boekenworm | donderdag 8 februari 2007 @ 17:35 |
(hopelijk plaats ik dit hier goed) Binnen kort komt er bij mij een vriend eten. Opzich is dat niet een probleem, alleen hij eet vlees. En ik ben vegetarisch en mijd zoveel mogelijk dierlijke producten. Hij heeft er geen probleem mee om vegetarisch te eten, alleen zit ik wel met het volgende. Vlees is veel zwaarder eten, en vaak hebben mensen die vlees eten binnen de kortste keren weer honger wanneer ze het een keer niet doen. Dus weet iemand een stevig vegetarisch gerecht? [ Bericht 0% gewijzigd door boekenworm op 08-02-2007 17:53:56 ] | |
Bron | donderdag 8 februari 2007 @ 17:41 |
Het is vegetarisch! | |
Bron | donderdag 8 februari 2007 @ 17:43 |
Spagetti, vult echt goed. | |
InAmsterdamseArmen | donderdag 8 februari 2007 @ 17:46 |
Gewoon extra veel groenten. | |
mvdejong | donderdag 8 februari 2007 @ 17:47 |
Als je zelf geen lacto-vegetarier bent, dan is een gerecht met een goede laag gegratineerde kaas erover wel een goede oplossing, dat vult ook aardig. Bonen is ook een goede keuze. | |
spijkerbroek | donderdag 8 februari 2007 @ 17:49 |
Mijn vriendin is vegetarier, ik niet. Er zijn genoeg gerechten die mij ook vullen zonder vlees. Lasagne bijvoorbeeld. Lekker veel groente (bloemkool, spinazie, peper, mais, etc) erdoor, misschien een paar lasagnebladen meer. Heerlijk! En wat mvdejong zegt: een goede laag kaas erover heen ![]() Mocht je toch denken dat het niet genoeg is: toetje met chocola ![]() | |
boyv | donderdag 8 februari 2007 @ 17:50 |
ja pasta lekker afgezaagd eet je wel vis? | |
spijkerbroek | donderdag 8 februari 2007 @ 17:51 |
quote:Een vegetarier eet geen vis. | |
InAmsterdamseArmen | donderdag 8 februari 2007 @ 17:52 |
quote:Gegarandeerd gevulde buiken ![]() | |
Sjeen | donderdag 8 februari 2007 @ 17:52 |
TT fixt | |
boekenworm | donderdag 8 februari 2007 @ 17:53 |
Ik eet geen vis, na mijn weten is dat ook een dier. Iets met kaas is wel een goed idee, zat zelf aan een ovenschotel te denken (kan je van te voren klaar maken en voordat je wilt eten zo in de over schuiven). | |
Sjeen | donderdag 8 februari 2007 @ 17:54 |
quote:Je weet dat voor kaas kalfjes doodgemaakt worden... iets met [ Bericht 2% gewijzigd door Sjeen op 08-02-2007 17:56:07 (foutje) ] | |
welkominspace | donderdag 8 februari 2007 @ 17:54 |
altijd weer mensen die vragen of je wel vis eet ![]() | |
DarkElf | donderdag 8 februari 2007 @ 17:54 |
quote:echt? ![]() | |
Zeitgeist | donderdag 8 februari 2007 @ 17:55 |
quote:Sommige wel hoor. Ex-collega at geen vlees en dergelijke maar wel vis. Maar goed, je kan ook van dat vegetarische gehakt kopen. Dat vult ook erg goed. Door de spaghetti heen ofzo. Ik als vlees liefhebber heb dat ooit eens gegeten bij iemand en het was erg lekker en vulde goed. Vegetarische Lasagna is ook een goeie. | |
boyv | donderdag 8 februari 2007 @ 17:56 |
quote:wat is dat nou voor bullshit. als je het echt daarom doet kan je net zo goed bijna niks eten, want zelfs met het maken van die kornburgers maken ze al veel doden (want in graanvelden leven dieren! aight). maar de vraag was dus of je vis eet. | |
DrMarten | donderdag 8 februari 2007 @ 17:57 |
quote:Genoeg mensen anders die geen vlees eten, maar wel vis en zich toch vegetarisch noemen. | |
boyv | donderdag 8 februari 2007 @ 17:57 |
spinazi-tortellini-room-kaas-ovenschotel met veel kaas | |
Jordy-B | donderdag 8 februari 2007 @ 17:57 |
quote:dude... ![]() Veel kaas wordt met behulp van dierlijk stremsel gemaakt en is niet geschikt voor vegetariėrs, want dat stremsel komt uit de lebmaag van nuchtere kalveren (en dat halen ze er niet uit zonder het beest om zeep te helpen). | |
boekenworm | donderdag 8 februari 2007 @ 17:59 |
quote:Dat weet ik, over het algemeen eet ik het ook niet, maar soms moet je water bij de wijn doen. (Eet alleen eieren die ik bij de boer weghaal waarvan ik weet dat hij de dieren goed verzorgd). | |
Sjeen | donderdag 8 februari 2007 @ 17:59 |
quote:Prima... je denkt er in elk geval over na | |
Jordy-B | donderdag 8 februari 2007 @ 18:00 |
Gebruik je ook producten waarin gelatine verwerkt is, dan? | |
boekenworm | donderdag 8 februari 2007 @ 18:01 |
Nee, gelatine wordt gemaakt van het beenmerg van o.a varkens (uit de bioindustrie) (en ik eet niet vegetarisch uit sentimentele redene overigens). | |
DarkElf | donderdag 8 februari 2007 @ 18:03 |
quote:ik ben een meisje ![]() wist wel van dat stremsel maar heb nooit erover nagedacht waar dat vandaan komt.. | |
zillah666 | donderdag 8 februari 2007 @ 18:06 |
quote:Kalsstremsel idd uit de lebmaag vh kalf. Maar tegenwoordig is er ook een bacterieele variant van te krijgen (gebruiken we op het "lab" ![]() En anders zorg je gewoon voor een zak nootjes oid, dan heeft ie nog wat te knabbelen. Al moet ik zeggen dat ik als niet vegetarier nooit honger achteraf heb als ik vegetarisch gegeten heb, maar ik ben ook geen grote eter dus misschien is dat het gewoon. | |
ReMCoDijKSTRa | donderdag 8 februari 2007 @ 18:33 |
vegetarisch ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Skull-splitter | donderdag 8 februari 2007 @ 18:36 |
quote:Weet je waar je nek zit? Je lult er iig wel uit. Dat spul wordt al jaren kunstmatig gemaakt... | |
xprotagonistx | donderdag 8 februari 2007 @ 18:38 |
Misschien is dit nog leerzaam: http://www.kennislink.nl/web/show?id=97274 (dus ook voor meneer de schedelsplijter) Nog wat zeurpieterigs: je ben niet vegetarisch, je bent hooguit vegetariėr. En een vegetariėr eet vegetarisch, maar geen vegetariėrs. | |
Skull-splitter | donderdag 8 februari 2007 @ 18:39 |
quote:een zogenoemde "vieze" circel: wij eten vlees, wij willen meer koeien/varkens/paarden, paarden/koeien/varkens schijten meer, methaan is schadelijker dan CO2 voor de ozonlaag en die wordt dunner, en dan wil je die dieren straffen, door als ze eenmaal al dood zijn ze op te eten? Ik mis de logica... | |
T42 | donderdag 8 februari 2007 @ 18:44 |
quote:en hoe kom je daarbij? een goede melk koe = centjes en kalf van een goede melk koe = centjes (want die gaat ook goed melk geven na tijdje) okeey een stier word snel verkocht maar niet meteen gedood ook die levert iets op maar ontopic valés of hoe je het schrijft is best lekker soms ![]() | |
xprotagonistx | donderdag 8 februari 2007 @ 18:45 |
zoals ik al postte, lees dit gewoon als je over kalfjes wilt ouwehoeren: http://www.kennislink.nl/web/show?id=97274 | |
T42 | donderdag 8 februari 2007 @ 18:50 |
quote:1 bedrijf werkt dus zo nog dan moet je die kaas vermijden ![]() | |
Tezz | donderdag 8 februari 2007 @ 19:11 |
Zal ik er dan nog maar een lekker recept tussendoor gooien? Penne koken, pakje room culinaire er door gooien (pan van het vuur halen), een half pakje blue castello (blauwe schimmelkaas) erdoor kruimelen, verse peper en wat zeezout. Dan in een koekepan een halve kilo gemengde paddestoelen bakken. Penne in een ovenschaal doen, paddestoelen mengsel er over, de andere helft van het pakje blue castello er over heen brokkelen en 10 minuutjes onder de grill. Salade maken van rucola, peer en walnoten, honing dressing er over en voila: overheerlijke vega-maaltijd! (ik zelf gooi altijd spekjes door de salade omdat ik dus wel vlees eet, maar het hoeft in principe niet). En het is een vrij machtig gerecht door de room. | |
Sjeen | donderdag 8 februari 2007 @ 19:53 |
quote:Vegetarische kazen... de rest is dus niet vegetarisch ![]() | |
Jordy-B | donderdag 8 februari 2007 @ 20:05 |
quote:Bij de bereiding van blauwschimmelkaas wordt volgens mij ook (dierlijk) stremsel gebruikt, waardoor het niet geschikt is voor vegetariėrs. [ Bericht 3% gewijzigd door Jordy-B op 08-02-2007 20:13:12 ] | |
61neorej | donderdag 8 februari 2007 @ 20:13 |
quote:Vegetarisch gehakt is idd goed voor de vullig en erg lekker. Doe het zelf ook veel door de macaroni enzo. Als ik met vrienden zoiets eet, nemen we meestal gewoon allemaal vegetarisch en ze vinden het allemaal net zo lekker en sommige zelfs lekkerder. (ook als ze neit wisten dat het nep-gehakt was) | |
renzell | donderdag 8 februari 2007 @ 20:47 |
Ik vind dat vegetarisch gehakt zelf eigenlijk niet heel veel aan, maar het is idd wel goed voor de vulling, door bijvoorbeeld chili (met heel, heel veel groenten.... doet het altijd goed, ook bij de vleeseters). Of wat denk je van taggiatelli met mon chou? En uiteraard veeeeeel paddestoelen. Cherry tomaatjes bakken en er overheen doen kan ook nog. ![]() | |
releaze | donderdag 8 februari 2007 @ 20:52 |
Quorn blokjes is een prima alternatief voor kip. dus wellicht dat je een kipgerecht kan uitzoeken wat doorgaans wel als lekker gezien wordt en dan de kip vervangen met quorn. (is alleen erg duur). En dat vega's later vol zitten dan vleeseters.. daar heb ik nog nooit wat over gehoord. heb het zelf ook niet ervaren toen ik vega ging leven eigenlijk. | |
Krln | donderdag 8 februari 2007 @ 21:02 |
kaasfondue misschien? stukjes brood erbij, wat dipgroenten als komkommer, tomaat, paddestoelen, je zou er eventueel zelfs plakjes ham bij kunnen doen voor hem, anders niet als je dat niet prettig vindt... ook lekker pan met knoflook invetten, droge witte wijn, kaas langzaam mengen, peper en zout, kirch. Niet te duur en errug yum. | |
#ANONIEM | donderdag 8 februari 2007 @ 22:11 |
Lasagne met vega-gehakt ![]() | |
boekenworm | vrijdag 9 februari 2007 @ 12:00 |
quote:Die ga ik maken denk ik | |
kruimel_20 | vrijdag 9 februari 2007 @ 14:04 |
misschien kun je hier nog e.a. vinden Vegetariėrs, verenig hier! Deel 4 | |
boekenworm | zaterdag 10 februari 2007 @ 18:13 |
(Ik ben heel flauw geweest. We hebben samen pizzadeeg/bodems gemaakt. En gewoon ieder onze eigen pizza belegt met wat we lekker vonden. En daarbij een salade met nootjes en maļs. Was erg ondeskundig, maar wel gezellig). |