UC'= dUC/dt = Ub/(RC) * exp( -t/(RC) )quote:Op zondag 21 januari 2007 10:36 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik zit een beetje vast met een oefen tentamenvraag.
Het gaat over de volgende vraag, ik loop bij A ram vast en kom er totaal niet uit, misschien dat iemand weet hoe je hem moet oplossen?
Uc=Ub(1-e^-(t/r*c)
Uc=12(1-e^-(0.2/500*100*10^-6)
We weten bij een serie schakeling van een weerstand en een condensator dat Uv=12V R=500ohm C=100u
Uv=R*C*Uc' + Uc
A) Stel de DV op (differentiaalvergelijking)
nee, heb ik niet.quote:Op zondag 21 januari 2007 13:35 schreef Wackyduck het volgende:
[..]
Heb je een parameterisatie van de cirkel in bolcoördinaten, of is dat juist je probleem?
Je r is vast op je bol, als je het middelpunt van de cirkel op de z-as ligt dan is een van je hoeken (die t.o.v. de z-as, theta) vast voor je cirkelrand. Dan kan je over het oppervlak integreren met theta van 0 naar die hoek en phi van 0 naar 2 pi.quote:Op zondag 21 januari 2007 13:42 schreef Koewam het volgende:
[..]
nee, heb ik niet.
Bestaat er geen formule oid voor?
Probeer de kastjes eens zo in te delen dat als er twee in één kastje zitten, je met dat kastje som 104 krijgt.quote:Op zondag 21 januari 2007 13:53 schreef teletubbies het volgende:
Let A be any set of 20 distinct integers chosen from the arithmetic
progression 1,4,7,...,100. Prove that there must be two distinct integers in A whose sum is 104. [Actually, 20 can be replaced by 19.]
ik denk dat dit opgelost kan worden mbv van 't postvakprincipe en ik gok dat het te maken heeft
met modulo 3. KAn iemand een hint geven?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
Het volume kun je inderdaad niet kleiner krijgen. De oppervlakte wel, tot een bepaald punt. En dat punt moet ik hebben, maar daarvoor heb ik eerst de benadering voor de inhoud nodig.quote:Op zondag 21 januari 2007 14:56 schreef GlowMouse het volgende:
Wat is klein? De inhoud blijft een liter, dus het volume kun je niet kleiner krijgen. Eerder had je het over een minimale oppervlakte, maar wat zijn daarbij de restricties? Zonder restricties knot je hem natuurlijk slechts infinitesimaal weinig af.
Op die manier kun je h toch in x uitdrukken? Dat is namelijk wat we nodig hebben.quote:Op zondag 21 januari 2007 15:04 schreef GlowMouse het volgende:
Benadering voor de inhoud? Die is 1L dus daar valt weinig aan te benaderen.
Minimale oppervlakte, dus ook zijkanten erbij.quote:En voor een minimaal grondvlak neem je toch de niet afgeknotte piramide met grondvlak b*b en hoogte h. Er geldt b²h/3 = 1000 (b en h in cm) en 2h/b = tan(75), en dat is op te lossen.
Ja zoiets!!quote:Op zondag 21 januari 2007 13:40 schreef Wackyduck het volgende:
[..]
UC'= dUC/dt = Ub/(RC) * exp( -t/(RC) )
UV = Ub * exp(-t/RC) + Ub ( 1- exp(-t/RC))
Zoiets bedoel je?
Zoutzuur is een oplossing van HCl in water. Water is dus aanwezig. Calciumcarbonaat lost op in water, wat de splitsing in ionen verklaart.quote:Op zondag 21 januari 2007 21:59 schreef MeScott het volgende:
Hierover twee vragen: hoezo is er water aanwezig voor de reactie ? Dat wordt nergens gezegd
En, hoe moet ik zelf bedenken dat die Ca[sup2+[/sup] zich in de reactievergelijking afsplitst van CaCO3 ?
Zolang azijnzuur niet opgelost is in water zijn er helemaal geen vrije ionen. Als iets zuur is, betekent dat slechts dat er een proton afgestaan kan worden, meer niet. Zonder ionen in oplossing is er geen geleiding mogelijk (metalen uitgezonderd).quote:D is goed, maar waarom ? Omdat azijnzuur te weinig H+-ionen heeft oid
Een zuur is sterk wanneer het volledig in ionen splitst. Splitst het niet volledig in ionen, dan is het zuur zwak. Dat is toch consistent?quote:Alleen stelling 2 is goed (volgens het antwoordenblad). Maar zijn deze twee vragen en antwoorden dan niet tegenstrijdig
Je kunt hier het beste per antwoord nagaan wat er gebeurt. Omdat dit over zuren/basen gaat ligt antwoord D voor de hand: het hydroxideion is een base, en opgelost in het water (natronloog is een oplossing van natriumhydroxide in water) kan het reageren met het ammoniumion. Een van de reactieproducten is ammoniak, een gas. Ammoniak lost wel goed op in water, dus of het in praktijk ook daadwerkelijk als gas ontsnapt weet ik niet zeker.quote:4. Op één van deonderstaande stoffen druppelt men natronloog. Daardoor ontstaat een gas. De stof kan geweest zijn:
A K2CO3
B KNO3
C K2SO4
D NH4Cl
Geen idee hoe op te lossen, hoe moet ik weten welke stof een gas veroorzaakt als het reageert met natronloog ?
Ohja, dat van dat water was niet zo slimquote:Op zondag 21 januari 2007 22:30 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Zoutzuur is een oplossing van HCl in water. Water is dus aanwezig. Calciumcarbonaat lost op in water, wat de splitsing in ionen verklaart.
OK, da's duidelijkquote:Zolang azijnzuur niet opgelost is in water zijn er helemaal geen vrije ionen. Als iets zuur is, betekent dat slechts dat er een proton afgestaan kan worden, meer niet. Zonder ionen in oplossing is er geen geleiding mogelijk (metalen uitgezonderd).
Excuses, dat is inderdaad mijn aanname geweest. De stelling die volgens het antwoordenblad juist was, is stelling 1. Dus dat je spreekt over een zwak zuur als het zuur slecht oplost in water.quote:Een zuur is sterk wanneer het volledig in ionen splitst. Splitst het niet volledig in ionen, dan is het zuur zwak. Dat is toch consistent?
Dus als ik je goed begrijp kan natronloog reageren met het ammoniumion tot ammoniak ? Ik had juist geleerd dat ammoniak in water ammonium-ionen vormden.. Dan zou natronloog dus zorgen voor het vormen van ammoniak, en als je die ammoniak opvangt en met water mengt krijg je weer ammoniumionen ?quote:Je kunt hier het beste per antwoord nagaan wat er gebeurt. Omdat dit over zuren/basen gaat ligt antwoord D voor de hand: het hydroxideion is een base, en opgelost in het water (natronloog is een oplossing van natriumhydroxide in water) kan het reageren met het ammoniumion. Een van de reactieproducten is ammoniak, een gas.
Het splitst in de ionen Ca2+ en CO32- omdat calciumcarbonaat een zout is.quote:Op zondag 21 januari 2007 23:04 schreef MeScott het volgende:
Ohja, dat van dat water was niet zo slimMaar hoe moet ik weten dat calciumcarbonaat splitst in Ca en CO3 ? Puur omdat CaCO3 geen bestaande base is en CO3 wel ?
Stelling 2 is zeker juist. Wat betreft stelling 1: een sterk zuur splitst geheel in ionen en is dus goed oplosbaar. Of andersom slechte oplosbaarheid een zwak zuur impliceert weet ik niet, want ik weet niet zeker of er zwakke zuren bestaan die niet oplossen.quote:Excuses, dat is inderdaad mijn aanname geweest. De stelling die volgens het antwoordenblad juist was, is stelling 1. Dus dat je spreekt over een zwak zuur als het zuur slecht oplost in water.
Daar twijfelde ik ook even aan, maar ik denk toch dat het klopt. Ammoniak is in evenwicht in water: NH3(aq) + H2O <=> NH4+(aq) + OH-(aq). Je voegt nu veel hydroxideionen toe, dus wanneer de oplossing verzadigd is met NH3, zal dit toch als gas ontsnappen. Ik ben geen chemicus, maar dit lijkt me het meest aannemelijk.quote:Dus als ik je goed begrijp kan natronloog reageren met het ammoniumion tot ammoniak ? Ik had juist geleerd dat ammoniak in water ammonium-ionen vormden.. Dan zou natronloog dus zorgen voor het vormen van ammoniak, en als je die ammoniak opvangt en met water mengt krijg je weer ammoniumionen ?
Ja, logisch natuurlijkquote:Op maandag 22 januari 2007 00:09 schreef GlowMouse het volgende:
Het splitst in de ionen Ca2+ en CO32- omdat calciumcarbonaat een zout is.
Ok, dus het antwoordenblad zit hier fout ? Fijn, zit je dan een kwartier naar te kijken..quote:Stelling 2 is zeker juist. Wat betreft stelling 1: een sterk zuur splitst geheel in ionen en is dus goed oplosbaar. Of andersom slechte oplosbaarheid een zwak zuur impliceert weet ik niet, want ik weet niet zeker of er zwakke zuren bestaan die niet oplossen.
Ok, ik begrijp hem!quote:Daar twijfelde ik ook even aan, maar ik denk toch dat het klopt. Ammoniak is in evenwicht in water: NH3(aq) + H2O <=> NH4+(aq) + OH-(aq). Je voegt nu veel hydroxideionen toe, dus wanneer de oplossing verzadigd is met NH3, zal dit toch als gas ontsnappen. Ik ben geen chemicus, maar dit lijkt me het meest aannemelijk.
De verandering is 6 dB.quote:Op maandag 22 januari 2007 13:12 schreef MaxC het volgende:
Ik heb morgen toets voor Natuurkunde, o.a. over Geluid
Maar ik heb geen idee hoe je deze vraagt oplost:
Een mannenkoor van 40 mensen zingt, je meet een geluid van 80 dB. Even later stoppen een paar mannen en daarna meet je 74dB.
Hoeveel koorleden zijn gestopt?
http://www.research.att.com/~njas/sequences/A000793quote:Op maandag 22 januari 2007 22:55 schreef teletubbies het volgende:
Hier een vraagje over permutaties en ordes.
als ik bijv S11 heb en ik wil weten wat de maximale orde is van een element uit S11,
hoe kan ik dit het meest efficient doen, zonder alle mogelijkheden uit te gaan schrijven?
kan iemand het antwoord geven voor een willekeurige euu mmm Sn?
alvast bedankt
De e-machten vallen tegen elkaar weg en dan volgt UV=Ub.quote:Op zondag 21 januari 2007 15:36 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Ja zoiets!!
Heb je toevallig ook nog zin om de laten zien hoe je de algemene oplossing van deze DV berekent![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |