abonnement bol.com Coolblue
  vrijdag 22 juni 2007 @ 22:32:23 #226
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_50745348
Volgens mij draai je nou net om een vrij essentieel puntje heen, namelijk 'kan een blok silicium zelfbewust zijn, en wa's dah eigenlijk?''

Overigens heb ik de kurzweil-weenies daar ook nog geen mooie pasklare definitie van horen geven
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
pi_50745760
hoe bedoel je om iets heen draaien, met zelfbewust ?

zelfbewustzijn...enige wat ik hiervoor als 'rechtvaardige' benaming van kan zien is dat je realiseert dat je deel uitmaakt van het 'grote systeem', dus realiseert dat je deel uitmaakt uit de omgeving.
  vrijdag 22 juni 2007 @ 22:56:26 #228
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_50746308
Wat is jezelf realizeren? Hoe doe je dat eigenlijk?
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
  zondag 24 juni 2007 @ 04:19:59 #229
42843 DrazTic
kiem kiem
pi_50779421
Wetenschappelijk gezien, is bewustzijn 'de realisatie van de verwerkingsprocessen in je hersenen'. Maar de vraag hoe je (zelf)bewuster wordt is denk ik eerder een filosofische kwestie. Zelfbewustzijn heeft ook te maken met het besef deel uit te maken van...en wat deel uit maakt van jou.

Je kunt bewuster worden door je af te vragen wie/wat/waar en waarom je bent, maar daar ligt eigenlijk direct al een valkuil. Wanneer je dit dmv redenatie wilt verklaren, moet je nadenken. Om logisch na te kunnen denken, wordt er door je hersenen een hele hoop input uitgefilterd. Een hele hoop input, waar je je op dat moment dus niet van bewust kunt zijn. Sommige filosofen noemen dit ook wel 'het spook van de rede' eigenlijk onstaan bij filosofische vraag wat 'kwaliteit' is. Het dilemma is: omdat realiteit dynamisch is, ga je achter lopen op het moment dat je er bij stil gaat staan.

Bewustzijn is een besef. Ik vind dat een mooi woord 'besef'. Wanneer iemand open staat voor alles wat hem toekomt, zonder dingen af te hoeven vragen, krijgt deze het meeste mee van de realiteit en zodoende ook een groter besef.

verhip. het begint bijna op een post voor Truth te worden

Mja. bewustzijn....

>> het op gevoel en waarneming gebasseerde besef van persoonlijke realiteit

zoiets?
  zaterdag 28 juli 2007 @ 12:10:08 #230
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_51910235
http://www.elektuur.nl/nieuws/moore-s-law-wankelt.211269.lynkx
quote:
Moore's Law wankelt

Voor het eerst sinds het vaststellen van Moore's Law in 1965 ontbreekt een duidelijke richting voor 'de volgende stap' van geavanceerde halfgeleidertechnieken. Onderzoekers zien een duidelijk ontwikkelpad richting het 22-nm productieproces, ongeveer twee 'stappen' verder dan de huidige stand der techniek, maar de volgende stap is compleet in nevelen verhuld. Tot nu toe was de 'roadmap' altijd een paar generaties vooruit gepland. Elke twee jaar verdubbelde het aantal transistors per m˛ Silicium. Na de 22-nm-grens is echter niet duidelijk hoe men de techniek verder kan miniaturiseren. Fabrikanten van machines die de nieuwe techniek zouden moeten toepassen lopen als eerste tegen de problemen aan, aangezien zij vooruit moeten lopen op de vraag."Dit is een groot probleem," aldus Mike Splinter, CEO van Applied Materials, wereldleider in nanomanufactoring technologie. "Of de 15-nm-techniek er komt? Ik denk van wel, maar of het dezelfde strukturen als de 32- en 45-nm-processen gebruikt? Ik denk dat we tegen die tijd een heel goede ontdekking nodig hebben." Rick Hill, CEO van Novellus reageert hetzelfde. "22 nm is 220 Ångstrom. Als je bedenkt dat de gemiddelde diameter van een atoom 5 Ångstrom is, kun je berekenen dat we het hebben over lagen van 40 atomen. Hierdoor kun je slechts uit vrij weinig materialen kiezen waar je mee kunt werken."Ludo Deferm, vice-president bij IMEC in België, voorspelt dat het vooral de kosten zijn die bepalen wie de nieuwe technieken kunnen gebruiken, iets wat de ontwikkeling van nieuwe chips natuurlijk sterk beperkt. "90-nm is een zeer rendabele techniek en sommige fabrikanten zullen deze techniek waarschijnlijk blijven gebruiken, ook al zijn er nieuwere technieken. Steeds minder fabrikanten gebruiken de nieuwste geavanceerde technieken." Vooral processor- en geheugenfabrikanten zullen gebruik maken van de nieuwste techniek, aldus Deferm. Zij verwachten vanzelfspreken informatie over nieuwe ontwikkelingen en technieken, voordat er geīnvesteerd wordt in die ontwikkelingen. En onder de 22-nm-grens is die informatie niet of nauwelijk aanwezig.Intel is een van de weinige fabrikanten die ervan overtuigd is de 15-nm-techniek succesvol te kunnen toepassen. Maar voor de meeste fabrikanten zal het budget de techniekkeuze bepalen. CTO Hans Stork van Texas Instruments verkondigd dat zijn bedrijf nog niet ver gevorderd is met de ontwikkeling van 22-nm-technologie. TI is pas van start gegaan met een vroege definitie van het 32-nm-proces samen met partners TSMC en UMC. Aart de Geus, voorzitter en CEO van EDA-software ontwikkelaar Synopsis, dat zeer nauw samenwerkt met haar chip-ontwerpende klanten, verklaart dat de technieken voor 22-nm en kleiner op dit moment puur theoretisch zijn. De vraag is hoe snel de theorie in praktijk kan worden gebracht, iets wat op een dergelijk kleine schaal een grote klus kan zijn.

I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
pi_51911764
vind de wet niet echt wankelen. Er wordt al onderzoek gedaan naar quantum computers, verbetering efficientie en dergelijk. Zodra quantum computer uitkomt lopen we volgensmij zo voorop met de moore wet
  donderdag 27 september 2007 @ 18:48:25 #232
66113 digitaLL
Dammit guess what
pi_53523111
quote:
IBM Cell-wedstrijd: PS3-cluster als visueel systeem

Door Olaf van Miltenburg, woensdag 26 september 2007 16:20, views: 13.325

Studenten zijn erin geslaagd om een PlayStation 3-cluster in een seconde visuele objecten te laten herkennen door gebruik te maken van een algoritme dat is afgeleid van de manier waarop het menselijke brein visuele waarnemingen vergelijkt.

Het systeem van de studenten van de Universtiteit van Californië vormde het winnende project van een competitie die werd uitgeschreven door IBM. Onder de noemer 'The Cell/B.E. Challenge: beyond gaming' startte het computerconcern begin dit jaar een studentencompetitie om innovatieve applicaties te ontwikkelen door gebruik te maken van Cell-technologie.

Het grootste obstakel voor de winnaars vormde het vertalen van het algoritme voor visuele herkenning dat door hersenonderzoek is opgesteld, naar een algoritme dat computers kunnen verwerken. Het brein gebruikt veel neuronen om basale vormen te identificeren die gecombineerd een object vormen. De eigenschappen en de locaties van de vormen worden vergeleken met reeds bekende figuren om objecten te kunnen matchen.

Ook het algoritme van het Californische team breekt een object op in basisvormen om vervolgens een vergelijking met andere afbeeldingen te maken. De studenten deden er acht maanden over om te zorgen dat een Intel Core 2 Duo met een snelheid van 2 GHz de resulterende code kon verwerken. Uiteindelijk wist de pc in drie minuten een stoel te identificeren in een afbeelding van een kantoor.

Door gebruik te maken van de paralelle rekenkracht van de Cell-processor in een cluster van drie PlayStation 3's, wist het winnende team de herkenningstijd terug te brengen tot een seconde. De technologie is van belang voor de ontwikkeling van robots, met name omdat het breinalgoritme voor visuele herkenning vergelijkbaar is met dat van het verwerken van taal.


Tweakers

Ik denk dat dit wel een doorbraak is. Men heeft middels reverse brain-enginering een model ontwikkeld hoe de visuele cortex werkt. Dit model vervolgens omgezet in een door een computer te gebruiken algoritme dat op een PC kon worden ontwikkeld en getest. Vervolgens het op een PC te traag lopende programma overgezet naar een supersnel meer parallel georganiseerd processor systeem.
It is important to distinguish between a stupid person and a shit head. A stupid person simply can't process the information , a shit head is intelligent but his mind is full of garbage.
  donderdag 27 september 2007 @ 20:07:18 #233
66113 digitaLL
Dammit guess what
pi_53525362
quote:
Brain Network Related To Intelligence Identified
Science Daily — A primary mystery puzzling neuroscientists – where in the brain lies intelligence? – just may have a unified answer.

Brain areas important for intelligence (Credit: Image courtesy of University of California - Irvine)Ads by Google
In a review of 37 imaging studies related to intelligence, including their own, Richard Haier of the University of California, Irvine and Rex Jung of the University of New Mexico have uncovered evidence of a distinct neurobiology of human intelligence. Their Parieto-Frontal Integration Theory (P-FIT) identifies a brain network related to intelligence, one that primarily involves areas in the frontal and the parietal lobes.

“Recent neuroscience studies suggest that intelligence is related to how well information travels throughout the brain,” said Haier, a professor of psychology in the School of Medicine and longtime human intelligence researcher. “Our review of imaging studies identifies the stations along the routes intelligent information processing takes. Once we know where the stations are, we can study how they relate to intelligence.”

The data suggest that some of the brain areas related to intelligence are the same areas related to attention and memory and to more complex functions like language. Haier and Jung say this possible integration of cognitive functions suggests that intelligence levels might be based on how efficient the frontal-parietal networks process information.


Bron
It is important to distinguish between a stupid person and a shit head. A stupid person simply can't process the information , a shit head is intelligent but his mind is full of garbage.
  donderdag 11 oktober 2007 @ 10:30:30 #234
73345 B-FliP
Like it ain't no thang..
pi_53857813
En hier ook een linkje naar Robots met info en veel filmpjes
van humanoide robots, AI, en de ontwikkeling ervan...

Denk dat deze topics idd op elkaar aansluiten...
What you pay attention to, you become conscious of...
B-FliP Youtube Channel
Bionic - In on the Outside EP: 2-3-2012
  zondag 3 februari 2008 @ 21:57:27 #235
145172 gronk
adulescentulus carnifex
pi_56509680
FYI: de singularity wordt ook genoemd in 'the sarah connor chronicles' . En, heel gek, ze zijn daar helemaal niet zo happy mee.

Overigens loopt 't ook niet zo goed af met de techno-happy singularityaanbidders, maar ach, shit happens:')
I'm trying to make the 'net' a kinder, gentler place. One where you could bring the fuckin' children.
pi_56510512
Dit is wellicht ook interessant om te zien:
http://www.flabber.nl/archief/022930.php

Ik denk alleen dat bepaalde wetenschappers (in iedergeval 1) in dit filmpje er nog al een 'confirmation bias' indruk erop nahoudt van de singularity.

Persoonlijk denk ik dat singularity enkel als positief gezien (moet) worden. Ik ben totaal geen fan van die zogenaamde 'machine destroys human' verhalen, aangezien het simpelweg te voorkomen is ivm codering en dergelijk. Ik bedoel meerderheid mensen moordt ook niet 'minder intellectuelen/etc' (zomaar) uit.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')