even de wintersport weken nog.quote:Op zaterdag 3 maart 2007 12:14 schreef rockin_the_lowland het volgende:
Wordt wel weer eens tijd voor de McDeluxe als euro knaller
manager != eigenaarquote:Op vrijdag 2 maart 2007 23:53 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
je weet dat een gemiddelde franchiser 4 ton per vestiging pakt?
wat bedoel je?quote:
Ok, even van hoog naar laag:quote:
ja... wat ik dus zei. een franchiser pakt de vette buit. de managers niet zo gek veelquote:Op zaterdag 3 maart 2007 17:29 schreef aids het volgende:
[..]
Ok, even van hoog naar laag:
Je hebt een franchisenemer, die is eigenaar van een aantal zaken. Dan heb je een aantal hoge managers waarvan ik niet precies weet wat ze doen, maar die zie je als crew zijnde ook niet veel (personeelsmanager enzo).
Dan heb je de vestigingsmanager, die beheert 1 vestiging (maar is dus niet de eigenaar, hij werkt onder de franchisenemer). Die staat zelf ook af en toe op de vloer.
Dan heb je volgens mij nog een assistent vestigingsmanager (hoewel dat geloof ik niet zo heet), die regelt ook vanalles (bij ons o.a. het rooster) maar staat ook wel op de vloer.
Daaronder heb je de trainingsmanager (zorgt voor het begeleiden van de crewtrainers e.d.), de onderhoudsmanager (zorgt voor het onderhoud van de apparatuur), een host(ess) (zorgt ervoor dat de zaak er goed uitziet voor de gasten, maar ook voor de PR), en nog een paar managers.
Deze hele laatste groep staat voor het grootste deel gewoon op de vloer afgezien van hun bijkomende bezigheden. Dat betekent dat er in een filiaal met een stuk of 100 werknemers van vestigingsmanager tot parttime newbiemanager in totaal 6 a 7 managers op de vloer lopen.
Ik zou niet weten hoeveel ze verdienen, maar allemaal niet zoveel als de franchisenemer waar ze voor werken hoor
Hoe leuk vindt de mac het trouwens als dit soort info gewoon zomaar op internet gezet wordt? Of is dit algemeen bekend?
Er staat in je contract dat je een geheimhoudingplicht heb. Echter denk ik niet dat ze het erg vinden als je positieve 'reclame' maak of misverstanden uit de wereld helpt.quote:Op zaterdag 3 maart 2007 17:29 schreef aids het volgende:
[..]
Hoe leuk vindt de mac het trouwens als dit soort info gewoon zomaar op internet gezet wordt? Of is dit algemeen bekend?
Ja precies, ik weet alleen niet waar de grens ligt wbt. geheimhouding.quote:Op zondag 4 maart 2007 01:05 schreef Xuavis het volgende:
[..]
Er staat in je contract dat je een geheimhoudingplicht heb. Echter denk ik niet dat ze het erg vinden als je positieve 'reclame' maak of misverstanden uit de wereld helpt.
Uurtje temperen, wat bedoel je daarmee?quote:Op maandag 26 februari 2007 22:56 schreef Litso het volgende:
Die Raclette en Rösti zijn erg lekker
Jammer dat we nu de fondue hebben, die vind ik wat minder, mede door het wat drogere broodje dan de rest en er zit niet echt iets speciaals op verder. Hoewel we nog emmentaler kaas overhadden, en bacon is ook in overvloed aanwezig. Soms sneak ik er wat extra's op
[..]
Ik heb ook nog zelf tomaat moeten snijden inderdaad, maar tegenwoordig krijgen we al een tijdje voorgesneden tomaat. Per 4 ofzo verpakt, lekker makkelijk. Moet net als de verse uien en de sla een uurtje temperen en daarna nog een uur houdbaar, dus werkt net zo makkelijk. Geen gedoe meer met die snijders inderdaad (wat overigens wel lekker makkelijk ging, maar het is toch weer extra gedoe)
sla, kaas, uien, etc. komt allemaal uit de koeling. Dit moet eerst een uur op temperatuur komen voordat het op de burgers mag. Anders heb je namelijk soms een burger waar de tomaten bijvoorbeeld nog helemaal koud zijn.quote:Op zondag 4 maart 2007 03:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Uurtje temperen, wat bedoel je daarmee?
Is het bevroren en moet het ontdooid worden of is het gedroogd en moet het even weken?
En op welke burger gaat er dan tomaat, op de standaardburgers in elk geval niet.
Ik zag ook een opmerking voorbijkomen over dat de BK duurder is dan de Mac, maar bij de BK krijg je wel een veel grotere burger met meer vlees voor je geld.
Persoonlijk vind ik de burgers bij de BK beter dan de Mac, maar de kipnuggets en de shakes zijn bij de Mac weer veel lekkerder (BBQSaus).
De groenteburger, de Chicken Mythic en de Big Tasty op dit moment. En voor dat temperen, zie boven mequote:Op zondag 4 maart 2007 03:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Uurtje temperen, wat bedoel je daarmee?
Is het bevroren en moet het ontdooid worden of is het gedroogd en moet het even weken?
En op welke burger gaat er dan tomaat, op de standaardburgers in elk geval niet.
weet je dat sandwichspread met mayo dezelfde smaak heeft als die saus die ze op de big mac gebruiken?quote:
Neequote:Op zondag 4 maart 2007 14:15 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
weet je dat sandwichspread met mayo dezelfde smaak heeft als die saus die ze op de big mac gebruiken?
de naturel versie.quote:Op zondag 4 maart 2007 14:53 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Nee. Welke sandwichspread hebben we het hier precies over?
ik werk momenteel voor McDonald's (dus niet bij) en heb daardoor veel contact met franchisers. je moet 1,5 ton inbrengen, helemaal leuk wordt het als je een paar vestigingen hebt.quote:Op donderdag 8 maart 2007 22:57 schreef Symsonic het volgende:
Deze manager! = geen eigenaar:).
Ik was een weekend manager maar ben nu gestopt met mijn universitaire opleiding en werk een half jaartje fulltime. Krijg er goed betaald en leer er nu een hoop op de McDonald's Nederland cursussen.
Verder kun je neerbuigend doen over de titel manager, maar als je op zondag 60 medewerkers aanstuurt als shift manager van dat moment is iets anders dan een paar frietjes bakken zoals bij de tent op de hoek.
Verder denk ik dat McDonald's het niet erg vind, dat de franchise nemer 400.000 euro zou verdienen is een gok, dat weet je restaurant manager niet eens aangezien die de winst en verliesrekening niet te zien krijgt.
Het verhaal van Aids klopt in grote lijnen, al heeft niet elke eigenaar meerdere zaken dus die heeft dan ook geen personeelsmanager etc. verder nog vragen?
Zoals het is, hoe kom jij bij 4 ton?
grote mcdonalds dan 60 medewerkers..quote:Op donderdag 8 maart 2007 22:57 schreef Symsonic het volgende:
Deze manager! = geen eigenaar:).
...
Verder kun je neerbuigend doen over de titel manager, maar als je op zondag 60 medewerkers aanstuurt als shift manager van dat moment is iets anders dan een paar frietjes bakken zoals bij de tent op de hoek.
........
Dat is waarschijnlijk 60 mensen over de gehele dag. 60 mensen tegelijk op de vloer is wel erg veel.quote:Op vrijdag 9 maart 2007 16:21 schreef Houtspeer het volgende:
[..]
grote mcdonalds dan 60 medewerkers..
de mcdonalds waar ik werk hebben ze maximaal 20 op een zaterdag of zondag
welke is dat dan?quote:Op vrijdag 9 maart 2007 15:57 schreef Xuavis het volgende:
De nieuwe burger die vanaf maandag in gaat zag er erg lekker uit.
Nee we zijn een top10 McDonald's als je naar de omzet kijkt, wij hebben 140 mensen in dienst en op zondag totaal 75 mensen over de hele dag op een mooie zomerse zondag. Op dit moment staan er "maar" 45 tussen 17 en 19 op zondag.quote:Op vrijdag 9 maart 2007 16:38 schreef Xuavis het volgende:
[..]
Dat is waarschijnlijk 60 mensen over de gehele dag. 60 mensen tegelijk op de vloer is wel erg veel.
Ciabata Grande Salsaquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |