrader.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 16 mei 2007 @ 09:59:57 #53
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49432661
Echt een aanrader. Verse tomaten van de markt halen (zijn meestal goedkoper) en dan aan dit recept beginnen.

Het enige wat ik anders doe, is het pureren van de saus en later het gehakt er apart bij.
Love will be my strongest weapon
  woensdag 16 mei 2007 @ 10:21:25 #54
3869 David
Drum the drums
pi_49433309
Wat ik heb gedaan een paar dagen geleden is, na véél knoflook en een serieuze ui te fruiten, gewoon tomaten, in stukken (niet ontveld of zo) in de pan, en het vuur op 1 à 2, dus héél laag. Deksel erop zodat het niet uitdroogt als je in bed ligt. En gewoon 2 of 3 dagen laten opstaan. Het resultaat is echt heel mooi, de tomaten zijn echt gewoon één homogene massa geworden. Ze worden langzaam verhit zodat ze niet bitter worden. Achteraf wat basilicum erbij en het is een perfecte tomatensaus.

Ik weet alleen niet of dit goed is voor je energiefactuur.
  woensdag 16 mei 2007 @ 10:23:33 #55
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49433379
Dat is het probleem een beetje. Klinkt anders zeer aantrekkelijk!
Love will be my strongest weapon
  woensdag 16 mei 2007 @ 10:34:23 #56
3869 David
Drum the drums
pi_49433754
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 10:23 schreef Acathla het volgende:
Dat is het probleem een beetje. Klinkt anders zeer aantrekkelijk!
Door het feit dat ik het deksel erop hield ging wel niet veel van de warmte verloren, waardoor het vuur niet echt moest werken om op zo'n lage stand de temperatuur omhoog te houden. Dus misschien valt het nog wel mee. Uiteindelijk werd de saus ook echt heet, maar dat was pas na een uurtje of zo. Er is dus geen sprake van snelle verhitting...
  woensdag 16 mei 2007 @ 10:35:03 #57
28442 Natalie
Borrelnootje
pi_49433781
Die van Heinz, en dan de Hot-variant.

Salamiblokjes erdoor en dan over de penne
(Un)masking for the greater good.
pi_49433843
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 10:34 schreef David het volgende:

[..]

Door het feit dat ik het deksel erop hield ging wel niet veel van de warmte verloren, waardoor het vuur niet echt moest werken om op zo'n lage stand de temperatuur omhoog te houden. Dus misschien valt het nog wel mee. Uiteindelijk werd de saus ook echt heet, maar dat was pas na een uurtje of zo. Er is dus geen sprake van snelle verhitting...
Ik had juist begrepen dat het deksel van de pan moest om goed in te laten koken. Sowieso zou ik er wel problemen mee hebben om 's nachts het gas te laten branden denk ik. Ook met 2 katten die rondlopen enzo en je-weet-maar-nooit.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  woensdag 16 mei 2007 @ 10:49:22 #59
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49434298
quote:
Op dinsdag 20 maart 2007 23:20 schreef Tourniquet het volgende:
Leuke site: http://koken.met.aschwin.net/

Hier een recept voor tomatensaus, met heel veel voorbeeldfoto's:
http://koken.met.aschwin.net/synergy/docs/BDDocument.asp?Action=View&ID={AA55B13C-9440-4316-B7DA-95B5EB8F637C}

Ook de "chemie" achter de kookprocessen wordt uitgelegd. Erg leuk!
wauw super! ik heb toevallig gisteren een hele berg tomaten gekocht met de intentie om pastasaus te maken, maar wist niet zo goed wat er allemaal in moest (wou zelf wat bij elkaar rapen) maar dit recept is gewoon geweldig!
Ik wil alleen nog wel verse kruiden uit mijn kruidentuin erbij doen. ik denk aan een flinke hoeveelheid basilicum, oregano en tijm....
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 16 mei 2007 @ 17:31:07 #60
3869 David
Drum the drums
pi_49450096
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 10:36 schreef Jarno het volgende:

[..]

Ik had juist begrepen dat het deksel van de pan moest om goed in te laten koken. Sowieso zou ik er wel problemen mee hebben om 's nachts het gas te laten branden denk ik. Ook met 2 katten die rondlopen enzo en je-weet-maar-nooit.
ja in het geval van een gasvuur is het zeker not done. Ik zette mijn elektrisch vuur ook echt het allerlaagst (dat ie om het halfuur eens een "buzz" geeft zeg maar) 's nachts.

Om het vocht te laten verdampen moet je inderdaad het deksel van de pan doen, dat deed ik dan ook wel af en toe overdag voor een paar uurtjes, maar het is ook voor een deel de chemische reactie die zich voltrekt in de saus die de smaak zo heerlijk maakt, en dat kan best als je het deksel erop laat.

Ik ben nu trouwens weer aan het doen. Het is namelijk de lekkerste tomatensaus die ik ooit heb gegeten. En ga ze dan vrijdag gebruiken om een selfmade ravioli met ricotta & spinazie te serveren aan mijn grote liefde
  woensdag 16 mei 2007 @ 17:35:33 #61
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_49450238
De Nederlandse tomaten vind ik alleen niet echt bijzonder lekker. Stel je voor dat je het van pomodori tomaatjes zou doen. Wat een geweldige (maar dure) saus zou je krijgen.
Love will be my strongest weapon
pi_49455367
OMG ik wil naar de markt om tomaten te kopen! Krijg ineens enorme zin om een pan pastasaus te maken (en dan inderdaad van pomedori's)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 16 mei 2007 @ 22:49:34 #63
97745 Thorical
finding a way
pi_49462458
Open dan een topic," pastasausen, pakjes,potjes en andere instant meuk.".
  donderdag 17 mei 2007 @ 17:35:01 #64
3869 David
Drum the drums
pi_49483960
quote:
Op woensdag 16 mei 2007 17:35 schreef Acathla het volgende:
De Nederlandse tomaten vind ik alleen niet echt bijzonder lekker. Stel je voor dat je het van pomodori tomaatjes zou doen. Wat een geweldige (maar dure) saus zou je krijgen.
heb je gelijk in. Tomaten in blik, hoewel niet zo lekker als verse pomodoro-tomaten, zijn toch afkomstig uit het zuiden van europa en geven dan ook wel een veel intensere smaak. Je kunt wat experimenteren met een mengeling van de twee, zodat je toch een zuiderse én verse smaak krijgt...

Wat ook helpt is fijngehakte gedroogde tomaten toevoegen om de tomatensmaak intenser te maken.
  donderdag 17 mei 2007 @ 18:47:41 #65
135452 spanishgirl
**El amor no hace promesas**
pi_49486146
Heinz tomato frito
**El amor es como una roca, no se borra con el viento; sino con el tiempo**
  donderdag 17 mei 2007 @ 19:06:42 #66
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49486751
heb de saus vanaf gisteravond gemaakt(die van die link), maar ik moest 'm uitzeten omdat ik naar bed ging
heb 'm wel behoorlijk lang moeten laten pruttelen voordat ie echt lekker begon te binden, maar hij smaakt zeer goed!!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_49540990
Kijk eens wat er momenteel hier op een laag vuurtje staat te pruttelen:



pi_49541022
Yaywhoo! Sieht gut aus! Ik had de Spaanse wijn van AH d'r doorheen gemikt trouwens. Smaakte erg goed, maar dit gaat ook vast helemaal goedkomen!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 20 mei 2007 @ 21:10:23 #69
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49585023
owwww...bij mij zag dat er ook zo uit! en ik maakte me zorgen eerst dat het nog steeds te vet was enzo...maar uiteindelijk is dat allemaal samengebonden (duurde alleen wel langer dan de aangegeven 6 uur)

hoe was ie??
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_49585255
Hij was weer goed! Ik had 'm op het laatst nog een klein beetje gepureerd met een staafmixer (een paar tikjes) om 'm ietsjes fijner nog te krijgen, wat wel goed uitgepakt is gelukkig. Het enige wat ik nog wil verbeteren is om 'm iets minder waterig te krijgen (onder op je bord blijft nog een aardig plasje vocht over). Volgende keer ga ik ook proberen 'm nog langer te koken. Streeftijd is 8 uur.

Ik had trouwens ook nog oregano, tijm en rozemarijn erin gedaan (niet vers helaas).
pi_49585310
Als het echt heel waterig is, schep ik 'm altijd uit met zo'n zeeflepel. Hoe heet dat. Eh. Nouja, je snapt wat ik bedoel. Niet helemaal leeg laten lopen, waar even het ergste vocht eruit laten lopen.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  zondag 20 mei 2007 @ 21:44:08 #72
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_49586309
Schuimspaan
  zondag 20 mei 2007 @ 23:22:45 #73
3869 David
Drum the drums
pi_49589801
als ie te waterig is zou ik hem gewoon een tijdje laten pruttelen zonder deksel, het vocht verdampt dan normaal gezien. Alleen is het dan iets meer opletten dat ie niet aanbrandt.
pi_49594550
Hij was ook zeker niet té waterig, maar toen de saus eenmaal op m'n bord lag lekte er naar m'n zin toch nog wat teveel vocht door. In de pan is dat lastig in te schatten, want de algehele consistentie ( ) was wel in orde. Daarom ga ik 'm idd de volgende keer nog langer laten pruttelen (was nu al zo'n 6 uur!). Ik had natuurlijk ook verse tomaten gebruikt, waar wat meer vocht uitkomt dan uit ingeblikte tomaten.
  maandag 21 mei 2007 @ 10:38:13 #75
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_49598177
quote:
Op maandag 21 mei 2007 06:52 schreef Tourniquet het volgende:
Hij was ook zeker niet té waterig, maar toen de saus eenmaal op m'n bord lag lekte er naar m'n zin toch nog wat teveel vocht door. In de pan is dat lastig in te schatten, want de algehele consistentie ( ) was wel in orde. Daarom ga ik 'm idd de volgende keer nog langer laten pruttelen (was nu al zo'n 6 uur!). Ik had natuurlijk ook verse tomaten gebruikt, waar wat meer vocht uitkomt dan uit ingeblikte tomaten.
ik heb 'm gewoon net zo lang op laten staan tot het vet en vocht gebonden was met elkaar...al met al zo'n 10 uur schat ik. maar volgens mij is het ook 'hoe langer, hoe beter' toch? en de tweede keer opwarmen is ie nog lekkerder!
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')