abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46547436
Ik vind slagroom uit een spuitbus heerlijk en zelfgeklopte is al helemaal niet te versmaden.
Maar die vette zooi op gebakjes van de bakker/supermarkt/warenhuis vind ik niet te vreten! Het is vet en muf en best ranzig.
Nou is smaak natuurlijk persoonlijk.
Maar wat stoppen ze in die gebakjesslagroom waardoor het zo anders smaakt dan verse slagroom?
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
  Moderator / Miss SHO donderdag 22 februari 2007 @ 01:00:33 #2
22592 crew  Ole
pi_46547461
Daar zit volgens mij een spul door om de slagroom 'luchtig'te houden.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  Moderator / Miss SHO donderdag 22 februari 2007 @ 01:00:51 #3
22592 crew  Ole
pi_46547466
ff zoeken
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 22 februari 2007 @ 01:06:16 #4
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_46547575
Ligt eraan welke supermarkt keten denk ik.. ik heb nog een super markt waar ze wel gewoon "normale"slagroom gebruiken..
Maar het gebak is niet lekker.
De banketbakker heeft wel heerlijk gebak en slagroom ook
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  Moderator / Miss SHO donderdag 22 februari 2007 @ 01:07:03 #5
22592 crew  Ole
pi_46547592
Hobje
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_46547707
enige nadeel van de slagroom uit een spuit is dat ie snel inzakt en tot waterige drap vervormt..
maar verder is idd de slagroom van de bakker niet te vreten.
Op zaterdag 27 januari 2007 23:12 schreef Broekpaling het volgende:
Jij moet vaker drank nuttigen, bij elke slok word je leuker. :D
  donderdag 22 februari 2007 @ 09:26:39 #7
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_46550400
Daar zal wel iets inzitten dat het houdbaar en stevig maakt. En smaakstoffen (vanille?) en suiker niet te vergeten.

Hangt er vanaf welke bakker, maar van de banketbakker vind ik het juist heerlijk!
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_46550439
Herkenbaar.
Die slagroom die op de taarten van bijv. de Hema ofzo zit, die vind ik ook niet te vreten.
Dan maak ik het nog liever zelf thuis. Dan is 't iig naar m''n eigen smaak.
(Un)masking for the greater good.
  donderdag 22 februari 2007 @ 10:46:50 #9
269 vats
Live life to the max!
pi_46552074
Van de bakker echt zalig! Thuis gemaakt goed te doen, uit een spuitbus echt niet te eten, lijkt genees op slagroom!
  donderdag 22 februari 2007 @ 10:55:36 #10
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_46552306
Ik word altijd misselijk van bakkersslagroom. Boterig. Zelfgeklopte (en dan niet te lang doorgeklopt en ook geen klopvast erdoor doen) is het allerlekkerst.
pi_46552541
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 10:55 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik word altijd misselijk van bakkersslagroom. Boterig. Zelfgeklopte (en dan niet te lang doorgeklopt en ook geen klopvast erdoor doen) is het allerlekkerst.
Oh nee, mijn slagroom mag juist echt lekker stijf geklopt zijn

Er is trouwens wel verschil tussen bakkersroom (dat echte harde boterige spul) en slagroom die ze op gebak gebruiken. Bakkersroom is heerlijk, maar die houdbaarachtige slagroom op gebak vind ik ook niet zo lekker.
Thoughts arrive like butterflies.
Red de zeehond!
pi_46554490
Laat staan die slagroomstreepjes op de tompoezen...iewl! Je proeft gewoon de chemie
Een blaasorkest bij de alcoholcontrole is nooit grappig
pi_46555123
Als je de slagroom van een bakker smerig vind, dan haal je je gebak gewoon bij een slechte bakker!
pi_46556768
Ik dacht altijd dat ik de enige was die daar over zeurde
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_46565158
Ik hoop altijd maar dat ik bij dat gebak ook een kopje koffie krijg, dan doe ik die slagroom daar doorheen. Want ik vind het echt niet te eten.
  donderdag 22 februari 2007 @ 19:11:40 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46568121
Ik vind de slagroom van de bakker ook vaak ranzig. daarnaast vind ik de slagroom voor bijvoorbeeld op mijn ijsje wel erg lekker.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 23 februari 2007 @ 06:35:18 #17
269 vats
Live life to the max!
pi_46584656
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 19:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik vind de slagroom van de bakker ook vaak ranzig. daarnaast vind ik de slagroom voor bijvoorbeeld op mijn ijsje wel erg lekker.
zoek is een goede banketbakker zou ik zeggen...
pi_46592717
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 13:31 schreef mjan het volgende:
Ik dacht altijd dat ik de enige was die daar over zeurde
Dat dacht ik nou juist! Ik ben er regelmatig om voor gek verklaard.
Maar het is gewoon echt niet te vreten, basta, en ik ben blij eindelijk es te horen dat ik hierin niet alleen op de wereld ben.

Bij de weg.. De slagroom in soesjes is meestal weer wel lekker. Kennelijk is er dus ook verschil in slagroom die binnen gebak zit en die buiten gebak zit of is het de oxidatie die het spul zo goor maakt?
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
pi_46592878
1) minder suiker
2) ligt er doorgaans al wat langer
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_46628113
het kan zijn dat ze patti creme gebruiken in sommige producten (want dat loopt niet terug). Bij echte bakkers maken ze heerlijke slagroom en daar mengen ze dan een 'goedje' door die er voor zorgt dat het langer stijf blijft, volgens mij geur en smaakloos.
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_46628146
Bedoel je dan die dikke, boterachtige slagroom die vaak op b.v. oranjekoek zit?
pi_46628334
nope, ECHTE slag-room, dus in slagroomtaarten, als toefje, noem maar op, mensen kwamen vaak met een maatbeker aan om dat het zo lekker was...
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_46673116
Ik vind de slagroom bij alle bakkers gewoon goor...
Behalve dus die in soesjes.

Slagroomgebak in de vuilnisbak!
---Grtz---------Spacehamster-->
Waarschuwing: Posts van deze user kunnen een hoog gehalte aan cynisme bevatten.
  zondag 25 februari 2007 @ 22:43:01 #24
167671 Hijacking
wat is je probleem ?
pi_46676300
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 12:10 schreef thefunny het volgende:
Laat staan die slagroomstreepjes op de tompoezen...iewl! Je proeft gewoon de chemie
die vind ik gewoon lekker je weet wel die dingen uit de diepvries volgens mij
happen naar de baas
  vrijdag 30 maart 2007 @ 08:26:33 #25
37248 BertV
Klei indiaan
pi_47819260
Creme-gebak bah!

Een mix van opgeklopte boter met suiker en dan met de sigaretterook van de bakker erin getrokken.
Handgemaakt | Doggerland-overlever
pi_47827065
Een schopje van een maand is helemaal niet raar, dit topic is niet verprutst en foto's van motoren mogen elders. Tot zover de modererende mededelingen (en ja, ik heb de berichtjes verwijderd).

En slagroom bij de bakker is inderdaad vaker smerig dan lekker. Soms krijg je iets voorgeschoteld van een echt goede bakker en dat is dan direct een aangename verrassing wat de slagroom betreft.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_47827357
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 00:59 schreef Spacehamster het volgende:
Ik vind slagroom uit een spuitbus heerlijk en zelfgeklopte is al helemaal niet te versmaden.
Maar die vette zooi op gebakjes van de bakker/supermarkt/warenhuis vind ik niet te vreten! Het is vet en muf en best ranzig.
Nou is smaak natuurlijk persoonlijk.
Maar wat stoppen ze in die gebakjesslagroom waardoor het zo anders smaakt dan verse slagroom?
Gatver, slagroom uit een spuitbus
*verwijderd door Admin*
pi_47828150
quote:
Op vrijdag 30 maart 2007 13:10 schreef JanJanJan het volgende:

[..]

Gatver, slagroom uit een spuitbus
IDD! dat is ranzig tot de 900ste
pi_47830478
Die toefjes slagroom op taart, of oh horror slagroomtaart

gatvur! Het smaakt echt VIEESS!


zelf geklopte slagroom slagroom uit een spuitbus is ook wel ok. vooral op warme chocomel
[Water from the Supermarket - Buy it and it’s yours!]
  dinsdag 10 april 2007 @ 21:31:19 #30
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_48192754
In principe is de zelfgeklopte room uit de supermarkt en de slagroom van de bakker hetzelfde. Het verschil is dat de slagroom van de bakker al een ochtendje in de vitrine staat, mee naar huis wordt genomen en nog een tijdje thuis in de koelkast staat. Dus deze is lang onderweg en daardoor gaat de slagroom boterig smaken. Vandaar dat veel mensen de slagroom van de bakker niet lekker vinden...
pi_48193093
quote:
Op vrijdag 30 maart 2007 08:26 schreef BertV het volgende:
Creme-gebak bah!

Een mix van opgeklopte boter met suiker en dan met de sigaretterook van de bakker erin getrokken.
dan kom je bij de prutsbakker ja

Bij ons op het werk (banketbakkerij) komt er veel meer in zoals nog gele room (ook wel banketbakkersroom in de volksmond)
zit er echte roomboter in, en is de verhouding misschien wel heel anders. Dus niet alle bakkers zijn zo
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_48193296
En sommige bakkers hebben goedkopere slagroom, dat begint naar plastic te smaken als het een dag staat
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  woensdag 11 april 2007 @ 12:47:00 #33
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_48212086
Prima Blanca van Debic.... goedkoper en veel witter dan gewone slagroom.. heel verleidelijk voor bakkers om in te kopen dus.. maar deze slagroom loopt na een paar uur al terug en smaakt smerig. Toch jammer dat ook op deze manier het bakkersvak een slecht imago krijgt...
  woensdag 11 april 2007 @ 12:49:48 #34
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_48212198
quote:
Op donderdag 22 februari 2007 01:00 schreef Ole het volgende:
Daar zit volgens mij een spul door om de slagroom 'luchtig'te houden.
geen een 'ambachtelijke' bakker heeft spul om de slagroom luchtig te houden... slagroom gaat altijd recht vanuit de fles/doos/tank in het slagroom apparaat.. Dat is dus een fabeltje.. (er zullen misschien wel enkele uitzonderingen zijn )
pi_48212765
quote:
Op woensdag 11 april 2007 12:47 schreef Mr-Z het volgende:
Prima Blanca van Debic.... goedkoper en veel witter dan gewone slagroom.. heel verleidelijk voor bakkers om in te kopen dus.. maar deze slagroom loopt na een paar uur al terug en smaakt smerig. Toch jammer dat ook op deze manier het bakkersvak een slecht imago krijgt...
die hebben wij ook 2weken gehad, nooit weer debic
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  woensdag 11 april 2007 @ 17:38:45 #36
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_48223218
quote:
Op woensdag 11 april 2007 13:05 schreef justmattie het volgende:

[..]

die hebben wij ook 2weken gehad, nooit weer debic
leuk om nog een bakker tegen te komen hier
pi_48223271
quote:
Op woensdag 11 april 2007 17:38 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

leuk om nog een bakker tegen te komen hier
waar werk jij zo ongeveer dan ?
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
  donderdag 12 april 2007 @ 12:31:30 #38
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_48251896
quote:
Op woensdag 11 april 2007 17:40 schreef justmattie het volgende:

[..]

waar werk jij zo ongeveer dan ?
Nu in een dorpje in de buurt van Tilburg.. Maar misschien komt daar verandering in
  donderdag 12 april 2007 @ 12:35:55 #39
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_48252040
omdat er geen suiker inzit?
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
pi_48261253
quote:
Op donderdag 12 april 2007 12:31 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Nu in een dorpje in de buurt van Tilburg.. Maar misschien komt daar verandering in
Aha oke dan
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')