http://www.pickwicktea.com/nl/tpadsquote:Op woensdag 7 februari 2007 22:19 schreef -Marjo- het volgende:
Ik gebruik gewoon wat er nog in zit. Het wordt toch opnieuw gekookt...
volgens de mevrouw van tea-world moet je dus spa water gebruiken (yeah, right ), maar zou heropwarmen ook niet de smaak ten goede komen. ik geloof dat ik iemand gelijk moet gaan geven, maar denk niet dat ik mijn gebruik ga aanpassenquote:‘Je moet theewater niet te lang laten koken, want dan is alle zuurstof eruit’, schrijft Petra Teunissen-Nijsse (Barendrecht), redacteur van Tea-World. ‘Het allerbeste is om kwalitatief goede, losse thee te zetten met zuiver, mineraalarm water zoals Spa Reine, dan komt de smaak van de thee het beste tot zijn recht.’ Het water moet wél koken, schrijft ze. ‘Anders verschijnt er een viezig wit laagje op de thee. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij automatenthee of bij thee die uit de koffiemachine is gezet.’
Het laagje wordt veroorzaakt door het oxideren van stoffen uit de thee, onder invloed van de kalk in het water. Koken zorgt ervoor dat er minder zuurstof in het water zit. Maar zuurstof is ook nodig voor het oxideren van een aantal smaakstoffen. Warmgehouden of opgewarmd water, met weinig zuurstof, geeft een vlakke smaak. Het vormen van een kalklaagje wordt ook voorkomen door zuur van bijvoorbeeld een citroen of suiker. Ook melk voorkomt dit, maar vooral door de verlaging van de temperatuur. En natuurlijk is de hoge temperatuur nodig om goed te trekken. Teunissen: ‘In te koud water trekt de thee slecht.’ De geur- en smaakstoffen lossen dan minder goed op.
Laat dan gelijk water uit Lourdes overvliegen ...quote:Op woensdag 7 februari 2007 23:31 schreef Adelante het volgende:
volgens de mevrouw van tea-world moet je dus spa water gebruiken (
Jij drinkt uit het toilet?quote:Op woensdag 7 februari 2007 23:26 schreef __Saviour__ het volgende:
gewoon weer het hetzelfde gebruiken. water is water hoor.
Op zich heeft ze (mogelijk) wel gelijk, veel mineralen in je water geven je water al een smaakje, en dus ook je thee. WIl je alleen de thee smaak proeven, moet je dus zoveel mogelijk "verontreinigingen" uit je water halen. Gedemineraliseerd water zou dan het beste zijn, maar denk dat dat én niet gezond is, én niet lekker meer is, omdat dat wel erg "saai, plat" is...quote:Op donderdag 8 februari 2007 08:10 schreef Serendips het volgende:
[..]
Laat dan gelijk water uit Lourdes overvliegen ...
Allemaal onzin! Hoe vaker je kookt, hoe minder er overblijft, dat is het enige euvel!quote:Op woensdag 7 februari 2007 22:39 schreef nlmark het volgende:
het kan volgens mij inderdaad zijn dat de samenstelling van het water verandert naarmate het meerdere keren is opgewarmd/langer staat, maar dit proef je waarschijnlijk niet, je doet er toch thee bij
Dat klopt, misschien dat ze daarom ook zeggen dat het water niet te lang moet koken.quote:Op donderdag 8 februari 2007 11:25 schreef Jordy-B het volgende:
Trekt bij het koken niet zo-goed-als alle zuurstof uit het water?
(Die piepkleine belletjes die je ziet als water verwarmd wordt)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |