Komt het mexicaantje eraan dan?quote:Op zondag 11 februari 2007 17:26 schreef minilotje het volgende:
Ennnn: op!
[afbeelding]
Ik zit érg vol.![]()
lijkt me idd erg geschikt en een mooi prijsje. ik had het eerst in een glazen schaal met deksel gedaan, maar dat is geen aanrader omdat ik het brood er amper uit kreeg.quote:Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze pan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
Hee die heb ik! Daar wil ik het dit weekend in gaan proberen!quote:Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
Ik kreeg mijn brood er dus ook niet uitquote:Op dinsdag 20 februari 2007 13:13 schreef Byte_Me het volgende:
[..]
lijkt me idd erg geschikt en een mooi prijsje. ik had het eerst in een glazen schaal met deksel gedaan, maar dat is geen aanrader omdat ik het brood er amper uit kreeg.
ikea heeft sowieso wel een hele rits van die gietijzeren pannen in het assortiment zag ik laatst. wij hebben een fonduset daar aangeschaft, en met het fondupannetje ben ik heel erg gelukkigquote:Op dinsdag 20 februari 2007 13:09 schreef cinnamongirl het volgende:
Deze Ikea braadpan lijkt me heel geschikt, en is niet duur!
Mijn emaille pan deed het prima hoor, zonder anti-aanbaklaag of invetten, had wel zemelen op mn brood liggen. Hij kwam er overigens ook zonder problemen uit. De verveling slaat wel een beetje toe, ik heb ook al geen zin meer in broodbakkenquote:Op woensdag 21 februari 2007 09:59 schreef JacMar het volgende:
Dan denk ik toch dat een emaille pan niet geschikt is.. Ik had namelijk genoeg griesmeel (had niets anders) op de onderkant van het brood, maar die was helemaal aangebrand in de pan![]()
![]()
of je klikt even op zo'n link in de OPquote:Op woensdag 21 februari 2007 18:40 schreef kabouter.muts het volgende:
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
Nee, het moet absoluut in een afgesloten pan! Het werkt dan nl. als een oven in een oven en door de stoom die ontstaat krijgt het brood een mooie korst.quote:Op woensdag 21 februari 2007 18:40 schreef kabouter.muts het volgende:
en een bakje water in de oven net als met gewoon brood bakken?
quote:Op zaterdag 10 februari 2007 17:55 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Hmmm dat van mij is een stuk vochtiger geloof ik.. Ik had het overigens eerst met 345 ml gedaan, het bleek met 345 g water te moeten (en dat was wel een stukje meer).
Spannend he!
Droge gist, uit een zakje dus.quote:Op vrijdag 23 februari 2007 20:32 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Wat ik me even afvraag (ik wil dit morgen gaan proberen): gebruiken jullie gewoon van die gist uit een zakje of verse gist van de bakker? En waarom zitten die zemelen (of zoiets dergelijks) erop? Op een " normaal" brood zit dat toch niet altijd?
...
Anders lees je even verderquote:Op vrijdag 23 februari 2007 21:10 schreef NT-T.BartMan het volgende:
[..]
[afbeelding]
1 ml water weegt per definitie 1 g (bij 4 graden overigens)...
Hoe is het geworden?quote:Op zaterdag 24 februari 2007 05:00 schreef Libris het volgende:
Ik ben gisteren toch nog even naar de Ikea geweest en heb de Senior pan gehaald en mijn brood staat nu te bakken
quote:Op zaterdag 24 februari 2007 17:11 schreef -Marjo- het volgende:
Mijn oven gaat maar tot 200 graden (hetelucht). Gaat dat lukken?
quote:Drie kwartier voordat je gaat bakken verwarm je de oven voor op de hoogst mogelijke stand, bij voorkeur tussen 230 en 260 graden.
mss moet jij het dan gewoon langer laten bakken en afbakkenquote:laat het deeg 30 minuten bakken. Haal dan het deksel eraf (!) en bak het brood in nog eens 15 tot 25 minuten mooi bruin.
Zemelen toevoegen of volkorenmeel gebruikenquote:Op maandag 26 februari 2007 10:41 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Nou die van mij is gelukt (geen foto helaas). Mijn vriend was er helemaal weg van en is dus voor herhaling vatbaar ... Nu heb ik misschien een rare vraag (dit was mijn eerste broodbakervaring): hoe maar ik bruinbrood? Is daar in supermarkt meel voor of zo?![]()
![]()
![]()
En?quote:Op zondag 25 februari 2007 21:30 schreef -Marjo- het volgende:
Ja, hij is nu weer in de oven. Hopelijk lukt ie alsnog...
Dank je wel! dat ga ik aankomend weekend proberenquote:Op maandag 26 februari 2007 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zemelen toevoegen of volkorenmeel gebruiken
De oven was tussendoor uitgevallen, een storing. Geen idee hoe lang hij uitgestaan heeft. Had 'm wel iets langer laten bakken daarna maar dus toch te kort.quote:Op maandag 26 februari 2007 14:50 schreef Bluezz het volgende:
[..]
En?
Je temperatuur was toch te laag dus
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |