*enorme rotschop*quote:Op dinsdag 20 maart 2007 23:20 schreef Tourniquet het volgende:
Leuke site: http://koken.met.aschwin.net/
Hier een recept voor tomatensaus, met heel veel voorbeeldfoto's:
http://koken.met.aschwin.net/synergy/docs/BDDocument.asp?Action=View&ID={AA55B13C-9440-4316-B7DA-95B5EB8F637C}
Ook de "chemie" achter de kookprocessen wordt uitgelegd. Erg leuk!
Door het feit dat ik het deksel erop hield ging wel niet veel van de warmte verloren, waardoor het vuur niet echt moest werken om op zo'n lage stand de temperatuur omhoog te houden. Dus misschien valt het nog wel mee. Uiteindelijk werd de saus ook echt heet, maar dat was pas na een uurtje of zo. Er is dus geen sprake van snelle verhitting...quote:Op woensdag 16 mei 2007 10:23 schreef Acathla het volgende:
Dat is het probleem een beetje. Klinkt anders zeer aantrekkelijk!
Ik had juist begrepen dat het deksel van de pan moest om goed in te laten koken. Sowieso zou ik er wel problemen mee hebben om 's nachts het gas te laten branden denk ik. Ook met 2 katten die rondlopen enzo en je-weet-maar-nooit.quote:Op woensdag 16 mei 2007 10:34 schreef David het volgende:
[..]
Door het feit dat ik het deksel erop hield ging wel niet veel van de warmte verloren, waardoor het vuur niet echt moest werken om op zo'n lage stand de temperatuur omhoog te houden. Dus misschien valt het nog wel mee. Uiteindelijk werd de saus ook echt heet, maar dat was pas na een uurtje of zo. Er is dus geen sprake van snelle verhitting...
wauw super! ik heb toevallig gisteren een hele berg tomaten gekocht met de intentie om pastasaus te maken, maar wist niet zo goed wat er allemaal in moest (wou zelf wat bij elkaar rapen) maar dit recept is gewoon geweldig!quote:Op dinsdag 20 maart 2007 23:20 schreef Tourniquet het volgende:
Leuke site: http://koken.met.aschwin.net/
Hier een recept voor tomatensaus, met heel veel voorbeeldfoto's:
http://koken.met.aschwin.net/synergy/docs/BDDocument.asp?Action=View&ID={AA55B13C-9440-4316-B7DA-95B5EB8F637C}
Ook de "chemie" achter de kookprocessen wordt uitgelegd. Erg leuk!
ja in het geval van een gasvuur is het zeker not done. Ik zette mijn elektrisch vuur ook echt het allerlaagst (dat ie om het halfuur eens een "buzz" geeft zeg maar) 's nachts.quote:Op woensdag 16 mei 2007 10:36 schreef Jarno het volgende:
[..]
Ik had juist begrepen dat het deksel van de pan moest om goed in te laten koken. Sowieso zou ik er wel problemen mee hebben om 's nachts het gas te laten branden denk ik. Ook met 2 katten die rondlopen enzo en je-weet-maar-nooit.
heb je gelijk in. Tomaten in blik, hoewel niet zo lekker als verse pomodoro-tomaten, zijn toch afkomstig uit het zuiden van europa en geven dan ook wel een veel intensere smaak. Je kunt wat experimenteren met een mengeling van de twee, zodat je toch een zuiderse én verse smaak krijgt...quote:Op woensdag 16 mei 2007 17:35 schreef Acathla het volgende:
De Nederlandse tomaten vind ik alleen niet echt bijzonder lekker. Stel je voor dat je het van pomodori tomaatjes zou doen. Wat een geweldige (maar dure) saus zou je krijgen.
ik heb 'm gewoon net zo lang op laten staan tot het vet en vocht gebonden was met elkaar...al met al zo'n 10 uur schat ik. maar volgens mij is het ook 'hoe langer, hoe beter' toch? en de tweede keer opwarmen is ie nog lekkerder!quote:Op maandag 21 mei 2007 06:52 schreef Tourniquet het volgende:
Hij was ook zeker niet té waterig, maar toen de saus eenmaal op m'n bord lag lekte er naar m'n zin toch nog wat teveel vocht door. In de pan is dat lastig in te schatten, want de algehele consistentie () was wel in orde. Daarom ga ik 'm idd de volgende keer nog langer laten pruttelen (was nu al zo'n 6 uur!). Ik had natuurlijk ook verse tomaten gebruikt, waar wat meer vocht uitkomt dan uit ingeblikte tomaten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |