Ovenschotel met suddervlees en groenten![]()
Hollands, hoofdgerecht, 4 personen
Bereidingstijd in minuten 25 wachten
15 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie energie 720 kCal - eiwit 38 g
vet 40 g - koolhydraten 53 g
Ingrediënten500 g aardappels, geschild en in stukken
250 g sperziebonen gebroken
2 dunne preien, in dikke ringen
250 g worteltjes, in stukjes van 3 cm
ca. 250 g gaar stoofvlees met jus (kliekje, bijv. sukadelapjes of hachee)
150 g schouderham (dikke plak), in blokjes
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt
MaterialenOvenschaal inhoud ca. 2 liter
BereidenOven voorverwarmen op 200 ºC. In pan met ruim kokend water en wat zout aardappels in 10-15 min. gaarkoken. Intussen in andere pan sperziebonen, preiringen en worteltjes 3 min. koken. Beetje van kookvocht opvangen en groenten in vergiet laten uitlekken. Eventueel jus van vlees met kookvocht aanlengen tot 150 ml. In ovenschaal aardappels, groenten, stoofvlees en ham door elkaar scheppen. Jus erover schenken en geheel op smaak brengen met zout en peper. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot lap die iets groter is dan ovenschaal. Randen van schaal met water vochtig maken. Deeglap erop leggen, randen vastplakken. Enkele gaatjes in deeg prikken en overtollig deeg wegsnijden (restjes gebruiken voor versiering). Deeg met dooier bestrijken. Schaal op rooster in midden van oven schuiven en 20-30 min. bakken, tot deegdeksel goudbruin en gaar is.