FOK!forum / Culinesse à gogo / Honing.
pberendswoensdag 14 februari 2007 @ 14:08


Ik vroeg me af waar Fokkers honing allemaal voor gebruikten? Is het ook lekker op brood bijvoorbeeld?
MUUSwoensdag 14 februari 2007 @ 14:12
Een hap honing, honing op brood of een lel honing in de thee, daar krijg ik echt de rillingen van.

Maar een heel klein beetje in een recept trek ik nog wel. Niet teveel, want brrrr.
BrandXwoensdag 14 februari 2007 @ 14:23
almhoff heeft heerlijke yoghurt tegenwoordig, met honing en walnoot... heerlijk!
PushyGurlwoensdag 14 februari 2007 @ 14:25
Ik vind honing maar vies...ik had het laats weer gekocht om het weer eens te proberen,maar ik blijf het vies vinden
MUUSwoensdag 14 februari 2007 @ 14:30
Ik vind het ook altijd zo raar ruiken. .
Pietverdrietwoensdag 14 februari 2007 @ 14:30
Ik heb de honing van de pa van een vriend van me, die is heel stevig en niet vloeibaar, maar heel fijn van kristalstructuur.
Het is honing van de bloemen in de omgeving van zijn korven.

Je hebt ook trouwens honing die geen bloemenhoning is, maar zg Boshoning. Dat gaat als volgt, op bomen zitten bladluizen die sap van de boom aftappen. Die houden de eiwitten binnen maar scheiden de suikers die door de boom (met bladgroen) gevormt zijn weer uit. Dit verzamelen de bijen en dan krijg je de donkere vloeibare honing.
Je eet dan eigenlijk luizenpoep
BrandXwoensdag 14 februari 2007 @ 14:39
qua honing zelf heb ik thuis altijd 'Bee Easy' bijenhoning/miel van Langlese. Volgens het etiket op de achterkant is het een melange van verschillende honingsoorten. Het is een zeer zachte honing, die heerlijk is door gerechten, maar ook in de thee of op een pannenkoek.
PushyGurlwoensdag 14 februari 2007 @ 14:46
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb de honing van de pa van een vriend van me, die is heel stevig en niet vloeibaar, maar heel fijn van kristalstructuur.
Het is honing van de bloemen in de omgeving van zijn korven.

Je hebt ook trouwens honing die geen bloemenhoning is, maar zg Boshoning. Dat gaat als volgt, op bomen zitten bladluizen die sap van de boom aftappen. Die houden de eiwitten binnen maar scheiden de suikers die door de boom (met bladgroen) gevormt zijn weer uit. Dit verzamelen de bijen en dan krijg je de donkere vloeibare honing.
Je eet dan eigenlijk luizenpoep
luizenpoep..nog nooit gegeten maar ik ben wel nieuwsgierig
-Banaan-woensdag 14 februari 2007 @ 14:47
Heerlijk honing, vooral als t zo uit gekristalliseerd is. Helaas wordt t zo niet in de supermarkt verkocht maar moet je t eerst zelf lang laten staan.
MUUSwoensdag 14 februari 2007 @ 14:47
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 14:46 schreef PushyGurl het volgende:

[..]

luizenpoep..nog nooit gegeten maar ik ben wel nieuwsgierig
Mwoah, jij hebt vast wel eens rode smarties gegeten.
juonjacketwoensdag 14 februari 2007 @ 14:54
lekker op een bruin geroosterde boterham besmeerd met pindakaas en daar boven op en beetje honing
MissHobjewoensdag 14 februari 2007 @ 14:55
Honing
Erg mjam ik doe het vooral in de thee.. maar ook op een pannekoek bv.
Ik gebruik het ook in dressings voor het lekkere smaakje.
seeya_40woensdag 14 februari 2007 @ 14:57
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Conclusie: Je eet dan eigenlijk luizenpoep
Bedankt Pietverdriet, honing zal nooit meer hetzelfde zijn

Zelf gebruik ik veel honing. Het is een heerlijke combinatie met geitenkaas of brie. Ook walnoten zijn heerlijk met honing. Bijvoorbeeld pizza-margerita met daarop geitenkaas en honing. Of bladerdeeg-taartjes met brie, walnoten en honing. Heerlijk!!
klaaroverwoensdag 14 februari 2007 @ 15:01
Ik vind heldere, vloeibare honing het lekkerst. Op de boterham, door de yoghurt, door de dressing, bij gekookte worteltjes en ham, witlof gecarameliseerd met honing, noem maar op.
Vooral honing van 1 soort bloesem/bloem vind ik het lekkerst, dan krijg je van die geweldige aroma's.
Bijvoorbeeld eucalyptushoning of thijmhoning.
JamesBrownywoensdag 14 februari 2007 @ 15:09
Tussen twee van die meelkoekjes.
Hmmmm, zo lekker.
Of op brood.
Babies mogen trouwens geen honing, kunnen ze heel ziek van worden(botulisme?geloof ik)
Pietverdrietwoensdag 14 februari 2007 @ 15:10
Het is overginds onzin om te zeggen dat honing gezond is, of geneeskracht heeft. Het is grotendeels suikers. De geneeskrachtige werking van honing als huismiddel wordt erg overschat en zoverre die er is ligt heel erg aan van wat voor een soort plant de honing verzameld is. Honing kan zelfst giftig zijn als het van giftige planten wordt verzameld door de bijtjes.
Honing is vooral lekker.
JamesBrownywoensdag 14 februari 2007 @ 15:14
Honing is goed tegen keelpijn omdat het stroperig is, net als hoestdrankjes.
Verder heeft het volgens mij ook wienig geneeskrachtigs.
Pietverdrietwoensdag 14 februari 2007 @ 15:14
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 15:09 schreef JamesBrowny het volgende:

Babies mogen trouwens geen honing, kunnen ze heel ziek van worden(botulisme?geloof ik)
Er is een kleine kans dat het gevaarlijk is, idd, en geld alleen voor rauwe honing, niet voor honing die (bv in de bereiding van het gerecht) verhit is.
Pietverdrietwoensdag 14 februari 2007 @ 15:15
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 15:14 schreef JamesBrowny het volgende:
Honing is goed tegen keelpijn omdat het stroperig is, net als hoestdrankjes.
Zout water gorgelen werkt beter.
JamesBrownywoensdag 14 februari 2007 @ 15:17
Bedankt voor de tip
Private_Part_Sirwoensdag 14 februari 2007 @ 15:17
Ik gebruik al een tijd Honing in alles om van mijn suiker verslaving af te komen. Lekker spul hoor(zeker als extra ingredient voor het bereiden van vlees), maar ik vraag me af of het eigenlijk wel gezonder is dan suiker?
Pietverdrietwoensdag 14 februari 2007 @ 15:34
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 15:17 schreef Private_Part_Sir het volgende:
Ik gebruik al een tijd Honing in alles om van mijn suiker verslaving af te komen. Lekker spul hoor(zeker als extra ingredient voor het bereiden van vlees), maar ik vraag me af of het eigenlijk wel gezonder is dan suiker?
Nee.
guntherschneiderwoensdag 14 februari 2007 @ 15:39
Ik heb vorige week hier bij de Aldi twee knijpflesjes honing meegenomen.
Pijnboomhoning (Heerlijk!) en acaciahoning (nnb)

Wordt vooral gebruikt over Griekse yoghurt of hangop icm gehakte noten.
Ook lekker als basis voor de honing-mosterd dressing...
#ANONIEMwoensdag 14 februari 2007 @ 16:29
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 15:17 schreef Private_Part_Sir het volgende:
Ik gebruik al een tijd Honing in alles om van mijn suiker verslaving af te komen. Lekker spul hoor(zeker als extra ingredient voor het bereiden van vlees), maar ik vraag me af of het eigenlijk wel gezonder is dan suiker?
Ik heb ook een vriendin die zo redeneert
"Ja, ik doe honing in m'n thee en geen suiker want dat is gezonder." Niet dus, het is net zo goed suiker.
Secretuswoensdag 14 februari 2007 @ 16:33
Wat ook lekker is is rauwe honing, heerlijk nog uit de graten zuigen. Mijn opa is imker, dus aan honing heb ik ,als bij hen op bezoek ga, geen tekort.
pberendswoensdag 14 februari 2007 @ 18:58
Interessant, ga zo door!
So_Addictivewoensdag 14 februari 2007 @ 19:32
Ik gebruik honing vaak in marinades, of in dressings en sauzen.

Lekker, beenham onder de gril met een mengsel van bruine suiker en honing

Ook gebruik ik het met geitenkaas en walnoten, héérlijk gewoon!
Martijn_77woensdag 14 februari 2007 @ 19:53
Honing door de thee of een lepel zo als je keelpijn hebt of als smaakmaker door gerechten en marinades.

Ook lekker op vers witbrood met roomboter

en niet te vergeten op de Griekse Yoghurt
Lipswoensdag 14 februari 2007 @ 21:32
Iedere ochtend honing in de brintapap, als ik keelpijn heb honing door de thee (eigenlijk meer voor de lekker dan dat het echt werkt ), honingdropjes en honing op de geitenkaas (op het stokbroodje en dan even in de oven!)
Nonnekewoensdag 14 februari 2007 @ 21:35
Honing
Honing op wit brood Honing op beschuit Honing in de thee Cashew nootjes geroosterd in Honing
Viking84woensdag 14 februari 2007 @ 21:38
Ik moest in het bejaardentehuis waar ik werkte boterhammen met honing besmeren.

Vieze plakbende . Veel te zoet.
Muckwoensdag 14 februari 2007 @ 21:44
ik ben echt dol op honing
op brood, in de thee, in de yoghurt, in de sladressing, op pannekoeken, mmmmm
Isabeauwoensdag 14 februari 2007 @ 22:11
In de sauna ooit een honingmassage gedaan bij de opgieting
Er blijft niets kleverigs over, alleen een superzacht spul op je warme, bezwete lijf. Ik heb me nog nooit zo zoet gevoeld

Het zou ergens gezond voor zijn, maar waarvoor herinner ik me niet. Maar zoals pietverdriet al zei: het zijn gewoon suikers, dus tsja..
Sjeenwoensdag 14 februari 2007 @ 22:15
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:11 schreef Isabeau het volgende:
In de sauna ooit een honingmassage gedaan bij de opgieting
Er blijft niets kleverigs over, alleen een superzacht spul op je warme, bezwete lijf. Ik heb me nog nooit zo zoet gevoeld

Het zou ergens gezond voor zijn, maar waarvoor herinner ik me niet. Maar zoals pietverdriet al zei: het zijn gewoon suikers, dus tsja..
Heb ik pas geleden ook gedaan, echt lekker! Ik ben sowieso honingfan... Koppie thee met honing voor de neus heeft staan nu. Honing in dressing, op geitenkaas of brie met walnoten, honingchevre , ham met honingglaze, honing op geroosterd brood, honing zo uit de pot met de lepel... Jummie!
Unihoc_ACEwoensdag 14 februari 2007 @ 22:21
Ik zou ook wel eens honing willen proberen, maar ik heb niet zoveel geld. Honing vind ik vaak duur Is goedkope honing ook lekker? Of welke goedkopere honing kunnen jullie me aanraden? Binnenkort wil ik weer eens naar de Aldi. Is hun honing lekker?
Muckwoensdag 14 februari 2007 @ 22:32
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:21 schreef Unihoc_ACE het volgende:
Ik zou ook wel eens honing willen proberen, maar ik heb niet zoveel geld. Honing vind ik vaak duur Is goedkope honing ook lekker? Of welke goedkopere honing kunnen jullie me aanraden? Binnenkort wil ik weer eens naar de Aldi. Is hun honing lekker?
honging is ook best duur ja
ik heb meestal die van de Lidl en die is erg lekker eigenlijk!
hoe die van de aldi is weet ik niet...
de AH heeft ook euroshopper honing, das ook niet zo heel duur
Isabeauwoensdag 14 februari 2007 @ 22:38
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:11 schreef Isabeau het volgende:
Het zou ergens gezond voor zijn, maar waarvoor herinner ik me niet. Maar zoals pietverdriet al zei: het zijn gewoon suikers, dus tsja..
quote:
Honingritueel

Dit seizoen bieden wij u voor het eerst het honingritueel aan voor in de sauna. Het honingritueel is bedoeld om uw huid heerlijk zacht te maken en een mooie glans te geven. Het wordt gebruikt in de Finse sauna.

U neemt plaats op een handdoek in de sauna en brengt de honing aan over het gehele lichaam. Voor het beste resultaat blijft u minimaal zeven minuten in de sauna zitten. De honing wordt dan olieachtig en trekt helemaal in de huid. De honing is voedend, verzorgend en desinfecterend.

Na gebruik spoelt u zich af met lauwwarm water. Als u het honingritueel gebruikt tijdens uw laatste saunagang, heeft u langer profijt van de goede eigenschappen die de honing op uw huid heeft.
Voedend, verzorgend en desinfecterend dus
Muckwoensdag 14 februari 2007 @ 22:40
lijkt me kei-vies, honing in de sauna
Isabeauwoensdag 14 februari 2007 @ 22:41
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:40 schreef Muck het volgende:
lijkt me kei-vies, honing in de sauna
Nee hoor, het plakt namelijk absoluut niet. Ik vond het eerst ook vreemd
Muckwoensdag 14 februari 2007 @ 22:43
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Nee hoor, het plakt namelijk absoluut niet. Ik vond het eerst ook vreemd
niet? dat had ik juist wel verwacht! dat leek me er ook zo vies aan...
Nikki1806donderdag 15 februari 2007 @ 13:11
Honing op ontbijtkoek.. hmm
_Arual_donderdag 15 februari 2007 @ 13:28
Tosti met brie noten en honing, oh, dat is zo lekker! En bij de Griek at ik al toetje Griekse yoghurt met honing. Mmmmm! Gewoon op de boterham vind ik het niet zo lekker, de structuur van het brood wordt dan wat onaangenaam. Qua smaak is het goed te doen.

* _Arual_ is wel een zoetekauw.
Tezzdonderdag 15 februari 2007 @ 18:12
Ik heb Honing sinds kort her-ontdekt zeg maar, omdat mijn kind er dol op is (op de boterham). Dat krijgt ze altijd bij oma, ik had het nooit in huis omdat ik het vroeger vies vond.
Maar door een gerecht vind ik het dus wel heerlijk! Stokbroodje brie/walnoot/honing onder de grill, of door een marinade, of idd: dressing! Door het pannekoekenbeslag trouwens, ook een aanrader!
knoefdonderdag 15 februari 2007 @ 21:30
Op verse vijgen met wat geitenkaas en verse tijm en dan even de oven in.
Of op pastinaak eveneens met wat verse tijm de oven in.
Tezzdonderdag 15 februari 2007 @ 22:25
quote:
Op donderdag 15 februari 2007 21:30 schreef knoef het volgende:
Op verse vijgen met wat geitenkaas en verse tijm en dan even de oven in.
Of op pastinaak eveneens met wat verse tijm de oven in.
Verse vijgen! Goed idee! Ik heb een boom in de tuin en die geeft ontzettend veel vruchten. Moet alleen snel zijn want dochterlief zit bij wijze van spreke voor de boom te wachten totdat ze rijp zijn, zo lekker vindt ze de vijgen!. Maar goed, ze lust ook geitenkaas en honing dus ze zal het vast lekker vinden. Ga ik zekers proberen komende zomer!

en pastinaak, tja, ik heb het topic laatst erover gelezen maar ik ben nog niet naar de winkel gerend om het een keer te proberen (heb het nog nooit gehad).
Muckdonderdag 15 februari 2007 @ 22:31
jech, vijgen
Stereotomyvrijdag 16 februari 2007 @ 00:56
Honing, lekker. Fructose en glucose met nog wat andere simpele suikers en nog wat addities van de bijen die het zo complex maken dat er anno 2007 nog steeds geen synthetische honing bestaat

Mijn favoriet is woudhoning, gemaakt van bosplanten, bomen en honingdauw (spul dat uit bepaalde luizen komt ). Een zeer donkere honing met een complexe smaak.
2cvvrijdag 16 februari 2007 @ 01:19
Van die ondoorzichtige, 'stijve' honing is lekker voor op brood (en voor de rest, dus door de thee, door eten etc.) alleen prijziger dan gewonen honing en ik gebruike rm eer van (ja kan grotere scheppen nemen omdat het stijf is).
Stereotomyvrijdag 16 februari 2007 @ 01:23
Ik vind stijve, creme achtige honing weer niks he. Vaak is het een beetje gekristalliseerd, en vind ik de structuur niet lekker voelen in mijn mond. Heb sowieso liever niet iets stijfs in mijn mond.
du_kevrijdag 16 februari 2007 @ 01:38
Honing . Bij voorkeur de hele grote potten van de plaatselijke reformwinkel . Hoog tijd om weer zo'n pot aan te schaffen .
MinderMutsigvrijdag 16 februari 2007 @ 02:00
Kipfilet gevuld met geitenkaas, honing en thijm.
Honing in de thee.
Honing in een saladedressing.
Honing in de marinade van de spare ribs.
Honing in andere marinades.
Honing is lekker.

Ik heb zelfs meerdere soorten honing staan.
Everiavrijdag 16 februari 2007 @ 15:01
Ik ben eigenlijk niet zo'n honing fan (hou sowieso niet zo van zoet dus vandaar) maar laatst had ik een honing marinade die dan toch wel weer erg lekker was. Honing, beetje mosterd, en citroensap. M'n stukje kip is er zeker niet verkeerd van gaan smaken .
#ANONIEMvrijdag 11 januari 2008 @ 23:43
Lekker op brood.

Wel graag een beetje stevige honing, niet van die dunne kliedertroep die zo weer van je brood druipt. Er is hier nu een potje Langese Zonnebloem Honing aangebroken. Die's lekker.
Aventuravrijdag 11 januari 2008 @ 23:51
Ik vind het alleen lekker in de welbekende combi met geitenkaas en noten.
Of ene heel klein beetje in de thee. Of verwerkt in een dressing. Ben er ook helemaal niet mee opgegroeid, ik denk dat ik pas op mijn twintigste een keer honing proefde
Hongin op brood, moet er niet aan denken. Brr.
2cvvrijdag 11 januari 2008 @ 23:51
Honing laten kristalliseren (koelkast) is ook een optie
Curiositywoensdag 7 januari 2009 @ 15:19
Hoeveel calorieen zitten er eigenlijk in honing?.
Ik wil dagelijks een beetje biogarde magere kwark met honing meenemen naar het werk als verantwoord tussendoortje.
Maar is het dat ook?.
Halinallewoensdag 7 januari 2009 @ 15:34
quote:
Op woensdag 14 februari 2007 22:32 schreef Muck het volgende:

[..]

honging is ook best duur ja
ik heb meestal die van de Lidl en die is erg lekker eigenlijk!
hoe die van de aldi is weet ik niet...
de AH heeft ook euroshopper honing, das ook niet zo heel duur
Ik ben daar mee gestopt toen ik las "komt uit EU en niet-EU landen". Kortom, ze flikkeren (net zoals bij veel andere goedkope honing) maar wat bij elkaar, mogelijk inclusief nep-honing uit China.
RobinOokwoensdag 7 januari 2009 @ 16:23
Honing is net zo verantwoord als suiker. Niks gezonder of ongezonder.
Smallishwoensdag 7 januari 2009 @ 16:58
Honing is heerlijk in een marinade met ketjap en gembersiroop. Kipje erin en grillen maar.
Captain_Fabulouswoensdag 7 januari 2009 @ 17:14
Boekwijthoning, op wit brood met echte boter...
original_andaluciawoensdag 7 januari 2009 @ 22:53
Paprika salade met honing en amandels


voor 3 personen.





Ingrediënten :


4 rode paprika's , in vieren gedeeld.

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

15 gram amandelen

1 eetlepel bloemenhoning


Bereiding :


Verwarm de grill en leg de paprika's met de schil naar boven gedurende 8 á 10 minuten. Zodra de schil blazen vertoont neem deze uit de grill en stop ze in een plastic zak. Maak deze dicht en laat de paprika afkoelen. Met deze methode kunt U makkelijk de schil verwijderen. Snij ze dan in kleine stukjes en doe ze in een kom.


Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook ( gesneden in dunne plakjes ). Voeg dan de in stukjes gehakte amandelen en een lepel honing toe. Laat het heel even in de koekenpan en verdeel het mengsel over de paprika.


Het is ook mogelijk om kant en klaar gebraden paprika te gebruiken. Laat deze wel eerst goed uitlekken van het vocht dat er meestal in de glazen potten bij is gevoegd.
Curiositydonderdag 8 januari 2009 @ 07:42
quote:
Op woensdag 7 januari 2009 15:19 schreef Curiosity het volgende:
Hoeveel calorieen zitten er eigenlijk in honing?.
Ik wil dagelijks een beetje biogarde magere kwark met honing meenemen naar het werk als verantwoord tussendoortje.
Maar is het dat ook?.
nog maar een keer.
Hoi_Piepeloidonderdag 8 januari 2009 @ 08:04
Warme croissant met een klein beetje boter en honing stukje roggebrood met oude kaas en honing !
Doe het ook samen met stroop door de marinade van vlees van mijn zusje, het kind vreet niets maar dat mierzoete vlees vindt ze geweldig.
Verder ook weleens bij wat mozzarela en tomaat gewoon beetje honing en heel klein beetje italiaanse kruiden en olijfolie anders is het ook zo saai
Hoi_Piepeloidonderdag 8 januari 2009 @ 08:06
Vergeet ik zomaar de magere yoghurt met stukjes appel (Granny Smith ) en honing
Isabeaudonderdag 8 januari 2009 @ 08:12
quote:
Op donderdag 8 januari 2009 07:42 schreef Curiosity het volgende:

[..]

nog maar een keer.
http://www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1C1CHMB_nlNL308NL308&q=honing+kcal&btnG=Zoeken&meta=
Hoi_Piepeloidonderdag 8 januari 2009 @ 08:13
http://www.calorietabel.nl/ kijk altijd hier
Harajuku.donderdag 8 januari 2009 @ 08:21
Ik vind honing walgelijk
Curiositydonderdag 8 januari 2009 @ 09:14
Dank u
FkTwkGs2012woensdag 25 mei 2011 @ 09:51
quote:
0s.gif Op donderdag 8 januari 2009 09:14 schreef Curiosity het volgende:
Dank u ^O^
Kickje - omdat honing mjummjum is!

Waar kun je tegenwoordig nog echte hollandsche honing kopen? Ben al bij verschillende ("natuur")winkels geweest maar het meeste is van buiten Nederland.
The_Hiveswoensdag 25 mei 2011 @ 14:50
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 09:51 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Kickje - omdat honing mjummjum is!

Waar kun je tegenwoordig nog echte hollandsche honing kopen? Ben al bij verschillende ("natuur")winkels geweest maar het meeste is van buiten Nederland.
Bij de imker. Zijn genoeg adressen op internet te vinden :)
The_strangerwoensdag 25 mei 2011 @ 16:54
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 09:51 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Kickje - omdat honing mjummjum is!

Waar kun je tegenwoordig nog echte hollandsche honing kopen? Ben al bij verschillende ("natuur")winkels geweest maar het meeste is van buiten Nederland.
http://www.bijenhuis.nl/
Ook met webwinkel, wel even kijken naar de omschrijving of het NL of andere honing is.
Lord Katundrowoensdag 25 mei 2011 @ 16:55
Griekse yoghurt met honing. :9 ^O^
Selesthawoensdag 25 mei 2011 @ 17:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2007 02:00 schreef MinderMutsig het volgende:
Kipfilet gevuld met geitenkaas, honing en thijm. O+
Honing in de thee. O+
Honing in een saladedressing. O+
Honing in de marinade van de spare ribs. O+
Honing in andere marinades. O+
Honing is lekker. :Y

Ik heb zelfs meerdere soorten honing staan. :')
O+ Ik heb veel liever honing dan suiker, ik vind de smaak veel lekkerder en verfijnder. Honing op brood vind ik echt geweldig :9
FkTwkGs2012woensdag 25 mei 2011 @ 18:10
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 16:54 schreef The_stranger het volgende:

[..]

http://www.bijenhuis.nl/
Ook met webwinkel, wel even kijken naar de omschrijving of het NL of andere honing is.
Goeie tip! thanks
The_strangerwoensdag 25 mei 2011 @ 19:15
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 18:10 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Goeie tip! thanks
Niet zelf geprobeerd hoor, dus geen garantie ;)
Zithwoensdag 25 mei 2011 @ 19:16
Ik heb een lekkere iraanse (?) kipgerecht met tomatensaus en honing :) Zeg maar zo'n standaard dikke tomatensaus maar dan een licht zoetje erdoorheen.
Thoricalwoensdag 25 mei 2011 @ 19:28
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 19:16 schreef Zith het volgende:
Ik heb een lekkere iraanse (?) kipgerecht met tomatensaus en honing :) Zeg maar zo'n standaard dikke tomatensaus maar dan een licht zoetje erdoorheen.
Nou vooruit dan met het recept. Volgende week moet ik een maaltijd bedenken en daar is ook een Iraniër bij.

Honing is erg lekker maar je moet er niet te veel van eten. En je koopt het het best bij de Imker zelf.
En zelfs daar heb je oplichters tussen die een schaal suikerwater bij de bijenkast zetten.
Puckzzzdonderdag 26 mei 2011 @ 12:53
Ik heb laatst bij de Jumbo Spaanse thijm honing (ofzoiets) gehaald, leek me lekker in de marinade. Maar ik vond 'm zo muf en stoffig smaken :r
Perceptordonderdag 26 mei 2011 @ 14:51
Hmm honing :9~
Binnenkort ga ik een biertje brouwen met o.a. honing! Ben erg benieuwd wat dit op gaat leveren...
#ANONIEMdonderdag 26 mei 2011 @ 14:54
Kipfiletjes pittig kruiden en bakken, dan om en om met schijfjes meloen op een bord leggen, geitenkaas erover en draperen met honing..
#ANONIEMdonderdag 26 mei 2011 @ 14:55
Sowieso, geitenkaas met honing.
Pinnenmutskezaterdag 28 mei 2011 @ 12:31
Op de boterham :9 :9 :9 :9 :9 :9~
Pietverdrietzaterdag 28 mei 2011 @ 15:10
edit
markmarkmarkmaandag 30 mei 2011 @ 20:34
ik gebruik het door me salade zoals met geitenkaas of beenham.
of maak er een saus van voor bij lamsvlees.
robber57maandag 30 mei 2011 @ 23:43
Honing heeft antiseptische en helende eigenschappen, in het amerikaanse leger is het advies om in het veld bij een gebrek aan medische ondersteuning brandwonden in te pakken met een honing kompres en ook in de oudheid werd honing op brandwonden en ontvellingen/schaafwonden gedaan.

Ik ben niet zo van de hoemeopatie maar dat met honing op een wond kan ik wel wat in zien, de stelling dat het "alleen" suikers zij is miz dan ook een beetje kort door de bocht, als het zo simpel was hadden we de bijtjes niet meer nodig om honing te maken.

Van wiki;
Antibioticum

Honing staat bekend als natuurlijk antibioticum. Dit komt onder andere door de hoge concentratie aan suiker en het voorkomen van waterstofperoxide, dat door een suikerafbrekend enzym in de honing wordt aangemaakt. Verder bevat honing ook een antibacteriële proteïne, die ook een functie in het afweersysteem van bijen vervult.

Honing wordt in het menselijk lichaam te snel afgebroken om daar als antibioticum te kunnen werken. Op de huid zou hij echter wel soelaas kunnen brengen.[1] Er wordt tegenwoordig om die reden dan ook klinisch onderzoek gedaan naar het gebruik van honing ter bevordering van de wondgenezing.
FkTwkGs2012maandag 30 mei 2011 @ 23:54
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 23:43 schreef robber57 het volgende:
Honing heeft antiseptische en helende eigenschappen, in het amerikaanse leger is het advies om in het veld bij een gebrek aan medische ondersteuning brandwonden in te pakken met een honing kompres en ook in de oudheid werd honing op brandwonden en ontvellingen/schaafwonden gedaan.

Ik ben niet zo van de hoemeopatie maar dat met honing op een wond kan ik wel wat in zien, de stelling dat het "alleen" suikers zij is miz dan ook een beetje kort door de bocht, als het zo simpel was hadden we de bijtjes niet meer nodig om honing te maken.

Van wiki;
Antibioticum

Honing staat bekend als natuurlijk antibioticum. Dit komt onder andere door de hoge concentratie aan suiker en het voorkomen van waterstofperoxide, dat door een suikerafbrekend enzym in de honing wordt aangemaakt. Verder bevat honing ook een antibacteriële proteïne, die ook een functie in het afweersysteem van bijen vervult.

Honing wordt in het menselijk lichaam te snel afgebroken om daar als antibioticum te kunnen werken. Op de huid zou hij echter wel soelaas kunnen brengen.[1] Er wordt tegenwoordig om die reden dan ook klinisch onderzoek gedaan naar het gebruik van honing ter bevordering van de wondgenezing.
Http://www.pumed.org en dan zoeken op honey. Is al veel onderzoek naar gedaan;)
Mirjamdinsdag 31 mei 2011 @ 00:02
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 23:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Http://www.pumed.org en dan zoeken op honey. Is al veel onderzoek naar gedaan;)
sterker nog, er bestaat zoiets als honingzalf :)
Pinnenmutskedinsdag 31 mei 2011 @ 00:03
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 20:34 schreef markmarkmark het volgende:
ik gebruik het door me salade zoals met geitenkaas of beenham.
of maak er een saus van voor bij lamsvlees.
lekkerrrrrr. ik heb al eens gegeten.
The_strangerwoensdag 1 juni 2011 @ 11:54
quote:
0s.gif Op maandag 30 mei 2011 23:43 schreef robber57 het volgende:
Ik ben niet zo van de hoemeopatie maar dat met honing op een wond kan ik wel wat in zien,
Verwar kruiden/plantengeneeskunde niet met homeopathie. Dat is in principe iets totaal anders. Veel van onze huidige medicijnen zijn immers afgeleid van planten, denk aan aspirine. Homeopathie is een onbewezen manier van "genezen" die vaak grijpt naar natuurmiddeltjes, maar bij homeopathie gaat het vooral om de wijze van toediening.

[ Bericht 0% gewijzigd door The_stranger op 01-06-2011 13:50:28 ]
lemonlimewoensdag 1 juni 2011 @ 13:26
Boterham met tahin en honing :9
Verder door Marokkaanse stoofgerechten, of door smoothies.
Thoricalwoensdag 1 juni 2011 @ 19:44
Vandaag lentehoning gekocht op een/het Bijenpark ¤4 voor een pot van 450 gr.
Is dat eigenlijk duur? Het is trouwens een heerlijke honing die begint met amandeltjes en doorgaat als heerlijk complexe variatie aan zoetheden.
FkTwkGs2012woensdag 1 juni 2011 @ 19:48
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 19:44 schreef Thorical het volgende:
Vandaag lentehoning gekocht op een/het Bijenpark ¤4 voor een pot van 450 gr.
Is dat eigenlijk duur? Het is trouwens een heerlijke honing die begint met amandeltjes en doorgaat als heerlijk complexe variatie aan zoetheden.
Niet duur.

Waar is "het bijenpark"?
FkTwkGs2012woensdag 1 juni 2011 @ 19:49
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 13:26 schreef lemonlime het volgende:
Boterham met tahin en honing :9
Verder door Marokkaanse stoofgerechten, of door smoothies.
Romige kwark, wanoten, honing. Geddelijk :9
Thoricalwoensdag 1 juni 2011 @ 20:08
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 19:48 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Niet duur.

Waar is "het bijenpark"?
Volkstuin vereniging Bijenpark Sloterweg te Amsterdam
FkTwkGs2012woensdag 1 juni 2011 @ 20:38
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 20:08 schreef Thorical het volgende:

[..]

Volkstuin vereniging Bijenpark Sloterweg te Amsterdam
Kay.


Ik dacht gelezen te hebben dat voorjaarshoning meestal vloeibaarder is - meer vocht. Merk je verschil?
Jurkwoensdag 1 juni 2011 @ 20:54
Honing :9 . Het allerlekkerst met dikke kwark, walnoten en blauwe bessen.
Ik haal mijn honing bij m'n fruitboertje in de Beemster. Het liefst lavendel of acacia honing.
Vooral de laatste vind ik erg lekker, die is alleen wel schreeuwend duur.

Volgens mijn boertje gaat het slecht met de honingbij en daardoor wordt de productie van Nederlandse honing steeds minder. Hopelijk trekt het dit jaar weer aan.
FkTwkGs2012woensdag 1 juni 2011 @ 21:36
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juni 2011 20:54 schreef Jurk het volgende:
Honing :9 . Het allerlekkerst met dikke kwark, walnoten en blauwe bessen.
Ik haal mijn honing bij m'n fruitboertje in de Beemster. Het liefst lavendel of acacia honing.
Vooral de laatste vind ik erg lekker, die is alleen wel schreeuwend duur.

Volgens mijn boertje gaat het slecht met de honingbij en daardoor wordt de productie van Nederlandse honing steeds minder. Hopelijk trekt het dit jaar weer aan.
Ja een of andere mijt. Bijensterfte enzo.