'mijn zwakke punt is dat ik niet kan communiceren met nitwits. heeft u ook nog een intelligente P&O medewerker?'quote:Op dinsdag 6 maart 2007 19:19 schreef gronk het volgende:
'mijn zwakke punt is dat ik helemaal afknap van on-originele sollicitatievragen. U hoort nog wel van mij'
quote:Op dinsdag 6 maart 2007 19:53 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
'mijn zwakke punt is dat ik niet kan communiceren met nitwits. heeft u ook nog een intelligente P&O HRMmedewerker?'
Dat is serieus een hele goede. Een aantal keer stond ik na zo'n vraag gewoon op, gaf de P&O'er een hand en wenste hem goedemiddag. Om vervolgens gewoon weg te gaan. Op een gegeven moment weet je namelijk precies wanneer een gesprek niet tot een baan gaat leiden.quote:'mijn zwakke punt is dat ik helemaal afknap van on-originele sollicitatievragen. U hoort nog wel van mij'
Ik kreeg bij de laatste sollicitatiegesprekken een idioot formulier van P&O wat ik volgens hen moest gebruiken. Ik weet er niet veel meer over te vertellen, behalve dat het vol irrelevante stellingen stond waar ik dan antwoord op moest geven betreffende de kandidaten. Ik heb het niet gebruikt.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 19:58 schreef BrandX het volgende:
P&O-ers zijn old skool en hebben doorgaans geen idee van wat er zich afspeelt in de 'reallife' van de organisatie
heb deze wel bij elk sollicitatiegesprek gehadquote:Op dinsdag 6 maart 2007 16:22 schreef teamlead het volgende:
zijn er echt nog bedrijven waar die onzinnige standaardvraag gesteld wordt
Ik bedoelde eigenlijk meer dat een beoordeling in vijf seconden of het "klikt" helemaal niets zegt over iemands vaardighedenquote:Op dinsdag 6 maart 2007 19:53 schreef BrandX het volgende:
[..]
Bij ons zijn de sollicitatiegesprekken doorgaans dan ook erg kort.Als het klikt is het binnen twee dagen allemaal rond. Na het gesprekje korte rondleiding door de organisatie, de zakelijke punten afhandelen, en twee dagen later ligt het contract ter ondertekening bij de sollicitant in de brievenbus.
Die staan in het cv, referenties kan je opvragen. anders nodig je toch iemand niet uit, met irrelevant cv? En als de klik er is dan toets je de klik in het gesprek, en een paar slimme vragen over de functie inhoud / situatieschetsen verteld je snel genoeg of het cv bewaarheid wordt. Fake cv prikt een beetje manager gelijk door heen.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 20:07 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Ik bedoelde eigenlijk meer dat een beoordeling in vijf seconden of het "klikt" helemaal niets zegt over iemands vaardigheden![]()
Jij bent te punctueel?quote:Op dinsdag 6 maart 2007 22:51 schreef Paulusch het volgende:
Je hebt moeilijkheden met de Nederlandse taal.
quote:Op dinsdag 6 maart 2007 23:48 schreef Xith het volgende:
Neem dat maar van mij aan, als 4de jaars Human Resource and Quality management - student![]()
Het is natuurlijk ook mogelijk om effe na te denken over je verbeterpuntenquote:Op dinsdag 6 maart 2007 16:18 schreef woeshie het volgende:
Ik heb overmorgen een sollicitatiegesprek en ben me daarop een beetje aan't voorbereiden.
Maar ik heb het nogal moeilijk met de vraag "Noem u zwakke punten" aangezien dit natuurlijk een strikvraag is.
Wat zijn nou goeie 'zwakke punten' ?
Graag zoveeel mogelijk voorbeelden![]()
Nee hoor. Ik zou persoonlijk namelijk niemand aannemen die het waagt mijn (en zijn/haar eigen) intelligentie te beledigen met antwoorden die uit het hoofd worden geleerd. Daarvoor voeren we namelijk geen gesprek.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 16:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ach kom, iedereen verzint van te voren allerlei zogenaamde zwakke punten die voor de functie juist als sterke punten zijn uit te leggen. Niemand zal echte zwakke punten vertellen, zoals 'ik ben lui' (tenzij je matrassen moet testen) of 'ik lieg heel veel' (misschien handig als roddeljournalist). Hiermee is de waarde van de 'noem enkele van uw zwakke punten-vraag' wel verdwenen.
Ik bereid me ook nooit voor. Hoeft ook niet, als je weet wat je wil en weet waarom je daar aan dat tafeltje zit.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 17:46 schreef djenneke het volgende:
[..]
Helemaal mee eens. Het klinkt misschien heel stom. Maar ik heb me op welke sollicitatie dan ook niet voorbereid. Wel in de zin dat ik weet waar de vacature over gaat, basiskennis over het bedrijf. Maar niets over mezelf. Ik weet wel wie ik ben, wat ik kan, maar ook waar mijn beperkingen liggen. Het enige wat ik doe, is daarover heel eerlijk zijn. En zoals eerder gezegd: Dat werkt voor mij iig hartstikke goed.
Tsja...quote:Op woensdag 7 maart 2007 08:17 schreef Slarioux het volgende:
De laatste keer dat mij dat gevraagd werd was ik bij de Kijkshop aan het solliciteren.
Maar degene die beoordeelt is meestal niet degene waar je dagelijks mee moet werken. Of het daarmee klikt is dus volslagen irrelevant (alleen in kleine bedrijven telt dit). Kijken of iemand inhoud heeft is iets anders, maar dat wordt lang niet altijd gedaan (is ook erg moeilijk als je beoordeeld wordt door iemand die inhoudelijk geen verstand van je werk heeft).quote:Op dinsdag 6 maart 2007 21:45 schreef BrandX het volgende:
[..]
Die staan in het cv, referenties kan je opvragen. anders nodig je toch iemand niet uit, met irrelevant cv? En als de klik er is dan toets je de klik in het gesprek, en een paar slimme vragen over de functie inhoud / situatieschetsen verteld je snel genoeg of het cv bewaarheid wordt. Fake cv prikt een beetje manager gelijk door heen.
Ik heb me bij sommige bedrijven dan ook ontzettend verbaasd over het feit dat collega's nooit iets wordt gevraagd bij sollicitatiebedrijven. Terwijl het voor je effectiviteit juist ontzettend belangrijk is dat die 'klik' er ook is met je collega's.quote:Op woensdag 7 maart 2007 08:40 schreef Diederik_Duck het volgende:
Maar degene die beoordeelt is meestal niet degene waar je dagelijks mee moet werken.
quote:Op woensdag 7 maart 2007 08:40 schreef Diederik_Duck het volgende:
[..]
Maar degene die beoordeelt is meestal niet degene waar je dagelijks mee moet werken. Of het daarmee klikt is dus volslagen irrelevant (alleen in kleine bedrijven telt dit). Kijken of iemand inhoud heeft is iets anders, maar dat wordt lang niet altijd gedaan (is ook erg moeilijk als je beoordeeld wordt door iemand die inhoudelijk geen verstand van je werk heeft).
Het is een gegeven dat niemand zijn ziel en zaligheid blootlegt bij een sollicitatiegesprek. Je moet altijd de zwakke punten naar iets positiefs kunnen draaien. Het zijn ook altijd van zulke politiek correcte standaardantwoorden die de interviewer terug krijgt: "Ja, ik ben soms té perfectionistisch."quote:Op dinsdag 6 maart 2007 16:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
het feit dat wij jouw zwakke punten moeten gaan verzinnen vind ik op zich al vrij zwak.
het is geen strikvraag, het gaat over zelfreflectie.
Sorry, maar als je werkelijk denkt dat je aan mensen kan zien of ze iets uit hun hoofd hebben geleerd of niet, dan ben je wel een klein beetje naief ...quote:Op woensdag 7 maart 2007 08:10 schreef Pappie_Culo het volgende:
[..]
Nee hoor. Ik zou persoonlijk namelijk niemand aannemen die het waagt mijn (en zijn/haar eigen) intelligentie te beledigen met antwoorden die uit het hoofd worden geleerd. Daarvoor voeren we namelijk geen gesprek.
Maar ik weet dat er mensen zijn die dat anders zien
Ligt er dus aan wie je tegenover je hebt. Als je een goeie, volwassen interviewer tegenover je hebt dan kun je vrij eerlijk zijn. Natuurlijk moet je jezelf altijd nog verkopen... Maar daarvoor hoef je iemand geen onzin te voeren. Want de persoon aan de andere kant van de tafel zal als hij/zij echt geinteresseerd is en weet waar hij/zij mee bezig is, ook wel begrijpen dat een hoop gezanik gewoon een hoop gezanik is en dat dit niet helemaal hetzelfde is als een geweldige uitdaging.quote:Op woensdag 7 maart 2007 09:43 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Het is een gegeven dat niemand zijn ziel en zaligheid blootlegt bij een sollicitatiegesprek. Je moet altijd de zwakke punten naar iets positiefs kunnen draaien. Het zijn ook altijd van zulke politiek correcte standaardantwoorden die de interviewer terug krijgt: "Ja, ik ben soms té perfectionistisch.""Ik wil vaak doorgaan terwijl ik al moe ben."
"Ik ben altijd veel te snel klaar"
"Slijm, slijm, etc."
Eerlijk zeggen wat je zwakke punten zijn is het stomste wat je kan doen bij een sollicitatiegesprek.
En daarmee is het vragen naar die zwakke punten ook al dom.
Daarvoor vraag je door en probeer je een goeie inschatting te maken. Denk dat de meeste interviewers die goed zijn in wat ze doen, hier wel een neusje voor hebben.quote:Op woensdag 7 maart 2007 09:45 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Sorry, maar als je werkelijk denkt dat je aan mensen kan zien of ze iets uit hun hoofd hebben geleerd of niet, dan ben je wel een klein beetje naief ...
Zwakke punten kún je niet verkopen. Je kunt om een drol nog een rood strikje leggen, het blijft een drol.quote:Op woensdag 7 maart 2007 09:47 schreef Pappie_Culo het volgende:
[..]
Ligt er dus aan wie je tegenover je hebt. Als je een goeie, volwassen interviewer tegenover je hebt dan kun je vrij eerlijk zijn. Natuurlijk moet je jezelf altijd nog verkopen... Maar daarvoor hoef je iemand geen onzin te voeren. Want de persoon aan de andere kant van de tafel zal als hij/zij echt geinteresseerd is en weet waar hij/zij mee bezig is, ook wel begrijpen dat een hoop gezanik gewoon een hoop gezanik is en dat dit niet helemaal hetzelfde is als een geweldige uitdaging.
De perfecte kandidaat niet, maar uitmuntende kandidaten wel.quote:Op woensdag 7 maart 2007 09:48 schreef Pappie_Culo het volgende:
[..]
Daarvoor vraag je door en probeer je een goeie inschatting te maken. Denk dat de meeste interviewers die goed zijn in wat ze doen, hier wel een neusje voor hebben.
De perfecte kandidaat bestaat niet, dus als ie voor je zit, dan liegt ie waarschijnlijk ergens over.
Maar jij denkt dat gelul over té perfectionistisch zijn, te veel hooi op je vork nemen, te emotioneel gebonden zijn aan de arbeidsmatige resultaten, het verwaarlozen van jezelf en je gezin omdat je geobsedeerd bent door je werk en je slechte humeur op vrijdag omdat je zo opziet tegen het weekend, jou positioneert als de ideale kandidaat... dan vraag ik me af wie hier nou naief is?quote:Op woensdag 7 maart 2007 09:53 schreef Dodecahedron het volgende:
[..]
Zwakke punten kún je niet verkopen. Je kunt om een drol nog een rood strikje leggen, het blijft een drol.
Daarom pakken de meeste mensen een gouden muntstuk en praten er over alsof het een drol is als antwoord op de zwakke-punten-vraag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |