abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46486727
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:26 schreef minilotje het volgende:
Ennnn: op!

[afbeelding]

Ik zit érg vol.
Komt het mexicaantje eraan dan?
pi_46487304
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
pi_46487403
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze pan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
lijkt me idd erg geschikt en een mooi prijsje. ik had het eerst in een glazen schaal met deksel gedaan, maar dat is geen aanrader omdat ik het brood er amper uit kreeg.

heb nu deze gekocht, met antiaanbaklaag:

binnenkort dus nog maar eens een poging wagen.
pi_46487452
Mooi ding, maar ik moet echt een beetje een ronde pan hebben, omdat ik een combimagnetron heb met ronddraaiend plateau...
pi_46487630
volgens mij kan ik hierin een brood van 2 kilo bakken
pi_46487675
Ziet er goed uit!
pi_46501103
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
Hee die heb ik! Daar wil ik het dit weekend in gaan proberen!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_46502265
Bericht aan de bezitters van onderstaande pan: uw pan is prima geschikt bevonden !

  dinsdag 20 februari 2007 @ 21:25:58 #109
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46504968
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:13 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

lijkt me idd erg geschikt en een mooi prijsje. ik had het eerst in een glazen schaal met deksel gedaan, maar dat is geen aanrader omdat ik het brood er amper uit kreeg.
Ik kreeg mijn brood er dus ook niet uit Moet die pan van tevoren niet een beetje ingevet worden??
pi_46512572
Na twee geslaagde broden en één mislukte ben ik het alweer hartstikke beu. Daarom geef ik nou geen geld uit aan broodbakmachines enzo.
pi_46512613
Oh, en *niet* invetten, die pan. Als je tarwezetmeel of havermout of wat dan ook op je brood strooit, kun je daar ook een laagje van in de pan doen. En vooral zorgen dat je pan echt afschuwelijk, gruwelijk, gloeiend heet is. Je brood hoort er dan echt niet aan te blijven plakken als -ie eenmaal klaar is, en invetten is niet de bedoeling.
  woensdag 21 februari 2007 @ 00:22:46 #112
81237 releaze
best of both worlds
pi_46512858
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
ikea heeft sowieso wel een hele rits van die gietijzeren pannen in het assortiment zag ik laatst. wij hebben een fonduset daar aangeschaft, en met het fondupannetje ben ik heel erg gelukkig

nouja goed, dat was een beetje offtopic
  woensdag 21 februari 2007 @ 00:25:46 #113
81237 releaze
best of both worlds
pi_46512948
Ohja, gietijzeren pannen zelfs als het aanbakt zijn heel goed schoon te maken met heet water en een schepje soda. ik geloof trouwens, weet ik niet zeker, dat door de structuur van het gietijzer er ook geen antiaanbaklaag in hoeft. sowieso zijn gietijzeren pannen juist geschikt om godsgloeiend heet te worden en hoog vuur enzo... ja, heel tevreden met mn gietijzeren pannetjes..
  woensdag 21 februari 2007 @ 09:59:13 #114
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46518403
Dan denk ik toch dat een emaille pan niet geschikt is.. Ik had namelijk genoeg griesmeel (had niets anders) op de onderkant van het brood, maar die was helemaal aangebrand in de pan
  woensdag 21 februari 2007 @ 11:04:44 #115
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_46519777
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 09:59 schreef JacMar het volgende:
Dan denk ik toch dat een emaille pan niet geschikt is.. Ik had namelijk genoeg griesmeel (had niets anders) op de onderkant van het brood, maar die was helemaal aangebrand in de pan
Mijn emaille pan deed het prima hoor, zonder anti-aanbaklaag of invetten, had wel zemelen op mn brood liggen. Hij kwam er overigens ook zonder problemen uit. De verveling slaat wel een beetje toe, ik heb ook al geen zin meer in broodbakken
Nulla verba sed acta
pi_46533517
Ik heb uiteindelijk de BK Fortalit braadpan gekocht. Is gemaakt van plaatstaal, en heeft een vrij dikke bodem. Hij kan ook in de oven.
pi_46533743
en waarom niet gewoon los in de oven.
zonder pan
ga ik in t weekend eens proberen
pi_46533804
ik denk dat het de bedoeling is dat het deeg een soort dichtschroei reactie krijgt door de pan. verder zorgt de deksel voor een vochtige omgeving.
pi_46533852
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
pi_46533975
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:40 schreef kabouter.muts het volgende:
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
of je klikt even op zo'n link in de OP
pi_46534169
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:40 schreef kabouter.muts het volgende:
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
Nee, het moet absoluut in een afgesloten pan! Het werkt dan nl. als een oven in een oven en door de stoom die ontstaat krijgt het brood een mooie korst.
  donderdag 22 februari 2007 @ 11:59:33 #122
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46554204
Ik heb net een claypot (zoiets als hieronder) gekocht bij gebrek aan een pan op het moment. Van het weekend eens een poging wagen. Ik hoop alleen dat ie groot genoeg is. Wat is het volume van jullie pannen?

pi_46554241
Je hebt een pan van 2 tot 3 liter nodig voor de hoeveelheid deeg uit het recept, en 2 liter is wat aan de krappe kant.
  donderdag 22 februari 2007 @ 12:09:40 #124
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46554465
2.5 liter past erin, en het deksel is vrij bol, dus dat moet lukken. Er zit net als op het plaatje een klein gaatje in de deksel, zou dat het brood teveel uitdrogen?
pi_46554717
Het is de bedoeling dat het vocht binnenblijft maar je zou het moeten proberen. Anders kun je dat gaatje misschien dichtmaken met een klodder deeg.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')