Dezequote:Op dinsdag 20 februari 2007 19:06 schreef Slarioux het volgende:
47% van de statistieken is ter plekke verzonnen.
Ik heb dat ook een keer gelezen, dat insecten meer methaan en co2 produceren dan wijquote:Op dinsdag 20 februari 2007 19:06 schreef Slarioux het volgende:
47% van de statistieken is ter plekke verzonnen.
Wat is datquote:
Kan ik ookquote:
Kan het beterquote:Op dinsdag 20 februari 2007 19:13 schreef SuperwormJim het volgende:
[..]
Kan ik ook![]()
:
Tachtig procent van de Wereldbevolking smikkelt regelmatig van een portie insecten. In Colombia bijvoorbeeld, verkopen ze in de bioscoop geen popcorn, maar geroosterde parasolmieren. Japanners smullen van rijst met gekookte wespen. En zo verdwijnen ook rupsen, muggen, termieten, wantsen, sprinkhanen en kevers in heel wat magen. Doodgewoon in de meeste landen. Maar niet in Europa en Noord Amerika. Alleen al het idee bezorgt de westerling de rillingen over het lijf.
Ter wereld bestaan ongeveer 1400 eetbare insecten. De vooraad is groot genoeg, insecten zijn de vruchtbaarste dieren.
Er zijn circa 1.400 verschillende soorten insecten die voor de mens eetbaar zijn. Daarvan leeft 24% op het Amerikaanse continent, 24% in Azië, 38% in Afrika en slechts 2% in Europa. Eetbare insecten steken met een gehalte van 40 tot 70 procent aan eiwitten zeer gunstig af bij bijvoorbeeld maïs, dat een proteïnegehalte heeft van slechts 10%.
Wat zouden we op het menu kunnen plaatsten?
Sprinkhanen (alle soorten, liefst gekweekte want ze slaan pesticiden in hun lichaam op), meelwormen (dagje op beschuit laten lopen om zich schoon te poepen), aardwormen (dagje op mos laten kruipen), honingbijen (van larve tot volwassen exemplaren, wel koken om hun gif te neutraliseren), termieten en voor de echte doorzetter, vliegenlarven of maden (schep ze van het vlees af, wassen en daarna koken en u hebt een zeer voedzame maaltijd.)
Enkele recepten:
Gebakken meelworm ((verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak):
Ingrediënten:
meelwormen
olie
bloem
fijn gesnipperd uitje
boter
peper
zout
blokjes gepelde tomaat
schijfje citroen
vers gehakte peterselie
Bereiding:
De meelwormen in kokend water blancheren gedurende een halve minuut. Met olie vetmaken en door de bloem halen. Zachtjes bakken met het uitje en wat peper en zout. Op het laatste moment de blokjes tomaat toevoegen. Bestrooien met de peterselie en serveren met een schijfje citroen.
Gebakken sprinkhaan (kunnen levend worden gekocht in de dierenspeciaalzaak):
Ingrediënten:
sprinkhanen
gesnipperde uitjes
blokjes paprika
peper
zout
eventueel knoflook
boter
scheutje witte wijn
vers gehakte peterselie en bieslook.
Bereiding:
Eerst de sprinkhanen kort invriezen om ze te doden (of kant en klaar gekocht). Vervolgens in de koeling laten ontdooien. Poten en vleugels verwijderen. Zachtjes bakken met de uitjes, blokjes paprika, peper en zout. Voor de liefhebbers knoflook uit de pers toevoegen. Afblussen met een scheutje witte wijn. Strooi er voor het serveren peterselie en bieslook over.
ziet er goed uit, het proberen waardquote:Op dinsdag 20 februari 2007 19:10 schreef Blue_ei het volgende:
Gefrituurde sprinkhanen
Ingredienten: [afbeelding]
Sprinkhanen
tempurabloem
ijs koud water
peper en zout
chocoladesaus
chilisaus
Verwijder de poten en vleugels. Maak van de bloem en het koude water een glad beslagje, breng dit op smaak met peper en zout. Leg de sprinkhaan op een vorkje en haal deze door het beslag. Bak in olie krokant. Laat daarna goed uitlekken en eet ze bij voorkeur warm. Lekker met chilisaus of met chocoladesaus en een beetje poedersuiker
Veel dierenspeciaalzaken hebben ze welquote:Op dinsdag 20 februari 2007 21:51 schreef Zeitgeist het volgende:
Overigen weet iemand een toko of een ander soort winkel waar je sprinkhanen of zoiets kan kopen? Die gefrituurde sprinkhanen wil ik namelijk wel eens proberen.
http://www.cijfers.net/copyright.htmlquote:AUTEURS- EN DATABANKENRECHT
Op deze site rust auteurs- en databankenrecht. NIETS van deze website en/of mailinglist mag worden gekopieerd en/of openbaar gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder uitdrukkelijke, voorafgaande en schriftelijke toestemming van Cijfers.net. Deze website en de bijbehorende mailinglist zijn UITSLUITEND voor eigen gebruik. Als bezoeker van deze website en/of abonnee van het "Weetje van de dag" ga je akkoord met deze voorwaarden.
GEEN GRATIS CONTENTPROVIDER
Het overnemen van content als bedoeld in artikel 15 van de auteurswet is niet toegestaan. Cijfers.net is géén gratis contentprovider. Wil je toch graag gebruik maken van de informatie op deze site? Neem dan eerst contact op met Cijfers.net of met producent Communicatie.net. Cijfers.net heeft al samenwerkingscontracten gesloten met o.a. de AVRO, uitgeverij Bzztôh en televisieproducent IdtV.
Sorry zal het meer doenquote:Op dinsdag 20 februari 2007 22:02 schreef ..-._---_-.- het volgende:
@TS: als je iets overschrijft van een andere site waar ook nog eens een duidelijke copyrightmelding op staat, is het wel zo netjes om tenminste de bron te vermelden.
bron: http://www.cijfers.net/insecten.html
[..]
http://www.cijfers.net/copyright.html
Ik neem aan dat je uit ervaring spreekt?quote:Op woensdag 21 februari 2007 12:56 schreef freddygonzales het volgende:
Tsja ik zal me ook wel een paar keer bedenken voordat ik een hapje neem van deze " lekkernijen". Kakkerlakken, maden, krekels, sprinkhanen staan nu niet bepaald bovenaan mijn lijstje.
Daar moet je inderdaad mee uitkijken als ze gefrituurd zijnquote:Op woensdag 21 februari 2007 13:11 schreef Antal het volgende:
is goed jongen.. eet maar lekker.... niet zeuren als er een worm door je darmen heen komt van 5 meter lang...![]()
![]()
![]()
belg.quote:Op woensdag 21 februari 2007 15:08 schreef sanni het volgende:
Larven zijn bijvoorbeeld heel erg goed om onstoken wonden in het oerwoud
schoon te krijgen of een vuile kokosnoot helemaal rein te maken.
Daarnaast is het eten van larven niet ongezond maar gezond want ze zitten vol
met eitwitten. Tis alleen wat je gewend bent. De meesten laten zich afschrikken
door zo een kleine beestje.![]()
![]()
ja ik heb ook larven gegeten die levend
waren
garnalen zijn ook goor.quote:Op woensdag 21 februari 2007 16:11 schreef Sapstengel het volgende:
Ik vind het wel raar dat mensen het vaak ranzig vinden om insecten te eten, terwijl ze wel gewoon een Gamba afpellen en verorberen. Maarja, zal wel iets met geaccepteerd enzo te maken hebben..
Ja rel nichten zijn hetquote:Op woensdag 21 februari 2007 17:16 schreef Mustard_Man het volgende:
zijn er echt mensen die hun boterham niet meer opeten omdat er een vlieg opgezeten heeft?![]()
![]()
!!
homofielen.
jij wil een patat pic.quote:Op woensdag 21 februari 2007 22:18 schreef jaoka het volgende:
gatverdamme zeg, moest dat plaatje nou?
Ooit insecten geproefd dan?quote:Op woensdag 21 februari 2007 21:19 schreef Judas.Iskariot het volgende:
Omdat het ranzig is.
Het lijkt me ook gewoon niet lekker... Weet niet waarom.quote:Op woensdag 21 februari 2007 12:17 schreef Spacehamster het volgende:
Alleen zijn wij nuffige sissy westerse mensjes dat niet gewend he.
Je moet het dan ook niet zo naturel eten, want dan heb je in feite gewoon smaakloze chips (in geval van gefrituurde sprinkhanen/meelwormen dan, en die worden meestal gefrituurd). Net als vele andere soorten voedsel moet je ze zelf op smaak brengen met kruiden.quote:Op woensdag 21 februari 2007 23:27 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb trouwens wel eens wat meelwormen door een beslagje gehaald en gefrituurd maar die smaakten naar niks-in-een-gefrituurd-jasje.
Omdat dat niet past in onze Judeo-Christelijke traditiequote:Op woensdag 21 februari 2007 23:39 schreef Wickedangel het volgende:
Waarom eten we geen mensenvlees?
Ja, ik vraag me bij elke hap altijd af in welke traditie ik ook weer pasquote:Op woensdag 21 februari 2007 23:41 schreef Seneca het volgende:
Omdat dat niet past in onze Judeo-Christelijke traditie
Whaha idd... gewoon met je mond open in die zwerm gaan staan. Genoeg te vreten voor iedereen. Stelletje hypocriete hongerlijers dat het zijn.quote:Op woensdag 21 februari 2007 23:23 schreef Schorpioen het volgende:
Ik begrijp ook nooit dat gezeik als er weer eens een sprinkhanenplaag in een of ander Afrikaans land is en de mensen klagen dat ze niks te vreten hebben omdat de sprinkhanen al het gewas kaalvreten. Dan denk ik: pak dan gewoon een vlindernet, 2 keer uithalen en je hebt voor je hele gezin te vreten, wat is je probleem??
Slakken zijn heerlijk mits goed klaargemaakt. Ik heb nog nooit insecten of wormen gegeten (behalve het occasionele ingeslikte vliegje) maar eigenlijk zou ik niet weten waarom ze niet lekker zouden zijn en als ik de gelegenheid krijg ga ik het ook zeker proberen. Ik heb ook gesmuld van kikkers, schildpad, langoustines en allerlei schelpdieren.quote:Op woensdag 21 februari 2007 23:35 schreef Tuvai.net het volgende:
* Tuvai.net heeft al Sprinkhanen, Meelwormen en Slakken op z'n menu gehad
Sprinkhanen en meelwormen waren lekker. Slakken zijn gewoon hartstikke zum kotsen.
Als je het van die kant bekijkt heb je inderdaad bruut gelijk. Wat een hufters die afrikanen: vreten genoeg maar er wat voor doen hoquote:Op woensdag 21 februari 2007 23:23 schreef Schorpioen het volgende:
Ik begrijp ook nooit dat gezeik als er weer eens een sprinkhanenplaag in een of ander Afrikaans land is en de mensen klagen dat ze niks te vreten hebben omdat de sprinkhanen al het gewas kaalvreten. Dan denk ik: pak dan gewoon een vlindernet, 2 keer uithalen en je hebt voor je hele gezin te vreten, wat is je probleem??
Inderdaad, paupers dat het zijn..quote:Op donderdag 22 februari 2007 01:13 schreef freddygonzales het volgende:
[..]
Als je het van die kant bekijkt heb je inderdaad bruut gelijk. Wat een hufters die afrikanen: vreten genoeg maar er wat voor doen homaar en wel zielige bekken trekken naar de westerse wereld.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |