abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_46486727
quote:
Op zondag 11 februari 2007 17:26 schreef minilotje het volgende:
Ennnn: op!

[afbeelding]

Ik zit érg vol.
Komt het mexicaantje eraan dan?
pi_46487304
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
pi_46487403
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze pan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
lijkt me idd erg geschikt en een mooi prijsje. ik had het eerst in een glazen schaal met deksel gedaan, maar dat is geen aanrader omdat ik het brood er amper uit kreeg.

heb nu deze gekocht, met antiaanbaklaag:

binnenkort dus nog maar eens een poging wagen.
pi_46487452
Mooi ding, maar ik moet echt een beetje een ronde pan hebben, omdat ik een combimagnetron heb met ronddraaiend plateau...
pi_46487630
volgens mij kan ik hierin een brood van 2 kilo bakken
pi_46487675
Ziet er goed uit!
pi_46501103
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
Hee die heb ik! Daar wil ik het dit weekend in gaan proberen!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_46502265
Bericht aan de bezitters van onderstaande pan: uw pan is prima geschikt bevonden !

  dinsdag 20 februari 2007 @ 21:25:58 #109
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46504968
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:13 schreef Byte_Me het volgende:

[..]

lijkt me idd erg geschikt en een mooi prijsje. ik had het eerst in een glazen schaal met deksel gedaan, maar dat is geen aanrader omdat ik het brood er amper uit kreeg.
Ik kreeg mijn brood er dus ook niet uit Moet die pan van tevoren niet een beetje ingevet worden??
pi_46512572
Na twee geslaagde broden en één mislukte ben ik het alweer hartstikke beu. Daarom geef ik nou geen geld uit aan broodbakmachines enzo.
pi_46512613
Oh, en *niet* invetten, die pan. Als je tarwezetmeel of havermout of wat dan ook op je brood strooit, kun je daar ook een laagje van in de pan doen. En vooral zorgen dat je pan echt afschuwelijk, gruwelijk, gloeiend heet is. Je brood hoort er dan echt niet aan te blijven plakken als -ie eenmaal klaar is, en invetten is niet de bedoeling.
  woensdag 21 februari 2007 @ 00:22:46 #112
81237 releaze
best of both worlds
pi_46512858
quote:
Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
ikea heeft sowieso wel een hele rits van die gietijzeren pannen in het assortiment zag ik laatst. wij hebben een fonduset daar aangeschaft, en met het fondupannetje ben ik heel erg gelukkig

nouja goed, dat was een beetje offtopic
  woensdag 21 februari 2007 @ 00:25:46 #113
81237 releaze
best of both worlds
pi_46512948
Ohja, gietijzeren pannen zelfs als het aanbakt zijn heel goed schoon te maken met heet water en een schepje soda. ik geloof trouwens, weet ik niet zeker, dat door de structuur van het gietijzer er ook geen antiaanbaklaag in hoeft. sowieso zijn gietijzeren pannen juist geschikt om godsgloeiend heet te worden en hoog vuur enzo... ja, heel tevreden met mn gietijzeren pannetjes..
  woensdag 21 februari 2007 @ 09:59:13 #114
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_46518403
Dan denk ik toch dat een emaille pan niet geschikt is.. Ik had namelijk genoeg griesmeel (had niets anders) op de onderkant van het brood, maar die was helemaal aangebrand in de pan
  woensdag 21 februari 2007 @ 11:04:44 #115
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_46519777
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 09:59 schreef JacMar het volgende:
Dan denk ik toch dat een emaille pan niet geschikt is.. Ik had namelijk genoeg griesmeel (had niets anders) op de onderkant van het brood, maar die was helemaal aangebrand in de pan
Mijn emaille pan deed het prima hoor, zonder anti-aanbaklaag of invetten, had wel zemelen op mn brood liggen. Hij kwam er overigens ook zonder problemen uit. De verveling slaat wel een beetje toe, ik heb ook al geen zin meer in broodbakken
Nulla verba sed acta
pi_46533517
Ik heb uiteindelijk de BK Fortalit braadpan gekocht. Is gemaakt van plaatstaal, en heeft een vrij dikke bodem. Hij kan ook in de oven.
pi_46533743
en waarom niet gewoon los in de oven.
zonder pan
ga ik in t weekend eens proberen
pi_46533804
ik denk dat het de bedoeling is dat het deeg een soort dichtschroei reactie krijgt door de pan. verder zorgt de deksel voor een vochtige omgeving.
pi_46533852
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
pi_46533975
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:40 schreef kabouter.muts het volgende:
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
of je klikt even op zo'n link in de OP
pi_46534169
quote:
Op woensdag 21 februari 2007 18:40 schreef kabouter.muts het volgende:
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
Nee, het moet absoluut in een afgesloten pan! Het werkt dan nl. als een oven in een oven en door de stoom die ontstaat krijgt het brood een mooie korst.
  donderdag 22 februari 2007 @ 11:59:33 #122
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46554204
Ik heb net een claypot (zoiets als hieronder) gekocht bij gebrek aan een pan op het moment. Van het weekend eens een poging wagen. Ik hoop alleen dat ie groot genoeg is. Wat is het volume van jullie pannen?

pi_46554241
Je hebt een pan van 2 tot 3 liter nodig voor de hoeveelheid deeg uit het recept, en 2 liter is wat aan de krappe kant.
  donderdag 22 februari 2007 @ 12:09:40 #124
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46554465
2.5 liter past erin, en het deksel is vrij bol, dus dat moet lukken. Er zit net als op het plaatje een klein gaatje in de deksel, zou dat het brood teveel uitdrogen?
pi_46554717
Het is de bedoeling dat het vocht binnenblijft maar je zou het moeten proberen. Anders kun je dat gaatje misschien dichtmaken met een klodder deeg.
  donderdag 22 februari 2007 @ 13:52:04 #126
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46557365
En verdomme, ik was hem net af, glipt ie uit mijn handen en meteen een scherf eruit. Zucht. Soms word ik zo moe van mezelf... gelukkig was ie maar 4 euro, maar toch....
pi_46566117
Ik denk dat ik moet wachten totdat ik een 'echte' oven heb, Mijn combimagnetron met heteluchtoven gaat nl. maar tot 180 graden
pi_46566497
Duncan Kitchengrips zijn gegarandeerd tot 260oC
Ervaringstip: 260oC is net iets te heet.


[ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 22-02-2007 18:27:16 ]
pi_46571078
Dikke keukendoeken, paar keer dubbelvouwen, en je kunt wel meer dan 260 graden beetpakken zonder dat er iets begint te smeulen.
En hup, een boze brief naar de fabrikant van die handschoenen schrijven!
pi_46571992
Dit ga ik ook eens proberen
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_46604891
Wat ik me even afvraag (ik wil dit morgen gaan proberen): gebruiken jullie gewoon van die gist uit een zakje of verse gist van de bakker? En waarom zitten die zemelen (of zoiets dergelijks) erop? Op een " normaal" brood zit dat toch niet altijd?

Ik ga morgen iig mijn eerste poging wagen om zo'n brood te bakken, ik heb iig de eerder genoemde BK pan dus hoop dat het allemaal gaat lukken
  vrijdag 23 februari 2007 @ 21:10:04 #132
35446 NT-T.BartMan
voorgoed vertrokken
pi_46606120
quote:
Op zaterdag 10 februari 2007 17:55 schreef Leonoor het volgende:

[..]

Hmmm dat van mij is een stuk vochtiger geloof ik.. Ik had het overigens eerst met 345 ml gedaan, het bleek met 345 g water te moeten (en dat was wel een stukje meer ).

Spannend he!


1 ml water weegt per definitie 1 g (bij 4 graden overigens)...
pi_46609034
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 20:32 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wat ik me even afvraag (ik wil dit morgen gaan proberen): gebruiken jullie gewoon van die gist uit een zakje of verse gist van de bakker? En waarom zitten die zemelen (of zoiets dergelijks) erop? Op een " normaal" brood zit dat toch niet altijd?

...
Droge gist, uit een zakje dus.
En ik denk dat die zemelen ook helpen om het vastplakken van het deeg aan je pan tegen te gaan. Daarnaast is het gewoon decoratief.
  zaterdag 24 februari 2007 @ 05:00:59 #134
19840 Libris
Live from Singapore
pi_46616844
Ik ben gisteren toch nog even naar de Ikea geweest en heb de Senior pan gehaald en mijn brood staat nu te bakken
  zaterdag 24 februari 2007 @ 11:25:32 #135
57695 Leonoor
Unter 32-16-8...
pi_46618869
quote:
Op vrijdag 23 februari 2007 21:10 schreef NT-T.BartMan het volgende:

[..]

[afbeelding]

1 ml water weegt per definitie 1 g (bij 4 graden overigens)...
Anders lees je even verder .
Ofwel mijn maatbeker ofwel mijn weegschaal wijkt af, maar 345 g. gaat in mijn maatbeker tot het streepje van 370. En volgens mij is het vooral van belang dat de verhouding bloem/water goed is, dus ik heb het water uiteindelijk op basis van mijn weegschaal in het deeg gegooid, en de maatbekerstreepjes maar gelaten voor wat ze waren.
Nulla verba sed acta
pi_46624720
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 05:00 schreef Libris het volgende:
Ik ben gisteren toch nog even naar de Ikea geweest en heb de Senior pan gehaald en mijn brood staat nu te bakken
Hoe is het geworden?
pi_46628067
Mijn oven gaat maar tot 200 graden (hetelucht). Gaat dat lukken?
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_46628410
quote:
Op zaterdag 24 februari 2007 17:11 schreef -Marjo- het volgende:
Mijn oven gaat maar tot 200 graden (hetelucht). Gaat dat lukken?
quote:
Drie kwartier voordat je gaat bakken verwarm je de oven voor op de hoogst mogelijke stand, bij voorkeur tussen 230 en 260 graden.
quote:
laat het deeg 30 minuten bakken. Haal dan het deksel eraf (!) en bak het brood in nog eens 15 tot 25 minuten mooi bruin.
mss moet jij het dan gewoon langer laten bakken en afbakken
pi_46667972
Zow, mijn brood zit in de oven. Ben benieuwd!
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_46671551
Tadaaa!!

When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
  zondag 25 februari 2007 @ 21:24:18 #141
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46672197
Dat is een puik brood geworden!
pi_46672325
Hij was niet helemaal gaar van binnen
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
  zondag 25 februari 2007 @ 21:29:04 #143
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46672459
Och wat jammer! Kun je 'm niet even terugdoen?
pi_46672533
Ja, hij is nu weer in de oven. Hopelijk lukt ie alsnog...
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
  zondag 25 februari 2007 @ 21:31:59 #145
38042 Maerycke
Ja, wat nou weer?
pi_46672625
Ik zal voor je duimen. Hij ziet er prachtig uit nl.
pi_46687775
Nou die van mij is gelukt (geen foto helaas). Mijn vriend was er helemaal weg van en is dus voor herhaling vatbaar ... Nu heb ik misschien een rare vraag (dit was mijn eerste broodbakervaring): hoe maar ik bruinbrood? Is daar in supermarkt meel voor of zo?
  maandag 26 februari 2007 @ 10:51:11 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46688014
quote:
Op maandag 26 februari 2007 10:41 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou die van mij is gelukt (geen foto helaas). Mijn vriend was er helemaal weg van en is dus voor herhaling vatbaar ... Nu heb ik misschien een rare vraag (dit was mijn eerste broodbakervaring): hoe maar ik bruinbrood? Is daar in supermarkt meel voor of zo?
Zemelen toevoegen of volkorenmeel gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46695388
quote:
Op zondag 25 februari 2007 21:30 schreef -Marjo- het volgende:
Ja, hij is nu weer in de oven. Hopelijk lukt ie alsnog...
En?
Je temperatuur was toch te laag dus
pi_46697016
quote:
Op maandag 26 februari 2007 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zemelen toevoegen of volkorenmeel gebruiken
Dank je wel! dat ga ik aankomend weekend proberen
pi_46697550
quote:
Op maandag 26 februari 2007 14:50 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En?
Je temperatuur was toch te laag dus
De oven was tussendoor uitgevallen, een storing. Geen idee hoe lang hij uitgestaan heeft. Had 'm wel iets langer laten bakken daarna maar dus toch te kort.
Ik heb 'm later nog een kwartier gebakken incl. voorverwarmen en toen was ie wel goed.
Volgende keer iets langer dus
When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
Woeiii - Blog
PdeHoog says: je bent tof O+
pi_46760388
Paar tips voor de mensen.

Het is vrij normaal om de pan of blik voordat je er deeg in doet even heel ligt in te vetten. In de bakkerij gebeurd dat ook. Dus bij diegene die last had van plakken beetje invetten.
Met bakken als de binnenkant nog niet gaar is maar de kleur en dikte van korst wel goed is volgende keer 5 of 10 graden lager zetten en een minuut of 10 langer laten bakken.
Wat ik nu ga zeggen weet ik niet zeker of dat met thuisbakken ook zo werkt daar heb ik geen ervaring mee. Ik heb alleen ervaring ermee in de bakkerij. Als het brood uit de overn komt even met de plantenspuit heel ligt wat water op spuiten voor een mooie glans maar onthoud heel ligt anders word het brood taai met teveel water. En daarna gelijk het brood lossen zodat het goed kan uitwasemen en de korst mooi word aan de zijkant.

Zo dat wou ik even kwijt misschien wisten jullie de helft al maar ik dacht help even een beetje:)
  donderdag 1 maart 2007 @ 17:32:47 #152
9362 Dubbelzuurrr
Humanistisch misantroop
pi_46813776
Ook hier een zeer smakelijk eindproduct.... Het 'deeg' zo'n 24 uur laten rijzen en als alternatief voor tarwezemelen of maïsmeel heb ik uiteindelijk tarwemeel voor couscous moeten gebruiken (want zondag, winkels gesloten). Niet eens zo'n slechte oplossing, bleek achteraf... Zeer krokante korst en een mooi luchtig binnendeel. De foto's zijn wat vaag geworden, maar ik post ze toch maar...






Ik probeer het experiment nu te herhalen met een klein oventje dat maar tot 180 graden gaat, maar dat lijkt niet echt te gaan lukken. Een goede heteluchtoven is dus toch wel een vereiste....
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
pi_47089091
mijn eerste brood was iets te vast, maar toen had ik de ingredienten ook niet nauwkeurig afgemeten. bij het tweede brood heb ik dat wel gedaan, en wat extra gist toegevoegd omdat het de eerste keer nogal vast was. dat tweede brood was echt super goed gelukt. heb nu het deeg voor het derde brood staan rijzen, dat moet een maisbrood worden. ben benieuwd of het goed uitpakt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')